وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس و به طور کلی خوراکی های چرب و شی - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: تغذیه و سلامت (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D9%88-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA)
+---- موضوع: علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس و به طور کلی خوراکی های چرب و شی (/Thread-%D8%B9%D9%84%D8%AA-%D8%AA%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%84-%D9%85%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%86%DB%8C%D8%8C-%D8%B4%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%AA%D8%8C-%DA%86%DB%8C%D9%BE%D8%B3-%D9%88-%D8%A8%D9%87-%D8%B7%D9%88%D8%B1-%DA%A9%D9%84%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%86%D8%B1%D8%A8-%D9%88-%D8%B4%DB%8C)



علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس و به طور کلی خوراکی های چرب و شی - maedeh - 2011/10/02

علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس و به طور کلی خوراکی های چرب و شیرین چیست؟

تغذیه و احساسات: این شکم ماست که حرف می‌زند !
آیا فقط احساسات ماست که باعث تمایل مان به این خوراکی ها می‌شود؟ تحقیقی که در بلژیک انجام شده است، نشان می‌دهد که موضوع کمی پیچیده تر از این حرف هاست...

تأثیر تغذیۀ چرب بر احساسات ما
برای مطالعۀ تأثیر خوراکی های چرب بر مغز ما، تعدادی داوطلب به وسیلۀ میل هایی که حاوی محلول های شور و یا محلول هایی از اسیدهای چرب بودند، به برق وصل شدند. همزمان، شرکت کننده ها به یک موسیقی حزن انگیز و یا یک موسیقی عادی گوش می‌دادند. می شد همین احساسات را در چهره های شان هم دید.

نتیجه:
افرادی که اسیدهای چرب دریافت کرده بودند، نسبت به موسیقی حزن انگیز حساس تر بودند. این نتیجه توسط یک پرسش نامه (حالتی که فرد احساس کرده بود) و البته توسط تصاویر MRI که از مغز تهیه شده بود (فعالیت های متفاوت مناطقی که در افسردگی نقش دارند)، اعلام شد.

بنابراین، وقتی افسرده ام حق دارم که به سمت شکلات حمله ور شوم؟
منطقی باشد یا نه، باید بگوییم که این مسئله فقط بر سر پرخوری و شکمویی نیست: چربی زمانی که به سیستم گوارش ما می‌رسد، خلق و خوی مان را بهتر می‌کند، یعنی زمانی که هنوز از پرزهای اعضای گوارشی عبور نکرده است. دستگاه گوارش ما، با مغزمان در ارتباط مستقیم و تبادل اطلاعات است.

ارتباط بین چربی ها و احساسات را بفهمیم
امروزه، اپیدمی چاقی همه گیر شده و از همه مهم تر، بچه ها را نیز مبتلا کرده است. این در حالی است که مشکلات رفتاری تغذیه (گرسنگی بیشتر از حد که با نام جوع شناخته می‌شود و همچنین آنورکسیا یا بی اشتهایی)، نیز بسیار رایج و گسترده هستند. بنابراین بهتر است که ارتباطات بین آنچه که می‌خوریم و احساسات مان را بفهمیم.


[تصویر:  8atxvaz5cu.jpg]



RE: علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس و به طور کلی خوراکی های چرب و - kiana - 2011/10/03

من قبل از اینکه بفهمم ام اس دارم معتاد شکلات بودم خیلی شکلات میخوردم توی کیفم همیشه شکلات داشتم
هرکی میخواس شکلات کاکائویی بخره از من مشاوره میگرفت که کدومش بهترهSmile (52)
ولی الان که فهمدم ام اس دارم دست به شکلات نمیزنم اصلا رغبتی به خوردنش ندارم confused2badtaste

من قبل از اینکه بفهمم ام اس دارم معتاد شکلات بودم خیلی شکلات میخوردم توی کیفم همیشه شکلات داشتم
هرکی میخواس شکلات کاکائویی بخره از من مشاوره میگرفت که کدومش بهترهSmile (52)
ولی الان که فهمدم ام اس دارم دست به شکلات نمیزنم اصلا رغبتی به خوردنش ندارم confused2badtaste



RE: علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس و به طور کلی خوراکی های چرب و - شهرزاد - 2012/02/25

همین الان که این عکس کاکائو رو دیدم دلم خواست وای به حاله اینکه نخورم


RE: علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس و به طور کلی خوراکی های چرب و - شهرزاد - 2012/03/07

مضرات پفك و چیپس
angry3angry3angry3angry3angry3

[تصویر:  عخع8خ.jpg]

نظرات دكترسید ضیاءالدین مظهری - رئیس انجمن تغذیه ایران- در این رابطه خواندنی است.

رئیس انجمن تغذیه گفت: نمك زیاد، رنگ و افزودنی های خوراكی موجود در چیپس و پفك، ذائقه كودكان را به شوری یا بیش خواری هدایت می كند.

دكتر سیدضیاءالدین مظهری با اشاره به مصرف چیپس و پفك در كودكان گفت: این مواد، كودكان را بی اشتها کرده و آنها را برای تامین غذاهای روزمره دچار مشكل می کنند و نیازهای رشدی آنها را تحت الشعاع قرار می دهند. وی با تاكید بر عدم كنترل این نوع تولیدات تصریح كرد: اغلب روغن هایی كه برای تهیه چیپس به كار می رود، احتمال دارد بارها و بارها بجوشد و در آن تركیبات سمی ایجاد شود كه می تواند تاثیر بسیار بدی بر سلامت جسمی و رشد كودكان داشته باشد.

[تصویر:  غخعخ.jpg]

[تصویر:  نهرهنرذ.bmp]


رئیس انجمن تغذیه كشور، روند رشد دوران كودكی را سنگ بنای دوران نوجوانی، جوانی و میانسالی دانست و تاكید كرد : هرگونه تغییر در روند تغذیه می تواند تغییراتی در پارامترهای بیوشیمیایی خون فرد به وجود بیاورد. این متخصص، تغذیه ی صحیح كودكان را نوعی سرمایه گذاری در جهت سالم سازی آنها در سنین بالا دانست و تاكید كرد: توجه به تغذیه صحیح و جلوگیری از تاثیر تبلیغات سوء در جهت تغییر ذائقه كودكان در بلندمدت، تاثیر بسزایی در جامعه دارد.

دكتر مظهری گفت: نتایج تحقیقات نشان می دهد كه اگر در دوران میانسالی، افراد دچار بیماری های قلبی ـ عروقی می شوند، ریشه در تغذیه ی دوران كودكی آنها دارد و حتی كودكانی كه با وزن خیلی كم به دنیا می آیند، مادران آنها در دوران بارداری از سیگار و مشروب استفاده كرده یا دچار سوتغذیه بوده اند .

وی با تاكید بر اینكه به نوزادان تا 6 ماه اول غیر از شیر مادر هیچ ماده دیگری غیر از قطره ویتامین D و A نباید خورانده شود، تصریح كرد: اما متاسفانه در بررسی های انجام شده، به كودكان ایرانی از 2 ماهگی پفك می دهند.

دكتر مظهری با بیان اینكه سلامت كودكان از بعد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بسیار مهم است، افزود: كودكان سالم بهتر از امكانات موجود در كشور بهره می گیرند و هزینه های كمتری به دولت تحمیل می کنند و بازدهی بیشتری دارند. رئیس انجمن تغذیه كشور ادامه داد:تلاش بر این است كه در بوفه های مدارس به جای غذاهای بی ارزشی مثل چیپس، پفك و نوشابه، از تنقلاتی همانند نخودچی، شاهدانه، كنجد بو داده، برنجك، دوغ و غذاهایی گرم استفاده شود.وی فرهنگ سازی قوی و اصیل تغذیه و رجعت به غذاهای سنتی را كمك بزرگی به ذائقه كودكان دانست و توضیح داد: با یك فرهنگ سازی قوی می توانیم از باورهای غلط و گرایش های نابجا بكاهیم، زیرا این مواد غذایی فاقد ارزش، نسل را فرسوده، كم توان و كم طاقت می كند.

[تصویر:  فقهنغل.bmp]

وی اعتقاد دارد كه در سیاست گذاری های آینده باید تعادل و ارتباط فرابخشی ایجاد گردد و سیاست های بخش كشاورزی و صنایع غذایی با نیازهای تغذیه ای هماهنگ شود



RE: علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس و به طور کلی خوراکی های چرب و شی - لیلا س - 2018/01/28

بستنی و شکلات برای ما مضره ؟ اگه اطلاع دارید ممنون میشم جواب بدید


RE: علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس و به طور کلی خوراکی های چرب و شی - samiramiss - 2018/01/28

منم خیلی شیرینی و بستنی دوست دارم مخصوصا تو سرماSmile (16)
ولی شنیدم که شیرینی برای ام اس خوب نیست.. بهتره از شیرینیای سنتی و کاکائوی تلخ استفاده بشه!! و شکر هم که کلا حذف بشه305320_JC_thinking


RE: علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس و به طور کلی خوراکی های چرب و شی - alireza1111 - 2018/01/28

(2018/01/28, 07:02 AM)samiramiss نوشته است: منم خیلی شیرینی و بستنی دوست دارم مخصوصا تو سرماSmile (16)
ولی شنیدم که شیرینی برای ام اس خوب نیست.. بهتره از شیرینیای سنتی و کاکائوی تلخ استفاده بشه!! و شکر هم که کلا حذف بشه305320_JC_thinking

Smile (16) کلا این خوراکی های خوشمزه مثل چیپس و پفک برای هیچکس خوب نیست! Smile (16)
من خودم کلا نمک و قند و شکر رو حذف کردم از برنامه غذاییم اما نه به خاطر توصیه مستقیم پزشک بلکه به خاطر تغذیه سالم تر. ولی شکلات تلخ رو هستم.smiling
طبعا به بقیه هم توصیه میکنم که چنین کاری رو انجام بدن.Smiley-cool14


RE: علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس و به طور کلی خوراکی های چرب و شی - hamid - 2018/01/28

خدایی شکلات برای ام اس بده ؟
کی گفته ؟
اگه بد باشه من الان باید مرده باشم چون خیلییییییییی شکلات میخورم
شکلات از آب هم واسم مهم تره Smile (16)


RE: علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس و به طور کلی خوراکی های چرب و شی - الی کوچولو - 2018/01/28

آخه مگه میشه آدم این چیزای خوشمزه رو دوست نداشته باشه!
من که اگه در دسترسم باشه تا جایی که میتونم میخورم!


RE: علت تمایل ما به بستنی، شکلات، چیپس و به طور کلی خوراکی های چرب و شی - yas8866 - 2018/01/28

منم کاکائو خیلی میخوردم قبل ام اس ولی الان اذیتتم میکنه یعنی حساسیت دارم ولی نمیتونم نخورم .
بستنی ؛ چیپس ؛ پفک هم میخورم
دکترم گفتن هرچی دوست داری بخور فقط مواد غذایی که مواد نگهدارنده دارن کمتر بخور confused2