وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
عوارض داروهای خواب آور - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: هشدارهای پزشکی (https://mscenter.ir/Forum-%D9%87%D8%B4%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C)
+---- موضوع: عوارض داروهای خواب آور (/Thread-%D8%B9%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%B6-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%A8-%D8%A2%D9%88%D8%B1)



داروهاي خواب‌آور، بر کيفيت خواب اثر منفي دارند - نازلی - 2011/09/25



داروهاي خواب‌آور، بر کيفيت خواب اثر منفي دارند

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران


يک متخصص گوش، حلق و بيني با اشاره به وجود سيستمي در بدن که بهترين شرايط خواب را فراهم مي‌کند، گفت: داروهاي خواب‌آور و آرام‌بخش بر کيفيت خواب اثر منفي مي‌گذارند. بنابراين افراد حتي المقدور براي خوابيدن از دارو استفاده نکنند.

دکتر ابراهيم رزم پا در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - منطقه دانشگاه علوم پزشکي تهران، گفت: همان طور که بدن انسان در طول روز فعاليت مي‌کند، شب هنگام نيز نياز به تجديد قوا دارد. افراد بالغ طي 24 ساعت به طور متوسط بين 6 تا 8 ساعت به خواب نياز دارند و هر چه سن پايين‌تر باشد بايد مدت زمان خواب بيشتر شود.

وي با اشاره به اينکه در هنگام خواب تمام اعضاي بدن نمي‌خوابند و اندام‌هايي مانند قلب و مغز با مصرف انرژي کمتري به فعاليت خود ادامه مي‌دهند، افزود: در حالت خواب، بدن با بازسازي انرژي خود را آماده مي‌کند تا در بيداري از آن استفاده کند.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران به پاره‌اي از اثرات کم خوابي اشاره کرد و گفت: خستگي، استرس و عصبانيت از مسائلي است که به علت کم خوابي پيش مي‌آيد. مشغوليت‌هاي ذهني و افسردگي نيز از مواردي هستند که خواب را مختل مي‌کنند.

به گفته اين پزشك، بهترين راه مقابله با بي‌خوابي آن است که عامل بوجود آورنده آن اختلال برطرف شود.

دكتر رزم‌پا با بيان اينکه در صورتي که روند شروع خواب طبيعي باشد، بيدار شدن نيز طبيعي و بدون اختلال خواهد بود، ادامه داد: در اکثر موارد افراد در هنگام خواب، روياي موضوعاتي که در طول روز ذهن آنها را مشغول کرده مي‌بينند و چنانچه لحظات خواب ديدن کوتاه باشد اين امر طبيعي است. اما ديدن کابوس در طول شب که ناشي از مشکلات و ذهنيات فرد است، روي کيفيت خواب و در نهايت زندگي فرد اثر مي‌گذارد و با اينکه فرد خواب کاملي دارد اما در مدت زمان بيداري تحريک‌پذير و افسرده است.

وي با توصيه به اينکه خوابيدن بايد تابع يک نظم خاص باشد، افزود: خوابيدن سر ساعتي مشخص، به اتوماتيک کردن زمان خواب کمک مي‌کند و موجب تنظيم ساعت خواب مي‌شود.

اين متخصص گوش، حلق و بيني در پايان با بيان اينکه به منظور بهتر خوابيدن قبل از خواب نبايد پرخوري شود، گفت: مصرف مواد محرک و کافئين‌دار مانند قهوه، چاي و برخي داروها که تحريک کننده هستند، قبل از خوابيدن توصيه نمي‌شود.







RE: داروهاي خواب‌آور، بر کيفيت خواب اثر منفي دارند - najva - 2011/09/25




من خیلی بد حواب هستم و حوابم خیلی سبکه و زود و با کوچکترین صدائی از خواب میپرم ولی از وفتی که دکترم

قرص تیزانیدین داده بعد از خوردن قرص زود خوابم میگیره و راحت میخوابم یعنی اینم ضرر داره ؟


RE: داروهاي خواب‌آور، بر کيفيت خواب اثر منفي دارند - Mahdieh - 2011/09/25

من دارو نخورده مامانم بهم ميگه كپسول خواب ديگه چي ميشه وقتي قرص خواب آور بخورمaloofandboredaloofandbored


داروهای خواب آور خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد - naazanin - 2012/08/13

یك دكترای داروسازی گفت: تجویز داروی خواب آور حتی به مقدار کمتر از 18 دوز در سال با افزایش احتمال مرگ ومیر همراه است و تجویز دوزهای بیشتر (بیش از ۱۳۲ دوز در سال) با افزایش احتمال سرطان مرتبط است.

دکتر فروغ موسوی در گفت وگو با ایسنا ، با بیان اینكه داروهای هیپنوتیک که بسیاری از بزرگسالان برای بی‌خوابی مورد استفاده قرار می‌دهند با افزایش احتمال سرطان و مرگ ارتباط دارد، گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده داروهای خواب تجویز شده به طور متوسط پس از2/5 سال مصرف، در۶.۱ درصد بیمارانی که از نسخه‌ی داروهای خواب‌آور استفاده کرده بودند منجر به از دست دادن جان بیماران شدند.

وی در ادامه افزود: در این تحقیقات بیماران از نظر عوامل متغیر متعدد مثل سن، استفاده از سیگار، شاخص توده‌ی بدن و طبقه‌بندی بر اساس بیماری‌های متعدد بررسی شدند و نسبت‌های تصادفی مرگ به تمام علل برای بیمارانی که در طول سال از یک تا 18 دوز دارو استفاده کرده‌ بودند برابر 3.6 و برای بیمارانی که در طول سال از ۱۸ تا ۱۳۲ تجویز استفاده كرده بودند برابر 4.4 و برای مصرف بیش از ۱۳۲ دوز در سال، در مقایسه با افرادی که از این داروها استفاده نمی‌کردند برابر 5.3 بود.

این دكترای داروسازی گفت: در مصرف كنندگان داروهای زولپیدم (Ambien) یا تمازپام (Restoril) که از جمله داروهای هیپنوتیکی به شمار می‌روند و بیش از سایرین داروها مورد استفاده‌ هستند، میزان مرگ و میر مشابه مصرف كنندگان سایر داروهای خواب آور بود و در بیمارانی که بیش از ۱۳۲ دوز داروی تجویزی از هر نوع دریافت كنند نیز به طور قابل توجه، احتمال سرطان افزایش می‌یابد.وی گفت: تجویز داروی خواب آور، حتی به مقدار کمتر از ۱۸ دوز در سال با افزایش احتمال مرگ و میر به هر علت همراه است و تجویز دوزهای بیشتر (بیش از ۱۳۲دوز در سال) با افزایش احتمال سرطان مرتبط است.دكتر فروغی در پایان گفت: پزشكان باید در تجویز داروهای خواب آور احتیاط كرده، بیماران نیز از مصرف خودسرانه این داروها جدا پرهیز كنند


مصرف خودسرانه داروهای خواب آور تاثیر منفی در رفتار افراد دارد - zenith - 2014/01/27

دکتر رهبر مژدهی آذر در گفت وگو با ایسنا، افزود: مصرف خودسرانه داروهای خواب آور بر عملکرد کبد نیز تاثیر منفی می گذارد بنابراین این گونه داروها را با تجویز پزشک باید مصرف کرد.

وی با بیان اینکه داروهای خواب آور محدود هستند، تاکید کرد: داروهای اعصاب، ضد افسردگی و ضد تشنج به عنوان داروهای خواب آور مصرف می شوند چرا که فرد پس از مصرف این داروها دچار احساس رخوت، سستی و بی حالی می شود.

به عنوان نمونه دیازپام یک داروی خواب آور نیست بلکه ضد اضطراب و تشویش است.

رییس انجمن داروسازان ایران درباره علت فروش بدون نسخه داروهای خواب آور در داروخانه ها گفت: این داروها معمولا بدون نسخه فروخته نمی شوند اما مشکلات اجتماعی گاهی اوقات موجب می شود که داروخانه ها به این کار مبادرت کنند.

به عنوان نمونه در برخی محلات، صاحبان داروخانه ها بر اثر تهدید یا ایجاد مزاحمت مجبور به فروش داروی خواب آور می شوند.

مژدهی آذر در پایان درباره میزان شیوع مصرف داروهای خواب آور در ایران اظهار کرد: مردم به دلایل برخی مشکلات به مصرف این داروها گرایش پیدا کرده اند.

منبع خبر : ایسنا