روغن ماهی برای افسردگی وترمیم اعصاب آسیب دیده - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: روغن ماهی برای افسردگی وترمیم اعصاب آسیب دیده (/Thread-%D8%B1%D9%88%D8%BA%D9%86-%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%81%D8%B3%D8%B1%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%88%D8%AA%D8%B1%D9%85%DB%8C%D9%85-%D8%A7%D8%B9%D8%B5%D8%A7%D8%A8-%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A8-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%87) |
روغن ماهی برای افسردگی وترمیم اعصاب آسیب دیده - نازلی - 2011/09/19 افسردهاید؟ از این روغن بخورید! نتایج یک تحقیق نشان میدهد خوردن مکملهای روغن ماهی میتواند در هنگام افسردگی به بهتر شدن وضعیت روحی شما کمک کند. … دانشنمندان با انجام تحقیقاتی متوجه شدند تعدادی از بیماران افسرده با مصرف اسیدهای چرب امگا3 موجود در روغن ماهی احساس آرامش بیش تری پیدا کردند. تقریبا نیمی از این بیماران که دچار نا امیدی نبودند با خوردن مکمل های روغن ماهی وضعیت روحیشان بهبود پیدا کرد. در این تحقیقات آمده است که مکمل هایی که دارای EPA و DHA یعنی دو فرم اصلی چربی های امگا 3 هستند در بهبود وضعیت روحی تاثیر زیادی دارند. دکتر فرانکویس لسپرانس از دانشگاه مانتریال در کانادا در این باره گفت: ما برای بررسی تاثیر مکمل های روغن ماهی تحقیقاتی را روی دو گروه از بیماران افسرده انجام دادیم. به یک گروه از این افراد کپسول های روغن ماهی دادیم و به گروهی دیگر نیز داروهای بی اثر دادیم. در ابتدای این تحقیق نیز فرم هایی در اختیار هر کدام از بیماران قرار گرفت تا شدت افسردگی آن ها بررسی شود. با انجام این تحقیقات دانشمندان متوجه شدند روغن ماهی می تواند در بعضی از بیماران افسرده تاثیرات قابل توجهی داشته باشد و علائم بیماری آن ها را کاهش دهد. اما با این حال تاثیر روغن ماهی برای درمان افسردگی چندان توسط محققان تائید شده نیست و دانشمندان معتقدند در کنار استفاده از این مکمل ها استفاده از داروهای ضد افسردگی هنوز هم باید مورد توجه قرار گیرد. کارشناسان در این باره اعلام کردند بیماران افسرد ه ای که تمایل به امتحان کردن روغن ماهی دارند بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنند و به هیچ وجه به صورت خودسرانه مصرف داروهای خود را قطع نکنند. هنوز هم مشخص نیست که چرا اسیدهای چرب امگا 3 ، خصوصا EPA می تواند در بهبود علائم بعضی از انواع افسردگی موثر باشد. بعضی از تحقیقات نشان می دهد برخی مواد وجود در اسیدهای چرب می تواند در تولید بعضی از مواد شیمیایی در مغز موثر باشد که مرتبط با افسردگی هستند. RE: افسردهاید؟ از این روغن بخورید! - Saina - 2011/09/23 روغن ماهی برای بهبود بیماری قلبی بسیارمفید است . روغن ماهی حاوی نوعی چربی بنام چربیهای امگا 3 با خاصیت پائین آوردن تری گلیسیرید خون است . از این رو توصیه می شود روغن ماهی به رژیم غذایی اضافه شود . . برخی از خاصیتهای چربیهای امگا 3 عبارتند از: - رقیق کردن خون : این ویژگی روغن ماهی در درمان لختگی خون به کار می آید . به همین دلیل درمیان اسکیموها که غذای اصلی آنها ماهی است ، بیماری قلب و عروق کمتر دیده می شود. - کاهش سنتز : VLDL:VLDLیکی از انواع کلسترول خون است که مضر می باشد و موجب کاهش تولیدHDL که کلسترول مفید خون است می شود. روغن ماهی در کاهشVLDL مؤثر است . - کاهش چسبندگی پلاکتها : ثابت شده است که روغن ماهی موجب می شودکه پلاکتها کمتر به یکدیگر بچسبند و از تولید لخته های پلاکتی داخل رگها جلوگیری می کند. تحقیقات نشان داده است که مرگ و میر در میان بیمارانی که از روغن ماهی استفاده می کنند 30 درصد کمتر از کسانی است که آنرا مصرف نمی کنند . اما چه نوع ماهی ای مصرف کنیم؟ ماهی های پرچربی مثل قباد، آزاد ، کولی ، سفید ، ساردین ، تون ، کپور و شاه ماهی برای مصرف بهتر است . ماهی ، در صورتیکه 2 تا 3 بار در هفته مصرف شود اثرات بسیار مفیدی را در پی دارد. 1) روغن ماهی حفظ سلامت غشاء سلول Eicosapentaenoic اسید یا همن (EPA) و docosahexaenoic اسید یا همان (DHA) را تضمین میکنند. غشاء سلول منعطف و محتوی تعداد زیادی از گیرندههای انسولین است که گیرنده و پاسخده انسولین در سیستم بدن هستند همین امر نتیجتاً کاهش ذخائر چربی در سلولهای چربی را سبب میشود. ۲) روغن ماهی ژنهای لیپولیتیک (ژنهای چربیسوزی) را فعال میسازد. ۳) روغن ماهی: ژنهای لیپوژنیک (ژنهای ذخیرهکننده چربی) را غیرفعال میسازد. ۴) روغن ماهی پروتئینهای واکنشپذیر C را تقلیل میدهد که اخیراً کشف شده بهعنوان یک فاکتور ریسکی، ابتلا به بیماری التهابی همچون پوکی استخوان، آنژین، انسداد شرائین، حمله قلبی، سکته، از کار افتادن قلب بر اثر تراکم مایعات و دیابت میباشد. بهنظر میرسد DHA موجود در روغن ماهی بیشترین وظیفه را بهعنوان یک ماده محافظ موثر برعهده دارد DHA همچنین توانائی بالائی در کاهش فشار خون دارد. ۵) روغن ماهی میزان استفاده چربیهای ذخیرهشده در سلولهای مخصوص ذخیره چربی (adipocyte) را افزایش میدهد. ۶) روغن ماهی دارای حق تقدم بهمنظور تولید انرژی زمانیکه در سلولهای چربی ذخیره شد را دارد. ۷) روغن ماهی التهابات ناشی از تمرینات ورزشی را کاهش میدهد. ۸) روغن ماهی مدیریت درد از طریق کاهش التهابات را سبب میشود. ۹) EPA موجود در روغن ماهی بهعنوان تنظیمکننده ارسال خون به مغز عمل میکند. که این خاصیت در حفظ تمرکز در طول اجراء تمرینات (با وزنه) بسیار ضروری میباشد. DHA در عملکرد حافظه غشاء مغز و قوه شناخت بسیار مهم میباشد. ۱۰) روغن ماهی سطح سروتونین (انتقالدهنده عصبی شادیآور) را افزایش میدهد. بنابراین روغن ماهی میزان بروز افسردگی، تشویش، اضطراب، ترسهای ناگهانی و کاهش هوس برای خوردن کربوهیدرات (نشاسته) را سبب میشود. ۱۱) روغن ماهی ریسک ابتلا به بیماریهای تنفسی را بهوسیله کاهش تریگلیسیریدها، homocysteinc ، Fibrinogen و افزایش سطح HDL (کلسترول مفید) تقلیل مییابد. ۱۲) روغن ماهی از طریق چند مکانیزم باعث کاهش فشارخون میشود. که از جمله میتوان به افزایش ترکیبات گشادکننده رگها و اکسیدنیتریک و کاهش التهابهای عروقی و بلوکه کردن عناصر مسدودکننده در دیواره رگها مثل کانالهائی از کلسیم که ویسکوزیته خون را کاهش میدهند. ۱۳) روغن ماهی یک مقابلهکننده با استرس عالی بهشمار میآید. مکملکردن این اسید چرب ضروری از فعال شدن آدرنال استروئیدها، آلدسترون، اپینفرین و نورامینفرین که با فشار فکری افزایش مییابند ممانعت میکند. بههمین خاطر برای همان میزان استرس در صورت مصرف روغن ماهی بهصورت مداوم هورمونهای استرس کمتری تولید میشود. هر یک از دلایل فوق اهمیت مکملکردن روغن ماهی را در رژیمغذائی برای ما ایجاب میکند پس از اضافه کردن این ماده غذائی باارزش و بینظیر به فهرست موادغذائی روزانهتان دریغ نکنید. منبع :مجله دانش ورزش روغن ماهی اعصاب آسیب دیده را ترمیم می کند - najva - 2012/01/16 روغن ماهی اعصاب آسیب دیده را ترمیم میكند سلامت نیوز: پزشكان در یك مطالعه تازه تاكید كردند اسیدهای چرب امگا -3 كه در روغن ماهی یافت میشوند قابلیت آن را دارند كه از آسیبهای مغزی پیشگیری كرده و حتی به ترمیم مجدد صدمات وارد شده به اعصاب (نورونها) كمك نمایند. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، وقتی رشتههای عصبی بر اثر حادثهای آسیب میبینند، فردی كه دچار این آسیب دیدگی شده درد، ضعف و حتی فلج عضلانی را تجربه میكند كه ممكن است به ناتوانی جسمی منجر شود و سرعت بهبود یافتن آن نیز بسیار كند است. به گزارش روزنامه تلگراف، متخصصان مغز و اعصاب در دانشگاه لندن در این باره خاطرنشان كردند: اسیدهای چرب امگا 3 میتوانند نقش مهمی در سرعت بخشیدن به روند بهبود آسیبهای عصبی ایفا كنند. این مطالعه روی سلولهای عصبی peripheral متمركز شده است. این نورونها در واقع وظیفه انتقال سیگنالها بین مغز و نخاع و باقی قسمتهای بدن را بر عهده دارند. این سلولها قابلیت آن را دارند كه ترمیم شوند اما با وجود پیشرفتهای اخیر در زمینه تكنیكهای جراحی، بیماران معمولا فقط زمانی بهبود پیدا میكنند كه جراحت آنها اندك باشد. در این مطالعه تایید شد كه مصرف این نوع چربیهای مفید میتواند در بهبود آسیبهای عصبی و در نتیجه بهبود برخی مشكلات نورولوژیك تاثیرات سودمندی داشته باشد. RE: روغن ماهی اعصاب آسیب دیده را ترمیم می کند - شهرزاد - 2012/03/23 کارشناسان آمریکایی در گزارشی اعلام کردند خوردن ماهی ممکن است از بروز بیماری آلزایمر در انسان جلوگیری کند. دانشمندان با مطالعه ده ساله برساختار مغزی 260 فرد بزرگسال سالم دریافتند: در افرادی که به طور منظم ماهی مصرف می کنند میزان انقباض مغزی آنها کمتر بود و در این افراد احتمال پیشرفت بیماری آلزایمر كم است. دکتر «راجی» یکی از پژوهشگران در این باره گفت: این تأثیر به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا-3 است که به عنوان کاهش دهنده التهاب شناخته شده و فواید فیزیولوژیکی دیگری هم در پی دارد. RE: روغن ماهی اعصاب آسیب دیده را ترمیم می کند - sargol - 2012/12/10 خواص بی نظیر روغن ماهی 1x1.trans خواص بی نظیر روغن ماهیمقدار روغن در ماهیهای مختلف متفاوت است اما روغن ماهی منبع غنی و فشردهای از انواع امگا ۳ است و بصورت کیسههای ژلهای عرضه میشود. روغن ماهی از کبد ماهی تهیه میشود و منبع غنی از ویتامین A و D است. بسیاری از خواص درمانی روغن ماهی به خاطر وجود امگا۳، اسیدهای چرب ضروری، مثل اسید Docisahenaenoic و اسید eicosapentaenoic (EDA , DHA)A است. اسیدهای چرب ضروری دیگری که در روغن ماهی وجود دارند، عبارتند از: اسید آلفالینولینک و اسید گامالینولینک، ماهیهای مختلفی میتوانند به عنوان منبع تهیه روغن، مورد استفاده قرار بگیرند، مثل ماهی تن، ماهی قزلآلا، ماهی کولی، ماهی ساردین و … اما در میان انواع مختلف ماهی، به طور معمول روغن ماهی از ماهیهایی همچون شاه ماهی، خال مخالی، ساردین، قزل آلا و ماهی تن به دست میآید. کیفیت روغن ماهی به دو عامل بستگی دارد؛ اول نوع ماهی که روغن از آن گرفته شده است. دوم: درصد خالصی روغن و عدم ترکیب آن با مواد افزودنی دیگر. کاهش بیماریهای قلبی: پژوهشهای انجمن قلب آمریکا نشان میدهد که امگا ۳ در کاهش بروز بیماریهای قلبی عروقی بسیار مؤثر است.بنابراین روغن ماهی که سرشار از امگا۳ LDLمیباشد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. این روغن کلسترول بد را پایین میآورد و مانع تجمع تریگلیسیرید اضافی در بدن میشود و کلسترول خوب را افزایش میدهد. پژوهشها نشان میدهند که روغن ماهی از آترواسکلروز در بیماران مبتلا به عروق کرونر جلوگیری میکند؛ بنابراین پژوهشها در درمان پیشگیری از سکته قلبی مؤثر است و مصرف منظم آن مرگ و میر ناشی از حملات ناگهانی قلبی را کاهش میدهد. کاهش وزن: روغن ماهی به کاهش وزن کمک زیادی میکند. براساس پژوهشهای دانشگاه استرالیای جنوبی، این روغن تأثیر ورزش را در کاهش وزن بیشتر میکند. داوطلبانی که در رژیم غذایی خود از روغن ماهی استفاده کردند، نسبت به سایر افراد، وزن بیشتری از دست دادند. ورزش همراه با مصرف روغن ماهی موجب کاهش وزن میشود و تأثیر مثبتی بر ظاهر فرد میگذارد. گردش خون: پژوهشگران معتقدند که روغن ماهی گردش خون را با کاهش تریگلیسیرید بهبود میبخشد. ایمنی: به نظر میرسد مصرف منظم روغن ماهی ایمنی بدن را افزایش داده و مقاومت بدن در برابر بروز بیماریهای شایعی همچون سرماخوردگی و سرفه و آنفلوآنزا بیشتر میشود. امگا ۳ موجود در روغن ماهی با تأثیر بر روی سایتوکاینهای بدن، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. پژوهشگران تأثیر مصرف پودر و روغن ماهی را روی خوک آزمایش کردند و دریافتند که به رشد حیوانات کمک میکند. آزمایشهای مشابهی در بیمارستان «تایچانگ» تایوان نیز روی موشها انجام شد و همان نتایج به دست آمد. بیماری لوپوس، بیماری است که سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و تضعیف ایمنی موجب اختلال در اندامهای مختلف بدن میشود. روغن ماهی در درمان این بیماری نیز بسیار مؤثر است. همچنین درد و التهاب مفاصل، چشم، کلیه، قلب، عروق خونی و ریه را کاهش میدهد و موجب پایین آمدن تب، تسکین خارش پوست و رفع خستگی میشود. درمان ایدز: دانشمندان علوم تغذیه در لکسینگتون اعلام کردند که در آیندهای نزدیک میتوان از روغن ماهی برای درمان بیماری ایدز استفاده کرد. کاهش التهاب: روغن ماهی خاصیت ضدالتهابی دارد و موجب کاهش التهاب خونی و بافتها میشود. مصرف منظم مکملهای روغن ماهی (قرص و کپسول ماهی) به بهبود بیماریهای مزمن التهابی کمک زیادی میکند. روغن ماهی در درمان اختلالات دستگاه گوارش، سندرم روده کوچک و بیماریهای التهابی روده، همچون بیماری کرون و کولیت که نوعی از اختلالات روده هستند، نقش مهمی دارد. جذب ویتامینها و چربیها و مکملهای غذایی برای افراد مبتلا به بیماری کرون بسیار مشکل است. و مصرف روغن ماهی کمک بسیاری در این زمینه میکند. در بیماران مبتلا به کولیت، روغن ماهی از تجمع لئوکوترین در روده بزرگ جلوگیری میکند. این روغن نه تنها التهاب را کاهش میدهد، بلکه مانع ایجاد التهاب نیز میشود. آرتروز: روغن ماهی در درمان آرتریت و روماتیسم مفید است. بیمارستان آدلاید و دانشگاه نیوکاسل استرالیا اعلام کردند که مصرف روغن ماهی، در درمان ورم مفاصل اثر مثبت دارد. در بیماری التهاب مفاصل، آنزیمها، غضروفها را از بین میبرند و روغن ماهی تأثیر این آنزیمها را کاهش میدهد. مرکز آرتریت، گروه روماتولوژی دانشگاه جان هاپکینز، نیز این موضوع را تأیید کرده است. افسردگی و اضطراب: به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا ۳ در روغن ماهی، از آن برای درمان بیماریهای روانی و اختلالات عصبی همچون افسردگی، غم، اضطراب، بیقراری و استرس استفاده میشود. پژوهشگران دانشگاه کلیولند ایالت اوهایو، در تحقیقاتی با عنوان «روغن ماهی و اختلال دو قطبی» به این نتیجه رسیدند که این روغن در درمان اختلالات دوقطبی بسیار مؤثر است؛ به همین دلیل در مناطقی که ماهی در رژیم غذایی روزانه افراد وجود دارد، ابتلا و بروز افسردگی کمتر دیده میشود. آلزایمر: پژوهشهای دانشگاه لوییزیانا اثبات کرد که اسیدهای چرب روغن ماهی، بیماری آلزایمر را درمان میکند. پژوهشهای دانشگاه کالیفرنیا نیز تأثیر امگا ۳ روغن ماهی را در درمان بیماری آلزایمر و پیشگیری از زوال عقل تأیید میکند. اگر کودک شما به هر یک از مشکلات زیر مبتلا است، مصرف روغن ماهی را توصیه میکنیم: بیشفعالی، بیثباتی عاطفی، مشکل در حافظه کوتاهمدت، عجله، بیپروایی، ضریب هوشی پایین، اختلال در یادگیری و تمرکز پایین. حدود ۶۰ درصد مغز از چربیها، بهویژه اسیدهای چرب ضروری تشکیل شده است و مصرف روغن ماهی عملکرد مغز را بهبود بخشیده و تقویت میکند. بیماریهای چشمی: به نظر میرسد که روغن ماهی، بینایی را تقویت میکند، مؤسسه ملی بهداشت آمریکا، معتقد است گنجاندن روغن ماهی در رژیم غذایی مانع از کهولت و پیرچشمی و خشکی چشم در سنین پیری میشود. مراقبت از پوست: با استفاده از روغن ماهی، پوست خشک و ضعیف، به پوستی درخشان و شفاف تبدیل میشود و همچنین برای درمان مشکلات پوستی از جمله خارش، قرمزی پوست، اگزما و پسوریازیس نیز مفید است. برخی پژوهشگران معتقدند که مصرف منظم قرص روغن ماهی، رطوبت پوست را تنظیم و از آفتاب سوختگی جلوگیری میکند. افزایش باروری: مردانی که در رژیم غذایی خود از روغن یا قرص ماهی استفاده میکنند، کیفیت اسپرمشان افزایش مییابد و احتمال لقاح بعد از انزال بیشتر میشود. سرطان: در بیماران مبتلا به سرطان لوزالمعده، روغن ماهی، کاهش وزن این افراد را به تأخیر میاندازد. بیماران مبتلا به دیابت، بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، مثل بیماری عروق کرونر، تصلب شرائین و سکته مغزی قرار دارند و همانطور که قبلاً گفتیم روغن ماهی در درمان بیماریهای مختلف قلبی مؤثر است. پژوهشهای دانشگاه آکسفورد اثبات کرد که روغن ماهی، تریگلیسیرید خون را در بیماران دیابتی کاهش میدهد. زخم: زخمهای گوارشی با دل درد و سوزش سردل، سوءهاضمه، تهوع و از بین رفتن اشتها و کاهش وزن همراهند و روغن ماهی به درمان این زخمها کمک میکند. مراقبت از مو: امگا ۳ روغن ماهی، فولیکول مو را تغذیه کرده و آنها را درخشانتر میکند. با تقویت فولیکولها موها محکمتر شده و ریزش آنها کاهش مییابد. فولیکولهای مو برای رشد به پروتئین نیاز دارند و از آنجا که انواع ماهیهای مختلف، سرشار از پروتئین هستند، خوردن ماهی، سلامت موها را تأمین میکند. روغن ماهی در درمان آسم و سلامت کلیه نیز مؤثر است. بسیاری از افراد نیز از روغنهای ماهی برای تغذیه حیوانات خانگیشان همچون سگ و گربه استفاده میکنند، زیرا معتقدند از بیماری آرتریت که یک بیماری رایج در میان حیوانات است، جلوگیری میکند. در پژوهشهایی که در آزمایشگاه چنینگ بوستون انجام گرفت، مشخص شد که مصرف مکملهای ماهی در دوران بارداری، فشار خون بالا را تنظیم میکند. بارداری: مصرف روغن ماهی در زنان باردار، مانع از سقط جنین میشود و از تولد زودرس نوزاد و یا کودکان کموزن پیشگیری و به رشد طبیعی مغز کودک کمک میکند. همچنین زنانی که در دوران بارداری، روغن ماهی مصرف میکنند. پس از زایمان کمتر به افسردگی مبتلا میشوند. بنابراین مصرف روغن، قرص و یا کپسول ماهی در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای نوزاد مفید است. دکتر سیدعلی کشاورز متخصص تغذیه RE: روغن ماهی اعصاب آسیب دیده را ترمیم می کند - sargol - 2013/01/08 کد خبر: ۴۲۲۲۶۲۵ تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۱ - ۲۲:۰۰ علمی پزشکی » کلینیک قرص روغن ماهی ، مفید یا بی اثر؟ قرص های روغن ماهی یکی از پرطرفدارترین انواع مولتی ویتامین ها در جهان است اما تحقیقات جدید نشان می دهد اکثر ادعاهایی که در مورد فواید مصرف این قرص ها بیان می شود بی اساس است. [attachment=8742] به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران و به نقل از دیلی نیوز؛ همیشه در تبلیغات گفته می شود مصرف این قرص ها از بیماری هایی مثل آلزایمر و سکته و حمله قبلی پیشگیری می کند و باعث افزایش هوش می شود اما نتایجات نشان می دهند با این که مصرف قرص های روغن ماهی به بدن ضرر نمی رساند اما در عوض هیچ سودی هم برای بدن ندارند. گفتنی است برای آن که بدن از فواید امگا3 و امگا 5 بهره مند شود باید حداقل 3 گرم از این اسید های چرب وارد بدن شود که برای رسیدن به این هدف باید حداقل 15 عدد از این قرص ها یکباره مصرف شود. عده ای از این قرص ها برای سلامتی قلب خود استفاده می کنند اما باز هم تحقیقات نشان می دهد قرص های روغن ماهی نمی تواند میزان کلسترول های بد را کاهش دهد و استفاده از قرص ها به هیچ وجه نمی تواند باعث افزایش هوش و ضریب هوشی شود و پزشکان توصیه می کنند و به جای خرید این قرص ها بهتر است هفته ای 2 بار ماهی مصرف کرد تا بدن از فواید روغن ماهی طبیعی و اصل بهره مند شود. کليه حقوق اين سايت متعلق به باشگاه خبرنگاران بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است. RE: روغن ماهی برای افسردگی وترمیم اعصاب آسیب دیده - شيدا رها - 2013/09/13 آنچه درباره خواص روغن ماهی نمی دانید مصرف مکمل های روغن ماهی (اسیدهای چرب امگا- 3) به درمان بیماری های لثه کمک می کند. بیماری های لثه به ویژه التهاب بافت های اطراف دندان ها در بیش از نیمی از بزرگسالان مشاهده می شود. این بیماری خطر سکته و سایر مشکلات قلبی را افزایش می دهد. محققان استرالیایی اثر مکمل های روغن ماهی را به عنوان یک درمان کمکی در بیماری های لثه مورد بررسی قرار دادند. نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف روغن ماهی موجب بهبود علایم بالینی بیماران مبتلا به التهاب لثه می شود. محققان توصیه می کنند که برای برخورداری از اثرات سودمند اسیدهای چرب امگا- 3 از جمله سلامت قلب و عروق، سلامت روان و همچنین کمک به درمان بیماری های لثه از ماهی های چرب در رژیم غذایی خود استفاده کنید. میزان امگا- 3 توصیه شده برای بزرگسالان 500 میلی گرم در روز می باشد و این مقدار امگا- 3 از طریق مصرف ماهی های چرب (مانند سالمون و قزل آلا) دو بار در هفته تامین می شود. در صورتی که ماهی نمی خورید می توانید تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه از مکمل های روغن ماهی استفاده کنید. مصرف روغن ماهی عوارض خطرناکی به همراه ندارد. امگا- 3 در دوزهای بسیار بالا و بیش از نیاز روزانه ممکن است موجب تاخیر در زمان انعقاد خون و گاهی نیز احساس ناراحتی در معده شود. افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و وارفارین استفاده می کنند، بهتر است قبل از مصرف مکمل های روغن ماهی با پزشک مشورت کنند. منبع: سیمرغ |