ارزش غذایی تخمهها (تخمه کدو ،آفتابگردان و...) - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: ارزش غذایی تخمهها (تخمه کدو ،آفتابگردان و...) (/Thread-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D8%B4-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AA%D8%AE%D9%85%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D8%AA%D8%AE%D9%85%D9%87-%DA%A9%D8%AF%D9%88-%D8%8C%D8%A2%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%A8%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D9%88) صفحه ها:
1
2
|
تخمه کدو بخورید - Hasty - 2011/08/21 می دانستیدتخم کدو در درمان ms موئثر است.از آنجائیکه در این ماده غذایی مقدار زیادی ویتامین B و A وجود دارد منبع مغذی خوبی برای آن دسته از بیماران که میل به خوردن تنقلات دارند است ارزش غذایی تخمهها - نازلی - 2011/09/12 ارزش غذایی تخمهها -------------------------------------------------------------------------------- مغزها حاوی مواد مغذی مختلفی از جمله پروتئینها، کربوهیدراتها، مواد معدنی و برخی ویتامینها مانند ویتامینهای «ب» کمپلکس میباشند. -------------------------------------------- در بسیاری از کشورها به ویژه در میان خانوادههای ایرانی مصرف آجیل خصوصاً انواع تخمهها در اعیاد، تفریحات و شبنشینیها جایگاه ویژهای دارد و متخصصان علوم غذایی نیز مصرف متعادل آن را به عنوان یک میانوعدهی سالم و با ارزش تغذیهای بالا توصیه مینمایند. به طور کلی تخمهها منبع عمدهی چربی هستند؛ که به هنگام رسیدن، مقدار زیادی از نشاسته خود را از دست داده و به میزان چربی آنها افزوده میشود. از نظر نوع چربی اسید چرب اشباع و غیراشباع هستند. تخمهها نظیر ماهیها از نظر امگا -3 غنی هستند. امگا-3ی موجود در تخمهها به کاهش بی نظمیهای ضربان قلب، تری گلیسیرید خون، خطرات تشکیل لخته، سرعت سخت شدن شرایین، خطر فشارخون بالا و کاهش سرطان و اختلالات رفتاری در جوانان کمک شایانی میکند. هم چنین تخمهها از منابع خوب پروتئین نیز به شمار میروند و کربوهیدراتهای موجود در انواع آنها به صورت مخلوطی از نشاسته، سوکروز و مقادیر کمی گلوکز و فروکتوز میباشد. از نظر املاح و ویتامینها منبع غنی از ویتامینهای گروه «ب» خصوصاً اسید فولیک میباشند. به طور کلی تخمهها فاقد ویتامین «ث» بوده و یا دارای مقدار بسیار جزیی از این ویتامین میباشند. تخمه کدو تنبل بهترین منبع منیزیم است و دانشمندان دریافتهاند که سطح بالای منیزیم در خون تا 40 درصد احتمال مرگ زودرس را کاهش میدهد از نظر املاح معدنی نیز مناسب هستند و عناصری مانند پتاسیم، منیزیم، مس، روی، منگنز، کروم و آهن در انواع آنها به مقدار مختلف یافت میشود. هم چنین انواع تخمهها دارای مقادیر قابل توجهی پلی ساکارید غیر نشاستهای (فیبر) هستند. اگرچه تخمهها از هر نوع فیبر محلول و نامحلول، غنی هستند ولی به طور کلی عمدتا میزان فیبر نامحلول بالاتری دارند. لذا، مصرف متعادل آنها برای افرادی که از یبوست، بیماریهای التهابی، سرطان روده بزرگ، افزایش چربی و فشار خون رنج میبرند بسیار مطلوب میباشد. در زیر به خواص شفابخش برخی از انواع تخمهها اشاره مینماییم. خواص تخمه آفتابگردان تخمه آفتابگردان بسیار مقوی بوده و در 100 گرم آن 580 کالری انرژی نهفته است. دارای 24 درصد مواد پروتئینی، 47 درصد روغن، 20 درصد کربوهیدرات و سرشار از فسفر، پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم و ویتامین «آ»، «ب» و «ای» میباشد. خواص تخمه هندوانه در 100 گرم تخمه هندوانه 590 کالری انرژی و در 10 عدد آن، 5 کالری انرژی نهفته است. ترکیبات موجود در این تخمه نظیر انواع دیگر است و مصرف متعادل آن میتواند از کم خونی، بی اشتهایی، سوء جذب و التهاب جلوگیری نماید. این تخمه بیشتر به نام تخمه جابانی معروف است و کلسیم آن در بین زنان یائسه جهت پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان مفید به نظر میرسد. تخمه جابانی بسته به گونههای مختلف هندوانه دارای اندازههای ریز و درشت بوده و میتوان آن را به صورت بو داده در طعمهای نمکی و گلپر به مصرف رسانید. خواص تخمه خربزه مغز خربزه بوداده طبیعت گرم داشته و دارای چربی، پروتئین، آهن، ویتامین «ای» و فیبر میباشد. تخمه خربزه بوداده ادرارآور، نرم کننده و افزایش دهنده میل جنسی میباشد و برای سرفهها و درد سینه و حلق و تبهای شدید مفید است. تخمه خربزه از بروز کم خونیهای گوناگونی جلوگیری کرده و دارای خاصیت آنتی اکسیدان میباشد. خواص تخم کدو به علاوه تخمه کدو در حفظ سلامت پروستات نقش ضد التهابی ایفا کند. تخمه کدو تنبل بهترین منبع منیزیم است و دانشمندان دریافتهاند که سطح بالای منیزیم در خون تا 40 درصد احتمال مرگ زودرس را کاهش میدهد. در پاییز که فصل کدوتنبل است میتوانید تخمه آن را خشک کنید و این دانه را به برنامه غذایی روزانه خود اضافه نمایید. در هر 30 گرم دانه برشته شده کدو تنبل 150 میلی گرم منیزیم نهفته است. تخمه کدو دارای اثر و خاصیت تسکین دهنده اعصاب بوده و خواب آور میباشد؛ دردهای تورمی به ویژه در مجاری ادرار را تسکین داده و بر روی کلیهها و غدد فوق کلیوی اثر بسیار مفید و مساعدی دارد. در ضمن تخم کدو ملین و مدر بوده و برای رفع یبوست و سوءهاضمه به کار میرود. برخلاف افکار عمومی تخمه کدو دفع کننده کرم بوده و باعث افزایش و تقویت حافظه میگردد. تخمه کدوی کاغذی نیز سرشار از فیتوسترول و ویتامین «ای» و اسیدهای چرب لینولئیک میباشد و برای ورم پروستات و سوزش مجاری ادرار استفاده میشود. مضرات بو دادن نامناسب تخمهها بو دادن یکی از روشهای آماده سازی تخمهها و نوعی روش پخت با حرارت خشک است که برای ایجاد عطر و طعم مطلوبتر انجام میشود، اما نکته قابل توجه این جاست که استفاده از حرارت نامناسب و بالا میتواند منجر به کاهش مواد مغذی حساس در این محصول گشته و ویتامینهایی را که در برابر حرارت ناپایدار هستند تخریب کند. در اثر حرارت بالا ویتامین «ث» به آسانی از بین میرود و از میان ویتامینهای گروه «ب» نیز ویتامین «ب 1» راحتتر از بقیه تخریب میشود. اگرچه تخمهها از هر نوع فیبر محلول و نامحلول، غنی هستند ولی به طور کلی عمدتا میزان فیبر نامحلول بالاتری دارند. لذا، مصرف متعادل آنها برای افرادی که از یبوست، بیماریهای التهابی، سرطان روده بزرگ، افزایش چربی و فشار خون رنج میبرند بسیار مطلوب میباشد در اثر حرارت نامطلوب چربی تخمه نیز دستخوش تغییرات نامطلوب گشته و روغن مفید آن به روغنی مضر تبدیل میشود. پروتئین و کربوهیدراتهای آن نیز به علت قهوهای شدن افت تغذیهای مینمایند. البته بد نیست بدانید که چربی تخمه در برابر حرارت ملایم مقاوم است و با وجود آن که تیره رنگ میشود به مقدار کم تجزیه میگردد. مگر این که درجه حرارت خیلی بالا باشد که در این صورت با تشکیل مواد سمی که بوی تند نامطلوبی دارد شروع به تجزیه شدن و سوختن میکنند. لذا به توصیه کارشناسان علوم غذایی همیشه از آجیلهای بو نداده استفاده کنید و یا در صوت لزوم، بو داده آن را از مراکز معتبر وزارت بهداشت و دارای مجوز بهداشتی و تاریخ مصرف هستند تهیه نمایید. نحوه نگهداری به توصیه متخصصان، گرما، رطوبت و مدت زمان طولانی همگی از عوامل مهم فساد انواع آجیل خصوصاً تخمهها به شمار میآیند. وجود هر گونه بوی نامطبوع، طعم تلخ و تند، ترشیدگی، آثار کپکزدگی، حفره دار بودن، وجود بقایای حشرات مرده و زنده همگی از نشانههای کهنگی و فساد تخمهها است. هنگامی که تخمه در شرایط نامناسب قرار گیرد آلوده به نوعی قارچ به نام آسپرژیلوس میشود. این قارچ با تولید نوعی سم به نام آفلاتوکسین باعث بروز سرطان کبد در مصرف کننده میگردد. از سوی دیگر هم اکنون به کار بردن هر نوع رنگ حتی مجاز خوراکی بر روی تخمهها ممنوع است مگر رنگهایی نظیر: رنگ زعفران و زردچوبه که طبیعی دانسته شده است. توصیه در مصرف انواع تخمهها محتاط باشید چرا که زیادهروی در مصرف آنها به دلیل چربی و کالری بالا منجر به اضافه وزن گشته و نمک به کار رفته در آن جهت طعم دار شدن منجر به افزایش فشار خون و برخی عوارض دیگر در بدن خواهد شد. لذا بهتر است از آجیلهایی استفاده نمایید که طعم دیگری به غیر از شوری برای آنها در نظر گرفته شده است. آشنایی با خواص تخم آفتابگردان - Hasty - 2012/02/09 تغذیه > موادغذائی - همشهری آنلاین - یکی از خواص تخم آفتابگردان، داشتن ویتامین E است که از بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکند. تخمهای آفتابگردان دارای ارزش غذایی بالایی هستند و دارای چربیهای سالم، پروتئین،فیبر، مواد معدنی، ویتامین E و فیتوکمیکالها است. این گیاه به این خاطر آفتابگردان نام گرفته که به هر طرف خورشید قرار دارد این گیاه نیز به آن طرف میچرخد. تخمهای آفتابگردان دارای فواید فراوانی هستند و میتوان از آنها در انواع غذاها استفاده کرد. شما میتوانید این تخمها را روی انواع غذاهای حاوی غلات، انواع سالادها و سوپها بپاشید و یا با سبزیجات مخلوط کنید و نیز در دسرها و یا به عنوان میان وعده از آنها استفاده کنید. لیگنانس موجود در این تخمها محافظ خوبی در برابر ابتلا به برخی سرطانهاست. تخمهای آفتابگردان، دارای ترکیبی هستند که حافظه و عملکردهای شناختی را بهبود میبخشد. همچنین کلسترولخون را پایین میآورند. [نکته بهداشتی روز: کنترل کلسترول خون] تخم آفتابگردان را به خاطر خواص فراوانش باید در انواع رژیمهای غذایی گنجاند چراکه هم از لحاظ اقتصادی به صرفه است و هم آسان هضم میشود و نیز حاوی پروتئینهایی است که محافظ جوانی است ارزش غذایی 10 گرم تخم آفتابگردان کالری : 57 کربوهیدرات : 3 گرم چربی: 24 گرم فیبر: یک گرم پروتئین:2/3 گرم کلسترول: 0 میلیگرم منبع خوبی از ویتامینهای: ب1 و ای منبع خوبی از مواد معدنی رژیمی: آهن، منیزیم، مس و منگنز RE: آشنایی با خواص تخم آفتابگردان - parastoo joon - 2012/02/09 خواص درمانی - مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتیهای برونش،حنجره، مشكلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است. علاوه بر این،خوردن آن را برای تسكین سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگی و به اصطلاح نرم شدن سینه هم توصیه می كنند. - مهمترین خاصیت درمانی تخمه آفتابگردان كه از قدیمالایام نیز به آن معروف بوده، تقویت چشم و بینایی انسان است؛ البته نباید در خوردن آن افراط كنید. - اگر از التهاب مفاصل (آرتریت) در رنج هستید،تخمه آفتابگردان بخورید. RE: آشنایی با خواص تخم آفتابگردان - seyyed reza - 2012/02/09 تخم آفتاب گردان منبع غنی از ویتامین (E) اولین آنتی اکسیدان حل کننده چربی می باشد. که باعث کاهش علائم آسم :رماتیسم استخوانی وآرتروز می گردد. در بیماریهای که رادیگالهای آزاد والتهابات می باشند نقش موثری در آنها دارد همچنین ویتامین (E) باعث کاهش سرطان روده و کاهش پیشرفت عوارض دیابت می گردد. و همچنین فواید ویتامین (E)می توان به جلو گیری آن از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را نیز نام برد. بهترین آجیل در ایام عید تخم کدو است - najva - 2012/02/13 بهترین آجیل در ایام عید تخم کدو است سلامت نیوز : در ایام عید بهتر است به جای مصرف انواع آجیل های پر کالری از تخم کدو استفاده شود. به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ، مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه گفت: آجیل جز مواد غذایی پر ارزش در ایام عید به شمار می آید چنانچه گردو جزو موادی است که دارای اسید چرب امگا3 است و پسته و فندوق جزو موادی که دارای اسید چرپ امگا 6 است. وی افزود: به طور کلی هر گرم آجیل 5 یا 6 کیلو کالری انرژی دارد چنانچه 100 گرم مغز پسته 600 کیلو کالری داشته و معادل یک پرس غذا محسوب می شود و به طور کلی افرادی که آجیل می خورند کمتر غذا مصرف می کنند. کیمیاگر تصریح کرد: بهترین آجیل در ایام عید، تخم کدوی ریز است که اگر در حد یک استکان خورده شود اشکالی ندارد. ** مصرف خیار در ایام عید به جای سایر میوه ها برای افرادی که دچار اضافه وزن هستند توصیه می شود کیمیاگر در ادامه گفت: در خصوص مصرف میوه ها در ایام عید باید بگویم که درست است که با مصرف میوه ها مقداری ویتامین ها در بدن ذخیره می شود اما مصرف مجاز آن 5 یا 6 سهم در طول روز است و مصرف بیش از حد آن مشکلات زیادی را برای افراد به وجود می آورد. وی افزود: خیار با توجه به اینکه میوه ای کم کالری است و 10 کالری دارد افرادی که دارای اضافه وزن هستند می توانند به جای دیگر میوه ها از خیار در ایام عید استفاده کنند. کیمیاگر تصریح کرد: استفاده از چای به همراه توت وکشمش در ایام عید به جای قند توصیه می شود. RE: بهترین آجیل در ایام عید تخم کدو است - # پریسا # - 2012/02/13 خواص مفید تخمه کدو وقتی کدو تنبل می خورید، تخمه های آن را دور نریزید. این تخمه ها علاوه بر مزه ی خوبی که دارند، برای سلامتی نیز بسیار سودمندند. در ادامه 10 مورد از فواید آن را برایتان ذکر میکنم: * حفاظت از پروستات تخمهی کدو تنبل برای حفظ سلامتی غده ی پروستات مفید است و موجب کاهش مشکلات ناشی از دفع ادرار می شود که در بیماران مبتلا به بزرگی پروستات بیشتر مشاهده می شود. از موادی که در تخمه کدو تنبل موجودند و موجب بهبود عملکرد پروستات می شوند، می توان به کاروتنوئیدها و اسیدهای چرب امگا 3 اشاره کرد. * درمان افسردگی تخم کدو تنبل دارای اسید آمینه ی "تریپتوفان" می باشد. این اسید آمینه یک دشمن طبیعی برای از بین بردن افسردگی می باشد، بدین ترتیب که تریپتوفان در بدن به سروتونین تبدیل می شود. همان طور که می دانید سروتونین یک ناقل عصبی است که باعث ایجاد آرامش و شادی می شود. * پیشگیری از پوکی استخوان از آن جایی که تخمه کدو تنبل غنی از "روی" می باشد، در پیشگیری از پوکی استخوان سودمند است. مطالعات نشان داده است که دریافت کم "روی" مرتبط با شیوع بالاتر پوکی استخوان (مخصوصا در مردان مسن) می باشد. با این که بیماری پوکی استخوان بیشتر در زنان یائسه دیده می شود، اما بد نیست بدانید که 30 درصد شکستگی های استخوان لگن، در مردان اتفاق می افتد و از هر 8 مرد بالای 50 سال، یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند. * ضد التهاب طبیعی در آرتریت ها تخمهی کدو تنبل به طور قابل ملاحظه ای التهاب را کاهش می دهد، بدون آن که همانند داروهای شیمیایی ضدالتهابی رایج مانند ایندومتاسین، دارای عوارض جانبی باشد. * پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه بر اساس مطالعات انجام شده، تخمه کدو از تشکیل سنگ های کلیوی از نوع اگزالات کلسیم جلوگیری می کند. * درمان انگلها این تخمه، در برخی فرهنگ ها، به عنوان یک درمان طبیعی برای از بین بردن کرم های نواری و دیگر انگل ها استفاده می شود. مطالعات همچنین نشان داده است که این دانه خوراکی، برای مبارزه با بیماری شیستوزومیازیس(تب حلزون)، که ناشی از آلودگی با نوعی کرم قلاب دار به نام شیستوزوم می باشد، بسیار موثر است. * کاهش دهنده ی کلسترول خون تخمه کدو حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای از فیتواسترولها است. فیتواسترول ها ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان کلسترول بد خون (LDL) کاهش می یابد. * پیشگیری از سرطان همان فیتواسترول ها که موجب پایین آوردن سطح کلسترول بد می شوند، موجب حفاظت بدن در برابر بسیاری از سرطان ها نیز می شوند. در واقع فیتواسترول، ایمنی بدن را بالا می برد. * بهبود عملکرد مثانه در برخی مطالعات نشان داده شده است که عصارهی تخمه کدو تنبل موجب بهبود عملکرد مثانه حیوانات شده است. آلمانی ها معتقدند که این دانه برای درمان "مثانه ی تحریک پذیر" بسیار سودمند است. مطالعات دیگری نیز نشان داده اند که تخم کدو اثر قابل ملاحظه ای در بهبود "مثانه ی بیش فعال" دارا می باشد. این عملکردهای مثبت تخمه کدو تنبل به دلیل وجود اسیدهای چرب ضروری، منیزیم، سلنیوم، ویتامین E و کمک به فراهم کردن پروتئین میوزین(که برای انقباضات ماهیچه ای به کار می رود)، می باشد. * منبع بسیار خوبی از منیزیم و دیگر املاح نصف لیوان تخمه کدو تنبل، 92 درصد از نیاز روزانه بدن به منیزیم را تامین می کند. جالب است بدانید که بیش از 300 واكنش بیوشیمیایی در بدن برای فعالیت خود به منیزیم نیاز دارند؛ در واقع منیزیم باعث حفظ فعالیت طبیعی ماهیچه ها و اعصاب، ضربان منظم قلب و استحكام استخوان ها می شود. همچنین منیزیم در متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین نقش به سزایی دارد. تخمه کدو تنبل همچنین حاوی مقادیر قابل ملاحظهای از منگنز، فسفر، آهن، مس و روی می باشد. مهم ترین نکته اینکه، تا به حال تقریبا هیچ عارضه ی جانبی از مصرف این دانه خوراکی گزارش نشده است. RE: آشنایی با خواص تخم آفتابگردان - شهرزاد - 2012/02/25 تخمه آفتابگردان(قشنگتره) را به خاطر خواص فراوانش باید در انواع رژیمهای غذایی گنجاند چراکه هم از لحاظ اقتصادی به صرفه است و هم آسان هضم میشود و نیز حاوی پروتئینهایی است که محافظ جوانی است منکه خیلی دوست دارم واقعا عاشقشم.... RE: تخمه کدو بخورید - شهرزاد - 2012/03/07 تخم كدو منبعی غنی از مواد معدنی، پروتئین و چربیهای غیر اشباع است كه در سلامت پروستات، استخوانها و پیشگیری از التهاب مفاصل موثر است. كدو در مكزیك حدود ۱۴۰۰ سال قبل از میلاد مسیح كاشته شد و به عنوان یكی از گیاهان جالیزی به شمار می آمد. برای اولین بار در سال ۱۴۹۲ میلادی كریستف كلمب در سفر خود از كاشت كدو به صورت جالیزی گزارش كرد و آن را هندوانه ایندوها نام برد كه بسیار خوشمزه بود و از آن دردرمان بسیاری از بیماریها استفاده می كرده اند. بذر كدو توسط او به اروپا آورده شد و كاشت این گیاه جالیزی برای اولین بار در اروپا آغاز شد. بذر كدو را در اوایل خرداد ماه می كارند و سپس در شهریور ماه برداشت می كنند. میانگین وزن هر كدو ۸ كیلوگرم است كه به طور متوسط هر كدو حاوی ۲۰۰-۱۵۰ گرم تخم كدو می باشد. تخمه كدو سبز تیره و صاف است و توسط یك پوسته سفید – زرد پوشیده شده است. ● تاثیر تخم كدو در سلامت پروستات تخمه كدو، هایپرتروفی خوش خیم پروستات (BPH) مردان ۵۰ سال و مسنتر را تحت تاثیر خود قرار میدهد كه شامل بزرگ شدن غده پروستات می باشد. یكی از فاكتورهای دخیل در BPH، تحریك شدید سلولهای پروستات از طریق هورمون تستوسترون و (DHT) دی هیدروتستوسترون است. محتویات موجود در روغن تخم كدو از جمله كاروتنوئیدها، تكثیر سلولهای پروستات را متوقف می كند. همچنین تخم كدو حاوی مقادیر بالایی از عنصر روی است و به همین دلیل تاثیر بسزایی در تامین سلامت پروستات دارد. ● تاثیر تخمه كدو در حفظ سلامت استخوان تخمه كدو علاوه بر این كه در حفظ سلامت استخوان موثر است، باعث افزایش دانسیته استخوانی هم میشود. اگر چه اغلب گمان بر این است كه پوکی استخوان بیماری زنان یائسه است ولی مشكل بالقوه مردان مسن نیز به شمار می رود. تقریبا ۳۰ درصد شكستگیهای لگنی در مردان اتفاق می افتد، به طوری كه یك مرد از هشت مرد بالای ۵۰ سال دچار شكستگیهای ناشی از پوكی استخوان می شوند. طبق مطالعهای كه روی ۴۰۰ مرد در محدوده سنی ۴۵ تا ۹۲ سال صورت گرفت و در نشریه امریکایی تغذیه بالینی به چاپ رسید، مشخص شد كه همبستگی واضحی بین مصرف پایین روی، میزان پایین مواد معدنی در خون و بروزاستئوپرز در استخوان لگن و ستون فقرات وجود دارد. ● تاثیر خواص ضد التهابی تخم كدو در التهاب مفاصل در مطالعات حیوانی با مقایسه تاثیر تخمه كدو در كاهش علائم التهاب با مصرف داروی ایندومتاسین، مشخص شد كه تخمه كدو برخلاف دارو، سطوح چربیهای تخریب شده (چربیهای پر اكسید) را در سطح داخلی مفصل افزایش نمیدهد كه در حقیقت عارضه جانبی ناشی از دارو بوده و در پیشرفت التهاب مفاصل موثر است. ● تخم كدو منبع غنی از مواد معدنی، پروتئین و چربیهای غیر اشباع با یک پیوند دوگانه علاوه بر اثرات سودمند و منحصر به فرد تخم كدو كه ذكر شد، در حقیقت تخم كدو، طیف وسیعی از مواد مغذی معمول را تامین میكند. تخمه كدو منبع خوبی از آهن، مس، پروتئین و روی میباشد. ● تخمه كدو منبع غنی منیزیم تخمه كدو منبعی غنی از منیزیم است كه نقشهای بسیار مهمی در بدن و پیشگیری از بیماریها ایفا می كند. منیزیم نقش حیاتی در حفظ سلامت قلب دارد. سلولهای ماهیچه قلب به منیزیم نیاز دارند . این عنصر از پرولاپس دریچه میترال جلوگیری میكند و حتی در صورت بروز این شرایط قادر به بهبود آن میباشد. منیزیم همچنین قادر است سطوح تری گلیسیرید و نسبت کلسترول بد (LDL) به کلسترول خوب(HDL) را كاهش داده و به همین طریق از بیماریهای قلب و عروق جلوگیری كند. كمبود منیزیم میتواند به عنوان یك عامل موثر در بروز برخی انواع سرطانها نقش داشته باشد. این عنصر قادر است رادیكالهای آزاد اكسیژن را از بین ببرد. منیزیم در تولید انسولین و عملكرد آن موثر است. بطوری كه در درمان افراد دیابتی كه بطور مكرر دچار نوسان قند خون میشوند و همین طور در افراد دیابتی مقاوم به انسولین موثر است. جالب است كه بدانیم همبستگی شدیدی بین سبب شناسی آسم و بیماریهای مزمن مسدود كننده مجرای تنفسی وجود دارد ، به طوری كه تبعیت از رژیم سادهای كه شامل مكملیاری با منیزیم میباشد، میتواند در این زمینه موثر واقع شود. منیزیم قادر است تا تولید هیستامین را متوقف كند. افرادی كه دچار آلرژی میشوند اغلب به دنبال مصرف منیزیم تسكین مییابند. عنصر منیزیم از طریق ممانعت از فعالیت (PTH) هورمون پاروتیروئید و تحریك كلسی تونین، كلسیم را از بافتهای نرم برداشته و در درمان برخی از انواع التهاب مفاصل موثر است. در ضمن به یاد داشته باشیم كه در جلوگیری از پوکی استخوان، منیزیم هم به اندازه كلسیم نقش ضروری دارد. به گونهای كه افزایش مصرف كلسیم بدون افزایش منیزیم نه تنها مفید نبوده بلكه مضر نیز هست. نسبت كلسیم به منیزیم در بدن نباید بیشتر از ۲ به ۱ باشد. لازم به ذكر است كه این عنصر به دلیل نقشی كه در ماتریكس استخوان دارد به طرز چشمگیری در انعطاف پذیری استخوان موثر است . كمبود منیزیم با بروز حملات میگرنی مرتبط است. این عنصر باعث انبساط عروق شده و همچون یك مهار كننده كانال كلسیم در سلول عمل می كند. داروهای موثر در میگرن هم دقیقا از همین راه وارد عمل می شوند. مسمومیت بارداری شرایطی است كه به دنبال آن زنان باردار دچار تشنجهای خطرناك شده و فشار خون به طرز شدیدی بالا می رود؛ به طوری كه در خاتمه بارداری همراه با جنین با وزن تولد پایین (LBW) ضرورت پیدا می کند، حال در این میان كمبود منیزیم بطور مستقیم با این شرایط در ارتباط است. تجویز مکمل منیزیم، درمان کلاسیک کنترل مسمومیت بارداری است. این عنصر همچنین قادر است تا از زایمانهای زودرس نیز جلوگیری كند. افزایش منیزیم رژیم میزان انقباضهای مربوط به قاعدگی را كاهش و به این طریق عوارض PMS (سندرم پیش از قاعدگی) را تخفیف میدهد. مكمل یاری با منیزیم باعث افزایش قدرت و استقامت در ورزشكاران میشود. منیزیم تولید انرژی سلولی را از حالت غیرهوازی به هوازی تبدیل كرده و این روش در تولید انرژی بسیار موثر است و به مقدار زیادی تولید اسید لاكتیك را كاهش میدهد. منیزیم در كمك به درمان استرسهای مغزی میتواند موثر واقع شود. در جدول تناوبی، منیزیم نزدیك لیتیم است و لیتیم معمولا برای درمان استرس و اختلالات مربوط به آن به كار می رود. این عنصر (منیزیم) در عملكرد سیناپسهای وابسته به كلسیم در انتقالات عصبی نقش دارد. ● فیتواسترولهای تخم كدو و كاهش كلسترول خون فیتواسترولها تركیباتی هستند كه در گیاهان یافت میشوند و ساختار شیمیایی بسیار شبیه به كلسترول دارند و زمانی كه به مقدار كافی در رژیم موجود باشند، قادر به كاهش میزان كلسترول خون هستند. همچنین در بهبود پاسخهای ایمنی و كاهش بروز سرطانهای خاص نیز موثرند. انواع مغزها منابع غنی و طبیعی فیتواسترولها، مواد معدنی و چربیهای سالم هستند. معمولا از مغزها به عنوان میان وعده استفاده می شود. از منابع غنی فیتواسترولها میتوان پسته ، تخمه آفتابگردان و تخم كدو را نام برد. دانه كنجد، غنیترین منبع فیتواسترول میباشد. در حالی كه گردو كمترین مقدار فیتواسترول را داراست. ● نكاتی در مورد تخم كدواز مخلوط تخم كدو به میزان ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری با ماست در پیشگیری از رسوب چربی در سرخرگها و انسداد عروق میتوان استفاده كرد. با استفاده از تخم كدو در تهیه نانهای سبوس دار از سرطان پروستات در مردان و عفونتهای مثانهای در زنان جلوگیری میشود. تخم كدو از سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات جلوگیری می كند. تخم كدو را میتوانید به همراه سیر تازه، جعفری و برگهای گشنیز آسیاب كنید و پس از افزودن روغن زیتون و آب لیمو به این مخلوط سس بسیار خوشمزه و مقوی برای سالاد تهیه كنید RE: آشنایی با خواص تخم آفتابگردان - nahid - 2012/11/20 تخمه آفتابگردان؛ منبع غنی آنتیاکسیدان و ویتامین ب کمپلکس تخمه آفتابگردان منبع غنی اسیدهای چرب ضروری، مواد معدنی، ویتامینها و آنتی اکسیدانهاست. به گزارش ایسنا، این دانه مغذی که بومی آمریکای مرکزی بوده و از آنجا توسط اروپاییان به سراسر جهان معرفی شد از انرژی بالایی برخوردار است به گونهای که هر گرم آن 584 کالری انرژی دارد. این دانه حاوی اسید چرب اولئیک بوده که نقش مهمی در کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب دارد. همچنین دانه آفتابگردان حاوی اسید آمینههای ضروری برای رشد انسان است. این دانه با دارا بودن مواد آنتیاکسیدانی نقش مهمی نیز در خنثیسازی رادیکالهای آزاد دارد. علاوه بر ویتامین E این دانه یکی از مهمترین منابع تامین ویتامین ب کمپلکس نظیر نیاسین، اسید فولیک، تیامین، پیرودوکسین، اسید پنتوتنیک و ریبوفلاوین است. کلسیم، آهن، منگنز، روی، منیزیم، سلنیوم و مس نیز به وفور در تخمه آفتابگردان یافت میشود درمان افسردگی با تخمه آفتابگردان متخصصان تغذیه میگویند، تخمه آفتابگردان به طور طبیعی میتواند با ایجاد تعادل و تقویت روحیه، موجب درمان افسردگی گردد. تخمههای آفتابگردان منبع بسیار خوبی از فولات و منیزیم هستند؛ دو مادهای که نقش مهمی در تنظیم و تقویت روحیه دارند. تنها یک مشت تخمه آفتابگردان، نیمی از مقدار نیاز توصیه شده منیزیم بدن در روز را برطرف میکند. منیزیم، علاوه بر تقویت روحیه، نقش مهمی در تنظیم عملکردهای بدنی دارد. کمبود این ماده در بدن میتواند عوارض مختلفی از جمله احساس خستگی مفرط، عصبی بودن و اظطراب و بسیاری از اختلالات رفتاری (با افزایش آدرنالین) را در در پی داشته باشد. در مقابل اگر بدن دارای میزان ثابت و مناسبی از این ماده باشد موجب بهبود بسیاری از اختلالات رفتاری خواهد شد و فرد به آرامش میرسد. تحقیقات علمی در این زمینه نشان داده، استفاده از مکملهای منیزیم میتواند راهکار مناسبی برای درمان افسردگیهای حاد، تمایل به خودکشی، اضطراب، حساسیت و حتی بیخوابی باشد. فولات، ویتامین ب کمپلکسی است که با عملکرد سیستم عصبی رابطه بسیار نزدیکی دارد. کمبود این ماده میتواند موجب ایجاد حساسیت در رفتارو افسردگی و نیز بیخوابی شود. تخمههای آفتابگردان سرشار از تریپتوفان نیز هستند که اغلب متخصصان تغذیه، آن را برای افزایش سرتونین در فرد (هورمون مسئول احساس شادی در مغز)، تجویز میکنند. این ماده غذایی سرشار از فیبر بوده که سطح هورمون در بدن را ثابت نگه میدارد. همشهری آنلاین |