مروری بر خواص خربزه - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: مروری بر خواص خربزه (/Thread-%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D8%B1%D8%A8%D8%B2%D9%87) |
مروری بر خواص خربزه - نازلی - 2011/08/31 مروری بر خواص خربزه ------------------------------------------------ خربزه برای اشخاص مبتلا به کمخونی بسیار مفید است، رنگ چهره را روشن میکند، رفع کننده یبوست است و به هضم غذا کمک میکند همچنین افزاینده ادرار و دفعکننده سنگ مثانه و کلیه است. -------------------------------------------------------------------------------- خربزه، سلولهای بدن را ترمیم میکند میترا زراتی، کارشناس تغذیه میگوید: خربزه دارای ویتامین A و C است و در ترمیم و تجدید سلولهای بدن نقش مهمی را بر عهده دارد همچنین این میوه بسیار مُدر بوده و برای افرادی که به بیماریهای کلیوی و سنگ کلیه مبتلا هستند، بسیار مفید است. وی با بیان اینکه خربزه به دلیل داشتن ویتامین A برای تقویت بینایی، خونسازی و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است، ادامه داد: خربزه سرشار از ویتامینهای A و C و سلولز است همچنین این میوه ملیّن بوده و برای درمان یبوست بسیار مفید است. این کارشناس تغذیه اضافه کرد: خربزه برای اشخاص مبتلا به کمخونی بسیار مفید است، رنگ چهره را روشن میکند، رفع کننده یبوست است و به هضم غذا کمک میکند همچنین افزاینده ادرار و دفعکننده سنگ مثانه و کلیه است. برای کاهش فشار خون، خربزه بخورید متخصصان تغذیه توصیه میکنند، خربزه برای پایین آوردن فشار خون مفید است. به گزارش ایسنا، متخصصان تغذیه در مرکز بهداشتی دانشگاه تگزاس خاطرنشان کردند: خوردن مقادیر زیادی از سبزیجات و میوههای سرشار از پتاسیم مانند خربزه و پرتقال برای مبتلایان به فشار خون بالا مفید است و در پایین آوردن فشار خون تأثیر قابل توجهی دارند. محققان فرانسوی به تازگی دریافتند نوعی ماده طبیعی در خربزه وجود دارد که میتواند با استرس و خستگی مقابله کند دکتر لونا ساندون استادیار تغذیه کلینیکی در این دانشگاه و سخنگوی انجمن دیابت آمریکا در این باره اظهار کرد: خربزه نیز مانند هندوانه و طالبی حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است. یک چهارم از طالبی حاوی 800 تا 900 میلیگرم پتاسیم است که تقریباً 20 درصد از مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه پتاسیم را تأمین میکند. وی تصریح کرد: میوههایی چون آووکادو، کیوی، خرمالو، لوبیا، سیبزمینی، گوجهفرنگی و حتی گریپفروت از دیگر منابع غذایی غنی از پتاسیم محسوب میشوند که برای مبتلایان به فشار خون بالا سودمند هستند. خربزه، پوست را شاداب میکند یوسف نقیایی، کارشناس تغذیه با اشاره به وجود 37 میلیگرم ویتامین C در هر یکصد گرم میوه خربزه، نقش این میوه را در طراوت و شادابی پوست و جلوگیری از بیماریهای لثه موثر دانست. این کارشناس تغذیه، میوه خربزه را در زمره میوههای شیرین برشمرد و اظهار کرد: هر یک صد گرم خربزه، 8 گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروکتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمیشود. این کارشناس تغذیه، یک گرم فیبر، 12 میلیگرم کلسیم، 17 میلیگرم فسفر، 238 میلیگرم پتاسیم،1250 واحد پیشساز ویتامین A و 31 کیلو کالری انرژی را از مواد تشکیل دهنده در هر صد گرم خربزه عنوان کرد. مصرف زیاد خربزه باعث نفخ میشود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد میکند وی تاکید کرد: میزان پتاسیم موجود در خربزه برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی - عروقی بسیار موثر است و مصرف این ماده غذایی نقش به سزایی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی دارد. وی با اشاره به مقدار قابل توجه پیشساز ویتامین A موجود در میوه خربزه، گفت: پیشگیری از بیماریهای چشمی، جلوگیری از بیماریهای عفونی، طراوت و شادابی پوست از جمله اثرات خربزه به علت داشتن این ویتامین است. خربزه؛ مانع خستگی و استرس وقتی میگوییم دچار استرس شدیدی هستیم بدین معناست که کاملاً از کار، مشکلات شخصی و کلا زندگی اشباع شدهاید. البته داشتن استرس به مقدار کم، میتواند محرک و حتی مهیج باشد، اما وقتی بدون هیچ وقفهای، تحت استرسهای شدید باشیم آن وقت است که میزبان ضربانهای تند قلب و سردردهای شدید و دیگر پیامدهای آن خواهیم بود. محققان فرانسوی به تازگی دریافتند نوعی ماده طبیعی در خربزه وجود دارد که میتواند با استرس و خستگی مقابله کند. به نظر این محققان، خربزه دارای آنزیم اس.او.دی است که خواص آنتیاکسیدانی دارد و از آسیب رسیدن به بافتهای بدن پیشگیری میکند. محققان در تحقیق بر 2 گروه 35 نفری بین 30 تا 55 ساله که از استرس و خستگی شدید شاکی بودند دریافتند این آنزیم نه تنها استرس، بلکه خستگی را هم از بین میبرد. خربزه را قبل از چاقو زدن با مواد شوینده تمیز کنید برای پیشگیری از بیماریهای رودهای توصیه میشود هندوانه، خربزه و طالبی را قبل از چاقو زدن با مواد شوینده تمیز کنید. دکتر اسلام یعقوبیان، مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: شستشوی صیفیجات از جمله هندوانه، خربزه و طالبی با مایع ظرفشویی و شوینده، در این فصل و قبل از باز شدن آن از ابتلا به بیماریهای اسهالی عفونی موثر است. وی افزود: به علت استفاده از کودهای حیوانی در مزارع صیفیجات، سطح خارجی محصول به دست آمده به انواع میکروبهای بیماری زا، آلوده است و در صورت مصرف بدون شستشو احتمال ابتلای فرد به اسهال عفونی وجود دارد. و در نهایت این که، مبتلایان به دیابت خربزه نخورند علیرضا ابوالفضلی، کارشناس تغذیه میگوید: دیابتیها و مبتلایان به اضافه وزن از مصرف زیاد خربزه خودداری کنند. وی اظهار داشت: قند موجود در خربزه از نوع گلوکز و لولوز بوده فوراً جذب خون شده و به همین سبب باعث بالا رفتن سریع قند خون میشود؛ لذا مبتلایان به دیابت و افراد دارای اضافه وزن باید در مصرف آن دقت بیشتری داشته باشند. وی هشدار داد: مصرف زیاد خربزه باعث نفخ میشود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد میکند. خواص خربزه - naazanin - 2012/08/26 مقایسه خربزه، هندوانه و طالبی صیفیجات، از آبدارترین خوراکیها هستند و به همین دلیل هم طرفداران زیادی در روزهای گرم سال دارند. ترکیب حدود 90 درصد از انواع آنها، از خربزه و طالبی گرفته تا هندوانه آب است. به نقل از آرمان روابط عمومی ؛ این خوراکیهای آبدار، حدود 5 تا 7 درصد هم قند دارند و شیرینی آنها به مقدار قند موجود در ترکیبشان، بستگی دارد. به نظر میرسد در میان تمام صیفیجات، انرژی حاصل از خوردن خربزه به دلیل قند فراوان از دیگر اعضای این گروه، بیشتر باشد.متأسفانه گاهی برخی افراد به خصوص آنهایی که دچار اضافه وزن هستند، گمان میکنند اگر هندوانه یا خربزهای، شیرین نباشد، قند و کالری ندارد و میتوانند با خیال راحت به هر میزان که دلشان خواست، از آن بخورند. در صورتی که اصلاً این طور نیست. قند موجود در صیفیجات، با تبدیل نشاسته موجود در محصول به قند در مدت رسیدن آن، تشکیل میشود. یعنی دلیل اینکه صیفیجات، شیرینی لازم را ندارند، وجود نداشتن شرایط آب و هوایی یا زراعی مناسب برای تبدیل نشاسته به قند در درون آنهاست، اما همین صیفیجات کمشیرین هم کالری دارند و مصرف بیش از اندازه آنها میتواند باعث چاقی شود. خربزه؛ آزادکننده هیستامین حتماً شما هم تا به حال شنیدهاید که معمولاً به افرادی که دچار سرماخوردگی شدهاند، توصیه میشود خربزه نخورند؛ چون عامل آزادکننده هیستامین، در خربزه وجود دارد که احتمال تشدید سرماخوردگی و آلرژی را در افراد مستعد بالا میبرد. اما چنین عاملی در هندوانه و طالبی وجود ندارد و مصرف این میوهها نمیتواند باعث تشدید سرماخوردگی شود.البته ناگفته نماند که خربزه، نمیتواند به خودی خود باعث ابتلا به سرماخوردگی شود و فقط اگر زمینه بروز بیماری در فردی وجود داشته باشد، خوردن آن میتواند باعث جلوانداختن یا تشدید علائم بیماری شود. یکی دیگر از باورهای شایع در مورد خربزه این است که نباید آن را با عسل خورد. گاهی تداخلات غذایی میتوانند مشکلاتی را برای افراد به وجود بیاورند اما واقعیت این است که هنوز هیچ تحقیق علمی و معتبری که بتواند ضرر خوردن خربزه با عسل را توجیه کند، انجام نشده است. مصرف صیفیجات تا آخرین ذره معمولاً صیفیجات پوست ضخیمی دارند. برخی از افراد، فقط قسمتهای نرم و شیرین آنها را مصرف میکنند و برخی دیگر هم تا ته آن را میخورند و فقط از پوسته نازکی از آن میگذرند. بهتر است بدانید اگر پوست ضخیم و بیرونی صیفیجات را به خوبی بشویید، میتوانید بدون نگرانی، تا آخرین ذرهای را که هنوز به پوست نرسیده، بخورید و اتفاقاً هرچه به سمت پوست بروید، تجمع فیبر بیشتر میشود و در سمت گوشت تجمع مواد قندی افزایش مییابد. البته این نکته را به خاطر بسپارید که به خاطر تماس مستقیم پوست با خاک و انواع آفتکشها و حشرات مختلف، پوست صیفیجات بسیار آلوده هستند و باید پیش از قرار دادن آنها در یخچال یا مصرفشان، آنها را به خوبی بشویید تا آلودگیهای بیرونی با چاقو یا حتی دستتان به درون میوه منتقل نشود. از مصرف صیفیجات تا نفخ بسیاری از افراد پس از خوردن صیفیجات یا تخمه آنها، دچار نفخ و دلدرد میشوند. نفخ پس از مصرف صیفیجات به دلیل نوع مواد قندی موجود در آنها اتفاق میافتد. بخش قابلتوجهی از صیفیجات را قند فروکتوز تشکیل میدهد و اگر مقدار زیادی هندوانه، طالبی، خربزه و سایر خوراکیهای حاوی قند فروکتوز را مصرف کنید، مقدار زیادی از این قند وارد بدنتان میشود.عمل جذب قند فروکتوز در دستگاه گوارش برخلاف قند گلوکز به کندی صورت میگیرد و چون فرصت کافی برای جذب این قند در دستگاه گوارش فراهم نمیشود، بخشی از آن به روده بزرگ میرود و در آنجا تخمیر میشود و همین مسئله میتواند زمینه ایجاد نفخ را پس از مصرف فراهم کند. هرچه پررنگتر، بهتر رنگدانهها، از عوامل ایجاد رنگ در انواع میوهها، سبزیها و صیفیجات هستند. هر چقدر که رنگ طالبی و خربزه زردتر باشد و رنگ هندوانه هم قرمزتر، یعنی رنگدانههای بیشتری در آنها وجود دارد و ارزش غذایی آنها هم بالاتر است. تحقیقات مختلف، ثابت کردهاند که مصرف مداوم خوراکیهای حاوی رنگدانهها میتواند از ابتلا به انواع سرطان و حتی بیماریهای قلبی - عروقی هم پیشگیری کند بنابراین هنگام خرید صیفیجات، حواستان باشد که پررنگترین آنها را انتخاب کنید تا بیشترین فایده را با مصرف آنها به بدنتان برسانید. تخمه صیفیجات، عامل چاقی مصرف انواع مغز و دانهها به دلیل خواص فراوانی که دارند، مفید است. خیلی از ما عادت داریم تخمه هندوانه، خربزه یا طالبی را بو بدهیم و آنها را به عنوان تنقلات مصرف کنیم. هرچند استفاده از اینگونه تنقلات بر استفاده از انواع اسنکهای چرب و شور ارجحیت دارد اما باید بدانید که این تخمهها هم حاوی مقادیر بالایی چربی هستند و خوردن بیش از اندازه آنها میتواند باعث چاقی و اضافهوزن شود بنابراین باید در مصرف آنها هم حد اعتدال را رعایت کنید. خربزه درختی اشتهاآوروخون ساز - sargol - 2012/12/02 خربزه درختی melon papaya اشتها آور و خون ساز انتخاب :دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه این میوه گرمسیری بسیار مقوی است درون آن تو خالی و دانه های گرد سیاه دارد.ازنظر شکل،رنگ تقریباً شبیه کدوی حلوایی است.پاپایا در بسیاری از کشورهای جهان افریقای،امریکایی و بعضی کشورهای آسیایی مثل هند،مالزی، سیلان و ...تولید می شود.قسمت بیرونی پوست خربزه درختی وقتی که رسیده باشد زرد یا نارنجی است و قسمت گوشتی آن نرم وشیرین است..پاپایا به جهت داشتن دو ماده فراوان مشهور است این دو ماده پایین و آنزیمها هستند.پایین هضم کننده ی بسیار قوی پروتئین است.پاپایا وقتی رسیده باشد دارای مقدارزیادی شکرهای طبیعی است که انرژی تولید می کند.عصاره ی پاپایا خون سازی را تقویت می کند،توانایی انعقاد خون را بالا می برد.ملین بسیارخوبی است، اشتها را تحریک نموده و کلیه ها،کبد،روده ها را شستشو می دهد.جهت آب گیری خربزه های به رنگ طلایی تیره با نارنجی یا زرد که زیاد نرم نشده باشد انتخاب شود. فقط قسمت گوشتی آن آب گرفته می شود و پوست و دانه ی آن دور ریخته می شود . [attachment=8078] |