گلابی و خواص مفید آن - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: گلابی و خواص مفید آن (/Thread-%DA%AF%D9%84%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D9%88-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%85%D9%81%DB%8C%D8%AF-%D8%A2%D9%86) |
گلابی و خواص مفید آن - نازلی - 2011/08/23 گلابی و خواص مفید آن -------------------------------------------------------------------------------- تابستان است و میوههای خوشمزه و آبدارش. در فصل گرما بهترین توصیهی غذایی که میتوان به همه پیشنهاد کرد خوردن میوه است و یکی از این میوههای خوش طعم و البته مفید که نمیتوان از کنارش به راحتی گذشت گلابی است. -------------------------------------------------------------------------------- گلابی سرشار از ویتامینها و همچنین آب میباشد که تا هست باید از آن بهره برد. در واقع این میوهی خوش طعم حاوی 80 درصد آب است اما بر خلاف تمام نوشیدنیهای پرکالری، در هر 100 گرم گلابی فقط 50 کالری وجود دارد. ارزش غذایی گلابی هر 165 گرم گلابی با پوست کالری 96 پروتئین 0/6گرم گلوسید 25/7 گرم لیپید 0/2 گرم فیبر 5/0 گرم هر 133 گرم معادل یک و نیم فنجان کمپوت گلابی کالری 76 پروتئین 0/3 گرم گلوسید 20/1 گرم لیپید 0/0 گرم فیبر 2/1 گرم ترکیبات و خواص گلابی گلابی سرشار از فیبرهای غذایی است و پوست آن منبع آنتی اکسیدانهاست. به همین دلیل این میوهی مفید از ابتلا به برخی از سرطانها و بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکند. در واقع پوست گلابی اجازه نمیدهد چربیهای خون افزایش یابد و در عین حال میتواند میزان آنتی اکسیدانهای خون را افزایش دهد. بررسیهای مختلف نشان داده است که خوردن گلابی کامل یعنی با پوست بیشترین میزان آنتی اکسیدانها را برای بدن تأمین میکند. ترکیبات فنولیکی، فلاوونوئیدها و اسیدهای فنولیک، بیشتر در پوست گلابی وجود دارند تا در گوشت میوه بنابراین توصیه میشود گلابی را نیز همانند سیب، با پوست میل کنید از این گذشته پژوهشهای دیگری نیز نشان داده است که مصرف میوه، تأثیرات متفاوتی روی قدرت آنتی اکسیدانی و چربیهای خون میگذارد. البته این تأثیر بر حسب این که فرد سیگاری باشد یا اصلاً اهل دخانیات نباشد متفاوت است. واقعیت این است که مصرف روزانهی میوه (یک عدد گلابی، یک عدد سیب، 200 میلی گرم آب پرتقال) قدرت آنتی اکسیدانی بدن غیر سیگاریها را تقویت میکند. البته محققان مشاهده کردند که سیگاریها نیز از فواید میوهها بی نصیب نمیمانند. مصرف میوه و به خصوص گلابی در این افراد باعث کاهش چربیهای خون میشود. از این گذشته فیبرهای موجود در گلابی روی عملکرد رودهها تأثیر میگذارد و عمل دفع را راحتتر میکند بنابراین برای افرادی که از یبوست رنج میبرند مفید است. قند گلابی قند موجود در میوهها و به خصوص گلابی را فروکتوز میگویند. این قندها مستقیماً وارد خون نمیشوند و اندکی طول میکشد تا جذب خون شوند. در این حالت میزان قند خون آرام آرام بالا میرود بنابراین باعث ایجاد حس گرسنگی نمیشوند. بنابراین این قندها به حفظ وزن مناسب کمک میکند. در واقع میتوان گلابی را همیار لاغری دانست. گلابی با 12 درصد گلوسیدی که دارد یک میوهی انرژی زا محسوب میشود. آنتی اکسیدانهای گلابی گلابی حاوی ترکیبات فنولیک زیادی است. این ترکیبات که در مواد غذایی گیاهی وجود دارد به لطف قدرت آنتی اکسیدانی خود میتوانند از سرطانها و بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری کنند. البته باید بگوییم که این ترکیبات فنولیکی، فلاوونوئیدها و اسیدهای فنولیک، بیشتر در پوست گلابی وجود دارند تا در گوشت میوه بنابراین توصیه میشود گلابی را نیز همانند سیب با پوست میل کنید. فیبرهای گلابی این میوهی خوش طعم حاوی حدوداً 3 درصد فیبر است که عمل دفع را آسان ساخته و از بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکنند. حدود دو سوم فیبرهای موجود در گلابی از نوع فیبرهای نامحلول هستند. البته باز باید تاکید کنیم که پوست گلابی حاوی فیبر بیشتری است. همانند «پکتین» موجود در سیب، فیبرهای گلابی نیز در معده حجیم میشوند و احساس سیری ایجاد میکنند. ویتامینها و مواد معدنی اگرچه گلابی منبع ویتامین C نیست اما این میوهی مفید حاوی ویتامینهای دیگری مثل ویتامین E میباشد. اما همین میزان اندک ویتامین C به همراه ویتامین E به صورت سینرژی یا همان توان افزایی عمل میکنند. یعنی این که دو یا چند عنصر با هم همیاری یا برهمکنش دارند و برای همین خواص آنتی اکسیدانی ویتامین E چندین برابر میشود. این میوهی خوش طعم حاوی حدوداً 3 درصد فیبر است که عمل دفع را آسان ساخته و از بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکنند این میوه یکی از میوههای نادری است که میتواند نیاز روزانهی بدن را به ویتامین B9 یا همان اسیدفولیک را تأمین کند. از این گذشته گلابی حاوی میزان قابل توجهی املاح معدنی است. در واقع گلابی حاوی کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن میباشد. آیا میدانستید؟ آیا میدانستید که مصرف گلابی دندانها را از پوسیدگی حفظ میکند؟ در واقع همه میدانیم که قند در دهان حل میشود و بنابراین باعث ایجاد پوسیدگیهایی در دندانها میشود. با این حال گلابی حاوی سوربیتول است که هضم غذا را تسهیل میبخشد اما همین قند موجود در گلابی در دهان تجزیه نمیشود و بنابراین به دندانها آسیبی نمیرساند. توجه: همانطور که گفتیم گلابی حاوی سوربیتول و فروکتوز است. این قندها میتوانند در افراد حساس باعث ایجاد مشکلاتی از قبیل نفخ، باد معده، اسهال و دل درد شوند. در واقع مصرف روزانه 10 گرم سوربیتول یعنی معادل حدوداً دو و نیم گلابی متوسط میتواند در افراد بزرگسال به مشکلاتی که اشاره شد منجر شود. همچنین مصرف روزانه 50 گرم فروکتوز معادل حدوداً 5 گلابی متوسط یا دو و نیم فنجان نکتار گلابی میتواند باعث اسهال شود. در کودکان نیز مصرف نکتار گلابی همانند مصرف آب سیب میتواند دلیل اسهال مزمن شود. یک ترفند موثر وقتی گلابی بریده میشود بلافاصله سیاه میشود. برای جلوگیری از این پدیدهی طبیعی کافی است مقداری آب لیموترش به آن بزنید. معمولاً گلابی را میتوان به مدت 3 روز در هوای آزاد نگهداری کرد. توصیه میکنیم یک ساعت قبل از مصرف گلابی آنرا از یخچال خارج کنید؛ در این صورت میتوانید هر چه بیشتر از عطر این میوهی خوش طعم بهرهمند شوید. RE: گلابی و خواص مفید آن - نازلی - 2012/09/14 گلابی را از دست ندهید گلابی حاوی میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان های محافظ سیستم قلبی عروقی بدن میباشد. گلابی گلابی منبع فوقالعادهی فیبری به نام پکتین است که به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد کولون (رودهی بزرگ) کمک میکند. این میوهی خوشمزه همچنین حاوی میزان زیادی ویتامین C، ویتامینهای گروه B، مقدار کمی ویتامین A و E و املاح معدنی به ویژه پتاسیم میباشد. گلابی سرشار از املاح معدنی، پتاس و تانین است و میتواند اسید اوریک خون را پایین بیاورد. برای این کار بهتر است که گلابی را با پوست میل کنید. از این گذشته گلابی برای افراد روماتیسمی و افرادی که از آرتریت رنج میبرند مفید است. به عقیدهی متخصصان، گلابی اعصاب را آرام میکند، عملکرد غدد داخلی را بهبود میبخشد، فشار خون را تنظیم میکند، خون را تصفیه و کلیهها را تمیز میکند. در صورت تنبلی رودهها، بیماریهای گلو و بیماریهایی مانند سل، ضعف بدن و کم خونی نیز گلابی کمک زیادی میکند. گلابی حاوی میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان های محافظ سیستم قلبی عروقی بدن میباشد. توصیه میکنیم برای پیشگیری از سکته مغزی، گلابی و میوه های دیگری که گوشت سفیدی دارند میل کنید. این میوهی خوشمزه جزو میوههایی است که آلرژی ایجاد نمیکند برای همین میتوانید این میوه را له کرده و به کودکان بدهید. به عقیدهی متخصصان، گلابی اعصاب را آرام میکند، عملکرد غدد داخلی را بهبود میبخشد، فشار خون را تنظیم میکند، خون را تصفیه و کلیهها را تمیز میکند برای بعضی از افراد حساس مصرف زیاد گلابی میتواند باعث اسهال شود. حواستان باشد که گلابیهای کاملاً رسیده را مصرف کنید. گلابیهای نرسیده ممکن است باعث نفخ و عفونت شود. توجه داشته باشید زمان مصرف، گلابیهای سالم را انتخاب کنید. گلابیهای خراب و له شده حاوی کپک خطرناکی به نام میکوتوکسین میباشد. این کپک سمی به نام پاتولین ترشح میکند که باعث حساسیت و خارش پوست، حالت تهوع، مشکلات مربوط به کلیه ها و کبد میشود. اگر دیدید یک بخشی از گلابی در حال کپک زدن یا گندیدن است آنرا مصرف نکنید و دور بیندازید. توجه داشته باشید که پاتولین حتی با پخته شدن نیز از بین نمیرود. توجه داشته باشید از گلابیهایی استفاده کنید که به شیوهی ارگانیک کشت شدهاند در غیر این صورت امکان دارد پوست میوه به آفت کشها آلوده باشد. برای همین توصیه میکنیم این میوه ها را با پوست نخورید و یا اینکه آنها را با دقت شستشو دهید. RE: گلابی و خواص مفید آن - blue sky - 2012/09/14 من عاشق خوردن گلابی هستم حتی دونه هاشم میخورم تنها چوبشو دور می اندازم دونهاشم پرخاصیت هست RE: گلابی و خواص مفید آن - نازلی - 2012/09/15 خواص گلابی-گلابی در طب سنتی بیشتر خانم ها ی نگران تناسب اندام از نام این میوه به یاد فرم تجمع چربی در بدن خانم ها می افتند. این میوه شیرین و آبدار با گونه ها ی متفاوت با رنگ ها ی متنوع از جمله میوه ها یی است که طرفداران زیادی دارد. از نظر شکل ظاهری گلابی معمولی یا گلابی اروپایی میوه ای آبدار با دانه های سنگی دارد و اغلب فرمی کشیده دارد. اما انواع دیگری از گلابی وجود دارند که به گلابی آسیایی معروفند و شکل آنها شبیه سیب است . در ایران گونه ها یی از این گیاه در جنگل های شمالی، دامنه ها ی البرز، ارتفاعات کرج، چالوس، آذربایجان به ویژه اطراف ارومیه و نواحی مرکزی و پایین ارتفاعات بختیاری جنوب و فارس وجود داردکه گونه خوراکی آن به نامهای محلی گلابی ، امرود و... شناخته می شود. اولین گونه ها ی گلابی به صورت وحشی و سال ها پیش از میلاد در آسیا و اروپا روییده است. بنابراین مردم این قاره ها آن را از آنجا به سایر قاره ها برده اند. گلابی انواع و اقسام کوچک ، بزرگ ، سبز و زرد و گلگون و مخروطی و ته گرد دارد. یک نوع گلابی ترش و بقیه شیرین یا گس هستند. گلابی یک نوع جنگلی دارد که در کهکیلویه زیاد است و تخم زیادی دارد و میوه آن قابل استفاده نیست فقط تخم آن را به نام انجوجک می فروشند و برای اینکار میوه را در زیر خاک می کنند و پس از آنکه که پوسید تخم های آن را بیرون آورده و پس از شستن خام یا بو داده می فروشند. در گیلان یک نوع گرد گلابی به نام خج معروف است که به علت سفتی قابل خوردن نیست، ولی با آن بهترین مربا را می توان تهیه کرد. ● ارزش غذایی با توجه به محتوای بالای فیبر گلابی می توان از آن به عنوان ملین استفاده کرد. به علاوه چنانچه می دانید فیبر یکی از عوامل تغذیه ای است که در حفظ سلامت بدن به خصوص دستگاه گوارش نقش مهمی ایفا می کند. ▪ گلابی حاوی ریزمغذهایی چون فلوئور، سلنیوم، کرم و بور است که برای سلامتی و تامین ریزمغذی ها ی بدن بسیار مفید است. ▪ گلابی دارای دانه ها ی بسیار ریزی است که خصوصا نزدیک هسته آن زیاد است. این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی شود. از این رو با عبور از دستگاه گوارش، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زاید باقیمانده در شکم را دفع می کند. ▪ گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است. تانن و پتاسیم آن، اسیداوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند. به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند. ▪ گلابی برای معالجه امراض سینه یک میوه عالی است و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد برای سینه بهتر است. ▪ گلابی به علت دارابودن آرسنیک رعشه را درمان می کند. ▪ ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور است که با افزایش جذب کلسیم، از بروز پوکی استخوان به خصوص در زنان یائسه جلوگیری می کند. ▪ فیبر موجود در گلابی لینین است که غیر قابل حل بوده و برای کاهش کلسترول خون بسیار مؤثر است. ● گلابی در طب سنتی طرفداران طب سنتی معتقدند گلابی سنگ مجاری ادرار را دفع می کند. آرام بخش و تب بر است. در رفع عفونت مجرای ادرار موثر است. مقوی بدن است. تشنگی را برطرف می کند. سوزش مثانه و مجرای ادرار را رفع می کند. برای دفع سموم بدن بسیار موثر است. شیره گلابی خاصیت مدر، تصفیه کننده خون، دفع کننده اسید اوریک و تامین کننده عناصر معدنی مورد نیاز بدن دارد. مصرف آن در بیماری های مختلف مانند انواع کم خونی ها، خستگی عمومی و بیماری سل اثرات مفیدی دارد. ▪ خرید و نگهداری میوه گلابی معمولا عمر انباری کوتاهی دارد به همین دلیل باید قبل از رسیدن کامل برداشت شود تا بتوان آن را به راحتی به بازار رساند. به منظور حفظ گلابی های اروپایی به صورت یکدست و با بهترین کیفیت، باید آنها را پس از رشد کامل اما قبل از رسیدن، از درخت چید. اغلب میوه ها یی که روی درخت می رسند قبل از اینکه بتوانیم آنها را برداشت کنیم از روی درخت کنده شده و به زمین می افتد. ضربه خوردن میوه با فعال کردن آنزیم ها ی موجود سبب زودتر رسیده شدن و در نتیجه ایجاد لهیدگی و قهوه ای شدن آن می شوند. برای اطمینان از رسیده بودن این میوه هنگام خرید به آرامی قسمت نزدیک به ساقه را فشار دهید. از نظر رنگ به غیر از بعضی انواع که موقع رسیدن رنگ سبز آنها به زرد تبدیل می شود در سایر گونه ها تغییری رنگی به وجود نمی آید. در صورتی که گلابی کاملا نرسیده باشد آن را در یک پاکت کاغذی با در کاسه ای کنار میوه ها ی دیگر قرار دهید که پس از چند روز برسند. برای نگهداری این میوه بهترین دما، دمای معمولی اتاق است البته بهتر است که این میوه را در محلی تاریک نگهداری کنیم. برای نگهداری به مدت طولانی تر باید آن را در یخچال نگه داشت. برای نگهداری طولانی تر نمی توان گلابی را فریز کرد. تهیه مربا و کمپوت از موارد فرآوری گلابی برای استفاده به مدت طولانی تر است. اگر بتوانیم گلابی ها را در محل های خنک نگهداری کنیم تا به طور کامل رسیده شوند، می توان آنها را به راحتی انبار و حمل کرد. برخی از گونه ها ی گلابی فقط در معرض هوای سرد رسیده می شوند. گلابی های آسیایی روی درخت شیرین و ترد هستند. این میوه به شکل تازه، کنسرو و یا آب میوه مصرف می شود. RE: گلابی و خواص مفید آن - mohabat - 2012/09/26 گلابى گلابى تازه حاوى قند، پكتين ، مازو و مقدار زيادى املاح معدنى به شرح زير است : پتاسيم (كه همراه با مازو، اسيد اوريك بيماران نقرسى و روماتيسمى را دفع مى نمايد و از بين مى برد)، فسفر(كه تعادل عصبى را حفظ مى كند)، سديم (در جذب شركت و دخالت دارد)، كلسيم (در ساختن استخوانها و تعادل كلى و عمومى دست دارد)، گوگرد(ضد عفونى كننده و از بين برنده گنديدگى ها)، كلر(استخوان و زرد پى )، آهن ، مس ، آرسنيك (خون )، منگنز(مخمرهاى اكسيدازها)، يد(غدد)، همچنين اكسيد آهن ، اسيد فسفريك ، اكسيد سولفوريك ، اسيد سيليسيك . گلابى مانند اغلب ميوه هاى تازه سرشار از ويتامين هاى ث و آ و ب و در عين حال بطوريكه گفته شد داراى املاح زيادى مى باشد. گلابى موجب تسكين و فرونشاندن حالات عصبانيت شديد و فوق العاده مى شود و كار غدد داخلى را بهبود بخشيده تسهيل مى نمايد و فشار خون را به حال عادى بر مى گرداند. بعلاوه خون را صاف كرده كليه ها را به ترشح وا مى دارد و از روده ها رفع تنبلى نموده و گلودرد را نيز درمان مى كند. بعلاوه بيماريهاى مضعف و لاغر كننده مانند سل ، كمخونى ، ضعف و بيحالى مفرط را بهبود مى بخشد وبه بيمار نيروى تازه اى مى دهد. گلابى خشك شده به وسيله آفتاب ، سرشار از قند طبيعى و ئيدرات دو كربن است . اين ميوه بسيار نيروبخش بوده و پخته آن (40 تا 50 گرم در يك ليتر آب كه مدت يك ساعت با حرارت ملايم پخته شود) يك نوشابه بسيار مطبوعى به دست مى دهد كه مفرح ، مدر وخنك كننده مى باشد. در دوره درمان با گلابى معمولا يك كيلو تا يك كيلو و نيم گلابى تازه را در سه نوبت صبح ناشتا و ابتداى ناهار و شام (يا ساعت 4 بعد از ظهر) ميل كنند. از آب گلابى نيز مى توان روزى سه ليوان نوشيد. هرگاه برگ گلابى را به نسبت 30 تا 50 گرم برگ در يك ليتر آب به مدت چند دقيقه بجوشانند جوشانده گرانبهاى ضد عفونى كننده اى بدست مى آيد كه در درمان بيماريهاى مثانه ، پروستات و سنگهاى مجارى ادرار به عنوان داروى كمكى نقش مؤ ثرى ايفا مى كند. معمولا روزى سه فنجان از اين جوشانده را به مصرف مى رسانند. در مورد استعمال خارجى ، جوشانده پوست آن را به ميزان 50 گرم در ليتر آب به صورت شستشو و پانسمان زخمها به كار مى برند. RE: گلابی و خواص مفید آن - سالومه - 2014/04/25 خوردن گلابی در قرآن : خوردن گلابی: الف ) خوردن گلابی توسط پدر ، سبب زیبایی فرزند می شود . ب) به زنان باردار گلابی بدهید که فرزندان را نیکو و زیبا می کند . پ) به زنان باردار گلابی بدهید که اخلاق فرزندانتان را نیکو می کند . ت) خوردن گلابی مایه قوت قلب ، پاکی معده ، صفای دل ، دلیری و زیبایی بچه می شود . ث) گلابی قلب را جلا می دهد و دردهای درون را به اذن حق شفا می بخشد. در کتاب کافی از امام صادق (ع) نقل شده : ایشان در حالی که به کودکی زیبا می نگریست فرمود : باید پدر این پسر بچه ، گلابی خورده باشد همچنین روایت شده است که پیامبر (ع) گلابی اش را تکه کرد و به جعفر بن ابی طلالب داد و به او فرمود : بخور ! همانا گلابی رنگ را جلا می دهد و فرزند را نیکو می گرداند . |