وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
شلغم، كلم و سويا سرشار از كلسيم است - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7)
+---- موضوع: شلغم، كلم و سويا سرشار از كلسيم است (/Thread-%D8%B4%D9%84%D8%BA%D9%85%D8%8C-%D9%83%D9%84%D9%85-%D9%88-%D8%B3%D9%88%D9%8A%D8%A7-%D8%B3%D8%B1%D8%B4%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D9%83%D9%84%D8%B3%D9%8A%D9%85-%D8%A7%D8%B3%D8%AA)



شلغم، كلم و سويا سرشار از كلسيم است - yaro - 2010/12/18

شلغم، كلم و سويا سرشار از كلسيم است


يك متخصص تغذيه گفت: شير و محصولات لبني، سبزي‌ها خصوصاً خانواده كلم، برگ‌هاي سبز شلغم و خردل، بادام، غذاهاي دريائي و لوبياي سويا سرشار از كلسيم است.

مريم مراداف در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: يون كلسيم حدوداً 1.5 تا 2 درصد وزن بدن را شامل مي‌شود و در واقع بيشترين درصد در ميان املاح موجود در بدن را به خود اختصاص مي‌دهد.

وي گفت: از فوائد كلسيم در بدن مي‌توان به سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها، تنظيم ريتم طبيعي ضربان قلب، دخالت در جريان لخته شدن خون هنگام خونريزي‌ها و دخالت در عملكرد مناسب و صحيح بسياري از هورمون‌ها و آنزيم‌هاي بدن اشاره كرد.

اين متخصص تغذيه افزود: از منابع غذائي مهم كلسيم مي‌توان به شير و محصولات لبني، سبزي‌ها خصوصاً خانواده كلم ( كلم، گل كلم، كلم بروكلي)، برگ‌هاي سبز شلغم و خردل، بادام، غذاهاي دريائي و لوبياي سويا اشاره كرد.

مراداف گفت: مصرف بيش از حد فيبر مانند فيبر موجود در سبزي‌ها و حبوبات، مصرف زياد اسيد فيتيك موجود در انواع سبوس‌ها از عوامل كاهش جذب كلسيم است.

وي اضافه كرد: اسيد اگزاليك كه به مقدار زياد در بعضي مواد غذائي مثل ريواس، اسفناج، چغندر قند، انواع چاي و شكلات موجود است، پس منبعي مانند اسفناج كه از لحاظ محتواي كلسيم غني است به علت وجود اسيد اگزاليك، از نظر جذب كلسيم چندان قوي و مورد توجه نيست.

اين متخصص تغذيه اضافه كرد: كلسيم موجود در شيرهاي كم چرب يا بدون چربي بيشتر از كلسيم شيرهاي پرچربي امكان جذب بيشتري دارد.

مراداف گفت: مصرف كلسيم همراه با عواملي مانند لاكتوز موجود در شير و نيز منابع خوب ويتامين C مي‌تواند موجب افزايش جذب كلسيم شود. همچنين فعاليت بدني و فشاري كه روي استخوان‌ها وارد مي‌شود و نيز ويتامين D كه از طريق پوست تحت اثر اشعه خورشيد در بدن توليد مي‌شود كه باعث افزايش قابل توجهي در جذب كلسيم مي‌شود.

وي اضافه كرد: بهتر است كه مكمل كلسيم خود را نزديك به يكي از وعده‌هاي اصلي غذا و ترجيحاً با يك ليوان شير و در كنار يك منبع غني از ويتامين C ( مثل مركبات و آب آنها، گوجه فرنگي، گيلاس، انگور سياه، كلم بروكلي) مصرف شود.