وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
خواص کُما - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7)
+---- موضوع: خواص کُما (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%DA%A9%D9%8F%D9%85%D8%A7)



خواص کُما - احمدرضا - 2011/04/24

( کُما )

ابو علی سینا کُما را داروی مفید در چند مورد میداند که مهمترین آنها عبارتند از :
در موارد زیر جوشانده ی تخم کُما با سنبل الطیب کاربرد دارد:
1- نارسایی خون شریانی
2- ضعف اعصاب و ناراحتی معده
3- سستی اعصاب محیطی و مرکزی. 100 گرم تخم کُما با 100 گرم سنبل الطیب را کوبیده و هر بار یک قاشق غذاخوری در cc250 آب تا اتمام مخلوط دو گیاه مصرف شود.
شیخ الرئیس می فرماید اگر تخم کُما را هر بار 5 تخم را در یک لیوان آب جوشانده و ناشتا با عسل مصرف کنیم بیماریهای عصبی مانند عصبانیت و کج خُلقی را از ما دور میکند. و دَم کرده ی برگها یا تخم آن خواب آور قوی است.
کُما اگر کوبیده شده و هر بار یک قاشق چای خوری از آنرا با ماست مخلوط کرده و ناشتا مصرف شود ضعف بینایی را برطرف میکند.
برای دفع کرمهای انگل از جوشانده ی تمام گیاه کُما استفاده می کنند(2گرم در 2لیوان آب )جوشانده و با نبات به مدت 3 شب تکرار و مصرف گردد.
صمغ کُما که انغوزه نامیده میشود با صمغ لو یا سیا کُما که اُشق گفته میشود از نظر درمانی و صنعتی مهم اند و در بهار از این گیاه جمع آوری میشود که برای دفع کرمهای انگل و رماتیسم و ناراحتی های گلودرد و آنژین و گرفتگی صدا ,خوردن آنها بینهایت مفید بوده و آزموده شده که باید هر روز به اندازه ی فندق صمغ انغوزه یا اُشق را در یک استکان آب حل کرده و در گلو غرغره نمائیم و یا بخوریم تا دفع انگل کند و به مدت 5 روز تکرار گردد.