خواص باقلا - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: خواص باقلا (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%A8%D8%A7%D9%82%D9%84%D8%A7) |
خواص باقلا - mojtaba2iran - 2010/11/09 يك متخصص تغذيه گفت: باقلا حاوي كلسيم، فسفر، پروتئين و آب فراوان است كه براي سلامت پوست مفيد است و از پوكي استخوان پيشگيري ميكند. برليانت بزرگمهر افزود: باقلا حاوي ويتامين هاي A،B وC و املاح مفيدي از جمله فسفر و آهن است. حاوي پروتئين، كلسيم و پتاسيم است كه از ابتلا به پوكي استخوان جلوگيري و به كنترل فشار خون بالا كمك ميكند. وي گفت: باقلا داراي مقدار زيادي آب است كه ميتواند از يبوست پبشگيري كند. براي سلامت پوست بسيار مؤثر است و به عنوان يكي از منابع غذايي فيبر و پروتئين شناخته شده است. پتاسيم موجود در باقلا همچنين ميتواند براي سلامتي قلبوعروق مفيد باشد. بزرگمهر افزود: باقلا بيشترين فيبر غذايي را دارد. البته در بعضي از اشخاص توليد نفخ و سنگيني سر و معده مي كند. كه براي جلوگيري از اين عوارض بايد ابتدا باقلا را پوست كند و جوشاند؛ آب آنرا دور ريخت و بعد مصرف كرد. RE: خواص باقلا - شهرزاد - 2012/03/07 امام صادق ع : باقلا ، بیماری را می برد و در آن بیماری نیست خوردن باقلا ، مغز استخوانهای ساق پا را استحکام می بخشد و خون تازه تولید می کند . باقلا را با پوستش بخورید ، چرا که معده را پاک میکند. باقلا حاوی ویتامین های آ.ب.ث و املاح مفیدی از جمله آهك، فسفر، آهن و غیره می باشد. به همین علت در گروه خوراكی های خون ساز قرار دارد و مغز قلم استخوان ها را نیز تقویت می كند. برای افرادی كه دوره نقاهت را به سر می برند، باقلا اثری نیروبخش دارد و در مبتلایان به برونشیت ایجاد خلط می كند، ضمنا باقلا كلیه ها را تقویت كرده و به ریه ها نیرو بخشیده و سلول های مغز استخوان را فعال می سازد. این خوراكی زود هضم بوده و به سرعت از معده می گذرد و با خود فضولات را نیز به سهولت دفع می كند، ضمنا سینه و ریه را پاك و تقویت و سرفه های خشك را درمان می كند. برای درمان رماتیسم، سیاتیك، نقرس و درد مفاصل توصیه شده است كه در حدود ۳۰ الی ۶۰ گرم از گل باقلا را در یك لیتر آب جوشانده و بعد از صافی گذرانده و در فواصل غذا یك فنجان از آن را نوش جان نمایید. به افرادی كه از میگرن رنج می كشند، سفارش گردیده است كه ۲۵ الی ۳۰ گرم از گل باقلا را جوشانده و در فواصل غذا یك فنجان بنوشند. توصیه می شود هرگز آب پخته باقلا را دور نریزید و آن را به همراه باقلا بنوشید. زیرا گلو را نرم كرده و از تولید سنگ جلوگیری می كند و گرفتگی معده را نیز برطرف می كند. افراط در خوردن باقلا باعث نفخ و سنگینی معده شده و موجب كندی ذهن می شود. البته اگر با آب آن خورده شود عوارض آن كمتر خواهد بود. خوردن باقلا همراه ماست، موجب دل پیچه می گردد و اگر به طور تازه زیاد مصرف شود باعث تاول دهان می شود. بعضی افراد به باقلای تازه حساسیت داشته و مبتلا به بیماری فاویسم می شوند. علامت این بیماری زرد شدن رنگ پوست بدن و احساس خستگی و سستی در اعصاب، پیدا شدن خون در ادرار، سردرد و استفراغ است. در این عارضه خون بدن كم می شود و درمان آن معمولا تزریق خون و سرم های غذایی است. بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا شدن به این بیماری دو لپه كردن باقلا و جوشاندن آن در آب و دور ریختن آب آن است و همچنین پختن آن در روغن و افزودن ادویه ای مانند آویشن، دارچین، فلفل، میخك و از همه مهمتر گلپر می باشد. افرادی كه به بیماری هایی نظیر، كلسترول، تصلب شرائین، ضعف حافظه، آترومی، افسردگی، اسیداوریك، سردرد، میگرن، نفخ دل درد، مالیخولیا، سنگ اورات، خارش پوستی، فشار خون، صرع، بادفتق، احتقان و یبوست مبتلا می باشند نباید در خوردن باقلا زیاده روی كنند. حتما یه سر بزنید : http://www.ghadeer.org/salamat/d_ahadis_p/201-1010.htm RE: خواص باقلا - نازلی - 2013/05/07 ۱۶ : ۴۰ -- ۱۳۹۲/۲/۱۷ استفاده از باقالی کمخونی نمیآورد مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: استفاده از باقالی به طور طبیعی موجب کم خونی نمیشود. به گزارش قدس آنلاین دکتر "شهلا نوری"، در گفتگو با ایسنا،با بیان این مطلب عنوان کرد: مصرف باقالی موجب کم خونی نمیشود اما برخی افراد بعد از مصرف باقالی دچار مشکل میشوند که به این بیماری فابیسم میگویند. وی اظهار کرد: برخی از نقایص آنزیمی در سلول گلبولهای قرمز ایجاد میشود که در نهایت با مصرف موادی از جمله باقالی موجب کم خونی همولیتیک میشود که این موضوع به علت لیز شدن گلبولهای قرمز ایجاد میشود و در برخی موارد حیات فرد را به خطر میاندازد. دکتر نوری بیان کرد: کمبود گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز (G6PD) یکی از نقایص آنزیمی بوده که همولیتیک ایجاد میکند که این نقص ژنتیکی در اثر خوردن مواد یا داروهای خاصی یا ابتلا به برخی عفونتها بروز میکند. وی خاطرنشان کرد: تولید G6PD تحت کنترل یک ژن روی کروموزم ایکس بوده و ممکن است به علت نقص ژنتیکی ایجاد شود بنابراین میتوان گفت فابیسم در مردان نسبت به زنان شایعتر است. دکتر نوری ادامه داد: این نقص در برخی کشورها به ویژه مناطق آسیایی شیوع بیشتری دارد همچنین مصرف باقالی در مناطق آسیایی بیشتر رواج دارد. وی گفت: افرادی که دارای این نقص هستند ظرف 24 تا 48 ساعت بعد از مصرف این مواد از جمله باقالی دچار زردی پوست، پررنگ شدن ادرار و در نهایت کم خونی در اثر افت هموگلوبین خون میشوند. دکتر نوری تاکید کرد: افرادی که دارای این نقص هستند بعد از مصرف باقالی دچار فابیسم میشوند که گاهی این نقص حیات فرد را به خطر میاندازد و منجر به فوت میشود، بنابراین این نقص دارای شدت و ضعف است و افرادی که این نقص را دارند باید از مصرف این مواد از جمله باقالی خودداری کنند. RE: خواص باقلا - نازلی - 2013/06/02 خواص باقالا 1. طبع باقلا تازه ، سرد و تر است. باقلای خشك سرد و خشك است. 2. دارای ویتامینهای (آ ، ب ، ث) میباشد و املاح مفیدی از جمله آهن، آهك و فسفر دارد. 3. برای كمخونی مفید است. 4. تقویت كننده مغز قلم استخوانها میباشد. 5. خشك شده آن قدرت غذاییاش بیشتر از تازه آن میباشد ولی ویتامین ث آن كم میشود. 6. در عین حال كه برای كم خونی مفید است ولی افرادی كه نسبت به آن حساسیت دارند از خوردن آن خودداری كنند. چون گلبولهای خون آنها سفید میشود و سریعاً دچار كمخونی میشود و اگر چنانچه خون تزریق نكنند امكان مردن آنها بهوجود میآید. 7. برای از بین بردن لكههای پوست باقلا را پخته له نموده بهصورت ماسك روی پوست بگذارید. 8. كسانی كه نقرس دارند 40 گرم باقلا را در یك لیتر آب بجوشانند و در فواصل غذا یك فنجان بنوشند. 9. برای درمان رماتیسم و درد مفاصل و سیاتیك از روش شماره 8 استفاده شود. 10. كسانی كه لاغر هستند جهت تقویت باقلا بخورند. 11. باقلا نیرو دهنده غرایز جنسی است. 12. سریع الهضم است. 13. برای درمان ورم پروستات باقلا را آب پز نموده همراه آب آن میل شود. 14. یك ماسك شاداب كننده پوست: یك قاشق غذاخوری گرد باقلا با گلاب مخلوط كرده روی صورت بگذارید. 15. آرد باقلا بهصورت ماسك ضد رویش مو است. 16. حضرت امام رضا(ع) فرمودهاند: باقلا ساقها را محكم مینماید و خون تازه در بدن تولید مینماید. 17. برای درمان سوختگی آتش ضماد برگ و پوست باقلا را بگذارید. 18. خوردن باقلا برای تقویت عصبی و روحی مفید میباشد. 19. باقلا برای سرفههای خشك مفید است و پاك كننده ریه و سینه میباشد. 20. برای التیام محل ضربخوردگی آرد باقلا را با آرد جو مخلوط نموده بهصورت ضماد بگذارید. 21. برای آسان شدن هضم باقلا، ابتدا باقلا را در آب خیسانده به مدت 24 ساعت سپس پخته كنید. 22. برای درمان میگرن از دمكرده گل آن استفاده كنید. 23. با درمان گوشههای انگشت، برگ باقلا را جوشانده انگشت خود را در آن فرو ببرید. 24. زیادهروی در خوردن باقلا باعث كندشدن ذهن میگردد. 25. برای درمان یبوست از باقلای تازه بهصورت آبپز استفاده كنید. RE: خواص باقلا - hadisss - 2014/04/16 باقلای تازه رو با همون پوستای دورش آب پز کنی بعدش نمک بزنی و بخوری وایییی دلم خواست الان توی فریزر بی پوستو دارم الان البته اونم میشه توی پیازداغ و ادویه جات تهیه کرد اونم خوشمزه س |