خواص پیاز و پیازچه - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: خواص پیاز و پیازچه (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D9%88-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D8%B2%DA%86%D9%87) صفحه ها:
1
2
|
خواص پیاز - mojtaba2iran - 2010/10/05 خواص پیاز خاصيت اشكآوري پياز در بسياري از موارد سبب درمان ميگرن و زكام ميشود. به گزارش ایسنا، پياز سرشار از ويتامين C و داراي املاح معدني گوگرد، آهن، آهك، فسفر، پتاسيم، سديم، يد و سيليس است.پياز به علت داشتن گوگرد، ضد عفوني كننده خوبي براي خون و مجاري تنفسي به شمار ميرود. همچنين، امراض سيستم لنفاوي مانند ورم، غده، آبسههاي شديد و جوشهاي زير پوست را بهبود ميبخشد. پيازغدد اشك، آميزشي و گوارشي را تقويت ميكند و ضد بيماري قند، سنگ كليه و مثانه، ورم ساقها و روماتيسم مفصلي است. پياز سرشار از سيليس است و براي نگهداري استخوانها و شرائين لازم است و مصرف آن از بروز لخته خون درعروق و ايجاد سكتههاي مغزي و قلبي جلوگيري ميكند. پياز به علت داشتن فسفر، کار فکري را آسان مي کند و ضمن تسهيل فعاليتهاي عصبي - مغزي، افسردگي را نيز درمان مي کند. پياز غني از ويتامين هاي A،B،C است و از تجمع نوعي ماده شيميايي در مغز که نابود کننده ويتامين B است جلوگيري مي کند به همين جهت متعاقب مصرف آن اعصاب آرام مي شود. به علاوه خوردن شکل پخته و خام پياز به رشد اطفال، مخصوصا کودکان عقب افتاده کمک مي کند. خواص پیاز قرمز و سفید - mojtaba2iran - 2010/10/19 آیا می دانید پیاز قرمز و سفید چه فوایدی دارند و چه تفاوتی با هم دارند؟ پیاز قرمز از سکته پیشگیری میکند پیاز قرمز میتواند از ابتلا به بیماریهای قلبی پیشگیری کند. دانشمندان متوجه شدند سبزیجاتی که معمولا در رژیمهای غذایی کشورهای خاورمیانه و هندوستان مصرف میشوند میتوانند کلسترولهای بد را از بدن حذف کرده و به این ترتیب از سکته و حمله قلبی پیشگیری کنند. یکی از این سبزیجات پیاز قرمز است. این گیاه همچنین میتواند به حفظ کلسترولهای خوب بدن کمک کرده و از ابتلا به بیماریهای قلبی پیشگیری کند. محققان هنککنگی با انجام مطالعاتی روی حیوانات به این نتایج رسیدند. آنها متوجه شدند مصرف پیاز قرمز بعد از 8 هفته میتواند میزان کلسترولهای بد را در بدن به میزان 20 درصد کاهش دهد. اما در همین دوره زمانی، هیچ تغییری در میزان کلسترولهای خوب بدن به وجود نیامد. ژن یو چن که مسوول انجام این مطالعات در دانشگاه هنککنگ است در این باره گفت: با وجود آنکه تحقیقات زیادی در مورد خواص پیازها انجام شده است، اما هنوز هم در مورد اثر این گیاهان روی ژنهای انسانها و متابولیسم بدن سوالات زیادی وجود دارد. این برای اولین بار است که اثر پیاز قرمز روی عملکرد بیولوژیک بدن مورد توجه قرار میگیرد. اولین فایده پیاز این است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. البته با وجود آنکه مصرف پیاز سفید در بریتانیا محبوبیت بیشتری دارد، پیاز قرمز در هندوستان، خاورمیانه و کشورهای مدیترانهای طرفداران زیادی دارد. به طور کلی در مورد فواید پیازها مطالب زیادی بیان شده است. برای مثال محققان معتقدند پیازها میتوانند از ابتلا به سرطانها و بیماریهای قلبی پیشگیری کند و همچنین از ابتلا به سرماخوردگی و سرفه هم خودداری میکنند. در کشورهایی که مصرف پیازها معمول است نرخ ابتلا به سرطان پایینتر از مناطق دیگر جهان است. برای مثال در کشور چین که مردم پیاز و سیر زیادی مصرف میکنند خطر ابتلا به سرطان نسبت به دیگر کشورهای جهان نزدیک به 40 درصد کمتر است. خواص دارویی پیاز - earth - 2011/05/04 خواص دارویی پیاز از پیاز به عنوان یك داروی ضدعفونی كننده استفاده می شود. مالیدن آب پیاز به صورت از ایجاد لكه ها جلوگیری می كند. و از مخلوط آب پیاز و عسل می توان به عنوان یك كرم ضد چروك استفاده كرد. پیاز سرشار از ویتامین C، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد و اسید فولیک و مقدار کمی آهن، مس و روی است که تاکنون تحقیقات زیادی برای اثبات خواص آن صورت گرفته است. خوردن پیاز در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر است؛ چرا که پیاز با جلوگیری از کاهش مواد معدنی به ویژه کلسیم موجود در سلولهای استخوانی از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند. پژوهشگران دانشگاه برن سوئیس، تركیبی در پیاز شناسایی كرده اند كه از كاهش حجم استخوان و پوكی آن جلوگیری می كند. این ماده در پیش گیری در كاهش نیافتن مواد مصرفی به ویژه كلیه سلول های استخوانی تأثیر زیادی دارد. پیاز، قند خون و كلسترول را پایین می آورد. پیاز یكی از گیاهان بسیار قدیمی است كه انسان آن را شناخته و در غذای خود استفاده می كرده است در كتاب های پزشكان قدیم از پیاز به سبب داشتن الیاف و ویتامین ها و فلزات به عنوان داروخانه ای كامل نام برده شده است. بوی آن میكروب های مضر را از بین می برد. قند خون را كاهش می دهد. از ابتلا به سكته جلوگیری می كند. قلب را فعال می كند و كلسترول را كاهش می دهد. گردش خون را تقویت می كند. به سبب داشتن آنتی اكسیدان، تنش و نگرانی را از بین می برد. الیاف غذایی آن دستگاه هاضمه را تقویت می كند. پیاز از سرطان ریه جلوگیری می كند: مواد شیمیایی موجود در پیاز خطر ابتلا به سرطان ریه را كاهش می دهد. مواد فلاونوید از دچار شدن به انواع بیماری ها جلوگیری می كند و به وفور در پیاز یافت می شود. پیاز برای پوست بسیار مفید است. زیرا خون را تصفیه می كند و در نتیجه رنگ چهره زیبا تر و جذاب تر می شود. همچنین پیاز به دلیل داشتن گوگرد باعث افزایش رشد موهای سر می شود. پیاز به دلیل داشتن آهك، دندانها را محكم می كند و باعث استحكام استخوان بندی بدن می شود... بنابراین خوردن پیاز در كودكان مبتلا به نرمی استخوان و سالمندان مفید است. اگر سرما خورده اید، چند پیاز را برش داده و در نقاط مختلف خانه قرار دهید.... پیاز مانند یك دستگاه تصفیه هوا از ابتلای سایر اعضای خانواده به این بیماری جلوگیری خواهد كرد. همچنین اگر خارج خانه غذا می خورید، پیاز را همراه آن مصرف كنید، زیرا ماده ای در پیاز وجود دارد كه از مسمومیت غذایی حاصل از خوردن گوشت مانده جلوگیری می كند. اگر شخصی به دلیل مصیبت وارده دچار حملات عصبی شده، پیازی را به دو نیم كرده و جلوی بینی او بگیرید. پیازچه فواید متعددی دارد. به تازگی متخصصان علوم تغذیه فرانسه در یافته اند كه پیازچه ادرار آور است زیرا ۸۵ در صد آن را آب تشكیل می دهد. در پیازچه ۲۴۳ میلی گرم پتاسیم و ۴ میلی گرم سدیم و ۲۷ گرم كالری است. دانشمندان دریافته اند كه بخش سفید رنگ پیازچه دارای مواد قندی است كه در ادرار كردن تأثیر می گذارد و بخش سبز آن ویتامین ث دارد كه دستگاه دفاعی بدن را تقویت می كند. و ۲ میلی گرم ماده كاوتین پیازچه به بازسازی سلولها كمك می كند. همچنین پیاز به دلیل داشتن ماده گلوکوزین که مشابه هورمون انسولین است، قند خون را تنظیم میکند. گفتنی است، خوردن نصف پیاز متوسط در روز ۳۰ درصد از مقدار کلسترول بد خون را کاهش میدهد و به جای آن باعث افزایش کلسترول خوب خون میشود. پیاز منبع غنی نوعی اکسیدان است که از بروز سرطان در افراد جلوگیری میکند. این گیاه خوراکی از بیماری آب مروارید در چشم نیز جلوگیری میکند و بنابراین مصرف آن به افراد مسن توصیه میشود RE: خواص پیاز و پیازچه - najva - 2012/02/11 پیازچه خوشطعم، پرخاصیت و داروی سرماخوردگی | پیازچه سرشار از مواد مغذی است و طعم مطبوع و متفاوتی را به غذای شما اضافه میکند. پیازچه ۵۰۰۰ سال پیش در باغهای چینی پرورش داده میشد و مصریان باستان آن را به عنوان سمبل کائنات پرستش میکردند. این خوردنی بسیار مغذی و پرخاصیت ترکیبی از خواص مفید پیاز و سبزیجات را با هم دارد. پیازچه منبع غنی از ویتامین K، ویتامین C و همچنین منبع بسیار مفیدی از ویتامین A است. افزودن پیازچه به سبزیجات دیگر مثل سیبزمینی، گل کلم، قارچ و سویا طعم بسیار خوشایندی به غذا میدهد و در سالاد نیز طعم و بوی آن ملایمتر از پیازهای دیگر است. همانطور که مطرح شد پیازچه منبع غنی از ویتامینها و املاح است که به درمان بسیاری از ناخوشیها و بیماریها کمک میکند و همچنین تاثیرات و پیامدهای مضر بیماریهای دیگر را نیز کاهش میدهد. برخی از بارزترین خواص این سبزی عبارتند از: - پیازچه قندخون را کاهش میدهد - برای کاهش و بهبود مشکلات رودهای و معدهای موثر است - اغلب بعنوان دارویی برای مقابله با سرماخوردگی عادی استفاده میشود - همچنین بعنوان یک اشتهاآور و نیز برای کمک به هضم غذا بسیار مفید است - پیازچه هم چنین سرعت گردش خون را در بدن افزایش میدهد. وب سایت ارگانیک سلامتستان RE: خواص پیاز و پیازچه - شهرزاد - 2012/02/22 پیازچهها علاوه بر طعم دادن به انواع غذاها، دارای خواص فراوان دیگری نیز هستند. پیازچه مانند سیر و ترهفرنگی عضوی از خانواده Allium محسوب میشوند و پیاز آن قبل از این که به طور کامل رسیده شود از زمین چیده می شود. بسته به موقعیت جغرافیایی که پیازچه در آن به وجود آمده و رشد کرده است اسامی متفاوتی برای آن برشمردهاند که عبارت هستند از Scallion, Spring onion, green onion و.... برخی از خواص درمانی پیازچه عبارتند از: • کاهش قند خون • کاهش کلسترول خون بالا • کاهش فشارخون بالا[توصیههای جدید برای درمان فشارخون بالا ] • کاهش ریسک پیشرفت سرطان کولون و دیگر سرطانها جالب است بدانید همان اجزایی که مسئول بوی خاص پیازچه هستند، بیشترین فواید را برای سلامتی به ارمغان می آورند. از اجزای تشکیل دهنده پیاز میتوان به موارد زیر اشاره کرد: 1- آلیل پروپیل دی سولفاید تحقیقات نشان داده این ترکیب، سطوح قند خون را کاهش میدهد. 2- کوئرستین کوئرستین آنتیاکسیدانی است که در پیازچهها یافت می شود و دارای فواید ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است. 3- کروم پیازچه ها غنی از کروم هستند. کروم یک ماده معدنی ضروری است که بدن از آن برای تنظیم گلوکز، سوخت و ساز بدن و ذخیرهسازی ماکرونوترینتها (درشت مغذیها) استفاده میکند. 4- ویتامین C پیازچهها سرشار از ویتامین C هستند. ویتامین C علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، از بدن در برابر بیماریهای قلبی - عروقی، بیماریهای مربوط به چشم و نیز چین و چروکهای پوستی محافظت میکند. روشهای استفاده از پیازچهها پیازچهها،سبزیجات چند منظورهای هستند که طعم ملایمی دارند و میتوان از آنها در بسیاری از غذاها استفاده کرد. ساقه سبز و حباب سفید رنگ پیازچهها، هر دو خوراکی هستند. پیازچه را میتوان به صورت خام همراه با سبزی خوردن مصرف نمود یا این که آن را به صورت خام در کنار خوراکهای مرغ و گوشتها به صورت تزئین زیبایی قرار داد و البته همراه با غذا آن را خورد. علاوه بر این، پیازچههای ریز ریز شده و خرد شده را میتوان درون سالادها، سُس ها و سوپها ریخت و یا این که آن را بر روی غذاهایی چون پیتزاها، ماکارونیها و... قرار داد.[/b][b] RE: خواص پیاز و پیازچه - # پریسا # - 2012/04/22 تشخيص پياز خوب از بد پیاز پر از ویتامینهای A و B و C، قند، كلسیم، ید، سیلیس، تركیبات گوگردی و املاح سدیم، آهن و فسفر است؛ منبعی سرشار از فلاونوئید و فنول به شمار میرود كه از سرطان و بیماریهای قلبی ـ عروقی جلوگیری كرده، خاصیت آنتیاكسیدانی نیز دارد. سازمان جهانی بهداشت هم مصرف عصاره آن را هنگام بروز سرفه و سرماخوردگی ، ملتهب شدن برونشها و بروز آسم توصیه كرده است. خیلی از مردم پیاز میخرند و پیاز میخورند، اما برخی شاید اصلا ندانند كه چه پیازی خوب است و چطور باید آن را نگهداری كرد. این نكات را بخوانید تا بدانید: هیچ شیار یا شكافی نباید روی پیاز خوب دیده شود.باید پوستی ترد و خشك داشته باشد. پیازهای جوانه زده، نخرید. دقت كنید پيازها در محل مرطوب نگهداری نشده و دارای لكههای كپك نباشند. پیازهايي كه گردن باریكشان مرطوب و همراه با لكههای سیاه است، انتخاب مناسبی برای خرید و نگهداری به شمار نمیروند. پیازهای تند مثل پیاز زرد، ماندگاری بیشتری دارند و پیازهای شیرین، مثل پیاز سفید را در مدت كوتاهتری باید استفاده و نگهداری كرد. در ذخیره پیاز، حواستان باشد كه آنها را دور از سیبزمینی نگهدارید. جذب رطوبت و بویژه گاز اتیلن در این حالت، باعث خرابی سریعتر پیاز میشود. پیاز پوستكنده را فقط برای استفاده در وعده بعدی غذا ذخیره كنید؛ آن هم اگر در كیسه بسته شده پلاستیكی یا ظرفی دربسته و درون یخچال نگه دارید زیرا اكسیده شدن باعث از دست رفتن مواد مفید آن میشود. به یاد داشته باشید كه پیاز را هیچگاه در ظروف فلزی نگه ندارید. فلزات سبب تغییر رنگ پیاز میشوند. RE: خواص پیاز و پیازچه - نازلی - 2012/06/27 5 دلیل خوب برای مصرف بیشتر پیاز شاید شما هم مانند نگارندهی این متن در دوران کودکی از پیاز متنفر بودهاید و دیدن پیاز پخته در غذا یکی از وحشتناکترین صحنه های زندگی کودکانهتان بوده است. اما بزرگتر که میشویم همان پیاز نفرت انگیز به یکی از خوراکیهای مورد علاقه مان تبدیل میشود. پیاز پیاز یکی از پر مصرفترین و پر طرفدارترین مواد غذایی موجود در هر آشپزخانهای است. بیخود نیست وقتی کودکی را پشت سر میگذاریم یکی از طرفداران پر و پا قرص این مادهی غذایی میشویم. چون همین پیاز خودمان ضدسرطان و ضد دیابت است، باعث جریان بهتر خون میشود، با کلسترول بالا مقابله میکند و غیره. با ما همراه باشید تا بگوییم این مادهی غذایی چه خواصی دارد و چگونه باید از آن استفاده کنید تا خواص بیشتری عایدتان شود. پیاز خواص ضد سرطانی دارد پیاز از ابتلا به برخی از سرطانها پیشگیری میکند و حتی میتواند جلوی رشد سلولهای سرطانی را بگیرد. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که پیاز میتواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لولهی گوارش شود. میپرسید چرا؟ به خاطر این که پیاز حاوی آنتیاکسیدانهایی مثل آنتوسیانین و کرستین است که خواص ضدسرطانی دارند. نتایج یک پژوهش فرانسوی که روی موشهای مبتلا به سرطان کولون انجام شده نشان میدهد عصارهی پیاز میتواند جلوی تکثیر سلولهای سرطانی را بگیرد. روش مصرف البته که نمیشود مثلاً یک قابلمه پیاز بار بگذارید و میل کنید. همیشه پیاز برای طعم دار کردن خوراکیها استفاده میشود. بهتر است بدانید که پیاز سفید در مقایسه با پیاز قرمز یا زرد حاوی آنتی اکسیدانهای کمتری است. پیاز را با مواد غذایی دیگر که سرشار از آنتی اکسیدان است مصرف کنید مثل سبزیجات رنگی. پیاز را به صورت خام یا پخته وارد برنامهی غذاییتان بکنید؛ اما توجه داشته باشید که در پخت آن از روغن بیش از اندازه استفاده نکنید. پیاز با کلسترول مقابله میکند پیاز خواص ضد کلسترولی دارد. این خاصیت پیاز مدیون خواص آنتیاکسیدانی و امگا 3های موجود در آن است. در واقع پیاز به کمک امگا3های خود به کاهش میزان تری گلیسیرید خون کمک میکند. تری گلیسیریدها چربیهایی هستند که بدن به عنوان انرژی از آنها استفاده میکند. پیاز از ابتلا به برخی از سرطانها پیشگیری میکند و حتی میتواند جلوی رشد سلولهای سرطانی را بگیرد. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که پیاز میتواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لولهی گوارش شود هنوز به طور دقیق ارتباط بین تری گلیسیرید و کلسترول مشخص نشده است اما متخصصان بر این باورند زمانی که میزان تری گلیسیرید بالا میرود میزان کلسترول خوب کاهش مییابد و به این ترتیب کلسترول بد خطرناکتر شده منجر به بسته شدن رگهای خونی میشود. روش مصرف برای استفاده بیشتر از آنتی اکسیدانها از پیاز قرمز یا زرد استفاده کنید. میتوانید از پیاز خام برای تهیهی انواع سالادها استفاده کنید. زمانی که میخواهید پیاز را بپزید و یا سرخ کنید از روغن زیاد استفاده نکنید. پیاز خام آنتیاکسیدانهای بیشتری دارد. پخت و پز میزان آنتی اکسیدانهای این مادهی غذایی را به میزان کم کاهش میدهد. توجه داشته باشید که پیاز به تنهایی معجزه نمیکند. زمانی خواص این مادهی غذایی بیشتر میشود که در چهار چوب یک تغذیه سالم و متنوع حاوی میوه و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان مصرف شود. آیا پیاز برای رگهای خونی مفید است؟ اگر چه این خاصیت پیاز به پای سیر نمیرسد اما باید بدانید که پیاز به گردش خون بهتر کمک زیادی میکند. نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان میدهد افرادی که روزانه سوپ پیاز میخورند کمتر دچار انباشتگی جرم در رگهای خونی شان میشوند. البته مطالعات در این زمینه همچنان ادامه دارد. در واقع پیاز حاوی آنتی اکسیدانها و ترکیبات سولفیدی (گوگرددار) است و برای همین برای رگها مفید است. همچنین باید بدانید که این ماده غذایی مفید حاوی امگا 3 نیز هست که میزان کلسترول خون را پایین میآورد. پتاسیم موجود در آن، نمک بیش از اندازهی بدن را دفع میکند و برای همین قلب و رگهای خونی را در سلامت نگه میدارد. روش مصرف حتماً سر سفره پیاز خام داشته باشید. در تهیهی سالادهایتان از این مادهی غذایی غافل نشوید. توجه داشته باشید پیاز خام حاوی آنتی اکسیدانهای بیشتری است. پیاز پیاز همیار لاغری اصلاً هر مادهی غذایی که باعث لاغری شود عزیزتر است. اگر میخواهید لاغر شوید پیاز را وارد برنامهی غذاییتان بکنید. اول به خاطر این که پیاز حاوی فیبر است. فرقی نمیکند که خام باشد یا پخته! فیبرهای موجود در آن داخل دستگاه گوارش حجیم میشود و برای همین احساس گرسنگی را کاهش میدهد. این مادهی غذایی همچنین ادرار آور است و به دفع سموم بدن کمک میکند. در نهایت باید بگوییم که پیاز میزان تری گلیسیرید خون را کاهش میدهد. تری گلیسیریدها چربیهای انباشته شده در بافتهای چربی بدن هستند که در شکم، رانها و غیره انباشته میشوند. روش مصرف فرقی نمیکند چه پیازی باشد! اگر میخواهید لاغر شوید پیاز سفید، قرمز، زرد، خام و پخته میل کنید. توجه داشته باشید که در پخت آن از روغن بیش از حد استفاده نکنید. پیاز خواص ضد دیابتی دارد پیاز یک مادهی غذایی مفید برای بیماران مبتلا به دیابت است. به عقیدهی برخی از متخصصان نباید در مصرف آن زیادهروی کرد زیرا حاوی میزان قابل ملاحظهای گلوسید است. اما همین پیاز تری گلیسیرید خون را کاهش میدهد. همان کاری که انسولین به ویژه در افراد مبتلا به اضافه وزن انجام نمیدهد. واقعیت این است که پیاز حاوی مادهای به نام گلوکوکینین است که حرف و حدیث زیادی در مورد آن وجود دارد. به عقیدهی برخی از متخصصان این ماده میزان قند خون را کاهش میدهد. نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان میدهد افرادی که روزانه سوپ پیاز میخورند کمتر دچار انباشتگی جرم در رگهای خونی شان میشوند به عقیدهی برخی دیگر گلوکوکینین باعث تحریک پانکراس میشود که وظیفهی کنترل میزان گلوکز را دارد. در هر حال تأثیری که پیاز در مقابله با مشکلات قلبی عروقی دارد برای افرادی که از دیابت نوع دو رنج میبرند و یا پتانسیل ابتلا به آن را دارند مفید است. روش مصرف بهتر است در این مورد نظر پزشک معالج خود را جویا شوید. در واقع پزشک شما بهتر میتواند تشخیص دهد که شما میتوانید از پیاز استفاده کنید یا نه. با بوی بد دهان بعد از مصرف پیاز چه کنیم؟ خیلیها از ترس بوی دهان از مصرف پیاز خام خودداری میکنند. با این حال مقابله با بوی بد دهان بعد از خوردن پیاز خام کار چندان سختی نیست. کافی است مقداری جعفری، موز یا کیوی میل کنید. بعد از مصرف سیر یا پیاز مقداری جعفری خام بجوید. خواهید دید که موثر واقع میشود. فاطمه مهدی پور بخش تغذیه و آشپزی تبیان RE: خواص پیاز و پیازچه - شهرزاد - 2012/10/13 درمان اشک بار خارش پیاز در حال حاضر در تمام مناطق دنیا کشت می شود ولی گفته می شود که منشاء آن از ایران و افغانستان بوده است و از آنجا به دیگر نقاط دنیا راه یافته است . پیاز از زمانهای ماقبل تاریخ وجود داشته است . مردم مصر و کلده از آن در غذاهایشان استفاده می کرده اند . مخصوصا در مصر پیاز در مراسم مذهبی بکار می رفته و احترام خاصی داشته است . یونانیان و رومیان نیز آنرا می شناخته و مصرف می کرده اند ترکیبات شیمیایی:پیاز دارای ترکیبات گوگردی ، قند ، کلسیم ، املاح سدیم و پتاسیم ، ید ، سیلیس ، آهن ، فسفر و یوتامینهای A.B.C می باشد . پیاز دارای اسانس مخصوصی می باشد که در اثر پختن از بین می رود . پیاز خام فعالیت معده را زیاد می کند و در نتیجه ترشح اسید کلریدریک را تشدید می کند . بنبراین کسانیکه ناراحتی معده دارند ممکن است سوزش و درد در معده خود حس کنند . اینگونه اشخص باید پیاز پخته مصرف کنند که ترشحات دشتکاه هاضمه را منظم کرده اشتها رازیاد و دل درد و نفخ معده را درمان می کند . خواص داروئی: پیاز از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری است که در یک مقاله نمی توان گنجانید . ۱-پیاز ادرار آوری قوی است و خام و پخته آن هر دو این اثر را دارند . ۲-برای رفع گاز معده از تنتور پیاز می توان ساتفاده کرد . مقدر مصرف آن ۱۰تا ۱۵قطره است که باید در آّ حل کرده و مصرف نمود . ۳-برای رفع دردهای عصبی شربت پیاز بهترین دارو است شربت پیاز به این صورت تهیه می شود : ۱۰۰ گرم پیاز خام را با ۴۰۰ گرم آب مخلوط کرده و بپزید تا له شود سپس ۴۰۰ گرم قند روی آن بریزید و بگذارید که جوش بزند تا قند حل شود سپس آنرا صاف کنید و در یخچال قرار دهید . ۴- پیاز دارای انسولین گیاهی است و استفاده از آنق ند خون را پائین می آورد . بیماران مبتلا به مرض قند باید حتما هر روزه از آن استفاده کنید . ۵- اگر پیاز را له کنید و در زیر شکم شخصی که مبتلا به احتباس ادراری است قرار دهید ادرار را باز می کند . ۶-پیاز نیم پز برای سوختگی ها نیز موثر است . ۷-پیاز خام محرک قلب است . ۸-پیاز باکتری کش است . ۹-پیاز تقویت کننده و نرم کننده سینه است .برای این منظور پیاز را آب پز کرده و بخورید . ۱۰-پیاز سنگ کلیه را خرد می کند . ۱۱- پیاز پخته ملین است . ۱۲-برای رفع خارش چشم چند قطره آب پیاز را در چشم بچکانید . ۱۳-برای درمان سنگینی گشو آب پیاز را در گوش بچکانید . ۱۴-ماسک پیاز روی صورت خون را بطرف صورت می کشاند و رنگ صورت را درخشان می کند . ۱۵-پیاز چون گرم است برای کسانیکه طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشی و سردرد می شود . ۱۶-پیاز لثه ها را محکم می کند . ۱۷-پیاز کلسیم درد دندانها و استخوانها را تقویت می کند و از نرمی استخوان جلوگیری می کند . ۱۸-پیاز معالج عفونتهای مجاری تنفسی از قبیل ورم گلو ، برنشیت ، گریپ و آسم می باشد . ۱۹-برای رفع سموم بدن پیاز توصیه می شود . ۲۰- برای آنکه پیاز زود هضم شود و آنهایی که معده حساس دارند بتوانند آنرا بخورند و از خواص آن ساتفاده کنند باید موقع پختن پیاز مقدایر شکر روی آن بریزید و این عمل هضم پیاز را آسان تر خواهد کرد . ۲۱- برای درمان اسهال از پوست پیاز استفاده کنید بدین صورت که پوست پیاز را بشوئید و در مقدری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید ، سپس آنرا در داخل دستمالی ریخته و فشار دهید تا شیره آن گرفته شود . بعدا این شیره را با شکر شیرین کنید و روز ی چند فنجان از آن را بشوئید تا اسهال کاملا از بین برود . ۲۲- اگر پشه یا زنبور شما را گزید فورا یک پیاز را بریده و روی محل گزیدگی بگذارید درد و خارش فورا ساکت می شود . ۲۳- پیاز ترشی را برای از بین بردن یرقان و تقویت معده و روده و زیاد شدن استها مصرف می کنند . ۲۴-اگر از بوی پیاز ناراحت می شوید می توانید بعد از خوردن پیاز برای رفع بوی آن باقلا پخته و یا گردوی پخته و یا نان سوخته بخورید . ۲۵-تخم پیاز گرم و خشک است و برای ازدیاد نیروی جنسی مصرف می شود . ۳۶-اگز از تخم پیاز پمادی درست کنید و روی سر ببندید از ریختن مو جلوگیری می کند . ۳۷-حتما شنیده اید که در قدیم برای اینکه کسی از اسرار علمی سر درنیآورد آنها را با مرکب نامرئی می نوشتند و مرکب نامرئی چیزی غیر ازآب پیاز نیست . ۳۸-در خاتمه برای اینکه بوی پیاز شما را ناراحت نکند و اشک از چشمان شما جاری نشود می توانید پیاز را زیر آب شیر پوست بگیرید یا اینکه پیاز را در داخل ظرف بزرگ آب قرار دهید و درآب آنرا پوست بکنید . RE: خواص پیاز و پیازچه - نجمه - 2012/11/27 پیاز یکی از پرمصرف ترین و پرطرفدارترین مواد غذایی موجود در هر آشپزخانه ای است. پیاز ضد سرطان و ضد دیابت است و باعث جریان بهتر خون می شود و همچنین با کلسترول بالا مقابله می کند. پیاز خواص ضد سرطانی دارد و حتی می تواند جلوی رشد سلول های سرطانی را بگیرد. نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که پیاز می تواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله گوارش شود چون پیاز حاوی آنتی اکسیدان هایی مثل آنتوسیانین و کرستین است که خواص ضد سرطانی دارد. نتایج یک پژوهش فرانسوی که روی موش های مبتلا به سرطان کولون انجام شده نشان می دهد عصاره پیاز می تواند جلوی تکثیر سلول های سرطانی را بگیرد. RE: خواص پیاز و پیازچه - نازلی - 2012/12/09 این ۶ خاصیت پیاز شما را از بیمارستان دور می کند
پیاز هم ارزان است. هم پر از خاصیت . پس چرا هر روز نمی خورید ؟ بو می دهد ؟ بعدش یک تکه نان سوخته یا یک عدد گردو بخورید . تصویر زیر چند نکته مهم در مورد پیاز که دونستنش در زندگی روزمره به شما کمک می کند را نشان می دهد . |