وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
خواص موز - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7)
+---- موضوع: خواص موز (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%85%D9%88%D8%B2)

صفحه ها: 1 2


خواص موز - shahrzad - 2010/08/17

موز کاملا رسیده ماده ای تولید میکند بنام تي اِن اِف که توان مقابله با سلولهای غیر عادی (سرطانی) را دارد ،
هر چه موز رسیده تر باشد لکه های قهوه ای رنگ روی پوست آن بیشتر میشود هر چه این لکه های قهوه ای بیشتر باشند، سیستم ایمنی بدن را بیشتر افزایش میدهند

بنا بر تحقیقات دانشمندان ژاپنی، در مقایسه با میوه هایی مانند انگور ، سیب

هندوانه ، آناناس ، گلابی و خرمالو ، موز با افزایش تعداد گلبولهای سفید و بالا بردن سیستم ایمنی و تولید ماده تی ان اف ، بهترین نتیجه را داده

بنا بر همین تحقیقات موز کاملا رسیده با خالهای قهوه ای روی پوست آن 8 برابر

بیش از موز سبز سیستم ایمنی در مقابل سرطان را بالا میبرد

دانشمندان ژاپنی خوردن 1 یا 2 موز در روز را توصیه میکنند

مسئله اين است!، پس از اين به بعد سوسول بازی رو بزارين کنار و به لکه های روی موز خرده نگيريد


RE: خواص میوه ها - hamed - 2010/08/17

موز دارای سه نوع قند طبیعی (ساکاروز، فروکتوز و گلوکز) است که به همراه سلولز (فیبر) موجود در آن، باعث افزایش فوری و مستمر انرژی می گردد.

پژوهشها ثابت کرده است که تنها دو عدد موز برای تأمین انرژی لازم جهت ۹۰ دقیقه فعالیت بدنی سخت، کفایت می کند. و به همین دلیل است که موز، میوه شماره یک ورزشکاران برتر جهان است.

امّا انرژی زایی تنها خاصیتی که در موز وجود دارد، نیست. این میوه می تواند در پیشگیری یا غلبه بر تعدادی از بیماریها از جمله افسردگی موثر باشد.

بر طبق تحقیقات به عمل آمده توسط MIND (انجمن ملّی سلامت روانی آمریکا) بر روی افرادی که دچار افسردگی بودند، بسیاری از آنان پس از خوردن یک موز، احساس خیلی بهتری پیدا کرده اند. دلیل این امر آن است که موز حاوی «تریپتوفان»، نوعی پروتئین است که بدن آن را به «سروتونین» تبدیل می کند و سروتونین نیز به نوبه خود، باعث آرامش و احساس خوشی بیشتر در انسان می گردد.

● علاوه بر افسردگی، موز در موارد زیر نیز خواص قابل توجهی دارد:

▪ استرس
پتاسیم یک ماده معدنی ضروری برای بدن است که به طبیعی کردن ضربان قلب، اکسیژن رسانی به مغز و تنظیم تعادل سطح مایعات بدن کمک می کند. هنگامی که با استرس مواجه می شویم، سوخت و ساز بدنمان افزایش می یابد و در نتیجه، سطح پتاسیم بدنمان کاهش پیدا می کند. موز با مقدار زیاد پتاسیمی که دارد می تواند این تعادل را دوباره برقرار سازد.

▪ سیستم اعصاب
موز دارای مقدار زیادی ویتامین B است که باعث آرامش سیستم اعصاب می گردد.

▪ کم خونی
موز به دلیل مقدار زیاد آهنی که دارد، محرّک تولید هموگلوبین در خون می گردد و در نتیجه، در موارد کم خونی بسیار موثر است.

▪ فشار خون
این میوه منحصر به فرد گرمسیری، مقدار زیادی پتاسیم و در عین حال، مقدار کمی نمک دارد و در نتیجه، ابزار موثری برای مقابله با فشار خون بالاست. به همین دلیل است که FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) به تازگی به تولیدکنندگان موز اجازه داده است که به طور رسمی در مورد قابلیت موز در کاهش ریسک ابتلا به فشار خون و سکته مغزی تبلیغ کنند.

▪ توان مغزی
آزمایشی بر روی ۲۰۰ دانش آموز مدرسه تیکن هام در انگلستان صورت گرفته و در دوران امتحانات به آنها یک موز همراه صبحانه، یک موز در ساعت ۱۰ و یک موز همراه ناهار برای افزایش توان مغزی آنها داده شد. نتایج تحقیق نشان داد که این میوه سرشار از پتاسیم، دانش آموزان را هوشیارتر ساخته و به فرایند یادگیری آنها کمک کرده است.

▪ یبوست
موز با مقدار زیادی سلولز (فیبر) که دارد به تنظیم حالت عادی فعالیت روده کمک می کند و به حل مشکل بدون نیاز به ملین کمک می کند.

▪ خُماری
یکی از سریعترین روشهای رفع خماری و خمودگی، خوردن یک لیوان مخلوط شیر، موز و عسل است. موز معده را آرامش می بخشد و با کمک عسل، سطح قند خون را بالا می آورد و در همان حال، شیر نیز به تنظیم آب بدن کمک می کند.

▪ سوزش معده
موز دارای اثر آنتی اسید طبیعی در بدن است. بنابراین، خوردن موز باعث آرامش فعالیت معده می گردد.

▪ نیش حشرات
قسمت داخلی پوست موز را بر روی نیش حشرات بر روی پوستتان بمالید و اثر معجزه آسای آن را در رفع خارش و سوزش مشاهده کنید.

▪ اضافه وزن ناشی از فشار کار
مطالعات انجام شده در موسسه روان شناسی اطریش نشان داده است که فشارهای موجود در محیط کار، باعث مصرف مقدار زیادی خوراکیهای دم دستی نظیر شوکولات و چیپس می شود. پژوهشگران با بررسی پرونده ۵۰۰۰ بیمار بستری در بیمارستان ها دریافتند که اکثر چاقی ها در افرادی است که دارای کارهای پر استرس و پرفشار می باشند. این گزارش چنین نتیجه گیری می کند که برای جلوگیری از خوردن بی رویه، باید سطح قندخون توسط مصرف هر دو ساعت یکبار غذاهای سبکی که دارای کربوهیدرات زیاد هستند، کنترل و تثبیت گردد.

▪ زخم معده
موز به دلیل بافت نرمی که دارد به عنوان غذای رژیمی در اختلالات روده ای تجویز می گردد. موز تنها میوه خاصی است که می تواند در این گونه موارد خورده شود. موز همچنین اسید اضافی معده را به حال طبیعی در آورده و مانند یک آستر، جدار معده را پوشانده و باعث کاهش ناراحتی می گردد.

▪ کنترل دما
در بسیاری از فرهنگ ها، موز به عنوان یک میوه «سرد» در نظر گرفته می شود که می تواند دمای فیزیکی و نیز هیجانی زنان باردار را کاهش دهد. به عنوان مثال، در تایلند، زنان باردار برای اطمینان از این که بچه هایشان با درجه حرارت پائینی به دنیا آیند موز می خورند.

▪ اختلالات فصلی ( SAD )
موز می تواند به افرادی که دچار اختلالات فصلی (تغییر فصل) هستند کمک کند زیرا دارای «تریپتوفان» است که به طور طبیعی باعث بهبود حال می گردد.

▪ ترک سیگار
موز می تواند به کسانی که در تلاش برای ترک سیگارند کمک کند. ویتامین B۶ و B۱۲ ، پتاسیم و منیزیم موجود در موز به بدن در رهایی از اثرات کنار گذاشتن نیکوتین کمک می کند.

▪ سکته مغزی
بنا بر تحقیقات منتشر شده در «مجله پزشکی نیوانگلند»، خوردن موز به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی به طور مرتب، خطر مرگ در اثر سکته مغزی را تا ۴۰٪ کاهش می دهد.

▪ زگیل
کسانی که به مصرف داروهای طبیعی اعتقاد دارند برای از بین بردن زگیل، پوست موز را از طرف داخل بر روی آن قرار می دهند و آن را با دقت با یک نوار چسب می بندند تا پوست تکان بخورد!

بنابراین، موز یک شفابخش طبیعی برای بسیاری از بیماریهاست. موز در مقایسه با سیب، چهار برابر پروتئین بیشتر، دو برابر کربوهیدرات، سه برابر فسفر، پنج برابر ویتامین A و آهن، و دو برابر از سایر ویتامین ها و مواد معدنی دارد. از نظر پتاسیم نیز بسیار غنی است و شاید وقت آن است که جمله معروف «خوردن یک سیب در روز، دکتر را از شما دور می کند» به «خوردن یک موز در روز» تغییر داده شود.


معجزه موز برای مبارزه با ایدز - paravar2008 - 2010/11/06

معجزه موز برای مبارزه با ایدز

دانشمندان می گویند ماده ای شیمیایی که در موز یافت می شود، ممکن است سلاحی قدرتمند برای مقابله با ویروس اچ آی وی (عامل انتقال بیماری ایدز)، باشد. محققان می گویند پروتئین گیاهی که به طور طبیعی در موز یافت می شود، به اندازه دو داروی ضد اچ آی وی، که در حال حاضر در دست آزمایش است، در مهار گسترش این ویروس در بدن انسان موثر است.

آنها می گویند که کشف جدید آنها ممکن است نهایتا منجر به تولید میکروبسیدهای ارزان قیمت تری شود. اطلاعات به دست آمده در نشریه "شیمی بیولوژیکی"، منتشر شده است. محققان اذعان دارند که دستیابی به سلاح های جدید برای جنگیدن با ویروس اچ آی وی امری ضروری است.

در ازای هر نفر که داروهای حیاتی ضد ویروس ایدز را دریافت می کند، بیش از دو نفر به حاملان این ویروس تبدیل می شوند.


محققان می گویند مطالعه در حوزه لسیتین ها از جمله حوزه هایی است که احتمال می دهند منجر به نتیجه های مثبت در زمینه درمان ایدز شود. ماده های شیمیایی که در گیاهان یافت می شود، به طور موثری جلوی گسترش عفونت را می گیرد. محققان می گویند لسیتین ها این کار را با غلبه بر اچ آی وی و جلوگیری از ادغام این ویروس با سلول انجام می دهند.

گروه تحقیق از دانشگاه میشیگان معتقد است اگر بتوان با استفاده از میکروبیسیدهایی که از این پروتئین گیاهی تولید شده، احتمال آلودگی در ناحیه مهبل را کاهش داد، روشی نسبتا کم هزینه، به ویژه برای کشورهای در حال توسعه، کشف شده است. یکی از بزرگترین مزایای استفاده از لسیتین این است که این ماده شیمیایی تکثیر ویروس اچ آی وی را مهار و احتمال مقاومتر شدن آن در برابر درمان های موجود را کاهش می دهد.

با اینکه سال ها طول خواهد کشید که نتیجه این تحقیق روی بیماران مورد آزمایش قرار بگیرد، محققان می گویند حتی میکروبیسیدی که تا حدودی موثر است ممکن است جان بسیاری را نجات دهد. بنا به تخمین آنها اگر برای سه سال، بیست درصد از افراد را با میکروبیسدی که با پروتئین گیاهی تولید شده و فقط شصت درصد کارایی دارد، تحت درمان قرار داد، از آلودگی دو و نیم میلیون نفر به این ویروس جلوگیری شده است.


خواص موز - mojtaba2iran - 2011/01/08

Bananaنام علمی Musa sapientum
موز گياهي است علفي كه مانند درختچه است . برگهاي آن بسيار بزرگ و پهن و گاهي تا 2 متر مي رسد . گلهيا آن مجتمع و بصورت سنبله است ميوه آن ابتدا سبز و بعد از رسيدن برنگ زرد در مي آيد .
موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان كشت مي شده است . در سال 1482 پرتغاليها موز را در سواحل گينه پيدا كردند و به جزائر قناري بردند و سپس بوسيله ميسيونر مذهبي اسپانيولي به نواحي حاره آمريكا برده شد و اكنون موز در تمام مناطق گرمسير دنيا كشت مي شود .
موز را هنگاميكه هنوز سبز است از درخت مي چينند و به مناطق مختلف مي فرستند و در آنجا بوسيله گرما دادن آنرا مي رسانند .
موز انواع مختلف درد يك نوع آن بسيار درشت و نوعي از آن هم خيلي ريز است كه مزه شيريني درد .
در كشورهاي استوايي معمولا موز را مي پزند و همراه با برنج و لوبيا مي خورند در كشورهاي آمريكاي لاتين موز را ورقه ورقه كرده و در آفتاب خشك مي كنند
هنگاميكه موز انتخاب مي كنيد بايد پوست آن زرد و سفت و روي آن لكه هاي سياه وجود داشته باشد و اين نشانه موز رسيده است . موز نارس بدليل داشتن نشاسته زياد هضمش سنگين است .
تركيبات شيميايي:
قندي كه در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است
در 100 گرم موز مواد زير موجود است
انرژي 100 كالري
آب 70 گرم
پروتئين 0/8 گرم
چربي 0/2 گرم
قند 6/5 گرم
كلسيم 8 ميلي گرم
فسفر 25 ميلي گرم
آهن 0/7 ميلي گرم
سديم 1 ميلي گرم
پتاسيم 370 ميلي گرم
ويتامين آ 190 واحد
ويتامين ب1 0/05 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/06 ميلي گرم
ويتامين ب 3 0/07 ميلي گرم
ويتامين ث 10 ميلي گرم
در موز چند ماده شيميايي بسيار مهم مانند سروتونين ، نوروپي تفرين ، دوپامين و كاته چولامين وجود دارد .
خواص داروئي:
موز از نظر طب قديم ايران معتدل و تر است و خون را غليظ مي كند . موز انرژي زيادي درد و چون نرم هست غذاي خوبي براي كودكان و اشخاص مسن مي باشد
1)بدليل داشتن پتاسيم زياد ضد سرطان بوده و غذاي خوبي براي ماهيچه ها مي باشد
2)موز ملين بوده و همچنين درمان اسهال و اسهال خوني است
3)موز خونساز است بنابراين اشخاص لاغر و كم خون حتما بايد موز بخورند
4)موز تقويت كننده معده و نيروي جنسي است
5)موز درمان زخم معده و روده مي باشد
6)گرد موز همچنين داروي خوبي براي پائين آوردن كلسترول است
7)شيره گلهاي موز درمان كننده اسهال خوني است
8)جوشانده موز اثر قطع خونريزي درد
9)ضماد برگ درخت موز براي درمان و سوختگي مفيد است
10)ريشه موز دفع كننده كرم معده است
11)موز نفاخ است و زيادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان توليد گاز معده مي كند براي رفع اين عارضه بايد پس از موز كمي نمك خورد
12)موز تاثير خوبي در تامين رشد و تعادل سيستم اعصاب درد.
13)براي درمان ضعف بدن موز را با عسل بخوريد
14)موز مدر است
15)موز بعلت درا بودن قند زياد براي مبتلايان به مرض قند مضر است و نبايد در خوردن آن افراط كنند.


RE: خواص موز - نازلی - 2012/02/25

شش کاربرد فوق‌العاده موز

باشگاه خبرنگاران: موز،‌ علاوه برداشتن خواص تغذیه‌ای فراوان، دارای خواص مفید دیگری نیز هست.

*براق کننده کفش و نقره‌جات

شما ممکن است درست هنگامی که مصاحبه کاری مهمی در پیش دارید واکس کفش‌اتان تمام شود. جای نگرانی نیست. در این جا می‌توانید از پوست موز برای براق کردن کفش‌ خود استفاده کنید. برای این کار پوست نرم موز را مانند واکس روی کفش‌اتان بمالید سپس با یک دستمال نخی روی آن را تمیز کرده و برق بیاندازید. برای نقره‌جات نیز می‌توانید از همین روش استفاده کنید.


*برای نگه‌داری گیاهان آپارتمانی



گیاهان آپارتمانی که تحت مراقبت قرار نگیرند پس از مدتی غبارآلود شده و پوسیده می‌شوند. به جای اسپری کردن آب روی آن‌ها و ایجاد گرد و غبار بیشتر، برای براق و مرطوب کردن آن‌ها از پوست موز استفاده کنید. پوست موز را روی کل سطح برگ‌ها بمالید تا تمام گرد و غبارهای آن‌ها از بین برود. با این کار گیاهان آپارتمانی شما ظاهر براق و سالمی خواهند داشت.


*برای از بین بردن زگیل



برای از بین بردن زگیل‌های دردناک از کرم‌های مخصوص و سرکه سفید استفاده می‌شود ولی اگر این مواد در دسترس نباشند استفاده از موز، چاره کار خواهد بود. مقداری از موزهای رسیده را پوره کرده و آن‌ها را روی نواحی آسیب‌دیده بمالید.


قسمت داخلی پوست موز را نیز می‌توانید بر روی ناحیه آسیب‌دیده بمالید. بسیاری می‌گویند پتاسیم بالای موجود در موز عامل اصلی درمان این مشکل پوستی است.


* برای ماسک صورت


برای صاف و براق کردن پوست صورت و رفع خشکی آن، از ماسک صورت موز استفاده کنید. استفاده از این ماسک پوست شما را نرم و مرطوب می‌کند. در اینجا روش آماده‌سازی این ماسک را برای شما توضیح می‌دهیم.


مواد لازم:


ماسک موز


2 قاشق غذاخوری روغن بادام


یک عدد موز رسیده


یک عدد زرده تخم‌مرغ


طریقه مصرف:



1- موزها را با استفاده از چنگال درون کاسه‌ای،‌ پوره کنید.


2- زرده تخم‌مرغ و روغن بادام را با هم خوب مخلوط کنید و به پوره موز اضافه کنید.


3- صورتتان را شسته و با حوله خشک کنید.


4- مخلوط فوق را روی پوست صورتتان بمالید و بیست دقیقه صبر کنید.


5- سپس صورت خود را با آب سرد شسته و با حوله خشک کنید.

با استفاده از این روش دیگر نیازی به استفاده از داروهای گران‌ قیمت شیمیایی و حتی بوتاکس نخواهید داشت.


*برای سفید کردن دندان

موزها زرد هستند ولی جالب اینکه به سفید کردن دندان‌ها زرد شده کمک می‌کنند. برای این کار پوست موز را هر روز به صورت دورانی روی کل دندان‌های خود بمالید و پس از چند هفته شاهد نتایج مثبت آن خواهید بود.

* برای نرم کردن گوشت

پس از استفاده از موز و پوست آن، نوبت به برگ موز می‌رسد. اگر از خوردن گوشت های سفت دیگر خسته شده‌اید استفاده از برگ‌های موز راه کار مناسبی خواهد بود. برای این کار گوشت‌ها را درون برگ‌های موز بپیچید. برای نرم کردن گوشت ماهی نیز از همین روش می‌توانید استفاده کنید.



پزشک شخصی خود را هر روز در جیب بگذارید - najva - 2012/03/09

[تصویر:  moz2.gif]


پ[size=medium]زشك شخصی خود را هر روز در جیب بگذارید


سلامت نیوز: متخصصان معتقدند اگر هر روز یك موز در جیب خود داشته باشید هرگز بیمار نمی‌شوید. این میوه دارای خواص غذایی، پزشكی متعددی است كه می‌تواند آن را به عنوان پزشك شخصی مطرح و نامگذاری كند. موز را شاید بتوان معجزه طبیعت دانست. موز فشار خون افرادی را که دارای فشار خون بالایی هستند پائین می‌آورد و خطر حملات قلبی را کاهش می‌دهد. موز بهبوددهنده زخم مزمن معده و کاهش دهنده کلسترول است.

زادگاه اولیه موز مناطق استوایی و گرمسیر است، البته در بلوچستان نیز این میوه را می‌کارند و محصول خوبی به دست می‌آورند. موز دارای انواع و اقسام گوناگونی است و نوع نامرغوب آن دارای هسته است. میوه موز در صورت رسیدن دارای عطری ملایم، خوش طعم، شیرین، نرم، بسیار مغذی و قدرت غذایی آن کمی ‌از سیب‌زمینی بیشتر است. میوه موز دارای ویتامین‌های A، B، C و80 درصد قند است ولی از نظر مواد چربی، سلولز و کلسیم فقیر است و به همین دلیل افرادی که از این میوه بیش از حد استفاده می‌کنند مبتلا به اختلالات معده، سوء‌هاضمه و یبوست، کم‌خونی و ضعیف می‌شوند. در میوه رسیده موز مقدار زیادی پتاسیم، فیبر، منیزیم، مس و نشاسته وجود دارد. مبتلایان به آلبومین می‌توانند موز را همراه با غذاهای مناسب دیگر مصرف كنند و برای آنها بسیار مفید است.

دستگاه خون‌ساز
بعضی‌ها نسبت به میوه موز حساسیت دارند و پس از خوردن آن زبانشان ورم کرده و یا جوش می‌زنند بهتر است این اشخاص بعد از خوردن موز از یک میوه ترش یا آبلیمو استفاده کنند. موز یکی از میوه‌های خون‌ساز است و اشخاص ضعیف را چاق می‌کند. سرفه‌های خشک را آسان و سینه را نرم می‌‌كند. ضماد موز برای سوختگی مفید است و چنانچه بلافاصله به کار رود، از تاول زدن جلوگیری می‌‌كند. پاشیدن خاکستر پوست درخت موز برای بند آوردن خون و درمان زخم‌ها نافع است. افراد مسن و سردمزاج‌ بهتر است در خوردن موز زیاده‌روی نکنند و این میوه را به صورت ناشتا مصرف نكنند. جوشانده ریشه درخت موز ضد کرم است. پوست میوه موز از سمت داخل، جوهر را به خود می‌گیرد و در زمان‌های قدیم برای پاک کردن جوهر و مرکب از روی دست آن را به کار می‌بردند.

قلبی آرام
موز به افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند کمک می‌کند، همچنین با آرام كردن قلب، خطر حملات قلبی را کاهش می‌دهد. موز بهبود دهنده زخم مزمن معده و کاهش دهنده کلسترول است. ماده معجزه‌آسای موجود در موز که سیستم گردش خون را تنظیم می‌کند، پتاسیم است و به دلیل داشتن پتاسیم زیاد، ضدسرطان و غذای خوبی است برای ماهیچه‌ها. تحقیقات نشان می‌دهد اثر موز بر زخم، بیشتر از داروهای گران‌قیمتی است که پزشکان تجویز می‌کنند. موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و ‌تر است و خون را غلیظ می‌کند. موز میوه‌ای گرم و پرانرژی و از نظر ارزش غذایی برابر گوشت است، اما چربی و کلسیم کمتری دارد.

دشمن افسردگی
اكنون افسردگی یكی از مشكلات بشر است و با این‌كه درمان‌های دارویی و بالینی در بهبود افسردگی نقش مؤثر خود را دارد، ثابت شده که بعضی درمان‏بر دانشمندان ثابت شده كه این میوه می‏تواند افسردگی را مهار كند. موز یکی از منابع غنی تریپتوفان (یک نوع اسیدآمینه و پیش‌ساز پروتئین) است. تریپتوفان در بدن به سروتونین تبدیل می‌شود. این ماده یک ناقل عصبی است که باعث ایجاد آرامش می‌شود.
[/si
ze]


RE: پزشک شخصی خود را هر روز در جیب بگذارید - فرناز - 2012/03/09

چه جالب ماهان عاشق موزهwink2


RE: خواص موز - شهرزاد - 2012/03/17

چه قدر خاصیت داشته من نمیدونستم..

متخصصان تغذیه، موز را بعنوان یك منبع غذایی مقوی و ضروری معرفی می‌كنند كه سرشار از عنصر مفید پتاسیم است و به همین دلیل تعادل الكترولیتی در سلولهای بدن را حفظ می‌كند.

یكی از مهمترین ویتامین‌های موجود در این میوه ویتامین A است كه وجود آن برای رشد بافت‌های نوری موجود در چشم‌ها حیاتی است. ویتامین A درعین حال برای سلامت پوست و رشد ناخن‌ها ضروری است.


به گزارش روزنامه اكسپرس، موز درعین حال یكی از مهمترین منابع غذایی حاوی سروتونین است كه باعث افزایش خلق و كاهش افسردگی می‌شود. موز هضم بسیار راحتی دارد، برای افرادی كه به زخم‌های گوارشی مبتلا هستند مفید است و هم چنین حالت اسیدیته موجود در ستگاه هاضمه را خنثی می‌كند.


RE: خواص موز - nafass - 2012/04/18

موز، داروی طبیعی زخم معده

موز از آن دسته میوه‌هایی است که مصرف آن برای همه افراد از پیر و جوان گرفته تا ورزشکار، توصیه می‌شود. علاوه بر طعم و بوی خوش، خواص غذایی فراوانی هم دارد و در مواردی چون درمان زخم معده و خون‌سازی موثر است.

موز حاوی کربوهیدرات، فیبر، پتاسیم، منیزیم، سدیم، مس، ویتامین ث، ویتامین ب 6، اسید فولیک، ویتامین آ و مقدار کمی چربی است.

موز به افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند کمک می‌کند تا فشار خونشان تعدیل گردد، همچنین خطر حملات قلبی را کاهش می‌دهد.

موز به علت اثر آنتی اسیدی که دارد از زخم معده و اثرات ناشی از آن جلوگیری می‌کند به این ترتیب که:

موادی که در موز وجود دارد با کمک فعالیت سلولهایی که در دیواره معده قرار دارند، سبب تولید یک لایه موکوزی ضخیم ممانعت کننده از اثر اسید معده می‌شود.

ترکیبات دیگر موجود در موز که به آنها بازدارنده پروتئاز میگویند به از بین بردن باکتریهای موجود در معده که ثابت شده عامل اولیه در زخم معده هستند کمک می‌کنند.

مصرف یک موز در روز مانع از اختلال حواس در دوران پیری می‌شود.

موز یک میوه خون‏ساز است و باعث زیبایی چهره می‌شود.

برای چاق‏ شدن می‌توان از موز به همراه شیر استفاده کرد.

موز منبع غنی از فسفر بوده که ترکیب آن با شیر به آرامش اعصاب کمک می‌کند.

به گفته محققان، خوردن موز به جذب کلسیم در بدن کمک می‏کند و به همین دلیل سلامت استخوان‌ها را تضمین کرده و از افت کلسیم در آنها جلوگیری می‌کند.

مصرف موز با برگ ریحان، سبب افزایش ضریب هوشی می‌شود.

موز سبب ترشح هورمون پروژسترون می‌شود که از خونریزی زیاد جلوگیری می‌کند.

موز احتمال سرطان کولون را نیز کم می‌کند.

مصرف موز با جذب بیشتر کلسیم در بدن، سبب استحکام بهتر استخوانها می‌شود.

پوست موز حاوی آنتی اکسیدانی از خانواده کاروتنوئید است که حفاظت طبیعی از چشم را فراهم می‌آورد.

موز کال و نرسیده نیز خاصیت قابض‏ کنندگی و جمع‏ کنندگی دارد که در درمان اسهال بکار گرفته می‌شود.

موز نرسیده خشک شده سطح LDL (کلسترول بد) را کاهش داده و از انسداد رگها و بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری می‌کند.




RE: خواص موز - nafass - 2012/04/18

بیشتر به دلیل وجود پتاسیم موز هستش که دکتر ها خوردنش رو توصیه می کنن.

پتاسیم یک ماده معدنی ضروری برای بدن است که به طبیعی کردن ضربان قلب، اکسیژن رسانی به مغز و تنظیم تعادل سطح مایعات بدن کمک می کند. هنگامی که با استرس مواجه می شویم، سوخت و ساز بدنمان افزایش می یابد و در نتیجه، سطح پتاسیم بدنمان کاهش پیدا می کند. موز با مقدار زیاد پتاسیمی که دارد می تواند این تعادل را دوباره برقرار سازد.