خواص اسفناج - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: خواص اسفناج (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%A7%D8%AC) |
خواص اسفناج - mojtaba2iran - 2010/10/22 اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی كم كم به نقاط دیگر دنیا راه یافت . بطوریكه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا كشت می شده است . كشت اسفناج در سال 1806 در آمریكا شروع شد . اسفناج گیاهی است یكساله درای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر كه برگهای آن پهن و نرم مثلثی شكل برنگ سبز می باشد . اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است . دو نوع اسفناج وجود دارد كه بنام پائیزه و بهاره نامیده می شود . اسفناج بهاره در فصل بهار كاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است . نوع پائیزه آن كه به خاك بسیار غنی احتیاج دارد در پائیز كاشته می شود . گلهای اسفناج برنگ سبز كمرنگ می باشد . اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است كشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است . تركیبات شیمیایی: اسفناج از نظر داشتن ویتامینB3 بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است .( پلاگر یك نوع بیماری است كه بعلت كمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های آن ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لكه های قرمز روی بدن است .) ضمناً در اسفناج مقدار زیادی آهن ، ید ، لسیتین ، كلروفیل ، كاروتن ، اسید اگزالیك و اسید آرسنیك وجود دارد. در صد گرم اسفناج خام موارد زیر موجود است انرژی 20 كالری آب 90 گرم پروتئین 3 گرم چربی 0/3 گرم مواد نشاسته ای 3/5 گرم كلسیم 90 میلی گرم فسفر 50 میلی گرم آهن 3/2 میلی گرم سدیم 70 میلی گرم پتاسیم 470 میلی گرم ویتامین آ 6000 واحد خواص داروئی: برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد است و برخی عقیده دارند كه متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم . 1) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3، C و آهن و پتاسیم می باشد . 2) بدن را قلیایی می كند . 3) خنك كننده است و برای پائین آوردن تب مفید است . 4) ورم روده كوچك را رفع می كند . 5)برای ورم ریه مفید است . 6)ملین است و یبوست را برطرف می كند . 7)برای لاغر شدن و وزن كم كردن مفید است . 8) اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می كند . این ماده باعث تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می شود . 9) خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است . 10)برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است . 11) برای رفع سرفه های خشك برگ اسفناج را با جو پوست كنده و روغن بادام بپزید و بخورید . 12)آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد . 13)اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال كیسه صفرا را برطرف می كند . 14) خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می كند مخصوصا در افرادی كه الكل و سیگار مصرف می کنند . 15)تحقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری از سرطانهای روده بزرگ ، معده ، پروستات ،حنجره و رحم موثر است . 16)اسفناج كلسترول خون را پائین می آورد . 17)بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم خونی هستند . 18) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می كند . 19)ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد . 20)اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است . 21)رماتیسم و نقرس را درمان می كند . 22)برای زیاد كردن شیر در مادران شیر ده موثر است . 23) سابقاً نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد كه در معالجه خونریزیها و كم خونی از آن استفاده می كردند . 24) تخم اسفناج ملین و خنك كننده است . 25)تخم اسفناج برای برطرف كردن ورم كبد و یرقان مفید است . 26)اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد . 27) اسفناج چون دارای كلروفیل است عضلات روده را تحریك كرده و تخلیه مدفوع را آسان می كند . 28) اگر كسی مبتلا به حبس البول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان كند . به همان مقدار روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط كرده و باو بدهید . 29)اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل كنید . مضرات : اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای كلیه و مثانه مناسب نیست ضمناً آنهائیكه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند . RE: خواص اسفناج - nafass - 2011/10/23 آشنایی با سبزیای که مانع بروز دیابت میشود همه می دانیم که اسفناج غنی از آهن است اما شاید کمتر از خواص دیگر آن مطلع باشیم. اسفناج گیاه یک ساله و بومی کشورهای ایران و افغانستان است. در قدیم عرب ها از این گیاه برای درمان عفونت گلو و ریه استفاده می کردند. همه می دانیم که اسفناج غنی از آهن است اما شاید کمتر از خواص دیگر آن مطلع باشیم. *برگ های تازه اسفناج خاصیت ضدسرطانی دارد. *دم کرده اسفناج خاصیت ادرارآور دارد و برای بیماران کلیوی مفید است. *آهن موجود در آن برای کودکان بسیار مفید است. *منیزیم اسفناج مانع از بروز بیماری دیابت می شود. *ید در اسفناج، بیماری پوستی را درمان می کند و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند. *ویتامین K موجود در آن باعث مقاومت استخوان می شود. *ویتامین B پوست را سفت و بی خوابی را کنترل می کند. *پتاسیم عضله قلب را تحریک می کند. *بتاکاروتن مانع از بروز مشکل بینایی می شود. *لوتین موجود در اسفناج مانع از ضعیف شدن عضله چشم بر اثر بالا رفتن سن می شود. *خاصیت ضدالتهابی اسفناج برای التیام بخشیدن به آرتریت، پوکی استخوان، دردهای میگرن و آسم مفید است. دشمن سرسخت خستگی - najva - 2012/01/31 [align=center] دشمن سرسخت خستگی دشمن سرسخت خستگی و سرشار از مواد مغذی است و عملکرد بدن را به نقطه اوج میرساند... به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، میرزا علی کارشناس تغذیه گفت: بر اساس مطالعات و یافتههای پزشکی، خستگی و کوفتگی فقط در یک مقطع زمانی کوتاه فرد را آزار نمیدهد بلکه در دراز مدت زمینه بروز بیماریهای مختلف را فراهم میکند. وی افزود: تغذیه مناسب و پیروی از رژیم غذایی صحیح میتواند از بسیاری از بیماریها و آسیبهای روحی روانی و خستگی پیشگیری کند . این کارشناس گفت: اسفناج حاوی آهن ، منیزیم ، پتاسیم و ویتامین C است که به جذب آهن کمک میکند. وی تاکید کرد: با بخارپز کردن اسفناج به همراه تخممرغ میتوانید از یک صبحانه پر انرژی و سراسر ویتامین و ضد خستگی بهرهمند شوید. وی به اثر ضد خستگی و کوفتگی آجیل و دانهها نیز اشاره کرد و گفت: تخمههای کدو تنبل، بادام و فندق منبع منیزیم هستند که از خستگی و کوفتگی عضلات جلوگیری میکنند. وی خاطرنشان کرد: مصرف جو دو سر نیز از پرخوری در طول روز جلوگیری میکند و در از بین رفتن تنبلی، کندی و خستگی، بسیار موثر است. گردآوری :گروه سلامت سیمرغ چه خاصیتی! - shokolat - 2012/02/06 اسفناج عامل مؤثري براي تقويت عضلات و قلب است . كلروفيل اسفناج عامل مؤثري براي تقويت عضلات و قلب است . اسفناج به علت دارا بودن سديم و آهك ، ترشي خون را از بين برده ، استخوان و عضلات را محكم مي كند . همچنين اسفناج رعشه را معالجه مي كند . مواد صمغي اسفناج فراوان بوده و جهت نرم كردن غشاي معده و روده مفيد است . اسفناج حاوي كلروفيل بوده و بوي بد دهان را برطرف كرده و كم خوني را نيز علاج مي كند . همچنين ، اسفناج كمي ملين و زود هضم است و آن را هنگامي كه ادرار كم مي شود تجويز مي كنند . اسفناج پخته بسيار مفيد بوده و براي تسكين درد مفاصل اثر خوبي دارد در ضمن آب اسفناج سرشار از مواد معدني و كلروفيل است . اسفناج- با سلطان سبزيها آشنا شوید - paeazan - 2012/11/29 با سلطان سبزيها آشنا شوید
پنجشنبه ۹ آذر ۱۳۹۱ به گزارش افکارنیوز به نقل از جام جم آنلاین، اسفناج جزو آن دسته از مواد غذایی است که چندان مورد توجه بسیاری از ما قرار نگرفته است. شاید بتوانیم روزهایی را به یاد آوریم که بسیاری از مادربزرگهای ما از این سبزی در تهیه غذای خانواده استفاده میکردند، اما متاسفانه كمكم از تاثیر این سبزی در برنامه غذایی ما کاسته شده و هنوز نتوانسته جایگاه خود را در سبد غذایی خانوار بیابد. در این میان، شاید آگاهی از ویژگیهای ارزشمند اسفناج بتواند به توجه بیشتر به آن کمک کند. نام بردن از همه منابع غذایی موجود در اسفناج کار دشواری است. با این همه چند دلیل اصلی وجود دارد که نشان میدهد باید اسفناج را در برنامه غذایی خود بگنجانیم. فیبر زیاد: یک پیمانه اسفناج حدود ۲۰ درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک میکند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری میتواند مانع از پرخوری شود. مبارزه با سرطان: پژوهشها نشان داده فلاونوئید موجود در اسفناج، تقسیم سلولی سلولهای سرطانی در معده و پوست را کاهش داده و همچنین سبب کاهش چشمگیر خطر ابتلاي افراد به سرطان پروستات میشود. خاصیت ضدالتهابی: نئوکسانتین و ویولاکسانتین ازجمله مواد ضدالتهاب موجود در اسفناج است که نقش مهمی در کنترل التهابات ایفا میکند. این مواد به وفور در اسفناج یافت میشود. آنتیاکسیدانهای قوی: ویتامین C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتیاکسیدانهای قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگها و فشار خون بالاست. سودمند برای فشار خون: مطالعات دانشمندان نشان داده است پپتیدهای موجود در اسفناج با جلوگیری از فعالیت برخی آنزیمها سبب کاهش چشمگیر فشار خون میشود. دوست بینایی انسان: دو آنتیاکسیدان لوتین و زاکسانتین به میزان زیاد در اسفناج موجود است که از چشم در برابر آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) که به دليل افزایش سن در برخی سالمندان روی میدهد، محافظت ميكند. بهبود سیستم ایمنی بدن: یک پیمانه اسفناج حاوی مقادیر فراوانی ویتامین A است که نهتنها برای برخی از بخشهای بدن نظیر پوستههای مخاطی و دستگاه تنفسی و رودهای بسیار سودمند است، بلکه یکی از مواد ضروری برای گلبولهای سفید خون برای مقابله با عفونتهاست. حفظ طراوت پوست: حجم زیاد ویتامین A موجود در اسفناج به سلامت پوست کمک کرده و رطوبت مورد نیاز آن را تامین میکند. به این شکل، این ماده برای مقابله با پسوریازیس، آکنه و حتی چین و چروک پوست نیز سودمند خواهد بود. تقویت استخوانها: یک پیمانه اسفناج، مقادیر زیادی ویتامین K دارد که میتواند از فعالیت زیاد استئوکلاست (سلولهایی که سبب تخریب استخوانها میشود) جلوگیری كند. همچنین این ویتامین به ساخت استئوکلسین ـ پروتئینی که برای حفظ تراکم و مقاومت استخوانها ضروری است ـ کمک میکند. تنظیم ساز و کار کلسیم در بدن: ویتامین K یکی از اجزای لازم برای شکلگیری فرآیندی است که از رسوب کلسیم در رگها و در نتیجه تصلب شرايينها و نیز بیماریهای قلبی و عروق جلوگیری ميكند. حفاظت از سیستم عصبی: ویتامین K فراوان در اسفناج به ساخت پوشش اطراف عصبهای موجود در بدن کمک میکند. این پوشش نقش مهمی در حفظ سیستم عصبی بدن انسان دارد. RE: خواص اسفناج - نازلی - 2013/11/23 اسفناج؛ دشمن پوکی استخوان پوکی استخوان بیش از 200 میلیون نفر را در سراسر جهان درگیر نموده است. این درحالیست که همواره بسیاری از افراد در معرض خطر، از این بیماری و عوارض آن بی اطلاع می باشند. این بیماری که گاهی به عنوان بیماری خاموش نیز شناخته می شود با کاهش توده استخوانی همراه بوده و شکستگی معمولا اولین علامت آن می باشد. استئوپوروز در خانمها به خصوص در سنین بعد از یائسگی شایعتر می باشد. ولی تعداد زیادی از مردان را نیز مبتلا می سازد. سبزی های برگ داری مثل اسفناج با بافت لطیف و رنگ سبز یشمی بیشتر از هر ماده غذایی دیگرف مواد مغذی در خود دارد. گرچه اسفناج در همه فصول سال موجود است اما بهترین فصل آن پاییز می باشد. اسفناج بیشتر به علت املاح موجود در آن بین گیاهخواران و طرفداران این سبزی معروف است. ویتامین K موجود در اسفناج موجب تراکم بیشتر املاح استخوانی شده و از بروز پوکی استخوان جلوگیری می کند. میزان شکستگی استخوان در کسانیکه این سبزی را مصرف می کنند کمتر است. کلسیم، فسفر، پتاسیم، روی و سلنیوم املاحی هستند که به مقدار زیاد در اسفناج وجود دارند و می توانند علاوه بر تاثیر مستقیم در استخوان سازی، به سلامت کبد کمک کنند. مصرف اسفناج همچنین علاوه بر پیشگیری از پوکی استخوان، ممکن است خطر بروز بیماریهای قلبی، سرطان روده بزرگ را نیز کاهش دهد. ویتامین K موجود در اسفناج تقریبا 200% از ارزش روزانه در یک فنجان اسفناج تازه و بیش از 1000% از ارزش غذایی روزانه در یک فنجان اسفناج بخارپز شده را تشکیل می دهد. ویتامین K1، اوستئوکلسین (اصلی ترین پروتئین غیر کلاژنی در استخوانهاست) را فعال می سازد. اوستئوکلسین، مولکولهای کلسیم را در داخل استخوانها محکم می کند. از اینرو در غیاب ویتامین K1 کافی، میزان استئوکلسین در بدن به مقدار لازم نخواهد بود و تامین مواد معدنی مورد نیاز بدن با مشکل مواجه می شود. اسفناج همچنین منبع بسیار خوبی از سایر مواد مغذی استخوان ساز از جمله کلسیم و منیزیم می باشد. RE: خواص اسفناج - نازلی - 2015/04/26 مصرف اسفناج مغز را 11 سال جوان میکند محققان معتقد هستند که تمام سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کلم کیل میتواند زوال عقل را به تأخیر انداخته و مغز را به مدت 11 سال جوانتر کند. نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان میدهد که برای به تأخیر انداختن مشکل زوال عقل کافی است اسفناج را به برنامهی غذایی خود اضافه کنید. احتمالاً شما نیز از خواص اسفناج زیاد شنیدهاید. این بار بدانید که سبزی مورد علاقهی ملوان زبل جوانکنندهی مغز شماست. نتایج پژوهشی که در دانشگاه شیکاگوی ایالات متحدهی آمریکا انجام شده است نشان میدهد که مصرف اسفناج تقویتکنندهی مغز است. محققان معتقد هستند که تمام سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کلم کیل میتواند زوال عقل را به تأخیر انداخته و مغز را به مدت 11 سال جوانتر کند. آیا اسفناج داروی جدید آلزایمر است؟ محققان آمریکایی برای پاسخ به این پرسش تغذیه و قدرت ذهن 950 سالمند با میانگین سنی 81 سال را بررسی کردند. این بررسیها بعد از یک، دو و ده سال با هم مقایسه شد. محققان به این نتیجه رسیدند عملکرد ذهنی داوطلبهایی که روزانه دو تا سه وعده سبزیجات برگ سبز مصرف کردهاند بهتر از افرادی است که علاقهای به مصرف این سبزیجات نداشتهاند. برای به تأخیر انداختن مشکل زوال عقل کافی است اسفناج را به برنامهی غذایی خود اضافه کنید علاوه بر این محققان فعالیتهای بدنی، سوابق خانوادگی و همچنین میزان تحصیلات این افراد را نیز مدنظر داشتند. افول قدرت ذهنی زمینهساز بیماریهای زوال عقل مانند آلزایمر است. محققان بر این بارو هستند که مصرف سبزیجات برگ سبز روشی بسیار ساده و ابتدایی برای مراقبت از مغز محسوب میشود. این تأثیر میتواند در اثر میزان بالای ویتامینها و مواد مغذی موجود در این سبزیجات باشد. در هر حال توصیه میکنیم که بهطور مرتب اسفناج و سبزیجات برگ سبز میل کنید. |