خواص انواع کلم (برگ ، بروکلی و...) - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: خواص انواع کلم (برگ ، بروکلی و...) (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%DA%A9%D9%84%D9%85-%D8%A8%D8%B1%DA%AF-%D8%8C-%D8%A8%D8%B1%D9%88%DA%A9%D9%84%DB%8C-%D9%88) صفحه ها:
1
2
|
خواص کلم بروکلی - mojtaba2iran - 2010/10/03 کلم بروکلی خوردن كلم بروكلي ازابتلا به سرطان مثانه پيشگيري ميكند.خوردن كلم بروكلي نه تنها ازابتلا به سرطان مثانه پيشگيري ميكند بلكه پيشرفت سرطان را در مبتلايان هم كند ميكند. تحقيقات نشان ميدهد تركيبات موجود در كلم بروكلي سلولهاي سرطانی مثانه به ويژه سلولهاي مهــاجمي را که به سـرعت درســراسربدن انتشار مييابند مهار ميكند. به نظر ميرسد اين تركيبات تاثيرات زيستي خاصي در كاهش سرعت رشد سرطان مثانه دارند. با وجود اين هنــوز نميتوان گفت براي بهره مندي از تاثير مثبت كلم بروكلي روزانه چه ميزان كلم بايد خورده شود. خوردن ميوه و سبزيجات براي حفظ سلامتي و پيشگيري از بيماريها بسيار موثر است. تحقيقــــات قبلي نشان داده بود ميــــزان ابتلا به سرطان مثانه با خوردن كلم بسيار كمترمی شود. كلم بروكلي و ساير سبزيجات برگ دار حاوي تركيبي شيميايي هستند كه به ايزوتيو سيانيت تبديل ميشود. اين ماده يك ضد سرطان محسوب ميشود. بر اساس نتايج آخرين تحقيقات كه در هجدهمين نشست سالانه انجمن فناوري غذا مطــــرح شد خوردن كلم بروكلي، جوانه كلم بروكلي، كلم گل، كلمپيچ، و كاهو از ابتلا به سرطان پيشگيري ميكند. ميزان بالاي "ايزو تيو سيانيت" موجود در جوانههاي كلم بروكلي در مقايسه با كلم بروكلي كاملا رسيده به مراتب بيشتر است. متخصصان توصيه ميكنند حتما در رژيم غذايي خود سبزيجات را بگنجانيد. سبزيجات نه تنها براي حفظ سلامت بسيارموثر است بلكه از ابتلا به بسياري از بيماريها هم پيشگيري ميكند. RE: خواص کلم بروکلی - نازلی - 2011/11/20 مکملهاي بروکلي را فراموش کنيد خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمانشاه متخصصان آمريکايي عقيده دارند که تلاش در جهت بهره مند شدن از مزاياي کلم بروکلي با استفاده از مکملها بيهوده است. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه کرمانشاه، اميلي هو از دانشگاه دولتي اورگان اعتقاد دارد براي جذب مزاياي مواد غذايي نظير بروکلي و خانواده کلم ها مانند گل کلم يا کلم بروسل بايد از خود اين سبزيها مصرف کرد نه از مکملها. وي مي گويد: هرچند برخي از ويتامينها مانند اسيد فوليک که براي زنان باردار تجويز مي شود از طريق مکمل بهتر جذب مي شود تا از طريق غذا، اما در برخي ديگر از مواد غذايي مانند کلم بروکلي بايد خود اين سبزي و موادغذايي را مصرف کرد، زيرا ريزمغذيهاي آن از طريق مکمل جذب نمي شوند. هو مي افزايد: يک آنزيم ضروري به نام myrosinase در بسياري از مکملها وجود ندارد، آنزيمي که در جذب مواد مغذي تاثير بسيار دارد. بر اساس نتايج اين بررسي که در مجله Agricultural and Food Chemistry منتشر شد براي بدست آوردن اين آنزيم بهتر است کلم بروکلي را 2 تا 3 دقيقه بپزيم و يا آنکه آن را بخار پز کنيم. RE: خواص کلم بروکلی - شهرزاد - 2012/02/22 یک کارشناس تغذیه گفت: کلم بروکلی نقش بسیار مهمی در از بین بردن عفونت، کمک به بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. یوسف نقیایی در گفتوگو با ایسنا گفت: کلم بروکلی در گروه سبزیجات قرار گرفته و مانند سایر سبزیجات به مصرف آن تاکید بسیار فراوان میشود. این نوع سبزی با توجه به ترکیبات ارزشمند آن فواید بیشماری برای سلامت انسان دارد. وی افزود: هر 100 گرم از این نوع کلم، حاوی 43 کیلو کالری انرژی بوده که حاوی فیبر خوراکی نسبتا خوب و بالایی در حد 4 گرم است و به همین دلیل نقش بسیار مناسب و خوبی جهت پیشگیری از بروز سرطانهای دستگاه گوارش، کاهش جذب قند در افراد دیابتی، کاهش کلسترول و چربیهای اضافه خون در بیماران قلبی و عروقی دارد. وی ادامه داد: آهن موجود در کلم بروکلی نسبت به سایر سبزیجات قابل توجه بوده به طوری که در 100 گرم کلم بروکلی حدود یک و نیم میلیگرم آهن وجود دارد که میتواند نقش خوبی در تامین افراد کم خون داشته باشد. نقیایی خاطرنشان کرد: کلم بروکلی پتاسیم نسبتا بالایی به میزان 389 میلیگرم دارد و از آنجایی که پتاسیم برای بیماران قلبی و عروقی مناسب است، مصرف این نوع کلم برای این بیماران مفید است. این کارشناس تغذیه اضافه کرد: همچنین ویتامینهای بسیار ارزشمندی در کلم بروکلی یافت میشود که عبارتند از ویتامین A و پیش سازهای آن که نسبت به سایر سبزیجات مقادیر بالاتری در کلم بروکلی دیده میشود که نقش بسیار مهمی در از بین بردن عفونت، کمک به بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. وی افزود: حدود 300 میکروگرم ویتامین K در کلم بروکلی وجود دارد که میتواند نقش مناسبی در پیشگیری از خونریزیها داشته باشد. همچنین ویتامین C آن نیز در بین سبزیجات حاوی مقادیر خوبی یعنی 85 میلی گرم است. وی ادامه داد: همچنین 60 میلی گرم اسید فولیک در کلم بروکلی وجود دارد. وجود ویتامینهای C و پیشسازهای ویتامین A بهترین آنتیاکسیدانهای طبیعی بوده که میتواند نقش موثری در پیشگیری از بروز انواع سرطانها داشته باشد. نقیایی تصریح کرد: همچنین مادهای به نام سولفورافان در کلم بروکلی به وفور یافت میشود که از تکثیر و پیشرفت سلولهای سرطانی جلوگیری میکند و به دلیل وجود این ماده، ترکیبات این سبزی را یکی از مواد غذایی بسیار موثر به عنوان ضد سرطان میشناسند. RE: خواص کلم بروکلی - نازلی - 2012/07/04 بروکلی: لاغری، مقابله با آسم و آلرژی احتمالاً برایتان عجیب خواهد بود که بگوییم بروکلی باعث لاغری و مقابله با آسم و آلرژیهای دستگاه تنفس میشود... بروکلی باید بدانید گیاهان چلیپایی علاوه بر این که به کاهش وزن کمک میکنند بلکه مانع از ابتلا به آسم و برخی از آلرژیها نیز میشوند. برای قرار گرفتن در چند و چون نتایج بررسیهای به عمل آمده با ما همراه باشید. محققان دانشگاه کالیفرنیای ایالات متحدهی آمریکا روی افرادی که روزانه 200 گرم جوانهی بروکلی مصرف میکردند بررسیهایی انجام دادند. آنها مشاهده کردند میزان آنزیمهای آنتی اکسیدانی در سیستم گوارش و همچنین در سیستم تنفسی این افراد سه برابر بیشتر است. محققان آمریکایی معتقدند مصرف بروکلی از ابتلا به بیماری آسم، آلرژیها و مشکلات مشابه دستگاه تنفسی پیشگیری میکند. در این پژوهش محققان افرادی که هر هفته 340 گرم و یا به عبارتی در روز حدود 50 گرم بروکلی مصرف میکردند را نیز تحت نظر گرفتند و مشاهده کردند ژنهای مقابله کننده با سرطان در این افراد بیشتر است. واقعیت این است که بروکلی سرشار از سولفورفان است. محققان توصیه میکنند که برای مقابله با آسم و آلرژیها و یا برای استفاده از ارزش غذایی بالای آن حتماً بروکلی را در برنامهی غذایی خود بگنجانید. سولفورفانها ترکیباتی هستند که به بدن کمک میکنند تا با سرطان مبارزه کند و احتمال ابتلا به این بیماری مهلک را کاهش دهد. بروکلی سرشار از سولفورفان است. محققان توصیه میکنند که برای مقابله با آسم و آلرژیها و یا برای استفاده از ارزش غذایی بالای آن حتماً بروکلی را در برنامهی غذایی خود بگنجانید اگر بروکلی خام دوست ندارید حتماً جوانهی بروکلی را وارد برنامهی غذاییتان بکنید. البته توجه داشته باشید که قبل از مصرف آنها را با دقت شستشو دهید. همچنین میتوانید بروکلی را در مخلوط کن بریزید تا به تکه های کوچکتر تبدیل شود. سپس این تکه های کوچکتر را در سوپ بریزید و از طعم و خواص آن استفاده کنید. سالاد نیز گزینهی خوبی برای مصرف بیشتر بروکلی است. با بروکلی و کمی پنیر یا هویج رنده شده سالاد تهیه و میل کنید. میتوانید به سالادهای دیگرتان نیز بروکلی اضافه کنید. همانطور که گفتیم مصرف بروکلی از ابتلا به آسم و آلرژیها پیشگیری میکند. البته این خاصیت تنها به بروکلی ختم نمیشود. کلم برگ، کلم قرمز، گل کلم، کلم بروکسل، کلم پیچ و تربچه نیز حاوی آنزیمهای سولفورفان هستند و همین خواص را دارند. سالاد بروکلی تردید نکنید و از انواع کلمها سالاد درست کنید. مقداری هویج رنده شده نیز به آن اضافه کنید. سالادتان را با آب لیموترش و یا سرکه سیب (یک قاشق غذاخوری کافی است) میل کنید. اگر از طعم لیموترش خوشتان نمیآید از آب انار به اضافهی یک قاشق چایخوری روغن زیتون استفاده کنید. یک بشقاب از این سالادها سرشار از مواد مغذی است. اگر میخواهید لاغر شوید و یا لاغر بمانید به نقش مواد مغذی موجود در سبزیجات خام اعتماد کنید. البته خواص این سبزیجات به همین جا ختم نمیشود. سبزیجات برگ سبز حاوی کاروتنوئیدها هستند. نتایج پژوهشها نشان میدهد که سبزیجات حاوی کاروتنوئیدها و زآگزانتین به کاهش مشکلات بینایی افراد مسن کمک زیادی میکند. متأسفانه برخی از افراد نمیتوانند کلمهای خام را به درستی هضم کنند. اگر شما همه جزو همین افراد هستید قبل از مصرف، کلم را بخار پز کنید و یا این که آنها را ریز خرد کنید تا راحتتر جویده و هضم شوند. تعادل فراموش نشود اگر شما میخواهید وزنتان را کنترل کنید از گیاهان چلیپایی شفابخش استفاده کنید اما حواستان باشد که زیادهروی را کنار بگذارید. بروکلی شما را به رویای خوش اندامی نزدیک میکنند اما نباید در مصرف آن زیادهروی شود. در واقع گیاهان چلیپایی باید به اندازه مصرف شوند زیرا در غیر این صورت امکان دارد که باعث تحریک غدهی تیروئید شوند. متأسفانه برخی از افراد نمیتوانند کلمهای خام را به درستی هضم کنند. اگر شما همه جزو همین افراد هستید قبل از مصرف، کلم را بخار پز کنید و یا این که آنها را ریز خرد کنید تا راحتتر جویده و هضم شوند حفظ تعادل و پرهیز از زیادهروی اساس یک تغذیهی سالم است. اگر میخواهید لاغر یا چاق شوید و یا وزن ایده آل خود را حفظ کنید سبزیجات را وارد برنامهی غذایی خود بکنید تا همچنین از شر بیماریها نیز در امان بمانید. در واقع مصرف این مواد غذایی باعث تقویت سیستم دفاعی شده و نمیگذارد بدن دچار اکسیداسیون شود. توجه داشته باشید زمانی که اندازهی دور کمرتان 2 تا 3 سانتی متر کمتر باشد سیستم ایمنی بدنتان بهتر عمل میکند و کمتر در معرض بیماریهای قلبی قرار میگیرید. توصیهی آخر سبزیجات و گیاهان چلیپایی را وارد برنامهی غذایی خود بکنید، مصرف چربیهای مضر را کاهش دهید و سالم بمانید. فاطمه مهدی پور بخش تغذیه و آشپزی تبیان کلم برکلی - حکیم - 2012/12/09 كلم بروكلی ضد *آسم كلم بروكلی ضد *آسم سلامت نیوز : این پژوهش از سوی متخصصان دانشگاه كالیفرنیا در لس آنجلس انجام گرفته و نشان می دهد كلم بروكلی حاوی نوعی تركیب طبیعی موسوم به سولفورافان است كه این تركیب از بروز التهابات مجاری تنفسی جلوگیری می*كند. التهاب در مجاری تنفسی منجر به بروز بیماری هایی چون آسم، واكنش های آلرژیك و بیماری مزمن انسداد ریوی می*شود این نخستین پژوهشی است كه تاثیر مثبت این سبزی را در پیشگیری از مشكلات ریوی نشان میدهد و در حال حاضر نیز یك نوع منبع خوراكی موجود در بازار و قابل دسترسی است. به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ؛ دكتر مارك ریدل محقق اصلی این پژوهش در بیانیه ای اظهار كرد: كلم بروكلی تاثیرات بیولوژیك در تحریك نوعی واكنش آنتی اكسیدانی در انسانها دارد ما در این بررسی دریافتیم در سلول های مجاری تنفسی افرادی كه كلم بروكلی مصرف می*كنند میزان ترشح آنزیم های آنتی اكسیدانی 2 تا 3 برابر افزایش پیدا می*كند این راهكار برای مقابله با پروسه های التهابی موثر است و می*تواند به كشف روش های درمانی بالقوه برای بهبود انواع مختلفی از اختلالات تنفسی منجر شود در این تحقیق گروه پژوهشی دانشگاه كالیفرنیا روی 65 داوطلب آزمایش كردند كه به طور روزانه مقادیر مختلفی از سبزیجات گوناگون را مصرف می*كردند RE: خواص کلم بروکلی - شيدا رها - 2013/09/04 سبزی دوستدار مفاصل انجام فعالیت بدنی و حفظ وزن متعادل میتواند علائم و خطر ابتلا به التهاب مفصل زانو را در فرد کاهش دهد. پزشکان انگلیسی معتقدند که مصرف مقدار قابل توجهی بروکلی میتواند سرعت پیشرفت التهاب مفاصل را کاهش دهد یا از بروز آن جلوگیری کند. گروه تحقیقاتی دانشگاه آنجلیای شرقی در انگلیس در بررسیهای آزمایشگاهی خود اظهار داشتند: نوعی ترکیب موجود در کلم بروکلی، فعالیت آنزیمهای مخربی را که به بافت غضروفی مفاصل آسیب میرسانند، متوقف میکند. در این بررسی از 20 بیمار خواسته شد تا پیش از آنکه تحت عمل جراحی التهاب مفصل زانو قرار بگیرند مدت دو هفته بروکلی را در رژیم غذایی خود بگنجانند. «رز دیویدسان» و دستیارانش پس از انجام مطالعات لازم بیان کردند: در بررسی که از بافت خارج شده از زانوی این افراد انجام گرفت مشخص شد مصرف بروکلی حتی در مدت زمان کوتاه مفید و اثربخش بوده است. به گفته «دیویدسان»، هرچند نمیتوان گفت که مصرف بروکلی التهاب مفاصل را به طور کامل درمان میکند اما ممکن است شیوهای برای پیشگیری از آن باشد. همچین «آلان سیلمان» از متخصصان موسسه التهاب مفاصل انگلیس گفت: تاکنون در هیچ مطالعهای تاثیر مصرف یک ماده غذایی خاص در کاهش پیشرفت التهاب مفاصل به تایید نرسیده و به همین دلیل در صورتی که نتایج این مطالعه تایید شود یک موفقیت مهم در زمینه مقابله با التهاب مفصلی خواهد بود. سیلمان همچنین اظهار داشت: انجام فعالیت بدنی و حفظ وزن متعادل میتواند علائم و خطر ابتلا به التهاب مفصل زانو را در فرد کاهش دهد اما این یافته جدید اطلاعات بیشتری را درباره چگونگی تاثیرگذاری رژیم غذایی بر سلامت انسان ارائه میکند. گردآوری: گروه سلامت سیمرغ منبع : isna.ir RE: خواص کلم بروکلی - نازلی - 2013/09/05 بروکلی: برای تسکین دردهای آرتروز اگر میخواهید بدانید بروکلی با چه مکانیزمی شما را از بیماری و دردهای آرتروز دور میکند باید بگوییم که به خاطر وجود سولفورفان. برای نخستین بار محققان به این نتیجه رسیدهاند که مولکولهای موجود در بروکلی برای پیشگیری و درمان دردهای مربوط به بیماری آرتروز مفید است. محققان دانشگاه East Anglia بریتانیا به این نتیجه رسیدهاند که بروکلی برای مقابله با آرتروز مفید است. آرتروز یک بیماری مربوط به ساییدگی عضلات ناشی از پیری است. اگر میخواهید بدانید بروکلی با چه مکانیزمی شما را از بیماری و دردهای آرتروز دور میکند باید بگوییم که به خاطر وجود سولفورفان. این مولکول که حاوی گوگرد میباشد بعد از مصرف سبزیجات خانوادهی کلمها در بدن آزاد میشود و بروکلی سرشار از آن است. در این پژوهش محققان مشاهده کردند موشهایی که رژیم غذایی سرشار از سولفورفان داشتهاند کمتر از بقیه در معرض ساییدگی غضروفی قرار گرفتهاند. با بررسی بیشتر، محققان به این نتیجه رسیدند که این ماده قادر است مانع از ترشح آنزیمی شود که با ایجاد التهاب باعث فرسودگی مفاصل میشود. برای نخستین بار محققان به این نتیجه رسیدهاند که مولکولهای موجود در بروکلی برای پیشگیری و درمان دردهای مربوط به بیماری آرتروز مفید است. محققان معتقدند که نتایج این پژوهش بسیار امیدبخش است. به خاطر اینکه در حال حاضر روشی برای درمان قطعی آرتروز وجود ندارد. مواد غذایی میتواند یک روش مناسب برای پیشگیری از آرتروز و دردهای آن باشد. البته محققان به این نتایج بسنده نکرده و در حال بررسیهای بیشتری روی خواص بروکلی هستند. آنها می خواهند ثابت کنند که بروکلی تاثیر مشابهی روی مفاصل انسانها نیز دارد. ما توصیه می کنیم حالا که محققان در حال بررسیهای بیشتری روی انسانها نیز هستند شما از فرصت استفاده کرده و هر زمان که بروکلی داشتید از خواص آن نهایت استفاده را ببرید. کلم بروکلی بروکلی لغتی مشتق از کلمه ایتالیایی Bracci Piocoli و به معنای (بازوهای کوچک) می باشد. این سبزی از خانواده کلم ها تعلق دارد و دارای ظاهری مانند درخت است با شکلی جالب و گوشتی و گلچه هایی که معمولا سبز رنگ بوده وبا یک ترکیب درخت مانند بر روی شاخه هایی که از یک ساقه گوشتی، کلفت و خوراکی جوانه زده اند تشکیل شده است. این گروه گلچه ها با برگ های زیادی احاطه شده است. شاید نام این سبزی در لیست سبزیجات مورد علاقه هر کسی وجود نداشته باشد. اما قطعا یکی از دوستان قابل اعتماد آشپزها به شمار می رود. بروکلی تقریبا همیشه در بازار یافت می شود و می توانید آن را در موارد بسیاری استفاده کنید. پخت کلم بروکلی به روش های زیادی اعم از بخارپز کردن، جوشاندن، کباب کردن و سرخ کردن صورت پذیر است. چطور یک کلم بروکلی خوب را انتخاب کنیم؟ در هنگام خرید این سبزی به دنبال یک بروکلی با رنگ سبز پرنگ و گنچیه های سفت باشید که در واقع این موارد به معنای تازگی سبزی می باشد. بسیاری از سوپرمارکت ها فقط قسمت تاج بروکلی ( قسمت سر کلم به همراه گلچه های آن) را بدون ساقه آن بستده بندی کرده و می فروشند، اما اگر شما یکی بروکلی کامل بخرید، می توانید ساقه های خوشمزه آن را نیز در سوپ ها، به همراه سبزیجات تفت داده شده در کمی روغن و غذاهای دیگر استفاده کنید. نحوه درست کردن بروکلی: گلچه های کلم بروکلی را به اندازه های مورد نظر خود برش داده ولی برش ها را از داخ گلچه ها نزنید تا به آنها آسیبی وارد نشود. بهترین روش برای برش زدن آن استفاد از ی چاقوی کوچک و برش عمودی ساقه کلم است. با این روش گلچه ها بدون آن که آسیب ببینند به راحتی از هم جدا می شوند. به هنگام طبخ این سبزی در تابه، خرده هایی ریز از گلچه ها جدا می شوند ( که به راحتی می سوزند و از بین می روند) ولی گلچه ها شکل درخت مانند خود را حفظ می کنند. در صورتی که پوسته ی روی ساقه بروکلی را پیش از پختن جدا کنید، ساقه آن نیز به اندازه گلچه ها خوش طعم خواهد بود ( زیرا لایه خارجی ساقه معمولا حالت سفت و چوب مانند دارد). خواص بروکلی : بروکلی غنی از ویتامین های A,K,E و فیبر خوراکی می باشد. این سبزی همچنین دارای مواد غذایی مختلف با خواص ضد سرطانی است. یک وعده غذایی مختلف با خواص ضدسرطانی است. یک وعده غذایی گل کلم بیش از 30 میلی گرم از ویتامین C روزانه بدن و نصف فنجان از آن 52 میلی گرم از این ویتامین را تامین میکند. البته توجه داشته یاشید که در صورتی که این سبزی به مدت بیش از 10 دقیقه بجوشد، بخش اعظم خواص خود را از دست خواهد داد. معمولا این سبزی به صورت آب پز و یا بخارپز مصرف می شود، اما ممکن است به صورت خام نیز مورد مصرف قرار گیرد، به طوری که اخیرا مصرف خام آن در سینی های اردور (پیش غذا) مرسوم شده است. اگر چه تحقیقات نشان داده که آب پز کردن بروکلی سطوح ترکیبات ضد سرطانی را در آن کاهش می دهد اما به همان نسبت، طبخ آن با هر یک از روش های دیگر مانند بخارپز کردن، پختن در ماکروفر و تفت دادن آن در کمی روغن (روش Stir-Fry ) به هیچ عنوان باعث کم شدن این ترکیبات نمی شوند( البته در دو مورد فوق نیز باید مدت طبخ بسیار کوتاه باشد. چند روز می توان بروکلی را نگهداری کرد ؟ بروکلی را می توان تا 4 روز در یخچال نگهداری کرد. آب کلم برای مقابله با کمخونی و یبوست - نازلی - 2013/11/12 آب کلم برای مقابله با کمخونی و یبوست اگر احساس خستگی زیادی میکنید و دچار کم خونی شدهاید توصیه میکنیم به مدت سه هفته هر روز 1 لیوان آب کلم نوش جان کنید. کم خونی یعنی رنگ و روی پریده، خستگی، بیحالی، پرخاشگری. یعنی اینکه انگار غم دنیا به جان آدم میریزد و دنیا تیره و تار میشود. یعنی دنبال قرص آهن اصل دویدن و جگر خوردن و غیره. تکلیف یبوست هم که معلوم است خدا نکند به جان آدم بیفتد. احساس سنگینی، خفگی و غیره. اگر از هر کدامیک از این مشکلات رنج میبرید میتوانید به آب کلم اعتماد کنید. کلاً خانوادهی کلمها هم پرتعداد هستند و هم پر از خاصیت. با ما باشید تا با دستور تهیهی آب کلم برای مقابله با این مشکلات آشنا شوید. آب کلم و خواصش آب کلم سرشار از ویتامین C بوده و در صورت کم خونی و خستگی عمومی بدن بسیار موثر است. علاوه بر این برای رفع یبوستهای موقتی نیز میتوانید به آب کلم اعتماد کنید. مواد لازم کلم برگ سبز تازه 1 عدد روش تهیه برگهای کلم را جدا کنید و شستشو دهید. برگها را خرد کرده و داخل مخلوط کن بیندازید. آب به دست آمده را خیلی زود مصرف کنید تا خاصیتش را از دست ندهد. آب کلم سرشار از ویتامین C بوده و در صورت کم خونی و خستگی عمومی بدن بسیار موثر است. علاوه بر این برای رفع یبوستهای موقتی نیز میتوانید به آب کلم اعتماد کنید میزان مصرف اگر احساس خستگی زیادی میکنید و دچار کم خونی شدهاید توصیه میکنیم به مدت سه هفته هر روز 1 لیوان آب کلم نوش جان کنید. اگر به دلیل تغییر آب و هوا و یا به هر دلیل دیگری دچار یبوست شدهاید روزانه 2 تا 4 لیوان آب کلم بخورید تا مشکلتان برطرف شود. اگر بعد از این دوره متوجه شدید که علائم کم خونی یا یبوستتان رفع نشده است به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید که مصرف گیاهان و سبزیجات به عنوان دارو نیز باید به اندازه باشد. برای همین توصیه میکنیم در مصرف این سبزیجات زیادهروی نکنید. RE: خواص کلم بروکلی - نازلی - 2013/12/26 سیر و بروکلی بخورید سرما نخورید بروکلی نتایج پژوهشها آمریکایی نشان میدهد که بروکلی نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از سرماخوردگی جلوگیری میکند. قدرت سیستم ایمنی بدن با افزایش سن کمتر میشود اما ترکیبات گوگردی بروکلی خواص احیاکنندگی دارد. نتایج پژوهشها نشان میدهد که ترکیبات گوگردی بروکلی روی ژنها و آنزیمهای آنتیاکسیدانی موجود در سلولهای سیستم ایمنی بدن تاثیر میگذارد. برای همین هم اثرات مخرب رادیکالهای آزاد را خنثی میکند. اگر میخواهید زمستان امسال را بدون سرماخوردگی بگذرانید حتما سیر و بروکلی را وارد برنامهی غذاییتان بکنید تا سیستم ایمنی بدنتان تقویت شود و سرماخوردگی سراغتان نیاید. سیر سرشار از ترکیبات گوگردی، ید، سیلیس و غیره میباشد که خواص آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی فوقالعادهای دارند. قرنهاست که سیر جایگاه خود را در هر مطبخ و آشپزخانهای تثبیت کرده است. اما این مادهی غذایی علاوه بر طعم دادن به غذاها ارزش دارویی هم دارد. حالا که هوا سرد شده است مصرف آن را شروع کنید تا سرما نخورید. نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان میدهد که مصرف سیر از سرماخوردگی جلوگیری میکند و حتی دورهی سرماخوردگی را نیز کاهش میدهد. سیر حاوی ترکیباتی به نام «آلیسین» است که باکتریها را ناکار میکند. در واقع سیر ضدباکتری و ضدویروس است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. این مادهی غذایی به بدن کمک میکند تا گلبولهای سفید و آنتیکورهای بیشتری تولید کند که با عفونتها و بیماریها مقابله میکنند. نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان میدهد که مصرف سیر از سرماخوردگی جلوگیری میکند و حتی دورهی سرماخوردگی را نیز کاهش میدهد مصرف سیر به همراه ادویههای دیگری مانند فلفل، خردل و همچنین ترب سرماخوردگی را از شما دور میکند. علاوه بر اینها سیر سرشار از ترکیبات گوگردی، ید، سیلیس و غیره میباشد که خواص آنتیاکسیدانی و ضدسرطانی فوقالعادهای دارند. این مادهی غذایی همچنین باعث کاهش فشار خون میشود. به خاطر اینکه آلیسین باعث تحریک جریان خون میشود. علاوه بر این سیر یک محرک جنسی طبیعی نیز محسوب میشود. اگر به خاطر بوی بد آن و یا به هر دلیل دیگری از خوردن آن اجتناب میکنید بهتر است از مکملهای غذایی حاوی سیر استفاده کنید. RE: خواص کلم بروکلی - نازلی - 2014/02/17 هوالشافی کلم بروکلی و خواص آن نظر شما درباره کلم بروکلی چیست؟ دوستش دارید یا به مذاقتان خوش نمی آید؟ ذائقه شما هر چه باشد به جای خود، اما مطمئن باشید مفاصل تان این کلم خوش آب و رنگ را بسیار دوست دارند. متخصصان تغذیه از فواید گوناگون و متنوع کلم بروکلی با شور و حرارت بسیار حرف می زنند: این کلم سرشار از ویتامین های A، B، K، C و نیز مواد معدنی مانند پتاسیم، روی و در کنار همه اینها مملو از فیبر است. کلم بروکلی همراه دیگر اعضای خانواده اش یعنی کلم بروکسل، گل کلم و کلم معمولی حاوی ترکیبات گوگرد است که می تواند مواد سرطان زا را که در اصل سبب رشد توده های سرطانی می شوند، بتدریج از بدن خارج کند. بعلاوه، اکنون آخرین پژوهش در زمینه فواید کلم بروکلی که در مجله Arthritis & Rheumatism منتشر شده، نشان می دهد ترکیبات گوگرد موجود در این کلم می تواند در بدن انسان نقش ضدالتهابی نیز ایفا کند. البته منظور بیشتر آن التهابی است که ریشه بیماری استئوآرتریت (یا همان التهاب مفاصل) است: بیماری دردناک و پیش رونده ای که غضروف مفاصل را آرام آرام و تحت تاثیر عوامل التهابی ساییده و فرسوده می کند و به این ترتیب غضروف دیگر نمی تواند وظیفه اصلی خودش یعنی محافظت از مفاصل را انجام دهد. محققان نخست تحقیقات خود را از موش ها آغاز کرده و دریافتند موش هایی که رژیم غذایی شان سرشار از ترکیبات گوگرد موجود در کلم بروکلی است، بسیار کمتر از موش هایی که از این ترکیبات گوگرد تغذیه نکرده بودند مبتلا به آسیب های غضروفی شده و نیز بسیار کمتر نشانه های استئوآرتریت را بروز داده اند. آنگاه گروه تحقیقات سراغ سلول های غضروف گاو و انسان رفته و دریافتند ترکیبات گوگرد، تاثیرات یکسانی در محافظت از این سلول ها در برابر آسیب های یاد شده از خود بروز می دهد. آنها می گویند ترکیبات پایه گوگرد می تواند روند فعالیت آنزیم هایی را که در التهاب غضروف ها نقش دارند، متوقف کند. بعلاوه، دانشمندان اکنون در حال انجام آزمایشی هستند که ببینند آیا کلم بروکلی می تواند از گروه کوچکی از بیماران مبتلا به آرتروز که تحت عمل جراحی زانو قرار گرفته اند، محافظت کند؟ اگر این آزمایش نیز همین نتایج اولیه را تائید کند، آنگاه کلم بروکلی خواهد توانست افراد بیشتری را از در افتادن به دام آرتروز نجات دهد. درست است که جراحی می تواند آرتروز را درمان کند، اما محافظت از مفاصل به منظور پیشگیری از آسیب های بازگشت پذیر ممکن است مفاصل را برای دوره ای طولانی تر قوی و مقاوم کند. یان کلارک، مولف این مقاله تحقیقاتی و استاد زیست شناسی ماهیچه ای ـ استخوانی در دانشگاه ایست آنجلیا می گوید: هر چند امروزه جراحی یک روش بسیار موفقیت آمیز است، اما نباید آن را یک پاسخ تام و تمام به مساله آرتروز دانست. به محض این که شما به استئوآرتریت (یا همان التهاب مفاصل) مبتلا شوید، باید به قدری توانا شوید که بتوانید روند رو به رشد این بیماری را کند کنید و به این ترتیب تا حد ممکن نیاز به جراحی را بیشتر به تعویق بیندازید. مانند هر عارضه و بیماری دیگری پیشگیری مقدم بر درمان است و تغییر در سبک زندگی مانند رژیم غذایی شاید تنها راه برای رسیدن به این هدف باشد. این را نیز به یاد داشته باشید که رژیم غذایی سرشار از کلم بروکلی می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن دیگری مانند چاقی را که مطابق پژوهش های قبلی با ابتلا به آرتروز مرتبط است، کاهش دهد. مواد مغذی و سایر موادی را که در بروکلی وجود دارند و اثرات زیادی در پیشگیری از بیماری ها دارند، به ترتیب زیر برای شما بیان می کنم: 1- بروکلی دارای ماده ای بنام سولفورافان (SULFORAPHANE) است که تعداد، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش می دهد. در نتیجه از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه، معده، روده بزرگ، رکتوم و ریه ها در انسان پیشگیری می کند. 2- بروکلی دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K می باشد که باعث پیشگیری از سرطان معده و روده می شوند. 3- بروکلی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین C، فیبر و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که از اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن پیشگیری می کند، در نتیجه از بروز بیماری هایی مثل انواع سرطان، آلزایمر (فراموشی دوران پیری)، بیماری های قلبی، آرتریت (التهاب مفاصل) پیشگیری کرده و فرآیند پیری را به تاخیر می اندازد. 4- مقدار بالای فیبر غذایی موجود در بروکلی برای افراد دیابتی بسیار مفید است و افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود بایستی این سبزی با ارزش را در وعده های غذایی خود قرار دهند. 5- کلسیم موجود در بروکلی، به همان میزان کلسیم موجود در شیر است، در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند، بسیار مفید است. ولی چون شیر علاوه بر کلسیم، دارای ویتامین D نیز می باشد، به عنوان منبع بهتری برای پوکی استخوان مطرح می شود زیرا ویتامین D به جذب کلسیم در بدن کمک می کند. |