خواص انبه - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: خواص انبه (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%A7%D9%86%D8%A8%D9%87) |
خواص انبه - mojtaba2iran - 2010/09/21 خواص انبه انبه خوب، پوست یكنواختی دارد و معمولا نرم است و اگر لكههای سبز تیره روی آن باشد، به این معنا است كه هنوز نرسیده است. امسال بیشتر از هر سال دیگری انبه را به عنوان یك میوه فصل در خیابانها و میوه فروشیها میبینیم. ماشینهایی كه باری از این میوه را به همراه داشته و درورودی اتوبانهای شهر مشغول فروختن آن هستند، به چشم میخورند. این میوه شكل عجیبی دارد و عطر زیاد از حدش باعث میشود تا برخی افراد حتی جرات امتحان كردن آن را نداشته باشند آنها میترسند حساسیتشان عودكند. شما چطور؟ انبه دوست دارید؟ میدانید منبع غذایی چه ویتامینهایی است و چه خاصیتیدارد؟ انبه جزو اولین میوههایی است كه در مناطق گرمسیری و استوایی مورد استفاده انسان قرار گرفته است. هیچ میدانید زادگاه این میوه به كجا بازمیگردد؟ به دامنه كوههای هیمالیا در كشور هند و برمه. بیش از ۴ هزار سال پیش درخت همیشه سبز این میوه در این منطقه پیدا شده و كمكم میوهاش به سایر كشورها معرفی شده است. جالب است بدانید كه ۴۰ تا ۶۰ عدد از این درختان هنوز در این نواحی باقی ماندهاند و جالبتر اینكه انبههای زمان قدیم به خوشمزگی انبههای امروزی نبودهاند زیرا بافت فیبری آنها بیشتر بوده است. به این میوه در زبان فارسی انبه میگفتهاند و امروز نیز به همین نام شهرت دارد و نام انگلیسی انبه مانگو است كه از عبارتی گرفته شده كه جلوتر توضیح خواهیم داد. از آنجا كه هند زادگاه این میوه به حساب میآید در آیین هندو آن را غذای خدایان میدانستند و نام مانگو از كلمه مانكای گرفته شده است كه بعدها پرتغالیها آن را به مانگا تغییر داده و بعد از سالها به این نام امروزی شهرت یافته است به طوری كه این روزها به عنوان یك میوه با ارزش تغذیهای فراوان مورد استفاده قرار گرفته است و به عنوان منبع ویتامین C ، بتا كاروتن و پتاسیم به حساب میآید. بهترین نوع انبه به نام آلپونسو در هند كشت میشود كه به شاه انبه شهرت دارد. به علاوه در كشور خودمان نیز این میوه كشت میشود و استان هرمزگان و به خصوص شهرستانهای میناب و رودان از جمله مناطق كشت این میوه به حساب میآیند و باغات این میوه در این شهرستانها به چشم میخورند. ● كاهنده فشار خون همان طور كه گفتیم این میوه از منابع بسیار خون پتاسیم به حساب میآید به طوری كه مصرف آن به افراد مبتلا به فشار خون توصیه میشود. جالب است بدانید كه هر انبه كامل كه ۶۴۰ گرم وزن دارد تامینكننده ۳۳ درصد از نیاز افراد بزرگسال به پتاسیم است و مصرف هر روز این میوه به كاهش فشار خون افراد مبتلا به فشار خون بالا بسیار كمك میكند. جالب است بدانید مطالعات نشان دادهاند، دریافت روزانه ۲۳۰۰ تا ۳۱۰۰ میلی گرم از این ماده مغذی در یك روز توانسته است فشار خون افراد را به میزان ۲۵ درصد كاهش دهد و مرگ و میر ناشی از فشار خون بالا را كنترل كند. این میوه اندیس گلایسمی بالایی نیز دارد یعنی وقتی مصرف میشود قند خون به یكباره افزایش پیدا میكند و موجب ترشح هورمون انسولین میشود. با ترشح این هورمون قند به داخل سلولها روان شده و دوباره افت پیدا میكند به این دلیل فرد دوباره احساس گرسنگی میكند و همین موضوع موجب زود به زود گرسنه شدن فرد و پرخوری او میشود. به علاوه، این میوه را افراد دیابتی باید با احتیاط مصرف كنند زیرا نیاز به انسولین با خوردن این میوه افزایش پیدا میكند. این میوه در هر ۱۰۰ گرم از خود دارای ۵۷ كالری انرژی است و باید این میزان كالری را در برنامه غذایی روزانه محاسبه كرد. ● میوهای برای كمخونها همه ما میدانیم كه مشكل كمخونی در افرادی كه از گوشت قرمز استفاده نمیكنند، بیشتر دیده میشود. به این دلیل به این افراد توصیه میشود تا از منابع گیاهی این ماده مغذی بیشتر استفاده كنند. به علاوه در كنار مواد غذایی آهندار گیاهی بهتر است از غذاهایی استفاده شود كه جذب این آهن گیاهی را بالا میبرند. در این میان، انبه در دسته میوههایی جای میگیرد كه میتوان آن را به همراه منابع گیاهی آهن دار مورد استفاده قرار داد. حتما میپرسید چرا؟ باید در جواب بگوییم كه در هر ۱۰۰ گرم از این میوه ۳۷ میلیگرم ویتامین C و ۲۰۰۰ میكروگرم بتاكاروتن وجود دارد كه مطالعات نشان دادهاند دریافت همزمان این مواد مغذی با آهن جذب رودهای این ماده معدنی را افزایش میدهد. بتاكاروتن در روده با آهن باند شده و از پیوند آن با تركیباتی مثل فیتاتها كه مانع جذب آهن میشوند، جلوگیری كرده و به این ترتیب كم خونی برطرف میشود. ● انبه علیه سرطان شاید باورتان نشود اگر بگوییم كه مطالعات نشان دادهاند، مصرف مرتب این میوه از بروز سرطان رحم پیشگیری میكند زیرا انبه دارای تركیبی با خاصیت آنتیاكسیدانی است كه به آن بتاكریپتوگزانتین میگویند. در مطالعهای كه بیش از ۱۵هزار زن در آن شركت داشته اند و به مدت ۱۵ سال به طول انجامیده است دیده شده با مصرف مرتب این میوه، سطح این تركیب در خون آنها بالارفته و به میزان قابل ملاحظه ای احتمال ابتلا به این بیماری در آنها كاهش یافته است. حتی دیده شده است وجود این تركیب در بدن افراد از عود مجدد سرطان در افرادی كه قبلا به این بیماری مبتلا شدهاند كمك فراوانی میكند. یكی دیگر از دلایل پیشگیریكننده از بروز سرطان و حتی عفونتهای گوناگون، ایجاد یك سیستم ایمنی بسیار قوی است كه مطالعات نشان دادهاند این میوه به دلیل ویتامین C و بتاكاروتن بالایی كه دارد دارای چنین خاصیتی است. به این دلیل مصرف مرتب انبه در برنامه غذایی از بروز عفونتهای ویروسی و رشد تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری میكند. بهعلاوه تحقیقات نشان دادهاند، دریافت مقادیر بالای بتاكاروتن موجب فعالیت هرچه بیشتر سلولهای سیستم ایمنی میشود به این دلیل متخصصان تغذیه انبه را به گروههای سنی با سیستم ایمنی ضعیفتر مانند سالمندان، بچهها و زنان باردار توصیه میكنند. ● طرز خرید انبه وقتی میخواهید این میوه را بخرید و به خانه ببرید، اول خوب به انبهها نگاه كنید. توجه داشته باشید كه پوست یكنواختی داشته باشند البته ممكن است قسمتهایی روی این میوه وجود داشته باشند كه به رنگ سبز تیره، زرد و قرمز در آمده است. به علاوه، هنگامیكه آن را فشار میدهید، پوست این میوه باید نرم باشد. اگر لكههای سبز تیره روی این میوه باشد یعنی این میوه به خوبی نرسیده است و میتوان آن را در دمای اتاق قرار داد كه با گذشت چند روز میرسد و به محض آنكه كاملا رسید میتوان آن را به مدت دو هفته در یخچال نگهداری كرد. در ضمن، برای تسریع در رسیدن این میوه میتوانید آنها را داخل پاكت كاغذی قرار داده و در دمای اتاق قرار دهید كه سرعت فرآیند رسیدن این میوهها افزایش پیدا میكند. ● روشهای خوردن انبه سادهترین روش خوردن این میوه آن است كه آن را پوست گرفته و به شكل تازه آن را میل كنید. میتوانید آن را به همراه كمیآبلیمو به شكل یك نوشیدنی در آورده و در این روزهای گرم تابستان مورد استفاده قرار دهید. مصرف این میوه به همراه كمیبستنی و یا مخلوط شده با شیر نیز میان وعدههای بسیار مغذی را برایتان مهیا میكند كه میتوانید از خوردنشان لذت ببرید. اما یكی از نكاتی كه باید در هنگام خوردن این میوه به خاطر داشته باشید آن است كه برخی از افرادی كه به آلرژی تماسی مبتلا هستند با تماس با پوست این میوه دانههای قرمز رنگی در پوستشان ایجاد میشود. بهترین توصیه به این افراد آن است كه از انبههای كاملا شیرین استفاده كنند تا كمترین واكنشهای حساسیتی ایجاد شود. شما میتوانید در فصولی كه این میوه در دسترس شما نیست آن را به برشهای نازكی درآورده و خشك كنید. فراموش نكنید این میوه میتواند یكی از اجزای سالاد میوه را تشكیل دهد و یا آنكه به شكل پوره به همراه سایر میوهها به مصرف برسد. از این میوه، شربت، ترشی و مربا تهیه میكنند. این میوه به دلیل تركیبات اسیدی كه دارد میتواند به هضم پروتیینها كمك كند. به این دلیل در وعدههای غذایی سنگین اگر مقدار كمیاز این میوه به مصرف برسد به هضم غذا در سیستم گوارشی كمك میكند. به همین دلیل توصیه میشود انبه را با معده خالی میل نكنید بلكه آنرا بعد از صرف غذا و یا ترشی آن را به همراه غذا به مصرف برسانید. شاید خیلی به مذاقتان خوش نیاید اگر بگوییم كه در برخی از كشورها مانند مكزیك و هند برشهای این میوه را با كمیفلفل قرمز و نمك میخورند البته برشهای كال این میوه و جالبتر اینكه در هند آن را با نوعی رب شور كه بگونگ نام دارد و از ماهی و یا میگو تهیه شده است، میخورند كه البته بسیاری از ما ترجیح میدهیم همان برشهای خنك و شیرین این میوه را بدون افزودن هیچ چیزی به تنهایی میل كنیم. مگر نه؟ RE: خواص انبه - شهرزاد - 2012/03/14 انبه یکی از خوشمزه ترین و چاق کننده ترین میوه هاست که لقب «شاه میوه ها» را به خود اختصاص داده است. این میوه استوایی لذیذ که بیش از هزار نوع دارد، بومی جنوب و جنوب شرق آسیاست. به گزارش «ehow» این میوه علاوه بر داشتن کالری بالا، ارزش غذایی زیادی دارد و بیماری های متعدد را درمان می کند. *این میوه ناراحتی ایجاد شده بر اثر سوء هاضمه را برطرف می کند. *میزان بالای فیبر قابل حل، پکتین و ویتامینC در آن کاهش دهنده کلسترول مضر است. *این میوه حاوی اسید گلوتامین است که برای تقویت حافظه و فعال نگه داشتن سلول ها موثر است؛ بنابراین مصرف آن به دانش آموزان توصیه می شود. *انبه منافذ پوست صورت را که باعث بروز آکنه می شود پاک سازی می کند. کافی است برش های نازک این میوه را به مدت ۱۵دقیقه روی پوست بگذارید و سپس با آب ولرم بشویید. *افرادی که از کم خونی رنج می برند، انبه را همراه با شام مصرف کنند. انبه سرشار از آهن و کلسیم است. *علاوه بر خود این میوه، مصرف برگ های آن نیز با بیماری دیابت مقابله می کند. قبل از خواب ۱۰تا۱۵ برگ درخت انبه را در آب دم کنید و روز بعد ناشتا یک لیوان از آن را بنوشید. این کار به طور منظم، صبح به صبح تکرار شود. *میزان بالای آنتی اکسیدان در آن در صورت مصرف منظم با سرطان و بیماری های قلبی دیگر مقابله می کند. *خطر ایجاد سنگ کلیه را کاهش می دهد. *ترکیبی که از پوست انبه به دست می آید خاصیت ضدالتهابی دارد. *منبع عالی ویتامینA است که در تقویت قدرت بینایی موثر است. *پتاسیم انبه ضربان قلب و فشارخون را کنترل می کند. *به هنگام بالا رفتن دمای بدن، تب را کاهش می دهد و ناراحتی های تنفسی را برطرف می کند. *فیبر موجود در آن از یبوست پیشگیری می کند. *مانع از خشکی چشم، خارش و سوزش می شود. *خاصیت ضدالتهابی آن علایم آسم را از بین می برد. *التهاب غشاء مخاطی معده را تسکین می دهد. *پوست صورت را روشن، نرم و شاداب می سازد. *درمان گرمازدگی و خستگی بر اثر گرما در فصل تابستان است. *کمک می کند تا سیستم هورمونی بدن فعال تر عمل کند. *با عفونت های باکتریایی مقابله می کند. *مانع از ریزش مو می شود. *برای رفع ناراحتی های مربوط به کبد مفید است. *در مقابله با بیماری اسکوربوت (نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامینC) موثر است. * در برطرف کردن سرفه موثر است. *پس از ورزش سخت، نمک، ویتامین و انرژی از دست رفته را به بدن بازمی گرداند. *بافت های عصب عضله، قلب، مغز و قسمت های دیگر بدن را تقویت می کند. *در درمان سینوزیت نقش موثری ایفا می کند. RE: خواص انبه - # پریسا # - 2012/03/14 1- فیبر نامحلول موجود در انبه به حذف ضایعات روده بزرگ کمک میکند و در درمان یبوست، موثر است. 2- وجود اسید تارتریک، اسید مالیک و اسید سیتریک در این میوه، به حفظ قلیایی بودن مایعات بدن کمک میکند. 3- مخلوط شیر و انبه به افزایش وزن بدن کمک میکند. 4- عصاره پوست درخت، ساقه، برگ و میوه نرسیده انبه، دارای خواص ضد باکتری هستند. 5- گلهای خشک شده این میوه، برای درمان اسهال، اسهال خونی مزمن و برخی مشکلات مثانه مفید است. 6- مغز هسته انبه، ضد اسهال است. 7- آنتی اکسیدانهای موجود در انبه، نقش مهمی را در پیشگیری از سرطان و بیماریهای قلبی ایفا میکنند.[آنتیاکسیدانها به جنگ آنفلوانزا میروند] 8- برخی از فلانوئیدهای موجود در این میوه، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن انسان میشوند. RE: خواص انبه - نجمه - 2012/07/27 1. انبه میوهای است با طبع گرم و خشك، نارس آن سرد و خشك میباشد. 2.بخاطر وجود تانن در پوست انبه برای معالجة اسهال مفید است. طریقة مصرف : یك قاشق چایخوری كوبیدة پوست انبه دو مرتبه در روز. 3. انبه مقوی جسم و روح و دستگاه گوارش است. 4. كلیه و مثانه را تقویت میكند. یك ساعت قبل از غذا یا بعنوان غذا میل شود. 5.رنگ چهره را باز میكند. مانند شماره 4 میل شود. 6. كسانی كه مزاج گرم دارند افراط در خوردن آن نكنند. 7. از بین برندة بوی بد دهان است. 8. افراد سوداوی و بلغمی كمتر انبه بخورند چون تولید بلغم و سودا میكند. 9. خوردن انبه ضعف بینایی میآورد. برای مشاهده ادامه این پست به ادامه مطلب مراجعه فرمایید. 10. گوشت میوة انبه جریان خون را رونق میبخشد. 11. برای كاهش تب و سرماخوردگی از كمپرس و یا حمام برگ درخت انبه استفاده میشود. 12. گرد برگهای سوختة انبه ضدخونریزی میباشد. 13. جهت درمان دردهای رماتیسمی از دم كردة پوست ریشة آن به صورت حمام استفاده شود یا اینكه بصورت ضماد بگذارید. 14. مغز هستة آن برای سرماخوردگی و سرفههای سخت مفید است. 15. مغز هستة انبه جهت بواسیر خونی و قطع خونریزی رحم خارج از موقع قاعدگی به كار میرود. 16. میوة تازة ترش انبه صفرا را تشكیل میدهد و اشتهاآور است و باید گفت برای بلغمیها و سوداییها مضر است. 17. اگر شكوفة تازة آن را با شكر مخلوط كرده و هر روز بخورند از سرعت انزال جلوگیری میكند. میزان مصرف 40 گرم شكوفه تازة خشك كرده به علاوه 120 گرم شكر برای 14 روز. 18. مزمزه برگ و گل انبه باعث تقویت دندان و لثه میشود. 19. روغن انبه برای درازی و سیاهی مو و ریزش مو مفید است. 20. طرز تهیه روغن انبه : پوست خام انبه در آفتاب پرورده شده باشد و سپس با روغن زیتون مخلوط و عصارة آن گرفته شود و روغن را به مو بمالند. 21. انبه دفع كننده اخلاط است. 22. برای انواع سردرد مفید است. عصر و شب به عنوان شام میل شود. 23. انبه چاق كننده است همراه صبحانه میل شود. 24. افراط در خوردن انبه باعث سوء هاضمه و فاسد شدن خون میشود و بچهها به امراض پوستی دچار میشوند. 25. پوست انبه قابض است. 26. شستشو با پوست انبه خارش مثل جرب را تسكین میدهد. 27. میوه نارس انبه برای بیماریهای خونی به كار میرود. 28. برای تقویت معده میتوان از مربا و ترشی انبه استفاده كرد. 29. گرد مغز هسته آن ضدكرم است. 30. میوه انبه عطش را تسكین میدهد. 31. میوه انبه مقوی نیروی جنسی میباشد. 32. انبه كبد را ضعیف میكند و بهتر است نیم ساعت بعد از خوردن آن شربت زرشك یا سكنجبین میل شود. خواص درمانی انبه - sargol - 2012/12/02 کد خبر: ۴۰۰۳۴۶۲ تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۷ آیا با خواص درمانی انبه آشنایی دارید ؟ انبه چیست ؟ به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا انبه هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم اکنون در تمام مناق استوایی و حاره کشت می شود . انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است . برگهای این درخت نیزه ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است . انبه در اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد . 1)انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است .2- رنگ صورت را درخشان می کند .3- دهان را خوشبو می کند . 4- ادرار آور است .5- یبوست را برطرف می کند .6- انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیک است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می کند . 7-انبه تمیز کننده خون می باشد . 10- خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد .11 -انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود . 12- برای رفع اسهال مفید است . 13- خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد .13)برای درمان بواسیر مفید است . 15- عطش را برطرف می کند. 16- انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند .خواص مغز هسته انبه انبه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .1 -خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند . 2-برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود .3-سرفه های سخت را درمان می کند .4-درمان کننده بواسیر خونی است . 5-خانم هائیکه دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند 6-مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است .7-برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است .8-ضد استفراغ است . دیگر خواص درخت انبه 1 .گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند .2.اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می کند . 3.صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است . .برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید . 5.برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید . [attachment=8077] |