وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
مسکنی برای دردهای جسمی و روحی - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: دانستنی های پزشکی (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%AA%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C)
+---- موضوع: مسکنی برای دردهای جسمی و روحی (/Thread-%D9%85%D8%B3%DA%A9%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%B3%D9%85%DB%8C-%D9%88-%D8%B1%D9%88%D8%AD%DB%8C)



مسکنی برای دردهای جسمی و روحی - yaro - 2010/01/05

سردردها و قلب دردها، استخوان هاي شكسته و دل هاي شكسته، جسم‌ هاي آسيب ديده و احساسات جريحه ‌دار شده واژه‌هايي هستند كه اغلب براي توصيف دردهاي جسمي و روحي خود استفاده مي ‌كنيم.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، داروهاي مسكن درد، كه بدون نسخه ارائه مي ‌شوند از مدت ها پيش براي التيام دردهاي جسمي مورد استفاده بوده و هستند.

در حالي كه انبوهي از داروهاي ديگر اغلب براي درمان افسردگي و اضطراب تجويز و مصرف مي ‌شوند.

اما محققان به تازگي به دنبال پاسخ اين سوال هستند كه آيا اين امكان وجود دارد كه يك نوع داروي مسكن بتواند دو كار انجام دهد يعني؛ نه تنها دردهاي جسمي ناشي از زخم‌ ها و سردردها را تسكين دهد بلكه همچنين درد طرد شدن از جامعه را نيز التيام بخشد؟

يك تيم تحقيقاتي به سرپرستي "سي ناتان دي وال" روانشناس كالج هيز و دپارتمان علوم روانشناسي در دانشگاه كنتاكي به شواهدي دست يافته‌ اند كه نشان مي ‌دهد؛ استامينوفن كه ماده فعال در داروي تيلنول است، مي‌ تواند درد رواني را تسكين دهد.

دكتر دي وال مي‌ گويد: اين ايده كه يك داروي تعيين شده براي از بين بردن درد جسمي مي‌ تواند درد اجتماعي و رواني را نيز كاهش دهد ظاهرا ساده به نظر مي ‌رسد و بر اساس دانشي است كه ما درباره تداخل عصبي بين سيستم‌ هاي درد اجتماعي و جسمي داريم.

وي مي‌ گويد: ما با تعجب متوجه شديم كه هيچ كس تاكنون روي اين ايده آزمايش و تحقيق نكرده است.

اين تحقيق نشان مي‌ دهد كه دكتر دي وال و دستياران وي درست مي ‌گويند. يعني ظاهرا درد جسمي و درد رواني در مغز با هم تداخل دارند و اين امر با برخي از مكانسيم‌ هاي رفتاري و عصبي مشابه توجيه مي ‌شود. اين ايده در دو آزمايش مورد بررسي و تحقيق قرار گرفت.

تصويربرداري‌ هاي دقيق نشان داد: استامينوفن، واكنش‌ هاي عصبي مربوط به طرد شدن اجتماعي را در مناطقي از مغز كه با آشفتگي ناشي از درد اجتماعي و بخش موثر در درد جسمي ارتباط دارد، كاهش مي‌ دهد.

با اين حال محققان هشدار دادند كه خوانندگان اين مطلب نبايد به سرعت براي تسكين دردهاي اجتماعي و رواني و اضطراب خود به مصرف انبوه استامينوفن روي بياورند. چون مصرف طولاني مدت استامينوفن مي ‌تواند آسيب جدي به كبد وارد كند.

براي دستيابي به نتايج قطعي ‌تر درباره ي مزايا و مضرات مصرف اين دارو، تاثير آن در كاهش واكنش‌ هاي احساسي و ضد اجتماعي بايد مطالعات بيشتر و دقيق‌ تري انجام گيرد




RE: مسکنی برای دردهای جسمی و روحی - شهرزاد - 2012/03/29

مسکنی که از مرفین قوی تر است

دانشمندان فرانسوی مولکول جدیدی کشف کردند که می تواند به عنوان مسکن قوی، جایگزینی برای مورفین باشد.

وقتی نقطه ای از بدن درد می کند، یک نوع مسکن طبیعی به نام آنکفالین در بدن ترشح می شود که تنها 20 ثانیه تاثیر دارد. دلیل آن این است که آنزیمهای بدن این مسکن طبیعی را خنثی می کنند.

بنا به گفته پزشکان فرانسوی، این داروی جدید بر اساس کنترل این آنزیمها طراحی شده است. با کنترل آنزیم ها، مولکول آنکفالین می تواند در بدن تاثیر طبیعی خود را داشته باشد.

مزیت این روش نسبت به مورفین این است که مورفین تمام بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و عوارض جانبی جدی دارد.

بر اساس گزارش یورونیوز، کامل شدن تحقیقات در این زمینه به سه تا چهار سال دیگر زمان نیاز دارد و در صورت موفقیت آنکفالین به عنوان یک جایگزین مطلوب برای مورفین در دسترس خواهد بود.