وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
زیان های مصرف فست فودها - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: هشدارهای پزشکی (https://mscenter.ir/Forum-%D9%87%D8%B4%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C)
+---- موضوع: زیان های مصرف فست فودها (/Thread-%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D9%81%D8%B3%D8%AA-%D9%81%D9%88%D8%AF%D9%87%D8%A7)



زیان های مصرف فست فودها - mojtaba2iran - 2010/11/06

یک متخصص تغذیه با تاکید بر عدم مصرف فست فودها تا حد امکان، گفت: مصرف سوسیس و کالباس باعث افزایش ابتلا به سرطان می‌شود، بنابراین برای خنثی کردن این عامل بهتر است با سبزیجات خورده شوند.

پریناز ششگلانی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در گفت ‌و گو با ایسنا گفت: به دلیل واکنش و ترکیب احتمالی نیتریت موجود در سوسیس و کالباس با آمین‌ها، موادی تحت عنوان نیتروزامین‌ها پدید می‌آیند که سرطان‌زا شناخته شده‌اند که این واکنش تحت تاثیر میکروب‌های روده و در شرایط اسیدی و حرارت بالا تسهیل می‌شود.

وی گفت: تنها آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند عوارض احتمالی نیتریت را کاهش دهند، بنابرین خوردن میوه و سبز‌ی‌جات تازه که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند، همراه با فراورده‌های سوسیس و کالباس برای پیشگیری از سرطان ضروری است.


فست فود نخور! فشار خونت بالا می‌رود - شهرزاد - 2012/02/16

افراد چاق با مصرف فست‌فودها سریع‌تر از بقیه افراد با افزایش فشار خون روبه‌رو می‌شوند.


این مطلب را دکتر مسعود کیمیاگر در گفت‌وگو با همشهری اعلام کرد و افزود: این مسئله به‌طور مکرر ثابت شده است؛ کسانی که دارای وزن بیشتری هستند به نسبت بقیه افراد، پس از مصرف انواع فست‌فودها دچار افزایش فشار خون می‌شوند. وی گفت: یکی از دلایل شناخته شده‌ای که سبب افزایش بیشتر فشارخون در افراد چاق می‌شود این است که در افرادی که دارای وزن بیشتری هستند، خون باید مسیر طولانی‌تری را در بدن طی کند، به این ترتیب به قلب فشار بیشتری وارد می‌شود که این مسئله خود باعث افزایش فشار خون می‌شود.

دکتر کیمیاگر دلیل افزایش فشار خون به‌دنبال مصرف فست‌فودها را، میزان نمک بالای آنها ذکر کرد و گفت: انواع فست‌فودها دارای نمک زیاد هستند و نمک خود به تنهایی همواره افزایش فشارخون را به‌دنبال دارد و این مسئله وقتی خطرناک است که بدانیم در انواع سس‌ها، سوسیس و کالباس، خیارشور و سایر مواد و ترکیباتی که در فست‌فودها به کار می‌رود هم نمک استفاده شده است.وی با هشدار به خانواده‌ها در زمینه عوارض نامطلوب مصرف فست‌فودها تصریح کرد: مصرف فست‌فودها، به‌دلایل مختلف، عوارض نامطلوبی به همراه دارد چرا که در فست‌فودها، مواد افزودنی‌ای وجود دارد که دارای ترکیبات نیترات هستند و از آنجا که نیترات در بدن و دستگاه گوارش به نیتروزآمین تبدیل می‌شود و نیتروزآمین نیز باعث سرطان می‌شود، مصرف فست‌فودها خطرناک است.این کارشناس تغذیه گفت: از آنجا که در فست‌فودها و به همراه آنها، از انواع آردهای سفید که سبوس ندارند، استفاده می‌شود این مسئله نیز سبب افزایش قندخون می‌شود. به عبارت بهتر، هم کلسترول و هم قند خون سریع‌تر جذب می‌شود.




RE: عدم مصرف فست فودها - sargol - 2012/12/26

کد خبر: ۴۲۰۸۴۲۳
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۱ - ۱۹:۳۲

فست‌فودها باعث پوکی استخوان می‌شود
مصرف فست‌فودهای حاوی چربی‌های اشباع‌شده باعث ابتلای انسان به پوکی استخوان می‌شود
خبرگزاری فارس: فست‌فودها باعث پوکی استخوان می‌شود

[attachment=8381]

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری mena، تحقیقات پزشکی جدید حاکی است: فست فودهای سرشار از چربی های اشباع شده و املاح یکی از فاکتورهای اساسی است که در افزایش میانگین ابتلا به پوکی استخوان سهیم است.

این درحالی است که آگاهی بسیاری از افراد به زیان این فست فودها در افزایش خطرات ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم و بیماریهای خطرناک قلبی محدود می شود.

دریک ررنیکیه استاد تغذیه دانشگاه میشیگان آمریکا گفت: زیاده روی در مصرف شکر و چربی در افزایش احتمال ابتلا به پوکی استخوان سهیم است زیرا این دو نقش منفی در تضعیف و پوکی استخوانها دارند.

محققان تاکید کردند: تداوم افزایش مصرف فست فودهای زیانبار به منزله "سارقی پنهان" خواهد بود که سلامت مصرف کنندگان و مشتاقان این نوع مواد غذایی را به میزان زیادی به سرقت خواهد برد.

این محققان گفتند: شکر و چربی‌ها باعث تضعیف و پوکی استخوانها به دو شیوه می‌شود؛ نخست اینکه مواد غذایی سرشار از چربی و قند جذب کلسیم در بدن را که عنصری مهم و حیاتی برای سلامت استخوانها و قدرت آن است، متوقف می‌کند و دوم اینکه شکل گیری چربی‌های اشباع شده نظیر "صابون" عمل می‌کند که کلسیم را در معده و روده پاک کرده و از جذب و استفاده استخوانها از آن جلوگیری می‌کند.

محققان همچنین عامل اصلی افزایش تعداد دیابتی‌ها را در دنیا توسعه رژیمهای غذایی غربی و استفاده از فست فود در کشورهای در حال توسعه می‌دانند که به شدت باعث رشد میزان چاقی شده است.

محققان هشدار داده‌اند که خوردن حتی یک وعده غذای فست فود در طول هفته می‌تواند خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی را افزایش دهد

مصرف فست فودها یکی از شایعترین عادتهای غذایی اشتباه در این روزها به شمار می‌رود به ویژه که این فست فودها دارای مقادیر زیادی کالری و مقادیر اندکی عناصر دارای ارزش غذایی بالا است و معمولاً افراد نیز مقادیر زیادی از آنها را مصرف می‌کنند که خطراتش را برای سلامت انسان دوچندان می‌کند.




رييس اداره نظارت بر مواد غذايي کرمان:
فست فودها باعث تضعيف سيستم ايمني بدن انسان ميشود

خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمان

رييس اداره نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي کرمان گفت: فست فودها باعث تعضيف سيستم ايمني بدن انسان مي‌شوند زيرا اين مواد بيش از نياز بدن انرژي ايجاد مي کند.

محمد حسيبي در تعريفي از فست فود در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه کوير، گفت: فست فود يا غذاي سريع عنواني است براي غذاهايي که به سرعت طبخ و آماده مي‌شوند که انواع ساندويچ به ويژه همبرگر از فست فودهاي رايج هستند.

وي افزود: فست فود در مورد غذاهاي خانگي به کار نمي‌رود بلکه بيشتر اشاره به غذاهايي مي‌کند که در رستوران‌هاي تهيه مي‌شوند.

حسيبي با اشاره به انواع فست فود اظهار کرد: انواع ساندويچ، همبرگر، چيزبرگر و ديگر انواع برگرها، ماهي و ميگوي سوخاري، هات داگ، فيله استيک گوشت يا مرغ، سيب زميني سرخ کرده، مرغ سوخاري، ناگت مرغ، تاکو(نوعي غذاي مکزيکي)، انواع پيتزا و سالاد در فهرست غذاهاي فست فود به چشم مي‌خورد.

وي در رابطه با مضرات فست فود تصريح کرد: فست فودها سرشار از روغن‌هاي مضر هستند که يکي از اصلي ترين ايراداتي که به فست فودها و شيوه‌هاي طبخ آنها گرفته مي‌شود اين است که در تهيه آنها از روغن‌هاي نباتي جامد استفاده مي‌شود.

رييس اداره نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي کرمان بيان کرد: فست فودها باعث تعضيف سيستم ايمني بدن انسان مي‌شوند زيرا اين مواد بيش از نياز بدن انرژي ايجاد مي‌کند و متعاقب آن افزايش وزن و ساير بيماري‌ها بروز کرده و کمبود مواد غذايي و گرسنگي سلولي در بدن اتفاق مي‌افتد.

وي گفت: افزودني‌هاي موجود در مواد غذايي به اصطلاح فست فود مشکلاتي را در بدن ايجاد مي‌کند از جمله منجر به اختلال در دستگاه عصبي نظير سردردها، مشکلات پوستي هم‌چون خارش، ضايعات موضعي پوستي و کهير، اختلال در دستگاه تنفس هم‌چون سرفه، آسم، پوليپ هاي بيني و اختلالات تنفسي مي‌شود.

حسيبي افزود: مصرف زياد فست فودها در دستگاه گوارش نيز مشکلاتي مانند يبوست، نفخ، سوزش معده و در مواردي ضايعات زبان و مخاط دهان را به دنبال دارد.

وي تصريح کرد: گوشت و سوسيس‌هاي موجود در همبرگر و انواع ساندويچ و روغن‌هاي اشباع شده(جامد) سرخ مي‌شوند و حاوي چربي زيادي هستند و هم‌چنين سس مايونز و پنيز پيتزا مملو از چربي اضافي هستند.

رييس اداره نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي کرمان در پايان خاطرنشان کرد: از بيماري‌هايي که با مصرف زياد فست فودها ايجاد مي‌شوند مي‌توان به ديابت، چاقي، فشارخون بالا، سوء تغذيه و پوکي استخوان اشاره کرد.


كد خبر: 8812-06864




RE: عدم مصرف فست فودها - sargol - 2013/01/04


فست فود ،دختر ها رابیشتر تهدید می کند
سلامت - تقریبا یک پنجم کودکان 10 ساله دچار اضافه وزن هستند که این موضوع می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی، سرطان و انواع دیگری از بیماری‌های خطرناک را افزایش دهد.

با وجود هشدارهایی که هر روز نسبت به مصرف این نوع غذاها داده می‌شود، اما تحقیقات نشان می‌دهد هنوز هم بسیاری از کودکان و نوجوانان از غذاهای آماده و فست‌فودها استفاده می‌کنند. این موضوع باعث شده تعداد کودکان مبتلا به دیابت نوع دوم افزایش چشم‌گیری داشته باشد، این در حالی است که این بیماری قبلا فقط در بزرگسالان دیده می‌شد.
تقریبا یک پنجم کودکان 10 ساله دچار اضافه وزن هستند که این موضوع می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی، سرطان و انواع دیگری از بیماری‌های خطرناک را افزایش دهد. بسیاری از کودکان فقط 50 درصد از میزان توصیه شده برای میوه و سبزی را مصرف می‌کنند و یک پنجم آن‌ها اصلا میوه نمی‌خورند.
آخرین تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد این عوامل باعث افزایش مبتلایان به دیابت نوع دوم در سراسر جهان شده است. در حالی است که ما باید در بین بیماران بالای 40 سال منتظر بروز این بیماری‌ها باشیم، اما متاسفانه دیابت در حال شیوع پیدا کردن در بین کودکان است.
تخمین زده می‌شود حدود 2.8 میلیون نفر در بریتانیا دچار دیابت هستند و دانشمندان معتقدند این آمار نسبت به سال 2007 رشد 75 درصدی داشته است.
بازبینی بیش از 60 مطالعه در این مورد نشان می‌دهد میلیون‌ها کودک به دلیل عادات نادرست غذایی خود در خطر ابتلا به دیابت قرار دادند، چرا که اکثر آن‌ها به اندازه کافی غذاهای حاوی فیبر، ویتامین D و دیگر مواد معدنی بسیار مهم مانند زینک و کلسیم را مصرف نمی‌کنند.
در عوض آن‌ها نزدیک به یک سوم از کل کالری مورد نیاز بدن خود را از غذاهای آماده و فست‌فودها به دست می‌آورند. این در حالی است که میزان مصرف مجاز این نوع غذاها کم‌تر از 10 درصد است.
دانشمندان معتقدند در این بین دختران نوجوان به طور خاص در معرض خطر هستند، چرا که با این نوع رژیم غذایی‌، آن‌ها مواد مورد نیاز بدن خود مانند آهن، پروتئین و کلسیم را دریافت نخواهند کرد.



فست فودها دشمن سلامتی - آکاایران

خداحافظی با فست فودها چندان سخت نیست

غذاهای آماده یا فست فودها (fast food) حالا جزء لاینفک برنامه غذایی روزانه اغلب ما شده اند.fastfood غذاهایی که دیگر احتیاج نیست چند ساعت در آشپزخانه وقت گذاشت و آنها را تهیه کرد. شاید به اندازه نصف وقتی که برای خوردن چنین غذاهایی صرف می کنیم، برای تهیه و پختشان زمان نگذاریم، انواع فست فودها که در رستوران، اغذیه فروشی ها و ... با رنگ و لعاب مشتری پسند برای یک وعده غذایی یا بیشتر در روز برای آنهایی که حتی وقت ندارند سرشان را بخارانند، تهیه و روی میز آدمهای گرسنه قرار می گیرند تا سیرشان کنند؛ اما اگر وجه مثبت سریع آماده شدن را کنار بگذاریم فست فود ها که با گوشت های فرآوری شده تهیه می شوند (

کالباس، سوسیس، همبرگر،‌سیب زمینی سرخ کرده و ...) در ظاهر شیک،‌متنوع و خوشمزه شان، باطن بیماری دارند که اگر بخواهیم در هفته چندین وعده غذایی را به خوردن فست فودها اختصاص دهیم باید از همان موقع که به خوردن این غذاها وابسته شده ایم به سلامتی مان هم شک کنیم.

به مناسبت هفته سلامت؛ دکتر نادر درکی مسئول اداره کنترل و نظارت بر مواد غذایی از لایه های مضر و پنهان فست فودها برای کسانی که در برنامه و سبد غذایی شان جای ویژه ای برای چنین مواد غذایی باز کرده اند، صحبت می کند.

فست فود ها از نظر ارزش غذایی در چه جایگاهی قرار دارند و چه مشکلاتی را برای مصرف کننده ایجاد می کنند؟ در تهیه اکثر فست فودها از سوسیس، کالباس و یا سیب زمینی سرخ کرده استفاده می شود و با توجه به افزودن مواد معطر و ادویه جات که طعم و مزه ای متفاوت به آنها می دهد در واقع از نظر ارزش غذایی در مراحل پایین رده بدنی مواد غذایی قرار دارند. اغلب گوشت های فرآوری شده (سوسیس،‌کالباس و ...) دارای پروانه بهداشتی هستند اما در فرمولاسیون این مواد فرآورده های غذایی از موادی استفاده می شود که مضر هستند؛ رنگ دهنده ها،‌ادویه جات،‌روغن و ... ترکیباتی هستند که باعث بروز عوارض شدیدی در بدن می شوند که به طور اختصار به آنها اشاره می شود.

رنگ دهنده ها؛

در بعضی از سوسیس و کالباس ها از نیتریت به عنوان رنگ دهنده استفاده می شود که این ماده باعث ایجاد سرطان سیستم گوارشی در بدن می شود که از یک حد مصرف آن ممنوع می باشد؛ اما از اکثر فرآورده های گوشتی (سوسیس،‌کالباس و ‌همبرگر) که قیمت ارزانی دارند، نمی توان به عنوان جایگزین گوشت استفاده کرد؛ گوشتی که در این مواد استفاده می شود، کیفیت پایینی دارد که از پروتئین های غیر حیوانی هستند که با استفاده از پودر سیر، ادویه و فلفل به این قبیل گوشت ها، رنگ ، بو و طعم غیر طبیعی می دهند تا به یک محصول خوب تبدیل شوند؛ اما در واقع اینطور نیست و از مواد اولیه ناسالم تهیه شده اند.

ادویه های استفاده شده در گوشت های فرآوری شده چه مضراتی برای سلامتی بدن در بردارند؟

ادویه های استفاده شده در این مواد غذایی باعث ایجاد حساسیت شدید در بعضی افراد می شوند؛ به طور مثال بعضی مواقع افراد که از ادویه های هندی که با نحوه مصرف آنها آشنا نیستند، از این نوع ادویه ها استفاده می کنند که باعث اسپاسم حنجره می شود. همچنین بچه ها که فست فود ها را بسیار دوست دارند مصرف سوسیس و کالباس باعث حساسیت شدید پوستی در بچه ها می شود و پوست شان حالت کهیر پیدا می کند و لوله گوارش آنها هم تحت تاثیر این ادویه ها قرار می گیرد و مشکلاتی را برای شان ایجاد می کند. بعضی ادویه ها هم باعث تحریک معده می شوند که ناراحتی های گوارشی را در پی دارند و حتی منجر به زخم معده می شود؛ به طور نمونه فلفل سبز تازه با اینکه تند هست اما هیچ عارضه ای برای معده ندارد ولی ادویه هایی که در فراورده های گوشتی استفاده می شود بسیار عوارض شدیدی را در پی دارند و سلامت بدن را در معرض خطر قرار می دهند.

روغن های به کار رفته در فست فود ها چگونه سلامت بدن را تهدید می کنند؟

چربی و روغن هایی که در این مواد غذایی استفاده می شود، بسیار چاق کننده هستند، چاقی که با کمبود مواد مغذی طبیعی همراه هست، فست فودها را می خوریم تا سیر شویم. افراد جامعه باید به عنوان تنقل به این مواد نگاه کنند نه به عنوان یک ماده غذایی سالم. انواع فست فودها در سرخ کردنشان از روغن های اشباع استفاده می شود که بسیار چاق کننده هستند و فردی که به عنوان غذای اصلی از آنها استفاده می کند به افزایش وزن بی دلیل و افزایش کلسترول مبتلا می شود که عوارض شدیدی در پی دارد. در حال حاضر در اغلب کشورها تولید کننده های فست فود را مجبور کرده اند که به تولید فست فود سالم رو بیاورند و مقدار کالری غذاهای سریع را تحت کنترل درآورده اند که هر وعده نباید بیش از نیاز روزانه کالری داشته باشد و باعث چاقی نشود؛ به طور مثال سالاد بدون روغن و چربی در سبد فست فود ها قرار داده اند. چربی های مصنوعی و اشباع که بسیار مضر هستند، بیماری های گوارشی، قلبی و عروقی را در پی دارند.

اگر برای سرخ کردن فست فودها از روغن مخصوص استفاده شود آیا باز هم عوارض مصرف روغن ها وجود دارد؟

یکی از مضرات فست فود ها،‌سرخ شدن نشاسته در روغن است؛ هر هیدروکربنی که در روغن سرخ شود، حال هر روغنی باشد ایجاد پلی آکریل می کند که ماده ای بسیار سمی است. وقتی یک ماده غذایی نشاسته دار را در روغن سرخ می کنیم زنجیره های نشاسته پشت سر هم قرار می گیرند که ایجاد این رشته ها ترکیبات تازه ای به وجود می آورد که باعث ایجاد یک سری بیماری در بدن می شود. استفاده از روغن مخصوص سرخ کردن حتمی و لازم است؛ اما این روغن ها هم عوارض را کاهش نمی دهند و باز باعث بیماری می شوند ما باید از غذاهای آب پز، بخار پز یا تفت داده شده استفاده کنیم. اما باید این نکته را متذکر شد؛ استفاده از روغن های مایع که اشباع هستند در سرخ کردن مواد غذایی استفاده شوند؛ این روغن ها در اثر حرارت تبدیل به پرکسید می شوند که اکسیژن وارد زنجیره چربی می شود و باعث سمی شدن روغن می شود. روغن نه تنها از شکل طبیعی خارج می شود بلکه تبدیل به ماده ای بسیار مضر می شود. همانطور که مشاهده می کنید وقتی از روغنی که مخصوص سرخ کردن نیست، استفاده می کنیم در ته ماهیتابه یک لایه چربی ایجاد می شود که چسبیده به ظرف و شستن آن بسیار مشکل است؛ این دقیقا همان اتفاقی هست که در سیستم بدن می افتد و این چربی به همین شکل به جداره رگ ها می چسبد.

پیتزا که یک نوع فست فود محسوب می شود از نظر ارزش غذایی در چه جایگاهی قرار دارد؟

در نحوه تهیه پیتزا مقدار زیادی طعم دهنده های متنوع ، رب گوجه، سس مایونز، کالباس، سوسیس و پنیر پیتزا که پنیری بسیار چرب هست، استفاده می شود. هیچ کس نمی گوید که صد در صد این غذاها را کنار بگذارید ما می گوییم به عنوان غذای گاهی وقتی استفاده شود نه اینکه در هفته 3 تا 4 وعده مصرف کنیم. آدمها دوست دارند که تنوع غذایی داشته باشند اما باید به سمت غذاهای سالم برویم؛ به طور مثال پیتزایی باشد با حجم کم و در آن از میوه ها و سبزیجات استفاده شود و پیتزایی حجیم،‌چرب با پنیر و سس فراوان را کنار بگذاریم.

به جای فست فودها می توانیم از چه مواد خوراکی استفاده کنیم؟

ما می توانیم به جای استفاده از این غذاهای چرب و پر ادویه از فست فود های سالم و سنتی استفاده کنیم؛ مخلوط میوه ها و سبزی ها؛ تخمه ها و تنقلات قدیمی، میوه های خشک شده ( توت، آلو، پسته، انجیر، خرما و ...) که عوارض بسیار کمی دارند و چربی هایی که در این دانه های خوراکی وجود دارد برخلاف چربی هایی که در فست فودها استفاده می شود چربی های بسیار مفیدی هستند که نه تنها باعث بیماری نمی شوند، بلکه ‌چربی بد خون را کاهش داده و باعث افزایش چربی خوب بدن می شوند.

برگرفته شده از : پارسی تب

تازه های بخش سلامت

خوردن غذاهای فست فود باعث افسردگی میشود
غذای آماده,فست فود,سلامتی بدن
افسردگی بیماری ناتوان‌کننده و شایع در سراسر دنیا است و شامل کاهش قدرت تفکر، کاهش اعتماد به‌نفس و علاقه به فعالیت‌های طبیعی زندگی است. افزایش شیوع افسردگی در کودکان و بزرگسالان در سال‌های اخیر زنگ‌خطری برای جوامع است.

حدود ۱۲۱ میلیون نفر در سراسر دنیا دچار این اختلال هستند. داروهای ضد‌افسردگی نیز غالبا تاثیر چندانی نداشته و تنها علائم بیماری را می‌‌پوشانند و با وجود استفاده گسترده از این داروها، هنوز شیوع این بیماری در حال افزایش است.

فست‌فودها و خطر افسردگی

محققان دریافتند که خوردن فست‌فودها خطر افسردگی را بیش از ۵۰ درصد افزایش می‌دهد. غذایی که ما می‌‌خوریم، مواد لازم برای متابولیسم، ساخت و ترمیم بافت‌ها و سلول‌ها، بویژه در مغز را تامین می‌‌کند. بخش خاکستری مغز عمدتا از اسیدهای چرب امگا- ۳ ، DHA و EPA تشکیل می‌‌شود و این اسیدهای چرب فراوان‌ترین اسیدهای چرب با چند باند دوگانه در بافت‌های عصبی هستند.

وقتی رژیم غذایی ما مناسب نباشد و مواد ساختمانی لازم را بویژه در دوران رشد برای بدن تامین نکنیم، بدن مجبور است از مواد در دسترس خود استفاده کند، برای مثال اگر رژیم ما حاوی مقدار زیادی چربی‌های مضر (که عمدتا در فست‌فودها و غذاهای فرآوری شده هستند) و در عوض چربی‌های مفید کمتری باشد، بدن از همان چربی‌های مضر استفاده می‌‌کند.

براساس گزارش محققان، شیوع افسردگی در افرادی‌ که بیشتر از غذاهای صنعتی و فرآوری شده مانند کیک‌ها، دونات‌ها و فست‌فودها مانند همبرگر،‌هات‌داگ و پیتزا استفاده می‌‌کنند، ۵۱ درصد بیشتر است. گزارش شده که ابتلا به افسردگی با مقدار مصرف این نوع غذاها ارتباط دارد و هرچه میزان مصرف غذاهای آماده بیشتر باشد، خطر افسردگی نیز بیشتر خواهد شد.

ویژگی افرادی ‌که بیشتر از غذاهای آماده استفاده می‌‌کنند

عمدتا افرادی‌ که بیشتر از غذاهای آماده استفاده می‌‌کنند، ویژگی‌های خاصی دارند. معمولا مصرف این نوع غذاها در افراد مجرد، بی‌تحرک و با عادات غذایی نادرست بیشتر است. به علاوه این افراد از مواد غذایی مفید مانند میوه، سبزی، مغزها، ماهی و روغن زیتون نیز به میزان کمتری استفاده می‌‌کنند و غالبا سیگار می‌‌کشند و اضافه وزن داشته یا چاق هستند. چاقی خود می‌‌تواند زمینه‌ساز بروز مشکل افسردگی باشد.

بنابر مطالعات انجام شده رابطه متقابلی بین چاقی و افسردگی وجود دارد. شیوع افسردگی در افراد چاق حدود ۳ برابر افراد دیگر است. افراد چاق به علت تصویر ذهنی بدی که از شکل ظاهری بدن خود دارند، اعتماد به‌نفس کمتری داشته و مهارت کافی در رویارویی با وقایع اجتماعی را نخواهند داشت.

از سوی دیگر، این افراد با بینش منفی اطرافیان و جامعه مواجه هستند. این عوامل باعث انزوا و کناره‌گیری افراد چاق از مناسبات اجتماعی و در نتیجه اختلالاتی نظیر افسردگی می‌‌شود.

مشکلِ غذاهای آماده

غذاهای تجاری آماده یا غذاهای سرخ شده عمدتا حاوی چربی‌های جامد و اسیدچرب ترانس هستند که برای بدن مضرند. این چربی‌ها نه تنها خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند، بلکه با عملکرد طبیعی انتقال‌دهنده‌های عصبی در مغز تداخل یافته و فعالیت الکتریکی طبیعی مغز را که برای پیام‌رسانی لازم است، دچار اشکال می‌‌کنند.

کلام آخر

امروزه مدارکی وجود دارد که تغذیه مناسب می‌‌تواند به کاهش این مشکل کمک کند. غذاهای طبیعی که حاوی ویتامین‌های گروه B، اسیدهای چرب امگا-۳ و روغن زیتون هستند، می‌‌توانند خطر افسردگی را کاهش دهند. تغییر شیوه زندگی و داشتن تحرک بدنی و ورزش منظم روزانه علاوه بر آنکه در تغییر خلق بیماران افسرده و بهبود علائم روانی آنها اثرات مفید غیرقابل انکاری دارد، در ارتقای سلامت و کنترل وزن آنها نیز موثر است.



RE: عدم مصرف فست فودها - moon light - 2013/01/04

من سالین زیادیه که از فست فودها وچیپس وپفک وهرچیزی که بگید بده استفاده نمیکنم.البته متاسفانه بشدت به شیرینیجات علاقمندم.البته خودم شیرینی میپزم وسعی میکنم روغن یا کره اش وشکرش کم باشه.


RE: عدم مصرف فست فودها - شهرزاد - 2013/04/01

5 دلیل برای خداحافظی با فست فود


فست فودها خوراکی های خوشمزه ای هستند که ترک آن ها بسیار سخت است ولی در کنار خوشمزگی برای بدن بسیار مضر هستند و خیلی راحت و سریع ما را بیمار می کنند. کلسترول خون و بیماری های قلبی از جمله مهمترین مشکلاتی است که برای بدن شما به وجود می آید. در این مطلب نگاهی به مشکلات دیگری که فست فودها ایجاد میکنند داریم:


wink2** آسم در فرزندان: محققان با بررسی نمونه های مختلفی از کودکانی که دچار بیماری های تنگی نفس و آسم هستند به این نتیجه رسیده اند که والدینی که بیش از حد از فست فود استفاده می کنند فرزندانشان بیشتر در معرض آسم هستند. البته در برخی از کودکان نیز تنگی نفس های شدیدتری دیده شده است.


wink2** بیماری های پوستی: یکی از مشکلاتی که فست فودها بر سر شما می آورند خراب شدن پوست است. مواد و ادویه های مختلفی که در این خوراکی ها وجود دارد با پوست زیاد سازگار نیستند و می تواندد پوست شما را به طور کامل نابود کنند. لک های مختلف از جمله نشانه های بیماری های پوستی هستند که بر اثر خوردن فست فود به وجود می آیند.


wink2** افسردگی: تحقیقات مختلفی صورت گرفته است که نشان می دهد فست فود ها می توانند باعث افسردگی شوند. کمبود ویتامین های مختلف مانند ویتامین B و همچنین اسیدهای چرب از جمله دلایل به وجود آمدن افسردگی است.


wink2** خطر آلزایمر: در یکی از تحقیقاتی که در سوئد انجام شده است دانشمندان به این نتیجه رسیده اند؛ افرادی که رژیم غذاییشان بیشتر از فست فودها تشکیل می شود پس از مدتی دچار آلزایمر می شوند. این درحالی است که خوراکی های سرشار از ویتامین E مانند بادام می تواند به مغز را بهبود دهد.


wink2** سرطان پروستات: محققان از جمله دلایلی که برای ترک مصرف فست فودها می آورند سرطان های مختلف است. یکی از مهمترین سرطان هایی که ممکن است به سراغ این افراد برود سرطان پروستات است. سیب زمینی سرخ کرده نیز در صدر جدول فست فودهایی قرار دارد که باعث این بیماری می شود.