خواص نخود فرنگی - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: خواص نخود فرنگی (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%86%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D9%81%D8%B1%D9%86%DA%AF%DB%8C) |
مصرف نخود فرنگی به سلامت استخوان ها و قلب کمک می کند - pariya - 2010/12/11 مصرف نخود فرنگی به سلامت استخوان ها و قلب کمک می کند
نخودفرنگی به دلیل داشتن پتاسیم برای نگهداری و حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند. نخودفرنگی جزء حبوبات نیست بلکه جزء گروه سبزی ها است و نخودفرنگی تازه سرشار از ویتامین های گروه B، ویتامین C و پتاسیم است. وی گفت: نخودفرنگی نسبت به سایر سبزی های دیگر انرژی بالاتری دارد و دارای آب و فیبر فراوان است. واکنش های حیات بدن در مقابل آب صورت می گیرد، کاهش یک تا ۲ درصدی آب بدن موجب کاهش کارآیی ۱۰ تا ۲۰ درصدی افراد می شود و کسانی که نمی توانند زیاد آب مصرف کنند می توانند از سبزی ها به مقدار زیادی استفاده کنند تا آب بدن آنها تأمین شود. این متخصص تغذیه افزود: از آنجایی که این ماده غذایی کالری کمی دارد، مصرف آن برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مناسب است. نخودفرنگی غنی از فیبرهای غذایی است، به همین دلیل برای کسانی که از یبوست رنج می برند، مفید است. بزرگمهر اضافه کرد: نخودفرنگی به دلیل داشتن پتاسیم برای نگهداری و حفظ سلامت استخوان ها اهمیت دارد و فولیک اسید و ویتامین های گروه B موجود در نخودفرنگی نیز برای ارتقای سلامت قلب و عروق افراد اهمیت دارد. ويتامين C و آهن موجود در نخود فرنگي به تقويت سيستم ايمني بدن کمک مي - warrior - 2011/07/26 ایران اکونومیست: يک فوق تخصص تغذيه گفت: وجود مقادير زيادي ويتامين C و آهن در نخود فرنگي موجب شده که اين ماده غذايي به تقويت سيستم ايمني بدن کمک کند. دکتر کيومرث دانشور در گفت وگو با ايسنا منطقه کرمانشاه، در خصوص خواص اين ماده غذايي گفت: نخود فرنگي که در واقع دانه يا تخم کروي شکل گياه نخودسبز است صرف نظر از اين که غني از پروتئين است مقدار زيادي ويتامين و املاح را نيز در خود جاي داده است و از اين رو اين گياه فوايد غذايي زيادي دارد. وي همچنين گفت: نخود فرنگي منبع بسيار خوبي از ويتامينهاي گروه B است که همه ويتامينهاي اين گروه براي سوخت وساز چربي، پروتئين و کربوهيدرات ضروري هستند. دانشور در ادامه افزود: وجود مقادير زيادي ويتامين C و آهن در نخود فرنگي موجب شده که اين ماده غذايي به تقويت سيستم ايمني بدن کمک کند. ويتامين C موجود در اين گياه بسياري از سلولهاي توليد کننده انرژي را از تخريب بوسيله راديکالهاي آزاد محافظت ميكند و در پيشگيري از بروز سرطان موثر است. دکتر دانشور در پايان تاکيد کرد: همچنين اين گياه حاوي مادهاي موسوم به لوتئين است که به کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي چشمي مانند دژنراسيون ماکولار و آب مرواريد کمک ميکند. اندر خواص نخود فرنگی - نازلی - 2012/06/11 4 دلیل خوب برای مصرف نخود فرنگی --------------------------------------- اگر نخود فرنگی دوست ندارید سعی کنید این مطلب را به دقت بخوانید و در ذائقهتان تغییری ایجاد کنید. ----------------------------------------------------------------------------- شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که در زمان کودکی و یا حتی الآن شروع میکنند به جدا کردن نخود فرنگیهای موجود در غذاها. اما در این مقالهی کوتاه ما قصد داریم فقط چند نمونه از فواید این نخودهای سبز کوچک را بازگو کنیم تا شما را با آن آشتی دهیم. اگر نخود فرنگی دوست ندارید سعی کنید این مطلب را به دقت بخوانید و در ذائقهتان تغییری ایجاد کنید. توصیه میکنیم به خاطر سلامتیتان خود را از مصرف این قبیل مواد غذایی محروم نکنید. نخود فرنگی به کاهش وزن کمک میکند نخود فرنگی در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی دیگر حاوی پروتئین بیشتر و کالری و چربی کمتری است. در واقع در هر فنجان نخود فرنگی 134 کالری وجود دارد و سرشار از فیبر است. برای همین برای افرادی که میخواهند وزن کم کنند یک مادهی غذایی فوقالعاده محسوب میشود. اگر رژیم لاغری گرفتهاید در سوپتان نخود فرنگی بریزید. در این صورت سوپتان حاوی 9 گرم فیبر و 9 گرم پروتئین است و جلوی اشتها را گرفته و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد میکند. نخود فرنگی از یبوست پیشگیری میکند نخود فرنگی سرشار از فیبرهای غیر حلَالی است که از یبوست پیشگیری میکنند. نخود فرنگی منبع فوقالعادهی ویتامین C و همچنین آنتی اکسیدانهای لوتئین و زآگزانتین محسوب میشود که از بیماری آب مروارید و بیماریهای چشمی دیگر پیشگیری میکنند نخود فرنگی میزان کلسترول خون را کاهش میدهد نخود فرنگی منبع خوب پکتین و فیبرهای غذایی دیگری است که میزان کلسترول خون را کاهش میدهد. اگر از کلسترول بالا رنج میبرید حتماً نخود فرنگی را در برنامهی غذایی خود بگنجانید. نخود فرنگی از بسیاری از بیماریها پیشگیری میکند یک فنجان نخود فرنگی حاوی نصف ویتامین K مورد نیاز روزمرهی ما است. این مادهی مغذی برای پیشگیری از تخریب بافتهای استخوانی، تصلب شرایین، بیماریهای قلبی و حتی سرطان لازم و ضروری است. نخود فرنگی منبع فوقالعادهی ویتامین C و همچنین آنتی اکسیدانهای لوتئین و زآگزانتین محسوب میشود که از بیماری آب مروارید و بیماریهای چشمی دیگر پیشگیری میکنند. RE: 4 دلیل خوب برای مصرف نخود فرنگی - # پریسا # - 2012/06/11 نخودفرنگی حاوی موادی است که برای سلامت استخوان مناسب میباشند. آنها منبعی غنی از ویتامین K1 ، فولیکاسید و ویتامین B6 هستند. نخود فرنگی در همه انواع آن طعمی بسیار خوشمزه دارد و از نظر سلامتی مغذی میباشد. فصل کاشت نخود فرنگی از بهار تا اوایل پاییز است. نخود فرنگی، گیاهی است که میوه آنها غلاف مانند است و دانههای گوشتی که ما آنها را بعنوان نخود میشناسیم در آن وجود دارد. نخود از محدود حبوباتی است که هم بصورت پخته و هم خام،جزء سبزیجات تازه محسوب میگردد. اگرچه، تنها 5 درصد از نخود بصورت خام فروخته میشوند، باقی آنها یخزده و یا کنسرو شده است. نخود یخزده به این دلیل که طعم خود را حفظ کردهاند و سدیم کمتری دارند، ترجیح داده میشوند. فواید نخودفرنگی نخودفرنگی حاوی موادی است که برای سلامت استخوان مناسب میباشند. آنها منبعی غنی از ویتامین K1 هستند که استئوکلسین(Osteocalcin) که اصلیترین پروتئین در استخوان است را فعال میسازد. استئوکلسین مولکولهای کلسیم درون استخوان را جذب مینماید. بنابراین بدون ویتامین K1 به اندازه کافی، میزان استئوکلسین کافی نمیباشد و معدنیشدن استخوان صورت نمیگیرد. نخود فرنگی منبعی از فولیک اسید و ویتامین B6نیز است. این دو ویتامین در کاهش ساخت هموسستئین که مولکول خطرناکی است کمک میکنند. مطالعهای نشان دادهاست که زنان یائسهای که از کمبود میزان فولیکاسید خود اطلاعی ندارند بوسیله مکملهایی که فولیک اسید دارند، میزان هموسستئین در آنها کاهش مییابد. مواد موجود در 100 گرم نخود فرنگی ویتامین K 41.40 میکروگرم منگنز 0.84 میلی گرم ویتامین C 22.72 میلی گرم فیبر 8.80 گرم ویتامین B1 0.41 میلی گرم فولات 101.28 میکروگرم ویتامین A 955.20 واحد تریپتوفان 0.06 گرم فسفر 187.20 میلی گرم ویتامین B6 0.23 میلی گرم منیزیم 62.40 میلی گرم ویتامین B2 0.24 میلی گرم مس 0.28 میلی گرم آهن 2.46 میلی گرم سرب 1.90 میلیگرم پتاسیم 433.60 میلی گرم کمک به قلب بوسیله نخود فرنگی هموسستئین رگهای خونی را تخریب میکند و باعث گرفتگی رگها میگردد. بنابراین فولیک اسید و ویتامینB6 در نخود فرنگی از سلامت سیستم قلبی ـ عروقی حفاظت میکنند. در واقع فولیک اسید برای عملکرد سیستم قلبی ـ عروقی بسیار مهم است و در مطالعهای که در سال 1995 انجام گرفت، در طول یک سال 400 میکروگرم فولیک اسید در روز از مرگ 28000 نفر بدلیل مشکلات سیستم قلبی ـ عروقی در سال در آمریکا جلوگیری نمود. بالا بردن انرژی و سلامت نخود فرنگی یکی از مهمترین غذاهایی است که اگر شما معمولاً احساس خستگی و بی حالی میکنید، میتواند جزء رژیم غذایی شما قرار گیرد. نخود فرنگی به این دلیل که مواد مغذی موجود در آن سلولهای تولید کننده انرژی و سیستمهای بدن را حمایت میکند و برای رفع خستگی مهم میباشد. نخود فرنگی منبعی خوب از ویتامین B1، B6، B2 و B3میباشد که همه این ویتامینها برای سوخت و ساز چربی، پروتئین و کربوهیدرات ضروری میباشد. نخود فرنگی همچنین منبعی غنی از آهن و مواد معدنی ضروری برای عملکرد طبیعی سلولهای خونی میباشد که کمبود آنها باعث کم خونی،خستگی و کاهش سیستم ایمنی بدن میگردد. نخود فرنگی همچنین منبعی از ویتامین C است که بسیاری از سلولهای تولید کننده انرژی را از تخریب بوسیله رادیکالهای آزاد محافظت مینماید. بالا بردن سلامتی بوسیله نخودفرنگی ویتامینC موجود در نخود فرنگی، از ابتلاء به سرطان جلوگیری مینماید. مشاهده شده است که جذب بالای ویتامین C باعث کاهش ابتلاء به انواع سرطانها میگردد که از آن جمله میتوان به سرطان خون، سرطان غدد لنفاوی، ریه و پانکراس و همچنین سرطانهایی که به هورمونهای جنسی مربوط میباشند مانند سرطان سینه، پرستات، مثانه و سرطان تخمدان اشاره نمود. ویتامین C، اولین و موثرترین محافظ آنتی اکسیدانی در بدن است. ویتامین C، از تخریب سلولهای ساختاری مانند DNA، جلوگیری میکند و به بدن برای مقابله با آلودگیهای محیطی و سموم شیمیایی کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد. چگونگی انتخاب و نگهداری از نخود فرنگی سعی کنید نخود فرنگی انتخابی شما، لطیف، مخملی و سفت باشد. رنگ آنها باید سبز و شفاف باشد. از خرید نخود فرنگیهایی که رنگ سبز آنها تیره و یا خیلی روشن باشد و یا زرد رنگ با نقطههایی خاکستری رنگ باشد خودداری نمایید. همچنین نخود فرنگیهایی را که پف کرده، آبکی و کپک زده هستند را نیز خریداری ننمایید. بهتر است نخود فرنگیها را در فصل مناسب آنها تهیه و مصرف کنید و اگر نمیتوانید باید آنها را سریع فریز کنید. نخود فرنگی را شسته نشده و خارج از غلاف را درون کیسه بریزید و در فریزر نگه دارید،در این حالت نخود فرنگی چندین روز میتواند در فریزر بماند. RE: 4 دلیل خوب برای مصرف نخود فرنگی - شيدا رها - 2013/06/19 فواید نخودفرنگی ويتامينD موجود در نخودفرنگي مي تواند در حفظ و لطافت پوست موثر باشد و نقش آنتي اكسيداني در پيشگيري از بيماريها ايفا كند. مدير گروه تغذيه مركز بهداشت استان يزد در گفتوگو با خبرنگار وب دا يزد گفت: هر 100 گرم نخود فرنگي 96 كيلوكالري دارد و حاوي 20 درصد كربوهيدرات است كه از اين مقدار 7 درصد آن حاوي فيبر مي باشد بنابراين اين ماده غذايي در دريافت فيبر غذايي نقش بسيار خوبي ايفا مي كند و مي تواند در جلوگيري از يبوست و تنبلي روده نقش بسيار خوبي داشته باشد. يوسف نقيايي تصريح كرد: همچنين نخود فرنگي حاوي سه درصد پروتئين است كه از اين حيث مي تواند مفيد بوده بخصوص اسيد آمينه شاخه دار در آن نسبتا بالا مي باشد كه مي تواند در رشد كودكان و نوجوانان بسيار مفيد باشد. اين كارشناس تغذيه، اسيد فوليك موجود در اين ماده غذايي را نسبتا مناسب به ميزان 127 ميكروگرم ذكر كرد و افزود: ويتامينD موجود در آن نيز مي تواند در حفظ و لطافت پوست موثر باشد و نقش آنتي اكسيداني در پيشگيري از بيماريها ايفا كند. وي همچنين گفت: رنگ سبز اين ماده غذايي نشان از وجود ماده اي بنام لوتئين دارد كه اين رنگدانه در بينايي و حفظ بافت شبكيه نقش بسزايي دارد. نقيايي خاطرنشان كرد: به خاطر وجود پروتئين و پورين در اين ماده غذايي، مصرف زياد آن مي تواند ميزان اسيد اوريك خون را بالا ببرد بنابراين در افرادي كه دچار بيماري نقرس و يا اسيد اوريك بالاي خون هستند توصيه مي شود در مصرف آن دقت بيشتري کنند. RE: 4 دلیل خوب برای مصرف نخود فرنگی - سهند - 2013/06/19 تشکر نازلی خانم منم خورشتشو درست می کنم بعد از کمی جوشیدن با آب واضافه کردن گوجه فرنگی و نمک و آبخوره و کره یا روغن وکمی هم سیب زمینی خُرد شده ....خوراک خوشمزه ای میشه.
RE: 4 دلیل خوب برای مصرف نخود فرنگی - نازلی - 2013/08/04 اندر خواص نخود از فرنگ آمده نخود! نخودفرنگی! سبز و کوچک و نرم! زیبایی بخش سالاد الویه و سوپ و سالاد ماکارونی. این نخودهای کوچک علاوه بر خوشمزه بودن گنجینهی کوچکی از مواد مغذی هستند که خدمت زیادی به سلامتی ما میکنند. اگر میخواهید باک ویتامین C بدن تان را پر کنید، افسردگی را از خود دور کنید یا از قلب تان حفاظت کنید و غیره از مصرف این نخودهای سبز کوچک غافل نشوید. با ما باشید تا بیشتر با خواص نخودفرنگی آشنایتان کنیم. نخودفرنگی سرشار از ویتامین C نصف فنجان نخودفرنگی پاک شده یعنی در حدود 90 گرم از این نخودهای سبز 50 درصد نیاز روزانهی ما به ویتامین C را تامین میکند. ویتامین C برای رشد و ترمیم بافتهای بدن و همچنین برای ساخت کلاژن لازم است. باید بدانید که کلاژن پروتئین لازم برای سلامت غضروف ها، پوست و تاندونها میباشد و بدون آن کار این بافتها لنگ میشود. از اینها گذشته وجود ویتامین C برای جذب بیشتر آهن لازم است. باید بدانید که بدن ما نمیتواند این ویتامین را ذخیره کند برای همین لازم است که هر روز ویتامین C بدن تان را از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از این ویتامین تامین کنید. مصرف نخودفرنگی یکی از روشهای تامین این ویتامین ضروری بدن میباشد. نصف فنجان نخودفرنگی پخته شده 25 درصد نیاز روزانهی ما به منگنز را تامین میکند. منگنز یکی از عناصر کلیدی آنزیمی است که به خنثی کردن رادیکالهای آزاد کمک میکند. متاسفانه کار رادیکالهای آزاد تخریب و آسیبرسانی به سلولهای بدن است نخودفرنگی بخورید افسردگی از شما دور شود نخودفرنگی خام و پخته منبع خوب اسید فولیک یا همان فولات محسوب میشود. در واقع نصف فنجان نخودفرنگی حدود 13 درصد نیاز روزانهی ما به این ویتامین را تامین میکند. اسید فولیک یکی از آن ویتامینهای لازم و ضروری بدن است. نتایج یک پژوهش فنلاندی که در سال 2012 درJournal of AffectiveDisorders به چاپ رسیده است نشان میدهد که کمبود اسید فولیک در بدن خطر بروز علائم افسردگی را بالا میبرد. در این پژوهش ثابت شد افرادی که اسیدفولیک بیشتری دریافت میکنند به میزان 50 درصد کمتر در معرض افسردگی قرار میگیرند. پس اگر میخواهید افسردگی از شما دور شود بهتر است در مصرف نخودفرنگی سخاوت بیشتری به خرج دهید. نخودفرنگی دوستدار قلب شما 90 گرم نخودفرنگی پخته شده یعنی معادل نصف فنجان حدود یک چهارم نیاز روزانهی ما به فیبرها را تامین میکند. نتایج یک پژوهش سوئدی که روی بیش از 20000 نفر انجام شده بود نشان میدهد خانمهایی که تغذیهیشان سرشار از مواد غذایی حاوی فیبر است کمتر از خانمهایی که فیبر کمتری مصرف میکنند در معرض بیماریهای قلبی عروقی قرار میگیرند. در خصوص آقایان نیز باید بگوییم داشتن تغذیهی سرشار از فیبر خطر سکتهی مغزی را کاهش میدهد. نخودفرنگی برای مقابله با رادیکالهای آزاد نصف فنجان نخودفرنگی پخته شده 25 درصد نیاز روزانهی ما به منگنز را تامین میکند. منگنز یکی از عناصر کلیدی آنزیمی است که به خنثی کردن رادیکالهای آزاد کمک میکند. متاسفانه کار رادیکالهای آزاد تخریب و آسیبرسانی به سلولهای بدن است. این رادیکالهای شوم میتوانند باعث رشد برخی از سرطانها شده و به غشای سلولها و DNA ما آسیب برسانند. برای همین لازم است تمام تلاش خود را برای مقابله با این رادیکالهای آزاد انجام دهید. نصف فنجان نخودفرنگی پاک شده یعنی در حدود 90 گرم از این نخودهای سبز 50 درصد نیاز روزانهی ما به ویتامین C را تامین میکند. ویتامین C برای رشد و ترمیم بافتهای بدن و همچنین برای ساخت کلاژن لازم است نخودفرنگی به کاهش وزن کمک میکند نخودفرنگی یک ماده غذایی کم کالری و کم چرب و حاوی پروتئین است. در واقع در هر فنجان نخودفرنگی 134 کالری وجود دارد و همانطور که گفتیم سرشار از فیبر میباشد. برای همین هم این مادهی غذایی در کاهش وزن بسیار موثر عمل میکند. اگر قصد لاغری دارید سوپ سبزیجات تهیه کرده و داخل آن نخودفرنگی بریزید. در این صورت سوپتان حاوی 9 گرم فیبر و 9 گرم پروتئین میشود که جلوی اشتها را گرفته و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد میکند. توصیه میکنیم قبل از صرف غذای اصلیتان اول سوپ بخورید. در این صورت حجم زیادی از معده تان اشغال میشود و دیگر میلی به پرخوری نخواهید داشت. |