سایه روشنهای مصرف آدامس - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: تغذیه و سلامت (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D9%88-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA) +---- موضوع: سایه روشنهای مصرف آدامس (/Thread-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%A2%D8%AF%D8%A7%D9%85%D8%B3) صفحه ها:
1
2
|
سایه روشنهای مصرف آدامس - مـه ســـا - 2010/01/02 آدامس جویدن را یونانیان، به مردمان شناساندند. آنها صمغ یا رزین درخت mastic یا mastiche را می جویدند. این صمغ را بیشتر زنان یونانی می جویدند. آنها برای تمیز کردن دندان ها و خوش بو کردن تنفس، از این صمغ ها استفاده می کردند. در حدود سال 50 بعد از میلاد، یک داروساز یونانی به نام Dioscorides اولین کسی بود که پودر mastiche را به جهانیان شناساند. بعدها، انگلیسی ها از پوست نوعی درخت کاج به عنوان صمغ استفاده کردند. در سال 1860، این صمغ ها به آمریکا برده شد و در آنجا یک تکنسین دندانساز به نام آلفرد آدامز، سعی در ساخت یک نوع ماده ی لاستیک مانند از این صمغ ها کرد و بدین وسیله بود که آدامس شناخته شد. � دکتر آدامز برای بهتر کردن آدامس ها، خودش آنها را می جوید و به اصطلاح آزمایش می کرد و آنهایی که خوب بودند را در مغازه ای که به همین منظور باز کرده بود، می فروخت. امروزه آدامس های متنوعی در بازار یافت می شود. به طور کلی، آدامس از پنج ترکیب عمده ساخته� شده است: 1- صمغ 2- شیرین کننده 3- نرم کننده 4- طعم دهنده و رنگ دهنده� 5- مواد نگاه دارنده. ترک سیگار به وسیله آدامس محققان به این نتیجه رسیده اند که جویدن آدامس باعث دریافت کمتر نیکوتین می گردد. بنابراین اگر می خواهید سیگار را کنار بگذارید، آدامسی که دارای نیکوتین است را بجوید، زیرا به این وسیله شما می توانید از نشانه های ترک سیگار نظیر: خستگی، بیقراری و گرسنگی در امان باشید. علاوه بر آن کم کم سیگار کشیدن را فراموش می کنید و چه بسا ممکن است به جای آدامس های نیکوتین دار ، آدامس های بدون قند را بجوید که در این صورت سلامتی خود را تضمین می کنید. تاثیر آدامس بر دندان ها عموم مردم بر این باورند که جویدن آدامس برای سلامتی دندان ها مضر است. با این وجود بسیاری از دندانپزشکان به مردم توصیه می کنند بعد از غذا، آدامس های بدون قند بجوند. لازم به توضیح است که در ساخت آدامس های بدون قند، از قندهای مصنوعی مانند آسپارتام و یا گزیلیتول استفاده می شود که جزو شیرین کننده های کم کالری هستند. فرآیند پوسیدگى دندان با تولید اسید شروع مى شود که ناشى از متابولیسم باکترى ها در پلاک دندانى است. جویدن آدامس بعد از غذا باعث کاهش مقدار اسید پلاک می گردد، لذا از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. پلاک دندان یک توده ی بى رنگ و چسبناک از میکروارگانیسم ها و پلى ساکاریدها است که در اطراف دندان تشکیل مى شود و به دندان ها و لثه مى چسبد. پلاک باعث پرورش باکترى تولید کننده ی اسید در دهان می شود. عملکرد بزاق با جویدن آدامس جویدن آدامس باعث تولید بزاق می شود و بزاق عامل بیرون انداختن باکتری های درون دهان می باشد. همچنین بزاق دارای کربنات هیدروژن می باشد که باعث خنثی کردن باکتری های دندانی یا همان پلاک ها می گردد. برای همین است که بعضی از خمیر دندان ها دارای کربنات هیدروژن می باشند. بزاق همچنین دارای عناصر معدنی از قبیل: کلسیم، فسفات و فلوراید می باشد. تمام این عناصر باعث استحکام دندان می شوند. یکی از ترکیبات بزاق، آنزیمی است که موجب تسریع هضم کربوهیدرات ها در دهان می شود، بنابراین کربوهیدرات ها خیلی زود وارد مری می شوند و مدت زمان کمتری با دندان ها در تماس هستند که این خود به حفظ سلامت دندان ها کمک می کند. تاثیر آدامس بر حافظه یکی دیگر از خواص آدامس جویدن این است که باعث افزایش تمرکز و هوشیاری می شود. ثابت شده است که جویدن، باعث تحریک قسمتی از مغز به نام " هیپوتالاموس" می گردد. هیپوتالاموس، باعث آزادسازی هورمونی می شود که در بیداری و هوشیاری موثر است. جویدن آدامس باعث تقویت حافظه و افزایش ضریب هوشی (IQ) می شود. افرادی که آدامس می جوند، بهتر اسامی را به خاطر می آورند و حافظه قوی تری دارند. به خاطر آنکه جویدن آدامس باعث افزایش ضربان قلب می گردد، پس مغز اکسیژن بیشتری دریافت می کند و این باعث افزایش ادراک و شناخت می گردد. تاثیر آدامس بر وزن جویدن آدامس، باعث از بین رفتن 50 کیلو ژول انرژی در هر ساعت می شود. بدین ترتیب اگر فردی در تمام روز آدامس بجود، حدود 5 کیلوگرم در سال از وزن خود می کاهد. اما این روش کم کردن وزن خوب نیست، زیرا دیده شده افرادی که دائما در حال جویدن آدامس هستند، دچار بیماری دردناکی در فک به نام temporomandibular joint disorder می گردند. آدامس و اثر آن در جراحی روده محققان انگلیسی گفته اند، جویدن آدامس بعد از عمل جراحی روده، روند بهبودی را تسریع می کند، زیرا باعث سرعت بخشیدن به عملکرد روده می گردد. دیده شده است، افرادی که عمل جراحی روده را انجام می دهند و بعد آدامس می جوند، سریع تر گاز روده را خارج می کنند و حرکات روده ای در آنها سریع تر انجام می شود. خواص دیگر آدامس جویدن آدامس جویدن باعث کاهش تنش و استرس می شود. از سوزش قلب و برگشت اسید معده یا برگشت غذا جلوگیری می کند. باعث خوشبو شدن دهان می شود. نکته جالب توجه: اگر آدامس تان را قورت دادید، نگران نباشید، زیرا تمامی ترکیبات آدامس طی مراحلی در دهان، معده، روده کوچک و روده بزرگ هضم می شوند و در آخر از بدن دفع می گردند، یعنی آدامس در معده تان باقی نمی ماند. تاثیر جویدن آدامس بر عملکرد مغز - نازلی - 2011/05/28 تاثیر جویدن آدامس بر عملکرد مغز آیا می دانستید آدامس جویدن تاثیر مستقیمی را بر روی مغز شما می گذارد؟چگونه ؟ آیا این تاثیر مثبت می باشد یا منفی؟یک دندانپزشک اظهار کرد: جویدن آدامس های شیرین شده با شیرین کننده های خاص در برخی مواقع موجب بروز واکنش های حساسیتی در افراد می شود. دکتر رضا زمانی گفت: مصرف آدامس های حاوی کافئین ممکن است تا حدی بر خواب افراد اثر گذاشته و موجب بی خوابی آنها شود. افرادی که تعداد قابل توجهی از دندانهایشان را با آمالگام (ترکیبی از فلز) پر کرده اند و زیاد هم آدامس می جوند، در واقع مقداری جیوه نیز وارد بدن آنها می شود. وی تصریح کرد: علاوه بر ضررهایی که عده ای از پزشکان برای جویدن آدامس ذکر می کنند، مواردی از پریدن آدامس به ریه افراد و خطرات عدیده آن ذکر شده است. همچنین جویدن آدامس قبل از جراحی های گوارشی با افزایش ترشحات گوارشی احتمال خطر را افزایش می دهد. وی از مهمترین نکات مثبت جویدن آدامس به بهبود حافظه عملی و افزایش توان یادگیری کوتاه مدت و بلندمدت اشاره کرد و افزود: جویدن آدامس بخش جلوی شبکه کورتکس مغزی را فعال تر می کند و موجب پردازش بهتر اطلاعات مغز انسان می شود. علاوه بر آن نه تنها عضلات دهانی بلکه فعالیت عضله زبان نیز هنگام جویدن آدامس افزایش می یابد و به دفع مواد سمی گروهی از عضلات بدن کمک می کند. منبع : خبر آنلاين RE: تاثیر جویدن آدامس بر عملکرد مغز - SSA - 2011/06/01 ممنون از توضيحاتت اما من شنيدم كه موقع آدامس جويدن مقدار زيادى بزاق به معده ميريزه و معده منتظر غذا ميشه و شخص احساس گرسنگى ميكنه كه باعث چاقى ميشه. آيا اين درسته؟ RE: تاثیر جویدن آدامس بر عملکرد مغز - fireboud - 2011/06/01 باعث نفخ میشه RE: تاثیر جویدن آدامس بر عملکرد مغز - A.Mohsen - 2011/06/01 فک انسان درد می گیرد و اعصاب آدم خرد می شود، چون هرچه می جوی آماده ی بلع نمی شود!!! RE: تاثیر جویدن آدامس بر عملکرد مغز - نازلی - 2011/06/01 (2011/06/01, 12:17 AM)SSA نوشته است: ممنون از توضيحاتت چرخی در اینترنت زدم واین مطلب رو در جواب سوال شما پیدا کردم امیدوارم مفید باشه جویدن آدامس اشتها را کاهش می دهد ممکن است بتوانید با جویدن بیشتر آدامس های بدون قند میزان خوردن غذاهای سرپایی را از بین می برد. به گزارش هلث دی نیوز در جریان یک تجربه، به گروهی از افراد سه ساعت پس از خوردن یک ناهار استاندارد مجموعه ای از غذاهای سرپایی ارائه شد و به آن ها گفته شد که هر چقدر که می خواهند از این غذاهای سبک بخورند. در یکی از بعدازظهرها از شرکت کنندگان همچنین خواسته شده بود که در دوره زمانی میان زمان ناهار و زمان میان غذا هر ساعت برای 15 دقیقه آدامس بدون قند بجوند. در یک بعدازظهر دیگر، افراد در این زمان آدامس نمی جویدند. پژوهشگران دریافتند که افرادی که در فاصله زمان میان مصرف این دو زمان غذاخوردن آدامس جویده بودند، در مقایسه با آنهایی که آدامس نجویده بودند، غذای سرپایی کمتری خوردند و 40 کالری سوزاندند. افرادی که در این تجربه شرکت کرده بودند - 115 مرد و زن 18 تا 54 ساله که همگی پیش از آن مرتبا آدامس می جویدند- گفتند که بعد از جویدن آدامس آنقدر احساس گرسنگی نمی کردند و تمایلی به غذاهای شیرین نداشتند. آنها همچنین گزارش کردند که در طول بعدازظهر انرژی کافی داشته اند و نسبت به بعدازظهری که آدامس نمی جویدند، کمتر در زمان میان غذای بعدازظهر احساس خواب آلودگی می کردند. نتایج این بررسی در 19 آوریل (30 فروردین) در کنفرانس "زیست شناسی تجربی 2009" در نیواورلئانز آمریکا اعلام شد. پائولا جی گیسلمن، رئیس بخش بهداشت زنان و رفتار تغذیه و ترک سیگار در مرکز پژوهش زیستی -پزشکی پنینگتون و سرپرست این تحقیق در یک اعلامیه خبری در این کنفرانس گفت: "در مجموع پژوهش بیانگر آن است که جویدن آدامس بالقوه می تواند نقشی در کنترل اشتها، کاهش تمایل به غذاهای سرپایی و کنترل وزن داشته باشد. حتی تغییرات کوچک در کالری می تواند اثری در درازمدت در وزن ایجاد کند. و این پژوهش از نقش جویدن آدامس به عنوان ابزاری ساده و عملی برای کنترل مصرف و میل به غذاهای سرپایی به خصوص غذاهای شیرین، حمایت می کند." RE: تاثیر جویدن آدامس بر عملکرد مغز - montazer - 2011/06/01 من که از جویدن خوراکی که هرچی بجوی تموم نشه اعصابم خورد میشه.اثرش برای من برعکسه ،مغزم هنگ میکنه. 8دليل قانع كننده براي ترك آدامس - نازلی - 2011/10/23 8 دليل قانع كننده براي ترك آدامس خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران با وجودي كه اجداد ما از برگ گياهان و صمغهاي طبيعي براي تميز كردن دندانها و خوشبو شدن دهانشان استفاده ميكردند اما به نظر ميرسد صنعت جهاني 30 ميليارد دلاري توليد آدامسها و پودرهاي سفيدكننده در عصر حاضر به اندازه روشهاي طبيعي گذشتگان در اين زمينه مفيد و موثر نبوده است. به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، در واقع بيشتر آدامسهايي كه امروزه توليد ميشوند مملو از مواد شيميايي سمي، رنگهاي مصنوعي، مواد شيرين كننده و طعمدهندههاي مصنوعي هستند. به گزارش سايت اينترنتي ارگانيك، به رغم اينكه دندانپزشكان ادعا ميكنند جويدن آدامسهاي بدون قند براي كاهش پلاك و پوسيدگي دندانها مفيد است اما در اين مقاله هشت دليل قانع كننده ارائه شده كه شما را وادار ميسازد اين عادت نامناسب و مضر را ترك كنيد. اين هشت دليل عبارتند از: 1- جويدن آدامس فشار مضاعفي را بر غضروف ضربهگير در مفاصل آرواره شما وارد ميكند و موجب ميشود كه تا پايان عمر در فك خود احساس درد و ناراحتي داشته باشيد. حتي عضلات آرواره ممكن است در اثر جويدن زياد آدامس سفت شده و موجب بروز سردردهاي مزمن شوند. 2ـ برخلاف يك باور غلط قديمي، آدامس جويدن تاثيري در رفع بوي بد دهان ندارد چون معمولا بوي بد دهان ناشي از يك مشكل گوارشي يا بيماري لثه يا دندان است كه جويدن آدامس در واقع اين بوي بد را با طعم تند نعناع همراه كرده و آنرا تشديد ميكند. 3ـ آدامس جويدن، توليد دائمي بزاق را تحريك ميكند. فعاليت غدد بزاقي دهان براي چند ساعت متوالي، امري طبيعي نبوده و روي عملكردهاي متابوليكي بدن تاثير نامطلوب ميگذارد. 4ـ افراد مبتلا به سندرم روده تحريكپذير بايد از جويدن آدامس پرهيز كنند چون اين كار علائم سندرم را در آنها تشديد ميكند و علت آن وارد شدن هواي اضافي به داخل مجاري گوارشي هنگام آدامس جويدن است. اين وضعيت در واقع فشار بيشتري را به روده بيمار وارد كرده و نفخ و تورم روده را نيز تشديد ميكند. 5ـ علاوه بر اينها آدامس از پليمرها و ساير مواد مصنوعي ساخته ميشود كه اگر ناگهان قورت داده شود هضم آن بسيار دشوار بوده و دستگاه گوارش را با مشكل مواجه ميكند. 6ـ بسياري از آدامسهاي بدون قند موجود در بازار با مادهاي موسوم به «آسپارتام» شيرين ميشوند كه مصرف آن با بروز سرطان، ديابت، اختلالات نورولوژيك و حتي بروز نواقص مادرزادي مرتبط است. 7ـ ساير آدامسها نيز كه معمولا حاوي مقادير زيادي قند شربت ذرت موسوم به «فروكتوز» هستند علاوه بر بروز مشكلات و ناراحتيهايي مثل چاقي، ديابت و سرطان، عامل اصلي پوسيدگي دندانها به شمار ميآيند. 8ـ افرادي كه دائم آدامس ميجوند اغلب براي از بين بردن استرس (به ويژه در مورد افراد سابقا سيگاري) اين كار را انجام ميدهند بنابراين عامل ريشهاي اضطراب در آنها درمان نشده و ادامه مييابد. در اين گونه مواقع تكنيكهايي چون يوگا و مراقبه براي آرامش بخشيدن و كاهش اضطراب بسيار موثرتر هستند. نكات مثبت و منفي ادامس جويدن - melody - 2011/12/15 عموم مردم بر این باورند که جویدن آدامس برای سلامتی دندان ها مضر است. با این وجود بسیاری از دندانپزشکان به مردم توصیه می کنند بعد از غذا، آدامس های بدون قند بجوند. افرادی که نباید آدامس بجوند: ۱-اگر کسی در حال اجرای رژیم لاغری است، باید بداند که جویدن آدامس موجب بروز احساس گرسنگی و میل بیشتر به خوردن غذا می شود. از همین رو باید از جویدن آدامس پرهیز کند. 2-افرادی که دچار مشکل مفصل فک دهان هستند و حین جویدن، مفصل آنها دچار درد یا صدا می شود، باید تا حد امکان از تجربه شیرین جویدن آدامس پرهیز کنند. ۳-آخرین دسته ای که باید از جویدن آدامس پرهیز کنند دانش آموزان و دانشجویانی هستند که علاقه ای به سرزنش استاد و اخراج شدن از کلاس درس ندارند!! به طور کلی، آدامس از پنج ترکیب عمده ساخته شده است:1- صمغ 2- شیرین کننده 3- نرم کننده 4- طعم دهنده و رنگ دهنده 5- مواد نگاه دارنده. آدامس ها را از نظر جنس و قوام می توان به دو دسته تقسیم کرد: آدامس های بادکنکی : که قوام سفت و محکمی دارند و حین فشرده شدن میان دندان ها، همیشه یک لایه از آنها میان دندان ها باقی می ماند. جویدن این نوع آدامس برای مفصل فکی مناسب نیست و آن را دچار آزردگی و درد می کند، زیراساختار مفصل فکی شما دوست دارد که حین جویدن غذا، دندان ها به طور کامل روی هم قرار گیرند و هیچ ماده ای میان سطوح جونده دندان ها فاصله نیندازد. آدامسی که می جوید باید نرم ، کم حجم و بدون قند (SUGAR FREE) باشد تا ضرر کمتری برای فک دهان و دندان های شما داشته باشد. آدامس های غیر بادکنکی: که قوام نرمی دارند و حین جویدن، به راحتی از میان دندان ها فرار کرده و حجمی از آن، روی سطح جونده دندان ها باقی نمی ماند. اندازه آدامس : آدامس هر چه بزرگ تر و حجیم تر باشد، فک ها برای جویدن آن بیشتر از هم باز می شوند و نیروی بیشتری برای نفوذ دندان ها در آدامس و به هم رسیدن آنها صرف می شواز همین رو حجم آدامس نباید خیلی زیاد باشد. نوع قند آدامس: مواد قندی باعث پوسیدگی دندان ها می شوند، با این وجود قند موجود در آدامس را نمی توان عامل مهمی در ایجاد پوسیدگی دندان ها قلمداد کرد، زیرا با افزایش ترشح بزاق، ماندگاری قندها(از جمله قند موجود در خود آدامس) بر روی دندانها کم می شود. نکات منفی درمورد آدامس: 1-استفاده از برخی آدامس ها بیش از خرابی دندان ها ، موجب انتقال و حفظ باکتری هایی میشوند که عفونت ایجاد شده توسط آن باکتری ها در بدن، نهایتاً موجب ایجاد و یا تشدید بیماری های قلبی می شود. 2-جویدن برخی آدامس ها ، موجب افت فشار خون مینیمم و افزایش ضربان قلب در بیماران قلبی شده، و احتمال خطر را در آنان افزایش می دهد. 3-گاهاً جویدن آدامس های شیرین شده با برخی شیرین کننده ها موجب بروز واکنش های حساسیتی در برخی افراد میگردد. 4-مصرف آدامس های حاوی کافئین (ماده تسکین دهنده موجود در قهوه) ممکن است به قدری بر خواب افراد اثر کند که موجب بی خوابی آنان شود. نکات مثبت درمورد آدامس: 1- باعث تقویت حافظه و افزایش ضریب هوشی (IQ) می شود. 2- به دفع مواد سمی گروهی ازعضلات بدن کمک می کند. 3- از سوزش قلب و برگشت اسید معده یا برگشت غذا جلوگیری می کند. ۴-به نظر برخی ازمحققان ، استفاده از آدامس موجب کاهش احتمال خون ریزی لثه و تشکیل پلاک های دندانی می شود 5-جویدن آدامسی که حاوی گزیلیتول و یا سوربیتول ( انواعی از قندها که دارای بنیان های الکلی شیمیایی بوده) باشد، نه تنها به رشد باکتری ها کمک نکرده ، بلکه به کاهش پوسیدگی نیز کمک می کند. 6- آدامس جویدن باعث کاهش تنش و استرس می شود. 7 -از سوی دیگر 10 دقیقه جویدن آدامس، بعد از صرف وعده های غذایی،به هضم بهتر آن کمک میکند. 8- جویدن آدامس راهی مناسب برای رفع بوی بد دهان است. 9- به واسطه افزایش ترشح بزاق، موجب شست و شوی دهان می شود و به همین دلیل نقش مؤثری در کاهش پوسیدگی دندان ها دارد. نتیجه: در کل جویدن آدامس های بدون قند به صورت متناوب ( و نه دایمی) می تواند اثرات مفید را به همراه داشته باشد؛ گرچه جویدن طولانی مدت و یا عادت شدن جویدن آدامس قابلیت تایید قطعی ندارد. در ضمن باید توجه داشته باشیم که جویدن آدامس نباید بر دریافت غذایی تاثیر بگذارد و یا با کاهش حس تشنگی ( به طور کاذب ) ما را از مصرف مایعات باز دارد . جویدن آدامس، باعث از بین رفتن 50 کیلو ژول انرژی در هر ساعت می شود. بدین ترتیب اگر فردی در تمام روز آدامس بجود، حدود 5 کیلوگرم در سال از وزن خود می کاهد. اما این روش کم کردن وزن خوب نیست، زیرا دیده شده افرادی که دائما در حال جویدن آدامس هستند، دچار بیماری دردناکی در فک به نام temporomandibular joint disorder می گردند. REسایه روشنهای مصرف آدامس - نازلی - 2013/12/31 سایه روشنهای مصرف آدامس قرنها است که از آدامس برای تمیز کردن و یا خوشبو کردن تنفس استفاده میشود. جویدن آدامس را اولین بار یونانیها ابداع کردند. زنان یونانی از صمغ یا رز ین درخت mastic یا mastiche برای تمیز کردن دندانها و خوش بو کردن تنفس استفاده میکردند. نتایج مطالعات نشان داده که استفاده از آدامس بدون قند، باعث افزایش معنیدار ترشح بزاق و pH آن میگردد. بنابراین جویدن آدامس میتواند در جلوگیری از بروز بیماریهای ناشی از خشکی دهان و همچنین پوسیدگی دندان موثر باشد. نکات مثبت نکات مثبت در مورد آدامس که در برخی مطالعات علمی به آنها اشاره شده است عبارتاند از: رفع خشکی دهان: جویدن آدامس میتواند به رفع خشکی دهان که بر اثر نارسایی کارکرد غدد بزاقی اتفاق میافتد کمک کند. تحریک جریان بزاق به وسیله انواع آدامسها در افرادی که دارای غدد بزاقی نیمه توانا هستند، سودمند است. بهبود حافظه و یادگیری: آدامس باعث بهبود حافظه عملی و افزایش توان یادگیری کوتاه مدت و بلندمدت میشود. نکته قابل توجه دیگر این است که برخی از محققان اعلام داشتهاند جویدن آدامس بخش جلوی شبکه کورتکس مغزی را فعالتر کرده و موجب پردازش بهتر اطلاعات مغز انسان میشود. دفع مواد سمی از عضلات: محققان معتقد هستند که نه تنها عضلات دهانی، بلکه فعالیت عضله زبان نیز، هنگام جویدن آدامس افزایش مییابد و به دفع گروهی از مواد سمی از عضلات بدن کمک میکند. سایر نکات مثبت * نتایج بعضی دیگر از تحقیقات، نشانگر تأثیر مثبت جویدن آدامس در کاهش موارد ریفلاکس بوده است. * به نظر برخی از محققان، استفاده از آدامس موجب کاهش احتمال خونریزی لثه و تشکیل پلاکهای دندانی میشود. * جویدن آدامسی که حاوی گزیلیتول و یا سوربیتول ( انواعی از قندها که از آنها برای ساخت مربای دیابتیها استفاده میشود) باشد، به کاهش پوسیدگی دندان کمک میکند. گاهی اوقات جویدن آدامس، موجب افت فشار خون مینیمم و افزایش ضربان قلب در بیماران قلبی شده، و احتمال خطر را در آنان افزایش میدهد * برخی محققان بر این باورند که گزیلیتول موجود در آدامس در جلوگیری از اوتیت میانی(گوش درد) در افرادی که به دفعات از آدامسهای حاوی این ماده جویده باشند، موثر است. * در برخی مطالعات دیده شده است که جویدن آدامس پس از سزارین باعث کاهش ایلئوس بعد از عمل شده و فاصله زمانی تا اولین دفع را کوتاه میکند. همچنین تحمل رژیم غذایی زودتر و حرکت کردن بیمار سریعتر صورت میگیرد و این همه باعث ترخیص زود هنگام بیمار میشود. بنابراین جویدن آدامس به عنوان یک روش فیزیولوژیک و ارزان در پیشگیری و یا کاهش ایلئوس بعد از سزارین پیشنهاد میگردد. نکات مـنـفـی برخی نکات منفی در مورد آدامس که در بعضی مطالعات علمی به آنها اشاره شده است عبارتاند از: * گاهی اوقات جویدن آدامس، موجب افت فشار خون مینیمم و افزایش ضربان قلب در بیماران قلبی شده، و احتمال خطر را در آنان افزایش میدهد. * واکنشهای حساسیتی: جویدن آدامسهای شیرین شده با برخی شیرینکنندهها موجب بروز واکنشهای حساسیتی در برخی افراد میگردد. ضمناً محققان اعلام کردهاند که جویدن آدامس در بعضی افراد حساس و مستعد، موجب تحریک دستگاه گوارش میشود. * در بالا ذکر شد که آدامس در کاهش رفلاکس معده موثر است اما از طرف دیگر ممکن است در برخی افراد به دلیل باز و بسته شدن مكرر دهان هنگام جویدن آدامس هوای زیادی وارد معده شود و باعث نفخ شود كه فشار زیادی به معده وارد و رفلاكس معده را تشدید میكند. * نکته: مصرف آدامسهای حاوی کافئین (ماده تسکین دهنده موجود در قهوه) ممکن است به قدری بر خواب افراد اثر کند که موجب بیخوابی آنان شود. به نظر برخی از محققان، استفاده از آدامس موجب کاهش احتمال خونریزی لثه و تشکیل پلاکهای دندانی میشود خطرات عدیده: علاوه بر اینها، مواردی از پَریدن آدامس به ریه افراد و خطرات عدیده برای آن ذکر شده است. برخی از محققان بیان کردهاند که جویدن آدامس برای کسانی که قرار است بی هوشی قبل جراحی داشته باشند بسیار خطرناک است و همین کار ممکن است باعث مسدود شدن ریه شود، بنابراین افرادی که قرار است جراحی لوزه داشته باشند، باید از جویدن آدامس در روز جراحی خودداری کنند. همچنین جویدن آدامس قبل از جراحی گوارشی با افزایش ترشحات گوارشی، احتمال خطر را افزایش میدهد. در ضمن باید توجه داشته باشیم که جویدن آدامس نباید بر دریافت غذایی تاثیر بگذارد و یا با کاهش حس تشنگی (به طور کاذب) ما را از مصرف مایعات باز دارد. |