وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
امیدهای تازه برای درمان سرطان - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+--- موضوع: امیدهای تازه برای درمان سرطان (/Thread-%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%B2%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B1%D8%B7%D8%A7%D9%86)



امیدهای تازه برای درمان سرطان - paravar2008 - 2010/12/19

راز چگونگی گسترش سرطان فاش شد
پژوهشگران با انجام کشف جديدي در نحوه گسترش سلول هاي سرطاني اميدوارند اين بيماري در آينده به يک بيماري قابل کنترل تبديل شود.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری دیلی اکسپرس، دانشمندان کالج سلطنتی لندن اکنون در تلاش برای ارزیابی داروهایی برای توقف این فرایند هستند. ساخت چنین دارویی می تواند سالانه جان هزاران فرد را نجات دهد.
مجری این تحقیقات می گوید: داروهایی وجود دارد که سلول های سرطانی را از بین می برد، اما همین داروها اغلب بافت سالم را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و کارایی آنها فقط برای مدت محدودی ادامه دارد؛ چرا که سلول های سرطانی هوشمند هستند و می توانند با تغییر خود، دوباره باعث بازگشت سرطان شوند.
وی افزود: معتقدیم این تحقیق سرطان را به بیماری مانند دیابت تبدیل می شود قابل کنترل است و بیمار می تواند با آن به زندگی خود ادامه دهد.
این محققان گفتند این رویکرد جدید می تواند بسیاری از سرطانها مانند سرطان سینه، پروستات، ریه، تخمدان، دهانه رحم و روده را درمان کند.
آنها کشف کردند که سلول های سرطانی مهاجم با تحریک بیش از حد فعالیت الکتریکی، شارژ می شوند.
به گفته این دانشمندان این تحریک، رفتار غیراجتماعی سلول های سرطانی را سرعت می بخشد و باعث نابودسازی و هضم سلول های سالم و بافت اطراف آن می شود.
این گروه تحقیقاتی قصد دارد در سال آینده آزمایش های بالینی این فرایند را آغاز کرده و امیدوارند به محصولی دست یابند که بتواند به درمان سرطان بینجامد.


درمان سرطان به زودی به واقعیت تبدیل می شود - warrior - 2011/08/17


پژوهشگران علوم پزشکی می گویند : به لطف تلفیقی از روش های تصویر برداری، استفاده از طلا به عنوان درمان بالقوه برای سرطان به زودی به واقعیت تبدیل می شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دیلی میل ، گروهی بین المللی از دانشمندان به سرپرستی دانشگاه وسترن استرالیا و دانشگاه گریفیت چگونگی استفاده از دو روش تصویر برداری را در مشاهده مکان تجمع طلا در شیمی درمانی را توصیف کرده اند.
دانشمندان همچنین توانستند با این شیوه های ترکیبی تاثیرات طلا را بر روی سلول ها به شیوه غیر مخربی مشاهده کنند.شیوه های پیشین برای این نوع از بررسی ها برای سلولها مخرب بودند.
دکتر لوئیس ودلاک مجری این تحقیقات ادعا می کند یک شیوه موسوم به طیف سنجی جرمی یون ثانویه در مقیاس نانو، مشاهده طلا را در سطح زیر سلولی امکان پذیر می کند.
روش دیگر موسوم به انتقال انرژی فیلتر شده از طریق میکروسکوپ الکترونی است که نقشه عنصر طلا را ارئه و به دانشمندان کمک می کند مورفولوژی میتوکندری و هسته را بخوبی مشاهده کنند.
در چند سال گذشته پژوهشگران به ترکیبات طلا در شیمی دارویی بویژه در خواص ضد سرطانی آن علاقه نشان دادند.
به اعتقاد پژوهشگران ویژگی های منحصر به فرد یونهای فلزی می تواند در طراحی داروهایی جدید بکار گرفته شود.ترکیبات خاص طلا به طور انتخابی برای سلول های سرطانی و نه برای سلول های سالم و طبیعی، سمی هستند
با این حال توسعه شیوه های درمانی با استفاده از شیمی درمانی برپایه طلا نیازمند شناخت عمیق تری از مسیرهای زیست شیمیایی زیرسلولی است.
ترکیب شیوه ها می تواند برای مطالعه توزیع زیر سلولی انواع دیگری از داروهای برپایه فلز مانند داروهای ضد سرطانی پلاتینیوم مورد استفاده قرار گیرد.
نتایج این تحقیقات در نشریه متالومیکس منتشر شده است.
www.pezeshk.us



درمان سرطان - naazanin - 2012/09/01


همشهری آنلاین: دانشمندان دانشگاه 'شربروک' کانادا نوعی لیزر مادون قرمز ساخته‌اند که کاربرد اصلی آن درمان تومورهای سرطانی است

به گزارش ایرنا، این لیزر جدید بر خلاف روش‌های متداول که تمام سلول‌های موجود در مسیر پرتو لیزر را نابود می‌کنند، تنها سلول‌های سرطانی تومور را مورد هدف قرار می‌دهد و هیچ آسیبی به پوست و بافت اطراف تومور وارد نمی‌کند.

در حال حاضر آسیبی که هنگام پرتو درمانی به بافت‌های سالم اطراف تومور وارد می‌شود، عامل اصلی حالت تهوع و سایر عوارض جانبی پرتو درمانی است.

با استفاده از این لیزر جدید، این اثرات جانبی از بین می‌رود و بیمار بدون بروز حالت تهوع و سایر عوارض فعلی، درمان می‌شود.

دانشمندان به دنبال راهکار مناسبی برای انتقال پرتوهای این لیزر از طریق فیبرنوری هستند تا جراحان بدون نیاز به تجهیزات اضافی به طور مستقیم بتوانند لیزر را در طول جراحی به منظور خارج کردن تومور از بدن بیمار مورد استفاده قرار دهند.





سلول های بنیادین و درمان سرطان - paeazan - 2012/09/03

تاريخ ارسال : 12شهريور1391
بررسی کاربرد سلو‌ل‌های بنیادین برای درمان قطعی سرطان


سلامت نیوز : مرضیه ابراهیمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری سیزدهمین جشنواره بین المللی رویان که در پژوهشگاه رویان برگزار شد در مورد هشتمین کنگره سلول‌های بنیادین گفت: ایران در خاورمیانه در زمینه علوم سلول‌های بنیادین شناخته شده است و پژوهشگاه رویان در زمینه استفاده از سلول‌های بنیادین، تمایز و کارآزمایی بالینی کارهای زیادی را انجام داده و در منطقه سرآمد است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ دبیر علمی هشتمین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی رویان ادامه داد: در ابتدای برگزاری چنین کنگره‌هایی یکسری اساتید مطرح را از خارج کشور دعوت می‌کردیم تا افراد شرکت کننده در کنگره با علوم روز در زمینه سلول‌های بنیادی آشنا شوند و شاید در اولین کنگره فقط به معرفی سلولهای بنیادین پرداختیم ولی به تدریج مطالب بیشتری اضافه شد و اکنون بحث عمده محققان ما کاربرد سلولهای بنیادین در طب ترمیمی است. چرا که معتقدیم سلامت کشور به واسطه استفاده از این نوع طب تامین می‌شود.

به گفته ابراهیمی استفاده از سلولهای بنیادین جنینی، زایا و سلولهای بنیادی بالغ از دیگر مباحثی است که در هشتمین کنگره بین‌المللی سلولهای بنیادین مطرح خواهد شد.وی تاکید کرد: برای نخستین بار در مورد سلولهای بنیادی سرطان مباحثی مطرح می‌شود چرا که یکی از مشکلات عمده در دنیا ابتلا به سرطان است و به نظر می‌رسد اگر سلولهای بنیادی سرطان را شناسایی کرده و آنها را حذف کنیم این روش درمانی به عنوان درمان قطعی سرطان معرفی می‌شود.وی ادامه داد: در هشتمین کنگره بین‌‌المللی سلولهای بنیادین دو مبحث جدید با عنوان کاربرد سلول بنیادین در علم داروشناسی و اخلاق در طب ترمیمی اضافه شده است.

مریم نیک‌نژاد، دبیر علمی سیزدهمین کنگره پزشکی تولید مثل نیز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: در این کنگره تازه‌ترین دستاوردهای علمی در زمینه ناباروری زنان و علل آن، جنین‌شناسی، روش‌های پیشرفته درمان ناباروری، مباحث ژنتیک، چالش‌های اخلاقی، اخلاق پزشکی در باروری و مباحث روانپزشکی و مشاوره ارائه می‌شود.وی تصریح کرد: 582 مقاله از کشورهای مختلف و ایران ارائه شده که از این تعداد 74 نفر به عنوان سخنران و 276 مقاله به عنوان پوستر ارائه می‌شود.نیک‌نژاد ادامه داد: از بین مقالات ارسال شده بیش از 80 مقاله از 30 کشور دنیا ارسال شده است که آمریکا با 21 مقاله بیشترین حضور را در بین کشورهای خارجی داشته است.

به گفته دبیر علمی سیزدهمین کنگره بین‌المللی تولید مثل برگزاری کارگاه‌های ارزیابی شکست DNA اسپرم و کاربردهای بالینی آن، کاربرد کوتر تک قطبی و دو قطبی در جراحی و تشخیص روش‌های جدید درمانی در ناباروری از جمله سرفصل‌های آن است.وی ادامه داد: از آنجایی که خدمات پرستاری و مامایی در درمان ناباوری نقش بسزایی را ایفا می‌کند در این بین هفتمین سمینار پرستاری و مامایی در ناباروری را در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه خواهیم داشت.

وی گفت: شایع‌ترین علل ناباروری مراقبت‌های ویژه پرستاری و مامایی در این زمینه، نقش اطلاع‌رسانی و آموزش به زوجین نابارور در میزان موفقیت درمان، نقش تغذیه در بیماران نابارور و مدیریت پرستاری و مامایی در برخورد با عوارض ناشی از درمان‌های ناباروری مطرح می‌شود.سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تحقیقاتی رویان که شامل سیزدهمین کنگره بین‌المللی پزشکی تولید مثل و هشتمین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادین هم می‌شود از 15 تا 17 شهریور در سالن همایش‌های رازی علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.



تولید داروی ضد سرطان ایرانی پس از شیمی درمانی - nahid - 2012/10/29

تزریق پس از شیمی درمانی؛
افزایش قوای سلولی بیماران سرطانی با داروی محققان ایرانی

پژوهشگران کشور دارویی برای بیماران مبتلا به سرطان عرضه کردند که با تزریق آن پس از شیمی درمانی موجب افزایش قوای سلولی بیماران می شود.
هاله حامدی فر- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به جزئیات این طرح، افزود: این داروی ضد سرطان با نام " پکلی تاکسل" تولید شده است.
وی داروی ضد سرطان "پکلی تاکسیل" را یکی از گران قیمت ترین داروها در دنیا دانست و گفت: به دلیل گران بودن قیمت این دارو، وارد بازارهای کشور نمی شود از این رو سعی شد تا این دارو در کشور تولید شود تا بیماران بتوانند از این دارو استفاده کنند.

حامدی فر با اشاره به فناوری استفاده شده در این دارو، خاطر نشان کرد: تکنولوژی ساخت این دارو مرحله ای بالاتر از داروهای نو ترکیب است. در فرآیند تولید این دارو ضمن آنکه از روش داروهای نوترکیب استفاده شد، از فرآیندهای دیگری برای ساخت آن بهره برداری شد.

وی ادامه داد: فرآیندهایی که برای تولید این دارو انجام می شود باعث خواهد شد تا دارو مدت طولانی تری در بدن ماندگاری داشته باشد. این امر منجر به کاهش تعداد تزریق ها در بیماران سرطانی می شود.

وی با بیان اینکه بیماران سرطانی در معرض تزریق های زیادی قرار دارند، یادآور شد: این دارو می توند بین 6 تا 12 بار تزریق را برای بیماران سرطان کم می کند.

این محقق با تاکید بر اینکه داروی ضد سرطانی تولید شده برای بعد از شیمی درمانی استفاده می شود، اضافه کرد: استفاده از این دارو بعد از شیمی درمانی باعث می شود تا قوای سلولی بدن افزایش بابد.

حامدی فر با بیان اینکه این دارو مراحل تحقیقاتی را پشت سر گذاشته است، یادآور شد: این دارو تا پایان سال جاری وارد بازار خواهد شد.

خبرگزاری مهر
۱۳۹۱/۰۸/۰۸



زهر مار، امیدی تازه برای درمان سرطان پوست - nahid - 2012/11/06

زهر مار، امیدی تازه برای درمان سرطان پوست

پژوهش محققان برزیلی نشان می‌دهد که زهر مار می‌تواند در مبارزه با سرطان پوست بسیار موثر واقع شود.

زیست نیوز- محققان موسسه علمی «بوتان تان» برزیل طی گزارشی اعلام کردند پروتئین «کروماتین» که از زهر مار به دست می‌آید، میزان بقای موش‌های مبتلا به سرطان پوست را 70 درصد افزایش می‌دهد. علاوه بر این، پروتئین مذکور به طور قابل توجهی گسترش تومورها را به تاخیر انداخته و حتی به طور کامل از تشکیل آن‌ها جلوگیری می‌کند.

به نقل از ایسنا، محققان، طی این پژوهش بی سابقه همچنین کشف کردند که فعالیت‌های سمی «کروماتین» در کشتن سلول‌ها تنها منحصر به سلول‌های ملانوم است و هیچ گونه آسیبی را به سایر سلول‌های جاندار نمی‌رساند. گذشته از این، کروماتین تنها به مدت 24 ساعت در تومور سرطانی باقی می‌ماند.

پژوهشگران اظهار کرده‌اند که پیش از هرگونه اندیشه در رابطه با تولید دارویی جدید، باید آزمایشات دیگری روی سایر حیوانات و در نهایت بر سلول‌های انسانی صورت گیرد. گرچه بنا بر این گزارش، پیش از انجام هر گونه آزمایش بر روی انسان، اولویت با سنتز و تولید کردن این پروتئین در محیط آزمایشگاه است، بدون این که زهر مار واقعی را مورد استفاده قرار دهیم

http://zistnews.com/News.aspx?ID=3098
16 آبان 1391


ریشه کنی سرطان پانکرانس در10ماه - sargol - 2012/11/23


ریشه کنی سرطان پانکراس در ۱۰ ماه

سه شنبه, دی ۲۸, ۱۳۸۹, ۱۱:۰۷

سرطان پانکراس در مراحل اولیه به خوبی قابل درمان است.

به گزارش روزنامه الکترونیکی دانش و فناوری ـ ستنا، محققان مرکز ملی سرطان آمریکا به تازگی متوجه شدند که با استفاده از یک دارو می‌توانند سرطان پانکراس در مراحل اولیه خود را در مدت تنها ۱۰ ماه در بدن ریشه کن و نابود کنند.

این یافته‌ حیرت‌نگیز امیدی تازه برای درمان این نوع سرطان بسیار کشنده را در محققان زنده کرده است. محققان با استفاده از داروی Gefitinib توانستند سرطان را در مراحل اولیه خود به طور کاملاً موفقیت آمیز درمان کنند.

سرطان لوزالمعده یا Pancreatic Cancer از جمله کشنده ‌ترین سرطان‌ هاست. “قاتل خاموش” لقبی است که به این سرطان داده ‌اند به این دلیل که ۹۰ درصد مبتلایان تا یکسال پس از تشخیص فوت می‌ کنند.

در ایالات متحده آمریکا سالانه بیش از ۳۷ هزار مورد جدید سرطان لوزالمعده تشخیص داده می‌ شود که از این تعداد در حدود ۳۴ هزار نفر به کام مرگ می‌ روند. در اروپا نیز سالانه ۶۰ هزار مورد سرطان لوزالمعده کشف می ‌شود.

سرطان لوزالمعده در مردان بیشتر از زنان و در سیاهپوستان بیشتر از بقیه شایع است. سن بروز این سرطان از ۱۵ تا ۹۰ سال بوده اما اوج بروز آن در سنین ۵۵ تا ۸۰ سال است که در سنین پایین ‌تر نیز در حال گسترش است.

داروی ذکر شده تاکنون برای مراحل پیشرفته تر این سرطان مورد استفاده قرار می گرفت که با این پژوهش استفاده آن در مراحل اولیه نیز انجام خواهد شد.

تهیه و تنظیم: هادی ناصری






کد خبر: ۴۱۱۲۱۶۵
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۱ - ۱۸:۳۵
علمی پزشکی » بهداشت و درمان
رئیس بخش آندوسکوپی بیمارستان طالقانی عنوان کرد:
تنها 15 درصد از مبتلایان به سرطان پانکراس درمان می شوند
تنها 15 درصد از مبتلایان به سرطان پانکراس قابل جراحی و درمان هستند و بعد از جراحی 5 تا 10 درصد طول عمر 5 سال را خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار گروه علمي باشگاه خبرنگاران:امیر هوشنگ محمد علی زاده رئیس بخش آندوسکوپی بیمارستان طالقانی در ششمین کنگره بیماری های مجاری صفراوی و پانکراس در جمع خبرنگاران گفت: این کنگره با هدف بررسی بیماری های پانکراس ، سرطان پانکراس، سنگ های صفراوی و التهاب حاد و مزمن پانکراس برگزار شده است.

وی در ادامه افزود: در این کنگره آخرین پروتکل های درمانی برای بیماری های پانکراس تا سال 2012 پزشکانی برجسته از سراسر کشور بررسی و ارائه می شود.

وی با بیان این که سه کارگاه آندوسونوگرافی، لاپاراسکوپی و ERCP در این کنگره برگزار خواهد شد اظهار داشت: پزشکانی برجسته از خارج از کشور با حضور در این کنگره موجب ارتقاء دانش و اطلاعات و تبادل تجربیات و تعامل آن ها با پزشکان داخلی می شود.

محمد علی زاده در ادامه تصریح کرد: 60 مقاله به این کنگره ارسال شده است که 37 مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر ارائه می شود و با استقبال از این کنگره امیدواریم سال آینده این کنگره به صورت بین المللی برگزار کنیم تا از کشورهای دیگر هم مقالاتی را دریافت کنیم.

بین رژیم غذایی پر پروتئین و سرطان پانکراس ارتباط مستقیم وجود دارد

رئیس بخش آندوسکوپی بیمارستان آیت ا... طالقانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تنها 15 درصد از مبتلایان به سرطان پانکراس تحت عمل جراحی قرار می گیرند و 80 تا 85 درصد مبتلایان دیگر امکان جراحی برایشان وجود ندارد.

وی در ادامه افزود: اگر تومور به رگ ها و اندام های اطراف پانکراس سرایت نکرده باشد راهکار درمان آن برداشتن تومور است و امروزه در حال تحقیق و پژوهش برای یافتن روش های درمان جدید برای سرطان پانکراس هستیم.

محمد علی زاده در ادامه با بیان این که از 15 درصد مبتلایان به بیماری های پانکراس که تحت عمل جراحی قرار می گیرند مطابق آمار بین المللی طول عمر 5 ساله اشان کمتر از 5 درصد است اظهار داشت: درمان های چند گانه و تخصصی در حیطه وسیع تر و تحت پروتکل های درمانی می تواند برای این بیماران راهگشا باشد.
وی در ادامه رابطه رژیم غذای و ابتلا به سرطان پانکراس اشاره کرد و گفت: بین رژیم غذایی پر پروتئین و سرطان پانکراس و استعمال دخانیات رابطه وجود دارد و کاهش مصرف گوشت و سایر پروتئین ها و پرهیز از استعمال دخانیات در کاهش ابتلا به سرطان پانکراس موثر است.


نقش تغذیه در سرطان پانکراس

پانکراس یا لوزالمعده غده ی بزرگ سرخ رنگ خوشه مانندی است که نزدیک معده قرار دارد و سرطان آن یکی از کشنده‌ ترین انواع سرطان‌ ها است. از آن جا که تشخیص این سرطان در مراحل اولیه به سختی امکان ‌پذیر است لذا پس از تشخیص، امید نجات بیمار تقریبا وجود ندارد، بنابراین باید عوامل بروز بیماری را شناخته و امر پیشگیری را جدی گرفت.

مواد قندی و افزایش خطر سرطان پانکراس

محققان سوئدی می گویند مصرف زیاد مواد قندی خطر ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش می دهد و مصرف کنندگان نوشیدنی های کربنه بیش از همه در معرض خطر قرار دارند.

به گزارش نیوزدیلی، محققان انستیتوی کارولینسکا می گویند نوشیدن نوشابه های قندی حداقل دو بار در روز احتمال این سرطان را دو برابر می کند.

ریختن شکر در قهوه پنج بار در روز این خطر را تا 70 درصد افزایش می دهد.

محققان دریافته اند که مصرف قند باعث می شود پانکراس مقادیر بیشتری انسولین تولید کند.

متاسفانه مصرف نوشابه های غیر الکلی قندی در سراسر جهان بالا است و ایالات متحده از این نظر در راس کشورهای جهان قرار دارد. میزان ابتلا به سرطان پانکراس در این کشور سالانه بیش از 32000 مورد گزارش شده است.

سرطان پانکراس با مصرف میوه و سبزی کاهش می یابد

تحقیقات جدید از کانادا پیشنهاد می کنند رژیم غذایی غنی از میوه و سبزی می تواند به کاهش سرطان پانکراس کمک کند.

در میان سرطان ها، تومورهای پانکراتیک یکی از تاسف انگیزترین مقادیر ادامه حیات را دارا است به طوری که کمتر از 5 درصد بیماران تا 5 سال پس از تشخیص زنده می مانند.

پیش بینی ضعیف این بیماری تا حد زیادی مربوط به این است که به ندرت در مراحل اولیه تشخیص داده می شود لذا شناخت فاکتورهای احتمالی این بیماری حیاتی است.

به گزارش رویتر، نتایج یک مطالعه ی گسترده بر روی کانادایی هایی که مبتلا به سرطان بودند نشان می دهد مصرف بیشتر میوه و سبزیجاتی مانند بروکلی و گل کلم با کاهش احتمال سرطان پانکراس ارتباط دارد.

آنتی اکسیدان ها با پاکسازی رادیکال های آزاد اکسیژن که می توانند منجر به صدمه ناشی از بیماری به سلول ها شوند، به دفع سرطان کمک کنند
به دلایل نامعلوم این ارتباط محدود به مردان بود و در کسانی که بالاترین مصرف میوه و سبزی را داشتند احتمال ابتلاء به سرطان پانکراس یک دوم احتمال آن در افرادی با پایین ترین حد مصرف بود. چنین ارتباطی مشخصا در میان زنان مشاهده نشد. همچنین در بخش دیگری از این مطالعه مشخص شد آنتی اکسیدان لیکوپن به ویژه بر علیه سرطان پانکراس و البته تنها در مردان اثر حفاظت بخش دارد.

لیکوپن که در گوجه فرنگی و محصولات آن به میزان زیادی وجود دارد جزو خانواده ی ترکیبات گیاهی به نام کاروتنوئیدها است که برخی از آن ها در بدن به آنتی اکسیدان ویتامین A تبدیل می شوند.

به گفته ی محققان، پرتقال، سیب، طالبی و نیز سبزیجاتی مانند بروکلی و گل کلم منابع اصلی کاروتنوئیدها و ویتامین C هستند.

ویتامین C نیز آنتی اکسیدان دیگری است که با کاهش احتمال سرطان پانکراس ارتباط دارد.

مهم ‌ترین علل بروز سرطان پانکراس شامل استعمال دخانیات، دیابت،

افزایش سن، مصرف زیاد پروتئین ‌های حیوانی و چرب و مواد قندی و

سابقه ی ابتلا به عفونت مزمن پانکراس است
به نظر می رسد آنتی اکسیدان ها با پاکسازی رادیکال های آزاد اکسیژن که می توانند منجر به صدمه ناشی از بیماری به سلول ها شوند، به دفع سرطان کمک کنند.

به هر حال محققان بر این باور هستند که در حال حاضر تنها راه اجتناب از سرطان پانکراس پیشگیری است و ترک سیگار و مصرف میوه و سبزی تازه دو عامل موثر در این امر هستند.

خطر ابتلا به سرطان پانکراس با مصرف زیاد چربی

پژوهشگران در یک تحقیق جدید هشدار دادند، چربی زیاد موجود در رژیم غذایی، خطر ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش می ‌دهد.

مقدار زیاد چربی که از طریق مصرف بالای گوشت قرمز و فرآورده‌های لبنی وارد بدن می‌ شود خطر ابتلا به این سرطان را تشدید می ‌کند.

دکتر راشل استولزنبرگ و دستیاران وی در بخش اپیدمیولوژی و ژنتیک سرطان در انستیتو ملی سرطان آمریکا در این تحقیق روی 500 هزار نفر مطالعه کرده و نوع رژیم غذایی و سطح سلامت این افراد را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

نتایج بررسی ‌های این پژوهشگران نشان داد: مردان و زنانی که به طور کلی مقدار زیادی چربی در رژیم غذایی خود مصرف می ‌کردند به ترتیب 53 و 23 درصد بیشتر به سرطان پانکراس مبتلا شدند. همچنین شرکت کنندگان در این تحقیق که به میزان بالایی از چربی‌ های اشباع شده مصرف می‌ کردند در مقایسه با کسانی که کمتر از این مواد استفاده کرده بودند، 36 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به این سرطان بوده‌ اند.

حبوبات ریسک سرطان پانکراس را کاهش می ‌دهد

مصرف بیش از دو وعده نان شیرینی در هفته خطر ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش می دهد که با شوربای جو جایگزین می شود.

محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافته‌ اند مصرف روزانه دو وعده حبوبات خطر ابتلا به سرطان پانکراس را تا 40 درصد کاهش می‌ دهد.

بر اساس این گزارش، مصرف انواع حبوبات و غلات نه تنها از دیابت و بیماری های قلبی جلوگیری می ‌کند بلکه مانع از ابتلا به انواع سرطان به خصوص سرطان پانکراس می شود.

این گزارش می افزاید‏، محققان با بررسی 532 نفر مبتلا به سرطان پانکراس و 1701 نفر سالم با شرایط سنی، وزنی، جنسی و سابقه دیابت یک سال دریافتند که حبوبات مانع از ابتلا به سرطان پانکراس می شود.

این گزارش حاکیست، مصرف هفتگی بیش از دو وعده نان شیرینی خطر ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش می‌ دهد.

در نهایت این که مهم ‌ترین علل بروز سرطان پانکراس شامل استعمال دخانیات، دیابت، افزایش سن، مصرف زیاد پروتئین ‌های حیوانی و چرب و مواد قندی و سابقه ی ابتلا به عفونت مزمن پانکراس است.





آینده سرطان - paeazan - 2012/11/26

آینده سرطان

دوشنبه ۶ آذر ۱۳۹۱

دانشمندان همچنان در تلاشند راه‌های مؤثرتری برای تقویت سیستم ایمنی بیابند تا بتوانند بدن را در مقابل سلول‌های سرطانی بیمه کنند.
به گزارش جهان به نقل از جام جم آنلاین، باید اعتراف کنیم که 3 سلاح اصلی ما در برابر سرطان، بی‌رحمانه و ظالمانه‌ است؛ توده سرطانی را با برش خارج می‌کنیم، یا آن را با اشعه رادیواکتیو می‌سوزانیم، یا از داروهایی استفاده می‌کنیم که همه سلول‌هایی را که سریع تقسیم می‌شوند از بین می‌برند؛ همه این روش‌های درمانی مؤثر است اما موجب آسیب سایر نواحی نیز می‌شود.


دانشمندان در تلاشند راه‌هایی برای درمان سرطان پیدا کنند تا از تخریب کمتری برای سلول‌های سالم برخوردار بوده و در عین حال تأثیر بهتری داشته باشند.


امروز تشخیص به موقع برخی سرطان‌ها باعث حفظ حیات فرد می‌شود؛ به عنوان مثال در چند دهه اخیر میزان درمان سرطان بیضه به بالای 90 درصد رسیده است؛ اما هنوز هم وقتی نوبت به سرطان‌هایی مانند ریه، معده یا لوزالمعده می‌رسد؛ با بهبودی ضعیفی مواجه هستیم بنابراین امید ما برای میزان بالاتری از بهبودی در گرو روش‌های جدیدتر است که در ادامه از آنها صحبت به میان خواهیم آورد.


این روش‌های درمانی هنوز مراحل آزمایشگاهی را طی می‌کنند و سال‌های زیادی با استفاده آنها در کلینیک فاصله داریم؛ اما اگر هر یک از آنها بتواند از آزمایش سربلند بیرون بیاید، بزرگترین پیشرفت ما در درمان سرطان بعد از شیمی‌درمانی خواهد بود.


*مداخله در RNA


RNA ترکیبی است که در ساخت پروتئین‌های سلولی نقش دارد؛ مداخله در RNA که در دهه 90 کشف شد، یک مکانیسم طبیعی برای کنترل سلول است که می‌توانیم از آن به نفع خودمان استفاده کنیم؛ مداخله در RNA به ما اجازه می‌دهد موقتاً برخی از ژن‌ها را فعال یا غیرفعال کنیم.


در این تکنیک رشته‌های کوتاهی از RNA ساخته می‌شود که می‌تواند ژن‌های خاصی را غیرفعال کند؛ اما سلول‌ها رشته‌های کوچک RNA را مشابه ویروس می‌بینند و آنها را منهدم می‌کنند؛ بنابراین رساندن این RNAها به مقصد مورد نظر دشوار می‌کند.


به همین سبب از حقه‌های مختلفی برای فائق‌ آمدن بر این مشکل استفاده می‌شود؛ یکی از آنها مخفی‌کردن RNA در داخل ذرات چربی است.


یکی از این داروها به نام ALN-VSP که روی سرطان کبد در حال آزمایش است، توانسته از 37 نفر تحت درمان در 7 نفر موجب توقف رشد توده سرطانی شود؛ دانشمندان امیدوارند تا 10 سال آینده، اولین دارو بر پایه RNA را وارد بازار کنند.


*ذرات کوچک در برابر توده‌های بزرگ


شاید این بار برای حل مشکلات بزرگ مجبور شویم از ذرات کوچک کمک بگیریم؛ با اینکه نانو ذره‌ها به خودی خود باعث نابودی سلول‌های سرطانی نمی‌شوند؛ اما می‌توانند توانایی داروهای شیمی‌درمانی موجود را تقویت کنند.


اشکال شیمی‌درمانی این است که سلول‌هایی را که تقسیم سریع دارند، چه سرطانی و چه غیرسرطانی، از بین می‌برد.


به همین سبب میزان مصرف آن با توجه به سمی‌ بودنش برای معده، پوست و سیستم ایمنی محدود است؛ ارتباط شیمی‌ درمانی با نانو ذره‌ها به دارو اجازه می‌دهد به صورت اختصاصی سلول‌های سرطانی را هدف قرار دهد؛ بنابراین مقادیر بیشتری از دارو قابل تجویز خواهد بود؛ علت این است که نانو ذره‌ها تمایل دارند در توده‌های سرطانی تجمع پیدا کنند.


*دوستی با باکتری


دشمن دشمن من، دوست من است! باکتری‌های عفونی چیزی نیستند که بخواهیم وارد بدنمان شوند؛ اما اگر بتوانیم آنها را مجبور به حمله به سلول‌های سرطانی کنیم، می‌توانیم به چشم متحدان استراتژیک به آنها نگاه کنیم؛ بسیاری از گونه‌های باکتری همانند سالمونلا و ای‌کلای تمایل دارند در توده‌های سرطانی مستقر شوند.


در آنجا آنها دور از چشم سیستم ایمنی در محیط کم‌ اکسیژن مرکز توده مخفی می‌شوند؛ به این ترتیب می‌توانیم از طریق مهندسی ژنتیک، باکتری‌ها را به آزادسازی سموم مجبور کنیم؛ استفاده از باکتری‌ها چند مزیت دارد؛ تولید انبوه و ایجاد تغییر در آنها آسان‌تر از ویروس‌هاست.


*ویروس‌ درمانی


کار ویروس به طور طبیعی از بین‌بردن سلول‌های سالم است؛ چرخه زندگی ویروس به شرح زیر است:


ابتدا آلودگی سلول و سپس مجبورکردن آن به تولید ویروس‌های بیشتر تا وقتی سلول از بین برود؛ این ویروس‌های جدید به نوبه خود سلول‌های دیگر را آلوده می‌کنند و داستان ادامه می‌یابد.


نظریه استفاده از این نیروی نابودکننده در برابر سلول‌های سرطانی در دهه 50 شکل گرفت؛ محققان تلاش می‌کنند از ویروس‌هایی که ژن آنها دستکاری شده است، برای آلوده‌کردن سلول‌های سرطانی استفاده شود؛ حداقل 10 گروه مختلف از ویروس‌ها تحت آزمایش برای ویروس‌درمانی قرار دارند.


بهترین نتیجه تاکنون مربوط به استفاده از ویروس هرپس برای درمان ملانوم پوستی بوده است که در آن 8 نفر از 50 نفر درمان شده‌اند.


*واکسن علیه سرطان


از میان تمام درمان‌های جدید سرطان، بزرگ‌ترین آنها نظریه استفاده از سیستم ایمنی بدن برای پیدا و نابود کردن سلول‌های سرطانی در هر جایی از بدن است.


سیستم ایمنی بدن به طور طبیعی از بدن در برابر سلول‌های سرطانی محافظت می‌کند؛ وقتی ما یک توده سرطانی را کشف می‌کنیم، نشاندهنده آن است که سیستم ایمنی موفق نشده جلوی آن را بگیرد.


از چند دهه گذشته، واکنش‌های ضدسرطان مختلفی ساخته و روی حیوانات و انسان‌ها آزمایش شده که تاکنون همه آنها با شکست مواجه شده است؛ یکی از علل شکست این است که توده‌های سرطانی پیام‌هایی از خود صادر می‌کنند که به سلول‌های ایمنی دستور عقب‌نشینی می‌دهد.


علاوه بر آن، سیستم ایمنی فرد مبتلا به سرطان به علت شیمی‌درمانی و پرتودرمانی تضعیف شده است؛ با توجه به طولانی‌شدن تلاش‌ها برای ساخت واکسن سرطان توجه‌ها به روش دیگری جلب شده است که در آن، سلول‌های ایمنی از فرد مبتلا به سرطان برداشته می‌شود، تغییراتی در آنها صورت می‌گیرد و دوباره به بدن فرد بازگردانده می‌شود؛ این تکنیک برای اولین بار در سال 2010 برای سرطان پروستات پیشرفته مورد استفاده قرار گرفت و با هزینه 100 هزار دلاری توانست 4 ماه به عمر بیماران بیفزاید.


دانشمندان همچنان در تلاشند راه‌های مؤثرتری برای تقویت سیستم ایمنی بیابند تا بتوانند بدن را در مقابل سلول‌های سرطانی بیمه کنند.