وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
خواص و فـواید ماست - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7)
+---- موضوع: خواص و فـواید ماست (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%88-%D9%81%D9%80%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%A7%D8%B3%D8%AA)

صفحه ها: 1 2


خواص و فـواید ماست - earth - 2010/09/25

ماسـت میتواند سلامت بدن شما را بطرق مخـتلف افزایش بخـشد. به همین دلیل سعی کنید دفعی دیگر که به سوپر مـارکت رفتـید، ماست را در لیست خرید خود جای دهید تا بتوانید از مزایای آن بهرمند شوید.

خواص متفاوت ماست و تاثیرهای مطلوبی که میتواند برای افراد در بر داشته باشد، برای سال هاست که مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است، اما با این وجود هنوز هم افرادی هستند کـه نمی دانند ماست چه فوایدی را می تواند برای آنها در بر داشته باشد.

فـواید بـرجسته ی ماست به دلیل فرایند جالبی که ماست طی آن تهیه می شود، بوجود می آیند. ماست همان شیر است که هر قومی بنا به آداب و رسوم و فرهنگ خود از آن ماست می گیرد. این ماده لبنی حاوی باکتری هایی است که برای عملکر مطلوب بدن ضروری می باشند. این باکتری های خوب از رشد باکتری های زیان آور که سبب ایجاد عفونت، چرک و سایر بیماری ها می شوند، جلوگیری می کنند. اگر میزان باکتری های خوب بدن در سطح مطلوبی قرار داشته باشد، آنوقت سیستم گوارشی بهتر عمل می کند و سیستم ایمنی بدن نیز ارتقا پیدا خواهد کرد. همچنین این باکتری های خوب از ترش کردن معده نیز جلوگیری می کنند. برخی از تحقیقات جدید نیز حاکی از این امر هستند که باکتری های خوب موجود در ماست از عفونت مجاری ادراری نیز جلوگیری می کنند. زمانی که فرد از انواع آنتی بیوتیک ها استفاده می کند، این دارو سبب از بین رفتن باکتری های خوب خون میشود. اگر به طور مکرر ماست بخورید، سطح باکتری های خوب بدن در حد نرمال باقی خواهد ماند. به دلیل وجود مواد خاصی که در ماست یافت می شود، میزان لاکتوز آن نیز در حد پاینی قرار گرفته و این ماده لبنی را جایگزین خوبی برای شیر می نماید. افرادی که به لاکتوز حساسیت داشته و نمی توانند از مواد لاکتوز دار استفاده کنند، می توانند ماست رابه عنوان یک جایگزین مطلوب برای خود انتخاب نمایند.

از آنجایی که ماست از فراورده های لبنی بدست می آید، دارای میزان کلسیم بسیار بالایی می باشد که برای حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. کلسیم برای افرادی که دارای تراکم استخوانی پایین بوده و همچنین بیماران مبتلا به پوکی استخوان نیز مفید می باشد. میزان متعادلی از کلسیوم می تواند بدن را سلامت نگه داشته و آنرا به کاهش وزن تشویق نماید.

ماست همچنین منبع مناسبی از پروتئین می باشد. پروتئین انرژی زیادی به بدن میدهد و به شما کمک می کند که در طول روز سالم، شاداب و سرزنده باشید. بسیاری از سیستم های داخلی بدن برای ترمیم خود نیازمند پروتئین می باشند، به ویژه ماهیچه ها. پروتئین همچنین معده را پر کرده و سبب می شود تا شما برای مدت زمان طولانی تری احساس سیری کنید.

ماست همچنین می تواند در رژیم غذایی شما به طرق مختلف مفید باشد. با اضافه کردن میوه، انواع توت، خشکبار، شکلات، و آبنبات به ماست خود می توانید آن را به یک دسر خوشمزه تبدیل کنید و جایگزین دسر های ناسالم کنید. همچنین در دستورهای غذایی می توانید به جای شیر از ماست استفاده کنید به عنوان مثال در کلوچه، پنکک و پای انواع میوه ها.

در زمان خرید ماست باید دقت کنید؛ چرا که هر چه محصول طبیعی تر باشد، خواص آن بیشتر است. ماست های حیوانی از بهترین انواع ماست ها به شمار می روند. به دنبال ماست هایی باشید که چربی آنها پایین است و شکر کمی دارند. برخی از کارخانجات، ماست را در انواع کم چرب و حتی بدون چربی نیز تولید می کنند. در نهایت باید به خاطر داشته باشید که ماست می بایست از شیر پاستوریزه شده تهیه شود، هر گونه فرایند پاستوریزاسیونی که پس از تخمیر، صورت بگیرد سبب از بین رفته باکتری های مفید ماست می شود و فواید و خواص ماست را نیز کاهش می دهد.


ماست راهی براي مقابله با بيماري آنفلوانزا - mojtaba2iran - 2010/10/19

پزشكان مي‌گويند: از باكتري‌هاي موجود در «ماست» مي‌توان به عنوان سلاحي طلايي براي مقابله با بيماري آنفلوانزا استفاده كرد.

به گزارش ايسنا، پزشكان مي‌توانند از اين سلاح طلايي براي درمان سرماخوردگي معمولي نيز بهره بگيرند.

اين متخصصان در دانشگاه بلژيكي گنت موفق شدند: باكتري‌هاي معمولي موجود در ماست را به گلوله‌هاي طلايي براي نابود سازي ويروس‌ها تبديل كنند. آن‌ها ميخ‌هاي بسيار ظريفي از جنس نقره را به اين باكتري‌هاي بي‌ضرر متصل كرده و با اين تغيير به باكتري‌ها توانايي نابودسازي ويروس‌ها را دادند.

اين متخصصان باكتري‌هاي مجهز به ميخ‌هاي نقره‌اي را عليه نوروويروس‌ها كه عامل شيوع حالت تهوع زمستاني هستند را به كار بردند و دريافتند كه ويروس از ايجاد عفونت ناتوان مي‌شود.

به گزارش روزنامه‌ تلگراف، از آنجا كه آزاد سازي بدون كنترل اين ذرات نقره‌اي در بدن مي‌تواند مضر و خطرناك باشد، متخصصان بلژيكي آن‌ها را به باكتري‌ها متصل كردند تا نتوانند آزادانه در بدن جابجا شوند و به ساير نقاط بدن آسيب برسانند.

نتايج اين آزمايشات در انجمن بيولوژي كاربردي لندن ارائه شده است.


بهترین زمان مصرف ماست - nazanin - 2011/10/25


آیا می دانید که در قدیم، ماست به عنوان میان وعده مصرف می شده است! امروزه در اکثر سفره های ما ایرانیان، ماست همراه غذا مصرف می شود و متاسفانه مردمان امروزی مانند دیگر رسوم غلط متعارف، بدون آن که تدابیر مربوطه را رعایت نمایند و از خوب و بد بودن آن آگاه باشند، آن را مصرف می کنند و کودکان خود را نیز به خوردن آن تشویق و آنان را نیز به این رویه اشتباه عادت می دهند و ناخواسته به مرور زمان بر بیماری ها و مشکلات خود و خانواده شان می افزایند و هرگز نمی فهمند که چوب ندانم کاری های خودشان را می خورند. باید بدانیم که بهترین نحوه مصرف و خوردن ماست های مورد تایید نیز چگونه می باشد و در گذشته، قدما چگونه آن را مصرف می کردند. باید بدانید که خوردن ماست همراه با غذا توصیه نمی شود، چرا که خلطی که با خوردن ماست همراه غذاهای پختنی مخصوصاً غذاهای گوشتی تولید می شود، خلط سالمی نمی باشد. ماست را در قدیم همراه غذا نمی خورند، بلکه به صورت میان وعده مصرف می شده است. داخل ماست لبوب مانند گردو، کشمش، بادام زمینی، پسته و فندق را می ریختند و به صورت عصرانه یا چاشت به عنوان میان وعده میل می کردند. با این کار اولاً اثر بدی که ماست خورده شده با غذا، در تولید خلط سالم دارد از بین می رود (چرا که با یک فاصله از غذا مصرف می گردد)، ثانیاً سردی ماست نیز گرفته می شود، برای بچه ها و سالمندان خوردن ماست با مصلحات توصیه می گردد. بچه ها امروزه معمولاً ماست را خیلی دوست دارند، لذا به جای دادن ماست همراه غذا به کودکان، توصیه می گردد ماست به همراه لبوب را به صورت میان وعده یا حتی در برخی مواقع آن را به عنوان غذا (بدون این که در کنار آن غذای پختنی دیگری مصرف شود) همراه با مقداری نان سنگک به کودک بدهید. حتی می توان با مقداری دم کرده زعفران هم سردی ماست را بگیرید و هم آن را رنگی نمایید تا برای کودکان جذاب تر گردد. آب لبوی پخته شده نیز برای جذاب کردن رنگ ماست پیشنهاد می شود. تذکر: - خوردن ماست با سرکه (ترشیجات) یا آبلیمو در دراز مدت باعث لک های پوستی می شود. - خوردن ماست با ماهی آن هم در یک شب زمستانی با توجه به این که هر دوی این مواد غذایی سرد هستند و طبیعت زمستان و شب نیز هر دو سرد می باشند، افراد را مخصوصاً سالمندان که طبیعت سنی آنان نیز سرد است در هنگام خواب (که آن هم دارای طبیعت سرد است)، مستعد یک سکته مغزی می کند و برگ دیگری به نام مرگ از ناآگاهی های ما در دفتر روزگار ورق می خورد




ماست قوی تر از پنی سیلین - ahmad ebrahimi - 2012/04/15

به اعتقاد پزشکان ماست به دلیل داشتن خواص متعدد از پنی سیلین هم قوی تر است.
این ماده معده را تقویت کرده و به هضم غذا کمک می کند.
ضمن آنکه ماست از رشد میکروبها در روده ها جلوگیری کرده و در درمان اسهال موثر است.
ماستی که چربی آن گرفته شده باشد به مراتب بهتر از ماست چرب تشخیص داده شده است.
ماست به انسان نشاط بخشیده ، عمر را طولانی و بدن را در مقابل امراض عفونی حفظ می کند.
شستشوی سر با ماست مو را تقویت کرده و از ریزش آن می کاهد.
علاوه بر این ماست باعث تحکیم استخوانها ، تقویت حافظه و جلوگیری از پیدایش اگزما و کهیر می شود.



RE: خواص و فـواید ماست - نازلی - 2012/06/12

ماست معمولی یا پروبیوتیک!؟

ارزش غذایی ماست‌های پروبیوتیک نسبت به ماست‌های معمولی بیشتر است و مصرف این نوع ماست موجب افزایش دفاع ایمنی بدن می‌شود.

ماست پروبیوتیک

پروماس یا ماست پروبیوتیک، یک فرآورده لبنی جدید است که به تولید رسیده و در واقع این محصول نوعی ماست غنی شده است که با استفاده از آن نه تنها می‌توان از مزایای ماست بهره برد بلکه می‌توان باکتری‌های مفید و لازم بدن را نیز از این طریق تأمین کرد.


مصرف ماست پروبیوتیک از بروز بیماری‌ها پیشگیری می‌کند

مصرف ماست پروبیوتیک از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کند و با از بین بردن باکتری‌های بیماری‌زا موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

مرتضی مشایخ، دانشیار انستیتوی تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: ماست پروبیوتیک نسبت به ماست معمولی دارای خواص بیشتری است.

وی گفت: ارزش غذایی ماست‌های پروبیوتیک نسبت به ماست‌های معمولی بیشتر است و مصرف این نوع ماست موجب افزایش دفاع ایمنی بدن می‌شود. چرا که باکتری‌های پروبیوتیک مفیدی هستند که در این نوع ماست به وفور یافت می‌شوند.

دانشیار انستیتوی تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور عنوان کرد: باکتری‌های پروبیوتیکی که در این نوع ماست وجود دارد می‌تواند حالت اسیدی معده را تحمل کرده و به روده برسد و در روده با باکتری‌های بیماری‌زا مبارزه کرده و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

مشایخ ادامه داد: مصرف ماست پروبیوتیک از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کند چرا که این باکتری‌های مفید باکتری‌های مضر روده را از بین برده و محیط مناسبی برای رشد باکتری‌های ایجاد می‌کند.


ماست معمولی بخوریم یا ماست پروبیوتیک؟

مدیر کل اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که پروبیوتیک به ارگانیسم‌های زنده‌ای گفته می‌شود که با مصرف به میزان لازم در سلامت فرد موثر است، گفت: همه باکتری‌ها مضر نیستند و گاهی بسیاری دیگر از اعضای خانواده باکتری‌های مضر برای بدن سودمند است.

پهلوانی با بیان این که محصولات پروبیوتیک توانایی تغییر فلور میکروبی روده را دارند، اظهار کرد: نتایج تحقیقات فراوانی در اروپا و آمریکا نشان داد که غذاها و یا مکمل‌های پروبیوتیک آثار مثبتی بر سلامت انسان دارند.

وی با اشاره به وجود صد تریلیون باکتری زنده در روده به عنوان فلور طبیعی بدن گفت: میکروب‌ها برای سلامت انسان مفید، مضر و یا خنثی هستند.
مصرف ماست پروبیوتیک از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کند و با از بین بردن باکتری‌های بیماری‌زا موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود

مدیر کل اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه فرآورده‌های لبنی به ویژه ماست پروبیوتیک از جمله فرآورده‌های حاوی باکتری‌های پروبیوتیک به شمار می‌آیند، افزود: ماست پروبیوتیک ماست غنی شده‌ای است که ارزش تغذیه‌ای آن بیش از ماست معمولی است و اسیدهای آمینه و چرب بدن را تأمین می‌کند.

پهلوانی افزود: این ماست از نظر انواع ویتامین‌ها نظیر ویتامین A و C و ریبوفلاوین،‌ تیامین،‌ بیوتین، انسولین بسیار غنی‌تر از ماست معمولی است.

وی با استناد به نتایج یک بررسی منتشره در نشریه پزشکی بریتانیا گفت: این بررسی نشان داد بیماران سالمند بستری در بیمارستان با مصرف نوشیدنی حاوی ماست پروبیوتیک کمتر به اسهال ناشی از مصرف مداوم آنتی بیوتیک دچار شدند.


برای کاهش کلسترول ماست پروبیوتیک بخورید


بیماری‌های قلبی عروقی، مهم‌ترین عامل مرگ و میر در کشور هستند و هیپرکلسترولمی از عوامل خطر اصلی این بیماری‌ها محسوب می‌شود. تا حدی می‌توان این مشکل را با تغییراتی در برنامه غذایی و از جمله مصرف فرآورده‌های لبنی تخمیری و پروبیوتیک‌ها، کاهش داد. در این زمینه تحقیقی به منظور مقایسه اثر مصرف ماست معمولی و نوعی ماست پروبیوتیک بر سطح کلسترول سرم افراد مبتلا به هیپرکلسترولمی خفیف تا متوسط انجام شد.

مطالعه به روش کارآزمایی بالینی متقاطع تصادفی بر روی 14 فرد 65-40 سال با سطح کلسترول سرم mg/dl 300 - 200 انجام شد. از این افراد خواسته شد به مدت 2 هفته، از ماست و دوغ استفاده نکنند و روزانه 300 گرم شیر به رژیم خود اضافه کنند.

پس از آن، به طور تصادفی به دو گروه برای دریافت روزانه 300 گرم ماست معمولی (تخمیر شده توسط باکتری‌های استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس) یا ماست پروبیوتیک (دارای دو باکتری موجود در ماست معمولی، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس) به صورت جایگزین شیر اضافه شده به رژیم، تقسیم شدند.

مصرف ماست پروبیوتیک در مقایسه با ماست معمولی، موجب کاهش معنی‌داری

در سطح کلسترول تام سرم گردید

6 هفته پس از مصرف این دو نوع ماست، دوره استراحت به مدت 7 هفته برقرار شد و سپس گروه‌ها با هم جابجا شدند و مطالعه، 6 هفته دیگر ادامه یافت. در شروع (پس از پایان 2 هفته عدم مصرف ماست) و پایان هر مرحله از مطالعه، اندازه گیری‌های تن سنجی، یاد آمد غذایی 3 روزه و اندازه گیری سطح چربی‌های خون انجام شد.

مقایسه وزن، BMI و عوامل مداخله‌گر رژیمی در طول دو دوره مصرف ماست معمولی و ماست پروبیوتیک، تفاوت معنی‌داری را نشان نداد. مصرف ماست پروبیوتیک در مقایسه با ماست معمولی، موجب کاهش معنی‌داری در سطح کلسترول تام سرم گردید (049/0=P). مقایسه سایر شاخص‌های چربی خون، تفاوت معنی داری را بین این دو دوره نشان نداد.

نتیجه‌گیری:


مصرف ماست حاوی دو باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در مقایسه با ماست معمولی، موجب کاهش سطح کلسترول تام در افراد مبتلا به هیپرکلسترولمی خفیف تا متوسط می‌شود.


فرآوری: مریم مرادیان نیری

بخش تغذیه و آشپزی تبیان



بمب کلسیم رابشناسید - sargol - 2012/12/08

[attachment=8206]بمب کلسیم را بشناسید
شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۱۹
مرجع : ایسنا
کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که ماست یک منبع عالی کلسیم است، افزود: یک بسته ۲۵۰ گرمی ماست حاوی یک سوم میزان کلسیم لازم روزانه است.
بمب کلسیم را بشناسید
افکارنیوز: "اکبر کمالی" اظهار کرد: ماست با برآوردن نیاز مصرف کننده به غذاهای سالم، غذایی سریع، ساده و مطبوع برای اغلب افراد است.

وی ادامه داد: برای یافتن سالم‌ترین ماست که چربی و قند کمی داشته باشد، باید برچسب تغذیه‌ای روی آن را چک کنید به عبارتی افراد باید به یاد داشته باشند که قند در این برچسب شامل قندهای افزوده شده و لاکتوز، قند طبیعی شیر است.

کمالی تصریح کرد: یک وعده ماست ساده حاوی هشت تا دوازده گرم قند لاکتوز بدون قندهای اضافی است. در صورتی که ماست ها حاوی میوه،‌ عصاره میوه، شربت ذرت پر فروکتوز، شربت نیشکر یا سایر شیرین‌ کننده‌ها باشند، قند آنها را نیز باید نظر بگیرید.

وی اضافه کرد: ماست غنی از پروتئین، کلسیم و ویتامین‌های گروه B است و در بسیاری از موارد با ویتامین D نیز غنی می‌شود.

او با اشاره به اینکه ماست نسبت به میزان مشابه از شیر گاو اندکی بیشتر کلسیم دارد، ادامه داد: ماست همچنین منبعی غنی از پتاسیم، ریبوفلاوین، ویتامین B۱۲ و فسفر است.

کمالی توصیه کرد: چند وعده خوردن ماست کم‌چربی یا بی‌چربی در روز می‌تواند کمبودی که اغلب کودکان و بزرگسالان در میزان لازم روزانه کلسیم، پتاسیم، و ویتامین D دارند را برطرف کند.

وی اضافه کرد: ماست تازه حاوی باکتری‌های مفیدی است که اختلالات گوارشی را برطرف می‌کنند و به حرکات معده نظم می‌دهند و ایمنی بدن را تقویت می‌کنند، بنابراین به منظور تأمین مزیت‌های فوق، از ماست‌هایی استفاده کنید که پس از فرآیند تخمیر گرما داده نشده‌ باشند، چرا که حرارت اغلب باکتری‌های مفید فعال را می‌کشد.

این کارشناس صنایع غذایی در پایان متذکرشد: افرادی که دچار عدم تحمل به لاکتوز هستند و نمی‌توانند شیر بخورند، ممکن است ماست‌های تازه که حاوی باکتری‌های فعال هستند را تحمل کنند، زیرا فرآیند تخمیر تا حدی به هضم لاکتوز کمک می‌کند و آن را برای این افراد قابل‌هضم‌تر می‌کند.


RE: بهترین زمان مصرف ماست - شفا یافته - 2012/12/09

(2011/10/25, 02:39 PM)nazanin نوشته است: آیا می دانید که در قدیم، ماست به عنوان میان وعده مصرف می شده است! امروزه در اکثر سفره های ما ایرانیان، ماست همراه غذا مصرف می شود و متاسفانه مردمان امروزی مانند دیگر رسوم غلط متعارف، بدون آن که تدابیر مربوطه را رعایت نمایند و از خوب و بد بودن آن آگاه باشند، آن را مصرف می کنند و کودکان خود را نیز به خوردن آن تشویق و آنان را نیز به این رویه اشتباه عادت می دهند و ناخواسته به مرور زمان بر بیماری ها و مشکلات خود و خانواده شان می افزایند و هرگز نمی فهمند که چوب ندانم کاری های خودشان را می خورند. باید بدانیم که بهترین نحوه مصرف و خوردن ماست های مورد تایید نیز چگونه می باشد و در گذشته، قدما چگونه آن را مصرف می کردند. باید بدانید که خوردن ماست همراه با غذا توصیه نمی شود، چرا که خلطی که با خوردن ماست همراه غذاهای پختنی مخصوصاً غذاهای گوشتی تولید می شود، خلط سالمی نمی باشد. ماست را در قدیم همراه غذا نمی خورند، بلکه به صورت میان وعده مصرف می شده است. داخل ماست لبوب مانند گردو، کشمش، بادام زمینی، پسته و فندق را می ریختند و به صورت عصرانه یا چاشت به عنوان میان وعده میل می کردند. با این کار اولاً اثر بدی که ماست خورده شده با غذا، در تولید خلط سالم دارد از بین می رود (چرا که با یک فاصله از غذا مصرف می گردد)، ثانیاً سردی ماست نیز گرفته می شود، برای بچه ها و سالمندان خوردن ماست با مصلحات توصیه می گردد. بچه ها امروزه معمولاً ماست را خیلی دوست دارند، لذا به جای دادن ماست همراه غذا به کودکان، توصیه می گردد ماست به همراه لبوب را به صورت میان وعده یا حتی در برخی مواقع آن را به عنوان غذا (بدون این که در کنار آن غذای پختنی دیگری مصرف شود) همراه با مقداری نان سنگک به کودک بدهید. حتی می توان با مقداری دم کرده زعفران هم سردی ماست را بگیرید و هم آن را رنگی نمایید تا برای کودکان جذاب تر گردد. آب لبوی پخته شده نیز برای جذاب کردن رنگ ماست پیشنهاد می شود. تذکر: - خوردن ماست با سرکه (ترشیجات) یا آبلیمو در دراز مدت باعث لک های پوستی می شود. - خوردن ماست با ماهی آن هم در یک شب زمستانی با توجه به این که هر دوی این مواد غذایی سرد هستند و طبیعت زمستان و شب نیز هر دو سرد می باشند، افراد را مخصوصاً سالمندان که طبیعت سنی آنان نیز سرد است در هنگام خواب (که آن هم دارای طبیعت سرد است)، مستعد یک سکته مغزی می کند و برگ دیگری به نام مرگ از ناآگاهی های ما در دفتر روزگار ورق می خورد

تنها مطلب درست در این تاپیک، همینه.

گول تبلیغات را نخورید.

ماست برای ام اس مثل یک سم هست. از خوردنش پرهیز کنید.angry3

ماست برای سرماخوردگی و آنفلوآنزا هم مضر هست. نمیدونم این تحقیقات را چه کسانی انجام میدهند و اعلام میکنند!

بمب کلسیم انجیر هست نه ماست. انجیر خشک بخورید.
کلسیم به وفور در انواع کلم هم موجود هست. سالاد کلم درست کنید با جوانه های مختلف و روغن زیتون و لیموترش بسیار خوشمزه و مقوی..




RE: خواص و فـواید ماست - نازلی - 2013/02/28

اگر ماست نمی خورید، بخوانید

[تصویر:  n00188922-b.jpg]

کسانی که ماست می خورند، رژیم غذایی متعادل تری دارند.



نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است افرادی که از خوردن ماست لذت می‌برند و بیشتر از این فرآورده لبنی در رژیم غذایی روزانه خود استفاده می‌کنند، در عین حال رژیم غذایی متعادل‌تری دارند و بیش از افرادی که اصلا ماست نمی‌خورند، ریزمغذی‌های اصلی را دریافت می‌کنند.

در این بررسی معلوم شد مقدار مصرف سایر مواد غذایی سالم و مفید مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، ماهی‌ها، مغز، خشکبار و غلات سبوس‌دار در افرادی که بیشتر ماست می‌خورند، زیادتر است.

پاول جاکوبز از کارشناسان تغذیه و سلامت در دانشگاه توفتز در این باره خاطرنشان ساخت: نتایج بررسی‌های ما همچنین نشان می‌دهد افرادی که علاقه بیشتری به خوردن این فرآورده لبنی دارند، تمایل کمتری به خوردن مواد پرکالری مثل گوشت‌های فرآوری‌ شده و غلات سفید نشان می‌دهند.

وی در این مطالعه متذکر شد: ماست یک منبع غذایی فوق‌العاده مفید است که حاوی بسیاری از ریزمغذی‌های ضروری مانند کلسیم، پتاسیم و منیزیم است و یکی از منابع خوراکی مطلوب و پرخاصیت برای دریافت املاح ضروری است که ممکن است در رژیم غذایی روزانه موجود نباشد.

شرح این مطالعه در مجله «مطالعات تغذیه» منتشر شده است.





RE: خواص و فـواید ماست - booshveg - 2013/03/05


ماست یکی از بهترین لبنیات و سرشار از کلسیم است. به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند برای پیشگیری از ابتلا به پوکی‌استخوان، علاوه بر شیر و پنیر حتما روزی یکی، دو پیاله ماست کم‌چرب خورده شود...

1 - ‌آیا مصرف ماست باعث کاهش کلسترول می‌شود؟
مصرف روزانه و منظم ماست کم‌چرب یا بدون چربی، می‌تواند از افزایش کلسترول خون پیشگیری کند. هنوز ثابت نشده خوردن ماست می‌تواند باعث پایین آمدن کلسترول خون هم بشود اما محققان می‌گویند همین که یک محصول لبنی که بر پایه پروتئین و چربی حیوانی تولید می‌شود، باعث افزایش کلسترول خون نشود، باعث می‌شود بتوان مصرف آن را به عنوان محصولی مفید و قابل اطمینان به تمام مردم جامعه پیشنهاد کرد.

2 - آیا مصرف ماست باعث کاهش فشارخون می‌شود؟
نتیجه تحقیقات جدیدی که روی 5 هزار اسپانیایی در طول 2 سال انجام شد، نشان داد احتمال ابتلا به فشارخون بالا در افرادی که روزانه 2 تا 3 وعده شیر یا ماست کم‌چرب مصرف می‌کنند، نسبت به گروهی که شیر و ماست در برنامه غذایی‌شان جایی ندارد، 50 درصد کمتر است.

3 - آیا مصرف ماست‌های پروبیوتیک می‌تواند مشکل عدم تحمل به لاکتوز را از بین ببرد؟
ماست‌های پروبیوتیک مانند دیگر محصولات پروبیوتیک، دارای میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک هستند ولی ماست‌های ساده این باکتری‌ها را ندارند. یکی از مهم‌ترین فواید مصرف این محصولات، کاهش عوارض عدم تحمل به لاکتوز است بنابراین افرادی که به لاکتوز موجود در شیر، ماست و سایر محصولات لبنی حساسیت دارند و مثلا با خوردن شیر نفخ می‌کنند، می‌توانند با خیال راحت و بدون نگرانی محصولات پروبیوتیک را مصرف کنند. متخصصان تغذیه آمریکایی می‌گویند اگر افراد دچار عدم تحمل لاکتوز، 2 تا 3 وعده ماست پروبیوتیک در روز مصرف کنند، نه‌تنها مشکل نفخ پیدا نمی‌کنند بلکه از خواص محصولات لبنی مانند کلسیم، پروتئین مرغوب و ویتامین‌های2‌B و 12‌B هم بهره‌مند خواهند شد.

4 - آیا هضم ماست از شیر راحت‌تر است؟
تحقیقات بسیاری ثابت کرده‌اند هضم لاکتوز موجود در ماست به علت تخمیری که در فرآیند تولید روی آن انجام می‌شود، بسیار ساده‌تر از هضم لاکتوز موجود در شیر است بنابراین ممکن است فردی دچار عدم تحمل لاکتوز شیر باشد اما با مصرف ماست، مشکلی پیدا نکند. پس اگر دچار عدم تحمل لاکتوز شیر هستید، ابتدا ماست‌های معمولی را امتحان کنید و در صورتی که با مصرف آنها هم دچار مشکل شدید، سراغ ماست‌های پروبیوتیک بروید. ماست می‌تواند باکتری‌های مضر را از روده‌ها خارج و در نتیجه هضم و جذب غذا را آسان‌تر کند.

5 - آیا مصرف ماست‌ می‌تواند باعث درمان اسهال شود؟
مصرف ماست برای رفع اسهال از گذشته‌های دور میان مردم خاورمیانه، آسیا و اروپای شرقی رواج بسیاری داشته است. محققان می‌گویند مصرف خوراکی‌های تخمیری مانند ماست می‌تواند به درمان سریع‌تر اسهال، به خصوص در کودکان، کمک کند. آنها معتقدند باکتری‌های فعال موجود در ماست‌های پروبیوتیک، نقش مهمی در درمان سریع‌تر اسهال دارد.

6 - مصرف ماست برای سرماخورده‌ها خوب است؟
معمولا برای بیشتر افرادی که سرما می‌خورند، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود اما آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند باکتری‌های خوب دستگاه گوارش را هم از بین ببرند. به همین دلیل اگر سرما خورده‌اید و آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنید، برای حفظ تعادل باکتری‌های خوب بدنتان، مصرف روزانه ماست کم‌چرب را فراموش نکنید. ماست، حاوی باکتری‌های خوب و مفید برای بدن است و این باکتری‌ها باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش بدن می‌شوند و از عفونت ادراری پیشگیری می‌کنند و جلوی ترش‌کردن‌ مداوم را می‌گیرند.






RE: خواص و فـواید ماست - شيدا رها - 2013/07/24

این ماده غذایی، ضد اضطراب است

پیش از این تاثیرات مثبت باکتری های مفید موجود در فرآورده هایی مانند ماست بر ارتقای سطح ایمنی بدن نشان داده شده بود.

مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد پروبیوتیک موجود در ماست طبیعی می تواند به بهبود روحیه افراد کمک کند چرا که این مواد قادرند عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار دهند.

تحقیقات پیشین نشان داده بود باکتری های مفید، مغز موش ها را تحت تاثیر قرار می دهند اما هیچ تحقیقی همین امر را در مغز انسان تایید نکرده بود.

مطالعه پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس نشان داد افرادی که روزانه دو وعده ماست پروبیوتیک مصرف می کنند عملکرد مغزی هوشیارانه تری دارند چه در استراحت مغزی و چه در واکنش به یک کاری که نیازمند توجه است.

این تحقیقات نشان داده است برخی از محتویات ماست می تواند شیوه ای که مغز به محیط واکنش نشان می دهد را تغییر دهد.

پیش از این تاثیرات مثبت باکتری های مفید موجود در فرآورده هایی مانند ماست بر ارتقای سطح ایمنی بدن نشان داده شده بود.

این محققان می گویند سویه های پروبیوتیک خاصی در ماست وجود دارد که مصرف آن در طول زمان می تواند فوایدی برای سلامتی داشته باشد از جمله از بین بردن استرس، اضطراب و دیگر مشکلات روحی.

پژوهشگران امیدوارند در آینده بررسی رشد باکتری های سیستم گوارشی افراد ساده تر شود و امکان دیدن اینکه چگونه آرایش باکتری های معده و روده می تواند عواملی مانند رشد مغزی، استرس و حساسیت به درد را تحت تاثیر قرار دهد، فراهم آید.

احتمال دارد که تغییر ترکیب باکتری های سیستم گوارش بتواند به درمان اختلالات مزمن دردناک و همچنین نشانه های بیماری های مغزی مانند اوتیسم، پارکینسون و آلزایمر منجر شود.


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
منبع : مهر