وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
یک هورمون عامل اشکی که در جیب دارید - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: دانستنی های پزشکی (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%AA%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C)
+---- موضوع: یک هورمون عامل اشکی که در جیب دارید (/Thread-%DB%8C%DA%A9-%D9%87%D9%88%D8%B1%D9%85%D9%88%D9%86-%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A7%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%DB%8C%D8%A8-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AF)



یک هورمون عامل اشکی که در جیب دارید - earth - 2010/07/18

جام جم آنلاین: پژوهشگران هلندی در بررسی های خود نشان دادند علت اینکه بسیاری از افراد بسیار احساساتی بوده و با دیدن یک فیلم غم انگیز بلافاصله اشک هایشان جاری می شود ترشح پایین یک هورمون است.
به گزارش نیوساینتیست ، افرادی هستند که همیشه مقداری اشک اضافی در جیب خود ذخیره دارند تا در روز مبادا (همین لحظه، همین حالا) از آن استفاده کنند.
این افراد این بار که با دیدن یک فیلم غم انگیز مثل همیشه احساساتشان به شدت تحریک شد و قصد استفاده از اشک های داخل جیبشان را داشتند می توانند همه تقصیرها با خیال راحت را به گردن هورمونی به نام «سروتونین» بیندازند.
سروتونین نوعی انتقال دهنده عصبی خلق و خو است که به گفته محققان مرکز پزشکی اراسموس در روتردام هلند، سطح پایین آن می تواند باران اشک ها را با وزیدن کوچکترین نسیم احساسی جاری کند.
این محققان برای دستیابی به این نتایج 25 داوطلب زن را به دو گروه تقسیم کردند. به گروه اول یک دوز واحد از داروی رایج ضد افسردگی (پاروکستین) داده شد. این دارو می تواند به طور موقت سطح سروتونین را افزایش دهد.
این محققان برای گروه دوم داروی بی اثر (پلاسیبو) تجویز کردند.
چهار ساعت بعد از آنها خواسته شد که یکی از دو فیلم غم انگیز پیشنهادی را تماشا کنند. در فیلم اول قهرمان داستان در اثر ابتلا به سرطان می مرد و فیلم دوم مربوط به خشونت های خانوادگی بود.
نتایج این تحقیقات نشان داد که افزایش میزان سروتونین در مغز بیمارانی که یک دوز از پاروکستین را دریافت کرده بودند موجب کاهش گریستن در صحنه های غم انگیز شد.


RE: یک هورمون عامل اشکی که در جیب دارید - شهرزاد - 2012/04/22

مصرف کافئین در تولید اشک موثر است


[تصویر:  12-4-21-94657111.jpg]

محققان دریافتند که مصرف کافئین می‌تواند به طور قابل توجهی توانایی چشم را در تولید اشک افزایش دهد و میلیون‌ها نفر را از سندرم چشم خشک نجات دهد

به گزارش ایرنا، به نظر بسیاری از افراد سندرم چشم خشک آزار دهنده است اما بسیاری دیگر معتقدند که این سندرم موجب افزایش سرعت یک بیماری تهدید کننده بینایی می‌شود.

محققان دانشکده پزشکی توکیو با مطالعه بر روی 78 نفر متوجه شدند که تمامی این افراد پس از مصرف کافئین به اندازه قابل توجهی اشک بیشتری تولید کردند.

سندرم چشم خشک در نقص میزان تولید اشک چشم، کیفیت اشک و میزان تبخیر از سطح چشم نقش دارد.

همه افراد ممکن است سندرم چشم خشک را تجربه کرده باشند. با این حال بروز این سندرم در میان زنان بیشتر است.

احساس وجود شن ریزه در چشم، خارش و سوزش از جمله علائم سندرم چشم خشک است.

محققان از پیش می‌دانستند که کافئین غده‌های اشکی چشم را تحریک می‌کند چرا که سایر ترشحات مانند بزاق و مایعات گوارشی را نیز افزایش می‌دهد.

آنها همچنین می‌دانستند که افراد واکنش‌های متفاوتی نسبت به کافئین نشان می‌دهند بنابراین نمونه‌های 'دی.ان.ای' افراد مورد مطالعه را برای دو واریان ژنتیکی که نقش مهمی در متابولیسم کافئین بازی می‌کند، آزمایش کردند.

در این مطالعه دیده شد که تولید اشک در چشم افراد مورد مطالعه‌ای که از این دو واریان ژنتیکی استفاده کرده‌اند، بیشتر است.

این موضوع را مطالعات دیگر تایید کرده‌اند، یافته‌های ما در زمینه کافئین باید در درمان سندرم چشم خشک مورد استفاده قرار گیرد.

با این وجود در این مرحله ما مصرف منتخبانه آن را برای بیمارانی که بیشترین حسایت را به اثرات تحریک کننده کافئین دارند توصیه می‌کنیم.




RE: یک هورمون عامل اشکی که در جیب دارید - nahid - 2012/04/22

پس برای همینه که اشکم دیگه به راحتی جاری نمیشه ؟
از زمان تشخیص قرصی برام تجویز کردن که فکر کنم همون اثری رو داشت که سعیده گفت. حالا اگه اثرش ضد اشک و به دنبالش خشکی چشم باشه چیکار کنم ؟ برم قهوه بخورم ؟


RE: یک هورمون عامل اشکی که در جیب دارید - earth - 2012/04/22

ناهید اگه یه وقتی دلت خواست من می تونم کمی اشک بهت بدم از سیلاب چشمهام چیزی کم نمی شه. متاسفانه من خیلی زیاد و بیش از اندازه گریه می کنم. اشکهام هم خیلی درشته غیره طبیعیه. متاسفانه خیلی وقتها به خاطر همین نتونستم حقم رو بگیرم. یعنی انقده گریه می کنم که دیگه نمی تونم حرفم رو بزنم هرچقدر هم که سعی کنم جلوی اشکهام رو بگیرم بدتره. به غیر از اشک هم یه مشکل دیگه هم دارم اگه جمله ای احساسی یا آهنگی احساسی یا تصویری احساسی ببینم مو به تنم سیخ می شه. اینو به دکتر طوفانیان گفتم و ازش پرسیدم این به بیماریم ربطی داره یا نه که گفت نه. شما فقط بیشتر از حد معمول احساساتی هستی.


RE: یک هورمون عامل اشکی که در جیب دارید - nahid - 2012/04/23

این مطلب در ارتباط با همان هورمون اشک است و داروهای افسردگی افزایش دهنده آن .
گروهی از دانشمندان پروتئینی را کشف کردند که گفته می‌شود در درمان بیماری افسردگی موثر است....پروتئین موسوم به “پی ‪ “۱۱‬نقش مهمی را در عملکرد ماده “سروتونین ” در مغز به عنوان تنظیم‌کننده خواب ایفا می‌کند.
در این تحقیق که مشروح کامل آن در نشریه “ساینس ” به چاپ رسیده همچنین آمده است اگر چه دانشمندان پیش از این به ارتباط ماده “سروتونین” با بیماری افسردگی پی برده بودند اما این کشف جدید نشان داد از این ماده می توان در درمان افسردگی نیز استفاده کرد.
در آزمایش‌های انجام شده بر روی تعدادی از موش‌ها و همچنین شماری از بیمارانی که از افسردگی رنج می‌برند مشخص شد میزان “پروتئین پی ‪ “۱۱‬در آنها بسیار کاهش یافته است.

بنابراین می‌توان از داروهایی که میزان این ماده را در بدن انسان افزایش می‌دهد به عنوان داروهای ضد افسردگی استفاده کرد.

این محققان با تغییراتی بر روی دو ژن از موشهای آزمایشگاهی نشان دادند که پروتئین کشف شده”پی ‪” ۱۱‬می تواند در میزان تنظیم سروتونین نقش به سزایی داشته باشد.

موش‌هایی که اصلا نتوانسته بودند “پی ‪ “۱۱‬را تولید کنند از خود رفتاری که نشان‌دهنده ابتلا به افسردگی بود بروز دادند و همچنین داروهای ضد افسردگی که با تاثیر بر روی “سروتونین” می‌تواند میزان پی ‪ ۱۱‬را افزایش دهند به دلیل نبود این ماده در بدن موشها هیچ تاثیری در درمان انها نداشت.
در همین حال موش‌هایی که بدنشان پی ‪ ۱۱‬را تولید کرده بود بسیار فعال بوده و در مقابل داروهای ضد افسردگی از خود واکنش نشان دادند.
تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد کاهش میزان ترشح دو هورمون “سروتونین” و “آدرنالین” با بیماری افسردگی ارتباط مستقیم دارد چرا که هورمون‌ها ترکیبات شیمیایی مخصوصی هستند که نقش هماهنگ‌کننده و کنترل را درون بدن بر عهده دارند.
سروتونین از پایانه‌های عصبی در مغز ترشح می‌شود و حضور این هورمون منجر به حس آرامش و سرخوشی می‌شود .
اغلب داروهایی که برای درمان افسردگی تجویز می‌شوند، در واقع پیش‌سازهای هورمون سروتونین هستند و این پیش ماده‌ها که بعد از ورود به بدن صرف ساخت هورمون سروتونین می‌شوند در بسیاری از مواد خوراکی به وفور یافت می‌شوند.

از معروفترین داروهای افسردگی این گروهها فلوکسیتین، سرترالین، فلووکسامین و سلژلین هستند. ( ویکی پدیا )

بی‌آنکه نیازی به مصرف قرص‌های شیمیایی باشد، می‌توان تولید سروتونین در بدن را افزایش داد، مثلا ویتامین‌های “گروه ب” از این پیش سازها هستند که تولید سروتونین را افزایش می‌دهند و ویتامین‌های ” گروه ب” در تخم مرغ، شیر و حبوبات به وفور یافت می‌شوند.

منبع : http://www.pezeshk.us/?p=1692
سعیده ، منم اشکم زود جاری می شد ولی حالا فهمیدم داروهای افزایش دهنده سروتونین تاثیر گذاشته، دیگه اشکم زود جاری نمیشه !


RE: یک هورمون عامل اشکی که در جیب دارید - okhtapus - 2012/06/15


منم اصلا اشک ندارم یعنی خیلی آدم سنگدلی هستم؟؟؟؟confused2


RE: یک هورمون عامل اشکی که در جیب دارید - blue sky - 2012/06/15

خوش به حالت
من اشکم لب مشکمم هس
بگن ا من اشکم میاد
کاش سنگدل بودم


RE: یک هورمون عامل اشکی که در جیب دارید - yummy - 2012/06/15

ولی من دیر گزیه میکنم.خیلی دیــــــر...جایی میرسه که دیگه غوغا باشه تو دلم بعد یه ذره اشک میاد...الان یادم نیست آخرین بار کی گریه کردم


RE: یک هورمون عامل اشکی که در جیب دارید - earth - 2012/06/15

یادش نیکو! اینو من عهد بوق بوق فرستادم. اون موقع اشکم سیلاب بود الانم سیلابه. خلاصه به همه می گم هر کی اشک کم داره در خدمتیم. وقتی خدا داشت آدم رو خلق می کرد و همه تو صف چیزای درست و حسابی بودن مثل اعتماد به نفس، همت، تمرکز، پرداختن به امور مهم زندگی از جمله اینکه من فردا دوتا امتحان پشت سرهم بدون استراحت و وقت اضافه و تنفس که یکیش بسیار سخت و مزخرف هستش دارم، به جاش اومدم اینجا و بی خیال امتحان شدم و... من تو صف اشک بودم از نوع در مشک.


RE: یک هورمون عامل اشکی که در جیب دارید - chipchip - 2012/07/31

اشک چیست آیا؟ یعنی واقعا همچین چیزی وجود داره (دوربین ها لطفا تعجب من و بگیرن)