خواص سیب زمینی - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: خواص سیب زمینی (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%B3%DB%8C%D8%A8-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C) |
خواص سیب زمینی - nafass - 2011/11/24 خواص درمانی و تغذیه ای سیب زمینی سیب زمینی یک گیاه یک ساله است که ما از غده های موجود در ریشه آن استفاده می کنیم. زادگاه اولیه آن در آمریکای جنوبی بوده و اولین بار توسط میرزا ملکُم خان به ایران آورده شده است، برای همین در ابتدا به آن " آلو ملکُم " می گفتند و اکنون هم در بعضی شهرهای ایران سیب زمینی را بنام آلو می شناسند. سیب زمینی غنی از بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A ) است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب می شود. ساقه و برگ های سیب زمینی حاوی سمی بنام سولانین است، بنابراین نباید آن را مصرف کرد، ولی جوشانده رقیق شده همین برگ ها را به عنوان ماده خواب آور و آرامش دهنده اعصاب استفاده می کنند. مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که معمولاً 9 تا 25 درصد آن را تشکیل می دهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است که نسبت به غلات کمتر تحت تاثیر آفات قرار می گیرد و پرورش آن آسان تر است. امروزه روسیه و آلمان بزرگ ترین تولید کنندگان سیب زمینی هستند. سیب زمینی تقویت کننده قلب ، محکم کننده لثه ، مسکن درد و زخم معده است. سیب زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین C بالایی است و هر 100 گرم سیب زمینی 20 تا 25 میلی گرم ویتامین C دارد و برای تامین ویتامین C مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است، ولی نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین C آن به هدر می رود. برای اینکه سیب زمینی ویتامین C کمتری را از دست بدهد ، سعی کنید آن را در مقدارهای کم خریداری و نگهداری کنید و آن را با پوست بپزید . برای پخت ، اول آب را در ظرف جوش بیاورید. بعد سیب زمینی ها را در آن بیاندازید و پس از پخت آنها را از آب خارج کنید و نگذارید در آب گرم بمانند. سیب زمینی علاوه بر ویتامینC حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم ، فسفر ، آهن و منیزیم است. سیب زمینی پخته شده یا کباب شده با پوست، بیشترین مقدار ویتامین ها را داراست. سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین B6 است. یک فنجان سیب زمینی پخته 21 درصد B6 مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند. می دانید که بسیاری از آنزیم های بدن خصوصاً آنهایی که در تبدیلات پروتئینی درگیر هستند به B6 محتاج هستند، در نتیجه برای تولید سلول های جدید احتیاج به B6 داریم . B6 برای ورزشکاران بسیار حیاتی است و به آمادگی و بازسازی بدنشان کمک می کند . پس بهتر است حتماً در رژیمشان از آن استفاده کنند. B6 در جلوگیری از سرطان نیز مفید است. پس بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفته ای یک بار سیب زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاسته ای کنند. جدول متوسط مواد مغذی موجود در سیب زمینی بر حسب درصد آب 8/77 پروتئین 1/2 چربی 1/0 سلولز 5/0 نشاسته و قند 5/18 خاکستر و مواد معدنی 1 ویتامین C 25 میلی گرم در 100 گرم پخت آن بصورت تنوری و کباب شده موجب حفظ خاصیت سیب زمینی می شود ، ولی تهیه آن بصورت سرخ کرده و چیپس که در کشور ما معمول است بدترین نوع پخت این ماده غذایی مفید است. خوردن این شکل سیب زمینی برای اطفال مضر است و برای بزرگسالان نیز به دلیل روغن زیاد مشکل زاست ، مگر با توری روغن آن کاملاً جدا شود. سایر خواص سیب زمینی : - سیب زمینی ادرار را زیاد می کند، در نتیجه برای کلیه و مثانه مفید است. - سیب زمینی حاوی آنزیم هایی است که برای التیام زخم های معده بسیار مفید است و برای تسکین مواضع متورم خارجی ، پخته آن را گرم بر روی محل آسیب دیده می گذارند که موجب التیام خواهد شد. - ضماد خام آن را روی محل سوختگی و پلک ورم کرده می گذارند ( البته باید کاملاً استریل باشد ) و بسیار تسکین دهنده است. چند نکته خانه داری در مورد سیب زمینی : - اگر خورشت یا آش شما کمی شور شد ، تکه های سیب زمینی را در آن بریزید تا نمک اضافی را به خود جذب کند. - پوره خام آن با شیر ماسک خوبی برای پوست شماست. - اگر پوست سیب زمینی را در کتری جرم گرفته بجوشانید قشر آهکی را بر طرف می کند. - برای بر طرف کردن سم سولانین آن، می توانید آن را در آب و سرکه بپزید و آب پخت را دور بریزید. یک نکته مهم: جوانه زدن سیب زمینی باعث افزایش سولانین شده و مصرف زیاد آن موجب مسمومیت می شود. پس جوانه ها و قسمتهای سبز زیر پوست را کاملاً جدا کنید. بهترین روش نگهداری سیب زمینی در منزل : آن را در حجم کم در جعبه های چوبی که از کف انبار یا محل نگهداری 40 سانتیمتر فاصله داشته باشد قرار دهید. دمای محل نگهداری بهتر است 4 درجه بالای صفر و نیز تاریک باشد که از جوانه زدن آن جلوگیری شود. RE: خواص خوراکیها جامع 2 - naz.gigili - 2011/12/01 سیــــب زمینی جونم دوست دارررررررم با توجه به منبع کربوهیدرات بودنش.در زمان مصرف کرتون در مصرف سیب زمینی جون دقت کنین . تاثیرشگفت انگیزسیب زمینی - Hasty - 2012/02/04 تغذیه > آشنایی با خواص خوراکیها - همشهری آنلاین - شهره فرجی: سیبزمینی، دارای خواص فراوانی است و کمک خوبی برای درمان بسیاری ازبیماریها محسوب میشود. سیبزمینیها سرشار از مواد مغذی هستند ولی متاسفانه بسیاری از افراد از این منبع غذایی به اشکال ناسالم مانند سیبزمینیسرخ کرده و یا چیپس سیبزمینی استفاده میکنند و حتی اگر آن را به صورت پخته نیز مصرف میکنند آن را با مواد چربی مانند پنیر و کره و خامه مخلوط کرده و میخورند. این افراد بهتر است بدانند که استفاده از این روشها و تکرار آن، نتیجهای جز افزایش احتمال بروز نارساییهای قلبی را در آنان به همراه نخواهد داشت. اگر به روش صحیح از سیبزمینیها استفاده شود مواد غذایی کم کالری و سرشار از فیبر محسوب شده که موجب سلامت بدن میشوند. برخی از خواص سیبزمینیعبارتند از: 1- موجب افزایش وزن میشوند. سیبزمینیها حاوی مقدار فراوانی کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین هستند. مصرف سیبزمینی برای آنان که لاغر هستند و میخواهند وزن، اضافه کنند، توصیه میشود. این ماده غذایی دارای ویتامینهای سی و ب کمپلکس است. 2- هضم آن راحت است. سیبزمینیها به خاطر اینکه سرشار از کربوهیدرتها هستند هضم آنها آسان است از این رو، این ماده غذایی به بیماران و کودکان که نیاز به غذایی با هضم راحت و انرژیزا دارند، توصیه میشود. 3- برای پوست مفید است. ویتامینهای گروه سی و ب کمپلکس و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، فسفر و روی، محافظان خوبی برای پوست محسوب میشوند. سیبزمینی رنده شده را با مقداری عسل مخلوط کرده و برای رفع چروکهای پوستی و هرگونه لکه پوستی ناشی از افزایش سن آن را روی پوست بمالید. 4- موجب تقویت مغز میشود. اصولا عملکرد مناسب مغز به ذخیره اکسیژن، سطح گلوکز، منیزیم، برخی از اعضای ویتامین ب کمپلکس و برخی هورمونها مانند اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب مانند اسیدهای چرب امگا 3بستگی دارد و سیبزمینی نه تنها حاوی تمام این خواص است بلکه دارای ترکیبات دیگری مانند روی و فسفر نیز هست که برای مغز مفیدند. 5- خاصیت ضد التهابی دارد. به خاطر وجود مواد مغذی مانند ویتامین سی و ویتامین ب و پتاسیم در این ماده غذایی، میتواند کلیه التهابات بیرونی و درونی را مانند التهاب روده و سیستم گوارش را تسکین بخشد و از آن رو که هضم راحتی دارد برای کسانی که دارای زخمهای دهانی هستند غذای خوبی به شمار میرود. 6- برای درمان روماتسم توصیه میشود. وجود برخی از مواد مغذی مانند ویتامینها، کلسیم و منیزیم در این ماده غذایی کمک خوبی برای درمان روماتیسم محسوب میشوند. www.healthonlinezine.info RE: تاثیرشگفت انگیزسیب زمینی - آرزو - 2012/02/05 غذایی است با طبیعت سرد بهتره در مصرف سیب زمینی زیاده روی نکنیم RE: تاثیرشگفت انگیزسیب زمینی - شهرزاد - 2012/03/17 سیب زمینی را آب پز کنید نظرات همان طور که می دانید سیب زمینی ریشه ای است غده ای که چون جزء اصلی اش را نشاسته تشکیل می دهد، مملو از انرژی است؛ به همین دلیل در برنامه های غذایی، خوردن یک سیب زمینی متوسط معادل یک برش نان محاسبه می شود و دارای ۸۰ کیلوکالری انرژی است. بهترین روش پختن سیب زمینی، آب پز کردن آن است؛ آن هم در آب گوشت، زیرا باعث پخته شدن تمام قسمت هایش می شود در حالی که حین تنوری یا کباب کردن روی شعله های مستقیم آتش چون حرارت به طور یکنواخت به آن نمی رسد در نتیجه فقط باعث سوختن پوست اش می شود. در ضمن، اگر سیب زمینی آب پز به همراه مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ پخته، انواع سبزیجات تازه و کمی کره تناول شود، ارزش غذایی بالاتری را به خود اختصاص می دهد و می تواند وعده ای ارزشمند را برای کسانی که به کالری در کنار انواع مواد مغذی نیازمند هستند، برساند. در ضمن، فراموش نکنید که بدترین روش تهیه سیب زمینی به خصوص برای آن هایی که مشکل اضافه وزن دارند سرخ کردن است زیرا علاوه بر کالری خود سیب زمینی، چربی جذب شده اش نیز انرژی مضاعفی خواهد داشت که می تواند به راحتی موجب تشدید چاقی شود. سیب زمینی درباره اندیس گلایسمی سیب زمینی نیز باید بگویم که در روش های پخت مختلف این شاخص متفاوت خواهد بود؛ به این ترتیب که در طول آب پز کردن در مقایسه با تنوری کردن اندیس کمتری پیدا خواهد کرد که اگر در این بین پوره نیز بشود میزان این شاخص بالاتر می رود در حالی که در پی سرخ کردن این اندیس کمتر خواهد بود؛ اما مصرف روغن در این روش، مساله ساز خواهد بود. خیلی ها به محض تصمیم به کاهش وزن، سیب زمینی را از برنامه غذایی شان حذف می کنند؛ در حالی که باید به این عزیزان گفت چاقی یا لاغری به نوع غذایی که خورده می شود ارتباط ندارد بلکه به میزان خوردن مرتبط است؛ یعنی کره، سیب زمینی و برنج به خودی خود چاق کننده نیستند ولی وقتی زیاد و غیر اصولی خورده شوند، چاقی به دنبال خواهند داشت. مطمئن باشید اگر هر چیزی را به اندازه بخورید، مشکل چاقی گریبان گیرتان نخواهد شد. RE: تاثیرشگفت انگیزسیب زمینی - naazanin - 2012/08/11 آب سیبزمینی برای درمان زخم معده مفید است متخصصان دانشگاه منچستر در یك آزمایش جدید آشكار ساختند كه آب سیب زمینی به بهبود و درمان زخم های معده كمك می كند. به گزارش سرویس �سلامت� ایسنا، این متخصصان می گویند: سیب زمینی حاوی مولكولهای آنتی باكتریال خاص و منحصر به فردی است كه این مولكول ها می توانند زخم های معده را درمان كنند. به گزارش دیلی میل، كارشناسان میكروبیولوژی در دانشگاه منچستر انگلیس اكنون امیدوار هستند كه با شناسایی خاصیت سیب زمینی در این زمینه از آب آن برای تولید مكمل های رژیمی روزانه استفاده كنند. مطالعات نشان داده است باكتری های معده در حالی كه ممكن است در برابر آنتی بیوتیك ها مقاوم شوند و به شیوه ای خاص، قادر به مقاومت در برابر تاثیرات آنتی باكتریال آب سیب زمینی نیستند. سيب زميني - mohabat - 2012/09/26 سيب زمينى يكى از بقولاتى است كه بيش از ساير سبزيجات و بقولات ديگر تحت تاثير كودهاى شيميائى قرار مى گيرد زيرا قسمت مورد مصرف اين گياه مستقيما با كود در تماس است و از طرف ديگر كودهاى پتاسيم دار موجب مى شود كه مقدار بيشترى سيب زمينى بدست آيد در حالى كه از كيفيت آن كاسته مى شود. حال اگر اثر مواد ضد آفات نباتى را كه بر روى بوته هاى سيب زمينى افشانده مى شود و بوسيله آب باران به داخل خاك نفوذ كرده و به مجاورت سيب زمينى مى رسد اضافه كنيم موضوع تغيير كيفيت اين ماده خوراكى مهم بيشتر مورد توجه قرار مى گيرد و تفاوت بين سيب زمينى كه با كود شيميائى به عمل آمده با آنكه به وسيله كشت طبيعى بدست آمده بخوبى مشهود مى گردد. سيب زمينى به سبب دارا بودن مقادير قابل توجهى املاح معدنى و مواد ئيدروكربنه يكى از مواد غذائى بسيار جالب توجه و نيرو بخش است كه غذاى اهالى اكثر مردم را در تمامى سطح كره زمين تشكيل مى دهد. سيب زمينى حاوى املاح پتاسيم است كه مى تواند مواد چربى مصرف شده را حل كند بدين سبب يكى از بقولاتى است كه مانع از تجمع مواد چربى در بدن مى گردد و در نتيجه از ازدياد حالت اسيدى جلوگيرى مى نمايد. بنابراين براى پيشگيرى از ايجاد اسيدوز به ويژه در نزد مبتلايان به ديابت مصرف سيب زمينى توصيه شده است همچنين در نزله هاى اخلاطى ريه ، مجارى ادرار و روده و رحم بسيار نافع است . سيب زمينى دفع ادرار را تسهيل مى نمايد بدين جهت در موارد ورم هاى حاصله از نارسائى كليه مصرف آن را تجويز و توصيه كرده اند. سيب زمينى مانند ساير گياهان رشته خود كمى خواب آور و ضد اسپاسم است بنابراين در موارد گرفتگى عضلانى ، سرفه هاى عصبى ، بيخوابى و بعضى دردهابسيار مفيد و مؤ ثر واقع مى گردد. به سبب دارا بودن ويتامين ب و ث تعادل تغذيه اى را حفظ مى كند. اورليوس توصيه مى كند كه يك سيب زمينى خام و يك سيب رنده را با يكديگر مخلوط كرده صبح ناشتا به عنوان مسهل (در مواردلزوم ) بخورند. سيب زمينى را بايستى بخوبى بجوند تا مواد نشاسته اى آن تحت تاثير بزاق به قند قابل جذب تبديل شود. سيب زمينى خام داراى يك نوع اكسيدازى است كه در نتيجه پختن قسمتى از آن از بين رفته خراب مى شود. اين اكسيداز رساندن اكسيژن به بافتها را افزايش داده و تسهيل مى كند.سيب زمينى پخته نيز به سبب وجود منگنز تا حدى داراى چنين خواصى مى باشد. سيب زمينى هاى تازه و كوچك را معمولا همراه با پوست مصرف مى كنند. به هر حال بايستى از پوست گرفتن آن قبل از پختن جدا خوددارى نمود زيرا كليه موتد مفيد آن بلافاصله در زير پوست قرار گرفته است . از لحاظ استعمال خارجى سيب زمينى خدمات گوناگونى انجام داده مى دهد. يكى از آنها استفاده به صورت ضماد است بدين طريق كه آنرا رنده كرده مخلوط با روغن زيتون يا بدون آن به عنوان ضماد بر روى سوختگى ، بواسير، زگيلهاى متورم يا زخم بگذارند يا آنكه بصورت پوره سيب زمينى ضماد گرمى تهيه نموده بر روى كورك ، دمل ، عقربك بگذارند تا آنها را بپزاند. RE: خواص سیب زمینی - نازلی - 2012/09/26 خواص درمانی و تغذیه ای سیب زمینی
سیب زمینی یک گیاه یک ساله است که ما از غده های موجود در ریشه آن استفاده می کنیم. زادگاه اولیه آن در آمریکای جنوبی بوده و اولین بار توسط میرزا ملکُم خان به ایران آورده شده است، برای همین در ابتدا به آن " آلو ملکُم " می گفتند و اکنون هم در بعضی شهرهای ایران سیب زمینی را بنام آلو می شناسند. سیب زمینی غنی از بتاکاروتن ( پیش ساز ویتامین A ) است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب می شود. ساقه و برگ های سیب زمینی حاوی سمی بنام سولانین است، بنابراین نباید آن را مصرف کرد، ولی جوشانده رقیق شده همین برگ ها را به عنوان ماده خواب آور و آرامش دهنده اعصاب استفاده می کنند. مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که معمولاً 9 تا 25 درصد آن را تشکیل می دهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است که نسبت به غلات کمتر تحت تاثیر آفات قرار می گیرد و پرورش آن آسان تر است. امروزه روسیه و آلمان بزرگ ترین تولید کنندگان سیب زمینی هستند. سیب زمینی تقویت کننده قلب ، محکم کننده لثه ، مسکن درد و زخم معده است. سیب زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین C بالایی است و هر 100 گرم سیب زمینی 20 تا 25 میلی گرم ویتامین C دارد و برای تامین ویتامین C مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است، ولی نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین C آن به هدر می رود. برای اینکه سیب زمینی ویتامین C کمتری را از دست بدهد ، سعی کنید آن را در مقدارهای کم خریداری و نگهداری کنید و آن را با پوست بپزید . برای پخت ، اول آب را در ظرف جوش بیاورید. بعد سیب زمینی ها را در آن بیاندازید و پس از پخت آنها را از آب خارج کنید و نگذارید در آب گرم بمانند. سیب زمینی علاوه بر ویتامینC حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم ، فسفر ، آهن و منیزیم است. سیب زمینی پخته شده یا کباب شده با پوست، بیشترین مقدار ویتامین ها را داراست. سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین B6 است. یک فنجان سیب زمینی پخته 21 درصد B6 مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند. می دانید که بسیاری از آنزیم های بدن خصوصاً آنهایی که در تبدیلات پروتئینی درگیر هستند به B6 محتاج هستند، در نتیجه برای تولید سلول های جدید احتیاج به B6 داریم . B6 برای ورزشکاران بسیار حیاتی است و به آمادگی و بازسازی بدنشان کمک می کند . پس بهتر است حتماً در رژیمشان از آن استفاده کنند. B6 در جلوگیری از سرطان نیز مفید است. پس بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفته ای یک بار سیب زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاسته ای کنند. پخت آن بصورت تنوری و کباب شده موجب حفظ خاصیت سیب زمینی می شود ، ولی تهیه آن بصورت سرخ کرده و چیپس که در کشور ما معمول است بدترین نوع پخت این ماده غذایی مفید است. خوردن این شکل سیب زمینی برای اطفال مضر است و برای بزرگسالان نیز به دلیل روغن زیاد مشکل زاست ، مگر با توری روغن آن کاملاً جدا شود. سایر خواص سیب زمینی : - سیب زمینی ادرار را زیاد می کند، در نتیجه برای کلیه و مثانه مفید است. - سیب زمینی حاوی آنزیم هایی است که برای التیام زخم های معده بسیار مفید است و برای تسکین مواضع متورم خارجی ، پخته آن را گرم بر روی محل آسیب دیده می گذارند که موجب التیام خواهد شد. - ضماد خام آن را روی محل سوختگی و پلک ورم کرده می گذارند ( البته باید کاملاً استریل باشد ) و بسیار تسکین دهنده است. چند نکته خانه داری در مورد سیب زمینی : - اگر خورشت یا آش شما کمی شور شد ، تکه های سیب زمینی را در آن بریزید تا نمک اضافی را به خود جذب کند. - پوره خام آن با شیر ماسک خوبی برای پوست شماست. - اگر پوست سیب زمینی را در کتری جرم گرفته بجوشانید قشر آهکی را بر طرف می کند. - برای بر طرف کردن سم سولانین آن، می توانید آن را در آب و سرکه بپزید و آب پخت را دور بریزید. یک نکته مهم: جوانه زدن سیب زمینی باعث افزایش سولانین شده و مصرف زیاد آن موجب مسمومیت می شود. پس جوانه ها و قسمتهای سبز زیر پوست را کاملاً جدا کنید. بهترین روش نگهداری سیب زمینی در منزل : آن را در حجم کم در جعبه های چوبی که از کف انبار یا محل نگهداری 40 سانتیمتر فاصله داشته باشد قرار دهید. دمای محل نگهداری بهتر است 4 درجه بالای صفر و نیز تاریک باشد که از جوانه زدن آن جلوگیری شود. RE: خواص سیب زمینی - atefe - 2012/09/26 واقعا سیب زمینی این همه خواص داره و من نمیدونستم طفلکی رو چقد بهش میگفتیم بی رگ و بی خاصیت !!! دادگاه سلامتی: رفع اتهام از سیب زمینی سرخ کرده - نازلی - 2014/12/02 دادگاه سلامتی: رفع اتهام از سیب زمینی سرخ کرده در این مطلب می خواهیم از سیب زمینی رفع اتهام کنیم و بهترین روش آماده کردن آن را عنوان کنیم. لطفا با ما همراه باشید. سیب زمینی سرخ کرده آب از لب و لچه ی همه به راه می اندازد. اگر جزو افراد رژیم بگیر هستید و همیشه چپ چپ به ظرف حاوی آن نگاه می کنید باید بگوییم که سخت در اشتباهید. لُب کلام اینکه سیب زمینی سرخ کرده باعث چاقی نمی شود. مخلص کلام اینکه سیب زمینی برای سلامتی مضر نیست. برعکس سیب زمینی برای سالم و سرحال بودن بدن لازم و ضروری است. این سبزی نشاسته ای از اسیدهای پیچیده ای تشکیل شده است که حدود 50 درصد نیازهای ما را تامین می کند. البته همه ی این خصوصیات مخصوص سیب زمینی سرخ کرده های خانگی است نه سیب زمینی سرخ کرده های چرب و مضر صنعتی. در این مطلب می خواهیم از سیب زمینی رفع اتهام کنیم و بهترین روش آماده کردن آن را عنوان کنیم. لطفا با ما همراه باشید. سیب زمینی سرخ کرده سیب زمینی سرخ کرده دشمن قسم خورده ی رژیم بگیرها و دوست محبوب بچه ها و البته خیلیها است. امکان ندارد کسی ظرف سیب زمینی سرخ کرده را ببیند و ناخنکی نزد. اما همیشه این باور وجود دارد که این ماده ی غذایی دشمن سلامتی و تناسب اندام است. اما بهتر است بدون سرزنش خود از طعم آن لذت ببرید چون برخلاف باورهای رایج سیب زمینی سرخ کرده برای سلامتی مضر نیست. 4 دلیل خوب برای خوردن سیب زمینی سرخ کرده ارزش غذایی سیب زمینی سیب زمینی حاوی فیبرهای غذایی، ویتامین B1 و ویتامین C و همچنین آهن و پتاسیم است. تمام این ترکیبات برای سلامتی و تناسب اندام مفید هستند. سیب زمینی سیر می کند نشاسته ی موجود در سیب زمینی باعث ایجاد احساس سیری زود هنگام می کند. در نتیجه احساس گرسنگی تان زود برطرف شده و کمتر غذا می خورید. سیب زمینی آرامش می دهد سیب زمینی حاوی تریپتوفان است. این ترکیب موجود در مواد غذایی نشاسته ای باعث بروز آرامش روحی و حتی فراهم کردن خوابی راحت می شود. سیب زمینی برای خوش خلقی سیب زمینی باعث ترشح آندورفین می شود که به هورمون خوشبختی معروف است. هر چه میزان این هورمون در مغزتان بیشتر باشد حالتان بهتر می شود و خوش خلق تر خواهید بود. توجه داشته باشید که بدن ما به روزانه حداقل 3 قاشق چایخوری از اسیدهای چرب موجود در روغن های گیاهی نیازمند است و حذف هر نوع روغنی از برنامه ی غذایی برای سلامتی مضر خواهد بود. قبل از سرخ کردن سیب زمینی ها مقداری پاپریکا به آن ها بزنید. در این صورت بهتر طلایی شده و خوشمزه تر از آب در می آیند چگونه سیب زمینی سرخ کرده ی کم چرب تهیه کنیم؟ بدون شک روغن باعث بدنامی سیب زمینی سرخ کرده شده است. برای تهیه ی سیب زمینی سرخ کرده های سالم حتما خودتان دست به کار شوید و از تهیه ی سیب زمینی سرخ کرده های بسته بندی شده و آماده خودداری کنید. چون در این صورت می توانید میزان روغن افزوده را کنترل کنید و از چربی و نمک زیاد محصولات صنعتی در امان باشید. چند ترفند برای تهیه ی سیب زمینی سرخ کرده ی سالم: سیب زمینی ها را درشت خرد کنید توجه داشته باشید هر چه سیب زمینی ها نازکتر باشند میزان تماس آن ها با روغن بیشتر خواهد بود. از فر استفاده کنید گذاشتن سیب زمینی های خرد شده در فر(190درجه) باعث می شود که سیب زمینی سرخ کرده تان کم چرب و زودهضم شود. چون از غوطه ور شدن آن ها در روغن زیاد جلوگیری می شود. روغن بادام زمینی بهتر است برای تهیه سیب زمینی سرخ کرده ی سالم تر از روغن بادام زمینی استفاده کنید چون مقاومت آن به حرارت بالا از روغن های دیگر بیشتر است. در نتیجه امکان آزاد شدن ترکیبات سمی از روغن سوخته کمتر می شود. بعد از خرد کردن سیب زمینی ها آن را به دقت خشک کنید به خاطر اینکه آب مانده روی سیب زمینی ها باعث نگه داشتن هر چه بیشتر چربی ها روی مواد غذایی می شود. خوش طعم کنید قبل از سرخ کردن سیب زمینی ها مقداری پاپریکا به آن ها بزنید. در این صورت بهتر طلایی شده و خوشمزه تر از آب در می آیند. و مهمترین نکته این که: آن ها را در حد طلایی شدن سرخ کنید نه قهوه ای! یک خوراک سبزیجات سالم برای چهار نفر برای چهار نفر دو عدد هویج، دو عدد کدو مسمایی و دو عدد سیب زمینی متوسط را شسته، پوست بگیرید و خرد کنید. هویج ها و سیب زمینی را به مدت 5 دقیقه داخل فر بذارید و سپس کدوها را اضافه کرده و بگذارید همه ی مواد به مدت 10 دقیقه ی دیگر در فر بمانند. می توانید کمی پودر آویشن، نعنا و یا هر ادویه ی دیگری که دوست دارید به آن بزنید. همچنین می توانید از شلغم نیز در پخت آن استفاده کنید. تهیه ی سس برای سیب زمینی سرخ کرده و یا خوراک سبزیجات به جای اینکه سیب زمینی سرخ کرده را با انواع سس های مایونز چرب میل کنید بهتر است خودتان دست به کار شده و یک سس خوشمزه ی لایت تهیه کنید: 300 گرم پنیر سفید کم چرب، 2 قاشق غذاخوری کچاب، 5 قطره سس تبسکو و نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و سیب زمینی یا سبزیجات سرخ کرده تان را میل کنید. نوش جان منبع |