وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
نقش الكل در بیماری ام اس - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: ام اس (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B3)
+--- انجمن: اخبار مربوط به ام‌اس (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B1%D8%A8%D9%88%D8%B7-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D8%B3)
+---- انجمن: اخبار خارجي (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%D9%8A)
+---- موضوع: نقش الكل در بیماری ام اس (/Thread-%D9%86%D9%82%D8%B4-%D8%A7%D9%84%D9%83%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B3)

صفحه ها: 1 2


نقش الكل در بیماری ام اس - warrior - 2014/02/06

[تصویر:  ts_120711_middle_age_woman_wine_140x106.png]

بر پایه دو گزارش اخیر که در شماره ششم ژانویه 2014 مجله انلاین جامای نورولوژی ( JAMA Neurol. Published online ) منتشر شده است مصرف الکل نقشی حفاظتی در کاهش احتمال ابتلای به ام اس داشته باشد.

دکتر انا کارین هدشتروم Anna Karin Hedstromاز انستیتوی کارولینسکی سوئد و مسئول این تحقیق بیان می کند که در تحقیقات خود به دلیلی برای توصیه به قطع کامل الکل به بیماران مبتلای به ام اس نرسیده اند.
وی می گوید که در مورد بیمارانی که ام اس دارند نمی توان قاطعانه گفت اما اثار ضد التهابی الکل در موارد مصرف ملایم در مطالعات قبلی مشخص است.انا می افزاید اگر بیمار ام اسی خواست مشروب بخورد مزاحمش نمی شوم.!
او می گوید که من توصیه نمی کنم افراد برای جلوگیری از ام اس الکل بخورند اما ادمهایی که الکل مصرف می کنند می توانند ادامه دهند مشروط به انکه از عوارض و خطرات ان اگاه بوده و میزان مصرف هم مشخص باشد.او یاداور می شود که 3 مطالعه قبلی در مورد ارتباط بین الکل و ام اس نتایج مشخصی به دست نداده بودند.
این بزرگترین مطالعه علمی در باره ارتباط بین الکل و نیز ام اس است و چون الکل اثر ضد التهابی داشته و نیز از طریق اینترلوکین 10 موثر بر سیستم ایمنی است و ام اس هم یک بیماری التهابی و ایمنی است و لذا هدف این تحقیق چگونگی این ارتباط است.این مطالعه در واقع یک ارزیابی همه گیر شناسی در مورد بیماری ام اس است و در2 مطالعه اخیر در زمینه 745 بیمار مبتلای به ام اس و نیز تعداد 1761 نفر به عنوان گروه شاهد و کنترل از سالهای 2005 تا 2011 و تحقیقی در بابت ژن و محیط زیست در بیماری ام اس با 5874 بیمار و 5246 شاهد در خلال سالهای بین 2009 تا 2011 انجام شد.بیماران ام اس با مشارکت مراکز درمانی شدکت کننده نیر انجمن های ام اس و گروه شاهد از طریق اداره ثبت احوال با لحاط کردن سن و جنس و منطقه سکونت با گروه بیماران انتخاب و تایید شدند.
این دو تحقیق برای ان بود که اثار عوامل متعدد محیطی و ژنتکی بر روی این بیماری مشخص گردد.دکتر هداشتروم می کوید که در تحقیقات قبلی اثر سیگار و تاثیر ان بر احتمال تسریع سیر بیمار و ابتلای به ان به ویژه در انهایی که زمینه ژنتیکی هم دارند بررسی و تایید شده بود.
در تحقیق اخیر ارتباط معکوسی بین مصرف میران خاصی از الکل و خطر ابتلای به بیماری ام اس که به لحاظ اماری در هر دو جنس اهمیت دارد را نشان می دهد.در تحقیق اخیر چنانچه بین انهایی که الکل می نوشیدند و انهایی که الکل مصرف نمی کردند مقایسه ای صورت گیرد مشاهده می شود که ریسک وقوع ام اس در انهایی که الکل نمی نوشیدند کمی بالاتر بود اما مقدار مصرف الکل بسیار مهم بود و انهایی که بیشترین مصرف الکل را داشتند تا 50 درصد کمتر ریسک ابتلای به ام اس داشتد و این در هر دو مطالعه تایید و یکسان بود.در انهایی که میزان کم و یا متوسط دریافت الکل را داشتند هم با کاهش ریسک ابتلا همراه بود اما به اندازه موارد پرمصرف نبود.
دکتر هداشتروم می گوید که این تاثیر محافظتی الکل در ابتلای به ام اس در انهایی که سیگاری بودند بیشتر بود و به نظر می رسد الکل تاثیر سوی سیگار روی بیماری ام اس را کاهش می دهد.تعیین ارزیابی سابقه استعمال و میزان مصرف ان امر دشواری اسا افراد تنها میتوانند بیان کنند که انها الکلی ب مصرف کم-متوسط و یا بالا بوده اند.و در این تحقیق تقریبا هر فاکتوری که می توانست با ان نتیجه گیری دخالت کند لحاط شده است.یک لیوان شراب حدود 12 گرم الکل دارد و در این بررسی مصرف کم الکل به معنی دریافت الکل کمتر از 50 گرم در هفته برای زنان و 100 گرم برای اقایان و مصرف متوسط به معنی مصرف گرم الکل برای زنان50-112 گرم برای اقایان 100-168 گرم و مصرف بالا یعنی بیش از 112گرم برای زنان و 168گرم برای اقایان تعریف شده است.
محققین این مقاله بر این باور هستند که الکل ممکن است تاثیر حفاظتی در برابر برخی دیگر امراض اتوایمون مانند هیپوتیروییدی و بیماری لوپوس اریتماتو و نیز ارتریت روماتویید داشته باشد.

JAMA Neurol. Published online January 6, 2014. Abstract

www.drdavanlou.com

.


RE: مصرف الکل باعث کاهش ابتلا به ام اس میشود - nahid - 2014/02/06

آقا رامین این تحقیق که همش نوشته شاید و احتمالا و ... پس چطور تیترش رو اینقدر قطعی انتخاب کردید ؟
(مصرف الکل باعث کاهش ابتلا به ام اس میشود.)
تیتر همین مطالب که ترجمه اش در سایت دکتر دونلو موجوده اینه :نقش الکل در بیماری ام اس


RE: مصرف الکل باعث کاهش ابتلا به ام اس میشود - پویش - 2014/02/06

فکرنمیکنم الکل بتواند مشکلی را از بیماران ام اسی رفع کند.در دین مبین اسلام مصرف آن به دلیل مضرات فراوانش منع شده است.پس دلیلی وجود ندارد به خاطر تحقیقاتی که هنوز درمرحله احتمال است دردی به دردهامون اضافه کنیم.باعرض معذرت از دوستان


RE: مصرف الکل باعث کاهش ابتلا به ام اس میشود - OMG! - 2014/02/06

(2014/02/06, 04:52 PM)پویش نوشته است: فکرنمیکنم الکل بتواند مشکلی را از بیماران ام اسی رفع کند.در دین مبین اسلام مصرف آن به دلیل مضرات فراوانش منع شده است.پس دلیلی وجود ندارد به خاطر تحقیقاتی که هنوز درمرحله احتمال است دردی به دردهامون اضافه کنیم.باعرض معذرت از دوستان

البته خود قرآن هم گویا منکر فوایدش نشده و گفته هم یه سری فایده داره هم ضرر.wink2


RE: مصرف الکل باعث کاهش ابتلا به ام اس میشود - warrior - 2014/02/06

(2014/02/06, 04:42 PM)nahid نوشته است: آقا رامین این تحقیق که همش نوشته شاید و احتمالا و ... پس چطور تیترش رو اینقدر قطعی انتخاب کردید ؟
تیتر همین مطالب که ترجمه اش در سایت دکتر دولو موجوده اینه :نقش الکل در بیماری ام اس

خبر هم جزء اخبار خارجی هست نه داخلی.


راستش این تیتر رو من انتخاب نکردم .
خط اول همین تحقیق هست .

پایه دو گزارش اخیر که شماره ششم زانویه 2014 مجله انلاین جامای نورولوژی منتشر شده است مصرف الکل نقشی حفاظتی در کاهش احتمال ابتلای به ام اس داشته باشد.



RE: نقش الكل در ابتلا به ام اس - nahid - 2014/02/06

الان که پاسخ شما رو دیدم تیترش عوض شده ولی می خواستم بگم :
یعنی منظور اینه که احتمال دارد نقش حفاظتی داشته باشد ؟


RE: نقش الكل در ابتلا به ام اس - پویش - 2014/02/06

البته خود قرآن هم گویا منکر فوایدش نشده و گفته هم یه سری فایده داره هم ضرر

درسته خداوند درقرآن فرموده فایده دارداما درکنارش فرموده ضررش بیشتره
تفسير نمونه، ج‏2، ص: 126
اثر الكل در عمر:
يكى از دانشمندان مشهور غرب اظهار مى‏دارد كه هر گاه از جوانان 21 ساله تا 23 ساله معتاد به مشروبات الكلى 51 نفر بميرند در مقابل از جوانهاى غير معتاد ده نفر هم تلف نمى‏شوند.
دانشمند مشهور ديگرى ثابت كرده است كه جوانهاى بيست‏ساله كه انتظار مى‏رود پنجاه سال عمر كنند در اثر نوشيدن الكل بيشتر از 35 سال عمر نمى‏كنند.
بر اثر تجربياتى كه كمپانيهاى" بيمه عمر" كرده‏اند ثابت شده است كه عمر معتادان به الكل نسبت به ديگران 25 الى 30 درصد كمتر است.
آمار گيرى نشان مى‏دهد كه حد متوسط عمر معتادان به الكل در حدود 35 الى 50 سال است، در صورتى كه حد متوسط عمر با رعايت نكات بهداشتى از 60 سال به بالا است.
ب- اثر الكل در نسل:
كسى كه در حين انعقاد نطفه مست است 35 درصد عوارض الكليسم حاد را به فرزند خود منتقل مى‏كند و اگر زن و مرد هر دو مست باشند، صد در صد عوارض حاد در بچه ظاهر مى‏شود براى اينكه به اثر الكل در
فرزندان بهتر توجه شود آمارى را در اينجا مى‏آوريم:
كودكانى كه زودتر از وقت طبيعى به دنيا آمده‏اند از پدران و مادران الكلى 45 درصد، و از مادران الكلى 31 درصد، و از پدران الكلى 17 درصد، بوده‏اند.
كودكانى كه هنگام تولد توانايى زندگى را ندارند، از پدران الكلى 6 درصد، و از مادران الكلى 45 درصد، كودكانى كه كوتاه قد بوده‏اند از پدران و مادران الكلى 75 درصد و از مادران الكلى 45 درصد بوده‏است، كودكانى كه فاقد نيروى كافى عقلانى و روحى بوده‏اند از مادران و از پدران الكلى نيز 75 درصد بوده است.
ج- اثر الكل در اخلاق:
در شخص الكلى عاطفه خانوادگى و محبت نسبت به زن و فرزند ضعيف مى‏شود بطورى كه مكرر ديده شده كه پدرانى فرزندان خود را با دست خود كشته‏اند.
د- زيانهاى اجتماعى الكل:
طبق آمارى كه" انستيتوى" پزشكى قانونى شهر" نيون" در سال 1961 تهيه نموده است جرايم اجتماعى الكليستها از اين قرار است:
مرتكبين قتلهاى عمومى 50 درصد. ضرب و جرحها در اثر نوشيدن الكل 8: 77 درصد سرقتهاى مربوط به الكليستها 5: 88 درصد. جرايم جنسى مربوط به الكليها 8: 88 درصد، مى‏باشد. اين آمار نشان مى‏دهد كه اكثريت قاطع جنايات و جرايم بزرگ در حال مستى روى مى‏دهد.
ه- زيانهاى اقتصادى مشروبات الكلى:
يكى از روان پزشكهاى معروف مى‏گويد: متاسفانه حكومتها حساب منافع و عايدات مالياتى شراب را مى‏كنند، ولى حساب بودجه‏هاى هنگفت ديگرى را كه صرف ترميم مفاسد شراب مى‏شود، نكرده‏اند، اگر دولتها حساب‏هاى ازدياد بيماريهاى روحى را در اجتماع و خسارتهاى جامعه منحط، و اتلاف وقتهاى گرانبها، و تصادفات رانندگى در اثر مستى، و فساد نسلهاى پاك، و تنبلى و بى قيدى و بى كارى، و عقب ماندن فرهنگ و زحمات و گرفتاريهاى پليس، و پرورشگاهها جهت سرپرستى اولاد الكليها و بيمارستانها، و تشكيلات دادگسترى براى جنايات آنها و زندانها براى مجرمين از
الكليها، و ديگر خسارتهاى ناشى از ميگسارى را يك جا بكنند خواهند دانست در آمدى كه به عنوان عوارض و ماليات شراب عايد مى‏گردد، در برابر خسارت نامبرده هيچ است، بعلاوه نتايج اسف‏انگيز صرف مشروبات الكلى را تنها با دلار و پول نمى‏توان سنجيد، زيرا مرگ عزيزان، و به هم خوردن خانواده‏ها، و آرزوهاى بر باد رفته و فقدان مغزهاى متفكر انسانى، به هيچ وجه قابل مقايسه با پول نمى‏باشد.
خلاصه ضررهاى الكل آن قدر زياد است كه به گفته يكى از دانشمندان اگر دولت‏ها ضمانت كنند در نيمى از ميخانه‏ها را ببندند مى‏توان ضمانت كرد كه از نيمى از بيمارستانها و تيمارستانها بى نياز شويم.
از آنچه گفته شد، معنى آيه مورد بحث به خوبى روشن مى‏گردد كه اگر در تجارت مشروبات الكلى سودى براى بشر باشد و يا فرضا چند لحظه بى خبرى و فراموش كردن غمها براى او سودى محسوب شود، زيان آن به درجات بيشتر، وسيع‏تر و طولانى‏تر است بطورى كه اين دو با هم قابل مقايسه نيستند.


RE: نقش الكل در ابتلا به ام اس - warrior - 2014/02/07

(2014/02/06, 10:09 PM)nahid نوشته است: الان که پاسخ شما رو دیدم تیترش عوض شده ولی می خواستم بگم :
یعنی منظور اینه که احتمال دارد نقش حفاظتی داشته باشد ؟

البته نظر شخصی من اینه که الکل ( نه شراب واقعی ) دقیقا دشمن سیستم عصبی هست تا جایی که باعث صدمه دیدن اعصاب چشمی و کور شدن میشه

لطفا مدیران محترم سایت هم از این اختیاراتی که دارن سو استفاده نکنن .

عنوان این مقاله : نقش الکل در بیماری ام اس هست نه , نقش الکل در ابتلا به ام اس

عنوانی هم که من برای این مطلب انتخاب کرده بودم خط اول خود مقاله بودن و از خودم نبوده .

این عنوان اصلی مقاله در خود سایت media.jamanetwork.com هست :

Inverse association between alcohol consumption, multiple sclerosis

(( رابطه معکوس بین مصرف الکل و ام اس ))


http://media.jamanetwork.com/news-item/inverse-association-between-alcohol-consumption-multiple-sclerosis/

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/01/140106190149.htm

http://www.msconnection.org/Blog/January-2014/Alcohol-MS-Risk

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24395432


http://www.bostonglobe.com/lifestyle/health-wellness/2014/01/13/well-alcohol-consumption-may-lower-multiple-sclerosis-risk-study-finds/BLCv92dThgbGOGLvCztZgN/story.html


RE: نقش الكل در ابتلا به ام اس - Prime - 2014/02/08

ببینید الکل یا اتانول در مواد غذایی که مادر طول روز هم مصرف می کنیم مثل

نان!!! عرض شود که؛ بعضی میوه ها مث گلابی و انگور و کلا بعضی قند هایی که ناقص تجزیه میشن

اگر از نظر علمی هم ثابت بشه که مصرف الکل باعث بهبودی بیماری ام اس یا هر بیماری دیگه ای میشه؛
به این معنی نیست که ما شیشه ی مشروب دست بگیریم. کسی همچین قصدی نداره.

منظور دوستمون اینه که دارویی ساخته بشه که بتونه کمک کنه. مثل چندین و چند دارو که الان برپایه ی الکل و حتی
مواد مخدر ساخته میشن و به انسان کمک میکنند.


RE: نقش الكل در ابتلا به ام اس - marjanr - 2014/02/08

(2014/02/06, 12:42 AM)warrior نوشته است: [تصویر:  ts_120711_middle_age_woman_wine_140x106.png]

بر پایه دو گزارش اخیر که در شماره ششم ژانویه 2014 مجله انلاین جامای نورولوژی ( JAMA Neurol. Published online ) منتشر شده است مصرف الکل نقشی حفاظتی در کاهش احتمال ابتلای به ام اس داشته باشد.

دکتر انا کارین هدشتروم Anna Karin Hedstromاز انستیتوی کارولینسکی سوئد و مسئول این تحقیق بیان می کند که در تحقیقات خود به دلیلی برای توصیه به قطع کامل الکل به بیماران مبتلای به ام اس نرسیده اند.
وی می گوید که در مورد بیمارانی که ام اس دارند نمی توان قاطعانه گفت اما اثار ضد التهابی الکل در موارد مصرف ملایم در مطالعات قبلی مشخص است.انا می افزاید اگر بیمار ام اسی خواست مشروب بخورد مزاحمش نمی شوم.!
او می گوید که من توصیه نمی کنم افراد برای جلوگیری از ام اس الکل بخورند اما ادمهایی که الکل مصرف می کنند می توانند ادامه دهند مشروط به انکه از عوارض و خطرات ان اگاه بوده و میزان مصرف هم مشخص باشد.او یاداور می شود که 3 مطالعه قبلی در مورد ارتباط بین الکل و ام اس نتایج مشخصی به دست نداده بودند.
این بزرگترین مطالعه علمی در باره ارتباط بین الکل و نیز ام اس است و چون الکل اثر ضد التهابی داشته و نیز از طریق اینترلوکین 10 موثر بر سیستم ایمنی است و ام اس هم یک بیماری التهابی و ایمنی است و لذا هدف این تحقیق چگونگی این ارتباط است.این مطالعه در واقع یک ارزیابی همه گیر شناسی در مورد بیماری ام اس است و در2 مطالعه اخیر در زمینه 745 بیمار مبتلای به ام اس و نیز تعداد 1761 نفر به عنوان گروه شاهد و کنترل از سالهای 2005 تا 2011 و تحقیقی در بابت ژن و محیط زیست در بیماری ام اس با 5874 بیمار و 5246 شاهد در خلال سالهای بین 2009 تا 2011 انجام شد.بیماران ام اس با مشارکت مراکز درمانی شدکت کننده نیر انجمن های ام اس و گروه شاهد از طریق اداره ثبت احوال با لحاط کردن سن و جنس و منطقه سکونت با گروه بیماران انتخاب و تایید شدند.
این دو تحقیق برای ان بود که اثار عوامل متعدد محیطی و ژنتکی بر روی این بیماری مشخص گردد.دکتر هداشتروم می کوید که در تحقیقات قبلی اثر سیگار و تاثیر ان بر احتمال تسریع سیر بیمار و ابتلای به ان به ویژه در انهایی که زمینه ژنتیکی هم دارند بررسی و تایید شده بود.
در تحقیق اخیر ارتباط معکوسی بین مصرف میران خاصی از الکل و خطر ابتلای به بیماری ام اس که به لحاظ اماری در هر دو جنس اهمیت دارد را نشان می دهد.در تحقیق اخیر چنانچه بین انهایی که الکل می نوشیدند و انهایی که الکل مصرف نمی کردند مقایسه ای صورت گیرد مشاهده می شود که ریسک وقوع ام اس در انهایی که الکل نمی نوشیدند کمی بالاتر بود اما مقدار مصرف الکل بسیار مهم بود و انهایی که بیشترین مصرف الکل را داشتند تا 50 درصد کمتر ریسک ابتلای به ام اس داشتد و این در هر دو مطالعه تایید و یکسان بود.در انهایی که میزان کم و یا متوسط دریافت الکل را داشتند هم با کاهش ریسک ابتلا همراه بود اما به اندازه موارد پرمصرف نبود.
دکتر هداشتروم می گوید که این تاثیر محافظتی الکل در ابتلای به ام اس در انهایی که سیگاری بودند بیشتر بود و به نظر می رسد الکل تاثیر سوی سیگار روی بیماری ام اس را کاهش می دهد.تعیین ارزیابی سابقه استعمال و میزان مصرف ان امر دشواری اسا افراد تنها میتوانند بیان کنند که انها الکلی ب مصرف کم-متوسط و یا بالا بوده اند.و در این تحقیق تقریبا هر فاکتوری که می توانست با ان نتیجه گیری دخالت کند لحاط شده است.یک لیوان شراب حدود 12 گرم الکل دارد و در این بررسی مصرف کم الکل به معنی دریافت الکل کمتر از 50 گرم در هفته برای زنان و 100 گرم برای اقایان و مصرف متوسط به معنی مصرف گرم الکل برای زنان50-112 گرم برای اقایان 100-168 گرم و مصرف بالا یعنی بیش از 112گرم برای زنان و 168گرم برای اقایان تعریف شده است.
محققین این مقاله بر این باور هستند که الکل ممکن است تاثیر حفاظتی در برابر برخی دیگر امراض اتوایمون مانند هیپوتیروییدی و بیماری لوپوس اریتماتو و نیز ارتریت روماتویید داشته باشد.

JAMA Neurol. Published online January 6, 2014. Abstract

www.drdavanlou.com

.

(2014/02/06, 10:43 PM)پویش نوشته است: البته خود قرآن هم گویا منکر فوایدش نشده و گفته هم یه سری فایده داره هم ضرر

درسته خداوند درقرآن فرموده فایده دارداما درکنارش فرموده ضررش بیشتره
تفسير نمونه، ج‏2، ص: 126
اثر الكل در عمر:
يكى از دانشمندان مشهور غرب اظهار مى‏دارد كه هر گاه از جوانان 21 ساله تا 23 ساله معتاد به مشروبات الكلى 51 نفر بميرند در مقابل از جوانهاى غير معتاد ده نفر هم تلف نمى‏شوند.
دانشمند مشهور ديگرى ثابت كرده است كه جوانهاى بيست‏ساله كه انتظار مى‏رود پنجاه سال عمر كنند در اثر نوشيدن الكل بيشتر از 35 سال عمر نمى‏كنند.
بر اثر تجربياتى كه كمپانيهاى" بيمه عمر" كرده‏اند ثابت شده است كه عمر معتادان به الكل نسبت به ديگران 25 الى 30 درصد كمتر است.
آمار گيرى نشان مى‏دهد كه حد متوسط عمر معتادان به الكل در حدود 35 الى 50 سال است، در صورتى كه حد متوسط عمر با رعايت نكات بهداشتى از 60 سال به بالا است.
ب- اثر الكل در نسل:
كسى كه در حين انعقاد نطفه مست است 35 درصد عوارض الكليسم حاد را به فرزند خود منتقل مى‏كند و اگر زن و مرد هر دو مست باشند، صد در صد عوارض حاد در بچه ظاهر مى‏شود براى اينكه به اثر الكل در
فرزندان بهتر توجه شود آمارى را در اينجا مى‏آوريم:
كودكانى كه زودتر از وقت طبيعى به دنيا آمده‏اند از پدران و مادران الكلى 45 درصد، و از مادران الكلى 31 درصد، و از پدران الكلى 17 درصد، بوده‏اند.
كودكانى كه هنگام تولد توانايى زندگى را ندارند، از پدران الكلى 6 درصد، و از مادران الكلى 45 درصد، كودكانى كه كوتاه قد بوده‏اند از پدران و مادران الكلى 75 درصد و از مادران الكلى 45 درصد بوده‏است، كودكانى كه فاقد نيروى كافى عقلانى و روحى بوده‏اند از مادران و از پدران الكلى نيز 75 درصد بوده است.
ج- اثر الكل در اخلاق:
در شخص الكلى عاطفه خانوادگى و محبت نسبت به زن و فرزند ضعيف مى‏شود بطورى كه مكرر ديده شده كه پدرانى فرزندان خود را با دست خود كشته‏اند.
د- زيانهاى اجتماعى الكل:
طبق آمارى كه" انستيتوى" پزشكى قانونى شهر" نيون" در سال 1961 تهيه نموده است جرايم اجتماعى الكليستها از اين قرار است:
مرتكبين قتلهاى عمومى 50 درصد. ضرب و جرحها در اثر نوشيدن الكل 8: 77 درصد سرقتهاى مربوط به الكليستها 5: 88 درصد. جرايم جنسى مربوط به الكليها 8: 88 درصد، مى‏باشد. اين آمار نشان مى‏دهد كه اكثريت قاطع جنايات و جرايم بزرگ در حال مستى روى مى‏دهد.
ه- زيانهاى اقتصادى مشروبات الكلى:
يكى از روان پزشكهاى معروف مى‏گويد: متاسفانه حكومتها حساب منافع و عايدات مالياتى شراب را مى‏كنند، ولى حساب بودجه‏هاى هنگفت ديگرى را كه صرف ترميم مفاسد شراب مى‏شود، نكرده‏اند، اگر دولتها حساب‏هاى ازدياد بيماريهاى روحى را در اجتماع و خسارتهاى جامعه منحط، و اتلاف وقتهاى گرانبها، و تصادفات رانندگى در اثر مستى، و فساد نسلهاى پاك، و تنبلى و بى قيدى و بى كارى، و عقب ماندن فرهنگ و زحمات و گرفتاريهاى پليس، و پرورشگاهها جهت سرپرستى اولاد الكليها و بيمارستانها، و تشكيلات دادگسترى براى جنايات آنها و زندانها براى مجرمين از
الكليها، و ديگر خسارتهاى ناشى از ميگسارى را يك جا بكنند خواهند دانست در آمدى كه به عنوان عوارض و ماليات شراب عايد مى‏گردد، در برابر خسارت نامبرده هيچ است، بعلاوه نتايج اسف‏انگيز صرف مشروبات الكلى را تنها با دلار و پول نمى‏توان سنجيد، زيرا مرگ عزيزان، و به هم خوردن خانواده‏ها، و آرزوهاى بر باد رفته و فقدان مغزهاى متفكر انسانى، به هيچ وجه قابل مقايسه با پول نمى‏باشد.
خلاصه ضررهاى الكل آن قدر زياد است كه به گفته يكى از دانشمندان اگر دولت‏ها ضمانت كنند در نيمى از ميخانه‏ها را ببندند مى‏توان ضمانت كرد كه از نيمى از بيمارستانها و تيمارستانها بى نياز شويم.
از آنچه گفته شد، معنى آيه مورد بحث به خوبى روشن مى‏گردد كه اگر در تجارت مشروبات الكلى سودى براى بشر باشد و يا فرضا چند لحظه بى خبرى و فراموش كردن غمها براى او سودى محسوب شود، زيان آن به درجات بيشتر، وسيع‏تر و طولانى‏تر است بطورى كه اين دو با هم قابل مقايسه نيستند.
شما چقدر درگیر این قضیه شدی! یه تحقیقه که دانشگاه کارولینسکا که خیلی هم دانشگاه معتبریه انجام داده اما نگفته شما مشروب بخور تا خوب بشی! کسی دلش بخواد میخوره نخواد نمیخوره! اگر به من بگن یه تحقیق 70 درصد هم جواب مثبت میده حاضرم امتحان کنم 30 درصد با ام اس میرم جهنم 70 درصد هم بدون ام اس زندگی میکنم، برای من عادلانه است