وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
ورزشهایی برای شادابی بیشتر زنان - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: روانشناسي (https://mscenter.ir/Forum-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D9%8A)
+--- انجمن: اخبار روانشناسي (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D9%8A)
+--- موضوع: ورزشهایی برای شادابی بیشتر زنان (/Thread-%D9%88%D8%B1%D8%B2%D8%B4%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86)



ورزشهایی برای شادابی بیشتر زنان - paeazan - 2013/10/01

دوشنبه ۸ مهر ۱۳۹۲

بدن زنان متأهل به دلیل تغییر ترشح هورمون‌ها با کاهش سوخت و ساز همراه است. ضمن اینکه زایمان یکی از مهم‌ترین علل شایع کاهش کلسیم، آهن، مس، روی و سایر املاح معدنی در بدن این زنان است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، یک کارشناس تربیت بدنی از ورزش‌های هوازی همچون شنا، ایروبیک، آمادگی جسمانی، پیاده‌روی و... به عنوان مناسب‌ترین ورزش‌ها برای زنان متأهل یاد کرد و گفت: ازدواج و زایمان موجب تغییر در ترشح هورمون‌های زنان و کاهش کلسیم در استخوان‌ها می‌شود که تنها با انجام ورزش‌های هوازی در کنار تغذیه مناسب، می‌توان این کمبود را جبران کرد.

[attachment=10376]
معصومه رضایی ورزش‌های هوازی را مناسب‌ترین ورزش‌ها برای زنان متأهل دانست و افزود: بدن زنان متأهل به دلیل تغییر ترشح هورمون‌ها با کاهش سوخت و ساز همراه است. ضمن اینکه زایمان یکی از مهم‌ترین علل شایع کاهش کلسیم، آهن، مس، روی و سایر املاح معدنی در بدن این زنان است.

وی در بیان علل تناسب ورزش‌های هوازی با فیزیولوژی بدن زنان، یادآور شد: ورزش‌های هوازی از جمله ایروبیک، پیاده‌روی، شنا، آمادگی جسمانی و بدنسازی موجب افزایش دم و بازدم می‌شود و میزان اکسیژن در خون را افزایش می‌دهد و وجود اکسیژن بیشتر در خون، چربی‌های اضافی بدن را از بین می‌برد. ضمن اینکه این ورزش‌ها به دلیل ایجاد تحرک بیشتر در تمام بدن، نشاط‌آور بوده و می‌تواند یکی از مؤثرترین ورزش‌ها برای درمان بیماری‌های روحی- روانی، به ویژه افسردگی در زنان باشد.

رضایی با اشاره به اینکه زنان متأهل نمی‌توانند تنها به صرف علاقه و بدون مشورت با متخصصان و کارشناسان ورزش به فعالیت ورزشی خاصی روی آورند، تصریح کرد: انتخاب ورزش‌های هوازی به میزان توانایی بدن هر فرد بستگی دارد و شدت انجام آن و نوع ورزش هوازی مناسب برای هر فرد باید توسط مشاور و مربی ورزشی تعیین شود.

این کارشناس ورزش با تأکید بر اینکه تغذیه نقش بسیار مهمی ‌در سلامت بدن زنان دارد، اذعان داشت: بیشتر زنان به دلیل مصرف محدود شیر، لبنیات و سبزیجات با کاهش کلسیم در استخوان‌ها و ضعف عمومی ‌بدن روبه‌رو می‌شوند و این ضعف در دوران بارداری افزایش می‌یابد. ضمن اینکه زایمان‌های متعدد نیز نقش مؤثری در افزایش این مشکل خواهد داشت.

وی افزود: همچنین بیشتر زنان در سنین بالاتر به دلیل کاهش کلسیم و املاح معدنی در بدن به انواع امراض استخوانی و مفصلی مبتلا می‌شوند و در چنین شرایطی اگر فعالیت‌های ورزشی را شروع کنند، با احساس درد بیشتری در این نواحی مواجه خواهند شد.

رضایی از کاهش کلسیم به عنوان یکی از عوامل ایجاد درد در استخوان‌ها و مفاصل زنان متأهل یاد کرد و خاطرنشان ساخت: زنانی که تمایل به انجام ورزش‌های هوازی به منظور کاهش وزن و حفظ سلامتی دارند، باید از همان ابتدای فعالیت‌های ورزشی برای مصرف مکمل‌های حاوی کلسیم به پزشک متخصص مراجعه کنند و حداقل روزی یک لیوان شیر بنوشند و مصرف سبزیجات و میوه‌های تازه را در وعده‌های غذایی روزانه خود بگنجانند.

وی احتیاط در افزایش میزان مکمل‌های حاوی کلسیم و شیر را برای مصرف روزانه زنان ضروری دانست و در بیان علل آن اینگونه بیان داشت: مصرف مکمل‌های حاوی کلسیم و حتی افزایش میزان شیر در وعده‌های غذایی روزانه زنان باید با اطمینان از سلامت کلیه‌ها و دستگاه گوارش صورت گیرد و فرد در این مورد نیاز است که با پزشک متخصص مشورت کند؛ چراکه زیاده‌روی در مصرف موادغذایی حاوی کلسیم موجب رسوب آن در کلیه می‌شود و یا افرادی که در هضم لاکتوز شیر مشکل داشته باشند با افزایش مصرف شیر به طور روزانه با مشکلاتی روبه‌رو خواهند شد.

وی افزود: همچنین افرادی که از درد در ناحیه مفصل زانو، کمر و یا گردن رنج می‌برند و یا سابقه کم‌خونی و یا کمبود کلسیم دارند، باید مربی ورزش خود را در جریان قرار داده و متناسب با وضعیت بدنشان اقدام به فعالیت‌های ورزشی کنند.

رضایی با اشاره به اینکه سایر ورزش‌های هوازی از جمله ایروبیک، آمادگی جسمانی یا بدنسازی می‌توانند مکمل مناسبی برای ورزش شنا باشند، عنوان کرد: ورزش شنا و پیاده‌روی از دیگر ورزش‌های هوازی هستند که بدن را در شرایط متفاوتی نسبت به سایر ورزش‌های هوازی قرار می‌دهند؛ کمااینکه ورزش شنا به دلیل تماس مداوم با آب موجب انبساط عضلات می‌شود. ازطرفی این ورزش می‌تواند در کنار ورزش‌های ایروبیک یا بدنسازی موجب تناسب اندام شده و از افتادگی پوست ناشی از کاهش وزن نیز جلوگیری کند.

این کارشناس تربیت بدنی در پاسخ به این پرسش که آیا رها کردن ورزش ایروبیک موجب افزایش وزن در زنان می‌شود، اظهار داشت: این عقیده که در بین عوام رواج پیدا کرده، به هیچ وجه صحت ندارد؛ چراکه این مشکل برای تمام افرادی که در هر رشته ورزشی فعالیت کرده و به طور ناگهانی ورزش را رها کنند و از رژیم غذایی مناسب نیز پیروی نکنند به وجود می‌آید و انجام ورزش در یک مقطع زمانی به تنهایی نمی‌تواند ضامن تناسب اندام تا پایان عمر باشد.

وی در ادامه در ارائه راهکار مؤثر برای حفظ دائم تناسب اندام زنان، توصیه کرد: زنانی که تمایل دارند از اندامی‌ متناسب برخوردار باشند باید به طور دائم ورزش کنند و اگر امکان حضور در باشگاه ورزشی را ندارند، سه روز در هفته به مدت نیم ساعت پیاده‌روی کرده و در کنار آن از مصرف موادغذایی حاوی نشاسته همچون برنج، نان، سیب‌زمینی و ماکارونی در وعده شام نیز خودداری کنند.

رضایی با تأکید بر وجود محدودیت سنی برای انتخاب برخی از رشته‌های ورزشی از سوی زنان گفت: ورزش‌های رزمی‌ از جمله ورزش‌هایی هستند که زنان تا قبل از سن 20 سالگی باید فعالیت در آن را شروع کرده باشند؛ چراکه شروع این ورزش در سنین بالاتر می‌تواند به بدن زنان آسیب جدی وارد کند. همچنین، بدنسازی با استفاده از دستگاه نیز از جمله ورزش‌های سنگین به شمار می‌آید که نیاز به نیروی بدنی بیشتری دارد و استفاده غیرصحیح از دستگاه‌های ورزشی می‌تواند به مفاصل و ستون فقرات آسیب جدی وارد کند.

وی از ورزش‌های هوازی به عنوان سرفصلی مناسب برای انجام ورزش‌های سنگین یاد کرد و افزود: زنانی که در سنین بالاتر از 20 سال تمایل به انجام ورزش‌های سنگین از جمله ورزش‌های رزمی‌دارند، باید ابتدا از ورزش‌های هوازی شروع کرده، سپس ورزش‌هایی که موجب کشش عضلات می‌شوند از جمله پیلاتز را جایگزین ورزش‌های هوازی کنند و در نهایت به ورزش‌هایی که نیاز به نیروی بدنی بیشتری دارند، روی آورند.

رضایی در بیان تفاوت ایروبیک با دستگاه و انجام ایروبیک بدون استفاده از دستگاه یادآور شد: انجام ایروبیک بدون استفاده از دستگاه به دلیل افزایش اکسیژن ناشی از دم و بازدم سریع و پی در پی و تحرک اندام‌ها، موجب از بین رفتن چربی‌های اضافه به صورت طولانی‌مدت می‌شود، ولی در ایروبیک با دستگاه چنانچه فرد این ورزش را رها کند به دلیل از بین رفتن انقباض عضلات، تناسب اندام فرد نیز از بین می‌رود و چربی‌های اضافه که از طریق ورزش سوخته بودند نیز به سرعت جایگزین خواهند شد.

وی از انجام ایروبیک در آب به عنوان مؤثرترین روش برای تناسب اندام زنان یاد کرد و اینگونه ادامه داد: بدن افرادی که ورزش ایروبیک را در آب انجام می‌دهند، هر بار حدود 2000 کالری از دست می‌دهد؛ چراکه ایروبیک در آب میزان تحرک بدن را تا 2 برابر نسبت به ایروبیک که در خارج از آب انجام می‌شود، افزایش می‌دهد. بنابراین با سرعت بالاتری چربی‌های اضافه بدن آنها را از بین می‌برد. همچنین، حفظ تناسب اندام با انجام ورزش ایروبیک در آب منوط به این است که تا 2 ساعت بعد از انجام فعالیت‌های این رشته ورزشی از مصرف هرگونه موادغذایی به ویژه مواد پرکالری و انرژی‌زا خودداری شود.

این کارشناس تربیت بدنی با یادآوری اینکه زنان باید یادگیری ورزش شنا را در اولویت قرار دهند، تصریح کرد: ورزش شنا موجب احساس سبکی در بدن می‌شود و از ابتلا به امراض استخوانی و مفاصل جلوگیری کرده و عضلات بدن را نیز تقویت می‌کند.

وی در بیان تاثیر آب‌درمانی بر درمان بیماری‌ها اینگونه بیان داشت: آب‌درمانی تأثیر بسیار مطلوبی در درمان بیماری‌های سیستم عصبی از جمله بیماری ام اس و افسردگی دارد و حتی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر و متوقف کردن روند این بیماری در مبتلایان به آلزایمر نیز تأثیر بسزایی داشته و افرادی نیز که مبتلا به دیسک کمر و گردن هستند می‌توانند با انجام یک ماه آب‌درمانی بهبودی خود را به دست آورند. همچنین، براساس نظر متخصصان، بیماران مبتلا به روماتیسم نیز برای بهبود بیماری می‌توانند در هفته سه روز آب درمانی کنند.

رضایی یادآورشد: درمان بیماری‌های فوق‌الذکر در صورتی امکان‌پذیر است که فرد سه روز در هفته و به مدت 2 تا 5 سال اقدام به آب‌درمانی کند.

گفتنی است که ورزش‌های هوازی ضربان قلب را در حدود 65 تا 80 درصد حداکثر میزان ضربان قلب برای مدت حداقل 20 دقیقه افزایش می‌دهد و دویدن، دوچرخه‌سواری،بسکتبال و یوگا هم از دیگر ورزش‌های هوازی به شمار می‌روند.

منبع:مهرخانه
لینک