وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: ام اس (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B3)
+--- انجمن: معرفي داروهاي مورد استفاده (https://mscenter.ir/Forum-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%D9%8A-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%D9%8A-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87)
+--- موضوع: آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! (/Thread-%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D9%81%D9%84%D9%88%DA%A9%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%86-%D8%AA%D9%86%D9%87%D8%A7-%DB%8C%DA%A9-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C-%D8%B6%D8%AF%D8%A7%D9%81%D8%B3%D8%B1%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%B3%D8%AA%D8%9F)

صفحه ها: 1 2


آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! - paeazan - 2013/08/18

تاریخ نشر: شنبه 14 بهمن 1391

آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟!

از جمله داروهای ضد افسردگی که مصرف آن در موارد متعدد افزایش یافته است ،داروی فلوکستین است،که متاسفانه این روزهای مصرف خودسرانه آن زیاد مشاهده میشود. اما باید بدانید که اين داروها حتماً بايد توسط يك پزشك يا روانپزشك تجويز شوند.

توصیه هایی که در زمان مصرف فلوکستین باید در نظر داشت:

1-مصرف این داروو تجویز دوز باید با تجویز پزشک صورت پذیرد.
2-اگر تشنجات صرعي با مصرف اين دارو بدتر شدند، مصرف دارو بايد قطع شود.
3-از قطع ناگهاني اين مصرف اين دارو بايد اجتناب شود.
4-مصرف اين دارو حداقل دو هفته پس از مصرف داروهاي مهار‌كننده آنزيم مونوآمين‌اكسيداز بايد صورت پذيرد.
5-اين دارو داراي نيمه‌عمر طولاني‌مي‌باشد و در تنظيم مقدار مصرف يا در حالات مصرف بيش از حد اين مسئله را بايد مد‌نظر داشت.
6- مصرف اين دارو در كودكان توصيه نمي‌شود.
7-دوره درمان با اين دارو بايد كامل شود. اين دارو نبايد بيش از مقدار توصيه ‌شده مصرف شود.
8-براي درمان افسردگي ممكن است حداقل 4 هفته و براي درمان اختلالات وسواس ممكن است حداقل 5 هفته زمان لازم باشد.
9-درصورت فراموش كردن يك نوبت مصرف دارو از مصرف نوبت فراموش شده و دو برابر كردن مقدار مصرف بعدي بايد خودداري‌شود، درمان بايد مطابق برنامه ادامه يابد.
از جمله موارد مصرف فلوکستین یا پروزاک در بهبود علایم سندرم پیش از قاعدگی (pms) است ، فلوکستین باعث بهبود هم علایم خلقی و هم علایم جسمانی pms می گردد و هم چنین باعث بهبود عملکرد فرد در این دوره می شود.
به نظر می رسد با توجه به میزان بهبود و در دسترس بودن دارو،فلوکستین یکی از قدم های درمانی اول درخانم های مبتلا به pms است ،شاید بهترین دوز و نوع مصرف آن به صورت 20 میلی گرم در روز و می باشد .

آیا مصرف فلوکستین باعث لاغری می شود؟!!

به گزارش سلامت نیوز گروهی از داروها روي هورمون اشتها يا همان سروتونين تاثير گذاشته و سبب تغيير اشتها مي شوند. گروهي از داروهاي ضدافسردگي مثل سيتالوپرام يا فلوکستين باعث مهار جذب
مجدد سروتونين شده و با بالا نگه داشتن ميزان آن اشتهاي فرد کم مي شود. ولي اين سوال مهم است که آيا مي توان به يک فرد سالم داروي اعصاب تجويز کرد که از عوارض جانبي دارو در جهت کاهش اشتها استفاده شود؟ آيا خود شما به عنوان يک فرد سالم حاضر هستيد داروي اعصاب بخوريد؟ !!

اثر فلوکستین بر روی جنین

هرماده ای که زن حامله می خورد یا با آن تماس پیدا می کند ، می تواند بر روی جنین اثر بگذارد.
فلوکستین و دیگر داروهای سه حلقه ای در افسردگی با اختلال در تطابق نوزاد ( شامل دشواری تنفس ، سیانوز در هنگام شیر خوردن و لرزش ) همراه هستند.
موضوع مطرح دیگری که در رابطه با فلوکستین ،اثر این دارو بر کاهش میل جنسی است، اين دارو در عرض 6 - 8 ساعت به حداكثر غلظت خود در پلاسما می رسد ودر كبد متابوليزه مي گردد،اين دارو مانند داروي كلومی پرامين باعث افزايش آستانه حسي عضو تناسلي مي شود.

فلوكستين معمولا توسط بسياري از بيماران به خوبي تحمل مي شود و عوارض آن نظير گيجي، بي خوابي، اضطراب، تهوع، كاهش ميل جنسي و مشكلات انزال به ندرت ديده مي شود. قطع كامل انزال يك عارضه جانبي اين داروست كه به مقدار مصرف آن بستگي دارد و حتي چند هفته پس از قطع دارو نیز ممکن است ادامه پيدا كند.
گزارش های محدودي در مورد پرياپيسم ( نعوظ طولاني مدت بدون تحريك جنسي) و يا ارگاسم غير اختياري در افراد مصرف کننده دارو منتشر شده است.

كشف اثرات ضد ويروسي داروي فلوكستين

به نقل از مجله شیمی درمانی محققان بتازگي موفق به كشف اثرات ضد ويروسي داروي «فلوكستين» یا«پروزاك» شدند.دانشمندان دريافتند كه داروي «فلوكستين» مي‌تواند به طور بالقوه بيماري‌هاي حاصل از ويروس‌ها را درمان كند.
تحقيقات انجام شده در اين زمينه نشان مي‌دهد: فلوكستين داراي يك اثر مهاركنندگي قوي از تكثير كوكساكي ويروس است كه وجود اين ويروس در دستگاه گوارش موجب بروز بيماري‌هايي از قبيل فلج اطفال، عفونت‌ها و بيماري‌هاي فرصت طلب ديگر مي‌شود.
محققان با اشاره به يافته‌هاي حاصل از اين تحقيق افزودند: در حالي كه واكسيناسيون توانسته است ويروس فلج اطفال را كنار بزند، ولي هيچ داروي ضد ويروسي براي درمان عفونت‌هاي ويروسي كه اغلب شديد هستند و بصورت بالقوه مي‌توانند باعث مرگ شوند، وجود ندارد.

نتايج حاصل از اين تحقيق نشان مي‌دهد: درك مكانيسم اثر عمل «فلوكستين» و «نورفلوكستين» در برابر كوكساكي ويروس منجر به درك چگونگي تكثير ويروس‌ها و ارزيابي ابزارهاي بالقوه باليني براي درمان عفونت‌هاي ويروسي در آينده مي‌شود.
به گفته محققان، ويروس‌هاي انساني حاوي بيش از 100 نوع ويروس متفاوت RNA هستند كه اغلب باعث ايجاد عفونت‌هاي تهديدكننده مانند فلج اطفال يا انسفاليت (التهاب مغزي) مي‌شوند.
اگر داروی فلوکستین مصرف می کنید باید بدانید که : این دارو اثر وارفارین را افزایش می دهد .این دارو با افزایش آستانه تشنج و نیز با افزایش غلظت پلاسمایی کاربامازپین و فنی توئین اثر داروهای ضد صرع را تغییر می دهد .

این دارو غلظت پلاسمایی هالو پریدول را افزایش می دهد. مصرف همزمان این دارو با داروهای دو پامینرژیک موجب تحریک سیستم اعصاب مرکزی ( CNS) وافزایش فشار خون می گردد.
نیمه عمر آلپرازولام همزمان با مصرف این دارو افزایش می یابد. در مواردی این دارو باید با احتیاط مصرف شود مثل: بیماری قلبی ،صرع ( در صورت وقوع حملات صرعی ،مصرف دارو باید قطع شود.) درمان همزمان با الکتروشوک سابقه مانیا، نارسایی کبدی و کلیوی.

در صورتی که فرد قصد باردار شدن یا شیر دادن دارد باید با پزشک مشورت نماید.
دارويي كه وارد بدن مي‌شود در حقيقت به دنيايي پيچيده پاي مي‌گذارد كه پزشك و داروساز سعي مي‌كنند براساس اطلاعات علمي موجود و تجربيات و مهارت‌هاي خود آنچه روي خواهد داد را تا حدودي پيش‌بيني نمايند.
در بسياري از موارد نتايجي مطلوب از درمان دارويي حاصل مي‌شود. با اين حال گاهي ناشناخته‌هاي اين دنياي پيچيده بر دانش بشري غلبه مي‌كند.
پس پيچيدگي‌هاي موجود در اثرات متقابل بدن و داروها را نبايد دست كم گرفت و براساس اطلاعات اندك و تجربيات شخصي نبايد اقدام به دارودرماني نمود. به گزارش سلامت نیوز از جمله موارد مصرف

داروفلوکستین برای درمان افسردگی ،نوعی اختلال تغذیه ای ( bulimia nervosa)، وسواس جبری ، سندرم پیش از قاعدگی، اختلال هراس اختلال اضطراب فراگیر، اختلال پانیک، جمع‌هراسی، اختلال استرس پس از آسیب پذیرفته شده است.

فلوکستین از راه از راه خوراکی بخوبی جذب می شود.

فلوکستین هم مانند سایر داروها داراي عوارض جانبي می باشدکه شامل تهوع ،استفراغ ،سوء هاضمه ، درد شکم ، اسهال ، یبوست شایع است .بی اشتهایی همراه با کاهش وزن و تغییر احتمال در قند خون ،واکنش های افزایش حساسیت ،خشکی دهان ،اضطراب ،سر درد، بی خوابی، تپش قلب
،لرزش دست و پا ،توهم ،گیجی ،کاهش فشار خون ،هیپو مانیا یا مانیا ،خواب آلودگی ،تشنج ، تب ،اختلالت خونی ،اختلال عملکرد جنسی ، تعریق ، اختلال حرکتی و کاهش سدیم خون ،سندرم شبیه آنفلونزا،التهاب مثانه ،تغییرات بینایی،تر از نور، وز وز گوش از عوارض جانبی دارو هستند.هم چنین قابل ذکر است که مصرف طولانی مدت داروهای ضد افسردگی مانند فلوکستین می تواند باعث پوکی استخوان بشود.

نحوه اثر داروهاي ضدافسردگي

داروهاي ضدافسردگي براي درمان افسردگي بسيار موثر مي‌باشند، وقتي كه پزشكان اين داروها را تجويز مي‌نمايد، آنها مي‌توانند در عرض دو هفته علايم بيمار را بهبود بخشند، گرچه براي رسيدن به اثرات كامل اين داروها، اغلب حدود شش هفته وقت لازم است.

بعد از اينكه افسردگي شما برطرف شد، بطور طبيعي حداقل بايد شش ماه ديگر نيز از اين داروها استفاده نماييد تا مطمئن شويد كه افسردگي بر مي‌گردد و سپس به تدريج مصرف آن را متوقف نماييد.
داروهاي ضدافسردگي داروهاي پر قدرتي هستند و بعضي از افرادي كه مصرف اين داروها را به طور ناگهاني قطع مي‌كنند احساس ناخوشي و بيماري مي‌كنند.

در افسردگي، تغييراتي در نحوه كاركرد بدن ايجاد ميشود و داروهاي دافسردگي باعث ميشوند كه اين تغييرات به وضعيت طبيعي خود برگردد.
بعضي از علايم افسردگي مثل بيدار شدن از خواب در صبحهاي خيلي زود، افسردگي‌هايي كه درهنگام صبح بدتر ميشود، كاهش اشتها و كاهش وزن و از دست دادن علاقه نسبت به چيزهايي كه قبلاً از آنها لذت مي‌برديم، نشان‌دهنده اين موضوع هستند كه افسردگي شما به احتمال خيلي زياد به داروهاي ضدافسردگي پاسخ مي‌دهد.

فلوکستین در سال ۱۹۸۶ در شرکت الی لیلی ساخته شد و اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا در ۱۹۸۷ سودمندی آن را برای درمان افسردگی تأیید کرد. برخلاف باور رایج فلوکستین اولین داروی سه حلقه ای ها نیست و پیش از آن زیملدین و ایندالپین و فلووکسامین ساخته شده بودند که دو تای اولی به دلیل عوارض نامطلوب‌شان به سرعت از بازار خارج شدند.

منبع:سلامت نیوز

اسفند 91 دکتر رنجبر برای من فلوکستین 10 نوشت و گفت به تازگی درمورد تاثیرش بر ام اس به نتایجی رسیدن. من چون در سرچم به نتیجه نرسیدم نخوردم اما الان این خبر رو دیدم. باید از دکتر فعلیم بپرسم ببینم چی میگه


RE: آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! - afsaneh - 2013/10/23

من حدود یک هفته این دارو رو استفاده کردم خیلی برام خواب آور بود در واقع کل هفته رو خواب بودم Sleepyبخاطرهمین سرخود قطعش کردم
اینجاکسی از این دارو استفاده کرده؟واقعا در بهبود افسردگی موثره؟
لطفا اگر اطلاع دارید راهنماییم کنیدicon_question


RE: آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! - sara2 - 2013/10/23

يكي از همكاراي من براي لاغري دكتر رفته بود بهش فلوكسيتين داده بود اونم استفاده مي كرد ديگه انقد ما بهش گفتيم نخور داروي اعصاب كه قطعش كرد.


RE: آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! - elham 66 - 2013/10/23

سلام. من حدودا 8 ماهه فلوکستین 10 استفاده میکنم و خداروشکر خیلی ازش راضی ام. اوایل خواب آوره ولی بعد از 1-2 هفته عادی میشه.
خوبیه فلوکستین اینه که اشتهارو هم کم میکنه.wink2


RE: آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! - atefeh.l - 2013/10/23

منم حدود 3 ماه استفاده کردم خیلی روی من تاثیر داشت ، همیشه خوابم میومد برعکس شما که گفتید خواب رو زیاد کرد واسه من که خوابم رو کم کرد بین 7 تا 8 ساعت در روز دیگه واسم کافیه تا یه نفر هم باهام حرف می زد فورا می زدم زیر گریه اونم خوب شد ، خلاصه که یه من یکی خیلی کمک کرد icon_biggrinlove51


RE: آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! - afsaneh - 2013/10/23

(2013/10/23, 04:03 PM)atefeh.l نوشته است: منم حدود 3 ماه استفاده کردم خیلی روی من تاثیر داشت ، همیشه خوابم میومد برعکس شما که گفتید خواب رو زیاد کرد واسه من که خوابم رو کم کرد بین 7 تا 8 ساعت در روز دیگه واسم کافیه تا یه نفر هم باهام حرف می زد فورا می زدم زیر گریه اونم خوب شد ، خلاصه که یه من یکی خیلی کمک کرد icon_biggrinlove51

مشکل منم اینه که خیلی گریه میکنم حتی گاهی بی دلیل
باورت نمیشه رفته گره خیابونو جارو میکنه نگاش میکنم گریم میگیره:45
سر چهار راه ها بچه ها گل میفروشن میبینم گریم میگیرهrolleyes
اصن یه وضعیangry3قبلنا اینجوری نبودماrolleyesعین دختر بچه های سه ساله
شما چند وقت بود این مشکلو پیدا کرده بودی که با این دارو برطرف شد؟

حالا چرا بی اشتها میکنهangry3من همش 46 کیلومconfusedالبته یه روایتی هست که میگه دختر باید ظریف باشهlaughing3یوخت فکر نکنید لاغرما وگرنه گریه میکنمangry2


RE: آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! - paeazan - 2013/10/23

من 1 خانمی که همه ی بچه هاش ازدواج کردن رو میشناسم (منظورم بیان محدوده ی سنیش بود ) که فلوکستین استفاده میکرد و خیلی راضی بود.میگفت وقتی استفاده نمیکنه حالم بد میشه دچار اضطراب میشه
چند وقت پیش یه خانم دیگه هم میگفت از فلوکسیتین استفاده میکنه و راضیه
من باز هم خود درمانی کردم که نادم و پشیمانم rolleyes یک بسته ده تایی ازش خوردم و برام کمی لرزش دست آورد! فقط با 10 دونه در ده روز
قبلش با یه دکتر آشنا صحبت کرده بودم گفته بود که اونایی که لرزش دارن نباید از فلوکستین استفاده کنن من هم لرزش دست هرگز نداشتم و استفاده کردم اما خب عارضه داد
یه چیز دیگه اینکه اونایی که افسردگی دو قطبی دارند در صورت مصرف فلوکستین احتمال خودکشی براش میره بالا
چند سال پیش دکتر حودم بمن سیتالوپرام داد گفت بهت کمک میکنه اما من تا فهمیدم ضدافسردگی استفاده نکردم چون اون موقع اول بیماریم و از لحاظ روحی خودم خیلی توپ بودم
بهتره برای ضد افسردگی با دکترتون صحبت کنین و اگ عارضه ای داره بهش بگین



RE: آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! - mahdiye1989 - 2013/10/24

من تقریبا یه 6 ماهی این دارورو مصرف کردم,ولی واقعیت اینکه رومن هیچ اثری نداشت,الان نزدیک 1 ساله آسنترا میخورم و خیـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلی راضیم


RE: آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! - zhilaps - 2013/11/10

من نمیدونم چرا دکتر بهم فلوکستین داده
ولی خوبه خوابم منظم شده


RE: آیا فلوکستین تنها یک داروی ضدافسردگی ست؟! - سمیرا67 - 2013/12/24

خوب اونوقت شما خودتون احساس کردین افسرده هستین یا دکتر تشخیص دادهicon_cryicon_cry
من هیچ وقت از این داروها نخوردم وهیچ احساس نمیکنم احتیاج دارمhappy0065.gifhappy0065.gifhappy0065.gif
امیدوارم حال همتون خوبه خوب بشهinnocent0001.gifinnocent0001.gifinnocent0001.gifinnocent0001.gifinnocent0001.gifinnocent0001.gifinnocent0001.gif