تغذیه و ام اس - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: ام اس (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B3) +--- انجمن: بحث هاي تخصصي اعضا (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A8%D8%AD%D8%AB-%D9%87%D8%A7%D9%8A-%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5%D9%8A-%D8%A7%D8%B9%D8%B6%D8%A7) +--- موضوع: تغذیه و ام اس (/Thread-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D9%88-%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B3) |
RE: تغذیه در بیماران مبتلا به ام.اس ( MS ) - بهرنگ - 2010/09/14 تمام اینها که گفتید درست هست.ولی به شرط این که خودمون کار خودمون رو بکنیم یا تنها زندگی کنیم و خودمون آشپزی کنیم.وقتی یک چیزی می آرن جلوی آدم می ذارن خوب چی کار میشه کرد؟پیتزا-سوسیس وکالباس -گوشت قرمز به ویژه گوشت گاو تاثیر خوبی رو بیماری ندارن.حتی انواع کنسرو.تنها وقتی میشه این چیزها رو نخورد که تنها زندگی کرد. RE: تغذیه در بیماران مبتلا به ام.اس ( MS ) - شفا یافته - 2010/09/14 (2010/09/14, 08:35 AM)بهرنگ نوشته است: تمام اینها که گفتید درست هست.ولی به شرط این که خودمون کار خودمون رو بکنیم یا تنها زندگی کنیم و خودمون آشپزی کنیم.وقتی یک چیزی می آرن جلوی آدم می ذارن خوب چی کار میشه کرد؟پیتزا-سوسیس وکالباس -گوشت قرمز به ویژه گوشت گاو تاثیر خوبی رو بیماری ندارن.حتی انواع کنسرو.تنها وقتی میشه این چیزها رو نخورد که تنها زندگی کرد. حق با شماست. هرچند که خانواده من خیلی برام زحمت کشیدند خصوصا مادرم اما من در شرایطی بود که خودم نمیتونستم کارمو انجام بدم. خیلی سخت نیست البته اولش یه کم سخته اما از دست ندادن سلامتی ارزش زحمت را داره. دست کم سعی کنید تا حدودی رعایت کنید باز هم بهتر از هیچ هست. RE: تغذیه یکی از عوامل اصلی بیماری ام اس - soofya - 2010/10/07 من قبلا هم توی یه تاپیک حذفی گفتم ! میدونید که موش و خانواده ی موشها کاملا بدنشون شبیه به انسانه . به خاطر همین هم هست که اکثر آزمایشهای دارویی رو روی اینا انجام میدن . من یه همستر داشتم و کلی راجع به نگهداریش اطلاعات جمع کرده بودم . همه اطلاعات روی یک نظریه توافق داشتن و اون هم این بود که اگه همه چیزایی که همستر میخوره مناسب بدنش باشه و تعادل غذایی رعایت بشه اونوقت هیچوقت همستر مریض نمیشه . البته در کنار وسایل ورزشیش و دوری از شرایط استرس زا . مثل به هم ریختن خواب یا بارداری بیش از حد یا دوری از احساس امنیت . ولی اگه از انواع سردی و گرمی و .... زیاد بخوره مریض میشه و میمیره . من هم رعایت کردم و تا زمانی که پیش من بود سالم بود . دهان تنها جاییه که بیماری از اونجا وارد بدن یا خارج میشه . شما خودتون وقتی یه وسیله میخرید اگه شرایط نگهداری درستش رو رعایت نکنید خراب میشه . بدن هم یه وسیله است دست ما .اگه ازش درست استفاده نکنیم و شرایط مناسب رو رعایت نکنیم خوب معلومه که از بین میره . فکر کنم همه با این حرف موافقن ! من فکر میکنم مریم جون به این دلیل مخالف داره که مخالفاش تا به حال سعی نکردن که این رژیم های غذایی رو بطور جدی دنبال کنن و به همین دلیل نتیجه نگرفتن . شاید درمان به همین سادگی باشه . ولی ما آدما کلا طرفدار شرایط سخت هستیم و گاهی با خودمون میگیم اگه انقدر راحته چرا هیچ کس انجام نمیده؟ چرا دکترا نمیگن؟ خیلی ساده است . چون ترک عادت سخت ترین کار دنیا برای انسانهاست . همه میدونیم که اگه معتاد مواد رو ترک کنه دیگه معتاد نیست و سالمه . خب اگه به همین راحتیه پس چرا ما اینهمه معتاد داریم ؟؟! معلومه ! چون نمیتونه ترک عادت کنه . دکتر خود من به من گفت اگه نمیخوای آمپول بزنی پس حواست به تغذیه ات باشه ! این حرفیه که از طرف یه عضو انجمن ام اس گفته شده! به همین راحتی ، به همین خوشمزگی! (شرمنده که انقدر زیاد نوشتم) RE: تغذیه یکی از عوامل اصلی بیماری ام اس - omidvar - 2010/10/20 با سلام چون آدم نمی تونه مدام در حال خوردن غذا باشه و در کنار غذا تنقلات هم استفاده می کنیم توصیه می کنم به جای تنقلات بیهوده از غذاهای گرم و پرانرژی تر استفاده کنین مثل خرما , عسل , شیربادام , بادام و ... که هم جلوی ضعف تون رو می گیره و هم براتون بسیار مفید هست . در ضمن هنگامی که سرگیجه دارین توصیه می کنم که حتما شربت عسل میل کنین که خیلی مفید هست . موفق باشید تغذیه پیشنهادی برای بیماران ام اس - nazanin - 2010/12/12 نوعی نوشیدنی : که با خرما، شيرسويا، جوانهي گندم، دارچين و يخ تهيه ميشود اثر خارقالعادهيي در کنترل ام اس دارد زيرا خرما حاوي منگنز و شيرسويا سرشار از لسيتين و جوانهي گندم منبع منابعي براي ويتامين E ميباشد. مواد لازم براي تهيهي اين نوشيدني معجزهگر براي دو نفرعبارت است از: خرما 5 عدد شيرسويا 500 ميليليتر جوانهي گندم 2 قاشق غذاخوري دارچين کمي (در صورت تمايل) يخ کمي ( در صورت تمايل) طرز تهيه اين نوشيدني: 1- همهي مواد فوق را در مخلوطکن ريخته و به طور کامل به هم بزنيد. 2- نوشيدني را در ليوان ريخته و در صورت تمايل مقداري دارچين روي آن بپاشيد. اين نوشيدني مواد زيرا را تأمين ميکند: 180 کيلوکالري انرژي 21 گرم کربوهيدرات 14گرم پروتئين 7 گرم چربي 7 گرم فيبر میان وعده هایی حاوی دانه های روغنی: اینها نيز اثر قابل توجهي در کنترل ام اس دارند. مواد لازم براي تهيهي يک نوع از اين ميان وعدهها عبارت است از: دانههاي روغني پوست کنده شامل تخمهي آفتابگردان، تخمهي کدو، شاه دانه، کنجد 250 گرم، روغن زيتون 2 قاشق غذاخوري طرز تهيه اين ميان وعده: 1- دانههاي روغني را در يک کاسه ريخته روغن زيتون را به آن اضافه کرده و هم بزنيد تا دانهها کاملاً با روغن آغشته شوند. 2- يک ماهيتابهي بزرگ را روي شعلهي ملايم گاز قرار دهيد تاکمي داغ شود. 3- محتويات کاسه را درون ماهيتابه ريخته و چند دقيقه به هم بزنيد تا طلايي رنگ شود. اين نوع ميان وعده منبع بسيار مناسبي از اسيدهاي چرب ضروري و ويتامين E ميباشد و اثرقابل توجه در کنترل اماس و بهبود وضع بيمار دارد. نوعی سالاد : شامل خيارحلقه شده (200 گرم)، تخم مرغ سفت پخته شده (2 عدد)، گردوي خرد شده (25 گرم)، روغن زيتون (يک قاشق غذاخوري)، ليموترش تازه (1 تا 2 عدد) ،جعفري خرد شده (2 تا 3 قاشق غذاخوري)، و ادويه (به مقدار لازم). منبع بسيار مناسبي از لسيتين و منگنز و اسيدهاي چرب امگا 3 براي بهبود وضع بدني بيماران اماس ميباشد. منبع : وبلاگ تازه های پزشکی و تغذیه RE: تغذیه یکی از عوامل اصلی بیماری ام اس - nazaninn - 2011/04/06 این و باید مد نظر بگیریم که غذاهای کم چرب و حاوی فیبر واسه همه آدمیان توصیه میشه نه تنها اونایی که دچار یه بیماری مثل ام اس هستند قطعا تغذیه در سلامتیه روح و بدن انسان تاثیر بسزایی داره و هرکسی یه جورایی با سیستم بدن خودش آشنایی داره که چه جور غذاهایی حالش و بهتر میکنه یا بالعکس به نظر من هرچقدر حساسیت ما نسبت به یه موضوعیی کمتر باشه بیشترین سود و از اون موضوع خواهیم برد زیاد نسبت به غذا و چی بخوریم و نخوریم حساس نباشید فقط از پرخوری و چرب خوری و زیاده روی تو یه سری خوراکی ها بپرهیزید چه بیماری داشته باشیم چه نداشته باشیم سخت نگیرید با آرامش کامل و کمترین حساسیت از نعمتهای الهی استفاده کنیم و هر از گاهی یه تغییری تو روند غذاییمون داشته باشیم مطمئنا بهتر از اینه که سالهای سال و توی رژیم و نخوردن و نگرانی بگذرونیم RE: تغذیه یکی از عوامل اصلی بیماری ام اس - neda sedaghat - 2011/04/07 سلام کسی هست که رژیم سبزی خواری رو تجربه کرده باشه یا هنوز ادامه بده؟ اگه آره میشه بگین تاثیری داشته؟ RE: تغذیه یکی از عوامل اصلی بیماری ام اس - successful - 2011/04/07 (2010/05/18, 01:30 PM)شفا یافته نوشته است: سلام دوستان سلام مریم عزیز من هر سه کتاب آقای جمشید خدادادی رو دارم و یه مدت رژیم غذاییش رو پیاده کردم.دقیقا از اردیبهشت گذشته ولی واقعیت اینه که محدودیت غذاییش خیلی زیاده. مثلا طبق آموزه های آقای خدادادی شیر ولبنیات رو حذف کرده بودم که البته تصور می کنم رژیم هاشون یه مقدار افراطی بود والان فقط سعی می کنم تعادل اسید وباز رو کنترل کنم مثلا شیر را با عسل، هل و... می خورم. اگه می شه از تجربیاتتون بیشتر بگید. سوفیا ی عزیز در مورد رژیم غذایی من عملی ونظری با هاتون موافقم. ولی یه سئوال، چرا شما تزریق نمی کنید؟ آیا این به دلیل تضعیف سیستم ایمنی بدن توسط تزریق ها وعوارض آن هست یا اینکه خدا رو شکر ام اس تون خیلی خفیفه؟ من گاهی فک می کنم تا اومدن داروهای خوراکی به دکترم بگم تزریق رو قطع کنیم ولی راستش از عود وبازگشت حمله می ترسم! من خودم فکر می کنم هر قدر تغذیه ساده ونزدیک به طبیعتی داشته باشم همونقدر سالم تریم. قدیمی ها پای درخت می نشستند ، همونجا میوه رو می چیدند و نوش جان می کردند. حتی لازم نبود بشورنش چون هوا پاک بود واز سموم وآفت کش ها استفاده نمی شد.ما قرن بیستمی ها سیب سردخانه ای که با گاز های مختلف به مدت چندین ماه نگهداری شده رو می آریم با مایع ظرفشویی کلی می شوریموباکتری های مفید روی میوه رو هم از بین می بریم..میوه های چینی که دیگه آخرش اند!حتی طعم طبیعی میوه رو هم ندارند وخدا می دونه چطوری تولید می شوند! کل شیرینیجات قنادی به دلیل داشتن شکر سفید، وروغن غیر استاندارد کاملا مضر اند. غذا های کنسروی وتمام غذاهای دارای نگهدارنده ، ترشیجات ، غذا های بیات ومانده،سلامتی ما رو به خطر می اندازند. سوسیس ، کالباس وفرآورده های از این قبیل هم همینطور. RE: تغذیه یکی از عوامل اصلی بیماری ام اس - TootFarangi - 2011/04/07 (2010/11/03, 03:14 AM)mehran_a نوشته است: مواد غذایی مضر برای بیماران MS : یکمی عجیبه ! جالبه یک جا گفته مصرف نکنید یک جا گفته مصرف بکنید چرا شما از نعمت هایی که خدا براتون آفریده استفاده نمی کنید ؟ خیلی جالبه که دوست دارین به جای مثلا مصرف تخم مرغ برید قرص های شیمیایی امگا3 مصرف کنید. مطلب علمی باید طوری بیان بشه که داخلس استثناها هم بیان بشه ! چرا من ام اس دارم ؟ چرا توی خونه ما فقط من دارم ؟ با توجه به مطالب بالا که دوستان لطف کردن زحمت کشیدن و گفتن باید من سالم باشم و خواهر و براردم و مامان بایام ام اس بگیرن . مصرف کننده گرمی جات توی خونه فقط من یکی بودم و هستم . خوب شما می فرمایید شکر نخورید به جاش عسل بخوریم منم عسل مصرف می کنم پس چرا بیمار شدم ؟ من اصلا طرف مواد ترش نمیرم چون فشار خونم همینطوری پایینه . اصلا طرف موادی مثل نوشابه و ... هم نرفتم خیلی خیلی کم مصرف می کنم شاید سالی یک بار ! حالا یک سوال فنی ! اگر یکی بشینه به طور مداوم گرمی جات مصرف کنه به نظر شما از نظر درونی دچار مشکل نمیشه ؟ منظورم کلیه و قلب و .. است . آدم باید طوری غذا مصرف کنه که نه خودش رو داغون کنه نه اینکه دیگه از گشنگی بمیره ! من اصلا از گوشت قرمز بدم میاد و لب نمیزنم پس چرا ام اس گرفتم ؟ یکم به زندگی خودتون نیگاه کنید ببینید واقعا خدا مثلا حیواناتی مثل گوسفند و گاو رو برای چی حلال اعلام کرده ؟ چرا به جای اون نیومده بگه برین دلفین بخورین ؟ یا بفرمایید شام نهنگ بخورین ! اندازه نگه دار که اندازه نکوست / هم لایق دشمن است هم لایق دوست البته من مشخص هست با این رژیم ها مخالفم چون من اگر همین 4 تا دونه مواد غذایی رو هم نخورم دیگه جونی برام نمی مونه زندگی کنم RE: تغذیه یکی از عوامل اصلی بیماری ام اس - MFhealth - 2011/04/16 پزشکم هیچ منع غذایی برام نذاشته.فقط توصیه به خوردن سبزیجات و ماهی کرده.همین! |