آزاتیوپرین (Azathioprine) - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: ام اس (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B3) +--- انجمن: پرسش و پاسخ (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B1%D8%B3%D8%B4-%D9%88-%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AE) +---- انجمن: سایر درمان ها و دارو ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: آزاتیوپرین (Azathioprine) (/Thread-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D9%88%D9%BE%D8%B1%DB%8C%D9%86%E2%80%8C-Azathioprine) |
آزاتیوپرین (Azathioprine) - baran - 2010/04/26 سلام بچه ها می خواستم هر کس هرنوع اطلاعاتی راجع به این دارو داره بده کیا استفاده کردن؟ تاثیری داشته؟ چه مواقعی تجویز می شه؟ چرا من مدت زیادی استفاده می کنم؟ چه مزایا و معایبی داره؟ چه عوارضی داره؟ و غیره و غیره می دونم برای جلوگیری از پیشرفت بیماریه اما دیگه چیزی نمی دونم RE: azathioprine - reza - 2010/04/26 موارد مصرف: آزاتیوپرین بهعنوان دارویکمکی برای جلوگیری از رد پیوند کلیه وکبد و لوزالمعده مصرف میشود. این دارودر رماتیسمهای فعال و حاد که به داروهایضدالتهاب معمولی جواب نمیدهند، بهکارمیرود. بهعنوان کاهنده سیستم ایمنی بدندر بیماریهایی با منشاء ایمونولوژیک ازجمله هپاتیت مزمن فعال، سیروزصفراوی، لوپوس اریتماتوزسیستمیک وگلومرولونفریت بهکار برده میشود. مکانیسم اثر: آزاتیوپرین آنتاگونیستمتابولیسم پورین بوه و بنابراین احتمالاساخت DNA ، RNA و پروتئینها را مهارمیکند. همچنین این دارو ممکن است درتقسیم میتوز تداخل نماید. فارماکوکینتیک: این دارو از دستگاه گوارشبهخوبی جذب میگردد. متابولیسم آنکبدی است. دفع آن کبدی و در درجه دومکلیوی میباشد. هشدارها: آزاتیوپرین در حیواناتسرطانزا بوده و ممکن است در انسان نیزسرطانزا باشد. بعضی از ناهنجاریهایکروموزومی نیز در انسان دیده شده است. عوارض جانبی: عوارض احتمالی داروعبارتند از: واکنشهای ازدیاد حساسیت،ریزش مو، تضعیف مغز استخوان، تب ولرز، گلو درد ناشی از کمبود گویچههایسفید و همچنین خستگی و ضعف غیرعادیناشی از کمخونی (مگالوبلاستیک). تداخلهای داروئی: مصرف همزمان باآلوپورینول بهدلیل وقفه آنزیم گزانتیناکسیداز ممکن است سمیت آزاتیوپرین راافزایش دهد. استفاده از داروهایتضعیفکننده مغز استخوان و اشعهمیتواند منجر به ایجاد سرطان گردد. نکات قابل توصیه: در طول درمان با ایندارو، انجام واکسیناسیون با واکسنهایزنده توصیه نمیشود. مقدار مصرف: بهعنوان پیش درمانی برایجلوگیری از پس زدن عضو پیوند شدهمقدار مصرف اولیه بهصورت خوراکیmg/kg 3-5 و یا mg/m2 120 از سطح بدنیک تا سه روز قبل از عمل جراحی تجویزمیشود. مقدار مصرف نگهدارندهبهصورت خوراکی ۱-۲ mg/kg و یاmg/m2 45 سطح بدن میباشد. دربیماریهای التهابی روده، هپاتیت، سیروز،گلومرولونفریت، سندروم نفروتیک،میوپاتی التهابی میاستنی گراو،درماتومایوز عمومی و پمفیگوسبهصورت خوراکی ۱mg/kg/day تجویزمیشود و طی مدت ۶ تا ۸ هفته به مقدار۲/۵mg/kg/day افزایش مییابد. برایرسیدن به مقدار نگهدارنده آن باید هرچهار هفته بهمقدار ۰/۵ mg/kg/day ازمقدار مصرف آن کاست تا به حداقل مقدارمصرف مؤثر آن رسید. در لوپوس اریتماتوز و روماتوئید آرتریتبهصورت خوراکی mg/kg/day 1 و طیمدت ۶ تا ۸ هفته به مقدار mg/kg/day 2/5افزایش مییابد و سپس همانند مرحله قبلاز مقدار مصرف آن کاسته تا به حداقلمقدار مصرف مؤثر آن برسد. اشکال دارویی: Tablet: 50 mg Injecion: 50 mg منبع : http://www.drannabi.com/index.php/azathioprine/ RE: azathioprine - kami - 2010/04/26 اين دارو رو فكر كنم آنارام مصرف ميكرد . حالا دقيقان مطمئن نيستم بايد خودش بياد بگه ... RE: azathioprine - baran - 2010/04/26 رضا و کامی عزیز ازتون ممنونم ولی من دارو رو برای کندشدن سیر بیماری می خورم ممنون می شم بقیه هم تجربیاتشون رو بذارن RE: azathioprine - yaro - 2010/04/26 كامياب درست ميگه فكر كنم آنارام مصرف ميكرد آنارام ميشه اطلاعات رو كامل كني؟ RE: azathioprine - kami - 2010/04/26 خانوم آنارام يه سر بزن اينجا . به جاي اسپم فرستادن بيا بگو اين دارو رو مصرف كردي يا نه . اين پست رو توي بلاگ آنارام پيدا كردم باران عزيز . با آنارام صحبت كن خودت ببين چي ميگه : (از زبان آنارام) از شما چه پنهونه دلم بدجوری آشوبه بطرزه عجیبی نگران و دلواپسم از بعد از اینکه از پیش دکترم برگشتم خونه همینجور سوالایه مختلف تویه سرم میچرخه . هموننجور که تویه پست قبل گفتم مهمترینشون اینه که اگه این قرص که قراره بشه داروی من ضعیف شده همون قرص اروپاییه که قراره ۳ ماه دیگه بیاد بازار پس چرا تا حالا حرفی ازش نبوده و پزشکا از این دارو بجایه آمپولایه مختلف واسه ام اسی ها تجویز نمیکنن؟ بعدش اینکه آیا عوارض خاصی داره این دارو؟ چرا باید هموگلوبینم حتما بالایه ۱۰ باشه تا بتونم مصرفشو شرو کنم؟ و کلی چیز دیگه که منو شدیدا تویه ابهام قرار داده . با توجه به اینکه من ۳ سال با ربیف حمله ای نداشته ام و تقریبا میتونم بگم ربیف کاملن بهم جواب داده بود حالا قطع کردنش و رو آوردن به داروی ناشناخته برام خیلی سخته . بخصوص که دلیل تغییر داروم حمله نبوده . دیشب بالاخره تونشتم بفهمم اصن اسم دارو چیه؟ AZATHIOPRINE دقیقا ضعیف شده داروی اروپایی نیست . اینجو که من فهمیده ام داروییه که رویه اعصاب بدن اثر گذاری سریعی داره و عملکرد نورونهایه عصب رو هم کنترل میکنه ( مممنونم علی جون بابت اطلاعاتت ) باز تا اونجایی که تونسته ام بفهمم دوز ایمنیش از ربیف و داروهایی که ما امسی ها مصرف میکنیم پایینتره . بهترین چیزی که از تویه اینترنت دستم اومد ازش این بود : http://drugs.roham.ws/Html/a_49.htm http://medicine.dostan.ir/page.asp?id=50167489686100001 نمیدونم . شاید قراره تا ورود قرص خوراکی من این دارو رو بطور موقت مصرف کنم . ولی بدجوری نگرانم . دوس دارم بیشتر ازش بدوم . همونطوریکه تویه اون سایتهای بالا هم نوشته عوارضش کم نیستن . نه فقط کم نیستن کمی هم ترسناکن . ممنون میشم اگه شما هم چیزی میدونید یا تونستید گیر بیارید در اختیارم بذارید آنارام باشید RE: azathioprine - anaram - 2010/04/26 اهم اهم هي ميخوام تويه همه تاپيكا حضور نداشته باشم نميشه ديرو يبه يكي سايت رو معرفي كرده ام ، اومده تويه تاپيكا سر زده ميگه چرا همه جا تو هستي؟ باران جان من وقتي بدنم به ربيف واكنش نشون داد و قرار شد ديگه اينترفرون مصرف نكنم بهم گفتم اين دارو رو مصرف كنم . حدوده 2 ماهي هم داشتم روش تحقيق ميكردم كه چند هفته مونده به اتمامه دوره كورتون تراپيم و شروعه دارويه جديد به جايه اين دارو تايسبري رو بهم معرفي كردن . البته من هم دقيقا به همين دليلي كه الان تو داري مصرفش ميكني ، برام اين دارو تجويز شد . ولي به مصرف نرسيد اون موقع دكتر صحراييان گفته بود تا موقعه اومدنه دارويه خوراكي از اين دارو استفاده كنم ( بصورته موقت و كوتاه مدت ) چون عوارضش بالان . ولي بعد ظاهرا شايعه شده بود كه دارويه خوراكي در اومدنش اخلال بوجود اومده و به اين زوديا نمياد كه همن باعث شد ريسكه صرفه طولاني مدته اين دارو رو نكنم . نميدونم چند وقته داري مصرف ميكني . فقط چيزي كه بود من با خوندنه همين متني كه الان رضا گذاشته كلي ترسيدم ازش . ولي بعد بهم گفتن اين عوارض خيلي نادره . ولي مصرفه طولاني مدتش ( بالايه 20 ماه ) برايه خانوما خطره نازايي رو بهمراه داره ( كه البته بازم نادره ) بهر حال من مصرش نكردم ولي خيلي آمار گرفتم و چيك و پوكشو درآوردم RE: azathioprine - baran - 2010/04/27 کامی عزیز واقعا ازت ممنونم آنارام جان از شمام ممنونم که توضیح دادی راستش تقریبه 3-4 یالی هست که مصرف می کنم البته خیلیم منظم نه ولی مشکل خاصی باهاش نداشتم به جز لکه های قرمزی که هر از گاهی روی پوستم می زنه که واقعا بدشکل و خیلیم طول می کشه تا خوب بشه ولی به هر حال بعدش خوب می شه و جاش می ره اما عوارض پنهانش رو نمی دونم تاحالا چه بلایی سرم ؟آورده دیگه خبر ندارم حالا با این توضیحایی که دادین فکر می کنین باید از دکترم درخواست کنم داروم تغییر بدن یا این یکی عوارضش از بقیه کمتره؟ RE: azathioprine - anaram - 2010/04/27 (2010/04/27, 10:45 AM)baran نوشته است: کامی عزیز واقعا ازت ممنونم باران جان فكر ميكنم با توجه به اينكه وروده دارويه خوراكي به بازار نزديكه ، داروتو تغيير ندي بهتره . چون وقتي داروتو تغيير ميدي يه مدت ( تا زمانيكه بدن باهاش وفق پيدا كنه ) بايد اون دارو رو مصرف كني كه خب خود در مصرفه دارويه خوراكي وقفه ميندازه . فك ميكنم تو از اون كيسايي هستي كه به محضه وروده دارويه خوراكي شيفتت بدن بهش . آخه ظاهرا بر ساسه نوع بيماري و دارويه مصرفي بترتيب و آهسته بيمارا رو قراره شيفت بدن به دارويه خوراكي نگران نباش آزاتیوپرین (Azathioprine) - warrior - 2011/07/24 من 4 هفته هست كه از اين دارو استفاده ميكنم.......چيز خاصي هم نديدم......يك سري ازمايش كبدي وگلبول سفيد و غيره هم دادم و امروز بردم پيش دكتر و گفت تاثير بدي رو بدنت نداشته و كبدتم سالمه و گفت كه اين دارو در مقايسه با قيمتش واقعا عالي وحتي به جاي تزريق هم ازش استفاده ميكنن و گفت كه بيمار نتايج خوبشو بعد از 8 هفته ميبينه........... |