همچنین ببینید

یوگا و تاثیرات آن بر ام اس

یوگا و تاثیرات آن بر ام اس

یوگا ورزشی برای تمرین ذهن و هماهنگی آن با بدن است. ورزشی سبک است که می تواند برای بیماری های روانی و جسمی فوایدی داشته باشد.

 تأثیر تای چی در ام اس

تای چی یک ورزش رزمی چینی است که شامل تمرینات بدنی و ذهن آگاهی است. این شکل از ورزش آرام معمولاً تنفس عمیق و تکنیک های آرامش را با حرکات آهسته و برازنده ترکیب می کند. تای چی می تواند به صورت فردی یا گروهی انجام شود. از آن جا که تای چی مبتنی بر تکنیک است، به قدرت یا انعطاف پذیری بالایی نیاز ندارد. این ورزش توسط برخی از افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس برای کمک به تعادل، تسکین استرس و سلامتی عمومی استفاده می شود. امروزه تأثیر تای چی در ام اس بیش از پیش مشخص شده است.

از تای چی برای کاهش سرعت پیشرفت بیماری استفاده می شود، در حالی که از سایر درمان ها برای کاهش اثر علایم خاص استفاده می شود. درمان های تکمیلی و جایگزین - مانند ورزش، ویتامین ها یا مکمل ها، مدیتیشن، یوگا و سایر روش های ذهنی و بدنی - به طور مکرر برای کاهش اثرات بیماری و بهبود کیفیت زندگی استفاده می شوند.

ذهن آگاهی مفهومی است که ریشه در فلسفه دارد و با حفظ نگرش باز و بدون قضاوت، بر لحظه حاضر متمرکز است. برنامه های مبتنی بر ذهن آگاهی - مانند مدیتیشن، یوگا و تای چی- در کارآزمایی های بالینی کوچک مورد بررسی قرار گرفته اند تا تأثیر آن ها بر علایم MS و کیفیت زندگی افراد مبتلا به MS مشخص شود. نتایج این تحقیقات متفاوت است.

به عنوان یک هنر رزمی، تای چی شامل تمرکز بر جنبه های معنوی و مراقبه است. اکثر تدریس ها در انگلستان تمایل دارند که به سمت تمرین تای چی حرکت کنند. اثرات جسمی و روانی تای چی در افراد مسن و بسیاری از بیماری های طولانی مدت از جمله ام اس بررسی شده است.

بررسی ها نشان داده اند كه تای چی بی خطر است و اثرات مثبتی در ام اس بر قدرت پا، راه رفتن، تعادل، هماهنگی، انعطاف پذیری، اضطراب، افسردگی و درد دارد. با این حال، فواید تای چی در سطح خستگی کمتر مشخص است. تای چی همچنین به حفظ تناسب اندام و سلامت قلبی و عروقی کمک کرده و بررسی ها افزایش رضایت از زندگی را گزارش کردند.

تای چی و کیفیت زندگی در MS

کیفیت زندگی (QOL) سنجش مفیدی در مطالعات MS است زیرا سلامت جسمی، مادی، اجتماعی، عاطفی و همچنین رشد فردی و فعالیت های جسمی و اجتماعی را در بر می گیرد. چندین اثر تای چی بر QOL در MS در این بررسی سیستماتیک گنجانده شده است. به طور کلی، بیماران MS که در دوره های زمانی سه تا دوازده هفته در جلسات تای چی شرکت می کردند، بهبودهای قابل توجهی در زیر مقیاس های QOL مانند درد، سلامت عاطفی، انرژی، نشاط، عملکرد اجتماعی، پریشانی در سلامتی، سلامت جسمی، روانی را تجربه کردند. به طور کلی می توان گفت تأثیر تای چی در ام اس می تواند باعث بهبود کیفیت زندگی شود.

تای چی و عملکرد فیزیکی در MS

اختلال در تعادل و تحرک از علائم رایج بیماری ام اس است که اکثر افراد مبتلا به ام اس را درگیر می کند. اختلال در عملکرد تعادل با خطر بالاتر سقوط همراه است. مطالعات بیان می کنند که تای چی پیشرفت های چشمگیری در حفظ تعادل، هماهنگی، تحرک عملکردی، سرعت راه رفتن، انعطاف پذیری همسترینگ، حس کف پا و قدرت پا داشته است. در این مطالعات، شرکت کنندگان در جلسات متعدد تای چی در بازه های زمانی هشت تا 24 هفته حضور داشتند.

تای چی و خستگی در بیماری MS

هر فرد مبتلا به ام اس ممکن است خستگی را به روشی توصیف کند اما به طور کلی این احساس به عنوان کمبود انرژی جسمی یا ذهنی تلقی می شود. خستگی یکی از علایم بسیار شایع ام اس است که حدود 80 درصد افراد مبتلا به این بیماری را درگیر می کند. خستگی می تواند عامل اختلال در تعادل و تحرک باشد. نتایجی که تأثیر تای چی بر خستگی بیماران MS را اندازه گیری می کند متناقض است. از این رو نمی توان درباره ی تأثیر تای چی در ام اس از نظر رفع خستگی نظر قطعی داد.

تای چی و افسردگی یا درد در بیماری ام اس

مطالعات موجود در این بررسی نشان داد که تای چی به طور قابل توجهی افسردگی و درد را در افراد مبتلا به MS کاهش می دهد. پس تأثیر تای چی در ام اس می تواند کاهش افسردگی باشد.

در آخر، مشخص شد که تای چی یک فعالیت ایمن است که منجر به عوارض جانبی یا علایم جدید نمی شود. با استفاده از تای چی یا هر برنامه مبتنی بر ذهن آگاهی، بهتر است برنامه ورزشی را با توجه به توانایی ها یا محدودیت های خود شروع کنید و با کسب تجربه و اعتماد به نفس بیشتر، سختی یا پیچیدگی آن را به تدریج افزایش دهید.

نگاهی دیگر به تأثیر تای چی در ام اس

ویلیام هلم، مربی تای چی در کالج پزشکی شرقی اقیانوس آرام در سن دیگو درباره ی تأثیر تای چی در ام اس موارد زیر را بیان می کند:

  • حرکات آهسته و تکراری تغییر وزن و تأکید بر حفظ ستون فقرات ایستاده در تای چی به بهبود تعادل کمک می کند.
  • افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس تمایل به جبران سیستم های ناکارآمد بدن دارند. بنابراین تقویت حس موقعیت مفصلی - حس نحوه قرارگیری مفاصل - و به دست آوردن کنترل عضلات مهم است.
  • تون عضلانی حرکات تای چی معمولاً به آرامی و با اندکی خم شدن زانو انجام می شود که عضلات چهار سر ران در جلوی ران و عضلات همسترینگ پشت ران کشیده می شوند. حرکات بازو در تای چی بالاتنه را تقویت می کند.
  • آرامش یکی از اصلی ترین اصول مورد تأکید در تای چی است. تنفس آهسته، عمیق و دیافراگمی اغلب اثر آرام بخشی دارد. برخی از مربیان تای چی جریان انرژی در بدن را تحریک می کنند که ممکن است در ایجاد احساس آرامش نقش داشته باشد. از این رو می توان گفت تأثیر تای چی در ام اس می تواند دستیابی به آرامش باشد.

چگونه تای چی را شروع کنیم؟

اگر آماده امتحان تای چی هستید، ممکن است از خود بپرسید که چگونه شروع به کار کنید. در این جا چند نکته آورده شده است که شما را به مسیر درست هدایت می کند:

  • یک مربی پیدا کنید: بهترین راه برای یادگیری و تمرین تای چی با مربی است. می توانید در مراکز سالمندان، مراکز تناسب اندام محلی یا مراکز تای چی به دنبال کلاس باشید. اگر نمی توانید به تنهایی مکانی را پیدا کنید، جستجوی آنلاین را امتحان کنید.
  • ابتدا کلاس را تماشا کنید: قبل از تعهد در مورد رعایت کلاس، قبل از زمان با مربی صحبت کنید. با این کار می توانید حرکات را در عمل مشاهده کرده و بهتر تصمیم بگیرید. اگر می توانید، سعی کنید با چند نفر از شرکت کنندگان صحبت کنید تا ببینید چطور آن ها دوست دارند تای چی انجام دهند.
  • یوتیوب را تماشا کنید: فراتر از ویدیوهای رسمی که می توانید به صورت آنلاین بیابید، YouTube همچنین کلیپ های عالی در مورد حرکت های مختلف تای چی را در خود جای داده است.