همچنین ببینید

علائم ام اس در زنان

علائم ام اس در زنان

نکته قابل توجه در مورد ام اس این است که زنان بیشتر از مردان دچار این بیماری می شوند و به عبارت دیگر، در مقابل آن، آسیب پذیرتر هستند. با اینکه علائم ام اس در زنان و مردان به یک صورت است اما تحقیقات و مطالعات نشان داده این بیماری در بدن زنان، با یک سری علائم خاص و جدید، بروز می کند.

 مشکلات تنفسی

تنفس تحت کنترل سیستم عصبی اتوماتیک است، بخشی از سیستم عصبی مرکزی که فعالیت های اصلی‌ای چون ضربان قلب و تنفس ناخود آگاه را کنترل می‌کند.


بعید است که ام اس سیستم عصبی اتوماتیک را تحت تاثیر قرار دهد و بنابراین در ام اس، رخ دادن مشکلات تنفسی به عنوان یک نتیجه مستقیم از دست دادن کنترل اتوماتیک غیرعادی است.


در صورت بروز ناگهانی مشکلات تنفسی لازم است سریعا به پزشک خود یا اورژانس مراجعه شود زیرا ممکن است نشانه عفونت یا مشکلات دیگرباشد.


در ام اس رایج ترین علت مشکلات تنفسی از دست دادن قدرت و استقامت عضلات است.


دقیقا همانطور که یک فرد می‌تواند ضعف عضلات را در دستان یا پاها تجربه کند، ضعف می‌تواند در عضلات تهویه سینه و شکم که در تنفس نقش دارند رخ دهد و مثل ضعف درقسمت های دیگر بدن، ضعف عضلات تهویه می‌تواند دراوایل دوره بیماری شروع شده وبه مرور بدتر شود. افراد دارای عضلات تهویه ضعیف بایستی برای دم و بازدم بیشتر تلاش کنند. این تلاش اضافی می تواند برای افرادی که مشخصا در حال تجربه خستگی شدید ناشی از ام اس هستند شدیداً خسته کننده باشد.


مشکلات تنفسی هم چنین می تواند در روند تولید صدا و گفتار اختلال ایجاد کند که گفتگو و صحبت با صدای بلند که قابل شنیدن باشد را برای مردم سخت تر و خسته کننده تر می نماید. فیزیوتراپ زبان یا گفتار می تواند تمرینات و ابزارهایی را برای تقویت گفتار و برقراری ارتباط توصیه کند.


برخی داروها مانند آرام بخش‌ها، شل کننده های عضلانی و مسکن های مخدرمی توانند تنفس را سخت کنند. استفاده از این داروها باید در هر شخصی که دارای سابقه مشکلات تنفسی یا بلع است با دقت کنترل شود.


مشکلات تنفسی هم چنین می توانند در اثر ذات الریه استنشاقی روی دهد که ناشی از ناتوانی در پاک کردن ترشحات بینی و گلو یا مشکلات بلع می باشد که منجر به استنشاق ذرات مواد غذایی توسط ریه ها می شود.


ارزیابی و درمان توسط یک فیزیوتراپ گفتار یا زبان برای هرکسی که دچار مشکلات بلع و یا خفگی در هنگام خوردن یا نوشیدن می شود ضروری است. علاوه بر تمرینات و سایر روش های درمانی برای بهبود بلع فرد، فیزیوتراپ هم چنین ممکن است در هنگام خوردن غذا تغییرات رژیمی و تغییرات حالت بدن را توصیه کند تا مشکلات بلع به حداقل برسد.


برخی اوقات برای جلوگیری ازخطرابتلا به ذات الریه استنشاقی به یک لوله تغذیه نیاز است.


اغلب اوقات، ارزیابی های مشکلات تنفسی توسط یک فیزیوتراپ یا پرستای که در این زمینه آموزش دیده انجام می شوند.


در صورت آسیب دیدن عملکرد تنفسی، یک برنامه درمانی برای تقویت عضلات تهویه و تنفس می تواند توصیه شود.