همچنین ببینید

واکنشهای رایج دیگران در مورد ام اس

واکنشهای رایج دیگران در مورد ام اس

افراد مبتلا به ام اس همواره از بابت واکنش دیگران نسبت به بیماری خود نگران هستند. این نگرانی باید با کنار آمدن با واکنشهای رایج دیگران در مورد ام اس جایگزین شود. راهکارهای لازم برای کنار آمدن با این موضوع در بستر جمع خانواده و دوستان با افراد غریبه متفاوت است. در صورتی که راهکارهای لازم در این زمینه را بیاموزید سازگاری با واکنش های دیگران راحت تر خواهد بود.

 چه کسی به بیماری ام اس مبتلا می‌شود؟ (اپیدمیولوژی)

چند نفر با بیماری ام اس زندگی می کنند؟


براساس آمار انجمن ام اس ایران تقریبا نزدیک به ۷۰ هزار نفر با بیماری ام اس درایران زندگی می‌کنند.


اپیدمیولوژی


اپیدمیولوژی شاخه‌ای از پزشکی است که به شیوع،  توزیع و کنترل احتمالی بیماری‌ها و سایر عوامل مرتبط با سلامتی می‌پردازند.


درحالیکه مولتیپل اسکلروز مسری نیست،یا به طور مستقیم ارثی نیست.


اپیدمیولوژیست ها  -دانشمندانی که الگوهای بیماری را مطالعه می کنند- عواملی را در توزیع ام اس در سراسر جهان شناسایی کرده اند که در نهایت می‌تواند به تعیین علت ایجاد بیماری کمک کند. این موارد شامل جنسیت، ژنتیک، سن، جغرافیا و پیشینه‌ی قومی می‌باشد.


سن:  بیشتر افراد در سنین ۲۰ تا ۵۰ سالگی بیماری ام اس در آنها تشخیص داده می‌شود، اگر چه بیماری ام اس در کودکان خردسال و در سنین بالاتر هم مشاهده شده است.


جغرافیا: به طور کلی ام اس در مناطقی که از استوا فاصله دارند، بیشتر دیده می‌شود. با این حال، میزان شیوع ممکن است به طور قابل توجهی در بین گروه‌های ساکن در همان منطقه‌ی جغرافیایی صرف‌نظر از فاصله از استوا متفاوت باشد.


جنسیت: مطالعات اخیر شیوع ام اس در زنان را سه برابر بیشتر از مردان نشان می‌دهد و این نشان می‌دهد که هورمون‌ها ممکن است نقش مهمی در شانس ابتلا به بیماری ام اس داشته باشند.


پیشینه ی قومی: تحقیقان نشان داده است که ام اس در بیشتر گروه‌های قومی از جمله سیاهپوستان آمریکا، آسیایی‌ها و هیسپانیک/لاتین ها  رخ می‌دهد. اما بیشتر در بین قفقازیان از اجداد اروپای شمالی رایج است. میزان مستعد شدن به این بیماری در بین این گروه‌ها متفاوت است، یافته‌های اخیر نشان می‌دهد که زنان سیاهپوست آمریکایی تبار نسبت به گذشته در معرض خطر بیشتری در ابتلا به ام اس هستند.


تخمین های اپیدمیولوژیکی


اگرچه امروزه تعداد مبتلایان به ام اس نسبت به گذشته بیشتر شده است، اما دلایل این امر مشخص نیست. احتمالا، مشارکت و آگاهی بیشتر از این بیماری، دسترسی بهتر به مراقبت‌های پزشکی و بهبود قابلیت‌های تشخیصی دلیل این امر باشد. هیچگونه مدرک قطعی مبنی بر اینکه میزان ام اس به طور کلی در حال افزایش است وجود ندارد.

دیدگاه‌ها


  • شهره ناصرانی
    45 ماه پیش

    نگرانی ، استرس ، غصه


  • سیما بافتیان
    45 ماه پیش

    من شنیدم افرادی که خیلی بغض میکنند ام اس میگیرن این درسته؟


  • سیما بافتیان
    45 ماه پیش

    من شنیدم افرادی که خیلی بغض میکنند ام اس میگیرن این درسته؟