همچنین ببینید

مدیتیشن و مراقبه

مدیتیشن و مراقبه

مطالعات نشان داده‌اند که مدیتیشن منظم می‌تواند به کاهش علائم در افرادی که از درد مزمن رنج می‌برند کمک کند. اکنون محققان دلیلی روشن برای این پدیده پیدا کرده اند. آنها با بررسی امواج آلفا در کسانی که مراقبه انجام می دهند یافتند که این تمرین باعث کاهش سیگنال های درد می شود.

 غلبه بر استرس در محل کار

غلبه بر استرس در محل کار

شکی در این نیست که مبتلا بودن به یک بیماری مزمن مانند ام اس، سطح استرس فرد را بالا می‌برد. شرایط فیزیکی و روحی بیمار مبتلا به ام اس به همراه غیر قابل پیش بینی بودن بیماری، سبب بروز چالش هایی در زندگی او می‌شود که رویارویی با این چالش ها، استرس و اضطراب او را بالا می‌برد. چیزی که اهمیت دارد، غلبه بر این استرس است، به ویژه غلبه بر استرس در محل کار. در این مقاله انواع روش های غلبه بر استرس های ناشی از بیماری ام اس را به شما آموزش می‌دهیم.

استرس ناشی از ام اس، بخش اجتناب ناپذیری در زندگی این بیماران است اما چیزی که باید به آن توجه کنند، این است که روش های کنترل آن را بیاموزند. در ادامه برخی از بهترین روش ها برای غلبه بر استرس در محل کار را مشاهده می‌کنید.

به دنبال نشانه های استرس باشید

گاهی ممکن است استرس داشته باشید اما حتی خودتان متوجه آن نشوید! اولین قدم برای غلبه بر استرس در محل کار، شناخت علائم منحصر به فرد خود، هنگام بروز استرس است. علائم رایج در بسیاری از افراد، شامل ایجاد تغییر در الگویی تنفسی، سفت شدن عضلات و عرق کردن دست ها می‌باشد.

عوامل استرس زا را شناسایی کنید

اگرچه که استرس معمولا همراه همیشگی بیماران ام اس در محل کار است اما همیشه یک سری عوامل استرس زا وجود دارند که سبب می‌شوند سطح استرس از حد طبیعی فراتر برود. باید با آگاهی کامل این عوامل استرس زا را شناسایی کرده و تا حد امکان از آنها فاصله بگیرید. به طور مثال، رویارویی با یک مشتری خاص، سبب بالا رفتن سطح استرس شما می‌شود. در این شرایط خاص، بهتر است همکاران خود را در جریان بگذارید تا به جای شما، با فرد مورد نظر معاشرت کنند.

برای غلبه بر استرس در محل کار آماده باشید

فعال بودن در غلبه بر استرس در محل کار، کمک زیادی می‌کند. زمانی که نشانه های استرس و همچنین عوامل استرس زا را شناسایی کردید و موضع خود را در برابر آنها مشخص کردید، در واقع نصف راه را رفته اید. حال باید سعی کنید در محیط کار، به اندازه کافی فعال باشید. بهترین راه این است که خود را تا حدی که می‌توانید درگیر کار کنید و اجازه ندهید افکار استرس زا، مزاحم شما شود. البته نباید بیش از اندازه نیز خود را خسته کنید.

آماده سازی ذهنی

آماده سازی ذهنی پیش از بروز استرس، در مهار کردن آن تاثیر زیادی دارد. منظور از آماده سازی ذهنی این است که شما به جای نادیده گرفتن استرس خود، باید منتظر آن باشید! در واقع لازمه غلبه بر استرس در محیط کار، این است که ذهن شما آماده پذیرش استرس باشد. زمانی که بدانید قرار است بابت فلان موضوع، استرس بگیرید، می‌توانید به رام کردن این استرس و کنترل خود بپردازید.

درباره استرس های خود صحبت کنید!

یکی از دلایلی که افراد مبتلا به ام اس به خاطر آن موفق نمی‌شوند استرس خود را کنترل کنند، خجالت کشیدن از دیگران است. شما تصور می‌کنید که به خاطر بیماری مجبورید حجم بالایی از استرس را تحمل کنید و دم نزنید. اما این را بدانید که افراد سالم گاهی استرس خیلی بیشتری نسبت به شما دارند و بیماری شما دلیل خوبی برای این نیست که راجع به استرس هایتان صحبت نکنید! با خانواده، دوستان و حتی برخی از همکارانتان می‌توانید در این باره صحبت کنید.

ورزش کنید

باور کنید ورزش یکی از بهترین راه حل ها است و نه تنها برای غلبه بر استرس در محیط کار، مفید است، بلکه در آرامش کلی شما نیز تاثیر عمده دارد. ورزش منظم کمک می‌کند هورمون های بدن به صورت منظم ترشح شوند و همچنین سبب تخلیه افکار منفی می‌شود. افرادی که ورزشی را به شکل منظم انجام می‌دهند نسبت به کسانی که به ورزش اهمیت نمی‌دهند، به موفقیت های شغلی بیشتری دست می‌یابند.

ورزش به شما کمک می‌کند تا ذهن و بدن آماده ای برای کار کردن داشته باشید. شاید تصور کنید هنگام حمله‌ی استرس به شما در محیط کار، ورزش دقیقا چه کاری می‌تواند برایتان انجام دهد. این را به خاطر داشته باشید که ورزش قرار نیست در لحظات استرس زا ظاهر شود و جادو کند، بلکه ذهن و بدن شما با انجام یک ورزش منظم در مدت زمان طولانی، به رشد و بالندگی می‌رسد. این رشد به شما کمک می‌کند تا در شرایط پر استرس محیط کاری خود، انسان قوی تری باشید و بتوانید استرس را مهار کنید!

روش منحصر به فرد خود را پیدا کنید

اگرچه که روش های رایجی برای غلبه بر استرس در محل کار وجود دارد، اما همیشه هرکس، باید بهترین روش را برای خود پیدا کند. با توجه به علایق افراد مختلف، هنر، ورزش، سینما، دورهمی و... روش های رایج برای زدودن افکار منفی است. اگر قبلا ورزش خاصی را امتحان کرده اید و نتیجه مثبت گرفته اید، همیشه همان کار را انجام دهید. در صورتی که ساز زدن یا طراحی، روش منحصر به فرد شما است، باید همان را ادامه دهید. جستجو کنید و روش خاص خود را پیدا کنید!

تکنیک های آرامش بخش

یادگیری و انجام تکنیک های آرامش بخش کمک می‌کند بتوانید به طور نسبی به غلبه بر استرس در محل کار دست پیدا کنید. قبل از اینکه تکنیک های آرامش را انجام دهید، اطمینان حاصل کنید که:

  • موقعیت مکانی شما در آن لحظه آرام و خالی از هرگونه محرک های حواس پرتی باشد
  • وضعیت بدنی راحتی را برای خود انتخاب کرده باشید (مانند نشستن روی مبل راحتی).
  • وضعیت ذهنی شما در آن زمان باید آرام و دارای ثبات باشد (نه اینکه بخواهید به موضوعاتی مثل چک برگشتی خود فکر کنید).

پس از اطمینان از موارد بالا، می‌توانید یکی از این تکنیک های توصیه شده را امتحان کنید:

  • در جای راحتی بنشینید، چشمان خود را ببندید، چند نفس آرام و عمیق بکشید و سعی کنید به نفس کشیدن فکر کنید. همزمان با نفس کشیدن به بدن خود فکر کنید و در صورتی که عضله ای در بدن شما دچار گرفتگی و اسپاسم شده، آن را شل کنید. این وضعیت را به مدت 2 دقیقه حفظ کنید.
  • برای کنار گذاشتن تنش ها و غلبه بر استرس در محل کار، دو مرتبه سر خود را با حرکات دورانی حول محور گردن بچرخانید. البته اگر با این کار احساس درد می‌کنید، از انجام آن صرف نظر کنید. همچنین شانه های خود را چندین مرتبه به عقب و جلو بچرخانید تا تمام عضلات بالاتنه کاملا شل شوند. حین انجام این حرکات، یک خاطره خوب را در ذهن مجسم کنید.
  • به مدت ده دقیقه چشمان خود را ببندید، آرام نفس بکشید و در ذهن خود مدام کلمه «آرامش» یا عبارت «من آرامش دارم» را با خود تکرار کنید. اجازه دهید این عبارت در ذهن شما تصویر سازی کند. همزمان با مرور این عبارت در ذهن و نفس کشیدن، کم کم احساس آرامش در وجود شما می‌نشیند.

دیدگاه‌ها


  • 19 ماه پیش

    ممنونم عالی بود


  • 19 ماه پیش

    ممنونم عالی بود


  • 19 ماه پیش

    ممنونم عالی بود


  • 19 ماه پیش

    ممنونم عالی بود


  • 19 ماه پیش

    ممنونم عالی بود