وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس

نسخه کامل: تمرین برای بهبودی(5):تجربه من-تغذیه من
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه ها: 1 2
باتشکر از دوستان ناظرکه برای نظم ارسالهای زیاد این سایت زحمت میکشند خواهش میکنم قبل از ادغام موضوعات

مشابه فقط به تشابه اسمی عناوین اکتفا نفرمایند و محتوا مطالب را نیز در نظرداشته باشند.بقول یکی از مدیران بسیار

عزیز،اینجا کسی باکسی پدرکشتگی نداره.بله قطعا همینطوره فقط با اعضا شهرستانی کمی مهربونتر باشیدکارتون

واقعادرسته وممنون از زحماتی که همگی در این سایت جامع وخوب میکشید.


دوستان سلام امیدوارم آنچه که درادامه این تاپیک خواهدآمد همگی تجربه های شخصی خودمون باشه،بنابراین

خواهش میکنم از دوستان در ادامه بحث ازآوردن کپی منابع دیگرراجب خواص و فواید مواد خوراکی و غذایی در

اینجا خودداری کنید چون از این نوع اطلاعات در تاپیکهای مشابه زیاده وبرای کسب اطلاعات بیشترمیتونید به اونا

مراجعه کنید ویا با سرچ موضوع مورد نظر اطلاعات بیشتری کسب کنید.


آنچه منو تشویق به نوشتن این موضوع کرد کم شدن تدریجی برخی از عوارضی بود که من سالها ازشون رنج بردم

مثلا یکی ازاونا دلدردهای بسیار شدید که چهارسال مدام منو آزار داد وبلاخره با تغییرروش کلی تغذیه خیلی بهتر شدم

والآن فقط گاهی دلدرد میشم که اونم فکر کنم از اسپاسم عضلات ناحیه شکم باشه.


اول از همه از دوستان خواهش میکنم به هیچوجه از مواد کنسروی استفاده نکنند بخاطرمواد نگهدارنده و مانده گی این

نوع مواد غذایی که خب ارزش غذایی کمتری دارن حالا گاهی آدم مجبوره استفاده کنه مثل رب گوجه فرنگی ولی

بهتره از مارکهایی باشه که روی قوطی قید شده فاقد مواد نگهدارنده.


نکته ی بعدی فست فودهاست حالانمیگم بهیوجه استفاده نشه چون گاهی باجباریا هوسی خورده میشه مثلا خودم غیر

ممکنه کسی پیتزا تعارف کنه دست شریفشو رد کنم.ولی دوستان خوبم حدالامکان کمتراستفاده کنید بخاطر اینکه در این

نوع مواد غذایی از مواد اولیه مرغوبی استفاده نمیشه و حتی اکثرا تاریخ مصرفشون گذشته وخود این مواد هم

ترکیبات جالبی ندارن مثل سوسیس و کالباس.وسس هایی که همراه این غذاها مصرف میشه..............


راجب آبمیوه ها تا جایی که ممکنه از مواد طبیعی استفاده بشه یعنی تو خونه خودتون تهیه کنید چون اکثرقریب باتفاق

این آبمیوه ها آب و اسانس ومواد نگهدارندس.یعنی حیف پول.

حتی آبلیمو که بیشتر فرمولش جوهرلیموست تا خود لیمو!! از لیموی تازه استفاده کنید که الآن تو چهار فصل سال

موجوده هرچه تازه تر مصرف کنید ویتامین C بیشتری عایدتون میشه.


دوستان راجب این موضوع حرف بسیاره که شاید از حوصله شما خارج باشه وهمچنین مشگل چشمی خودم در

فرصت بعدی راجب مواد غذایی که در سه وعده غذایی مصرف میکنم توضیح میدم بخصوص راجب گوشتها و

روغنها.وتوضیح راجب محصولات زنبورعسل از قبیل ژل رویال(غذای ملکه،شاه انگبین) --بره موم(پروپلیس)-گرده

و.....وهمچنین خود عسل ومشتقاتش که فکر کنم براتون جالب باشه.


در آخر یک سوال دارم از دوستانی که "سیدادویه" مصرف میکنن البته من فرمول
ساختشو در جاهای مختلف دیدم

سوال من ازچگونگی ترکیب این مواده واندازه اوناست؟؟؟؟.ممنون.


از دوستان ممنون که بوسیله پیام پاسخ دادن icon_question

بخصوص دوست خوبم رزمینا جانicon_question

یک سوال دیگه داشتم بهتر دیدم اینجا مطرح بشه چون شاید این سوال هم برای بقیه اعضا محترم هم مطرح باشه

این درمانهای گیاهی همراه با درمانهای دارویی امکان داره یا باید فقط یکیش باشه؟؟؟؟

درضمن راجب هلیله ها،برای تهیه شون که به یکی دوتا عطاری مراجعه شد میگن هلیله زرد همون هلیله کابلیه

فقط زمان چیدنش فرق داره بهار و پائیز آیادرسته؟؟؟؟

یعنی الآن من دوتا هلیله دارم،سیاه و زرد همین بسه یا باید به عطاری های دیگه سربزنیم؟؟
سلام تکتم جان
اول اینکه میشه همراه داروهاتون استفاده کنید الان یکی از دوستای خوبم همین کار میکنه اما خودم از اول بیماریم دارو مصرف نکردم.
و در مورد هلیله ها هم باید بگم هلیله سیاه تقریبا اندازه مویز است و سیاه رنگ که بدون هسته است هلیله زرد درشت تر از ان است و قهوه ای روشن. هلیله کابلی از هر دو درشت تر است و کمی پررنگ تر از هلیله زرد .هلیله زرد و کابلی هر دو هسته دارند که برای تهیه دارو هسته انها باید جدا و دور انداخته شود.
پس هر سه تاش لازمه و اینکه کلا این 3نوع هلیله از یک درخت گرفته میشن اما زمان چیدنشون متفاوته و همین طور خواصشون و هلیله زرد همون کابلی نیست
به اینجا هم سر بزنید:
http://mscenter.ir/Thread-%D9%87%D9%84%D...8%A7%D8%AA


سلام مجدد و ادامه بحث تجربه و تغذیه

صبحانه:

دوستان بهترین نان نان سبوسداره که علاوه برتامین برخی ویتامینا کمک به رفع یبوست میکنه که اکثر ام اسی ها به

آن گرفتارن. نانهای غنی شده هم بسیار خوبه که بصورت کاملا بهداشتی تولید میشن وبرخیشون با دانه های گیاهی

ادغام شدن که خواص این نانهای سبوسدار رو چند مقابل افزایش میدن.

خواص طبی سبوس گندم ( طلای گیاهی ):

سبوس گندم مهمترین و قویترین فیبر مکانکیست. وبا توجه به دارا بودن انواع ویتامینا و مواد معدنی از اهمیت خاصی

برخورداره. حاوی مقادیر فراوانی از کلسیم، فلئور، منیزیم، پتاسیم، فسفر، روی، مس، سلنیم، منگنز،سلیس و آهن و

سرشار از هیدارتهای کربن بویژه فیبرهای رژیمیست.

پروتئین اسیدهای چرب غیر اشباع (امگا 3 امگا 6) و انواع ویتامینای گروه B وP ست.

فیبر غذایی سوخت و سازه غذا رو ممکن میکنه و چربیهای زائد رو از بدن دفع میکنه. وفواید بسیاری دیگر.....

دوستان سبوس گندم خالص هم وجود داره که میتونید در انواع غذاها وسوپ استفاده کرد خیلی هم خوشمزه ست

سبوس گندم (2و4) شرکت آرد سازی ماهان درخشان صوفیان تبریز واقعا عالیست.


راجب کره بهترین کار استفاده از کره های گیاهیست که علاوه بر تامین ویتامینهای خاص مضرات کره حیوانی را

نخواهد داشت.من بشخصه از کره پسته وکنجد وبادام زمینی استفاده میکنم.

کره پسته:

به دلیل عدم نمک سودی ارزش غذایی بالاتری نسبت به پسته دارد. و همچنین کالری بیشتر. دارای پتاسیم که باعث

تعدیل فشار خون و عدم خستگی روزانه میشه.

دارای پروتئین انرژی و مواد معدنی بسیاریست. و" کلسترول صفر" و بسیار خوشمزه......

کره کنجد گردو و بادام زمینی هم تقریبا همین خواص رو دارن. مقوی و پر انرژی.............

انشالله در مبحث بعدی در مورد شیرین کننده ها و مرباجات خواهم گفت پس تا بعد............icon_question


دوستی راجب نانهای غنی شده، پرسیدن شما مگر بازرس بهداشت هستییدsmiling که به کاملا بهداشتی بودن این نانها ما را
اطمینان میدهید؟؟؟

ودوستی دیگر حالا بگفته ی خودشون به شوخی پرسیدن شما نسبتی با صاحب کارخانه کالای معرفی شده دارید؟؟agreement2

راجب نانهای غنی شده منظور من نانهای صنعتی بود که بصورت بهداشتی وبدون دخالت دست تولید میشه نه نانهای فانتزی

وراجب سوال دوم، بنده وتمام اقوام وابسته با هیچ صاحب کارخانه ایی حتی نسبت دور هم نداریم confused2

حالا من یک سوال از بعضی دوستان دارم به شوخی و به جدی چرا بعضیا فقط دنبال یک سرنخ هستن که فقط بشکافن!!!!!؟؟؟

بهتره اگه سوال یا مطلبی داریم که میشه عنوان کرد در تاپیکها مطرح بشه نه در پیام خصوصی

خود من هم آدم شوخی هستمlaughing3 وطنز و شوخی رو دوست دارم ولی بجا.

هدف من از بیان این موضوعات ومطالب فقط ارائه دادن تجربیات واندک آموخته هام به دوستان همدرد و سایراعضا محترم

میباشد.البته تمامی دوستان بهتر از من به این مطالب واقفند ولی با یادآوری این مطالب میتونم کمک کوچکی برای دوستانم باشم.

از همه دوستان انتظار دارم." بیاییم آموخته ها و تجربیاتمون رو به هم ارائه بدیم " در هر بحث وموضوعی.........happy0065.gif

قرار بود از شیرین کننده ها بگم...همگی از مضرات قند و شکر صنعتی آگاهیم ولی چیزی که هست یکی عادت ودیگری

سهولت استفاده از این مواده. بهترین شیرین کننده ها انگبینها یا شیره های طبیعیست. مثل عسل،شیره خرما و انگورو....

فقط دوستان اگه میخوان چای رو با عسل شیرین کنید مراقب باشید چای داغ نباشه چون گرمای زیاد وداغی بعضی خواص عسل رو

از بین میبره.تا جایی که امکان داره از مرباجات کارخانه ایی استفاده نکنید چون حاوی مواد نگهدارندست بخصوص مربای هویج

چون هویج دارای ساختاریست که خیلی سریع تولید کپک میشه،بهمین خاطر از مواد نگهدارنده بیشتری در تولید این مربا استفاده میشه

این مواد شیمیایی برای ما ام اسی ها مضرات مضاعفی داره.و بدن ما خیلی زودتر از افراد سالم واکنش نشون میده.

بچه ها شرکت تعاونی عسل کوهدشت خراسان که تولیدات خاصی داره مثل ژل رویال و گرده گل و....طرز تهیه یک مربای بسیار مقوی

وسالم و پرانرژی رو آموخته که براتون توضیح میدم

-یک شیشه بزرگ عسل که بهتره ازنوعسل ممتار باشه چون این عسل رقیقتره( ژل رویال هم با این نوع عسل ادغام میشه)تهیه کنید

یک سوم عسل رو بردارید و بجاش 4 قاشق غذاخوری شاهتوتی که قبلا شستید وآب اضافیش رفته باشه اضافه کنید وهم بزنید

روزی دوبار این مربا رو هم بزنید چون روزای اول تا عسل بخورد شاهتوت بره طول میکشه و شاهتوتا بالای عسل باقی میمونه

دوستان این مربای طبیعی بسیار خوشمزه ومقویست وبخاطر آنتی اکسیدان موجود درشاهتوت بسیار مفیده بخصوص برای ام اسی ها

درضمن خیلی راحت و آسون درست میشه وبرای خامخوران چیزخوبیه...البته نمیدونم آیا این مربا رو میشه با میوه های دیگه

مثل توت فرنگی، گیلاس یا آلبالو درست کرد یا نه؟؟ باید امتحانشون کنیم...

خب فعلا تا همیجا بسهSmile (16) انشالله در پست بعدی چند ماده غذایی برای صبحونه میگم که اگه بخورین تا ظهر انرژیتون تامین بشه

بعدش میریم سراغ نهار....Smile (52)پس تا بعد....love51



بازم سلام مجددicon_question

قرار بود راجب چند ماده غذایی مفوی وپرانرژی برای صبحونه بگمagreement2راستش هیچی جای چای شیرین وکره و پنیر رو نمیگیره

ولی بشرطی که همونطور که قبلا گفتم چای کمرنگ باشه وبا شیرین کننده های طبیعی شیرین بشه...از کره های مقوی گیاهی (پسته وکنجد وگردو....)

استفاده بشه و پنیر رو همراه گردو،گوجه فرنگی ویاخیار مصرف کنید خیلی بهتره happy0065.gifاز اسانس های طبیعی مثل هل سبز،زنجفیل،غنچه گل محمدی و...

موقع دم کردن چای استفاده کنید واز خواص بسیار مفیدشون بهره مند شوید

خواص غنچه خشگ شده: اختلالات عصبی، طپش قلب ، حالت صرع و بیخوابی را تسکین و تخفیف میدهد....و از گلبرگهای گل محمدی همراه ماست

یا سالاد میتوان برای رفع یبوست استفاده کرد. در ضمن غنچه گل محمدی همراه چای برای کاهش چربیهای زائد بدن ولاغری بسیار مفید است

دوستان مربای گل و غنچه محمدی بسیار خوشمزه و مفیده. سایر اسانس ها هم که هر کدوم خواص مفید خودشونو داره...

یکی دیگه از مواد مغذی برای صبحونه حلوا شکری یا بقول ما مشهدیا حلوا ارده ست.ماده اصلی این حلوا کنجده که بسیار مفیده بخصوص برای ما ام اسی ها

ولی چون داخل این حلوا از شکر صنعتی استفاده شده بهتره اونو توخونه خودمون درست کنیم اصطلاحا بهش میگن ارده شیره. وبسیار مقویست

طرز تهیه: چند قاشق غذاخوری ارده( عصاره خالص کنجد ) و چند قاشق مقدارش بسته به ذائقه تون داره عسل یا شیره انگور رو داخل یک پیاله

چینی یا بلور بریزید و هم بزنید هر چقدر هم بزنید این حلوا سفت تر میشه بقدری که از ظرف جدا میشه....

عدسی وخوراک لوبیا همراه دوقاشق روغن زیتون وآبلیموی تازه بسیار مفیده....

انگور هم خیلی مفیده و کالری بسیار زیادی داره

وکسانی که اهل صبحونه نیستن و همیشه عجله دارن لااقل صبح یه قاشق بزرگ از( 4مغزپودر شده که همراه کنجد و پودر نارگیل در عسل ادغام شده )

رو با یک لیوان شیر مصرف کنن.

راستی چای سبز رو هم فراموش نکنید البته بعدازظهرها. واگه طعم اونو دوس ندارید از چای سبز کیسه ایی که با مواد معطر دیگه ادغام شده

استفاده کنید. چای سبزهمراه جینسینگ وهمراه هل هم خوشمزس وهم بسیار سودمنده.


خب فعلا صبحونه تا همینجا بسه Smile (16)ویه جایی برای ناهار بزاریم....پس تا بعد.....love51icon_biggrin
toktam جان ژل رویال رو از کجا میشه تهیه کرد ممنون میشم اگر راهنماییم کنی

ببخشید دوست گرامی دیر جواب سوال شما رو میدم چون الآن دیدم

بهتره این ژل رو از نماینده گی عسل فروشیا تهیه کنید چون چندگرم این ماده گرانقیمت با مقداری عسل مخصوص ادغام میشه
و امکان داره در درصد ادغام تقلب بشه

من خودم در مشهد از نمایندگی عسل کوهدشت خراسان میگیرم نمیدونم در تهران هم نماینده گی داره یا نه...ولی واقعا هم عسل خوبی داره و هم ژل مطمئن

طرز ادغام ژل رویال رو خود این نماینده گی بمن آموخت تا از درصد بیشتری استفاده کنم البته راجب این موضوع در بخش دیگری توضیح دادم

اگه پیداش کردم اینجا هم کپی میکنم....icon_question




واما راجب روغنها و گوشتها....

بدیعیست که روغنهای مایع بهتر و بی ضررتره....روغن کائولا یا همون کلزا سرشار از امگا3 روغن زیتون و کنجد که همگی به فوایدشون واقفین

ویک پیشنهاد من میدم روغن هسته انگور حاوی امگا 3 و 6 و طبیعت نسبتا معتدل برای کسانی که نمیتونن طییعت گرم زیتون و کنجد رو تحمل کنن

و کسانی که از طعم و بوی اینا بدشون میاد این بهترین روغنه چون هیچ طعم و بوی خاصی نداره ومناسب برای هم پخت و پز و هم سالاد وبسیارمفید

یه چیزی میخواستم بگم راجب زیتون که فقط جون میده برای سالاد بخصوص سالاد شیرازی...هم طبیعت سالاد رو گرم میکنه و هم احساس طعم ترشی رو

کم میکنه برای کسانی که طعم ترشی رو دوست ندارن....

و حالا گوشت

بهترین گوشتها با فواید بسیار و مضرات کمتر گوشت شترمرغ وبوقلمون وگوشتهای شکار...کبک وبلدرچین و....

شخصا خود من و خانوادم گوشت گوسفند رو از رژیم غذایمون حذف کردیم مگر تو مهمونیا...بخاطر اسید بالایی که این گوشت تولید میکنه

دیرهضم بودنش نسبت به بقیه گوشتها و چربیهای مضر داخل بافتش....چیزایی که برای آدم بخصوص ام اسی ها فاجعه ست....

بوقلمون ویتامینای خاصی داره و مقوی بشرطی که تازه باشه وبدون پوست مصرف بشه...

واما شترمرغ که دارای مزایای بسیاریست....

-دارای بالاترین میزان آهن نسبت به سایر کوشتها...

مناسب برای افراد کم خون و خانمای باردار و کودکان در حال رشد

-دارای پائین ترین میزان چربی، کلسترول و سدیم

مناسب برای بیماران قلبی عروقی و افراد فشارخونی( در کشورهای پیشرفته پزشکان قلب قبل و بعد از عمل جراحی و جهت پیشگیری از بیمارهای قلبی

استفاده مداوم از گوشت شترمرغ رو توصییه می کنند

- دارای مقادیر بالایی ویتامین های B1 B2 B3 B5 B6 B12 و امگا3

که موجب درمان افسردگی، خستگی، بیخوابی، و استرس میشود...بسیار مناسب و مفید برای ما ام اسی ها

در ضمن میزان مطلوب اسیدهای چرب غیر اشباع در گوشت شترمرغ باعث پیشگیری از بیماری تصلب شرائین میشه

-دارای بالاترین میزان ال کارنیتین نسبت به سایر گوشتها

عاملی برای سوختن چربیهای اشباع شده در بدن( چربی سوز طبیعی )

یعنی کار قرص ال کانتین رو دقیقا انجام میده

-دارای میزان بالای اسید لینولئیک

بدن قادر به ساخت آن نیست و برای متابولیسم ضروریست

-پروتئین بالا در مقابل چربی بسیار کم

مناسب برای افراد چاق و ورزشکاران رژیمی

-بالاترین قابلیت هضم در میان گوشتهای قرمز

مناسب برای بیماران گوارشی و دارای مشکلات سو هاضمه


دوستان توجه کنید:گوشت شترمرغ تنها گوشتیست که انجمن قلب و عروق و انجمن سرطان و دیابت آمریکا اونو بعنوان (غذای سلامتی)توصیه می کنن

پس باتوجه به این مزایا بهتر نیست در نوع مصرف گوشتتون تجدید نظر کنید

درضمن دوستان عزیزم این گوشت از نظر قیمتی بسیار باصرفه تر از اقلام دیگر میباشد چون بدون چربی و استخوان ارائه میشود

البته اگه بصورت فیله خریداری کنید فیله خورشتی اون عالیه....

گوشت شترمرغ از لحاظ پخت تفاوت چندانی با گوشتای قرمز دیگه نداره و انواع کباب و خورش و غذاهای ایرانی و فرنگی را میشه با اون طبخ کرد


انشالله در تاپیکی جدید که مربوط به آشپزی میشه بیشتر از این گوشت خواهم گفت....

التماس دعا....یاحق icon_question
سعی می کنم در فرصتی مناسب درباره مواردی که موافق و مخالف هستم صحبت کنم. اما یک مورد خیلی مهم توجهم را جلب کرد. اینکه گفته بودید: جایگزینی برای رب گوجه فرنگی نمیشه پیدا کرد.

باید بگم که سالهاست در خانواده ما این جایگزین مورد استفاده قرار می گیره و غذا خیلی لذیذتر و خوش عطرتر میشه و در تمام غذاهایی که از رب استفاده می کنید، میتونید ازش استفاده کنید. اگر میخواهید رنگش پررنگ تر بشه، فقط کافیه تعداد گوجه فرنگی ها را بیشتر بریزید. ما حتی قیمه نذری را هم با این سس درست کردیم که آوازه اش در محل پیچیده بود!

فرمول سس مخصوص (جایگزین مناسب رب گوجه فرنگی)
مواد لازم:
گوجه فرنگی متوسط 2 عدد
فلفل قرمز یك چهارم قاشق چای خوری
زعفران نصف قاشق چای خوری
هل سائیده 1 قاشق چای خوری
دارچین 1 قاشق مربا خوری
روغن كنجد نصف استكان و مقداری نمک

همه را در مخلوط كن ریخته بمدت 30 ثانیه مخلوط كنید تا سس آماده شود.

به همین سادگی!
صفحه ها: 1 2