وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس

نسخه کامل: داروهای جدید ام‌اس موفقیت چشمگیری در درمان این بیماری دارند
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
رئیس انجمن مغز و اعصاب خراسان رضوی:
داروهای جدید ام‌اس موفقیت چشمگیری در درمان این بیماری دارند
خبرگزاری فارس: رئیس انجمن مغز و اعصاب خراسان رضوی گفت: داروهای جدید ام‌اس موفقیت چشمگیری در پیشگیری، کنترل و درمان این بیماری داشته‌اند.
عباس نوریان امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در مشهد ضمن اشاره به اینکه موفقیت‌های زیادی در دو دهه اخیر در زمینه درمان بیماری ام‌اس به دست آمده است، اظهار داشت: در دو دهه اخیر معرفی دو دسته داروهای تعدیل کننده‌های سیستم ایمنی بدن و سرکوب کننده‌های سیستم ایمنی بدن توانسته است موفقیت چشمگیری را در رابطه با درمان ام‌اس به‌وجود بیاورد.
متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب گفت: داروی اینتر‌فرون‌بتا از جمله داروهای تعدیل کننده‌های سیستم ایمنی بدن و داروی تزریقی میتو‌سانترون از داروهای سرکوب کننده‌های سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شوند که مورد تأئید سازمان غذا و داروی آمریکا نیز قرار دارند.
وی افزود: داروهای تعدیل‌کننده‌ سیستم ایمنی بدن و دارای اینتر‌فرون‌ها توانسته است در حدود 30تا 35درصد و همچنین داروی تزریقی میتو‌سانترون در حدود 64درصد در تعداد اودها، پیشرفت بیماری و کاهش پلاک های مغز به بیماران کمک کند.
نوریان ادامه داد: همچنین داروی جدیدی به نام تیسابری از سه سال قبل مورد تأئید و مصرف قرار گرفته است که مصرف آن نشان داده که این دارو می‌تواند تا حدود 60درصد از پیشرفت بیماری بکاهد.
رئیس انجمن مغز و اعصاب خراسان رضوی در رابطه با دیگر داروهای مورد مصرف برای بیماری ام‌اس اظهار داشت: خوشبختانه در سه سال اخیر دو تا سه نوع داروی خوراکی مورد مطالعه قرار گرفته که تا کنون دو مورد آن مورد تأئید سازمان غذا و داروی آمریکا واقع شده و در مراحل اولیه مصرف در کشورهای اروپایی و آمریکا قرار دارد.
متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با اشاره به مصرف داروهای بیماری ام‌اس در ایران گفت: داروهای اینترفرون که هزینه بالایی در حدود سالانه 14 تا 15هزار دلار دارند با سوپسیت دولتی عرضه می‌شود که این خود کمک خوبی به بیماران ام‌اس کشور است.
نوریان ضمن ابراز امیدواری در زمینه کشف داروی درمان ام‌اس اظهار داشت: تاکنون درمان قطعی برای بیماری ام‌اس معرفی نشده است اما دانشمندان در سراسر دنیا مشغول به انجام تحقیق در این رابطه هستند و امیدواریم که در آینده‌ای نزدیک در زمینه درمان بیماری ام‌اس اخبار بهتر و نوید بخش‌تری برای بیماران و جامعه پزشکی کشور داشته باشیم.

بیماری ام‌اس در میان افراد تحصیل‌کرده شایع‌تر است
رئیس انجمن مغز و اعصاب خراسان رضوی با بیان این مطلب که علل گوناگونی در بروز این بیماری دخالت دارند اظهار داشت: علل متفاوتی از جمله عوامل محیطی مانند عوامل ویروسی، نبود دریافت نور آفتاب کافی، عوامل عفونی، تغذیه و غیره در بروز این بیماری دخالت دارند و سطح تحصیلات نیز یکی از موضوعات مهم در این زمینه است.
نوریان در همین رابطه اضافه کرد: بیماری ام‌اس در بین اقشار تحصیل کرده شیوع بیشتری دارد و این افراد بیشتر از اقشار کم‌سواد و بی‌سواد در معرض ابتلا به بیماری ام‌اس قرار دارند.
متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با اشاره به این مطلب که زنان بیشتر به ام‌اس مبتلا می‌شوند اظهار داشت: در زمینه ابتلا به بیماری ام‌اس، زنان در حدود سه برابر بیشتر از مردان دچار این بیماری می‌شوند.
رئیس انجمن مغز و اعصاب خراسان رضوی در ارتباط با برخی علائم بروز این بیماری اظهار داشت: تاری دید یک طرفه که طی چند ساعت تا چند روز بهبودی نداشته باشد، مورمور و گزگز اندام‌ها، اختلال در راه رفتن در یک یا دو پا، عدم تعادل و سرگیجه همراه با دوبینی از جمله علائم بیماری ام‌اس محسوب می‌شوند.
وی در ادامه افزود: در نزدیک به 85درصد موارد، علائم این بیماری به صورت عود و بهبود یابنده ظاهر می شود بنابراین در بسیاری از موارد، فروکش کردن علائم تأثیر دارو نبوده بلکه خود بیماری به این شیوه عمل می‌کند.
نوریان تعداد کل مبتلایان به این بیماری را در کشور در حدود 50 تا 60هزار بیمار ارزیابی کرد و اظهار داشت: سهم استان خراسان رضوی از مبتلایان به بیماری ام‌اس در حدود هزار و 400نفر بیمار است و بیشترین آمار درگیری ام‌اس در کشور به ترتیب مربوط به اصفهان، تهران و خراسان است.