وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس

نسخه کامل: باز هم تغذیه از نگاهی دیگر برای زندگی با ام اس
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه ها: 1 2
ترجمه از خانم سوسن جعفری
نویسنده : ترویس گلیسون

دستورالعمل موفقیت برای ام.اس: لوبیاهای فاوا(باقلای چینی)ی کبابی
حال زمان آن رسیده است دوباره غذایی برای افرادی که ام.اس دارند درست کنم که مورد علاقه خودم است. نمی‌توانم باور کنم به این زودی فصل بهار رسیده است. روزها بلندتر می‌شوند و عصرها گرمای مطلوبی هست. و در باغ، گیاهان از خاک نرم شده سر بر می‌آورند. فصل بسیار زیبایی از سال است.
‌الآن وقت اولین‌هاست، اولین بوته‌های تُرد اسپراگوس، اولین سرخس‌های فیدل‌هید چنبره زننده، اولین قارچ‌های اسفنجی و سمی، اولین لوبیاهای فاوا.
ماه ژوئن زمانی است که دسته‌ای از چاشنی‌ها در بازار پیدا می‌شوند. ولی وقتی اولین لوبیاها به بازارهای محلی و سبزی‌فروشی‌ها راه می‌یابد من مانند محروم مانده‌ها مشغول به کار روی آنها می‌شوم.
منظور از کلمه "کار" به معنی واقعی کلمه می‌باشد!
در حالت عادی فاوا به صورت جدی باید عمل‌آوری گردد. آنها باید غلاف‌دار باشند. سپس آنها را از هم شکافت طوری‌که پوسته‌ی سخت و غیر قابل خوردن از روی لوبیای سبز شفاف کنار رود و از این زمان می‌توان پخت و پز آن‌را با کمی مکافات شروع کنیم.
من از فنی استفاده می‌کردم که حالا زمان مقدماتی سه ربعی‌اش را کنار می‌گذارم. فن من خیلی کامل نبود. پس اگر در این زمینه تغییری مشاهده کردید و مایل بودید آنرا به کار ببرید من خوشحال می‌شوم نظر شما را بدانم.
اگر از خوردن فاوا لذت نبرده‌اید شرح لذت آن مشکل است. حدس می‌زنم نزدیک‌ترین طعمی که می‌توانم لوبیاهای سویای آب آورده است که طعمی بین نخودفرنگی تازه انگلیسی و لوبیای لیمای تازه هست. پس، آن را خوب درست کنید.
وقتی لوبیا را انتخاب می‌کنید دنبال غلاف‌های کامل و شکسته نشده که در درون لوبیاها هست بگردید. زده‌های کم روی پوسته زیاد مهم نیستند. ولی لوبیایی نخرید که شکل آنها به هم خورده و شکاف برداشته‌اند.
این غذا عالی است. ولی ترجیح می‌دهم به صورت غذای کباب شده خودم یا میهمانانم میل کنند.
لوبیای سرخ شده:
لوبیای تازه غلاف‌دار 450گرم
روغن زیتون خوب 4/1 پیمانه
نمک 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه تازه 2 قاشق چایخوری
فلفل قرمز 2 قاشق چایخوری
با یک آتش در محفظه بی.بی.کیوی سرپوش‌دار شروع کنید یا بی.بی.کیوی گازی را با حرارت ملایم روشن کنید. لوبیا را با روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز در یک کاسه متوسط تفت دهید.. وقتی به اندازه کافی خاکستر روی زغال‌ها نشست، آن‌ها را روی اجاق داخل ظرف پهن کنید. و در اجاق گاز را ببندید.
لوبیا را روی سطح صاف بگذارید و چهار تا پنج دقیقه در همان حالت بماند. وقتی لوبیاها بیش از حد سرخ شدند، آنها را از گرمای شعله‌ور بیرون بیاورید. مواظب باشید انگشتانتان نسوزد و از انبر دسته بلند استفاده کنید. هر غلاف لوبیا را بچرخانید و چهار الی پنج دقیقه روی سرخ‌کن قرار دهید.
لوبیاها را به همین نحو می‌توان خورد ولی من دوست دارم غلاف‌ها را با کمی سس آبلیمو طعم بدهم. با این کار لوبیاها خوشمزه شده و حتی انگشتانتان را هم لیس می‌زنید.
سس لیمویی:
آبلیموی تازه 1 قاشق چایخوری
طعم دهنده لیمو 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 3 قاشق چایخوری
نمک و فلفل برای طعم دادن به اندازه کافی
مواد اولیه را کاملاً با هم مخلوط و آنها را به هم بزنید و روی غلاف لوبیاهای تازه سرخ شده تفت بدهید.
برای خوردن این لوبیاها (با انگشت‌هایتان ... لطفاً !) غلاف‌ها را باز کنید تا لوبیاها در پوست‌شان ظاهر شوند. شکافی در پوست لوبیا ایجاد کنید و محتویات لوبیا را داخل دهان‌تان فشار دهید. مطمئن باشید با خوردن این لوبیای زغالی با طعم لیمو و با نمک انشگتان‌تان را لیس می‌زنید.
چه فایده‌ای به ام.اس دارد. خواهید دید.
افرادی که ام.اس دارند به غذای خوب نیاز دارند. غذایی که آسان تهیه شود و مقوی باشد. امتحان کنید و ببینید. اگر این غذای تازه را برای آخر هفته‌ی طولانی‌تان به لیست غذایتان اضافه نکنید خوب می‌شود گفت شما از بی‌.بی.کیو ضربه خواهید خورد!
امیدورام شما و خانواده‌اتان سلامت باشید.
!فلفل سیاه تازه 2 قاشق چایخوری
فلفل قرمز 2 قاشق چایخوری

اودیه جات...خصوصا از نوع تحریکی مثل فلفل سبب بالارفتن حساسیت سیستم ایمنی میشود...
از طرفی بر خلاف باور عامه که فلفل گرم میباشد دارای طبیعت سرد در بدن است...و باعث ضعف میشود

کلا برای سیستم اعصاب و این حرف ها ادویه جات خوب نیستند ???



(2009/12/29, 01:09 PM)negar نوشته است: [ -> ]!فلفل سیاه تازه 2 قاشق چایخوری
فلفل قرمز 2 قاشق چایخوری

اودیه جات...خصوصا از نوع تحریکی مثل فلفل سبب بالارفتن حساسیت سیستم ایمنی میشود...
از طرفی بر خلاف باور عامه که فلفل گرم میباشد دارای طبیعت سرد در بدن است...و باعث ضعف میشود

کلا برای سیستم اعصاب و این حرف ها ادویه جات خوب نیستند ???
والا نگار جون من تخصص ندارم ...
فقط میدونم این خانومه هم متخصص بوده
این مطلب هم فکر کنم تو پیک ام اس انجمن آذربایجان شرقی چاپ شده
تا این حد
بعدا فلفل نخورین بریزین سر من
نه منم تخصصش ندارم :o
اما هم از دکترم هم از خیلی جاهای دیگه مثل اینترنت یا کتاب یا بیماران درگیر با سیستم عصبی شنیدم فلفل مناسب نیست :Smile
همین
ممنون سینا خان Wink
من خودم عاشق غذای تندم ولی الان بیش از دوسال لب به فلفل نزدم. Smile (16) Smile (16) Smile (16)
خب من سابقه میگرنم داشتم
نمیدونم Sad
نگار ولي من فلفل خيلي ميخورم
البته اينم بگم فلفل سياه خيلي ميخورم چون دقيقا برعكس فلفل قرمز كه خيلي محركه فلفل سياه فوق العاده مفيد و پرخاصيته
Smile (16)

من که غذای تند میخورم خوزستانی باشی و غذاهای تند نخوری ای بابا� :-\
ولی فلفل خیلی خواص داره بی خیال بابا من که اصلا برام مهم نیست همه چیز میخورم بس که شکمو هستم� Smile (16)
غذا اگه تند نباشه که نمیشه خورد Wink

پیتزا خوردن منو باید ببینین یه لایه فلفل سیاه و قرمز روشه بعد یه لایه کامل سس ( با یکی دوتا سه تا سس کارم راه نمیگیره)
خلاصه غذا باید تند باشه Smile
man vaghti felfel mikhoram khili halam bad mishe taghriban paye chapam falaj mishe
[quot']
نگار ولي من فلفل خيلي ميخورم
البته اينم بگم فلفل سياه خيلي ميخورم چون دقيقا برعكس فلفل قرمز كه خيلي محركه فلفل سياه فوق العاده مفيد و پرخاصيته
[/quote][quot']
Smile (16)

من که غذای تند میخورم خوزستانی باشی و غذاهای تند نخوری ای بابا� :-\
ولی فلفل خیلی خواص داره بی خیال بابا من که اصلا برام مهم نیست همه چیز میخورم بس که شکمو هستم� Smile (16)
[/quote]
(2009/12/29, 10:31 PM)voodoo نوشته است: [ -> ]غذا اگه تند نباشه که میشه خورد Wink

پیتزا خوردن منو باید ببینین یه لایه فلفل سیاه و قرمز روشه بعد یه لایه کامل سس ( با یکی دوتا سه تا سس کارم راه نمیگیره)
خلاصه غذا باید تند باشه Smile
توجه كرديد اين سه تا نظرو؟
بلــــــــــــــه

خوزستاني ايم ديگه� Smile Smile
اتفاقاً منم اصلاً فلفل دوست ندارم فقط اگر ولم كنن چاي رو هم با فلفل ميخورم. بابا شما جنوبي هستيد و من بابام هندي� WinkTongue
صفحه ها: 1 2