مصرف نخود فرنگی به سلامت استخوان ها و قلب کمک می کند
نخودفرنگی به دلیل داشتن پتاسیم برای نگهداری و حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند.
نخودفرنگی جزء حبوبات نیست بلکه جزء گروه سبزی ها است و نخودفرنگی تازه سرشار از ویتامین های گروه B، ویتامین C و پتاسیم است.
وی گفت: نخودفرنگی نسبت به سایر سبزی های دیگر انرژی بالاتری دارد و دارای آب و فیبر فراوان است.
واکنش های حیات بدن در مقابل آب صورت می گیرد، کاهش یک تا ۲ درصدی آب بدن موجب کاهش کارآیی ۱۰ تا ۲۰ درصدی افراد می شود و کسانی که نمی توانند زیاد آب مصرف کنند می توانند از سبزی ها به مقدار زیادی استفاده کنند تا آب بدن آنها تأمین شود.
این متخصص تغذیه افزود: از آنجایی که این ماده غذایی کالری کمی دارد، مصرف آن برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مناسب است. نخودفرنگی غنی از فیبرهای غذایی است، به همین دلیل برای کسانی که از یبوست رنج می برند، مفید است.
بزرگمهر اضافه کرد: نخودفرنگی به دلیل داشتن پتاسیم برای نگهداری و حفظ سلامت استخوان ها اهمیت دارد و فولیک اسید و ویتامین های گروه B موجود در نخودفرنگی نیز برای ارتقای سلامت قلب و عروق افراد اهمیت دارد.
ایران اکونومیست: يک فوق تخصص تغذيه گفت: وجود مقادير زيادي ويتامين C و آهن در نخود فرنگي موجب شده که اين ماده غذايي به تقويت سيستم ايمني بدن کمک کند.
دکتر کيومرث دانشور در گفت وگو با ايسنا منطقه کرمانشاه، در خصوص خواص اين ماده غذايي گفت: نخود فرنگي که در واقع دانه يا تخم کروي شکل گياه نخودسبز است صرف نظر از اين که غني از پروتئين است مقدار زيادي ويتامين و املاح را نيز در خود جاي داده است و از اين رو اين گياه فوايد غذايي زيادي دارد.
وي همچنين گفت: نخود فرنگي منبع بسيار خوبي از ويتامينهاي گروه B است که همه ويتامينهاي اين گروه براي سوخت وساز چربي، پروتئين و کربوهيدرات ضروري هستند.
دانشور در ادامه افزود: وجود مقادير زيادي ويتامين C و آهن در نخود فرنگي موجب شده که اين ماده غذايي به تقويت سيستم ايمني بدن کمک کند. ويتامين C موجود در اين گياه بسياري از سلولهاي توليد کننده انرژي را از تخريب بوسيله راديکالهاي آزاد محافظت ميكند و در پيشگيري از بروز سرطان موثر است.
دکتر دانشور در پايان تاکيد کرد: همچنين اين گياه حاوي مادهاي موسوم به لوتئين است که به کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي چشمي مانند دژنراسيون ماکولار و آب مرواريد کمک ميکند.
نخودفرنگی حاوی موادی است که برای سلامت استخوان مناسب میباشند. آنها منبعی غنی از ویتامین K1 ، فولیکاسید و ویتامین B6 هستند.
نخود فرنگی در همه انواع آن طعمی بسیار خوشمزه دارد و از نظر سلامتی مغذی میباشد. فصل کاشت نخود فرنگی از بهار تا اوایل پاییز است.
نخود فرنگی، گیاهی است که میوه آنها غلاف مانند است و دانههای گوشتی که ما آنها را بعنوان نخود میشناسیم در آن وجود دارد. نخود از محدود حبوباتی است که هم بصورت پخته و هم خام،جزء سبزیجات تازه محسوب میگردد. اگرچه، تنها 5 درصد از نخود بصورت خام فروخته میشوند، باقی آنها یخزده و یا کنسرو شده است. نخود یخزده به این دلیل که طعم خود را حفظ کردهاند و سدیم کمتری دارند، ترجیح داده میشوند.
فواید نخودفرنگی
نخودفرنگی حاوی موادی است که برای سلامت استخوان مناسب میباشند. آنها منبعی غنی از ویتامین K1 هستند که استئوکلسین(Osteocalcin) که اصلیترین پروتئین در استخوان است را فعال میسازد. استئوکلسین مولکولهای کلسیم درون استخوان را جذب مینماید. بنابراین بدون ویتامین K1 به اندازه کافی، میزان استئوکلسین کافی نمیباشد و معدنیشدن استخوان صورت نمیگیرد.
نخود فرنگی منبعی از فولیک اسید و ویتامین B6نیز است. این دو ویتامین در کاهش ساخت هموسستئین که مولکول خطرناکی است کمک میکنند. مطالعهای نشان دادهاست که زنان یائسهای که از کمبود میزان فولیکاسید خود اطلاعی ندارند بوسیله مکملهایی که فولیک اسید دارند، میزان هموسستئین در آنها کاهش مییابد.
مواد موجود در 100 گرم نخود فرنگی
ویتامین K 41.40 میکروگرم
منگنز 0.84 میلی گرم
ویتامین C 22.72 میلی گرم
فیبر 8.80 گرم
ویتامین B1 0.41 میلی گرم
فولات 101.28 میکروگرم
ویتامین A 955.20 واحد
تریپتوفان 0.06 گرم
فسفر 187.20 میلی گرم
ویتامین B6 0.23 میلی گرم
منیزیم 62.40 میلی گرم
ویتامین B2 0.24 میلی گرم
مس 0.28 میلی گرم
آهن 2.46 میلی گرم
سرب 1.90 میلیگرم
پتاسیم 433.60 میلی گرم
کمک به قلب بوسیله نخود فرنگی
هموسستئین رگهای خونی را تخریب میکند و باعث گرفتگی رگها میگردد. بنابراین فولیک اسید و ویتامینB6 در نخود فرنگی از سلامت سیستم قلبی ـ عروقی حفاظت میکنند. در واقع فولیک اسید برای عملکرد سیستم قلبی ـ عروقی بسیار مهم است و در مطالعهای که در سال 1995 انجام گرفت، در طول یک سال 400 میکروگرم فولیک اسید در روز از مرگ 28000 نفر بدلیل مشکلات سیستم قلبی ـ عروقی در سال در آمریکا جلوگیری نمود.
بالا بردن انرژی و سلامت
نخود فرنگی یکی از مهمترین غذاهایی است که اگر شما معمولاً احساس خستگی و بی حالی میکنید، میتواند جزء رژیم غذایی شما قرار گیرد. نخود فرنگی به این دلیل که مواد مغذی موجود در آن سلولهای تولید کننده انرژی و سیستمهای بدن را حمایت میکند و برای رفع خستگی مهم میباشد.
نخود فرنگی منبعی خوب از ویتامین B1، B6، B2 و B3میباشد که همه این ویتامینها برای سوخت و ساز چربی، پروتئین و کربوهیدرات ضروری میباشد. نخود فرنگی همچنین منبعی غنی از آهن و مواد معدنی ضروری برای عملکرد طبیعی سلولهای خونی میباشد که کمبود آنها باعث کم خونی،خستگی و کاهش سیستم ایمنی بدن میگردد. نخود فرنگی همچنین منبعی از ویتامین C است که بسیاری از سلولهای تولید کننده انرژی را از تخریب بوسیله رادیکالهای آزاد محافظت مینماید.
بالا بردن سلامتی بوسیله نخودفرنگی
ویتامینC موجود در نخود فرنگی، از ابتلاء به سرطان جلوگیری مینماید. مشاهده شده است که جذب بالای ویتامین C باعث کاهش ابتلاء به انواع سرطانها میگردد که از آن جمله میتوان به سرطان خون، سرطان غدد لنفاوی، ریه و پانکراس و همچنین سرطانهایی که به هورمونهای جنسی مربوط میباشند مانند سرطان سینه، پرستات، مثانه و سرطان تخمدان اشاره نمود.
ویتامین C، اولین و موثرترین محافظ آنتی اکسیدانی در بدن است. ویتامین C، از تخریب سلولهای ساختاری مانند DNA، جلوگیری میکند و به بدن برای مقابله با آلودگیهای محیطی و سموم شیمیایی کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد.
چگونگی انتخاب و نگهداری از نخود فرنگی
سعی کنید نخود فرنگی انتخابی شما، لطیف، مخملی و سفت باشد. رنگ آنها باید سبز و شفاف باشد. از خرید نخود فرنگیهایی که رنگ سبز آنها تیره و یا خیلی روشن باشد و یا زرد رنگ با نقطههایی خاکستری رنگ باشد خودداری نمایید. همچنین نخود فرنگیهایی را که پف کرده، آبکی و کپک زده هستند را نیز خریداری ننمایید.
بهتر است نخود فرنگیها را در فصل مناسب آنها تهیه و مصرف کنید و اگر نمیتوانید باید آنها را سریع فریز کنید. نخود فرنگی را شسته نشده و خارج از غلاف را درون کیسه بریزید و در فریزر نگه دارید،در این حالت نخود فرنگی چندین روز میتواند در فریزر بماند.
فواید نخودفرنگی
ويتامينD موجود در نخودفرنگي مي تواند در حفظ و لطافت پوست موثر باشد و نقش آنتي اكسيداني در پيشگيري از بيماريها ايفا كند.
مدير گروه تغذيه مركز بهداشت استان يزد در گفتوگو با خبرنگار وب دا يزد گفت: هر 100 گرم نخود فرنگي 96 كيلوكالري دارد و حاوي 20 درصد كربوهيدرات است كه از اين مقدار 7 درصد آن حاوي فيبر مي باشد بنابراين اين ماده غذايي در دريافت فيبر غذايي نقش بسيار خوبي ايفا مي كند و مي تواند در جلوگيري از يبوست و تنبلي روده نقش بسيار خوبي داشته باشد.
يوسف نقيايي تصريح كرد: همچنين نخود فرنگي حاوي سه درصد پروتئين است كه از اين حيث مي تواند مفيد بوده بخصوص اسيد آمينه شاخه دار در آن نسبتا بالا مي باشد كه مي تواند در رشد كودكان و نوجوانان بسيار مفيد باشد.
اين كارشناس تغذيه، اسيد فوليك موجود در اين ماده غذايي را نسبتا مناسب به ميزان 127 ميكروگرم ذكر كرد و افزود: ويتامينD موجود در آن نيز مي تواند در حفظ و لطافت پوست موثر باشد و نقش آنتي اكسيداني در پيشگيري از بيماريها ايفا كند.
وي همچنين گفت: رنگ سبز اين ماده غذايي نشان از وجود ماده اي بنام لوتئين دارد كه اين رنگدانه در بينايي و حفظ بافت شبكيه نقش بسزايي دارد.
نقيايي خاطرنشان كرد: به خاطر وجود پروتئين و پورين در اين ماده غذايي، مصرف زياد آن مي تواند ميزان اسيد اوريك خون را بالا ببرد بنابراين در افرادي كه دچار بيماري نقرس و يا اسيد اوريك بالاي خون هستند توصيه مي شود در مصرف آن دقت بيشتري کنند.
تشکر نازلی خانم
منم خورشتشو درست می کنم
بعد از کمی جوشیدن با آب واضافه کردن گوجه فرنگی
و نمک و آبخوره و کره یا روغن وکمی هم سیب زمینی خُرد شده ....خوراک خوشمزه ای میشه.