وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس

نسخه کامل: آتروفی مغز ، عامل ایجاد افسردگی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.

عجبSmile (52)

اختصاصی ام.اس لینک - ترجمه از خانم فریبا مزروعی - با وجود شیوع افسردگی در بیماران مولتیپل اسکلروزیس هنوز علت آن شناخته نشده است. این حالت مرتبط با شدت بیماری نیست و در هر مرحله بیماری و با هر شدتی میتواند ایجاد شود بنابراین این حالت را نمیتوان یک واکنش ساده فیزیولوژیک به دنبال آسیب های نورولوژیک شدید دانست.
در اولین مطالعه انجام شده در افراد ، محققان علتی را برای آن پیشنهاد نمودند که این علت جز عوامل فیریکی میباشد نه روانشناسی.
بنابر این پیشنهاد آتروفی منطقه ای در هیپوکامپوس ( قسمتی در مغز که بیشتر مسئول حافظه و احساسات میباشد ) علت افسردگی میباشد.
دکتر نانسی سیکاتو و پروفسور استفان گلد با استفاده از تکنیک تصویربرداری تشدید مغناطیسی 3 مکان اصلی در هیپوکامپوس را بررسی کردند که این مناطق در افراد با مولتیپل اسکلروزیس نسبت به افراد سالم کوچک تر بود.
همچنین محققین ارتباطی را بین آتروفی این مناطق و افزایش فعالیت محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-فوق کلیه ( کمپلکسی از روابط موجود بین 3 غده ) یافتند. این 3 غده جزئی از سیستم درون ریز بدن میباشند که با ترشح هورمونهای خود در کنترل استرس و تنظیم بسیاری از واکنش های بدن نقش دارند. این طور برداشت میشود که این عدم تعادل باعث آتروفی بیشتر هیپوکامپوس و پیشرفت افسردگی میشود.
بنابر اظهارات استفان گلد افسردگی یکی از معمول ترین علائم در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس میباشد که میتواند روی کیفیت زندگی،فعالیت های اجتماعی و بروز عوارض درمان اثر بگذارد همچنین افسردگی میتواند یکی از عوامل مهم در اقدام به خودکشی در این افراد باشد.
محققان 3 منطقه مورد نظر در هیپوکامپوس را بررسی و مورد آزمایش قرار دادند. این محققین 29 بیمار را با فرم عود کننده-فروکش کننده در مقایسه با 20 فرد سالم مورد ارزیابی قرار دادند در همه این افراد سطح هورمون کورتیزول ( هورمون اصلی در استرس که از محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-فوق کلیه ترشح میشود و روی بسیاری از بافتهای بدن ازجمله مغز تاثیر میگذارد) 3 بار در روز اندازه گیری شد.
مقایسه بین بیماران با مولتیپل اسکلروزیس و افراد سالم نشان داد که در گروه بیماران منطقه مربوطه در هیپوکامپوس کوچک تر و مقادیر زیادی از هورمون کورتیزول در مقایسه با افراد سالم وجود دارد.
دکتر سیکاتو اینطور بیان میکند که " نظریه ارتباط بین افزایش فعالیت محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-فوق کلیه و حجم کاهش یافته مغز در هیپوکامپوس به خوبی مورد توجه قرار نگرفته است اگرچه یافته های فراوانی در بیماران افسرده و بدون ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس نشان دهنده افزایش فعالیت محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-فوق کلیه و کاهش حجم مغز در هیپوکامپوس میباشد.
بنابر اظهارات این محقق در مرحله بعد لازم است که بین بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس افسرده با بیماران تنها افسرده مقایسه ای در جهت بررسی چگونگی پیشرفت بیماری صورت گیرد.


پاورقی :
CA1, CA3, CA23DG: مناطق مورد نظر در هیپوکامپوس که دچار آتروفی میشوند
Dr. Nancy Sicott: UCLA associate professor of neurology
Stefan Gold: lead author and a postdoctoral fellow in the UCLA Multiple Sclerosis Program.
منبع
در همین ارتباط :
افسردگی در بیماران ام اس، در پی تحلیل مغزی
.
منبع :ام اس لینک