2013/10/28, 01:19 PM
اسیدهای چرب امگا3 موجود در ماهی و گردو از جمله مواد غذایی موثر نقش موثری در کاهش علایم سندروم پیش از قاعدگی (PMS) خانمها دارد.
سمانه عزیزی در گفتوگو با خبرنگار وب دا در یاسوج گفت: سندروم پیش از قاعدگی یکی از مشکلات شایع بانوان است که علائمی مانند اضطراب، افسردگی، احتباس آب، نفخ شکم، گرفتگی عضلات و دردناک بودن پستانها دارد.
وی با بیان اینکه دردهای ناشی از سندروم پیش از قاعدگی معمولا یک هفته قبل از شروع عادت ماهیانه آغاز میشود، اظهار کرد: تغییر رژیم غذایی میتواند کمک شایانی به کاهش علائم در این دوره کند.
عزیزی ابراز داشت:
تخمه آفتابگردان به دلیل دارا بودن ویتامین ب6 و کنجد با داشتن ویتامین ب6، کلسیم، روی و منیزیم
از جمله مواد غذایی هستند که نقش موثری در کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی دارند.
این کارشناس ارشد تغذیه با توصیه به مصرف مکمل ویتامین E و منیزیم در روزهای پیش از قاعدگی، گفت:
مصرف موز نیز به دلیل داشتن پتاسیم در کاهش احتباس آب و نفخ شکمی سودمند است.
وی چاقی را یکی از عوامل دردهای پیش از قاعدگی دانست و افزود: کاهش وزن و افزایش فعالیت در زنان چاق این وضعیت را بهبود میبخشد.
کافئین و سدیم دردهای پیش از قاعدگی را افزایش می دهد
عزیزی تاکید کرد: مواد محرک مانند کافئین در قهوه و چای و غذاهای حاوی سدیم زیاد میتواند علائم سندروم پیش از قاعدگی را بدتر کند و باید مصرف آن را محدود کرد.
کارشناس ارشد تغذیه و رژیمدرمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، بیان کرد:
مصرف مواد نفاخ مانند پیاز، سیر، هندوانه و لوبیا و نخود از پنج تا هفت روز قبل از شروع عادت ماهیانه باید محدود شوند.
وی توصیه کرد: بانوان میتوانند با خوردن جوانه گندم که منبع مناسبی از ویتامین E است، دردهای ناحیه پستان را کاهش دهند و دمکرده بابونه نیز در کاهش دردهای ناشی از سندروم پیش از قاعدگی موثر است.
عزیزی اضافه کرد: مصرف لبنیات که حاوی کلسیم و منیزیم هستند موجب کاهش گرفتگی و دردهای عضلانی میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه یادآور شد: افزایش تعداد وعدههای غذایی، کاهش حجم وعدههای غذایی و پیادهروی منظم نیز میتواند به کاهش دردهای قاعدگی بانوان کمک کند.
سمانه عزیزی در گفتوگو با خبرنگار وب دا در یاسوج گفت: سندروم پیش از قاعدگی یکی از مشکلات شایع بانوان است که علائمی مانند اضطراب، افسردگی، احتباس آب، نفخ شکم، گرفتگی عضلات و دردناک بودن پستانها دارد.
وی با بیان اینکه دردهای ناشی از سندروم پیش از قاعدگی معمولا یک هفته قبل از شروع عادت ماهیانه آغاز میشود، اظهار کرد: تغییر رژیم غذایی میتواند کمک شایانی به کاهش علائم در این دوره کند.
عزیزی ابراز داشت:
تخمه آفتابگردان به دلیل دارا بودن ویتامین ب6 و کنجد با داشتن ویتامین ب6، کلسیم، روی و منیزیم
از جمله مواد غذایی هستند که نقش موثری در کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی دارند.
این کارشناس ارشد تغذیه با توصیه به مصرف مکمل ویتامین E و منیزیم در روزهای پیش از قاعدگی، گفت:
مصرف موز نیز به دلیل داشتن پتاسیم در کاهش احتباس آب و نفخ شکمی سودمند است.
وی چاقی را یکی از عوامل دردهای پیش از قاعدگی دانست و افزود: کاهش وزن و افزایش فعالیت در زنان چاق این وضعیت را بهبود میبخشد.
کافئین و سدیم دردهای پیش از قاعدگی را افزایش می دهد
عزیزی تاکید کرد: مواد محرک مانند کافئین در قهوه و چای و غذاهای حاوی سدیم زیاد میتواند علائم سندروم پیش از قاعدگی را بدتر کند و باید مصرف آن را محدود کرد.
کارشناس ارشد تغذیه و رژیمدرمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، بیان کرد:
مصرف مواد نفاخ مانند پیاز، سیر، هندوانه و لوبیا و نخود از پنج تا هفت روز قبل از شروع عادت ماهیانه باید محدود شوند.
وی توصیه کرد: بانوان میتوانند با خوردن جوانه گندم که منبع مناسبی از ویتامین E است، دردهای ناحیه پستان را کاهش دهند و دمکرده بابونه نیز در کاهش دردهای ناشی از سندروم پیش از قاعدگی موثر است.
عزیزی اضافه کرد: مصرف لبنیات که حاوی کلسیم و منیزیم هستند موجب کاهش گرفتگی و دردهای عضلانی میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه یادآور شد: افزایش تعداد وعدههای غذایی، کاهش حجم وعدههای غذایی و پیادهروی منظم نیز میتواند به کاهش دردهای قاعدگی بانوان کمک کند.