امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آبغوره و ليموترش در غذا، ميکروب وبا را از بين مي‌برد
#1
آبغوره و ليموترش در غذا، ميکروب وبا را از بين مي‌برد

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران

رئيس بيمارستان خمين با بيان اين كه ميكروب وبا در مقابل اسيد معده حساس بوده و از بين مي رود، در ادامه توصيه كرد: بيماران از غذاها و مواد خوراكي اسيدي همچون آب ليمو، ليمو ترش و آب غوره استفاده كنند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دكتر سيد جواد موسوي فرد رئيس بيمارستان خمين اراک با تاكيد بر اين كه در صورت مشاهده هرگونه اسهال آبكي به يكي از مراكز درماني مراجعه كنيد، افزود: علائم وبا در ابتدا به صورت اسهال آبكي و سفيد رنگ و حجيم شبيه آب برنج و دل درد خفيف آغاز و در صورت عدم مراجعت شخص به پزشك به دليل شديدتر شدن اسهال و كاهش آب بدن، فرد بيمار دچار خشكي پوست مي‌شود.

دكتر موسوي فرد، استفراغ بدون حالت تهوع قبلي، اسهال بدون درد و زور و پيچ شكم همراه با گرفتگي (اسپاسم) و درد عضلات پشت ساق پا، تشنگي فراوان، كم شدن يا قطع شدن ادرار را از ديگر علائم اين بيماري عنوان كرد.

وي افزود: فرد بيمار مقدار زيادي الكتروليت، سديم، پتاسيم، كلسيم و مواد ضروري بدن را از طريق مدفوع دفع مي‌كند كه اين امر باعث بروز علائمي نظير سرگيجه، ضعف عمومي بدن و تپش قلب در فرد بيمار شده كه در صورت عدم درمان مي‌تواند به فوت بيمار منجر شود.

وي اظهار داشت: وبا بيماري است كه از طريق آب توسط باكتري ويبريو كلرا ايجاد و بيشترين راه انتقال آن از طريق مدفوع انساني، آب و مواد غذايي آلوده و خوردن سبزي‌هايي كه در هنگام كاشته شدن با كود انساني و پساب تغذيه مي‌شود، است.

رئيس بيمارستان خمين اراک ادامه داد: شخصي كه به بيماري وبا مبتلاست هر بار كه به توالت مي رود، ميليون‌ها ميكروب از او دفع مي شود بنابراين فرد بيمار هر وسيله‌اي از دستگيره در تا صابون را به ميكروب وبا آلوده مي‌كند.

وي بيان كرد: چون ميكروب‌هايي كه به صابون جامد منتقل شده‌اند به نفر بعدي منتقل مي‌شوند پس بهتر است از مايع براي شستشوي دست استفاده شود.

دکتر موسوي فرد، با تاكيد بر اينكه پيشگيري مقدم بر درمان است، گفت: از آب‌هاي جوشيده و ضدعفوني شده و غذاهاي كاملاً پخته و داغ استفاده شود.

وي ادامه داد: ميوه‌ها و سبزيجات قبل از مصرف بايد شستشو،انگل زدايي و ضد عفوني شوند و تا جايي كه ممكن است از مصرف سالاد و سبزيجات حتي در خانه خودداري شود.
9006275
 تشکر شده توسط : shahab_araz , najva , chipchip
#2
من با لیمو ترش موافقم..
صبح لیمو ترش با یک قاشق عسل تو یک لیوان آب حل کنید و قبل از صبحانه بخورید. 
آن لحظه که با دوزخیان کنم ملاقات
یک خمر شراب ارغوان برم به سوغات

هرقدر که در خاک ننوشیدم از این باده صافی
بنشینمو با دوزخیان کنم تلافی

 تشکر شده توسط : نازلی , chipchip
#3
خواص درمانی غوره :
غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است .

1- در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است .

2- آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است .

3- بیماری اسكوربوت كه به دلیل کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید ، با آب غوره درمان می شود .

4- آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است .

5- در دفع زردی موثر است .

6- خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می كند .

7- حرارت و صفرای بدن را دفع می كند و روده ها را ضد عفونی می كند .

8- آبغوره تقویت كننده كبد است .

9- برای برطرف كردن ورم گلو ، آب غوره قرقره كنید .

10- برای دفع كرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف كنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .

11- آب غوره درمان كننده پا درد و كمردرد می باشد . برای معالجه میتوان به مدت ده روز آش آبغوره مصرف نمود . البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب كرد .

12- ترشی غوره نیز برای معالجه رماتیسم و سیاتیک مفید است .

تهیه چاشنی هایی با غوره

گرد غوره
برای تهیه گرد غوره، غوره ها را پاک کرده، دم آن ها را می گیریم و می شوییم. بعد روی پارچه ای تمیز پهن می کنیم و در محلی آفتاب گیر قرار می دهیم تا خشک شوند . سپس آن ها را آسیاب می کنیم تا به طور کامل نرم شوند. گرد غوره ی آماده شده را درون یک ظرف درب دار ریخته و در محلی خشک نگهداری می کنیم. برای افزایش زمان ماندگاری می توان کمی نمک به آن اضافه کرد.

نکته ی بسیار مهم در مورد گرد غوره این است که برای تهیه ی آن باید از غوره ی عسگری استفاده کرد.


آب غوره
غوره ها را پاک کرده، دم آن ها را می گیریم و می شوییم. سپس آنها را درون آبمیوه گیری می ریزیم و آب آنها را می گیریم. در روش دیگر می توان غوره ها را درون مخلوط کن ریخته و پس از آن غوره های له شده را که دارای پوست و هسته هستند، درون یک تنظیف و یا صافی ریخته و به طور کامل صاف کرد. برای تهیه ی آب غوره ، نوع غوره ی مورد استفاده زیاد مهم نیست، ولی اگر از نوع عسگری استفاده شود، بهتر است. توجه به این نکته لازم است که بعضی از انواع غوره ها ترش تر از برخی دیگر هستند. در صورتی که میزان ترشی آب غوره ی به دست آمده به اندازه ی دلخواه نباشد ، می توان آن را به مدت چند دقیقه جوشانید تا کمی غلیظ تر و ترش تر شود. در ضمن با این عمل مدت نگهداری آبغوره هم بیشتر خواهد شد.

آب غوره را در بطری مورد نظر می ریزیم و درب آن را به طور کامل می بندیم تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. در صورتی که بخواهیم آن را برای مدت طولانی نگهداری کنیم ، از ترکیب آب و آرد، خمیری تهیه کنید و دور درب را با خمیر می پوشانیم. همچنین می توانیم با نوار چسب های بسیار محکم درب بطری را به طور کامل پلمپ کنیم.


رب غوره
غوره را شسته و روی آن نمک می ریزیم ( به اندازه ی دلخواه ) و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. پس از آن درب ظرف را می گذاریم تا غوره ها به طور کامل بپزند و نرم شوند. سپس آن ها را از صافی رد می کنیم. در صورتی که رقیق بود ، کمی دیگر آن را می جوشانیم تا غلظت آن به اندازه ی رب گوجه شود. سپس در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری می کنیم. نکته ی مهم آن است که در مرحله ای که می خواهیم، رب کمی غلیظ تر شود، باید شعله ی زیر آن بسیار ملایم باشد، چون در این مرحله رب غوره سریع می سوزد. به عبارتی دیگر برای تهیه ی یک رب خوب باید زمانی طولانی صرف کرد.

در ضمن اگر رب را در ظرف لعابی تهیه کنید، رنگ و کیفیت بهتری خواهد داشت. در صورتی که از ظرف فلزی استفاده می کنید، باید دقت کنید که کوچک ترین خراش یا زدگی در ظرف وجود نداشته باشد، چون در حین تهیه ی رب، از فلز ظرف کنده شده و وارد رب می شود که برای سلامتی بسیار مضر ا

ترشی غوره
برای تهیه ی ترشی غوره که نام دیگر آن "غوره غوره" است، بهتر است غوره را درون محلولی از کات کبود و نمک قرار دهیم. این عمل به تثبیت رنگ سبز آن کمک می کند؛ در غیر این صورت بعد از مدتی رنگ غوره ها تغییر پیدا می کند. روش کار به این ترتیب است که یک دوم قاشق چای خوری کات کبود و 3 قاشق نمک را درون حدود یک لیتر آب، به طور کامل حل می کنیم و غوره ها را به مدت 24 ساعت درون این محلول قرار می دهیم. سپس آن ها را درون یک صافی ریخته و چندین بار با آب سرد می شوییم. غوره ها را روی پارچه ای پهن می کنیم تا آب اضافی آن گرفته شود. درون ظرف مورد نظر که باید دهانه ی آن کوچک باشد، غوره ها را ریخته و یک لیتر آب غوره و 3-2 قاشق نمک را با هم مخلوط می کنیم و روی غوره ها می ریزیم تا به طور کامل روی آن را بپوشاند. برای ماندگاری بیشتر، مقداری هم سیر چرخ می کنیم و به اندازه ی 2-1 سانتیمتر یا یک بند انگشت روی غوره ها ریخته و درب ظرف را به طور کامل می بندیم و در جای خنک نگهداری می کنیم.

منابع :

- مجله دنیای تغذیه

مصارف دارویی

لیموترش میوه ارزشمندی است که اکثر متخصصین تغذیه به مصرف فراوان آن اشاره دارند:

۱) در واقع هضم غذا را آسان می‌کند.

۲) به خاطر سهولت هضم چاشنی‌ها و گوشتهای چرب توصیه می‌شود که چند قطره لیموترش در آنها بچکانند.

۳) در موارد ناراحتی‌های دستگاه گوارشی مفید است. مثلا درصورت ورم روده یا درد کبد آب لیمو همراه یک لیوان آب معدنی می‌تواند تسکین دهنده باشد.

۴) نوشیدن آب چهار لیموترش با افزودن آب و اندکی شکر بر درمان چاقی مؤثر است.

۵) لیموترش را می‌توان برای درمان نسبی رماتیسم و نقرس مصرف نمود، چونکه اسیدسیتریک برای اسیداوریک حلال بسیار خوبی است.

۶) استفاده از خاصیت ادرارآوری آن فقط در اینگونه دردها توصیه می‌شود و به این نحو دردهای کلیه و مثانه را درمان می‌نماید.

۷) آب لیمو یک ترشی است که برخلاف سرکه ضعف نمی‌آورد بلکه نیروبخش بوده، عضلات معده و روده‌ها را تقویت می‌نماید.

۸) آب لیمو داروی ضد خون دماغ است، تمام سم‌های خون را می‌سوزاند.

۹) چربی و پیه را از بین می‌برد.

۱۰) اشتها آور است.

۱۱) اسهال عادی و خونی را معالجه می‌کند.

۱۲) از طاس شدن سر جلوگیری کرده باعث تقویت موهای سر می‌شود.

۱۳) بزاق دهان را زیاد می‌کند چون بزاق دارای اثر ضدعفونی کننده‌است و میکربهای دهان را از بین می‌برد.

۱۴) آب لیمو از عوامل خنک کننده در تابستان است که می‌تواند عطش و حرارت بدن را رفع کند.

۱۵) موجب راحتی اعصاب می‌شود.

۱۶) باعث زیاد شدن نور چشم شده و آب مروارید را از چشم می‌برد.

۱۷) آب لیمو می‌تواند جانشین دود و مشروب نزد معتادین گردد.

۱۸) عمل تنفس را آسان می‌سازد.

۱۹) لیمو التیام بخش زخمهاست.

۲۰) باد مفاصل را درمان کرده و مداومت در خوردن آن تصلب شرائین را معالجه می‌سازد.

۲۱) زهر حشرات مانند زنبور، عقرب، مار افعی با آب لیمو معالجه می‌شود.

۲۲) آب لیمو ضد تیفوس، ضد سرخک، ضد آبله مرغان و مخملک است.

۲۳) صفرابر است.
روزگارا ، تو اگر سخت بمن میگیری ! باخبر باش که پژمردن من آسان نیست . . . !
 تشکر شده توسط : نازلی , shahab_araz , somaye_602000 , najva , Hasty , chipchip
  




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست