2015/09/16, 09:00 AM
رابطه ورزش و تغذیه در بیماری MS
بررسی مقایسه ای که در بیماران مبتلا به MS انجام شد نشان داد آنهایی که چنین ورزش هایی را انجام دادند درصد کمتری از افسردگی ، خستگی و اختلال عملکرد شناختی را بروز دادند.
انجام ورزش های مکرر و تغذیه مناسب اثرات بسیار مثبتی در روند بهبود بیماران مبتلا به MS ایفاء می کند.
دکتر بهروز نیکنام در مورد لزوم انجام ورزش در بیماران مبتلا به بیماری های ام اس افزود: طی بررسی ها و تحقیقاتی که در رابطه با اثر ورزش های هوازی وبی هوازی بر روی بیماری ام اس انجام شد ارتباط مستقیم آن با تقویت سیستم دفاعی بدن و سد خونی مغزی ثابت شده است.
وی ادامه داد: ورزش با ترشح هورمونهای خاص باعث اثر گذاری پروتینهای نوروتروپ و نورو پروتکتیو (محافظ عصب) و فاکتورهای رشد می شود که این فرایند افزایش عملکرد عضلانی و حفظ موقعیت عضلات اندامها در بیمار ام اس را در پی دارد.
دکتر نیکنام ادامه داد: ورزش از ایجاد افسردگی و اختلالات اموشنال خلقی وکاهش حافظه جلوگیری می کند ولی متاسفانه در بیماران مبتلا به ام اس مشاهده می شود که این افراد کمتر ورزش کرده و تحرک کمتری نیز دارند.
این متخصص مغر و اعصاب خاطر نشان کرد: ورزش های هوازی مثل دویدن پیاده روی شنا در آب سرد و ولرم از بهترین ورزش ها برای بیماران مبتلا به ام اس است زیرا در بررسی مقایسه ای که در بیماران ام اس انجام شد نشان داد آنهایی که چنین ورزش هایی را انجام می دادتد درصد کمتری از افسردگی و خستگی و اختلال عملکرد شناختی را بروز دادند.
نقش تغذیه در ام اس
دکتر نیکنان ادامه داد: اثرات رژیم غذایی و تغذیه در درمان و پیشگیری از پیشرفت بیماری ام اس قطعی نیست ولی در تحقیقات و بررسی های که در رابطه انجام شد نشان داده که مواد غذایی حاوی امگا ٣ و ۶ و اسید های چرب اشباع نشده می تواند در روند درمانی موثر می باشد.
این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: ویتامین دی نیز از ترکیباتی است که محافظت کننده و تثبیت کننده سیستم ایمنی است.
وی با بیان اینکه مواد غذایی حاوی چربی اشباع شده و لبنیات و تخم مرغ از طریق ایجاد سلول های التهابی سیتوکین در تشدید بیماری های اتو ایمون مانند ام اس موثر است خاطر نشان کرد:
ترکیبات حاوی کلسترول بالا موجب آسیب به سیستم دفاعی مى شود و لذا به همین دلیل داروهایی که از گروه استاتین ها هستند با مکانیسم فوق از ایجاد کاهش حجم مغز و فراموشی زود رس در بیماران ام اس جلوگیری می کند.
وی با بیان اینکه استفاده زیاد از نمک روند بیماری ام اس را تشدید می کند گفت: انجام ورزش مداوم واصولی واستفاده از نور خورشید نه به میزانی که باعث بالا رفتن حرارت بدن شود، رعایت رژیم غذایی مناسب و استفاده از سبزیجات ومیوه های تازه می تواند در کنار دوری از استرس و مراجعه منظم به پزشک بیماری را تحت کنترل آورد.
http://payamems.com/web/%D8%B1%D8%A7%D8%...%DB%8C-ms/
۲۴ شهریور ۱۳۹۴
بررسی مقایسه ای که در بیماران مبتلا به MS انجام شد نشان داد آنهایی که چنین ورزش هایی را انجام دادند درصد کمتری از افسردگی ، خستگی و اختلال عملکرد شناختی را بروز دادند.
انجام ورزش های مکرر و تغذیه مناسب اثرات بسیار مثبتی در روند بهبود بیماران مبتلا به MS ایفاء می کند.
دکتر بهروز نیکنام در مورد لزوم انجام ورزش در بیماران مبتلا به بیماری های ام اس افزود: طی بررسی ها و تحقیقاتی که در رابطه با اثر ورزش های هوازی وبی هوازی بر روی بیماری ام اس انجام شد ارتباط مستقیم آن با تقویت سیستم دفاعی بدن و سد خونی مغزی ثابت شده است.
وی ادامه داد: ورزش با ترشح هورمونهای خاص باعث اثر گذاری پروتینهای نوروتروپ و نورو پروتکتیو (محافظ عصب) و فاکتورهای رشد می شود که این فرایند افزایش عملکرد عضلانی و حفظ موقعیت عضلات اندامها در بیمار ام اس را در پی دارد.
دکتر نیکنام ادامه داد: ورزش از ایجاد افسردگی و اختلالات اموشنال خلقی وکاهش حافظه جلوگیری می کند ولی متاسفانه در بیماران مبتلا به ام اس مشاهده می شود که این افراد کمتر ورزش کرده و تحرک کمتری نیز دارند.
این متخصص مغر و اعصاب خاطر نشان کرد: ورزش های هوازی مثل دویدن پیاده روی شنا در آب سرد و ولرم از بهترین ورزش ها برای بیماران مبتلا به ام اس است زیرا در بررسی مقایسه ای که در بیماران ام اس انجام شد نشان داد آنهایی که چنین ورزش هایی را انجام می دادتد درصد کمتری از افسردگی و خستگی و اختلال عملکرد شناختی را بروز دادند.
نقش تغذیه در ام اس
دکتر نیکنان ادامه داد: اثرات رژیم غذایی و تغذیه در درمان و پیشگیری از پیشرفت بیماری ام اس قطعی نیست ولی در تحقیقات و بررسی های که در رابطه انجام شد نشان داده که مواد غذایی حاوی امگا ٣ و ۶ و اسید های چرب اشباع نشده می تواند در روند درمانی موثر می باشد.
این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: ویتامین دی نیز از ترکیباتی است که محافظت کننده و تثبیت کننده سیستم ایمنی است.
وی با بیان اینکه مواد غذایی حاوی چربی اشباع شده و لبنیات و تخم مرغ از طریق ایجاد سلول های التهابی سیتوکین در تشدید بیماری های اتو ایمون مانند ام اس موثر است خاطر نشان کرد:
ترکیبات حاوی کلسترول بالا موجب آسیب به سیستم دفاعی مى شود و لذا به همین دلیل داروهایی که از گروه استاتین ها هستند با مکانیسم فوق از ایجاد کاهش حجم مغز و فراموشی زود رس در بیماران ام اس جلوگیری می کند.
وی با بیان اینکه استفاده زیاد از نمک روند بیماری ام اس را تشدید می کند گفت: انجام ورزش مداوم واصولی واستفاده از نور خورشید نه به میزانی که باعث بالا رفتن حرارت بدن شود، رعایت رژیم غذایی مناسب و استفاده از سبزیجات ومیوه های تازه می تواند در کنار دوری از استرس و مراجعه منظم به پزشک بیماری را تحت کنترل آورد.
http://payamems.com/web/%D8%B1%D8%A7%D8%...%DB%8C-ms/
۲۴ شهریور ۱۳۹۴