امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكلات مثانه ( تکرر، احتباس و بی اختیاری ادرار)
#1
بيش از ۹۰ درصد بيماران مبتلا به ام اس با اختلال در عملكرد مثانه در دوره اي از بيماريشان مواجه اند. اين علائم ممكن است بوجود آمده و از بين بروند اما نبايد بهرحال ناديده انگاشته شوند زيرا ميتوانند بدتر شوند۰
علائم مثانه كه ميتواند در مراحل اوليه بيماري يا در هر زمان ديگري در طول دوره بيماري رخ دهد باعث اختلال در فعاليتهاي حياتي مثل توانايي اجتماعي بودن– اشتغال در خارج از منزل و فعاليت جنسي بيمار شود۰ بيماري شديد و بستري شدن در بيمارستان پس از مديريت نامناسب علائم مثانه رخ ميدهد. اگر چه اخبار خوب اين است كه كاهش زيادي در بيماري ناشي از مثانه بوجود آمده است كه مديون تشخيص بموقع بيماري و معيارهاي كنترل بيماري هستيم. علائم اختلال در كاركرد مثانه و مشكلات حادي كه از پس آن بوجود مي آيد ميتواند بدون سختي زياد برطرف و پيشگيري شود. دو نوع اختلال در عملكرد مثانه در بيماران مبتلا به ام اس بوجود مي آيد. علائم فوريت (نياز شديد) – تكرر – بيداري هاي مداوم شبانه براي ادرار و بي اختياري در هر دو نوع اختلال مثانه رخ ميدهد. تحقيقات نشان ميدهد كه از روي علائم نمي توان به نوع اختلال در مثانه پي برد. انجام آزمايش براي انتخاب نوع درمان مناسب براي بيمار ضروري است.
يك عصب شناس – اورولوژيست – پرستار ميتواند مشكلات مثانه در ام اس را تشخيص دهد اينكه كدام متخصص درمان عمل تشخيص را انجام ميدهد بستگي دارد به سازماندهي مراكز درماني در آن كشور خاص و سيستم آموزشي درماني در آن كشور۰
اغلب بيمارا ام اس درگير با مشكلات مثانه ميتوانند از تكنيك هاي مديريت مشكلات مثانه بهره فراوان ببرند. متخصصين درمان رويكردهاي مناسب براي هر بيمار را براي مبارزه با نوع اختلال متناسب با نياز فرد در اختيار او قرار ميدهند اختلال در نگهداري ادرار يا اختلال در تخليه ادرار. اين استراتژيها شامل دارو درماني تا سوند زدن ميشود كه پس از مشورت با بيماران موثر بودن آنها مورد تاييد قرار گرفته است. اغلب رويكردهاي غير تهاجمي مثل آنچه گفته شد ( سونداژ- دارو درماني) براي بيماران با مشكلات حاد مثانه موثر نبوده در اين موارد متخصصين ممكن است مداوا بوسيله جراحي را پيشنهاد كنند كه البته در بيماري ام اس نادر است.
مشكلات مثانه كاملا براي بيمار آزار دهنده هستند علائم مثانه در ام اس ميتواند موجب بوجود آمدن مشكلات ديگري شود همچنين اين مشكلات ميتواند منجر به جمع گريزي فرد بيمار شود يا در صورت شاغل بودن بيمار باعث بازنشستگي پيش از موعد او شود ضمن اينكه باعث كاهش اتكا بنفس او ميشود. تشخيص - درمان - پيگيري مداوم از موارد اساسي و عمده اي هستند كه بيمار براي كنترل وضعيت خودش بايد انجام دهد. رابطه بيمار – متخصص درمان بصورت يك تيم كاري نيز از جمله موارد حياتي در مديريت موفق مشكلات مثانه در ام اس است.
عامل كليدي , شناخت ميزان حاد بودن مشكل , دانش آزمون مناسب (آزمايشهاي دقيق ) و درمانها – باور واقع بينانه در رهايي از علائم و كار گروهي بيمار و مسئول درمان او در تمام مراحل درمان ميباشد۰

چگونگي رخ دادن مشكل
ستون فقرات نقش مركزي در اختلال مثانه در ام اس ايفا ميكند وقتي ام اس ميلين را از بين ميبرد پيام هاي بين مغز و آن بخش از ستون فقرات كه كار كنترل مثانه را بعهده دارد مخدوش ميشود كه نتيجه آن مشكلات مثانه است.
نواحي سيستم مركزي اعصاب كه كار كنترل سيستم ادرار را بعهده دارد در بخش پايين ستون فقرات قرار دارد. پيامها بين مغز و سيستم ادرار در طول اعصابي كه در ساختار ستون فقرات وجود دارند منتقل ميشود. در يك سيستم ادرار با عملكرد عادي مغز پيامي را دريافت ميكند كه مثانه پر است زماني كه وضعيت اجتماعي مناسب باشد مغز به اين حس بوسيله ارسال پيام متقابل به ستون فقرات قسمتي كه كار كنترل مثانه را عهده دار است پاسخ ميدهد پيام به عضله هاي ديوار مثانه (detrusor ) ميگويد منبسط شوند كه بلافاصله در خروجي ادرار بنام sphincter اينكار انجام ميشود اين همكاري بين مغز و عضله باعث تخليه ادرار ميشود.
همانطور كه گفته شد ستون فقرات نقش اساسي در برقراري ارتباط بين مغز و سيستم ادرار دارد.
عمدتا دو نوع اختلال در عملكرد سيستم ادرار در بيماران ام اس وجود دارد يكي عدم توانايي نگهداري ادرار و ديگري تخليه نشدن ادرار. مشخص نيست چرا برخي از بيماران به يك نوع و ديگر بيماران به نوع ديگر اختلال در ادرار دچار ميشوند حتي برخي از بيماران به تركيبي از دو نوع اختلال ياد شده دچار ميشوند.
اشكال در تخليه ادرار زماني رخ ميدهد كه يك انقطاع (قطع شدگي) درمسير انتقال پيام مغز رخ ميدهد كه منجر به بي اختياري در انقباض عضله ديوار مثانه ميشود كه به آن فعاليت بيش از حد مثانه گفته ميشود كه در اثر آن بيمار مدام حس ميكند به دستشويي رفتن نياز دارد در صورتيكه اين وضعيت شديد باشد بيمار ممكن است دچار بي اختياري ادرار – نشت ادرار بدون اينكه اراده اي در انقباظ عضله هاي detrusor ها براي كنترل ادرار داشته باشد ميشود.

“سندرا” خواننده معروف و دوست داشتني آمريكايي تبار ميگويد : من مشكل مثانه دارم كه ديوانه ام كرده. روزهايي بوده اند كه به اين دليل هرگز از منزل خارج نشدم اما حالا با درمان مناسب (استفاده از داروهاي مناسب) مشكلم حل شده.

مشكل ديگر اختلال در سيستم ادرار مربوط به تخليه كم يا ناكامل مثانه است. در اين حالت بجاي هم آهنگي در كار بين عضله هاي مهم مثانه – sphincter (خروجي مثانه) وقتي كه detrusor (ديواره مثانه ) منبسط ميشود آزاد نميشود بنابر اين ادار به سختي جريان پيدا ميكند و باعث عدم تخليه كامل مثانه ميشود. ادرار باقي مانده در مثانه را “حجم مانده” مي نامند كه ميتواند باعث تحريك انقباض بيشتر مثانه شود. بيماران ام اس كه به اين نوع مشكل مثانه دچار هستند از اين شكايت ميكنند كه ادرارشان بطور كامل تخليه نمي شود برخي هم چيزي حس نمي كنند ولي ادرار در مثانه اشان باقي مانده است ۰ “حجم ادرار مانده” با انجام يك آزمايش ساده ميتواند مورد تائيد قرار گيرد. انجام اين آزمايش از آنجايي مهم است كه ادرار باقي مانده ميتواند منجر به ايجاد عفونت و درنتيجه گرفتاريهاي بيشتر مثل بدتر شدن تكرر و اضطرار در بيماران شود۰
بررسي كامل وضعيت مثانه بيمار بوسيله پزشك مجرب و همكاري بيمار مبتلا به ام اس ميتواند كليد موفقيت در غلبه بر اين مشكل باشد.

مديريت مشكلات مثانه از طريق دارو درماني

مديريت مشكلات مثانه در ام اس مشتمل بر دو مفهوم كليدي است : اول استفاده از سوند تميز بطور مرتب براي تخليه كامل ادرار. دوم دارو درماني براي مثانه هاي بيش از حد فعال كه قادر به نگهداري ادرار نبوده و اضرار و تكرر ادرار را موجب ميشوند

منبع : pezeshk.us
مث حس ی عشق تازه بودی
مث افسانه بی اندازه بودی ...
 تشکر شده توسط : SSA , najva , sargol , arezooo82 , grisha , بهرنگ , sange sabor , مریم شیمیست , coffeedot , آنا , glassheart
#2
نام مقاله/کتاب: مثانه پیش فعال در ام اس
زبان : انگلیسی
تعداد صفحات: 4 صفحه
نوع فایل: pdf

فکر کنم بیشتر برای کسانی که مثانه پیش فعال دارن و از این بابت رنج می برن یه توضیحاتی داده


.pdf   مثانه پیش فعال در ام اس.pdf (اندازه: 80.33 KB / تعداد دفعات دریافت: 63)
 تشکر شده توسط : Sina , pariya , nazaninn , mohammad.ali , sadaf
#3
حتما در خانواده، اطرافیان و دوستان کسانی را می‌شناسید که از تکرر ادراری مزمن رنج می‌برند.

در شرح حال این افراد ذکر می‌شود که چند ماه یا چند سال است مبتلا به تکرر ادراری هستند و پس از نوشیدن یک لیوان چای یا آب مجبورند چند بار به دستشویی بروند. مسافرت‌های طولانی با ماشین برای این افراد به‌علت نیاز به دستشویی سخت است. آنها با وجود رفتن به دستشویی باز احساس می‌کنند که ادرارشان کاملا تخلیه نشده است. تکرر ادرار اغلب در شب نیز گریبانگیر این افراد است و باعث می‌شود که چند بار از خواب بیدار شوند به‌طوری‌ که کیفیت خواب این افراد را تحت‌تأثیر قرار داده و در نهایت باعث تغییر کیفیت خلق این افراد می‌شود. دکتر حسین کرمی، متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص اندویورولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی در مورد این مشکل شایع بیشتر توضیح‌ می‌دهد:

* فرق تکرر ادراری با پرادراری چیست؟

فرق این دو مشکل در این است که در تکرر ادراری حجم ادرار کم ولی تعداد دفعات دفع ادراری زیاد است ولی در پرادراری فقط حجم ادراری زیاد است. به هر حال درصورتی‌که تکرر ادراری با سوزش و خون در ادرار همراه باشد باید سریع‌تر بررسی شود.

* به‌علت‌های این اختلال هم اشاره می‌کنید؟

عفونت‌های ادراری مزمن از جمله عفونت مزمن پروستات که اغلب افراد جوان و میانسال را درگیر می‌کند یکی از علت‌های تکرر ادراری است. این افراد اغلب از درد کمر و لگن به همراه تکرر و سوزش ادرار شاکی هستند که باید با تشخیص سریع تحت درمان پزشک متخصص ارولوژی قرار بگیرند.

* ضعیف شدن عملکرد کلیه‌ها هم می‌تواند یک علت باشد؟

بله همچنین بالا بودن قند خون هم در میان این علت‌ها مطرح است برای همین در هر بیمار با تکرر مزمن ادراری باید آزمایش ادرار و قند خون و آزمایش عملکرد کلیه‌ها انجام شود. علاوه بر این وجود انسداد در مجرای ادراری هم باعث جلوگیری از تخلیه کامل مثانه شده و باعث تحریک مثانه می‌شود. برای همین امروزه تنگی‌های پیش‌آبراه و بزرگی پروستات 2 عامل شایع تکرر ادراری مزمن در خانم‌ها با مکانیسم انسدادی مجراست.

* اختلال در عملکرد مثانه چطور؟

خب در این مورد باید گفت مثانه به‌عنوان یک منبع ذخیره ادراری در انسان است که در حالت طبیعی تا 500سی‌سی ادرار را می‌تواند در خود نگه‌دارد. در حالت طبیعی مثانه تدریجا با ادرار ترشح شده از کلیه‌ها پر می‌شود. پس از پر شدن احساس تخلیه ادراری به فرد دست داده و با رفتن به دستشویی با انقباض عضلات مثانه تخلیه ادرار انجام می‌شود.اما اگر به هر دلیلی
1 - مثانه متورم شود 2 - حجم مثانه و قابلیت اتساع و ذخیره‌سازی‌ آن تغییر بکند 3 - یا مثانه بیش‌فعال شود، باعث تکرر ادراری مزمن می‌شود.

* و علت‌های دیگر؟

پنجمین علت تکرر ادراری مزمن بیماری‌های سیستمیک است.
به‌عنوان مثال هر‌گونه آسیب به نخاع، دیسک‌های کمر، بیماری M.S، ضعیف شدن پمپاژ قلب و مصرف داروهای
ادرار آور و حاملگی نیز از عوامل تکرر ادراری مزمن هستند.

* علت مثانه پر کار چیست؟

علت‌های مختلفی در ایجاد مثانه پرکار دخالت دارند؛ استرس‌ها و هیجان‌های روحی مداوم مثانه را شدیدا تحریک‌پذیر می‌کند. انسدادهای پیش آبراه و بیماری‌هایی از قبیل M.S و دیگر ضایعات عصبی نخاع می‌توانند از علل دیگر مثانه‌های پرکار باشند. ولی در اغلب موارد علت آن نامعلوم و ناشناخته است.

* بهترین وسیله تشخیص اختلالات مزمن ادراری و مثانه بیش فعال چیست؟

امروزه نوار مثانه یا تست ارودینامیک بهترین وسیله تشخیص اختلالات مزمن ادراری است. روش انجام تست ارودینامیک یا نوار مثانه به این صورت است که بیمار به‌مدت یک ربع تا 20‌دقیقه روی تخت مخصوص قرار می‌گیرد و سوندها با ریلی به مجرای ادراری و مثانه وصل می‌شود و سپس با استفاده از دستگاه کامپیوتر و نرم افزار مخصوص آن صحت عملکرد مثانه و مجرا دقیقا بررسی می‌شود.

* در چه کسانی باید تست ارودینامیک یا نوار مثانه انجام شود؟‌

در کسانی که تکررهای ادراری طولانی دارند، عفونت‌های مقاوم به درمان در مجاری ادراری دارند، در تمام بیمارانی که بی‌اختیاری ادراری دارند، در بیماران با مثانه عصبی و بیماران با اختلالات ادراری مزمن به همراه بیماری عمومی از قبیل پارکینسون، M.S و ضایعات نخاعی و دیسک کمر، شب ادراری‌های طولانی تا سن بلوغ و بعد از آن، بیماران با برگشت ادرار از مثانه به کلیه‌ها که اگر با وجود درمان خوب نشده باشند.

* تکرر ادراری مزمن قابل درمان است؟

بله، با انجام آزمایش‌ها و عکس‌برداری و انجام نوار مثانه باید علت تکرر ادرار دقیقاً توسط پزشک تشخیص داده شود تا براساس علت ایجاد تکرر ادراری آن را درمان کرد.اگر علت تکرر ادرار عفونت پروستات باشد باید سریعا درمان شود.
همچنین اگر پروستات بزرگ شده باشد تنگی مجرا یا ورم مثانه وجود داشته باشد باید آنها را درمان کرد. درصورت وجود بیماری زمینه‌ای درمان و کنترل آن به کنترل تکرر ادرار کمک خواهد کرد. علاوه بر این امروزه با داروهای جدیدی که در بازار هستند مثانه پرکار یا بیش فعال کاملا قابل کنترل است. رفتار درمانی و ورزش عضلات لگنی نیز از دیگر موارد کمک‌کننده به کنترل تکرر ادراری است.
 تشکر شده توسط : Morteza , yaro , مبین , 7714 , SSA , parastoo joon , cly , zohaa , elham 66 , آنا
#4
حدود 3/2 بيماران MS دچار مشكلات ادراري هستند. مشكلات شايع٬ احتباس ادراري و تكرر ادرار است.
مشكل كنترل مثانه در افرادي كه مبتلا به m s هستند نسبتاً شايع است . شما ممكن است مجبور باشيد پزشكتان را در بيشتر از يك جلسه ملاقات كنيد تا اين مشكل را حل كند و ممكن است مجبور باشيد با يك متخصص نارسائيهاي مجراي ادراري مشورت كنيد.
اگر شما مشكل تكرار ادرار داريد يا برعكس بايستي بدون درنگ به پزشكتان مراجعه كنيد .
داروهايي در دسترس است كه مي تواند مشكل مثانه بيش از حد تحريك پذير را برطرف كند وداروهاي ديگر مي تواند به فعال كردن مثانه در زماني كه خالي است وبه نظر مي رسد در فعاليتش كندي دارد كمك كنند.
حضور m s بدون استفاده از داروي خاص براي دستگاه ادراري شما مشكلات زيادي بوجود مي آورد بنابراين سعي نداشته باشيد تا خودتان به تنهايي اين مشكل را برطرف كنيد . نگه داشتن طولاني مدت ادرار در مثانه اغلب عامل ايجاد عفونت ادراري مي باشد .

زمانيكه خارج از منزل مي رويد بايستي از محل توالت در مكانهاي عمومي مانند سالنهاي تئاتر ، رستورانها و فروشگاهها اطلاع داشته باشيد. اگر شما هميشه براي رفتن به توالت ضرورت فوري داريد احتمالاً نياز هست تا به پزشكتان مراجعه كنيد تا براي دست يافتن به عادات مناسب مثانه به شما كمك كند.
بعضي از افراد زماني كه با مشكلات تكرر ادرار يا عدم كنترل مثانه مواجه مي شوند . به ندرت چيزي مي نوشند . اين مسئله خطرناك است زيرا كليه ها براي اينكه به طور موثر وظيفه خود را كه حذف مواد دفعي است انجام دهند نياز به مصرف تقريباً دو ليتر مايع دارند.
راه حل ، برنامه ريزي براي مصرف مايعات مي باشد. قبل از خروج از منزل يا خوابيدن ، حجم زيادي از مايعات مصرف نكنيد . از طرف ديگر ، مقدار كل مايعي كه گفته شد بايستي به راحتي در طول مدت زمان زيادتري تقسيم و مصرف شود.

عمدتا دو نوع اختلال در عملکرد سیستم ادرار در بیماران ام اس وجود دارد:

یکی عدم توانایی نگهداری ادرار و دیگری تخلیه نشدن ادرار. مشخص نیست چرا برخی از بیماران به یک نوع و دیگر بیماران به نوع دیگر اختلال در ادرار دچار میشوند حتی برخی از بیماران به ترکیبی از دو نوع اختلال یاد شده دچار میشوند.

اشکال در تخلیه ادرار زمانی رخ میدهد که یک انقطاع (قطع شدگی) درمسیر انتقال پیام مغز رخ میدهد که منجر به بی اختیاری در انقباض عضله دیوار مثانه میشود که به آن فعالیت بیش از حد مثانه گفته میشود که در اثر آن بیمار مدام حس میکند به دستشویی رفتن نیاز دارد در صورتیکه این وضعیت شدید باشد بیمار ممکن است دچار بی اختیاری ادرار – نشت ادرار بدون اینکه اراده ای در انقباظ عضله های detrusor ها برای کنترل ادرار داشته باشد میشود.

مشکل دیگر اختلال در سیستم ادرار مربوط به تخلیه کم یا ناکامل مثانه است. در این حالت بجای هم آهنگی در کار بین عضله های مهم مثانه – sphincter (خروجی مثانه) وقتی که detrusor (دیواره مثانه ) منبسط میشود آزاد نمیشود بنابر این ادار به سختی جریان پیدا میکند و باعث عدم تخلیه کامل مثانه میشود. ادرار باقی مانده در مثانه را "حجم مانده" می نامند که میتواند باعث تحریک انقباض بیشتر مثانه شود. بیماران ام اس که به این نوع مشکل مثانه دچار هستند از این شکایت میکنند که ادرارشان بطور کامل تخلیه نمی شود برخی هم چیزی حس نمی کنند ولی ادرار در مثانه اشان باقی مانده است 0 "حجم ادرار مانده" با انجام یک آزمایش ساده میتواند مورد تائید قرار گیرد. انجام این آزمایش از آنجایی مهم است که ادرار باقی مانده میتواند منجر به ایجاد عفونت و درنتیجه گرفتاریهای بیشتر مثل بدتر شدن تکرر و اضطرار در بیماران شود.
مدیریت مشکلات مثانه در ام اس مشتمل بر دو مفهوم کلیدی است : اول استفاده از سوند تمیز بطور مرتب برای تخلیه کامل ادرار. دوم دارو درمانی برای مثانه های بیش از حد فعال که قادر به نگهداری ادرار نبوده و اضرار و تکرر ادرار را موجب میشوند.

داروهایی که اغلب استفاده میشود:

آكسي بوتينين
آكسي بوتينين به كاهش گرفتگي عضله ها و اضطرار در ادرار كمك ميكند. آكسي بوتينين باعث خشكي دهان مي شود زيرا پيامهاي كنترل ادرار غدد بزاق را نيز تحت تاثير قرار مي دهند يعني اينكه با استفاده از اين دارو ممكن است ساير علائم ام اس بدتر شوند به همين جهت برخي بيماران راههاي ديگر درمان را ترجيح ميدهند.

Imipramine
ايمی پرامین عمدتا براي درمان افسردگي بكار ميرود اگر چه استفاده اصلي آن در ام اس درمان علائم مثانه است كه شامل تكرر و بي اختياري اورژانسي ( اين حالت زماني است كه بيمار حس ميكند بايد به فوريت به دستشويي برود ولي قبل از رسيدن به دستشويي دچار بي اختياري ميشود) است ضمن اينكه گاها براي درمان درد در بيماران ام اس نيز از اين دارو استفاده ميشود0 گاهي اوقات اين دارو را همراه با آكسي بوتينين تجويز ميكنند. در صورتي كه قبل از خواب از اين دارو استفاده شود ميتواند به كاهش مشكل بيخوابي كمك كند.

Tolterodin
از اين دارو براي درمان گرفتگي عضله مثانه كه باعث تكرر ادرار يا بي اختياري اورژانسي ناشي از اضطرار مي شود استفاده ميگردد. نحوه كاركرد دارو به اين شكل است كه باعث كاهش انقباض عضله مثانه مي شود. Tolterodine نسبت به آكسي بوتينين آثار جانبي كمتري دارد اما از آكسي بوتينين گران تر است. بيماران در استفاده از اين دارو بايد دقت زيادي داشته باشند و دقيقا همان مقداري كه دكتر دستورداده مصرف نمايند زيرا مصرف زيادتر آن آثار معكوس دارد شكل extended release (آرام رهش ) آن نيز موجود است

همواره متخصص درمان خود را در جريان داروهائيكه مصرف ميكنيد قرار دهيد زيرا انواع داروها ميتوانند نسبت به هم واكنش ايجاد كنند.
 تشکر شده توسط : Prime , نازلی , havaars , warrior , najva , هانیه , nazanin , maya , MFhealth , roya7116 , آرمین , sadaf , shafagostar , AVID2000 , شفا یافته , Hasty , happy , فرناز , parisa2011 , رنگین کمان , حسین علی , nahid , nead , arezooo82 , neda.n , SSA , زهرا59 , غزل , شهرزاد , مینا ح , niloufar , بهرنگ , spring , mojdeh4398 , zenith , آقا صادق , kaveh_plus , ghazallll , خدا , hadisss , موفقیت , sange sabor , نرگس طلا , مریم شیمیست , آنا
#5


- چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟
- با وجود احساس شدید نیاز به ادرار کردن، مقدار کمی ادرار دفع می‌شود.
- تکّرر ادرار، سوزش ادرار، درد، یا ناراحتی همراه با احساس دفع ادرار است.

- احساس دفع ادرار نشانهٔ چیست؟
اجبار به دفع ادرار مانند خواب‌آلودگی یا گرسنگی است. ولی گاهی فشار وادار به رفتن به دستشوییتان می‌کند اما ادراری دفع نمی‌شود یا بسیار کم است. معمولاً چیزی مانع جریان ادرار شده یا مجرای ادرار را تحریک کرده است.
در حالت عادی، دستور تخلیه با اجازهٔ مثانه صادر می‌شود که یک کیسهٔ تو خالی است و ادرار از کلیه‌ها به آن می‌ریزد. وقتی مثانه پر شود، پیامی به مغز می‌فرستد تا دستور تخلیه ادرار بدهد.
اما بعضی تحریک‌کننده‌ها می‌توانند مثانه را گول بزنند. الکل، نوشیدنی‌های کافئین‌دار مثل قهوه و چای مثانه را تحریک می‌کنند.
تنش یا اضطراب هم شبکهٔ عصبی را گمراه کرده و ممکن است احساس نیاز به دفع ادرار را القا کند.
عفونت‌ها هم مجاری ادراری را تحریک کرده و از علل شایع احساس دفع ادرار هستند. عفونت چه کلیه را گرفتار کند یا مثانه، میزراه، مهبل، یا پروستات، به هر حال، یا تولید ادرار را تحریک می‌کنند یا احساس نیاز به دفع آن را. عفونت‌ها سوزش ادرار هم دارند. یک عفونت کمتر شناخته شده به نام التهاب بینابینی مثانه احساس تقریباً مداوم نیاز به دفع ادرار را همراه با درد و ناراحتی به‌وجود می‌آورد.
یبوست هم می‌تواند جریان ادرار را بند آورد. راست روده مجاور مثانه است. گاهی نیاز به ادرار کردن دارید، ولی پر بودن راست روده مانع دفع آن می‌شود.
سنگ کلیه، سنگ مثانه، و بزرگ شدن پروستات هم جریان ادرار را بند می‌آورند. در این حالت، مثانه کاملاً تخلیه نشده و زود دوباره پر می‌شود. اگر این مشکل درمان نشود، دفع ادرار بسیار سخت شده و بی‌اختیاری را به‌دنبال دارد.

- درمان احساس رفع ادرار
اگر قرار باشد با هر احساس دفع ادرار به دستشوئی بروید، به‌زودی حجم مثانه را کوچک کرده و احساس دفع را بیشتر خواهید کرد. بنابراین، باید راه حل دیگری پیدا کرد.
خود را شل کنید. گرچه عجیب به‌نظر می‌رسد، ولی وقتی فشار دفع ادرار دارید، سعی در مقاومت با آن نکنید. در عوض خود را شل کنید. با این کار فشار انقباضی ماهیچه‌های روی مثانه را برداشته و از احساس فشار آن می‌کاهید. وقتی احساس دفع می‌کنید، بنشینید و با چشمان بسته چند نفس عمیق بکشید. اما مواظب باشید ماهیچه‌های لگن را که مسئول جلوگیری از بی‌اختیاری ادرار هستند شل نکنید.
اسفنکتر را محکم کنید. همان پیامی که اسفنکترهای لگنی را محکم می‌کند، مثانه را هم شل می‌کند. ظرف یک دقیقه احساس دفع ادرار موقتاً برطرف می‌شود.
یادداشت کنید. با یادداشت کردن آنچه که می‌خورید و زمان احساس دفع ادرار می‌توانید خوارکی‌هائی را که باعث احساس فشار می‌شوند پیدا کرده و آنها را از برنامهٔ غذائی حذف کنید یا کمتر بخورید.
عفونت را درمان کنید. خوردن آنتی‌بیوتیک‌ به مدت چند روز عفونتی را که احتمالاً باعث احساس دفع ادرار شده است برطرف می‌کند. پزشک آنتی‌بیوتیک لازم و مقدار مصرف آن را تجویز می‌کند.

اگر بدانيد مردم چقــدر به ندرت فکـر مي کنند
هيچ گاه از اينکه درباره ي شما چه فکـر مي کنند
نگــران نمــي شويــد . . .
 تشکر شده توسط : seyyed reza , parastoo joon , cly
#6
چطور بی‌اختیاری ادراری را کنترل کنیم؟


[تصویر:  doctor2.jpg]

بی‌اختیاری ادراری به معنای ناتوانی در کنترل میل به ادرار کردن است. این عارضه معمولا با افزایش سن ممکن است بروز کند.

این‌ها روش‌های بالقوه برای کنترل کردن بی‌اختیاری اداری هستند:

• انجام ورزش‌هایی که عضلات کف لگن را تقویت می‌کنند.
• رفتن به دستشویی به طور منظم در زمان‌های معین که می‌تواند به توانایی نگهداری ادرار در مثانه کمک کند.
• کاهش دادن وزن و ترک کردن سیگار.
•اجتناب از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار.
•مصرف داروهای طراحی‌شده به پیشگیری از بی‌اختیاری ادراری.
• به کار بردن تحریک الکتریکی بر روی اعصاب موثر بر کنترل مثانه.
• تمرین تکنیک‌های بیوفیدبک (پسخوراند زیستی).
•جراحی کردن، اگر سایر روش‌ها موفقیت‌آمیز نباشد
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : هاجی , zenith
#7
« شما می توانید ........ »

مشکلات ادراری


چهارشنبه 19 مهر 1391

علائمی که در رابطه با کنترل ادرار حادث میشوند می توانند بسیار آزار دهنده و مزاحم باشند. این علائم در برخی ( نه همه ) از عزیزان مبتلا به ام اس بروز می کنند. ممکن است در اوائل بیماری و یا بصورت ویروس ظاهر شوند . هر وقت که ظاهر شوند نگرانی های ناشی ازآنها ، ممکن است باعث شوند فرد ترجیح دهد از منزل خارج نشود و فعالیت های خارج خانه را به تعویق اندازد.
اما شما می توانید علائم ادراری خود را مدیریت کنید.

قدم اول ......

اولین کار این است که به محض بروز مشکل ادراری پزشک خود را در جریان آنها قرار دهید.
در این خصوص هرگونه خجالت ،ملاحظه و یا رودر بایستی ممنوع!

این مشکلات به اشکال ذیل ممکن است بروز نماید:
احساس فوریت در دفع ادرار ، افزایش دفعات ادرار کردن ، لیک ادرار(ترشح ادرار) و بی اختیاری کامل ادرار .
مانند سایر علائم ام اس ،وقوع و شدت این علائم در افراد مختلف بسیار متفاوت است اما در کنار پزشک معالجتان می توانید راه حل های مناسب دارویی و غیر دارویی برای آنها بیابید.

قدم دوم ....

ممکن است اولین فکری که به نظرتان می رسد کم کردن مایعات دریافتی باشد.

هرگز این کار را نکنید ، چرا که ممکن است منجر به مشکلات جدی شود. در واقع شما احتیاج به
نوشیدن 8-6 لیوان آب در هر شبانه روز دارید.

قدم سوم ....

خوردن مایعات را برنامه ریزی کنید . 8-6 لیوان آب مورد نیاز را در 4-3 زمان گوناگون
دریافت کنید این زمانها را برای خود مشخص کنید و به این ترتیب ،می توانید 2-1 ساعت پس از
خوردن آب ، برای رفتن به دستشویی اقدام کنید.( با برنامه ریزی )

قدم چهارم ...

برای رفتن به دستشویی برنامه ریزی کنید . هر 4-2 ساعت چه احساس نیاز داشتن و یا نداشتن
به دستشویی بروید. شما می توانید این برنامه را با برنامه نوشیدن آبتان منطبق نمائید.

قدم پنجم ....

نوشیدنی های حاوی کافئین را (قهوه ،چای،سودا و الکل ) در رژیم غذایی خود حذف یا محدود کنید.

در صورت ادامه مشکلات . ملاحظات پزشکی، زیرنظر پزشک معالج لازم میشود.


منبع انجمن ام اس ایران


ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : mysis , spring , یه غریبه , هاجی , sargol
#8




اختلالات ادراری

عمل مثانه توسط سیستم عصبی پیچیده ای کنترل میشود که ممکن است در جریان برخی بیماریها از جمله بیماری MS آسیب ببیند . این آسیب ممکن است به گونه ای باشد که باعث شود مثانه دچار نوعی به اصطلاح "پرکاری" شود.

پرکاری مثانه سبب میشود که فرد با فواصل کم ، نیاز به دفع ادرار پیدا کند و در هر بار ، احساس فوریت در دفع داشته باشد و اگر دسترسی به توالت وجود نداشته باشد ، ممکن است دچار بی اختیاری شود.

از طرف دیگر آسیب ممکن است به گونه ای باشد که فرد نتواند مثانه خود را به طور کامل تخلیه کند. دراین صورت بتدریج که حجم ادرار جمع شده در مثانه افزایش یابد ، منجر به دفع بی اختیار ادرار شود.

در برخی موارد هم هردو مشکل فوق به طور همزمان وجود دارد.

باید توجه داشت که مشکلات ادراری از مشکلات شایع جامعه میباشد و علل بسیار متنوعی به غیر از بیماری MS می تواند داشته باشد.

اجرای توصیه های زیر میتواند در حل مشکلات ادراری به شما کمک نماید.

- سعی کنید از نظر فیزیکی ، بدنی متناسب داشته باشید و فعال باشید.

- یبوست را درصورت وجود ، درمان کنید .

- ازاین عادت که به دفعات زیاد برای دفع ادرار اقدام کنید ،پرهیز نمائید( درمقابل این احساس مقاومت کنید)

- از نوشیدنی های حاوی کافئین پرهیزکنید ( قهوه،چای بخصوص اگر غلیظ باشد)

- " برنامه آموزش مثانه " می تواند در کنترل عمل مثانه به شما کمک کند

- درصورت بروز علائم ادراری به صورت افزایش دفعات دفع ادرار ، احساس فوریت در دفع ادرار ، بی اختیاری ادرار، سوزش ادرار و اشکال در تخلیه ادرار ، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا وجود عفونت ادراری درشما بررسی شود.

- پزشک شما ممکن است برای تشخیص دقیق ،آزمایش ادرار،سونوگرافی کلیه ها و مثانه یا نوار مثانه درخواست نماید.

- موثرترین داروها دردرمان علائم ادراری ( پس از رد عفونت های ادراری) تولترودین و اکسی بوتی نین هستند که حتماً لازم است با توجه به نوع اختلال کار مثانه شما و نتیجه سونوگرافی شما تجویز شود.

- درمواردی که مثانه بطور کامل تخلیه نمی شود لازم است از برنامه " سونداژمتناوب " استفاده کرد.

- تزریق سم بوتولینوم داخل مثانه ،درمانی است که فعلاً در دست تحقیق است .

لازم است توجه دوستان را به این موضوع مهم جلب نمائیم که اختلالات ادراری آنقدر اهمیت دارد که توجه مداوم بیمار و پزشک را ایجاب می کند.

لازم است بیماران عزیز ،به دور از هرگونه رودر بایستی وشرم ، علائم خود را با پزشک معالج مطرح نمایند تا بررسی های لازم تشخیص و درمانی ، انجام گیرد.

در صورتی که مشکلات ادراری حل نشده باقی بمانند، ممکن است به عوارض ناگواری مانند عفونت کلیه ، نارسایی کلیه و سنگ های ادراری منجر شوند.


اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : هاجی , kohedard
#9
بی‌اختیاری ادرار مشکل اعصاب خردکن هزاران نفر در ایران است! این بیماری می‌تواند زندگی شخصی، کاری و حتی ورزش کردن و تفریح‌تان را مختل کند، چراکه هر لحظه ممکن است اختیار خود را از دست بدهید و آبروریزی شود! این بیماری در آقایان نیز دیده می‌شود اما آمار ابتلا به آن در خانم‌ها دوبرابر است. تحقیقات نشان می‌دهد تقریبا نیمی از زنان مسن به آن مبتلا می‌شوند. اما خبر خوب این است که می‌توان این مشکل را درمان و از ایجاد آن پیشگیری كرد.

مثانه چگونه کار می‌کند؟

کنترل مثانه چیزی بیشتر از نگهداری ادرار تا رسیدن به دستشویی است. این عمل به سادگی انجام نمی‌شود بلکه به کار تعدادی از عضلات و اعصاب در بدن بستگی دارد. قسمت اعظم سیستم کنترل کننده مثانه، داخل لگن قرار دارد. (یعنی منطقه‌‌‌ای از شکم که بین قسمت فوقانی استخوان‌های ران و زیر باسن قرار دارد). مثانه یک عضو عضلانی بادکنک شکل است. وقتی که ادرار می‌کنید، عضلات مثانه منقبض شده و باعث فشرده شدن مثانه و خروج ادرار می‌شود. عضلات دیگری نیز به کنترل مثانه کمک می‌کنند. 2 حلقه عضلانی به نام اسفنکتر، اطراف لوله‌ای که ادرار را به بیرون هدایت می‌کند قرار دارد. این لوله را مجرای ادرار می‌نامند. عضلات اسفنکتر با فشردن مجرای ادرار مانع از خروج آن از بدن می‌شوند. عضلات کف لگن، حالب‌ها، راست‌روده و مثانه را در محل خود نگه می‌دارند اما بیشتر به بسته باقی ماندن مجرای ادرار کمک می‌کنند. وقتی که مثانه پر می‌شود، اعصاب مثانه سبب آگاهی سیستم عصبی از پر شدن آن می‌شود و احساس دفع ادرار به شما دست می‌دهد. هنگام تخليه ‌سیستم عصبی پیام‌هایی به عضلات اسفنکتر و عضلات کف لگن می‌فرستد که سبب شل شدن آنها می‌شود. همچنین به عضلات مثانه دستور می‌دهد منقبض و فشرده‌ شده و سبب خروج ادرار از مثانه شوند. بی‌اختیاری هنگامی رخ می‌دهد که عضلات مثانه ناگهان منقبض شده یا عضلات مجرای ادرار ناگهان شل شود.

اگر هنگام خنده، سرفه و عطسه لکه ادرار می‌بینید!

اگر هنگام خندیدن، سرفه، عطسه، دویدن یا بلند کردن اشیاي سنگین متوجه یک لکه کوچک از ادرار می‌شوید به بی‌اختیاری فشاری مبتلا هستید. این نوع بی‌اختیاری در میان خانم‌های جوان شایع‌تر است. این مشکل زمانی پیش می‌آید که عضلات و بافت‌های حمایت‌کننده مثانه ضعیف می‌شوند. در این صورت وقتی روی مثانه فشار وارد می‌شود دریچه آن باز شده و مقداری ادرار خارج می‌شود. حتی فشار جزئی ناشی از سرفه یا خنده هم برای خروج مقدار کمی از ادرار کافی است. چند دلیل برای ضعیف شدن این عضلات وجود دارد. برای مثال افزایش وزن، صدمات ورزشی، بارداری و زایمان طبیعی می‌توانند باعث کشش و آسیب این عضلات شوند.

اگر ناگهان کنترل خود را از دست می‌دهید!

اگر به طور ناگهانی حس می‌کنید مثانه‌تان به‌شدت پر شده و تا قبل از رسیدن به دستشویی اختیارتان را از دست می‌دهید به بی‌اختیاری اورژانسی مبتلا هستید. این حس ناگهانی ممکن است با صدای شرشر آب یا نوشیدن مایعات یا اصلا بی‌دلیل ایجاد شود. در این نوع بی‌اختیاری معمولا مقدار زیادی ادرار خارج می‌شود. این بیماری باعث می‌شود حتی مواقعی که مثانه‌تان خالی است هم حس استرس داشته باشید و چندین‌بار به دستشویی بروید. این نوع بی‌اختیاری معمولا به‌دلیل اسپاسم ماهیچه‌های مثانه ایجاد می‌شود. این اسپاسم‌ها نیز خود به دلیل صدمات عصبی یا ماهیچه‌ای رخ می‌دهد. در برخی موارد این آسیب‌ها بر اثر حساسیت مثانه به دنبال عفونت‌ها و تورم‌ها یا انواع سکته ایجاد می‌شود. پرکاری مثانه نیز درست مانند بی‌اختیاری اورژانسی است با این تفاوت که افراد مبتلا به آن می‌توانند تا رسیدن به دستشویی خود را نگه دارند اما با این حال حس نیاز به دستشویی ناگهانی زندگی آنها را نیز مختل می‌کند.

این داروها مشکل را تشدید می‌کنند

داروهای مختلفی وجود دارد که می‌تواند بي‌اختياري ادرار را تشدید کند. مصرف برخی داروهای پایین‌آورنده فشارخون در خانم‌ها باعث می‌شود ماهیچه‌های مثانه شل شود درنتیجه فرد دچار بي‌اختياري ادرار می‌شود. از طرف دیگر برخی داروهای ضدافسردگی می‌تواند بي‌اختياري را بهبود بخشد اما برخی دیگر آن را تشدید می‌کند. داروهای مدر یا دیورتیک‌ها نیز با افزایش میزان ادرار باعث تشدید بي‌اختياري می‌شود.

اول نوع را تشخیص بدهید

اولین مرحله برای مبارزه با بي‌اختياري ادرار تشخیص نوع آن است. پزشک از شما درباره تاریخچه بیماری‌های‌تان سؤال می‌کند و برای تشخیص عفونت‌های ادراری احتمالی برای‌تان یک آزمایش ادرار مي‌نويسد. ممکن است حتی از شما بخواهد بایستید و سرفه کنید تا بتواند از این طریق احتمال بي‌اختياري فشاری را رد یا تایید کند. همچنین ممکن است از شما درخواست کند یک دفترچه یادداشت روزانه تهیه کنید و در آن تعداد دفعات دفع ادرار و لکه‌های ادراری و میزان مایعاتی که در روز می‌نوشید را ثبت کنید. برای تشخیص علت بي‌اختياري ادرار چندین آزمایش وجود دارد. تصاویر سونوگرافی می‌تواند عملکرد مثانه و مجرای خروجی ادرار را هنگام دفع، سرفه یا سایر فعالیت‌ها نشان دهد. آزمایش با استفاده از پد مخصوص نیز مشخص می‌کند در طول روز چقدر دفع ادرار دارید.

مثانه‌تان را تربیت کنید!

تربیت مثانه هم درمورد بي‌اختياري فشاری و هم اورژانسی کاربرد دارد. برای شروع یک نمودار رسم کنید و زمان‌هایی که در دستشویی ادرار می‌کنید و زمان‌هایی که ادرار از شما می‌ریزد، یادداشت کنید. بعد از مدتی با مشاهده الگوی به دست آمده از این نمودار متوجه خواهید شد چه زمان‌هایی به دستشویی بروید تا از نشت ادرار جلوگیری کنید.

فرشته نجات خانم‌ها!

از آنجایی که بي‌اختياري فشاری به دلیل ضعف عضلات لگن ایجاد می‌شود بهترین راه حل، تقویت عضلات اطراف دریچه مجرای ادراری است. ورزش «کگل» می‌تواند در این زمینه بسیار کمک‌کننده باشد. برای این کار باید عضلاتی که به کمک آنها جریان ادرار را قطع می‌کنید به داخل جمع کنید درست مانند وقتی که سعی می‌کنید ادرار خود را نگه دارید 10 ثانیه در این حالت باقی بمانید و بعد عضلات را رها کنید. روزی 3 تا 4 بار این حرکت را انجام دهید. هرچه این عضلات قوی‌تر شوند کنترل شما روی مثانه‌تان بیشتر خواهد شد. با استفاده از بیوفیدبک نیز می‌توان درمورد فعالیت مثانه و عضلات لگن اطلاعات دقیقی کسب کرد. هرچه با این فعالیت‌ها بیشتر آشنا می‌شوید راحت‌تر می‌توانید آنها را کنترل کنید. بیوفیدبک روشی درمانی است که با به‌کارگیری ابزارهای الکترونیکی، اطلاعاتی را در مورد اعصاب و عضلات و فعالیت‌های خودمختار بدن اندازه‌گیری و پردازش می‌کند و در قالب فیدبک صوتی یا تصویری به بیمار و پزشک معالج وی نشان می‌دهد. این روش معمولا در ترکیب با تمرینات کگل استفاده می‌شود.

پزشک برای‌تان جراحی تجویز کرده؟

جراحی مربوط به بي‌اختياري فشاری ادرار یک عمل سرپایی محسوب می‌شود. یکی از گزینه‌ها برای این کار قرار دادن مثانه در «اسلینگ» است. اسلینگ بافتی است که موجب بالا نگه داشتن مثانه و جلوگیری از خروج ناگهانی ادرار می‌شود. گزینه دیگر بالاکشیدن مثانه بدون استفاده از «اسلینگ» است. درمورد بیماران مبتلا به بي‌اختياري اورژانسی نیز برای افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی مثانه می‌توان عمل جراحی انجام داد یا وسیله‌ای را در بدن قرار داد که انقباض مثانه را با سیگنال‌های الکتریکی کنترل می‌کند. برخی افراد ترجیح می‌دهند تا فرارسیدن زمان جراحی یا اثرگذاری داروها به طور موقت از پوشک‌ها و لباس‌های زیر مخصوص بي‌اختياري ادرار استفاده کنند اما برخی دیگر این محصولات را یک گزینه دائمی به حساب می‌آورند و حاضر نمی‌شوند زیر تیغ جراحی بروند. این محصولات را می‌توان به راحتی از داروخانه‌ها و فروشگاه‌های لوازم پزشکی تهیه كرد.

پیشگیری مقدم بر درمان

برای کاهش خطر ابتلا به بي‌اختياري ادرار راه‌های مختلفی وجود دارد. حفظ وزن مناسب و انجام تمرینات کگل در صدر این فهرست قرار دارند. اگر سیگاری هستید هرچه سریع‌تر آن را ترک کنید. سیگار کشیدن می‌تواند منجر به سرفه‌های مزمن شود. این سرفه‌ها در نهایت به مثانه فشار می‌آورد و باعث نشت ادرار می‌شود. از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های خاصی که موجب تشدید این مشکل می‌شود، خودداری کنید. برای مثال اگر می‌دانید در طول روز با نوشیدن بیشتر از 2 فنجان قهوه یا چای ادرارتان را نمی‌توانید کنترل کنید، پس یک فنجان بنوشید یا اصلا از نوشیدن آن صرف‌نظر کنید. غذاهای حاوی فیبر بالا مصرف کنید زیرا فیبر باعث جلوگیری از یبوست می‌شود. یبوست یکی از عوامل خطر برای بی‌اختیاری ادرار است.

همیشه سختترین نمایش به بهترین بازیگر تعلق داره شاکی سختیهای دنیا نباش شاید تو بهترین بازیگر خدایی....!!!!!!!!!love28                                                        
                                         
 تشکر شده توسط : melody , earth , محبوب64 , طلایه , shahrzad.s , Narges , omid , PAYA , hadisss , آرزو , hania , spring , SSA , رامنا , مینا ح
#10
[quote='هاجی' pid='102063' dateline='1313499115']
حدود 3/2 بيماران MS دچار مشكلات ادراري هستند. مشكلات شايع٬ احتباس ادراري و تكرر ادرار است.
مشكل كنترل مثانه در افرادي كه مبتلا به m s هستند نسبتاً شايع است . شما ممكن است مجبور باشيد پزشكتان را در بيشتر از يك جلسه ملاقات كنيد تا اين مشكل را حل كند و ممكن است مجبور باشيد با يك متخصص نارسائيهاي مجراي ادراري مشورت كنيد.
اگر شما مشكل تكرار ادرار داريد يا برعكس بايستي بدون درنگ به پزشكتان مراجعه كنيد .
داروهايي در دسترس است كه مي تواند مشكل مثانه بيش از حد تحريك پذير را برطرف كند وداروهاي ديگر مي تواند به فعال كردن مثانه در زماني كه خالي است وبه نظر مي رسد در فعاليتش كندي دارد كمك كنند.
حضور m s بدون استفاده از داروي خاص براي دستگاه ادراري شما مشكلات زيادي بوجود مي آورد بنابراين سعي نداشته باشيد تا خودتان به تنهايي اين مشكل را برطرف كنيد . نگه داشتن طولاني مدت ادرار در مثانه اغلب عامل ايجاد عفونت ادراري مي باشد .

زمانيكه خارج از منزل مي رويد بايستي از محل توالت در مكانهاي عمومي مانند سالنهاي تئاتر ، رستورانها و فروشگاهها اطلاع داشته باشيد. اگر شما هميشه براي رفتن به توالت ضرورت فوري داريد احتمالاً نياز هست تا به پزشكتان مراجعه كنيد تا براي دست يافتن به عادات مناسب مثانه به شما كمك كند.
بعضي از افراد زماني كه با مشكلات تكرر ادرار يا عدم كنترل مثانه مواجه مي شوند . به ندرت چيزي مي نوشند . اين مسئله خطرناك است زيرا كليه ها براي اينكه به طور موثر وظيفه خود را كه حذف مواد دفعي است انجام دهند نياز به مصرف تقريباً دو ليتر مايع دارند.
راه حل ، برنامه ريزي براي مصرف مايعات مي باشد. قبل از خروج از منزل يا خوابيدن ، حجم زيادي از مايعات مصرف نكنيد . از طرف ديگر ، مقدار كل مايعي كه گفته شد بايستي به راحتي در طول مدت زمان زيادتري تقسيم و مصرف شود.

عمدتا دو نوع اختلال در عملکرد سیستم ادرار در بیماران ام اس وجود دارد:

یکی عدم توانایی نگهداری ادرار و دیگری تخلیه نشدن ادرار. مشخص نیست چرا برخی از بیماران به یک نوع و دیگر بیماران به نوع دیگر اختلال در ادرار دچار میشوند حتی برخی از بیماران به ترکیبی از دو نوع اختلال یاد شده دچار میشوند.

اشکال در تخلیه ادرار زمانی رخ میدهد که یک انقطاع (قطع شدگی) درمسیر انتقال پیام مغز رخ میدهد که منجر به بی اختیاری در انقباض عضله دیوار مثانه میشود که به آن فعالیت بیش از حد مثانه گفته میشود که در اثر آن بیمار مدام حس میکند به دستشویی رفتن نیاز دارد در صورتیکه این وضعیت شدید باشد بیمار ممکن است دچار بی اختیاری ادرار – نشت ادرار بدون اینکه اراده ای در انقباظ عضله های detrusor ها برای کنترل ادرار داشته باشد میشود.

مشکل دیگر اختلال در سیستم ادرار مربوط به تخلیه کم یا ناکامل مثانه است. در این حالت بجای هم آهنگی در کار بین عضله های مهم مثانه – sphincter (خروجی مثانه) وقتی که detrusor (دیواره مثانه ) منبسط میشود آزاد نمیشود بنابر این ادار به سختی جریان پیدا میکند و باعث عدم تخلیه کامل مثانه میشود. ادرار باقی مانده در مثانه را "حجم مانده" می نامند که میتواند باعث تحریک انقباض بیشتر مثانه شود. بیماران ام اس که به این نوع مشکل مثانه دچار هستند از این شکایت میکنند که ادرارشان بطور کامل تخلیه نمی شود برخی هم چیزی حس نمی کنند ولی ادرار در مثانه اشان باقی مانده است 0 "حجم ادرار مانده" با انجام یک آزمایش ساده میتواند مورد تائید قرار گیرد. انجام این آزمایش از آنجایی مهم است که ادرار باقی مانده میتواند منجر به ایجاد عفونت و درنتیجه گرفتاریهای بیشتر مثل بدتر شدن تکرر و اضطرار در بیماران شود.
مدیریت مشکلات مثانه در ام اس مشتمل بر دو مفهوم کلیدی است : اول استفاده از سوند تمیز بطور مرتب برای تخلیه کامل ادرار. دوم دارو درمانی برای مثانه های بیش از حد فعال که قادر به نگهداری ادرار نبوده و اضرار و تکرر ادرار را موجب میشوند.

داروهایی که اغلب استفاده میشود:

آكسي بوتينين
آكسي بوتينين به كاهش گرفتگي عضله ها و اضطرار در ادرار كمك ميكند. آكسي بوتينين باعث خشكي دهان مي شود زيرا پيامهاي كنترل ادرار غدد بزاق را نيز تحت تاثير قرار مي دهند يعني اينكه با استفاده از اين دارو ممكن است ساير علائم ام اس بدتر شوند به همين جهت برخي بيماران راههاي ديگر درمان را ترجيح ميدهند.

Imipramine
ايمی پرامین عمدتا براي درمان افسردگي بكار ميرود اگر چه استفاده اصلي آن در ام اس درمان علائم مثانه است كه شامل تكرر و بي اختياري اورژانسي ( اين حالت زماني است كه بيمار حس ميكند بايد به فوريت به دستشويي برود ولي قبل از رسيدن به دستشويي دچار بي اختياري ميشود) است ضمن اينكه گاها براي درمان درد در بيماران ام اس نيز از اين دارو استفاده ميشود0 گاهي اوقات اين دارو را همراه با آكسي بوتينين تجويز ميكنند. در صورتي كه قبل از خواب از اين دارو استفاده شود ميتواند به كاهش مشكل بيخوابي كمك كند.

Tolterodin
از اين دارو براي درمان گرفتگي عضله مثانه كه باعث تكرر ادرار يا بي اختياري اورژانسي ناشي از اضطرار مي شود استفاده ميگردد. نحوه كاركرد دارو به اين شكل است كه باعث كاهش انقباض عضله مثانه مي شود. Tolterodine نسبت به آكسي بوتينين آثار جانبي كمتري دارد اما از آكسي بوتينين گران تر است. بيماران در استفاده از اين دارو بايد دقت زيادي داشته باشند و دقيقا همان مقداري كه دكتر دستورداده مصرف نمايند زيرا مصرف زيادتر آن آثار معكوس دارد شكل extended release (آرام رهش ) آن نيز موجود است

همواره متخصص درمان خود را در جريان داروهائيكه مصرف ميكنيد قرار دهيد زيرا انواع داروها ميتوانند نسبت به هم واكنش ايجاد كنند.
[/qu


آیا Tolterodine در ایران وجود داره یا پیدا می شه؟
این قافله عمر عجب می گذرد
دریاب دمی که با طرب می گذرد
ساقی غم فردای حریفان چه خوری
پیش آر پیاله را که شب می گذرد
 تشکر شده توسط : niloofary , elham 66
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  بررسی توکسین بوتولینوم برای حل کردن مشکلات مثانه در بیماران ام اس zenith 3 4,885 2013/09/13, 05:15 PM
آخرین ارسال: hamdam



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست