امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قهوه و تركيبات حاوي كافئين در دوران سرماخوردگي ممنوع
#1
از مصرف قهوه و تركيبات حاوي كافئين
در دوران سرماخوردگي خودداري كنيد


در دوران سرماخوردگي از مصرف چاي پررنگ، قهوه و يا تركيبات حاوي كافئين مانند نوشابه‌هاي گازدار و غذاهاي سرخ كردني و همچنين ترشيجات پرهيز كنند زيرا علائم سرماخوردگي را تشديد مي‌كند.

سلامت نيوز:عضو كميته كشوري آنفلوانزا توصيه كرد: خوردن برخي مواد غذايي در دوران سرماخوردگي مي‌تواند سيستم ايمني را تضعيف كرده و در پي آن علائم اين بيماري را تشديد كند.

به گزارش ايسنا، دكتر مسعود مرداني ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: در دوران سرماخوردگي بيماران دچار علايمي نظير آبريزش بيني، سرفه و عطسه مي‌شوند كه اين علايم در افرادي كه زمينه آلرژي نيز دارند، تشديد مي‌شود.

وي به افراد سرماخورده توصيه كرد: در دوران سرماخوردگي از مصرف چاي پررنگ، قهوه و يا تركيبات حاوي كافئين مانند نوشابه‌هاي گازدار و غذاهاي سرخ كردني و همچنين ترشيجات پرهيز كنند زيرا علائم سرماخوردگي را تشديد مي‌كند.

به گفته وي بهترين تغذيه در دوران سرماخوردگي مصرف غذاهاي ساده مانند آش، سوپ و فرني است و توصيه مي‌شود افرادي كه داراي تب بالا هستند به مقدار فراوان مايعات بخورند زيرا كم‌آبي بدنشان را جبران كرده و موجب پايين آمدن تب مي‌شود.

بنا بر اعلام وبدا دكتر مرداني در پايان خاطرنشان كرد: مصرف ميوه و سبزيجات تازه به خصوص ميوه‌هايي كه حاوي ويتامين C هستند مانند پرتقال، ليمو شيرين و گوجه فرنگي نيز در دوران سرماخوردگي توصيه مي‌شود زيرا مقابله بدن با ويروس سرماخوردگي را بيشتر كرده و فرد بيمار سريع‌تر بهبود پيدا مي‌كند.
 تشکر شده توسط : Morteza , nazaninn , najva , شهرزاد , ahmad ebrahimi
#2
مصرف قهوه را ناگهانی قطع نکنید
مصرف طولانی‌مدت مواد حاوی کافئین و در راس آنها قهوه به صورت ثابت یا روزانه باعث اعتیاد فرد نسبت به آن شده و قطع ناگهانی مصرف این نوشیدنی مشکلاتی مانند حساسیت را ایجاد خواهد کرد.

دکتر سعید پیروزپناه ، دکترای تغذیه و ژنتیک در گفتگو با ایسنا گفت: اگر قطع ناگهانی مصرف قهوه پس از یک دوره مصرف طولانی‌مدت باشد ، حساسیت‌هایی در فرد نسبت به کافئین ایجاد می‌شود که دلیل عمده آن افزایش آدنوزین در بدن است.

وی با بیان این‌که بتدریج و با مصرف مجدد قهوه این حساسیت بهبود می‌یابد، افزود: کاهش فشارخون، سردرد، احساس عصبانیت و خستگی از جمله علائم آن است.پیروز پناه در ادامه شدت و میزان حساسیت در افراد مختلف را متفاوت دانست و تاکید کرد: در سنین نوجوانی احتمال بروز نوع شدید حساسیت‌ها بیشتر است و در مواردی سرگیجه به همراه خواهد داشت.

پیروزپناه تصریح کرد: مصرف زیاد مواد حاوی کافئین برخلاف تصور عامه که آن را آرامبخش می‌دانند باعث فعال شدن و تحرک بیشتر شده و افزایش کافئین در بدن منجر به افزایش شدت ضربان قلب و افزایش فعالیت ذهنی می‌شود. در موارد شدید حساسیت احتمال خارش پوست، تنگی نفس، تورم صورت و احساس ضعف وجود خواهد داشت.

فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : فرناز , ahmad ebrahimi
#3
مصرف زیاد کافئین چه عوارضی‌ دارد؟
کافئین خالص ، شبیه به پودری سفید و ابریشمی است و حالت سوزنی دارد و دارای طعمی تلخ وبی بو است، همچنین به سهولت در آب گرم حل می شود و در حرارتی معادل 460 درجه فارنهایت ، ذوب شده، و به حالت مایع درمی آید. کافئین در طول روز به شکل های گوناگون مانند قهوه، برخی از نوشابه های گازدار وبسیاری از انواع شکلات مورد مصرف قرار می گیرد و در کودکان بیشتر ایجاد ناآرامی وبی خوابی می کند. خردسالانی که مواد کافئین دار مصرف می کنند چنانچه روزی از مصرف آن خودداری کنند ، امکان دارد بعضی از علائم ترک اعتیاد مانند بیخوابی، ناآرامی، احساس خستگی، کم اشتهایی و گریه زیاد بر آن ها عارض شود.




تأثیر کافئین بر اندام بدن


واکنش های متفاوت بدن در برابر کافئین ، به آستانه تحمل افراد بستگی دارد اما به طور کلی تأثیر آن ها را می توان چنین بیان کرد:

1- فشار خون: کافئین ، فشار خون را افزایش می دهد. اگر کسی 250 میلی گرم قهوه مصرف کند، فشار خونش در یک ساعت ، 10 میلی متر بالا می رود.

2- قلب: پس از مصرف قهوه، ضربان قلب کاهش می یابد اما پس از مدتی بر تعداد آن افزوده می شود و تا هنگامی که کافئین از بدن خارج نشده باشد به همان صورت باقی می ماند.

چنانچه میزان کافئین مصرفی ، بالا باشد نه فقط تپش قلب ایجاد می کند بلکه حالت ( Fibrilation) یعنی حرکت نامنظم ماهیچه های قلب نیز پدید می آید که گاه ممکن است منجر به مرگ شود.

بر اساس آمارهای به دست آمده، نوشیدن بیش از 5 فنجان قهوه در روز ، احتمال سکته قلبی را افزایش می دهد.

3- هورمون ها: کافئین بر تولید برخی از هورمون های بدن می افزاید، مانند : اپی نفرین( Epinephrine) که منقبض کننده عروق است ، نوراپی نفرین ( Norepinephrine) که بر میزان فشار خون می افزاید، رنین ( Renin) که به علت کم خونی کلیه ها و بر اثر کاهش فشار نبض در سرخرگ کلیوی ، از کلیه ها ترشح می شود و پس از فعل و انفعالاتی ، باعث فشار خون می گردد و کاتکولامین ( Catecholamine) که باعث تحریک اعصاب قلب شده و حرارت بدن را افزایش می دهد.

4- معده: کافئین بر ترشح اسید معده و میزان پپسین ( Pepsin) که نوعی آنزیم معدی است می افزاید.

5- خانم های باردار: کافئین باعث زایمان زودرس می شود و ممکن است در نوزادان ناراحتی ایجاد کند.

کافئین برای نوزادان دو عارضه ایجاد می کند:

1- از طریق شیر مادر وارد دستگاه گوارش کودک می شود و او را در وضعیت استفراغ قرار می دهد.

2- مدت زیادی در بدن نوزاد می ماند تا متابولیزه شود، زیرا کبد نوزاد به اندازه کافی آنزیم ندارد.


در صورتی که مادری دو فنجان قهوه تند بنوشد و سپس به نوزاد خود شیر بدهد چون بخشی از کافئین ، همراه شیر مادر وارد بدن نوزاد می شود ، امکان دارد عوارض زیر در نوزاد به وجود آید: ناآرامی، لرزش دست ها، پاها و لب ها، سفت یا شل شدن عضلات و ماهیچه های بدن، بی خوابی، جیغ زدن، حساسیت نشان دادن به صدا، به گونه ای که با کمترین صدایی کودک از خواب می پرد. از این رو به مادرانی که فرزند خود را شیر می دهند توصیه می شود که از مصرف قهوه یا مواد کافئین دار پرهیز کنند.


6- مغز و اعصاب: تأثیر کافئین بر مغز و اعصاب، می تواند به پیدایش عوارض زیر منجر شود:

1- اضطراب2- هیجان 3- ناآرامی 4- فراموشی و افسردگی .

کسانی که گرفتار عارضه افسردگی هستند ، نباید بیش از یک گرم کافئین در روز مصرف کنند ؛ زیرا سبب شدت یافتن افسردگی آن ها می شود.

7- خون: کافئین باعث می شود که مقدار قابل ملاحظه ای از سدیم و پتاسیم بدن از طریق کلیه ها دفع شود، همچنین مقدار مصرف قند را نیز کاهش می دهد که نتیجه آن ، افزایش قند خون خواهد بود.

از این رو به کسانی که مبتلا به بیماری قند ( دیابت) هستند توصیه می شود از مصرف مواد کافئین دار، اجتناب ورزند. کافئین ، جذب آهن را در روده ها کم می کند و لذا با توجه به نیاز ضروری بدن به آهن، که کار خون سازی را بر عهده دارد، توصیه می شود که از مصرف کافئین همراه با غذا و تا یک ساعت پس از آن، به طور جدی پرهیز شود.

8- لاغری: کافئین میزان سوخت و ساز بدن را بالا می برد و در نتیجه مصرف کالری نیز افزایش پیدا می کند. برای مثال ، چنان چه کسی یک فنجان قهوه حاوی 100 میلی گرم کافئین بنوشد میزان متابولیسم بدن وی تا 4 درصد افزوده شده و درنتیجه باعث لاغری او می شود.

9- فیبروکیستیک ( Fibrocystic) : زنانی که در سینه خود غده فیبروکیستیک دارند ، نباید به میزان زیاد کافئین مصرف کنند، زیرا به بزرگ شدن این غده کمک می کند.
نامش را دنیای مجازی گذاشتند
اما حرفهایمان ، حقیقی تر از دنیای واقعیست
اینجا راست میگوییم
اطمینان پیدا میکنیم
همراز میشویم و درودل میکنیم

 تشکر شده توسط : شهرزاد
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  ممنوع بودن این بخش از میوه‌ها چرا و به چه علت نازلی 0 3,309 2015/05/29, 12:54 PM
آخرین ارسال: نازلی
  استفاده از جوراب سفید برای آقایان ممنوع! نازلی 1 4,078 2013/04/15, 12:18 PM
آخرین ارسال: sargol
  بعد از غذا هفت کار ممنوع است....!!! نازلی 0 2,983 2012/01/20, 04:04 PM
آخرین ارسال: نازلی
  استعمال مواد دخاني در اماكن عمومي ممنوع شد نازلی 1 2,674 2011/07/21, 11:14 PM
آخرین ارسال: nahid



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان