ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
طب مکمل
جنبه های روانی-اجتماعی کاربرد طب مکمل و جایگزین
جنبه های روانی-اجتماعی کاربرد طب مکمل و جایگزینتقریبا از هر چهار نفر ساكن ایالات متحده آمریكا ،یك نفر از طب مكمل و جایگزین (CAM) استفاده می كند. مخارج مربوط به CAM كه استفاده كنندگان شخصا پرداخت نموده اند ۲۱.۲تا ۳۲.۷ میلیارد دلار در مقابل ۲۹.۳ میلیارد دلار برای درمان بوسیله پزشكی رایج می باشد. استفاده كنندگان از CAM معمولا دارای درآمد و تحصیلات بالا می باشند و بیشتر آنها برای معالجه بیماریهائی که براحتی توسط طب رایج درمان نمی شود (مانند : دردهای مزمن ، اختلالات روانی ، آلودگی با ویروس HIV و سرطان) به درمانگران و آموزشهای این رشته ها متمایل می شوند.
رایجترین درمانها از این مجموعه ( طب سوزنی ، کایروپراکتیک و ماساژ ) ، غیر تهاجمی هستند ، اما استفاده از مكملهای غذایی نیز به نحو چشمگیری افزایش یافته است.
بیماران اغلب از درمان (CAM) در تکمیل درمان پزشكی مدرن استفاده می كنند ولی تمایلی به در میان گذاشتن این موضوع با پزشك خود ندارند.
رویکرد حرفه ای داروسازان به علم ، ممكن است درک طب مکمل و جایگزین را برای آنان دشوار سازد.
استفاده از طب مكمل و جایگزین باید در تاریخچه ملاقاتها ملحوظ شود و بدون پیش داوری به بحث گذاشته شود تا بیمار بتواند بی پرده در این مورد سخن بگوید.
استفان جی گلد نویسنده کتاب " اندازه گیری نادرست انسان "می گوید :
" با علم باید به عنوان یك پدیده اجتماعی دلپذیر برخورد شود، پدیده ای که در خدمت بشر قرار می گیرد ، نه مشابه یك آدم ماشینی كه برای جمع آوری اطلاعات خام از آن استفاده می شود."
اگر فقط بگوییم كه تجربه طب مكمل و جایگزین (CAM) ، ترقی چشمگیری طی دهه گذشته داشته ، دست كم گرفتن آن است. بر اساس آمارهای موجود در سال ۱۹۹۰ نرخ مصرف گیاهان دارویی ۹۴ میلیون دلار بوده که در سال ۱۹۹۸ ، به۶۶۳ میلیون دلار رسیده است.
با تصویب لایحه آموزش بهداشت در زمینه مکملهای غذایی (DSHEA) در سال ۱۹۹۴ و تاسیس مركز ملی طب مكمل و جایگزین ( NCCAM ) توسط موسسه ملی سلامت برجستگی و محبوبیت (CAM) به سرعت افزایش یافته است. البته بخش اعظم این محبوبیت مدیون استفاده كنندگان است از این رشته هاست . تمایل بیماران به سمت درمانهای طب مکمل (که هنوز از تاییدات علمی فراوانی برخوردار نیستند) در مقایسه با سیستم رایج طب که از گذر آزمایشات سخت گیرانه موفق بیرون آمده است ، موجب شگفتی است .
بدین ترتیب یك كار تحقیقاتی در زمینه دلایل روانی- اجتماعی کاربرد (CAM) ، می تواند در جهت تعیین دقیقتر اینكه چه كسانی مستعد استفاده از (CAM) می باشند ، چه درمانهایی را استفاده می كنند و دلایل گرایش آنها به استفاده از آن روشهای بهداشتی - درمانی چیست ، كمك كننده باشد.
برگردان : مازیار اصلانپور ویراستاری : دکتر کیارش ساعتچی منبع: The Psychosocial Aspects of Complementary and Alternative Medicine from Pharmacotherapy Jacintha S. Cauffield, Pharm.D., GeM Integrative Pharmacotherapy, Inc., Jupiter, Florida
در گاه طب مکمل جایگزین ایران
آشنائی با استئوپاتی
آشنائی با استئوپاتی● روش استئوپاتی(Osteopathy) چیست؟
استئوپاتی یكی از روشهای طب كل نگر است كه اعتقاد دارد تمامی سیستمهای بدن در ارتباط با یكدیگر بوده و تغییری نامطلوب در یكی از بخشهای بدن، عملكرد سایر سیستمها را نیز دچار مشكل میكند. بدین دلیل ،درمانگران استئوپاتی برای درمان كل بدن، با توجه و تمركز بروی عملكرد سیستم استخوانها و عضلات سعی بر پیدا نمودن عامل اصلی بیماری دارند. استئوپاتی همچنین یك روش درمانی برای جلوگیری از استرس میباشد و بیمار را به داشتن یک زندگی سالم همراه با رژیمهای سالم غذایی تشویق میكند.
● تاریخچه استئوپاتی چیست؟
این روش درمانی در سال ۱۸۷۴ برای اولین بار توسط یك پزشك و جراح به نام اندرو تیلوراستیل (Andrew Taylor Still)كه سه فرزند خود را بر اثر مننژیت ستون فقرات از دست داده و از پزشكی رایج ناامید شده بود، معرفی شد . استیل اعتقاد داشت كه سلامت و بیماری بدن بطور گستردهای به عملكرد مكانیكی و استحكام استخوانها، عضلات و مفاصل بستگی دارد. برهمین اساس ، شیوه علمی جدیدی از پزشكی به نام استئوپاتی بر گرفته از دو واژه یونانیOsteo به معنی استخوان وpathos به معنی رنج از بیماری، شكل گرفت و در سال ۱۸۹۲ مدرسه آمریكائی استئوپاتی بنام كالج ***ksvill برای آموزش و مطالعه این روش، بنیانگذاری شد.
● وضعیت فعلی استئوپاتی در کشور امریکا چگونه است؟
امروزه پزشكان استئوپاتی همانند سایر پزشكان ، دورههای آموزشی مشکلی را به مدت چهار سال سپری كرده وپس از دوره رزیدنتی در شاخههای خاص تر این رشته همچون پزشكی كودكان، جراحی، پزشكی داخلی و یا طبابت خانواده آموزش میبینند و همانند پزشكان طب رایج نسخه تجویز نموده و یا درخواست آزمایشات رایج را صادر میكنند. همچنین درمانگران استئوپاتی با عضویت در بورد تخصصی این رشته دارای اجازه برای عضویت در انجمن پزشكی آمریكا میباشند.
مطالعات گسترده در مورد علم استئوپاتی ، منجر به ایجاد زیرشاخه های تخصصی شده است كه در آن پزشكان با تمرینات و استانداردهای پزشكی مخصوص بروی یك بخش از بدن متمركز میشوند. بطور مثال در بخش استئوپاتی جمجمه،روشهای درمان با تمركز برروی استخوانهای جمجمه انجام میشود و باید توجه شود كه این روش با کرانیوساکرال تراپی (Craniosacral Therapy) كه یك روش بدون مجوز میباشد اشتباه نشود. در سایر شاخهها، مانند دندانپزشكی نیز متخصصان با این روش مشغول به فعالیت میباشند.
● استئوپاتی چگونه عمل می كند ؟
مراجعه به یك پزشك استئوپات ، بسیار شبیه مراجعه به یك پزشك طب رایج میباشد. در واقع بسیاری از روشهای درمان استئوپاتی و پزشكی رایج یكسان بوده و فقط در برخی موارد متفاوتند.
به عنوان مثال،اگر بیماری شما مربوط به استخوانها، عضلات ویا تاندونها باشد، پزشك استئوپاتی از روش دستکاری با استئوپاتی( OMT (Osteopathy Manipulative Therapy استفاده میكند. این روش شامل دستكاری بافتهای نرم، حركتهای ریتمیك و كششی، تكنیكهای مخصوص مفاصل وضربههای پرسرعت بدون درد میباشد. پزشكان استئوپاتی بر این باورند كه این تكنیكها انتقال پیام دررشتههای عصبی را بهبود بخشیده و ایمنی بدن را با رفع گرفتگیهای گرههای لنفاوی و افزایش پادتنهای طبیعی بدن، تقویت می کنند. در روش OMT عضلات شل و راحت میشوند ، قابلیت انعطاف آنها بالا میرود ، طرز ایستادن بهتر می شود و همچنین دامنه حرکت مفاصل و اندام تحتانی افزایش می یابد . در نتیجه OMT همراه با افزودن رژیمهای غذایی و آموزش شیوه صحیح زندگی ، به عنوان یك روش بهتر زیستن بكار میرود.
● آیا استئوپاتی همان کایروپراکتیک ((Chiropractics است؟
▪ خیر . توجه به این نكته لازم است كه روش استئوپاتی با روش کایروپراکتیک یكسان نیست. با اینكه هر دو روش سلامت بدن را بر مبنای ساختار آن میدانند، اما کایروپراکتیک توجه و تمركز بیشتری بر روی هماهنگی و سازگار كردن استخوانها و مفاصل دارد، درصورتیكه استئوپاتی ، تمامی ابزار پزشكی در دسترس را به هنگام درمان در اختیار دارد.
● از استئوپاتی چه انتظاری می توان داشت ؟
اولین جلسه رویارویی بیمار و پزشك استئوپات ، با سوالاتی در مورد علائم بیماری، تاریخچه پزشكی بیمار، سلامت روانی و ساختار زندگی او آغاز میشود و در صورت لزوم آزمایشهایی همچون آنالیز خون و ادرار و یا عكسبرداری ا ز نقاط مختلف بدن انجام میشود. همچنین بررسیهایی برروی ستون فقرات،عضلات، مفاصل و تاندونها انجام شده و به واكنشها، قابلیت انعطاف و كشش عضلات توجه میشود .در ضمن هرگونه ناهنجاری ثبت میگردد. ممكن است پزشك بیمار را در حالتهای مختلف نشسته و یا ایستاده آزمایش كند و حركات و حالات او را بررسی كند.
در طول درمان ، گاهی پزشك رژیم غذایی بیمار را تغییر می دهد و یا او را به پزشكان متخصص معرفی می كند یا در صورت مشاهده ناهنجاری در ساختار بدن ، از روش OMT برای بهبود بیمار استفاده می نماید. لازم به ذكر است كه اولین جلسه درمان حدود یك ساعت و سایر جلسات بیست تا سی دقیقه زمان میبرد و تعداد جلسات به شرایط بیمار بستگی دارد.
● منافع استئوپاتی برای سلامتی چیست؟
گرچه روش استئوپاتی برای درمان كل بدن بكار میرود، ولی شواهد نشان میدهد كه در درمان دردهای كمر و گردن، سردرد، مشكلات زانو و صدمات مفاصل تاثیر بهتری را بدنبال داشته است.
بیشتر تكنیكهای استئوپاتی، بدن را به آرامش رسانده، درد و استرس را كاهش داده و باعث تحریك رشتههای عصبی میشوند و گردش خون را افزایش می دهند. این روش ، همچنین در پزشكی ورزش (Sports Medicine)نیز نتایج خوبی را به همراه داشته است.
● موارد احتیاط در رشته استئوپاتی کدام است؟
به هنگام مراجعه به پزشك استئوپاتی ، علاوه بر توجه به انتخاب یك پزشك متخصص با مجوز قانونی ، بهتر است به موارد زیر نیز توجه شود:
▪ دستكاری شدید مفاصل نباید دردناك باشد، اما میتواند باعث درد كمی شود كه ظرف یك تا دو روز برطرف شود.
▪ در صورت داشتن مشكلاتی چون شكستگی استخوانی، التهاب شدید مفاصل ، سرطان استخوان، دردهای شدید ستون فقرات و یا دیسك كمر ، بهتر است از دستكاریهای استئوپاتی خود داری شود.
در گاه طب مکمل جایگزین ایران
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
با عرض سلام خدمت دوستان عزیز قصدم از نوشتن این مطلب تبلیغ این نوع درمان نیست و فقط صرفا خواستم با طب مکمل اشنا شویم
چون گاهی از اوقات اصطلاحاتی را می شنویم که برایمان تازگی دارد وبهتر است با این اصطلاحات آشنا باشیم
تعدادی از روش های درمانی طب مکمل
تعدادی از روش های درمانی طب مکمل:
1-Aromatherapy- عطر (رایحه) درمانی
درمان بیماران با استفاده از روغن خیلی فشرده حاصل از گیاهان را عطر درمانی یا آروماتراپی می گویند.
آروماتراپیست ها معتقدند که بسیاری از اسانس ها دارای خواص درمانی هستند. ایرانیان باستان، گلاب حاصل از انواع گل رز و غنچه پرتقال را با اهمیت و ارزش می دانستند و هر دو را برای آرایش و زیبایی و همچنین درمان بیماران مورد استفاده قرار می دادند.
2- گیاه درمانی:
درمان بیماریهی مختلف جسمی و روحی بوسیله گیاهان را گیاه درمانی می گویند. یکی از روش های باستانی جهان، طب گیاهی می باشد و استفاده از گیاهان در درمان بیماریها، تاریخی قدیمی تر از تاریخ انسان دارد چرا که حیوانات هنگامی که بیمار می شدند از بعضی گیاهان مصرف می کردند.
3-Aura Therapy- نور درمانی
نور درمانی استفاده از مغناطیس مرئی برای مبارزه با بیماری هاست.
درمانگران این روش نور را به عنوان میدان مغناطیسی پیرامون بدن انسان توصیف می کنند که همواره با سایر نورهای محیط پیرامون وی تعامل دارد.
4- زنبور درمانی:
زنبور حشره ای با فواید فراوان است. برای ناراحتی اعصاب و درمان آرتریت روماتوئید، آرتروز و ام. اس مفید است.
5- شیاتسو یا فشردن نقاط حیاتی برای سلامتی(Shiatsu):
فشردن نقاط حیاتی برای سلامتی، گر چه اسم ژاپنی شیاتسو از نظر لغوی به معنی فشار انگشتها است. این شکل تحریک کننده ماساز فقط با انگشتان انجام نمی شود. کف دستها و پاشنه ها، آرنج ها ، ساعد ها، زانوها و پاها مورد استفاده قرار می گیرند، اما شستها بیشتر از همه استفاده می شوند. همانند فشار درمانی، شیاتسو از فشار روی صدها نقطه در سطح نصف النهار های بدن (خطوط انرژی) استفاده می کند تا نیروی زندگی را در کانال های انرژی به جریان بیاندازد.
5- هومیوپاتی Homeopathy)
واژه هومیوپاتی از دو کلمه یونانی، هومیوس به معنی مشابه و پاتوس به معنی بیماری اقتباس شده است و معنی آن این است که (مشابه را با مشابه درمان کن) و یا (درد همانند) و یا (درمان درد با درد).
در اصل هومیوپاتی عبارتست از تجویز مقادیر بسیار اندک یک ماده به بیمار به ترتیبی که اگر این ماده به شخص سالم تجویز شود، موجب بروز نشانه های مشابه نشانه های موجود در آن بیمار گردد.
6- طب سوزنی (Acupuncture):
طب سوزنی از ترکیب کلمات لاتین acus به معنی سوزن و puncture به معنی فرو کردن بدست آمده است و عبارت است از فرو کردن سوزن های مخصوص از طریق پوست به زیر پوست در نقاط خاصی به نام نقاط طب سوزنی.
7- گوش درمانی (Auricular therapy):
گوش درمانی یا طب سوزنی گوش عبارتست از درمان بیماریهای مختلف به کمک تحریک نقاط خاص از لاله گوش به وسیله سوزن
8- ذن (Zen) (شیوه بودایی برای خود شناسی):
ذن از واژه سانسکریت «دیانا» مشتق شده است و به مرحله ای از هوشیاری و آگاهی دلالت می کند که فراتر از مرز بیان است. دیانا را می توان به معنای مراقبه عمیق قبول کرد. هدف ذن دستیابی به بینش مستقیم نسبت به خود در حد عمیقی است که نتوان آن را بیان کرد و وقتی این نتیجه حاصل شد به آن «روشن بینی» گفته می شود.
9- مدیتیشن (مراقبه) (Meditation):
یعنی دستیابی به اگاهی ناب و فارغ از دغدغه های فکری که در میان غربی ها بشدت در حال گسترش است و به دو دسته تمرکزی و فکری تقسیم می شود.
10- کینزیولوژی (Kinesiology ):
در لغت به معنی علم حرکات است و در اصطلاح استفاده از آزمایش عضلات در رسیدن به تعادل سلامتی را گویند.
11- تای چی چوان (Tai- Chi- Chuan):
به معنای مدیتیشن در حرکت است و بر اساس یک دسته حرکتهای آرام، چرخش و حرکات رقص مانند است که بیشتر در هوای آزاد اجرا می شود و هدف آن تمرکز بر روی حالات حسی و ذهنی در حین تمرکز بر روی بدن است.
12- عنبیه شناسی (Iridology):
مطالعه علایم ونشانه ها بر روی عنبیه چشم و مشاهده تغییرات آنرا گویند. پزشکان برای تعیین و تشخیص بیماریهای بدن از آن کمک می گیرند و گفته می شود که اثر و نشانه های یک بیماری در جسم، خیلی سریع در عنبیه چشم تشخیص داده می شود.
13- سایکودرما:
استفاده از تشکیلات گروهی در بیان احساسات صحیح در زندگی را سایکودرما می گویند. سایکودرما در تصحیح و بروز احساسات و شناخت نقاط قوت و ضعف حس ها و توانایی ها و کاهش اضطراب و استرس به کار می رود.
14- تکنیک های الکساندر (Alexander Technique):
مجموعه ای از روشها و تکنیک هایی می باشد که برای تصحیح حرکات بدن از آن استفاده می گردد. تقریبا هر کسی از نوعی نقص بدنی رنج می برد که از طریق بررسی نحوه تحرک، ایستادن و نشستن افراد می توان آن را بر طرف نمود.
15- بازتاب شناسی پا (Foot Reflexology):
یکی از شاخه های حیرت انگیز طب مکمل ماسااژ درمانی پا است. هر قسمت از بدن از طریق راه های عصبی و مسیر های ظریف انرژی با کف پا ارتباط دارد. تأثیر ماساژ درمانی با استفاده از بازتاب شناسی نه تنها در درمان تمام بیملاریها مؤثر است، بلکه شیوه ای مؤثر در پیشگیری نیز می باشد.
16- بازتاب شناسی دست (Hand Reflexology):
تشخیص و درمان بیماریها از طریق ماساژ دادن دست ها را بازتاب شناسی دست ها گویند. رفلکسولوژیست ها دست ها را آیینه بدن می دانند و با دست چپ، سمت چپ بدن و با دست راست، سمت راست بدن را نشان می دهند.
17- کایرو پراکتیک (Chiropractic):
از دو واژه یونانی Cheir به معنی «دست» و Proktikes به معنی «انجام شده توسط» گرفته شده است و در اصطلاح مجموع عملیاتی که به وسیله دست روی ستون فقرات انجام می گیرد و آن را در یک راستا قرار می دهد را می گویند.
18- یوگا (Yoga):
در اصطلاح به معنی مهار نفس سرکش و پیوستن به حقیقت مطلق می باشد. هدف یوگا هماهنگ کردن یا متعادل کردن ذهن ، جسم و تنفس اغست و ما اغلب این سه را از هم جدا و بی ارتباط با یکدیگر می گیریم.
19- ماساژ درمانی (Mash Therapy):
ماساژ«Mash» از ریشه عربی به معنی «به آرامی فشار دادن» است. یکی از قدیمی ترین شکل درمان که توسط انسان شناخته شده است، ماساژ می باشد.
روشی است که از لحاظ جسمی باعث بهبود سیستم عصبی، ماهیچه ای و خون می شود.
20- استئوپاتی (Osteopathy) (استخوان درمانی):
استئوپالتی از دست های خود برای ماساژ چارچوب بدن برای ایجاد حرکت و عملکرد طبیعی و نرمال استفاده می کنند.
21- آیورودا:
یک لغت سانسکریتی به معنای علم زندگی است. ریشی اصول آیورودا را در هنگام مراقبه یافته است.
22- روزه درمانی:
پرهیز کنترل شده و تعمدی از غذاها برای مدت خاص جهت درمان بیماری های خاص را گویند.
23- فشار درمانی:
استفاده از تکنیک لمس جهت بالانس جریان انرژی بدن می باشد
ارسالها: 298
موضوعها: 33
تاریخ عضویت: Aug 2011
تشکر های اهدا شده: 7311
تشکر های دریافت شده :4999 بار در 1298 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر محمد علی صحراییان
داروي مورد استفاده : زیتاکس - آریوژن فارمد
محل سکونت : تهران
امروز طب مكمل ـ جایگزین CAM در جهان از جایگاه ویژهای برخوردار است. با گسترش این روشهای پزشكی و گرایش روز افزون مردم و پزشكان به آنها، شاهدیم كه هر روزه، درصد بیشتری از بیماران از قابلیتهای طب مكمل ـ جایگزین CAM بهرهمند میشوند.
به نظر میرسد كه در قرن بیست و یكم به علت گسترش روشهای طب مكمل ـ جایگزین، حتی از پزشكان رایج نیز انتظار میرود كه حداقل تا حدودی با اصول این شیوههای پزشكی آشنا باشند.
آمار جمعآوری شده از نظر دانشجویان پزشكی آمریكا و انگلستان در سال ۱۹۹۴ نشان داد كه ۸۴ درصد آنها معتقد به لزوم برگزاری دورههایی با نام طب مكمل به عنوان یك واحد درسی طی تحصیلات پزشكی خود هستند و این نشان میدهد كه نه تنها عامه مردم، بلكه پزشكان و دانشجویان پزشكی نیز ضرورت آشنایی با طب مكمل ـ جایگزین را تشخیص دادهاند.
آمار اعلام شده از سوی« انجمن مصرف كنندگان انگلستان، UK Consumers Association) در سال ۱۹۹۰ بیانگر آن بوده كه تعداد مشاورههای طب مكمل و رایج در طول یك سال در این كشور تقریبا برابر بوده است (۱۶ درصد افراد جامعه). همچنین این آمار نشان میدهد در سال ۱۹۹۱ در حدود ۲۰ درصد مردم انگلستان به درمانگران طب مكمل مراجعه كردهاند، در حالی كه در همین سال تنها ۱۶ درصد مردم مراجعهای به یك پزشك معمولی داشتهاند.
این آمار هنگامی جالب توجهتر میشود كه بدانیم:
این مراجعین برای استفاده از طب رایج احتیاج به پرداخت پول نداشتهاند (بیمه عمومی)در حالی كه برای رجوع به اكثریت درمانگران طب مكمل مجبور به پرداخت هزینه شخصی بودهاند. (تنها تعداد محدودی از رشتههای طب مكمل ـ جایگزین در انگلستان ـ نظیر هومیوپاتی ـ تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار دارد.)
در آمار سال ۱۹۹۰ اروپا مشخص شد:
۲۰ درصد مردم اروپا از مشاورهها و درمانهای طب مكمل ـ جایگزین استفاده میكنند.امروز پس از گذشت نزدیك به ۱۳ سال از این آمار در اكثر كشورهای اروپایی بیش از نیمی از جمعیت به متخصصان طب مكمل مراجعه مینمایند. به طور مثال در سال ۱۹۹۷ درصد مراجعین به CAM در آلمان و فرانسه به ترتیب ۴۲ درصد و ۴۹ درصد بوده است.اما آمار سال ۲۰۰۲ سازمان بهداشت جهانی WHO نشان میدهد كه برای نمونه درصد مراجعان به CAM در فرانسه به ۷۵ درصد افزایش یافته است.
آمار به دست آمده در آمریكا و انگلستان نشان میدهد كه ۸۴ درصد دانشجویان پزشكی، ۷۶ درصد پزشكان عمومی و ۹۶ درصد پزشكان در بیمارستانها خواستار دسترسی به طب مكمل ـ جایگزین در سطح جامعه بودهاند. ۷۰ درصد پزشكان شاعل در بیمارستان و بیش از ۹۳ درصد پزشكان عمومی بیش از یك بار بیماران خود را برای مشاوره و درمان به درمانگر طب مكمل ـ جایگزین ارجاع دادهاند.
در آمریكا، تنها در بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰، تعداد بیمارستانهایی كه در آنها از شیوههای درمانی CAM استفاده میشود به بیش از دو برابر رسیده است و هزینه پرداخت شده برای CAM در سال ۱۹۹۷ در ایالات متحده ۲۷ میلیارد دلار بوده است.
در انگلستان علاوه بر متخصصین طب مكمل ـ جایگزین كه تحصیلاتی در طب رایج ندارند، امروزه ۲۰ درصد پزشكان عمومی و ۱۲ درصد پزشكان شاغل در بیمارستانها برای درمان خود در برخی از موارد از روشها و تكنیكهای طبهای غیررایج استفاده میكنند. در سال ۱۹۸۳ تنها در حدود ۲ هزار پزشك انگلیسی (۴ درصد پزشكان وقت انگلستان) از بعضی از روشهای طب مكمل استفاده میكردند كه تنها در طی ۱۳ سال (تا سال ۱۹۹۶) این رقم به بیش از ۴ برابر رسید. امروزه مجموعه درمانگران طب مكمل در انگلستان در حدود ۵۰ هزار نفر است كه نزدیك به ۸ هزار نفر آنها را پزشكان طب رایج تشكیل میدهند.
تخمین زده میشود كه در حال حاضر ۶۵-۸۵ درصد مردم جهان (برطبق آمارهای مختلف) از روشهای مكمل ـ جایگزین استفاده میكنند.
نویسنده :دکتر فرید نیک بین
اگر بدانيد مردم چقــدر به ندرت فکـر مي کنند
هيچ گاه از اينکه درباره ي شما چه فکـر مي کنند
نگــران نمــي شويــد . . .
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
2012/07/03, 11:44 AM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2013/03/07, 09:11 PM، توسط نازلی.)
با “بادکش درمانی” آشنا شوید
بادکش درمانی یا کاپینگ یک روش درمان قدیمی است که طیف وسیعی از بیماریها را میتواند درمان کند و به طور کلی میتواند روی حال عمومی چه در سطح ذهنی و روانی و چه در سطح جسمی و فیزیکی اثر بگذارد. بعضی کتب معتقدند که بادکش میتواند نه تنها به اندازه آنتیبیوتیکها و مسکنها و حتی فراتر از آنها عمل کند، حتی در جایی که داروها از درمان قاصرند به بیماران کمک میکند. این تکنیک بسیار ساده، ارزان و کارآمد است و به عقیده من همه ما به مانند نیاکانمان- باید دانش آن را فرا گیریم تا شادتر و سالمتر زندگی کنیم.
تاریخچه
به طور کلی بادکش درمانی (کاپینگ) در اکثر تمدنها استفاده میشده است. حجامت و بادکش درمانی در خاورمیانه قدمتی هزاران ساله دارد. در مصر باستان در یکی از کتب پزشکی مرجع که ۱۵۵۰ قبل از میلاد مسیح روی پاپیروس نگاشته شده، از بادکش درمانی نام برده شده است. در قدیم از شاخ حیوانات و بامبو برای بادکش تر استفاده میشده است.
بادکش (کاپینگ) شامل دو بخش است: ۱- بادکش خشک: که بیشتر در شرق دور استفاده میشود. ۲- بادکش تر: که بیشتر در خاورمیانه و اروپای شرقی استفاده میشود. استفاده از بادکش در کشور ما نیز سابقهای دیرینه دارد.
اثرات درمانی بادکش
همانطور که گفته شد، بادکش برای موارد زیر کاربرد دارد: سرماخوردگی- آنفلوآنزا، بیماریهای خونی، تسکین درد، التهابات مفاصل (مثل روماتیسم مفصلی- آرتروز)، ریلکسیشن روحی و عصبی در وریدهای واریسی و همچنین پیشگیری از واریس کمک به باروری در زوجهای نابارور و نیز به عنوان یک ماساژ بسیار عمقی، بیماریهای گوارشی، آسم و تنگی نفس، خواب رفتگی دست و پا و … لازم به ذکر است که کاربرد ماساژ عمقی که توسط بادکش درمانی انجام میشود، بسیار خوب و چشمگیر است.
بادکش در تسکین درد نقش بسیار مهمی ایفا کرده و کمک زیادی به بهبود در دردهای ناشی از: روماتیسم، آرتروز، سیاتیک، کمردرد، دیسک کمر، میگرن، درد گردن، درد و خستگی و احساس سنگینی در پشت ساق پا میکند. پس از یک بادکش صحیح (نقاط مناسب با فشار مناسب) فرد احساس سبکی بسیار زیاد، نشاط و شادابی زایدالوصفی میکند؛ همان احساسی که پس از یک ورزش مناسب و استحمام پس از آن به انسان دست میدهد. بادکش درمانی در ایجاد سلامت و دفع سموم و مواد زائد از بدن نقش مهمی دارد؛ پس بدیهی است که این کار حتی در افراد سالم میتواند از ایجاد بیماری پیشگیری کند.
انواع بادکش
بادکش گرم: با استفاده از آتش و کاپهای شیشهای انجام میگیرد و برای کسانی که در یک قسمت احساس سرما میکنند، بهتر است.
بادکش سرد: با استفاده از یک دستگاه مکش و کاپهای پلاستیکی انجام میشود و برای عموم قابل استفاده است.
بادکش خشک: فقط بادکشگذاری انجام میشود.
بادکش تر: با استفاده از سوزنهای ریز (یا تیغ) میتوان از نقطه مورد نظر که انسداد هم دارد، خون گرفت (یعنی بادکش روی موضع قرار میگیرد تا خون را مکش کند). این نوع بادکش از قدیمالایام در سرزمین ما- تحت عنوان حجامت- انجام میشده است. بنابراین بادکشگذاری به عنوان یک داروی قوی آنتیویروس میتواند از بسیاری بیماریها پیشگیری کند و یا مشکلات موجود را درمان نماید.
مکانیزم اثر بادکش
۱- اثر بادکش به عنوان طب فشاری یا اکو پرشر: طب فشاری بر روی نقاط سوزنی اثر میکند و میتواند تمام اثراتی را که طب سوزنی بر بدن دارد؛ مانند: افزایش سروتونین، افزایش ترشح اندروفین و انکفالین و مهار انتقال پیام درد به هیپوفیز و هیپوتالاموس، البته در حد خفیفتر داشته باشد.
۲- بالانس یین و یانگ: طب چینی معتقد است که در بدن ما (و تمام کائنات) دو انرژی به نام یین و یانگ وجود دارد. دو نیرو که مکمل هم و در عین حال متضاد یکدیگر و از طرفی قابل تبدیل به هم هستند (مانند شب و روز، بلندی و کوتاهی، تاریکی و روشنایی، زن و مرد) از تعادل این دو نیروست که کائنات و بدن انسان در سلامت به سر میبرد و هر نوع عدم تعادل باعث بروز بیماری میشود. این شکل نماد یین و یانگ است. بادکش میتواند با تعادل یین و یانگ باعث ایجاد هارمونی و سلامت شود.
۳- بادکش با مکشی که ایجاد میکند، جریان خون را از عمق به سطح آورده و هر نوع انسداد و رکود خون را برطرف میسازد؛ به همین علت میتواند مواد سمی و توکسینها را از بدن خارج سازد. بدیهی است با افزایش جریان خون روند تغذیه سلولها و اکسیژن رسانی به سلولها نیز افزایش مییابد.
۴- روغنهای ضروری یا اسانسیل که به همراه بادکش درمانی بر روی پوست استفاده میشود، خواص درمانی بینظیر و منحصر به فردی دارند.
۵- بادکش درمانی باعث افزایش سلولهای دفاعی بدن میشود؛ بنابراین سیستم ایمنی را تقویت میکند و فردی که به طور مکرر بادکش میکند، کمتر دچار بیماری میشود و کمتر سرما میخورد.
۶- بادکش با ایجاد فشار منفی باعث انبساط عضلانی و رفع اسپاسمها میشود، پس درد را کاهش میدهد.
در واقع هیچ منبعی برای انجام بادکش درمانی وجود ندارد (در کسانی که آستانه درد آنها پایین است، باید با احتیاط کار شود). گاه بعد از بادکش درمانی ممکن است سردرد خفیف، احساس درد و کوفتگی بدن تظاهر کند. در بعضی موارد ممکن است جای بادکشها قرمز یا کبود شود که با چند جلسه درمان و به مرور زمان از بین میرود. احساس گرما یا کمی تعریق بعد از بادکش درمانی طبیعی است.
در افرادی که سرطان دارند، زنان حامله، در دوران عادت ماهیانه، در پوکی استخوان شدید که ریسک شکستگی استخوان وجود دارد و در اسپاسمهای شدید و حاد، نباید بادکش درمانی انجام شود. همچنین در افرادی که دچار ترومبوز یا به اصطلاح لخته در رگهای پا شدهاند (علامت اینها به صورت درد، تورم و سردی یا گرمی غیرعادی در پا است)، روی زخم باز و در جایی که نبض احساس میشود، نباید بادکش درمانی انجام شود. ضمنا افرادی که صرع دارند، تب بسیار بالا دارند، و در پوستهای حساس، بهتر است این کار را انجام ندهند. بادکش درمانی در تخمدانها، پروستات، ستون مهرهها، قلب و پستان در خانمها و گردن بهتر است توسط پزشک انجام شود.
با یک پنبه آغشته به الکل که آن را آتش زدهایم و یک کاپ شیشهای میتوان بادکش گرم انجام داد؛ ولی ابتدا باید موضع مورد نظر را با روغن مورد نظر کمی ماساژ دهیم. در مجموع، بادکش با ایجاد وکیوم یا خلأ اثرات درمانی معجزهآسای خود را اعمال میکند. بادکش میتواند به طور وسیع در کتف و پشت برای دردهای گردن و شانهها و سردرد، دو طرف ستون مهرهها برای انواع آرتروز و دیسک پاتیها، روی شکم و محلهای تجمع چربی برای لاغری، روی پا و دستها برای احساس درد و سنگینی و خواب رفتگی دست و پا …. استفاده شود.
ارسالها: 447
موضوعها: 52
تاریخ عضویت: Apr 2011
تشکر های اهدا شده: 8077
تشکر های دریافت شده :5634 بار در 1545 پست
سال تشخيص بيماري : مهر 89
دكتر معالج : منشی
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : کرج
بادكشدرماني يكي از تكنيكهاي موثر در شيوههاي طبيعي درماني مانند طب سنتي كشورهاي هند، چين و ايران است كه درمانگران اين مكاتب از آن براي درمان و تسكين بسياري از دردها و بيماريها استفاده ميكنند. اين شيوه كه با مكانيسمهاي مختلفي توسط درمانگران روي بدن انجام ميشود يكي از پركاربردترين تكنيكهاي درماني است كه در زندگي روزمره مردم نيز نقش بزرگي دارد. امروزه تكنيكهاي سادهتر و آسانتر آن توسط درمانگران به مردم آموزش داده ميشود تا آنها از اين تكنيكها بهطور روزمره براي از بين بردن دردها، اسپاسمها، گرفتگيها و خستگيهاي ناشي از يك روز كاري استفاده كنند.
خونرساني به اعضاي بدن
حتما تا به حال برايتان پيش آمده كه پس از يك روز كاري يا چندساعت تمرينات ورزشي دچار خستگي و كوفتگي در بخشهاي مختلف بدن شويد. اين خستگيها معمولا بهدليل تجمع موادي زائدي مانند اسيدلاكتيك در بدن بهوجود ميآيد. وجود اين مواد زائد در سلولها و مويرگهاي سطح بدن مانع از خونرساني دقيق و مناسب به سلولهاي بدن و موضعهاي مختلف شده و به اين ترتيب درد و خستگي را با خود به همراه ميآورد. از اينرو درمانگران با تجويز بادكش به بيمار خود تلاش ميكنند تا با از بين بردن و تغيير دادن موضع مواد زائد و با ايجاد انبساط در مجاري و عروق خوني به اكسيژنرساني بهتر به سلولهاي بدن و رفع خستگي و كوفتگي عضلات كمك كنند. اين شيوه يكي از تكنيكهايي است كه مردم به توصيه پزشكشان ميتوانند در خانه از آن استفاده كنند.
تاثير ترميم بافتهاي آسيبديده
يكي ديگر از فوايد بادكش كه ناشي از خاصيتخونرساني موضعي آن در بدن است، تسريع روند بهبود آسيبهاي بافتي و عفونتهاي موضعي در بدن است. به اين ترتيب كه درمانگر با كمك بادكش كردن و افزايش جريان گردش خون در موضع موردنظر موجب فراخواني سلولهاي دفاعي به موضع آسيبديده ميشود و به اين ترتيب امكان تسريع درمان و بهبود زخمها را سرعت ميبخشد. اين تكنيك توسط بسياري از درمانگران بهويژه براي درمان برخي از زخمها مورد استفاده قرار ميگيرد.
تخليه نيش حشرات از بدن
در زمانهاي قديم بسياري از درمانگران از بادكش براي تخليه سم، عفونتهاي موضعي و همينطور سم نيش حشرات، انواع گزيدگيها و نيش ماروعقرب استفاده ميكردند. اين درمانگران با كمك بادكش و ايجاد خلأ در موضعي كه سم يا نيش حشره به آن وارد شده است موجب تخليه سم از جريان گردش خون شده و با كمك مرهمها و داروهاي گياهي كه براي بيمار تجويز ميكردند به درمان او ميپرداختند. اين شيوه اگر چه امروز كمتر مورد استفاده قرار ميگيرد اما هنوز هم بهعنوان يكي از شيوههاي موثر در برخي از نقاط جهان مورد استفاده قرار ميگيرد.
بادكش، يبوست را درمان ميكند
يكي از ويژگيهاي بادكش درمان يبوست و از بين بردن كندي عملكرد دستگاه گوارش بهويژه رودههاست. درمانگران طب سنتي در ايران و چين براي افرادي كه مبتلا به كندي عملكرد رودها و حركات دودي شكل آن هستند، توصيه ميكنند از بادكش ناحيه شكم براي بهبود اين مسئله استفاده كنند. اين درمانگران با تجويز بادكش بهويژه بادكشهاي متحرك كه با ماليدن روغن روي موضع شكم انجام ميشود موجب ميشوند تا كندي حركتهاي دودي شكل دستگاه گوارش درمان شده و بيمار به مرور با يبوست خداحافظي كند.
بادكش و تسكين اسپاسمهاي عصبي
گاهي ممكن است بهدليل فشارهاي ناشي از كار روزانه و تنشهاي ناشي از آن دچار گرفتگي عضلات و اسپاسمهاي عضلاني دردناك شويد. اين گرفتگيها كه معمولا روي عضلات ناحيه ران، ساق پا و عضلات پشت ديده ميشود، فشار زيادي را روي عصبهاي بدن وارد ميكنند و معمولا با دردهاي شديد همراه هستند. ارائه تكنيكهاي بادكش در اين شرايط به بيمار مبتلا به اسپاسم كمك ميكند تا علاوه بر از بين بردن گرفتگيها با خونرساني و اكسيژنرساني مناسب به عضلات سخت شده به بهبود آنها و كاهش درد كمك كند.
با اين روش درد زانو را فراموش ميكنيد
برخي از درمانگران شيوههاي طبيعي از بادكشدرماني براي بهبود دردهاي ناشي از بيماريهاي مفصلي بهويژه دردهاي مفصل زانو كه بهدليل تجمع مايع مفصلي در اين ناحيه بهوجود ميآيد، استفاده ميكنند. اين درمانگران بر اين باورند بادكش كردن ناحيه مفصل تحت نظارت درمانگر طب سنتي ميتواند تاثير زيادي در كاهش تجمع مايع در مفصل زانو و بهبود دردهاي اين ناحيه شود. اين درمانگران معتقدند بادكش متناوب ناحيه زانو در مدت زمان يك ماه تاثير بسيار موثري بر كاهش دردهاي ناحيه مفصل زانو خواهد داشت.
بهبود بيماريهاي پوستي با بادكش متناوب
برخي از درمانگران طب سنتي و حتي بسياري از متخصصان پوست در طب رايج بر اين باورند كه تكنيكهاي خاصي از بادكش درماني بهويژه استفاده از بادكش متناوب و منقطع در درمان برخي از بيماريهاي پوست موثر است. در اين شيوه بهدليل حساسيتي كه در پوست برخي از مناطق مثل پوست صورت و گونهها وجود دارد، درمانگر از اين روش كه 3 تا 4 ثانيه به طول ميانجامد به دفعاتي كه لازم است براي درمان بيماري استفاده ميكند. به اين ترتيب احتمال بروز كبودي يا تغيير رنگ در ناحيه بادكش در پوست حساس صورت منتفي ميشود.
چه زماني از بادكش متحرك استفاده ميكنيم
گاهي در شرايطي كه بيمار دچار اسپاسمهاي شديد عضلاني است و خستگي شديدي بر او غالب شده است، درمانگر ترجيح ميدهد از بادكش متحرك و روغندرماني استفاده كند. در اين مرحله درمانگر بدن بيمار يا موضع موردنظر را با يكي از روغنهاي زيتون، كنجد يا روغن بادام تلخ ماساژ ميدهد و سپس ليوان بادكش را روي موضع قرار داده و پس از انجام بادكش آن را روي موضع حركت ميدهد. به اين ترتيب برخي از سموم و مواد زائد كه در عروق بدن تجمع كردهاند جابهجا شده و به مرور از بدن تخليه مي شوند. از اين شيوه براي درمان يبوست، اختلالهاي ايجاد شده در دستگاه گوارش و اسپاسمهاي روده نيز استفاده ميكنند.
بادكش ثابت و رفع خستگيهاي مزمن
بادكش ثابت كه يكي از سادهترين روشها و تكنيكهاي استفاده از بادكش است، معمولا براي بهبود و درمان دردها، خستگيهاي مزمن و كوفتگيهاي سطحي در نواحي مختلف بدن مورد استفاده قرار ميگيرد. بسياري از مردم طرز استفاده از اين نوع بادكش كه در داروخانههاي كشور نيز وجود دارد را ميدانند و از آن براي كاهش دردهاي خود و از بين بردن خستگيها و تسكين تنشهاي روزانه استفاده ميكنند.
اين توصيهها را جدي بگيريد
براي انجام بادكش نكاتي وجود دارد كه توجه به آنها براي حفظ سلامت دريافتكننده ماساژ بسيار ضروري و مهم است.
افرادي كه پوست بدن آنها جوشهاي زياد و عفوني دارد پيش از استفاده از بادكش حتما با متخصص مشورت كنند.
درصورتي كه پاهاي شما به واريس شديد دچار است از انجام خودسرانه بادكش در ناحيه مبتلا به واريس خودداري كنيد زيرا ممكن است موجب حركت لختههاي خوني و بروز سكته شود.
اگر پس از بادكش دچار كبودي مختصري شديد اين امر يكي از عوارض شايع ناشي از بادكش است و در كمتر از يك هفته كاملا از روي پوستتان محو ميشود.
از قرار دادن بادكش روي بدن بهمدت زمان طولاني پرهيز كنيد، اين كار موجب بروز تاول در پوست بيمار ميشود.
ميزان بادكش در افراد لاغر و ضعيف هميشه با افراد چاق متفاوت است بايد، مراقب باشيد، هنگام ارائه بادكش به وضعيت بدن دريافتكننده بادكش توجه كنيد.
ارسالها: 1,893
موضوعها: 218
تاریخ عضویت: Nov 2011
تشکر های اهدا شده: 19905
تشکر های دریافت شده :25115 بار در 6064 پست
سال تشخيص بيماري : شروع84-تشخیص85
دكتر معالج : نیک سرشت - محمدیانی نژاد
داروي مورد استفاده :
محل سکونت : خوزستان
2014/10/28, 01:08 AM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 2014/10/28, 01:09 AM، توسط paeazan.)
دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳
درمانهای طبیعی در ام.اس آری یا خیر؟
عضو کمیته علمی انجمن ام.اس ایران در واکنش به مطرح شدن برخی درمانها تحت عنوان درمانهای طبیعی ام.اس، گفت: هرچند این چنین درمانها از نظر علمی تایید نمیشوند، اما عوارض هم ندارند.
حمیدرضا ترابی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری انشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه با توجه به آمار کلانشهرها حدود 50 تا 60 هزار نفر مبتلا به ام . اس در ایران وجود دارد، گفت: طبق گزارشهای رسمی نیز تعداد مبتلایان به ام اس حدود 40 هزار نفر است.
وی افزود: پژوهشهای اخیر نشان میدهد که تغذیه نامناسب، استرس، عوامل مخرب زیستمحیطی، کمبود ویتامین D از عوامل موثر در ابتلا به ام . اس و شکل گرفتن پلاکهای ام اسی هستند. بنابراین با توجه به افزایش میزان شیوع ام . اس در جوانان، مدیریت استرس در این افراد تاکید میشود.
وی با بیان اینکه ام . اس درمان قطعی ندارد، ادامه داد: درمان این بیماران با دو نوع داروی تزریقی و خوراکی صورت میگیرد. استفاده از داروهای تزریقی و خوراکی در مبتلایان به بیماری ام . اس بر اساس روند سیر بیماری و تشخیص پزشک که نشات گرفته از شرایط روحی بیمار و سیر بیماری است، تعیین میشود. در صورتی که بیمار عود مکرر داشته و به لحاظ روحی نتواند از داروهای تزریقی استفاده کند، با تشخیص پزشک داروی او به خوراکی تغییر میکند و این داروها برای کنترل و جلوگیری از عود بیماری است.
ترابی در پاسخ به اینکه آیا برخی درمانهایی که با برچسب درمان طبیعی ام.اس
مانند زنبور درمانی مطرح میشود، به لحاظ علمی مورد تایید است یا خیر؟
گفت: این درمانها از نظر علمی تایید نمیشوند اما پروسه بیماری که یک بیماری سخت است گاهی باعث میشود که بیماران نسبت به طبهای حاشیهای احساس بهبودی نسبی داشته باشند.
وی افزود: بنابراین اگر بیماری، در کنار درمانهای استاندارد، یک طب حاشیهای را انتخاب کرده و با انجام آن احساس بهبودی میکند،
توصیه میکنیم که چند جلسهای آن را انجام دهد؛چراکه قاعدتا طبهای حاشیهای عوارض ندارد.
لینک خبر
ام اس شاید مسیر را برایمان ناهموار کند، اما مانع حرکتمان نخواهد شد