2012/08/18, 10:33 AM
سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در جهان
شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۱
یك متخصص مغز و اعصاب گفت: مكمل های ویتامینی، مواد معدنی و پروتیینی، تغذیه و سلامتی را بهبود می بخشد و موجب كاهش احتمال مرگ در بیماران مبتلا به سكته مغزی می شوند.
دكتر داوود معظمی در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینكه سكته مغزی دومین عامل مرگ و میر در جهان است گفت: 10 درصد مرگ و میر در سراسر جهان بر اثر سكته مغزی روی می دهد.وی در ادامه در خصوص عوامل خطر سكته مغزی گفت: سن بالا، افزایش فشار خون، حمله ایسكمیك گذرا، دیابت، بالا بودن كلسترول خون، استعمال دخانیات، مصرف قرص های پیشگیری از بارداری و میگرن از عوامل ایجاد كننده سكته مغزی هستند.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینكه سكته مغزی در مدت چند ثانیه تا چند دقیقه روی می دهد گفت: در اكثر افراد سكته مغزی با علایمی همانند ضعف یا كرختی ناگهانی صورت، بازو یا ساق پا، بروز ناگهانی اشكال بینایی یك یا دو طرفه، بروز ناگهانی اشكال در راه رفتن و ایجاد ناگهانی گیجی یا كاهش تعادل، ایجاد ناگهانی منگی یا اشكال در تكلم و ایجاد سردرد شدید بدون علت همراه است.
دكتر معظمی با تاكید بر اینكه شدت عوارض پس از سكته های مغزی بسیار متفاوت است گفت: عوارض ممكن است از ضعف عضلانی موضعی تا معلولیت دایمی و زوال عقل متغیر باشد.وی با اشاره به اینكه فرد مبتلا به سكته مغزی می تواند به بهبود خود كمك كند گفت: عدم مصرف دخانیات، رعایت رژیم غذایی متشكل از میوه ها و سبزی ها و مصرف ماهی های پرچرب و رژیم كم چربی، انجام مرتب حركات ورزشی، كنترل وزن، رعایت دستورات پزشك جهت كاهش فشار خون و مصرف صحیح داروهای تجویز شده از مهمترین نكاتی است كه مبتلایان به سكته مغزی باید به آن توجه كنند.
دكتر معظمی خاطر نشان كرد: میوه ها و سبزیجات به دلیل دارا بودن مقدار زیادی پتاسیم فشارخون را پایین آورده و به كاهش خطر سكته مغزی كمك می كنند.وی گفت: مكمل های ویتامینی، مواد معدنی و پروتیینی، تغذیه و سلامتی را بهبود می بخشد و موجب كاهش احتمال مرگ در بیماران مبتلا به سكته مغزی می شود و بر اساس تحقیقات انجام شده در افراد دارای سطوح بالای ویتامین ث در خون، خطر ابتلا به سكته مغزی 41 درصد كمتر است.
دكتر معظمی تصریح كرد: مصرف روزانه یك گرم ویتامین ث همراه با مكمل مولتی ویتامین به پیشگیری از سكته مغزی كمك می كند. كم بودن میزان اسید فولیك، ویتامین ب-6 و ویتامین ب-12 در رژیم غذایی موجب افزایش میزان هوموسیستئین خون می شود و این افزایش، می تواند خطر بروز سكته مغزی را بیشتر كند.این متخصص مغز و اعصاب خاطر نشان كرد: بیماران باید قبل از شروع مصرف مكمل های ویتامین ب و ث با پزشك مشورت كنند زیرا ممكن است این مكمل ها با بعضی از داروها تداخل داشته باشند. دوزهای بالای ویتامین ب، موجب بیماری عصبی می شود.