ارسالها: 1,027
موضوعها: 15
تاریخ عضویت: Feb 2011
تشکر های اهدا شده: 7451
تشکر های دریافت شده :7213 بار در 2370 پست
سال تشخيص بيماري : مهر 89
دكتر معالج : دکتر صحراییان
داروي مورد استفاده : سینووکس
محل سکونت : تهران
سلام دوستان
میخواستم بدونم درد داشتن تو چند تا مهره آخر ستون فقرات و اون قسمتی که به استخوان لگن چسبیده از علائم ام اسه؟
یکی از دوستام همچین مشکلی براش پیش اومده یه نفر که ام اس داره بهش گفته که این علائم رو داشته ,اونم ترسیده نمیره دکتر.
اصلا کسی بوده این علائم رو داشته باشه دکتر تشخیص ام اس داده باشه؟
به خود آی,خود تو جان جهانــــــی...
ارسالها: 1,461
موضوعها: 359
تاریخ عضویت: Jan 2011
تشکر های اهدا شده: 16079
تشکر های دریافت شده :21269 بار در 5356 پست
سال تشخيص بيماري : 82
دكتر معالج : سیگارودی _گلی پور
داروي مورد استفاده : ربیف
محل سکونت : زنجان
(2011/07/18, 04:37 PM)sara.161 نوشته است: سلام دوستان
میخواستم بدونم درد داشتن تو چند تا مهره آخر ستون فقرات و اون قسمتی که به استخوان لگن چسبیده از علائم ام اسه؟
یکی از دوستام همچین مشکلی براش پیش اومده یه نفر که ام اس داره بهش گفته که این علائم رو داشته ,اونم ترسیده نمیره دکتر.
اصلا کسی بوده این علائم رو داشته باشه دکتر تشخیص ام اس داده باشه؟
سلام سارا جان من هم این درد رو تجربه کردم ولی اصلا ربطی به ام اس نداره چون درد از دیسک کمرم بود تازه چند سال قبل از اینکه ام اس بگیرم 3ماه کامل استراحت کردم تا خوب شد
به دوستتون بگید حتما به دکتر مراجعه کنند تا دیر نشده
اگر هر نوع دردی را به ام اس ربط بدهیم انموقع باید همه ی مردم ام اس داشته باشند
ارسالها: 1,027
موضوعها: 15
تاریخ عضویت: Feb 2011
تشکر های اهدا شده: 7451
تشکر های دریافت شده :7213 بار در 2370 پست
سال تشخيص بيماري : مهر 89
دكتر معالج : دکتر صحراییان
داروي مورد استفاده : سینووکس
محل سکونت : تهران
ممنون نازلی جون
ولی دفعه پیش کتفش هم درد میکرد اصلا معلوم نیست چشه نمیدونه که من ام اس دارم اگه بدونه دیگه 1 درصد هم احتمال نمیدم بره دکتر.
به خود آی,خود تو جان جهانــــــی...
ارسالها: 1,618
موضوعها: 71
تاریخ عضویت: Sep 2011
تشکر های اهدا شده: 7897
تشکر های دریافت شده :16585 بار در 4448 پست
سال تشخيص بيماري : 1387
دكتر معالج : دکتر امیررضا عظیمی
داروي مورد استفاده : فینگولید - داروسازی اسوه
محل سکونت : تهران
روماتیسم ستون فقرات چیست
دیسک کمر, عفونت رودهای
روماتیسم ستون فقرات جنبه ژنتیکی دارد
هر وقت کسی از کمردرد شکایت میکند، در تشخیص ابتدایی به او میگویند احتمالا دیسک کمر دارد، اما کمتر کسی در مواجهه با چنین دردی حدس میزند که مبتلا به یک بیماری ژنتیک با عنوان روماتیسم ستون فقرات است.
روماتیسم ستون فقرات یا A.S یک بیماری دردناک و پیشرونده است که مفاصل ستون فقرات را درگیر میکند. این بیماری ممکن است سایر مفاصل را نیز درگیر کند و روی سایر اندامها، بهویژه چشم، ریه، روده و قلب اثر بگذارد.
چند نکته مهم و کلیدی در تشخیص و افتراق این بیماری از سایر انواع کمردرد بهویژه دیسک کمر وجود دارد. این بیماری صرفا جنبه ژنتیک دارد و در بیش از 90 درصد مبتلایان، وجود ژن عامل بیماری (ژن B27) به اثبات رسیده است و بر خلاف دیسک کمر، درد مبتلایان با فعالیت بهبود مییابد و با استراحت شدت پیدا میکند.
مشخصه اصلی بیماری، چسبیده شدن ستون مهره هاست که حرکات بیمار را به تمام جهات کاهش میدهد، این بیماری بیشتر در افراد جوان و در دهه دوم و سوم زندگی دیده میشود و در مردان سه برابر زنان دیده میشود و احتمال بروز بیماری بعد از 50 سالگی بسیار کم است.
فعال شدن بیماری تحت تاثیر عفونت رودهای
اگرچه این بیماری یکی از بیماریهایی است که ژنتیک در آن بسیار دخالت دارد، اما این که چرا بیماری به وجود میآید، هنوز مشخص نیست.
در سه بیماری پسوریازیس، لوپوس و AS ، ژنتیک نقش بسیار مهمی دارد، نوع خاصی از عفونت گوارشی (کلبسیلا) در فعال شدن و پیشرفت بیماری نقش بسیار مهم دارد. به بیان دیگر، در صورت وجود زمینه ژنتیک این بیماری، با ابتلا به عفونت رودهای خاصی که معمولا در دوران جوانی اتفاق میافتد، بیماری AS بروز میکند.
روماتیسم ستون فقرات بیماری گمراهکننده
بیماری AS گرچه زمینه ژنتیک دارد، اما ممکن است حتی در بستگان برخی بیماران به طور کامل بروز نکند و فقط علائم خفیفی را بروز دهد.
بیماری در همه افراد با دردهای ستون مهرهای بروز پیدا نمیکند، بلکه گاه با دردهایی در کف پاشنه، بین دو کتف و قسمت جلوی سینه بروز میکند و حتی با خار پاشنه و بیماریهای قلبی اشتباه گرفته میشود.
اینطور نیست که اگر ژن بیماری در شخصی وجود داشته باشد،وی به این بیماری مبتلا شود؛ بلکه خیلی از افراد ژن را دارند، ولی مبتلا نمیشوند. وجود ژن B27 احتمال ابتلا به بیماری را تا 20 درصد افزایش میدهد .بیماری AS در برخی افراد با درد خفیف در مفاصل کمری بروز میکند و در موارد حاد بیماری بهویژه در کسانی که سیگار میکشند با علائم التهابی شدید ظاهر میشود.
دیسک کمر, عفونت رودهای
روماتیسم ستون فقرات یک بیماری دردناک است که مفاصل ستون فقرات را درگیر میکند
تشخیص درست بیماری
افرادی که با نشانههای احتمالی بیماری مواجه اند یعنی هنگام استراحت با درد کمر دست و پنجه نرم میکنند و دردشان با فعالیت روزانه تسکین مییابد یا با دردهای عضلانی ناشناخته در ناحیه پاشنه پا، میان دو کتف و جناغ سینه مواجهاند، باید به متخصص روماتولوژیست با تاکید به بررسی زمینه فامیلی بیماری مراجعه کنند.
گاهی بیماری با عوارض چشمی از جمله درد چشم و تاری ضعیف دید همراه است که البته با درمان ساده مرتفع میشود. بیشک آزمایش تخصصی، امآرآی و عکسبرداری از مفاصل به تشخیص قطعی بیماری کمک شایانی خواهد کرد.
هرچه سریعتر، درمان را آغاز کنید
از آنجا که روماتیسم ستون فقرات جنبه ژنتیک دارد، پیشگیری از آن ممکن نیست و مهمترین اقدام در صورت بروز نشانه احتمالی بیماری بهویژه با وجود زمینه خانوادگی، مراجعه سریع به متخصص روماتولوژی است تا بتوان با شروع سریع اقدامات درمانی از بروز عوارض شدید بیماری جلوگیری کرد.
مراجعه سریع به پزشک، جلوگیری از پیشرفت بیماری و گرفتن آموزشهای لازم بسیار مهم است تا عوارض بیماری به صورت زمینگیر شدن بروز نیابد. اگر بیماری به سرعت تشخیص داده و درمان مناسب برای آن آغاز نشود، بهتدریج منجر به چسبیدن ستون مهرهها میشود و حرکات آنها را با مشکل مواجه میکند. با پیشرفت بیماری، بهتدریج قسمتهای فوقانیتر و حتی گردن گرفتار میشود، بهطوری که بیماران مبتلا نخواهند توانست حتی گردن را بالا بیاورند.
برای درمان این بیماری روماتیسمی، داروهای ضدالتهابی تجویز میشود. بهعلاوه درمانهای مکمل دیگری هم پیشنهاد میشود که در کاهش درگیری ستون مهرهها، مفاصل و چشم بیماران موثر است. نقش آموزش در این بیماران بسیار مهم است، چراکه اگر به آنها آموزش داده شود و به آنها برای جلوگیری از پیشرفت ناهنجاریهای ستون فقرات توصیه شود، زندگی بسیار مناسبتری خواهند داشت. بیشک برای افزایش آگاهی نسبت به این بیماری، عضویت در انجمن تخصصی بیماران مبتلا به AS بسیار مفید خواهد بود.
منبع:jamejamonline.ir
فعلا سکوت را برگزیدیم ............