امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
زانو درد و راه حل آن
#1
زانو درد را مي‌توان به جرات شايع‌ترين درد مفصلي ناميد. در كشور ما بخصوص كمتر كسي است كه از ميانسالي گذشته باشد و زانودرد نداشته باشد. براي بسياري از كساني كه زانو درد دارند ورزش توصيه مي‌شود. اما چه ورزش‌هايي براي زانوهاي خراب مفيد است.

خوب‌ها

شنا كردن اولين گزينه پزشكان است. شنا به‌جز شناي كرال پشت، براي زانوها بسيار مفيد است. علاوه بر شنا مي‌‌توان در قسمت كم عمق استخر قرار گرفته و به مدت 15 دقيقه در مسير عرض استخر راه رفت. اين كار موجب مي‌‌شود بدون وارد آمدن فشار بر مفصل زانوي مبتلا به آرتروز، عضلات اطراف زانو تقويت شود تا وزن اندام‌هاي فوقاني به زانو وارد نيايد. البته امكان اين ورزش هميشه مهيا نيست. دومين گزينه پياده‌روي است. پياده‌روي فشار زيادي بر زانوها وارد نمي‌كند. پياده‌روي سريع، اگر قبلا آسيبي در زانوهايتان نداشته‌ايد، مشكلي ندارد. اما به زانوهاي معيوب آسيب مي‌رساند. دوچرخه‌سواري نيز بر روي زانوها فشار زيادي وارد نمي‌كند. به‌طور كلي هرگونه فعاليتي كه فشار كمي بر زانوها وارد كند و يا فعاليت‌هايي كه در آنها شما مجبور نيستيد به‌سرعت تغيير جهت بدهيد، براي زانوها مشكل‌ساز نيستند.

بدها

هر ورزشي كه مستلزم خم‌كردن شديد زانوها باشد مي‌تواند به زانو صدمه بزند. اگر خم كردن به‌همراه بلندكردن وزنه باشند، فشار مضاعفي به زانوها وارد مي‌كند و مي‌تواند به زانو آسيب برساند.

با اين تعريف فعاليت‌هاي ورزشي كه در آنها خم مي‌شويد يا مي‌پريد، مثل بسكتبال و فوتبال براي زانوها مضرند. ورزش‌هايي كه در آن حركت‌هاي خم‌شدن زانوها و فرودآمدن روي پاها به دفعات زياد انجام مي‌شود نيز براي زانوها مضر هستند، تنيس، بدمينتون و فوتبال از اين دسته ورزش‌ها محسوب مي‌شوند. طناب‌زدن جزء موارد استثنايي است كه به رغم پريدن آسيبي به زانو وارد نمي‌كند.



ورزش‌هايي كه در آنها فرد مي‌پرد، فرود مي‌آيد يا در حال دويدن به‌طور ناگهاني تغيير مسير مي‌دهد، فشار خيلي زيادي روي زانوها وارد مي‌كند كه ممكن است منجر به آسيب‌ به رباط‌هاي زانو و به‌خصوص رباط صليبي قدامي شوند. حتي مقادير كم اين فعاليت‌هاي ورزشي نيز مي‌توانند باعث آسيب به غضروف يا منيسك‌هاي زانو كه از غضروف آن محافظت مي‌كنند، بشود. توجه داشته باشيد ورزشكاران حرفه‌اي با گذراندن دوران بدن سازي و تقويت عضلات پا احتمال آسيب ديدگي را كاهش مي‌دهند ضمن اين‌كه قبل از شروع ورزش نيز بدن خود را بطور اصولي و مناسب گرم مي‌كنند، براي همين است كه ميزان آسيب در آنها كمتر است، ورزشكاران آماتوريست كه مثلا فوتبال بازي مي‌كنند.

ورزش اختصاصي
با چند ورزش مي‌‌توان عضلات زانو را به طور اختصاصي تقويت كرد. يكي از اين ورزش‌ها، اين است كه روي زمين بنشينند و پاي خود را دراز كنند و به حالتي قرار گيرند كه به مفصل‌‌شان فشاري وارد نيايد. سپس به حالت در جا عضله جلوي ران خود را منقبض كنند و تا 10 شماره به همين حالت نگه دارند. مي‌‌توان براي مثال، صبح سه بار، ظهر سه بار و شب هم سه بار اين كار را انجام دهيد. البته در روزهاي ابتدايي بهتر است زياد به اندام‌هاي‌شان فشار وارد نياوريد و به تدريج و به صورت هفته‌اي يك بار، شدت يا مدت تمرين را به مقدار 10 تا 20 درصد افزايش دهيد. اين نوع ورزش براي عضله چهار سر ران يا جلوي ران است. براي پشت ران هم مي‌‌توان عضله پشت ران را منقبض كرد و به طور مشابه با تعداد و مدت گفته شده عمل كرد.
همیشه سختترین نمایش به بهترین بازیگر تعلق داره شاکی سختیهای دنیا نباش شاید تو بهترین بازیگر خدایی....!!!!!!!!!love28                                                        
                                         
 تشکر شده توسط : نازنین , مـه ســـا , بابک57 , 7714 , panteha , مهوش , PAYA , khatereh. , adf4x4 , elham 66
#2
قابل توجه کوهنوردان (خصوصا بعضی ها)

علائم عارضه

دردهای مبهم و پخش در اطراف و پشت کشکک زانو که تدریجاً افزایش می یابد از علا ئم اولیه این عارضه است . درد با مضعیت خم و راست شدن زانو افزایش می یابد و پس از مدتی نشستن با زانو ی خم (دوو چهار زانو نشستن) یا استفاده از توالت ایرانی به شدت درد ناک میگردد. در همین زمان پیمودن مسیرهای نا هموار خصوصاً سراشیب با درد و احساس ناراحتی همراه شده و ورزشکار را دچار مشکل می سازد . گاهی ممکن است که درد های زانو به نواحی پا یین تر و ساق پا انتشار یابد و در بعضی موارد حالت گیری کردن مختصر زانو و یا خالی شدن زانو در هنگام راه رفتن به درد جلوی زانو اضافه شود .

پیشگیری و درمان

1- ایجاد بالانس عضلانی بین شاخه های داخلی و خارجی عضله ی چهار سر ران از طریق قوی کردن عضله ی داخل و بلند کردن عضله ی خارجی اولین اصل در پیشگیری و درمان عارضه است.تقویت عضله ی داخلی خصوصاً فیبر های مایل آن از طریق انجام تمرینات ایزومتریک این عضله به نحوه که بیشترین فشار به شاخه ی مایل عضله ی داخلی وارد گردد، انجام می شود.بدین منظور می توان با نشستن بر روی صندلی وصاف نمودن زانو وقرار دادن پا در سطح افق به همراه کمی چرخش پا به سمت خارج وحفظ این حالتبرای 10ثانیه عمل نمود. این تمرین را روزانه سه بار و هر بار و هر بار ده دقیقه می توان انجام داد که تدریجاً با تقویت عضله زمان هر تمرین و تعداد دفعات تمرین قابل افزایش می باشند.

از طرفی برای کشیدن عضله ی خارجی می بایست از انجام تمرینات کششی ویژه ی آن استفاده نمود . بدین منظور می توان بر روی پای مورد نظر ایستاد و در حالی که زانو کاملاً صاف است با خم کردن بدن به سمت مخالف و قرار گرفتن در وضعیت حد اکثرکشش برای

برای 10 ثانیه ،عمل نمود . زمان مورد نظر تدریجاً قابل افزایش خواهد بود .

2-تقویت عضله تثبیت کننده لگن با هدف کنترل تاثیر آن بر مفصل زانو اصل بعدی درمانی است . برای این منظور می بایست بر روی پای مورد نظر ایستاد ، پای دیگر را بلند کرد و سعی نمود تا تعادل حفظ شود . این عمل روزانه به کرات در زمانهای مناسب و هر بار برای حد اقل 30ثانیه انجام شود .

3- کشش عضلات پشت ران با انجام تمرینات ویژهی کششی سومین اصل درمانی است . سفتی وکوتاهی این عضلات از صاف شدن کامل زانو در جریان راه رفتن و تمرینات ورزشی جلو گیری نموده و باعث اعمال فشار زیاد بر روی کشکک زانو و افزایش سایش سطوح مفصلی آن می گردد. برای این منظور می توان پای مورد نظر را با زانویی کاملاً صاف بر روی صندلی و یا سکویی با ارتفاع مناسب قرار داد و سپس با خم کردن تنه بهسمت زانو، عضلات پشت ران را در حد اکثر کشش برای حداقل مدت 30 ثانیه قرار داد . این حرکت را می توان روز انه چندین بار تکرار نمود.

4-استفاده از زانو بند نواری و نصب آن در زیر استخوان کشکک در حین دوره ی درمان با هدف جابجا نمودن مختصر سطوح مفصلی کشکک موجب کاهش میزان سایش سطوح مفصلی و کاهش علائم می گردد.

5- در صورت وجود تغییر فرم و زوایای نا مناسب در مفا صل لگن ، زانو و مچ پا ، بر طرف نمودن آنها با روشهای غیر جراحی ویا در صورت نیاز ،عمل جراحی ضروری است که می بایست به راحتی موجب درمان عارضه می گردد .

6-پرهیز از کلیه ی فعالیتهای روزانه و تمرینات ورزشی که با خم شدن شدید مفصل زانو همراه هستند.

7-استفاده نکردن اززانو بند های غیر استاندارد که به طور کامل کشکک زانو را می پوشانند ودر نتیجه سایش سطوح مفصل کشکک را افزایش می دهند .

8-استفاده از کفش استاندارد و مناسب کوهنوردی عامل قابل توجهی در کاهش فشار وارده به زانو در حین راه پیمایی است ، لذا اتخاب کفش مناسب واستاندارد بسیار مهم می باشد.

9- کاربرد همیشگی باتوم یا عصای مناسب کوهنوردی ، باعث میگردد تا فشار وارد بر زانو ها کمتر شده و به حفظ سلامت مفاصل زانو کمک کرد.

پیشگیری از بروز صدمات ومشکلات زانو آسانتر از درمان آن است و این نکاته ای است که هر کوهنوردی می بایست مورد توجه قرار دهد تا قادر به ادامه فعالیت ورزشی خود در درازمدت باشد.
اگه تلخم مثل گریه اگه تنهام اگه تاریک
اگه از ترانه دورم اگه با مرثیه نزدیک
اگه ناباور چشمام تو تماشای تو مونده
اگه اون نگاه اول منو پای تو نشونده:
How wonderful life is while you're in the world
 تشکر شده توسط : بابک57 , سـاناز , jane , fireboud , Matilat , earth , بی تـــا
#3


مراقب زانو های خود باشید


مفصل زانو یکی از مهمترین مفاصل بدن از لحاظ ایجاد ثبات، استحکام و تحمل وزن بدن بوده، بنابراین ایجاد ضایعه در این مفصل بسیار مهم است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، زانوها اعضای مهمی هستند که وزن بدن را تحمل می کنند . بدن ما روی زانو ها استوار است و به همین دلیل است که اگر وزن بدن زیاد باشد، فشار بیشتری به بدن وارد می شود.،همه ما درد زانو را تجربه کرده ایم و می دانیم که مراقبت و پیشگیری از ایجاد درد زانو بسیار مهم است .

به طور کلی مفصل زانو از آسیب‌پذیرترین مفاصل بدن است که سطوح مفصلی آن غالبا در اکثر ورزشکاران با حمل بار تحت فشار است.

زانو مفصلی است که غیر از حرکت باز و بسته شدن دارای حرکات خفیف چرخش به داخل و خارج نیز می باشد در تشکیل و نگهداری مفصل زانو,‌ استخوانها , رباطها و غضروف هایی شرکت دارند.

ایجاد ضایعه و درد در مفصل زانو باعث تسریع تغییرات و فرسایش سطوح مفصلی (آرتروز) می‌شود.

برای مراقبت از زانو ها چه باید کرد ؟

۱- وزن مناسب داشته باشید

اضافه وزن مهمترین عامل آسیب زانو ها است .و علت آن فشار بیش از حدی است که به زانو ها وارد میکند .
پس اگر اضافه وزن دارید وزن خود خود را مناسب کنید وگرنه باید منتظر شروع درد زانو باشید. برای اینکه بدانید چه وزنی برای شما مناسب

۲- اجسام سنگین جابجا نکنید :

حمل جسم سنگین موجب آسیب گردن کمروزانو میشود پس تاجاییکه امکان داردازجابجا یی اجسام سنگین خود داری کنید به یادداشته باشید وقتی جسمی را حمل می کنید ، فشاری که به زانو ها وارد می شود ، چندین برابر وزن آن جسم است .

۳- عضلات ران خود را تقویت کنید :

از آنجا که عضلات ران از مفصل زانو محافظت می کند ، بنابراین تقویت عضلات ران ، از ساییدگی مفصل زانو جلوگیری می کند و درد زانو را کاهش می دهد . حرکات ورزشی ساده ای برای این کار وجود دارد ؛ آین حرکات را براحتی در منزل و یا در محل کار ، در حالت نشسته بر روی زمین و یا روی صندلی براحتی می توانید انجام دهید .از هر فرصتی برای انجام این حرکات استفاده کنید .

۴- در وضعیت مناسب بنشینید :

وقتی در وضعیت دو زانو یا چهار زانو ، روی زمین می شینیم فشار زیادی به زانو وارد می شود . پس اگر عادت دارید روی زمین بنشینید ، سعی کنید پاهایتان را دراز کنید . از این کار خجالت نکشید مطمئن باشید در جمعی که هستید ، افراد دیگری حتی جوانترهایی هم هستند که باید پای خود را دراز کنند .بخاطر داشته باشید که نشستن بر روی صندلی ، بشرطی که صندلی مناسب باشد برای زانو بسیار مناسبتر از نشستن بر روی زمین است

۵- تا حد امکان از پله پرهیز کنید :

بالا و پایین رفتن زیاد از پله برای زانو مناسب نیست .{یزی که باید به آن دقت شود وجود یک یا دو پله در خانه است . ممکن است یک پله بین هال و پذیرایی و یا اتاق خواب وجود داشته باشد . وجود همین یک پله موجب می شود که در طول روز به دفعات زیا د از این پله بالا و پایین برویید .اگر نمی توانید شرایط خانه را تغییر بدهید طوری وسایل خانه را بچینید که مجبور نشوید زود به زود به اتاقی که پله دارد بروید.

۶- تا حد امکان از توالت های معمولی استفاده نکنید :

استفاده از توالت های معمولی فشار زیادی به زانو ها وارد می کند اگر دچار درد زانو هستید بهتر است از توالت فرنگی استفاده کنید . اگر چنین امکانی ندارید ، صندلی های مخصوصی که برای توالت گذاشته می شود تهیه نمایید .در این صورت مراقب لغزش پایه های صندلی باشید
 تشکر شده توسط : shokolat , PAYA , khatereh. , adf4x4 , elham 66
#4

درمان طب فیزیکی و توانبخشی درد زانو ...

درمان برحسب نوع دقیق مشکل زانو متفاوت است.
دارو: متخصصین طب فیزیکی سعی در تجویز حداقل دارو و استفاده از داروهای ضروری برای بیمار دارند. این متخصصین سعی در ازیابی مشکل و درمات مشکل اصلی بیمار دارند اما در موارد ضروری ممکن است داروی مسکن یا داروهایی تجویز کند که مشکلی همانند نقرس یا ارتریت روماتوئید را درمان کند.

درمان:
تمرین درمانی یاورزش درمانی:
با تقویت عضلات اطراف زانو انرا پایدارتر میکند.ممکن است آموزشهایی برای تقویت عضلات جلوی ران (عضله چهارسر ران) یا عضلات پشت ساق پاها (عضلات هامسترینگ) داده شود.ورزشهای که بالانس وتوازن را بهبود بخشند نیز مفید هستند. تمرین های زانو بر اساس مشکل بیمار توسط متخصصین طب فیزیکی طراحی می شوند و برای هر بیمار ممکن است متفاوت باشند. استفاده از برگه یا دفترچه آموزشی برای تمام بیماران رویه ای نادرست است.

بریس:
وسایل حمایتی زانو وکمکی درمان همانند آرک ساپورت و وج که در قسمت داخلی یا خارجی پاشنه پا بر حسب معاینه کف پا و معاینه کل بدن تجویز میشود وجود دارد که باعث کاهش فشار وارد به زانو در قسمت اسیب دیده مثلا در ارتروز میشوند انواع بریس زانو نیز موجود است . گاهی استفاده از عصا توصیه می شود.تزریقات تزریقا ت داروهای کورتونی (کورتیکواسترویید) در داخل مفصل ممکن است توسط پزشک لازم تشخیص داده شود.

هیالورونیک اسید:
تزریق آن به تزریق غضروف ساز معروف شده است. در صورت تجویز پزشک تزریق داخل مفصل این ماده باعث بهبودی درد و لوبریکاسیون زانو شده وممکن است با تاثیر بر کاهش التهاب مفید واقع شود. این ماده بطور طبیعی در مفصل وجود دارد. تزریق مکرر ان ممکن است باعث بهبود درد حدود شش ماه تا یکسال شود.

پی آر پی:
می تواند باعث کاهش درد بیمار شود. در این زمینه تحقیقات ادامه دارد.
جراحی:
جراحی زانو در صورتی انجام میشود که سایر درمانهای دارویی وطب فیزیکی نتیجه مورد نظر را نداشته باشد. هر بیمار باید قبل از جراحی با یک متخصص طب فیزیکی مشورت نماید.

انواع جراحی زانو شامل جراحی آرتروسکپی:
که با ایجاد برشی کوچک بوسیله ابزاری مجهز به فیبر اپتیک برای خارج کردن اجسام شناور داخل مفصل ترمیم غضروف و بازسازی رباطها انجام میشود.

سایر روشهای جراحی شامل تعویض قسمتهای اسیب دیده مفصل زانو یا جراحی پارشیل تعویض زانو و جراحی تعویض کامل زانو میباشندجراحی پارشیل تعویض زانو عوارض کمتری نسبت به تعویض کامل دارد.برای تعویض زانو از مفصل مصنوعی از جنس آلیاژ فلزی, پلاستیک و پلیمر های مخصوص استفاده میشود.مسکنها مانند استامینوفن (تیلنول) ایبو برفن (ادویل) و ناپروکسن ممکن است درد را کم کند.

از کرمهای مسکن نیز استفاده میشود که این کرمها ممکن است دارای ترکیبات لیدوکائین و کاپسایسین( یک ماده ضد درد در فلفل) باشند.اقدامات مراقبتی برای
زانو:استراحت در بین کار وفعالیت باعث کاهش اسیب بیشتر به مفصل میشود . در اسیبهای خفیف استراحت یکی دو روزه کافی است.برخورد با آسیب های حاد قبلا توضیح داده شده است.

یخ :
بکاربردن یخ در بسیاری اسیبهای حاد زانو موثر است یخ باعث کاهش التهاب ودرد زانو میشود یخ نباید بیش از بیست دقیقه روی موضع قرار گیرد. زیرا خطر اسیب به پوست واعصاب وجود دارد.بعلاوه برای جلوگیری از اسیب به پوست , کیسه پلاستیکی محتوی قطعات کوچک یخ باید لای حوله نازکی پیچدیده شود.

بانداژ فشاری:

باعث بهبود محافظت از زانو وکاهش اسیب میشود بانداژ باید وزن کمی داشته دارای قابلیت تنفس باشد و خود چسب باشد. بانداژ باید انقدر محکم باشد که از زانو محافطت کند و در عین حال باعث اختلال جریا خون نشود.

بالا نگه داشتن زانو:
جاذبه زمین در این حالت باعث کاهش تجمع مایعات در بافت اسیب دیده میشود. بالا نگه داشتن زانو باعث کاهش تورم میشود.میتوان برای این منظور از چند بالش استفاده کرد.
غضروف ساز:
مطالعات در مورد کندرو ایتین و گلوکزامین نتیجه قاطع در بر نداشته بنابر این استفاده از این داروها توصیه نمی شوند.

طب سوزنی :
پژوهشها مفید بودن طب سوزنی در بهبود درد زانو را نشان داده است.
لیزر درمانی و مگنتوتراپی:
این روشها می توانند با عث بهبود درد زانو شوند اما این روشها تنها روشهای کمکی می باشند استفاده از انها باید همراه با سایر اقدامات درمانی طولانی اثر بخصوص تمرین درمانی باشد.
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...
 تشکر شده توسط : آزیتا , adf4x4 , elham 66
  




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
3 مهمان