2012/12/01, 12:19 PM
آیا تابهحال در موقعیتی قرار گرفتهاید كه حس كنید دارید از عصبانیت منفجر میشوید؟ آیا تا به حال به دلیل عصبانیت و خشم دست به كارهایی زدهاید كه بعدا از انجام آنها پشیمان شدهاید؟
آیا تا بهحال این حس به شما دست داده كه همسر یا نامزدتان بیش از حد سر مسائل پیش پاافتاده عصبانی شود؟ با انجام این تست میفهمید خودتان یا اطرافیانتان شخصیت و عادات پرخاشگرانه دارند یا نه.
با این آزمون بفهمید خشن هستید یا نه!
وقتی خشن میشوید
پرخاشگری یك هیجان و احساس منفی سركوبشده است كه فرد در موقعیتهایی كه فرصت دست میدهد آن را به فرد خاص یا شیء خاص یا حتی نامشخصی بروز میدهد. این احساسات و هیجانات سركوبشده به صورت رفتاری یا كلامی بروز داده میشود و اغلب فرد قادر به كنترل آن نیست و ممكن است پس از ارتكاب عمل از عملكرد خود پشیمان شود. به اعتقاد برخی روانشناسان، پرخاشگری شكل دیگری از افسردگی است. به عبارتی، پرخاشگری خشم علیه محیط بیرون است و افسردگی غالبا خشم علیه خود است. افراد پرخاشگر دربیشتر مواقع دارای تحمل پایینی هستند و نمیتوانند آنچه را كه بر وفق مرادشان نیست قبول كنند؛ درنتیجه عصبانی شده و رفتار پرخاشگرانه از خود بروز میدهند. علل پرخاشگری میتواند شخصیتی، خانوادگی، آموزشی، اجتماعی باشد.
راههایی برای آرامش
تكنیكهایی كه میتوان برای كنترل پرخاشگری و عصبانیت شدید از آنها استفاده كرد شامل:
1-صمیمیت با دیگران
2-تامل و سكوت
3-تخلیه یعنی بهطور مستقیم جواب خشونت را ندادن (تحقیقات جدید نشان میدهد كه پرخاشگری كلامی و حتی فیزیكی متقابل علاوه بر اینكه خشم را كاهش نمیدهد، بلكه باعث افزایش آن نیز میشود.)
4- صحبت كردن در مورد مشكل: بهترین روش برای كاهش پرخاشگری، صحبت كردن در مورد آن است كه به 2 روش گفتوگو با خود در مورد نحوه مقابله و مواجهه با مشكل و گفتوگو با فردی كه از دست او عصبانی شدهایم، است.
5- گذشت كردن
6- انتخابهای سالم برای پیشگیری از خشم (به منظور اداره و كنترل خشم به خواب منظم، غذای خوب، لذت از اوقات فراغت با ورزش، موسیقی آرام، قدم زدن در پارك، عبادت و معنویت و... نیاز داریم.)
7- بپذیرید كه زندگی همیشه منصفانه نیست؛ تا وقتی كه نپذیریم زندگی هیچ انسانی بیعیب و نقص نیست، شاید به همهكس و همهچیز خشمگین شویم.
این تست به شما كمك میكند تا به میزان پرخاشگری خود یا همسرتان پی ببرید و همچنین به اینكه بیشتر از چه نوع پرخاشگریای در طول روز استفاده میكنید.
به این 34 سؤال براساس كلید جواب دهید
1- دوستانم معتقدند من زیاد بحث میكنم.
2- معتقدم همه مردم همیشه از قانونشكنی استفاده میكنند.
3- من زود از كوره در میروم اما زود هم آرام میشوم.
4- اغلب با دیگران مخالفت میكنم.
5- بسیاری از مواقع، احساس میكنم كه در زندگی با من ناجوانمردانه و ناعادلانه برخورد شده.
6- زمانی كه افراد با من مخالفت میكنند نمیتوانم با آنها وارد بحث شوم.
7- بسیاری از مواقع، بیدلیل عصبانی میشوم.
8- ممكن است كسی كه مرا عصبانی كرده، مورد ضرب و شتم قرار دهم.
9- گاهی فكر میكنم كه چرا درمورد بعضی مسائل اینقدر حس بد و تلخ دارم.
10- میدانم كه گاهی افراد دیگر را تهدید میكنم.
11- كسی كه به من حمله كند با او بهشدت برخورد میكنم و حتما او را میزنم.
12- مشكل كنترل كردن خلق خود را دارم.
13- اگر به قدر كافی عصبانی باشم، ممكن است كار دیگری را نیز خراب كنم.
14- وقتی كه عصبانی باشم در را محكم روی كسی كه در اتاق است میكوبم.
15- وقتی افراد پرادعا هستند من فقط برای اینكه به آنها خودم را نشان دهم كاری كه میخواهند را انجام میدهم.
16- وقتی مردم با من مهربان هستند به این فكر میكنم كه حتما چیزی از من میخواهند.
17- گاهی آنقدر عصبانی میشوم كه وسایل را میشكنم.
18- گاهی اوقات درمورد افرادی كه از آنها خوشم نمیآید غیبت میكنم.
19- فرد آرامی هستم.
20- وقتی افراد من را میرنجانند، به آنها میگویم كه در موردشان چه فكر میكنم.
21- گاهی فكر میكنم مردم پشت سرم و در غیابم به من میخندند.
22- وقتی چیزی كه میخواهم را به دست نمیآورم، عصبانیتم را نشان میدهم.
23-گاهی تمایل شدید خود را برای زدن كسی نمیتوانم كنترل كنم.
24- بیشتر از افراد دیگر دعوا میكنم.
25- اگر كسی مرا بزند من هم او را خواهم زد.
26- وقتی كه با دوستانم موافق نیستم كاملا صریح این موضوع را به آنها میگویم.
27- اگر قرار باشد كه برای دفاع از حقوق خودم از خشم و پرخاشگری استفاده كنم، این كار را خواهم كرد.
28- من به افراد غریبهای كه خیلی صمیمی هستند نمیتوانم اعتماد كنم.
29- گاهی احساس میكنم مثل یك بمب از عصبانیت خواهم تركید.
30- وقتی كه فردی من را آزرده كند فقط سكوت میكنم.
31- میدانم كه دوستانم پشتسرم حرف میزنند.
32- بعضی از دوستانم فكر میكنند من آدم زودجوشی هستم.
33- بعضی اوقات آنقدر حسود میشوم كه نمیتوانم به چیز دیگری فكر كنم.
34- من از شوخیهای غیركلامی و هل دادن، مشت زدن، لگدزدن و... خوشم میآید.
با این آزمون میفهمید خشن هستید یا نه
نمره خشم شما چند است؟
سریع به مشاور مراجعه كنید
شما پرخاشگری عملی دارید یا نه؟
سؤالهای 8، 23، 25، 11، 27، 10، 24، 17 نشانه پرخاشگری عملی (یعنی داشتن رفتار خشن و آسیبزننده) مثل دعوا و ضرب و شتم هستند كه اگر جمع نمره شما به این سوالها بین 28 تا 32 شود، یعنی از پرخاشگری عملی بالایی برخوردارید و به شما توصیه میكنیم كه حتما برای مطرح كردن این مسئله به روانشناس مراجعه كنید. اگر جمع نمرات شما بین 24 تا 28 شود یعنی شما از پرخاشگری عملی متوسط برخوردارید كه صحبت با یك روانشناس و مشاور به شما پیشنهاد میشود. اگر هم زیر 24 بود یعنی دچار پرخاشگری عملی نیستید.
زبان شما خشن است؟
شما پرخاشگری كلامی دارید یا نه؟
سوالهای 1،6، 26، 4، 20 نشانه پرخاشگری كلامی (با خشم و توهین حرف زدن) هستند كه اگر جمع نمرات شما بین 16 تا 20 شود، نشاندهنده میزان بالای پرخاشگری كلامی شماست كه بهتر است از تكنیكهای كنترل آن و همچنین صحبت با یك مشاور یا روانشناس بهره ببرید و اگر نمرات شما بین 12 تا 16 شود شما از پرخاشگری كلامی به میزان متوسط برخوردارید و بد نیست در مورد شیوههای آرام كردن خود تحقیق و مطالعه كنید.
با دیگران دشمنی دارید؟
فكر می كنید چقدر حس خصومت در شما وجود دارد؟
سوالهای 28، 2، 5، 9، 16، 21، 31، 33 نشانه وجود حس خصومت هستند كه اگر جمع نمرات آنها بین 28 تا 32 شود یعنی شما از میزان خصومت بالایی برخوردارید و به شما توصیه میشود در باورها و عقاید خود تغییر دهید و در صورت امكان به روانشناس برای كمك گرفتن در تغییر این نگرشها مراجعه كنید و اگر جمع نمرات شما بین 24 تا 28 بود یعنی شما از حس خصومت متوسطی برخوردارید. (خصومت درواقع داشتن حس پرخاشگری درونی و بد بینی نسبت به دیگران است كه میتواند فرد را به سمت رفتارهای خشن و پرخاشگرانه سوق دهد.)
چه مقدار پرخاشگری غیرمستقیم در شما وجود دارد؟
شما چه مقدار از مقیاس خشم را دارا هستید؟
سوالهای 15، 30، 34، 13، 14، 18 نشانه مقیاس پرخاشگری غیرمستقیم هستند كه اگر جمع نمره شما در این سوالات بین 20 تا 24 شود یعنی از میزان پرخاشگری غیرمستقیم بالایی برخوردار هستید كه پیشنهاد میشود به روانشناس مراجعه كرده یا با مشاور مشورت كنید و اگر جمع نمرات شما بین 16 تا 20 شود شما از میزان پرخاشگری غیرمستقیم متوسطی برخوردارید كه بهتر است از تكنیكهای كنترل آن و آرامسازی خود كمك بگیرید.
پرخاشگری غیرمستقیم یعنی حالتی كه علت عصبانیت و خشم خودرا نمیشناسیم؛ مثلا در اتوبوس به اشتباه به فردی برخورد میكنیم و او شروع به پرخاشگری میكند، این نوع پرخاشگری را كه درواقع زمینههای قبلی دارد و درحقیقت تخلیه هیجانهای قبلی است، پرخاشگری غیرمستقیم مینامند. درواقع این همان حالت خشمی است كه بهطور معمول به آن میگوییم: «طرف دلش از جای دیگر پر بود، اینجا خالی كرد و...»
خشم درونی دارید؟
شما چه مقدار از مقیاس خشم را دارا هستید؟
سوالهای 3، 29، 19، 32، 7، 12، 22 نشانه مقیاس خشم درونی هستند كه اگر جمع نمرات بین 24 تا 28 شود این یعنی ذهن شما از خشم درونی بالایی برخوردار است. (خشم، وضعیتی هیجانی است كه از ناراحتی كم و خفیف تا انفجار عصبانیت میتواند گسترده شود. نشانههای فیزیكی خشم شامل تند شدن ضربان قلب، افزایش فشارخون و بالا رفتن میزان آدرنالین در خون است. خشم درونی هر لحظه میتواند به خشم بیرونی بیانجامد)
ﭼﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻨﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ٬ ﺁﺩﻣﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺷﺒﯿﻪ ﺣﺮﻓﻬﺎﯾﺸﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ...