امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خبرهایی ازدرمان موفقيت‌آميز ايدز
#1
درمان موفقيت‌آميز ايدز در برلين


خبر آنلاين : پزشكان آلماني مردي مبتلا به سرطان خون و ويروس اچ.آي.وي را با سلول‌هاي بنيادي ويژه‌اي درمان كردند كه به نظر مي‌رسد نسبت به اچ.آي.وي مقاومند. پزشكان مدعي هستند كه هيچ اثري از اچ.آي.وي در بدن او نيست!

بيماري ايدز چندين دهه مي‌شود كه انسان را گرفتار خود كرده است. تلاش‌هاي فراوان اما بي‌نتيجه براي درمان اين بيماري، ايدز را به بن‌بستي در پزشكي تبديل كرده؛ اما اين هفته در برلين،‌ داستان تازه‌اي در جريان است كه شايد اميد تازه‌اي براي درمان اين بيماري ترسناك باشد.

به گزارش پاپ‌ساينس، پزشكان برلين مردي آلوده به ويروس اچ.آي.وي و مبتلا به سرطان خون را با پيوند سلول‌هاي بنيادي درمان كرده‌اند. اين يافته غيرمنتظره،‌ درهاي جديدي را براي مطالعه بيشتر در درمان ايدز گشوده و البته خوش‌بيني فراواني را به همراه آورده است.

اين مرد كه با عنوان بيمار برلين شناخته مي شود، يك شهروند آمريكايي ساكن در برلين است كه در سال 2007/ 1386 براي درمان سرطان خون،‌ پيوند سلول‌هاي بنيادي دريافت كرد. قبل از اين پيوند،‌ تحت شيمي‌درماني و پرتوافكني، بسياري از سلول‌هاي سيستم ايمني بدنش از بين رفته بود. همچنين براي اين كه بدنش سلول‌هاي بنيادي پيوندي را پس نزند،‌ به او داروهاي سركوب سيستم ايمني هم داده شد.

اما اين سلول‌هاي بنيادي، تفاوتي عمده با ساير سلول‌هاي بنيادي داشتند. يك جهش ژني كه تنها در يك درصد قفقاز‌هاي شمال و غرب اروپا ديده شده است، باعث مي‌شود كه سلول‌هاي CD4 فاقد گيرنده CCR5 باشند. به گفته محققين، وجود اين گيرنده براي آلوده شدن سلول‌هاي CD4 سيستم ايمني به ويروس اچ.آي.وي ضروري است. مطالعات نشان مي‌دهد افرادي كه اين جهش ژني را در سلول‌هاي بدن خود دارند، كم و بيش در برابر ابتلا به ايدز مقاومند.

حالا اين سلول‌هاي بنيادي ضد اچ.آي.وي به بدن بيمار برلين راه يافته و در آن‌جا تكثير شده‌اند. در همان زمان پيوند، سلول‌هاي CD4 ميزبان كه در شيمي‌درماني يا پرتوافكني نابود نشده بودند،‌ كاملا ناپديد شدند. بعد از گذشت 38 ماه، پزشكان نمي‌توانستند اثري از آلودگي به اچ.آي.وي در بدن اين فرد پيدا كنند. به عبارت ديگر، همه آزمايش‌ها حاكي از آن بودند كه او درمان شده است.

اين فرد درمان شده و درمان او اميد تازه‌اي را به وجود آورده است. به علاوه به احتمال زياد راه‌هاي تازه‌اي را براي جلوگيري از گسترش ايدز در بدن مبتلايان به اين بيماري به دنبال خواهد داشت. حالا مي‌توان گفت شايد در آينده نزديك به كمك ژن‌درماني يا پيوند سلول‌هاي بنيادي بتوان ايدز را درمان كرد،‌ مهم‌تر از همه اين كه بيماري ايدز ديگر لقب غيرقابل درمان را با خود نمي‌كشد.
 تشکر شده توسط : mehdi.abdn , Morteza
  


پیام های داخل این موضوع
درمان موفقيت‌آميز ايدز در برلين - توسط yaro - 2010/12/16, 10:58 PM



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان