ميلوي عزيزم
منو خيلي متعجب كردي به چند علت :
اول اينكه فقط به گوشت ميگي پروتئين
و دوم اينكه ميگي انسان گوشت خوار آفريده شده...
و سوم اين كه فقط كلسيم رو از شير انتظار داري
و چهارم اينكه منو با اميدوار يكي مي دوني (اصلا قصد جسارت ندارم)
اصلا موضوع بحث ما با هم فرق ميكنه
Ostad آقا: معلومه كه نمي توني كه گياه خواري كني بدون اينكه كسي پشتت باشه و بهت روحيه بده ... يعني فقط به بدنت سه روز زمان دادي تا به اوضاع جديدش عادت كنه و گوشت خواري چندين و چند ساله شو به يك باره بذاره كنار؟
اگه غذاي گياهي خوردي و زود گرسنه ت شد نبايد ناراحت باشي چون تمام اون غذا هضم شده بر خلاف غذاي حيواني مثل كبابها كه وقتي مي خوري تا مدت ها احساس گرسنگي نداري و بايد با زور چند قاشق آب ليمو و شربت معده هضمش كني كه اين نشانه ي مقوي بودن غذا نيست ، اين معد ه ته كه داره باهات حرف ميزنه : استاد من نمي تونم هضمش كنم ،كمك...
تازه چه جور غذاي گياهي خوردي شما؟
اگه شما گياه خواري رو شروع كرده باشيد (نه خام خواري رو) همه چيز مي تونيد بخوريد: انواع نان ، برنج ها ،خوراك هاي گياهي سالاد ها ،همه نوع غذا بجز غذاهايي كه درش گوشت هست ... حتي شما با مشخص كردن رژيمتون مي تونيد از لبنيات و عسل هم استفاده كنيد . هر چي فك مي كنم نمي تونم متوجه بشم كه چه جوري گرسنه شدي؟
دوست عزيز گياه خواران چند دسته هستند:
گیاهخواری لاکتو-اوو (Lacto-Ovo-Vegeterianism) گیاهخواری لاکتو-اوو همان مفهوم کلی گیاهخواری است. گیاهخواران لاکتو-اوو از خوردن هر نوع گوشت خودداری میکنند ولی محصولات حیوانی دیگر مانند لبنیات، تخممرغ یا عسل میخورند.
گیاهخواری لاکتو (Lacto-Vegeterianism) گیاهخواران لاکتو علاوه بر نخوردن انواع گوشت، از خوردن تخممرغ هم خودداری میکنند ولی با خوردن لبنیات و عسل مشکلی ندارند.
گیاهخواری اوو (Ovo-Vegeterianism) گیاهخواران اوو علاوه بر نخوردن انواع گوشت، از خوردن لبنیات هم خودداری میکنند ولی با خوردن تخممرغ و عسل مشکلی ندارند.
گیاهخواری خالص یا وگانیسم (veganism): وگان به کسی گفته میشود که علاوه بر نخوردن گوشت از خوردن هر نوع محصول حیوانی دیگر مانند لبنیات، تخممرغ و عسل نیز خوردداری میکند. البته تعریف وگان تنها به حوزۀ غذا محدود نمیشود. وگانها از پوشیدن یا استفاده از هر محصول حیوانی دیگر نیز خودداری میکنند. آنها خز، چرم، پشم و ابریشم نمیپوشند و در خانه داری و زندگی روزمره نیز از محصولاتی استفاده میکنند که در تولید آنها حیوانات را رنج ندادهاند.
آمار گیاهخواری
۱۵ درصد مردم دنیا گیاهخوار هستند. ۷۰ درصد گیاهخواران دنیا گیاهخوار لاکتو هستند یعنی لبنیات میخورند. حدود ۳ تا ۴ در صد کل مردم دنیا گیاهخوار خالص یا وگان هستند یعنی هیچ محصول حیوانی را نمیخورن
پس براي گرفتن نتيجه ي جالب و مهم بايد پشتكار داشته باشي نه فقط سه روز!!!!!!!!!!!
ميلو ،من زماني كه همه چيز خوار هم بودم هيچ وقت اين جمله رو هيچ جا نخوندم كه انسان گوشتخوار خلق شده!!!!!!!!!!!!!!
عزيزم من مدتي كلا ملا بودم ،تمام معني قرآن هم ميدونم :
و براي شما آب را به زمين فرو فرستاديم... آنگاه ما با آن آب براي شما باغها و نخلستانهاي خرما و انگور و ميوه هاي گوناگون بسياري را كه از آن تناول مي كنيد ،آفريديم (قرآن كريم ،سوره ي مومنون آيات 18 و 19)
او آن خدايي است كه براي شما باغها از درختان آزاد و درختان خرما و زراعت ها كه ميوه و دانه هاي گوناگون آرند و زيتون و انار و ميوه هاي مشابه يكديگر و نامشابه ، شما هم از آن ميوه ها هرگاه برسند تناول كنيد و زكات فقيران را هنگام چيدنش بدهيد و اسراف نكنيد كه خدا مسرفان را دوست ندارد... (قرآن كريم سوره ي انعام آيه 141)
امروز هرچه پاكيزه است براي شما حلال شده (سوره ي مائده آيه5)
از آن پيش كه اين كارها شد بسيج ...... نبود خوردني ها به جز ميوه هيچ (شاهنامه ي فردوسي)
عزيزم فك نكنم بازم بخواي از قرآن براي من حرف بزني ، چون من آدمي نيستم كه بدون اطلاع كاري كنم مخصوصا كاري كه براي من ضرر داشته باشد
يه كودك رو با يه سيب و خرگوش تو اتاقي تنها بذار ...
اگه كودك خرگوش رو خورد و با سيب بازي كرد من برات يه ماشين نو مي خرم ،قسم مي خورم.
در مورد بيماري قلبي گفتي :
كلا بيماري قلبي چه جوري بوجود مياد ؟ مگه غيراز انسداد شرايينه؟ (90 درصدش همينه ديگه شايد هم 100%)
انسداد شرايين چه جوري بوجود مياد ؟ ديگه همه جا حتي تو كتاب علوم راهنماييمون هم نوشته شده بود كه چربي هاي حيواني (روغن) و گوشت قرمز (بدليل داشتن كلسترول بالا و چربي هاي اشباع) باعث گرفتگي عروق ميشن....
حالا وقتي گرفت بريم گوشت مرغ و ماهي بخوريم؟
غير از من دوستاي ديگه اي بودند كه در مورد مضرات مرغ نوشتند ... اينكه مرغ هورمون هاي بسيار بالايي داره و براي بدن بسيار مضره ... هورمونهايي كه به جوجه تزريق ميشه تا جوجه ظرف 10 روز بزرگ بشه و به مرغ بشه و شما نوش كنيد ... آنتي بيوتيك هايي كه بهشون تزريق ميشه تا اونا نميرن و با خوردنش تمام اونارو وارد بدن خودت مي كني خودت قاضي باش من ديگه چيزي نميگم
اما در مورد ماهي .... مقاله اي خوندم كه الان نميدونم كجاست كه براي شما هم بزارمش تا بخونيد ... دنبالش هستم پيداش كردم حتما لينك مي كنم
در گذشته حتي در دهه ي قبل هم به مادران باردار توصيه ميشد كه براي افزايش هوش جنين و شكل گيري كامل مغز از ماهي وبه فراواني استفاده كنند ؟ كودكان و افراد در حال رشد حتما بايد در هفته حداقل يك بار ماهي مي خوردند تا باعث افزايش هوش و قدرت حافظه ي اونا بشه...
اما امروزه بدليل وجود تركيبات سمي حاصله از وجود نفتكش ها و بهره برداري بيش از حد از آب درياها و همچنين وجود مقادير بسيار بالاي تركيبات جيوه و آرسنيك در دريا استفاده از ماهي به مادران باردار به هيچ عنوان توصيه نميشه (اينو دكتر زنان هيچ وقت نميگه چون رسالت اون در باره ي تغذيه ي من و شما نيست)ميتونيد از دكتر هاي مرتبط و موافق با گياه خواري بپرسيد نه مخالف...
هنوز هم بسيار متعجبم كه ميلوي عزيزم چرا گفتي كه پروتئين يعني گوشت ؟ كلسيم يعني شير
من براي دادن جواب در اين زمينه به دو مقاله اكتفا مي كنم..
در ثاني من جايي ننوشتم كه به جاي پروتئين گوشت از سويا اونم به طور آماده استفاده كنيد... من از شما انتظار بيشتري دارما
اگه مطالبي اينجا ميزارم تا بخونيد از درستيش مطمئن باشيد چون تا در چند كتاب و مقاله تاييد نشده باشه براي خود من هم قابل قبول نيست.
و در مورد سويا : من موارد منع سويا رو نمي دونم و خوشحال ميشم كه بهم بگيد. سويا رو به صورت خام و حتما شكل جوانه زده استفاده مي كنم كه سرشار از پروتئين و اسيد آمينه هاي ضروريه... ولي اگه به صورت جوانه نباشه باعث مسموميت ميگه گلم
دوستاني كه منو از نزديك ديدند بيان بگن كه چه جوريم(ظاهرم)! من هميشه همينطور بودم و الان بيشتر از هميشه احساس شادابي و سلامتي دارم.
و در آخر چيزي رو كه بايد ياد آوري كنم اينه كه اكثر بچه هاي اينجا ام اس خفيف دارند و در ظاهر هيچ گونه مشكلي ندارند.
ام اس چيزي نيست كه اين روزا ما به خاطرش بايد آه بكشيم
من خودمو يك ام اسي نميدونم
مهسا و نازنين جان بزودي شما رو در رده ي گياه خوار ها ميبينم
تاكيدي ندارم كه خام گياه خوار بشيد اما كم كم گوشت رو از برنامه ي غذاييتون حذف كنيد
پروتئين گوشته يا گوشت پروتئينه؟
حدس میزنید کدامیک پروتئین بیشتری دارد؟ کلم بروکلی یا گوشت گاو؟
اگر گفتید گوشت گاو جواب شما غلط است. در هر صد کالری گوشت گاو فقط 5/4 گرم پروتئین وجود دارد ولی در هر صد کالری کلم بروکلی 11/2 گرم، یعنی تقریبأ دو برابر آن.
افسانۀ اهمیت پروتئین به عنوان یک مادۀ غذایی و در حقیقت به نوعی پرستش آن زمانی شکل گرفته که دامداری صنعتی آهسته، آهسته جایگزین دامداری سنتی گردیده برای فروش موادی که به مقدار فراوان تولید میکرد نیاز به بازار داشت. ناگهان همه جا بحث از پروتئین (و البته منظور از پروتئین همان گوشت بود) و نیاز آن برای بدن به مقدار فراوان گردید. آنگاه صحبت از این شد که پروتئینهای حیوانی از کیفیت بالاتری نسبت به پروتئینهای گیاهی برخوردار میباشند زیرا چندین اسید آمینۀ ضروری در گوشت هست که در مواد گیاهی وجود ندارد. البته هنوز هم در ذهن اکثر مردم پروتئین مترادف با گوشت است. همۀ این باورها افسانههایی هستند که برای مدت طولانی توسط تبلیغات دامنهدار به مردم به عنوان واقعیت عرضه شدند. پروتئین هنوز هم بیشتر از سایر مواد مورد نیاز برای بدن مورد پرستش قرار میگیرد در حالیکه واقعیت امر این است که پروتئین نه بیشتر و نه کمتر از سایر مواد مانند چربیها و یا کربوهیدراتها بلکه برابر با آنها اهمیت دارد. اخیراً، انجمن تغذیه شناسی امریکا (ADA) بیانیۀ خود را که مبنی بر مطالعات و تحقیقات بسیاری از محققان در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی مختلف میباشد در مورد رژیم گیاهخواری منتشر نمود. در این بیانیه اعلام شده است که پروتئین موجود در گیاهان کامل بوده و برای برآورده کردن نیازهای پروتئینی بدن کافی میباشند. ترکیب گیاهان مختلف (بخصوص سبزیجات سبز) تمام اسیدآمینههای ضروری برای بدن را تأمین میکند. این مطلب را نه به این دلیل میاورم که اعتقادی به اتوریته و ارگانهای تصمیمگیری دارم. چون این حرف را بشر گیاهخوار در طول تاریخ زیست خود ثابت کرده است. اعلام موضوع این انجمن در مورد پروتئینهای گیاهی نه بر ارزش گیاهان اضافه میکند نه چیزی از آنها کم. اما این موضعگیری از دو نظر جالب توجه است، اول اینکه شواهد و قرائن آنقدر هست که دیگر منابع رسمی هم نمیتوانند چشم خود را برروی حقیقت ببندند و دیگر اینکه متاسفانه بسیاری از افراد «علم زده» تا از چند «منبع موثق» چند مدرک قابل قبولشان را دریافت نکنند بهانه در دست دارند که حقیقت را کتمان کنند.
باید دانست که بهترین منبع پروتئین مورد نیاز بدن گوشت آدمیزاد است. ولی چون به دلایل مختلف از جمله شاید به دلایل اخلاقی علاقه به خوردن گوشت همنوع خود نداریم به مصرف گوشت حیوانات دیگر پرداختهایم. شکی نیست که مواد حیوانی دارای پروتئین فراوانی میباشند اما نباید فراوانی را با سلامتی یکسان دانست. میزان فراوان پروتئین در مواد حیوانی نه تنها آن را برای مصرف انسان بهتر و سالمتر نمیکند بلکه اکنون میدانیم که اکثر بیماریهای قرن گذشته و امروز بشر در حقیقت به خاطر مصرف فراوان مواد حیوانی و مصرف اضافهتر پروتئین از میزان مورد نیاز بدن میباشد.
پروتئین حیوانی نه تنها بالاجبار و همواره با چربیهای اشباع شده همراه است بلکه در کتاب ارزشمند دکتر کالین کمپل (Colin Campbell) به نام تحقیق غذایی مردم چین (The China Study) نشان داده شده که خاصیت سرطانزایی در بدن انسان دارد در حالیکه پروتئینهای گیاهی در بدن انسان دارای این اثر نمیباشند. دکتر کمپل که در دانشگاه کورنل استاد بوده سالیان دراز به تحقیق و بررسی در زمینۀ رژیم غذایی مشغول است. به همراه محققان دانشگاه آکسفورد و مرکز غذایی چین به بزرگترین و طولانیترین مطالعه و بررسی اپیدمیولوژیک در مورد اثر پروتئین حیوانی بر سلامت انسان پرداختند. این بررسی که برروی مردم نقاط مختلف چین صورت گرفت و چندین سال طول کشید براستی نتایج حیرت انگیزی داشته. نه تنها در نقاطی که رژیم غذایی گیاهی داشتند میزان بیماریهای مختلف بسیار کمتر از نقاط دیگر بود، بلکه هرچه میزان پروتئین مصرفی (بخصوص پروتئین حیوانی) بالاتر بود، میزان سرطانها، بیماریهای قلبی و غیره بالاتر؛ در این بررسی اپیدمیولوژیکی نشان داده میشود که حتی مصرف پروتئین به میزان %5 کالری روزمره (حدود1/4 تا 1/5 آنچه که برای مصرف روزمره توصیه میشود) میزان سرطان کبد را به نحو بسیار چشمگیری پائین میاورد. و بدرستی هم، تنها حدود %6-5 کالری روزمره پروتئین کافی است تا میزان پروتئین از دست رفتۀ بدن را جبران کند. میزان %10 کاملاً فراوان و بیشتر از آن مضر خواهد بود. هر گرم پروتئین 4 کالری دارد در یک رژیم غذایی بر مبنای 2000 کالری در روز به میزان حدود 50- 25 گرم پروتئین نه تنها کافی است بلکه اضافه نیز میباشد (50 = 4/%10 2000 × ) کودکان، زنان باردار و شیرده به پروتئین بیشتری نیاز دارند هرچند این پروتئین باید از منابع گیاهی تامین شود زیرا که پروتئینهای گیاهی خواص بیماریزایی پروتئینهای حیوانی را ندارد و در حقیقت بدلیل اینکه باعث سنتز آهستۀ پروتئین جدید میشوند از کیفیت بالاتری برخوردارند.
چنانکه گفته شد تمام سبزیجات و حبوبات و به مقداری هم دانهها و مغزها دارای پروتئین میباشند. مصرف مجموعۀ این مواد بخصوص سبزیجات تمام نیازهای پروتئین بدن را به سالمترین شکل برآورده میکنند.
اکثر گیاهان به نسبت کالری، بیشترین و بهترین مواد غذایی را نسبت به هر غذای دیگر دارند. بطور مثال کاهو %18 کالری خود را از چربیها و %50 آنرا از پروتئین میگیرد. سالادی که متشکل از انواع گیاهان سبز به عنوان غذای اصلی و هر روزه باید مصرف شود.
آيا مصرف زياد سويا مي تواند عوارضي را به همراه داشته باشد؟ (به خصوص در مردان)
سویا از خانوادۀ لوبیاها میباشد که به دلیل داشتن میزان بالای پروتئین و چربیهای مفید از بقیۀ لوبیاها مستثنی است. بسیاری از گیاهخواران سویا را به عنوان منبع پروتئین خود استفاده میکنند. تأثیرات مثبت سویا در پائین آوردن میزان کلسترول خون و بیماریهای قلبی شناخته شده است. سویا همچنین دارای اسیدهای چرب اُمگا3(چربی لازم برای بدن) و کلسیم میباشد.
مهمتر از همه سویا دارای عناصر ضد سرطان به نام ایزوفلاونها (isoflavones) است که از این نظر هم مصرف آن توصیه میشود.
اما باید دانست که در مورد سویا متاسفانه تحقیقات تنایج ضد و نقیض فراوانی عرضه میکنند برخی تحقیقات بشدت از ارزش غذایی و تأثیرات ضد سرطانی این لوبیا دفاع کرده، برخی دیگر باور دارند که سویا نه تنها مفید نبوده بلکه مصرف فراوان آن برای بدن مضر نیز میباشد. هرچند بنظر بیشترین مشکل امروز سویا دستکاریهای ژنتیکی درآن است. چنانکه میدانید ذرت و سویا محصولاتی هستند که برروی آنها بیش از باقی محصولات دستکاریهای ژنتیکی شده(genetic engineering). مگر اینکه تحت نام ارگانیک (رشد بدون مواد شیمیایی اضافه شده و دستکاریهای ژنتیك) بفروش برسند.
بسیاری از محققان معتقد به تغذیۀ درست، انسان را از مصرف موادی که در آنها دستکاریهای ژنتیکی میشود برحذر میدارند.
همچنین باید دانست که محصولات تغییر شکل یافتۀ سویا مانند شیر سویا یا پودر پروتئین آن در پروسۀ تغییر شکل مقدار زیادی از مواد خود را از دست میدهند در نتیجه سویا را باید فقط به شکل اصلی آن (فرم لوبیا) یا به صورت توفو مصرف کرد.
سویا همچنین دارای مادهای بنام استروژن گیاهی (phytoestrogen) میباشد. این ماده میتواند با استروژن طبیعی بدن در ورود به سلول رقابت کرده میزان فعالیت استروژن طبیعی بدن را پائین بیاورند.همین عمل باعث میشود که مصرف سویا را در مورد بیماران با سرطان سینه و همچنین برای تخفیف دردها و عوارض دوران قاعدگی توصیه میکنند.
در مورد مردان و پسران به نظر نمیرسد که میزان کم فعالیت استروژنی سویا تأثیری در باروری یا توسعۀ اندامهای تناسلی و رشد هورمونهای مردانه داشته باشد.
تحقیقات نشان میدهند که افرادی که سویا مصرف میکنند کمتر به سرطان پروستات دچار میشوند که این میتواند به دلیل مواد موجود در سویا ، یا کمتر مصرف کردن مواد حیوانی و یا هر دو باشد. سویا اگرچه جایگزین راحت و خوبی برای گوشت و مواد حیوانی میباشد باید دانست که اکثر اعضای خانوادۀ لوبیا دارای خواص سویا میباشند جز اینکه سویا از نظر پروتئین و اسیدهای چرب غنیتر است. بنابراین یک رژیم گیاهخواری نباید بالاجبار شامل سویا هم باشد.
به جای مصرف همه روزه یا فراوان سویا از سایر اعضای خانوادۀ حبوبات بخصوص نخود و لوبیای سبز، عدس و انواع لوبیاهای خشک استفاده کنید.
این را هم باید اضافه کنم که اگر هدفتان از استفادۀ سویا تأمین پروتئین میباشد، همۀ سبزیجات دارای پروتئین فراوان و با کیفیت عالی و قابل جذب میباشند، درنتیجه میتوانید با کم کردن مصرف سویا، اضافه کردن انواع دیگر حبوبات و مصرف فراوان برگهای سبز و پهن مانند کاهو، جعفری، برگ شلغم و چغندر وامثالهم به مقدار فراوان پروتئین بدن خود را تأمین کنید.كودكان بخصوص در سنین رشد باید از مقدار فراوان سبزیجات و همچنین میوهجات استفاده کند. همچنین برای تأمین چربیهای لازم و بسیاری از مواد معجزه آسای دیگر موجود در غذاهای گیاهی مصرف دانهها و مغزهای خام را جزو برنامۀ روزمرۀ او قرار دهید. به جای شیر سویا شیر بادام یا کنجد که درخانه تهیه شده باشد برای فرزندتان مناسبترین شیر است.
سبزیها بهتر است به شکل خام در سالاد مصرف شوند یا آبگرفته شوند ولی میتوان پختۀ آنها را که توسط بخار و به مدت زمان کوتاهی حرارت دیده باشند مصرف کرد.
سویا باید بصورت پخته و یا جوانه زده استفاده شود. بنظر میرسد که مصرف سویای خام میتواند باعث دفع ویتامین ب12 از بدن گردد. همچنین لوبیای سویا دارای آنزیمهای بازدارندهای است که میتوانند در جذب و سوخت و ساز برخی مواد مورد نیاز بدن اثر منفی داشته باشد.
بهترین نوع مصرف سویا فرم جوانه زده آن است و در مرحله دوم بصورت پخته باید مصرف شود.
منو خيلي متعجب كردي به چند علت :
اول اينكه فقط به گوشت ميگي پروتئين
و دوم اينكه ميگي انسان گوشت خوار آفريده شده...
و سوم اين كه فقط كلسيم رو از شير انتظار داري
و چهارم اينكه منو با اميدوار يكي مي دوني (اصلا قصد جسارت ندارم)
اصلا موضوع بحث ما با هم فرق ميكنه
Ostad آقا: معلومه كه نمي توني كه گياه خواري كني بدون اينكه كسي پشتت باشه و بهت روحيه بده ... يعني فقط به بدنت سه روز زمان دادي تا به اوضاع جديدش عادت كنه و گوشت خواري چندين و چند ساله شو به يك باره بذاره كنار؟
اگه غذاي گياهي خوردي و زود گرسنه ت شد نبايد ناراحت باشي چون تمام اون غذا هضم شده بر خلاف غذاي حيواني مثل كبابها كه وقتي مي خوري تا مدت ها احساس گرسنگي نداري و بايد با زور چند قاشق آب ليمو و شربت معده هضمش كني كه اين نشانه ي مقوي بودن غذا نيست ، اين معد ه ته كه داره باهات حرف ميزنه : استاد من نمي تونم هضمش كنم ،كمك...
تازه چه جور غذاي گياهي خوردي شما؟
اگه شما گياه خواري رو شروع كرده باشيد (نه خام خواري رو) همه چيز مي تونيد بخوريد: انواع نان ، برنج ها ،خوراك هاي گياهي سالاد ها ،همه نوع غذا بجز غذاهايي كه درش گوشت هست ... حتي شما با مشخص كردن رژيمتون مي تونيد از لبنيات و عسل هم استفاده كنيد . هر چي فك مي كنم نمي تونم متوجه بشم كه چه جوري گرسنه شدي؟
دوست عزيز گياه خواران چند دسته هستند:
گیاهخواری لاکتو-اوو (Lacto-Ovo-Vegeterianism) گیاهخواری لاکتو-اوو همان مفهوم کلی گیاهخواری است. گیاهخواران لاکتو-اوو از خوردن هر نوع گوشت خودداری میکنند ولی محصولات حیوانی دیگر مانند لبنیات، تخممرغ یا عسل میخورند.
گیاهخواری لاکتو (Lacto-Vegeterianism) گیاهخواران لاکتو علاوه بر نخوردن انواع گوشت، از خوردن تخممرغ هم خودداری میکنند ولی با خوردن لبنیات و عسل مشکلی ندارند.
گیاهخواری اوو (Ovo-Vegeterianism) گیاهخواران اوو علاوه بر نخوردن انواع گوشت، از خوردن لبنیات هم خودداری میکنند ولی با خوردن تخممرغ و عسل مشکلی ندارند.
گیاهخواری خالص یا وگانیسم (veganism): وگان به کسی گفته میشود که علاوه بر نخوردن گوشت از خوردن هر نوع محصول حیوانی دیگر مانند لبنیات، تخممرغ و عسل نیز خوردداری میکند. البته تعریف وگان تنها به حوزۀ غذا محدود نمیشود. وگانها از پوشیدن یا استفاده از هر محصول حیوانی دیگر نیز خودداری میکنند. آنها خز، چرم، پشم و ابریشم نمیپوشند و در خانه داری و زندگی روزمره نیز از محصولاتی استفاده میکنند که در تولید آنها حیوانات را رنج ندادهاند.
آمار گیاهخواری
۱۵ درصد مردم دنیا گیاهخوار هستند. ۷۰ درصد گیاهخواران دنیا گیاهخوار لاکتو هستند یعنی لبنیات میخورند. حدود ۳ تا ۴ در صد کل مردم دنیا گیاهخوار خالص یا وگان هستند یعنی هیچ محصول حیوانی را نمیخورن
پس براي گرفتن نتيجه ي جالب و مهم بايد پشتكار داشته باشي نه فقط سه روز!!!!!!!!!!!
ميلو ،من زماني كه همه چيز خوار هم بودم هيچ وقت اين جمله رو هيچ جا نخوندم كه انسان گوشتخوار خلق شده!!!!!!!!!!!!!!
عزيزم من مدتي كلا ملا بودم ،تمام معني قرآن هم ميدونم :
و براي شما آب را به زمين فرو فرستاديم... آنگاه ما با آن آب براي شما باغها و نخلستانهاي خرما و انگور و ميوه هاي گوناگون بسياري را كه از آن تناول مي كنيد ،آفريديم (قرآن كريم ،سوره ي مومنون آيات 18 و 19)
او آن خدايي است كه براي شما باغها از درختان آزاد و درختان خرما و زراعت ها كه ميوه و دانه هاي گوناگون آرند و زيتون و انار و ميوه هاي مشابه يكديگر و نامشابه ، شما هم از آن ميوه ها هرگاه برسند تناول كنيد و زكات فقيران را هنگام چيدنش بدهيد و اسراف نكنيد كه خدا مسرفان را دوست ندارد... (قرآن كريم سوره ي انعام آيه 141)
امروز هرچه پاكيزه است براي شما حلال شده (سوره ي مائده آيه5)
از آن پيش كه اين كارها شد بسيج ...... نبود خوردني ها به جز ميوه هيچ (شاهنامه ي فردوسي)
عزيزم فك نكنم بازم بخواي از قرآن براي من حرف بزني ، چون من آدمي نيستم كه بدون اطلاع كاري كنم مخصوصا كاري كه براي من ضرر داشته باشد
يه كودك رو با يه سيب و خرگوش تو اتاقي تنها بذار ...
اگه كودك خرگوش رو خورد و با سيب بازي كرد من برات يه ماشين نو مي خرم ،قسم مي خورم.
در مورد بيماري قلبي گفتي :
كلا بيماري قلبي چه جوري بوجود مياد ؟ مگه غيراز انسداد شرايينه؟ (90 درصدش همينه ديگه شايد هم 100%)
انسداد شرايين چه جوري بوجود مياد ؟ ديگه همه جا حتي تو كتاب علوم راهنماييمون هم نوشته شده بود كه چربي هاي حيواني (روغن) و گوشت قرمز (بدليل داشتن كلسترول بالا و چربي هاي اشباع) باعث گرفتگي عروق ميشن....
حالا وقتي گرفت بريم گوشت مرغ و ماهي بخوريم؟
غير از من دوستاي ديگه اي بودند كه در مورد مضرات مرغ نوشتند ... اينكه مرغ هورمون هاي بسيار بالايي داره و براي بدن بسيار مضره ... هورمونهايي كه به جوجه تزريق ميشه تا جوجه ظرف 10 روز بزرگ بشه و به مرغ بشه و شما نوش كنيد ... آنتي بيوتيك هايي كه بهشون تزريق ميشه تا اونا نميرن و با خوردنش تمام اونارو وارد بدن خودت مي كني خودت قاضي باش من ديگه چيزي نميگم
اما در مورد ماهي .... مقاله اي خوندم كه الان نميدونم كجاست كه براي شما هم بزارمش تا بخونيد ... دنبالش هستم پيداش كردم حتما لينك مي كنم
در گذشته حتي در دهه ي قبل هم به مادران باردار توصيه ميشد كه براي افزايش هوش جنين و شكل گيري كامل مغز از ماهي وبه فراواني استفاده كنند ؟ كودكان و افراد در حال رشد حتما بايد در هفته حداقل يك بار ماهي مي خوردند تا باعث افزايش هوش و قدرت حافظه ي اونا بشه...
اما امروزه بدليل وجود تركيبات سمي حاصله از وجود نفتكش ها و بهره برداري بيش از حد از آب درياها و همچنين وجود مقادير بسيار بالاي تركيبات جيوه و آرسنيك در دريا استفاده از ماهي به مادران باردار به هيچ عنوان توصيه نميشه (اينو دكتر زنان هيچ وقت نميگه چون رسالت اون در باره ي تغذيه ي من و شما نيست)ميتونيد از دكتر هاي مرتبط و موافق با گياه خواري بپرسيد نه مخالف...
هنوز هم بسيار متعجبم كه ميلوي عزيزم چرا گفتي كه پروتئين يعني گوشت ؟ كلسيم يعني شير
من براي دادن جواب در اين زمينه به دو مقاله اكتفا مي كنم..
در ثاني من جايي ننوشتم كه به جاي پروتئين گوشت از سويا اونم به طور آماده استفاده كنيد... من از شما انتظار بيشتري دارما
اگه مطالبي اينجا ميزارم تا بخونيد از درستيش مطمئن باشيد چون تا در چند كتاب و مقاله تاييد نشده باشه براي خود من هم قابل قبول نيست.
و در مورد سويا : من موارد منع سويا رو نمي دونم و خوشحال ميشم كه بهم بگيد. سويا رو به صورت خام و حتما شكل جوانه زده استفاده مي كنم كه سرشار از پروتئين و اسيد آمينه هاي ضروريه... ولي اگه به صورت جوانه نباشه باعث مسموميت ميگه گلم
دوستاني كه منو از نزديك ديدند بيان بگن كه چه جوريم(ظاهرم)! من هميشه همينطور بودم و الان بيشتر از هميشه احساس شادابي و سلامتي دارم.
و در آخر چيزي رو كه بايد ياد آوري كنم اينه كه اكثر بچه هاي اينجا ام اس خفيف دارند و در ظاهر هيچ گونه مشكلي ندارند.
ام اس چيزي نيست كه اين روزا ما به خاطرش بايد آه بكشيم
من خودمو يك ام اسي نميدونم
مهسا و نازنين جان بزودي شما رو در رده ي گياه خوار ها ميبينم
تاكيدي ندارم كه خام گياه خوار بشيد اما كم كم گوشت رو از برنامه ي غذاييتون حذف كنيد
پروتئين گوشته يا گوشت پروتئينه؟
حدس میزنید کدامیک پروتئین بیشتری دارد؟ کلم بروکلی یا گوشت گاو؟
اگر گفتید گوشت گاو جواب شما غلط است. در هر صد کالری گوشت گاو فقط 5/4 گرم پروتئین وجود دارد ولی در هر صد کالری کلم بروکلی 11/2 گرم، یعنی تقریبأ دو برابر آن.
افسانۀ اهمیت پروتئین به عنوان یک مادۀ غذایی و در حقیقت به نوعی پرستش آن زمانی شکل گرفته که دامداری صنعتی آهسته، آهسته جایگزین دامداری سنتی گردیده برای فروش موادی که به مقدار فراوان تولید میکرد نیاز به بازار داشت. ناگهان همه جا بحث از پروتئین (و البته منظور از پروتئین همان گوشت بود) و نیاز آن برای بدن به مقدار فراوان گردید. آنگاه صحبت از این شد که پروتئینهای حیوانی از کیفیت بالاتری نسبت به پروتئینهای گیاهی برخوردار میباشند زیرا چندین اسید آمینۀ ضروری در گوشت هست که در مواد گیاهی وجود ندارد. البته هنوز هم در ذهن اکثر مردم پروتئین مترادف با گوشت است. همۀ این باورها افسانههایی هستند که برای مدت طولانی توسط تبلیغات دامنهدار به مردم به عنوان واقعیت عرضه شدند. پروتئین هنوز هم بیشتر از سایر مواد مورد نیاز برای بدن مورد پرستش قرار میگیرد در حالیکه واقعیت امر این است که پروتئین نه بیشتر و نه کمتر از سایر مواد مانند چربیها و یا کربوهیدراتها بلکه برابر با آنها اهمیت دارد. اخیراً، انجمن تغذیه شناسی امریکا (ADA) بیانیۀ خود را که مبنی بر مطالعات و تحقیقات بسیاری از محققان در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی مختلف میباشد در مورد رژیم گیاهخواری منتشر نمود. در این بیانیه اعلام شده است که پروتئین موجود در گیاهان کامل بوده و برای برآورده کردن نیازهای پروتئینی بدن کافی میباشند. ترکیب گیاهان مختلف (بخصوص سبزیجات سبز) تمام اسیدآمینههای ضروری برای بدن را تأمین میکند. این مطلب را نه به این دلیل میاورم که اعتقادی به اتوریته و ارگانهای تصمیمگیری دارم. چون این حرف را بشر گیاهخوار در طول تاریخ زیست خود ثابت کرده است. اعلام موضوع این انجمن در مورد پروتئینهای گیاهی نه بر ارزش گیاهان اضافه میکند نه چیزی از آنها کم. اما این موضعگیری از دو نظر جالب توجه است، اول اینکه شواهد و قرائن آنقدر هست که دیگر منابع رسمی هم نمیتوانند چشم خود را برروی حقیقت ببندند و دیگر اینکه متاسفانه بسیاری از افراد «علم زده» تا از چند «منبع موثق» چند مدرک قابل قبولشان را دریافت نکنند بهانه در دست دارند که حقیقت را کتمان کنند.
باید دانست که بهترین منبع پروتئین مورد نیاز بدن گوشت آدمیزاد است. ولی چون به دلایل مختلف از جمله شاید به دلایل اخلاقی علاقه به خوردن گوشت همنوع خود نداریم به مصرف گوشت حیوانات دیگر پرداختهایم. شکی نیست که مواد حیوانی دارای پروتئین فراوانی میباشند اما نباید فراوانی را با سلامتی یکسان دانست. میزان فراوان پروتئین در مواد حیوانی نه تنها آن را برای مصرف انسان بهتر و سالمتر نمیکند بلکه اکنون میدانیم که اکثر بیماریهای قرن گذشته و امروز بشر در حقیقت به خاطر مصرف فراوان مواد حیوانی و مصرف اضافهتر پروتئین از میزان مورد نیاز بدن میباشد.
پروتئین حیوانی نه تنها بالاجبار و همواره با چربیهای اشباع شده همراه است بلکه در کتاب ارزشمند دکتر کالین کمپل (Colin Campbell) به نام تحقیق غذایی مردم چین (The China Study) نشان داده شده که خاصیت سرطانزایی در بدن انسان دارد در حالیکه پروتئینهای گیاهی در بدن انسان دارای این اثر نمیباشند. دکتر کمپل که در دانشگاه کورنل استاد بوده سالیان دراز به تحقیق و بررسی در زمینۀ رژیم غذایی مشغول است. به همراه محققان دانشگاه آکسفورد و مرکز غذایی چین به بزرگترین و طولانیترین مطالعه و بررسی اپیدمیولوژیک در مورد اثر پروتئین حیوانی بر سلامت انسان پرداختند. این بررسی که برروی مردم نقاط مختلف چین صورت گرفت و چندین سال طول کشید براستی نتایج حیرت انگیزی داشته. نه تنها در نقاطی که رژیم غذایی گیاهی داشتند میزان بیماریهای مختلف بسیار کمتر از نقاط دیگر بود، بلکه هرچه میزان پروتئین مصرفی (بخصوص پروتئین حیوانی) بالاتر بود، میزان سرطانها، بیماریهای قلبی و غیره بالاتر؛ در این بررسی اپیدمیولوژیکی نشان داده میشود که حتی مصرف پروتئین به میزان %5 کالری روزمره (حدود1/4 تا 1/5 آنچه که برای مصرف روزمره توصیه میشود) میزان سرطان کبد را به نحو بسیار چشمگیری پائین میاورد. و بدرستی هم، تنها حدود %6-5 کالری روزمره پروتئین کافی است تا میزان پروتئین از دست رفتۀ بدن را جبران کند. میزان %10 کاملاً فراوان و بیشتر از آن مضر خواهد بود. هر گرم پروتئین 4 کالری دارد در یک رژیم غذایی بر مبنای 2000 کالری در روز به میزان حدود 50- 25 گرم پروتئین نه تنها کافی است بلکه اضافه نیز میباشد (50 = 4/%10 2000 × ) کودکان، زنان باردار و شیرده به پروتئین بیشتری نیاز دارند هرچند این پروتئین باید از منابع گیاهی تامین شود زیرا که پروتئینهای گیاهی خواص بیماریزایی پروتئینهای حیوانی را ندارد و در حقیقت بدلیل اینکه باعث سنتز آهستۀ پروتئین جدید میشوند از کیفیت بالاتری برخوردارند.
چنانکه گفته شد تمام سبزیجات و حبوبات و به مقداری هم دانهها و مغزها دارای پروتئین میباشند. مصرف مجموعۀ این مواد بخصوص سبزیجات تمام نیازهای پروتئین بدن را به سالمترین شکل برآورده میکنند.
اکثر گیاهان به نسبت کالری، بیشترین و بهترین مواد غذایی را نسبت به هر غذای دیگر دارند. بطور مثال کاهو %18 کالری خود را از چربیها و %50 آنرا از پروتئین میگیرد. سالادی که متشکل از انواع گیاهان سبز به عنوان غذای اصلی و هر روزه باید مصرف شود.
آيا مصرف زياد سويا مي تواند عوارضي را به همراه داشته باشد؟ (به خصوص در مردان)
سویا از خانوادۀ لوبیاها میباشد که به دلیل داشتن میزان بالای پروتئین و چربیهای مفید از بقیۀ لوبیاها مستثنی است. بسیاری از گیاهخواران سویا را به عنوان منبع پروتئین خود استفاده میکنند. تأثیرات مثبت سویا در پائین آوردن میزان کلسترول خون و بیماریهای قلبی شناخته شده است. سویا همچنین دارای اسیدهای چرب اُمگا3(چربی لازم برای بدن) و کلسیم میباشد.
مهمتر از همه سویا دارای عناصر ضد سرطان به نام ایزوفلاونها (isoflavones) است که از این نظر هم مصرف آن توصیه میشود.
اما باید دانست که در مورد سویا متاسفانه تحقیقات تنایج ضد و نقیض فراوانی عرضه میکنند برخی تحقیقات بشدت از ارزش غذایی و تأثیرات ضد سرطانی این لوبیا دفاع کرده، برخی دیگر باور دارند که سویا نه تنها مفید نبوده بلکه مصرف فراوان آن برای بدن مضر نیز میباشد. هرچند بنظر بیشترین مشکل امروز سویا دستکاریهای ژنتیکی درآن است. چنانکه میدانید ذرت و سویا محصولاتی هستند که برروی آنها بیش از باقی محصولات دستکاریهای ژنتیکی شده(genetic engineering). مگر اینکه تحت نام ارگانیک (رشد بدون مواد شیمیایی اضافه شده و دستکاریهای ژنتیك) بفروش برسند.
بسیاری از محققان معتقد به تغذیۀ درست، انسان را از مصرف موادی که در آنها دستکاریهای ژنتیکی میشود برحذر میدارند.
همچنین باید دانست که محصولات تغییر شکل یافتۀ سویا مانند شیر سویا یا پودر پروتئین آن در پروسۀ تغییر شکل مقدار زیادی از مواد خود را از دست میدهند در نتیجه سویا را باید فقط به شکل اصلی آن (فرم لوبیا) یا به صورت توفو مصرف کرد.
سویا همچنین دارای مادهای بنام استروژن گیاهی (phytoestrogen) میباشد. این ماده میتواند با استروژن طبیعی بدن در ورود به سلول رقابت کرده میزان فعالیت استروژن طبیعی بدن را پائین بیاورند.همین عمل باعث میشود که مصرف سویا را در مورد بیماران با سرطان سینه و همچنین برای تخفیف دردها و عوارض دوران قاعدگی توصیه میکنند.
در مورد مردان و پسران به نظر نمیرسد که میزان کم فعالیت استروژنی سویا تأثیری در باروری یا توسعۀ اندامهای تناسلی و رشد هورمونهای مردانه داشته باشد.
تحقیقات نشان میدهند که افرادی که سویا مصرف میکنند کمتر به سرطان پروستات دچار میشوند که این میتواند به دلیل مواد موجود در سویا ، یا کمتر مصرف کردن مواد حیوانی و یا هر دو باشد. سویا اگرچه جایگزین راحت و خوبی برای گوشت و مواد حیوانی میباشد باید دانست که اکثر اعضای خانوادۀ لوبیا دارای خواص سویا میباشند جز اینکه سویا از نظر پروتئین و اسیدهای چرب غنیتر است. بنابراین یک رژیم گیاهخواری نباید بالاجبار شامل سویا هم باشد.
به جای مصرف همه روزه یا فراوان سویا از سایر اعضای خانوادۀ حبوبات بخصوص نخود و لوبیای سبز، عدس و انواع لوبیاهای خشک استفاده کنید.
این را هم باید اضافه کنم که اگر هدفتان از استفادۀ سویا تأمین پروتئین میباشد، همۀ سبزیجات دارای پروتئین فراوان و با کیفیت عالی و قابل جذب میباشند، درنتیجه میتوانید با کم کردن مصرف سویا، اضافه کردن انواع دیگر حبوبات و مصرف فراوان برگهای سبز و پهن مانند کاهو، جعفری، برگ شلغم و چغندر وامثالهم به مقدار فراوان پروتئین بدن خود را تأمین کنید.كودكان بخصوص در سنین رشد باید از مقدار فراوان سبزیجات و همچنین میوهجات استفاده کند. همچنین برای تأمین چربیهای لازم و بسیاری از مواد معجزه آسای دیگر موجود در غذاهای گیاهی مصرف دانهها و مغزهای خام را جزو برنامۀ روزمرۀ او قرار دهید. به جای شیر سویا شیر بادام یا کنجد که درخانه تهیه شده باشد برای فرزندتان مناسبترین شیر است.
سبزیها بهتر است به شکل خام در سالاد مصرف شوند یا آبگرفته شوند ولی میتوان پختۀ آنها را که توسط بخار و به مدت زمان کوتاهی حرارت دیده باشند مصرف کرد.
سویا باید بصورت پخته و یا جوانه زده استفاده شود. بنظر میرسد که مصرف سویای خام میتواند باعث دفع ویتامین ب12 از بدن گردد. همچنین لوبیای سویا دارای آنزیمهای بازدارندهای است که میتوانند در جذب و سوخت و ساز برخی مواد مورد نیاز بدن اثر منفی داشته باشد.
بهترین نوع مصرف سویا فرم جوانه زده آن است و در مرحله دوم بصورت پخته باید مصرف شود.
اگر همه انسانها کارکرد مغزشان یک میلینیوم شکمشان میبود دنیا تعریف دیگری میداشت.