امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ام اس و واکسیناسیون
#1
دوستان با توجه به این که  داروهای سرکوب کننده سیستم ایمینی بدن که استفاده می کنیم و ما وارد تغییر فصل و سرد شدن هوا شدیم و شروع فصل سرماخوردگی و درگیری با عفونت های بعد از آن است بهتر ه به مطلب پایین توجه داشته باشیم

ام اس و واکسیناسیون -قسمت اول
همانطور که می دانید واکسن ها به طور کلی دو نوع هستند:

الف-واکسنهایی که در انها میکرب کشته شده وجود دارد،مانند: واکسن تزریقی انفلانزا، واکسن کزاز ، واکسن هپاتیت ، واکسن گارداسیل (برای عفونتهای زنانه)،واکسن دیفتری و مننژیت

ب-واکسنهایی که حاوی میکروب زنده اما ضعیف شده می باشندمانند: واکسن ابله مرغان،واکسن سرخک ، واکسن سرخجه ، واکسن اوریون ، واکسن خوراکی فلج اطفال

برای بسیاری از بیماران عزیز مبتلا به ام اس این سوال مطرح است که چنانچه در حین بیماری نیاز به تزریق واکسن چه میکروب کشته شده و چه نوع میکروب ضعیف شده پیدا کنند
ایا میتواند برای انها ضرری داشته باشد یا خیر؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا یک توضیح کلی داده میشود و سپس بر اساس داروها راهنمایی صورت می گیرد:
قبلا تصور این بود که تزریق واکسن میتواند منجر به بروز ام اس در افراد سالم یا بروز حمله در مبتلایان به ام اس شود اما نتابج مطالعات گسترده نشان داد که این تصور اشتباه بوده و واکسیناسیون عامل بروز ام اس نیست و سبب تشدید حملات نمی شود.
انچه تعیین کننده در تزریق یا عدم تزریق واکسن است خود بیماری ام اس نیست بلکه نوع دارویی است که بیمار مصرف می کند. همانطور که میدانید برای انکه واکسن در بدن عمل کرده و فرد را مصون کند نیاز به سیستم ایمنی سالم و سرکوب نشده دارد و از طرف دیگر نیز برای انکه واکسن های حاوی میکروب زنده خود باعث بروز عفونت نشوند باید سیستم ایمنی سرکوب نشده باشد.
با توجه به مقدمه بالا در ذیل بر اساس داروهایی که بیمار استفاده می کند راهنمایی استفاده از واکسنها امده است:

ام اس و واکسیناسیون -قسمت دوم
قبل از شروع این مبحث باز برای یاد اوری انواع واکسن ها اورده شده است.
الف- واکسنهایی که در انها میکرب کشته شده وجود دارد،مانند: واکسن تزریقی انفلانزا، واکسن کزاز ، واکسن هپاتیت ، واکسن گارداسیل (برای عفونتهای زنانه)،واکسن دیفتری و مننژیت

ب- واکسنهایی که حاوی میکروب زنده اما ضعیف شده می باشندمانند: واکسن ابله مرغان،واکسن سرخک ، واکسن سرخجه ، واکسن اوریون ، واکسن خوراکی فلج اطفال

نکات کاربردی:
۱- تجویز واکسن های حاوی میکروب زنده ضعیف شده در مبتلان به ام اس که داروهای سرکوب کننده ذیل را مصرف می کنند اکیدا ممنوع است:

دیمتیل فومارات ( سینوتک یا دیفوزل یا میلوبایوکس)، تری فلونوماید یا تبازیو ، فینگولیمود، ناتالیزوماب یا تای سابری، ریتاکسی مب ( زیتاکس یا مبترا) ، المتوزومب یا لمترادا ، اکرلی زومب یا اکری ووس، سیکلو فسفامید، نووانترون ، ازارام

۲- تجویز واکسن های حاوی میکروب کشته شده در افرادی که داروهای بالا را مصرف می کنند بلامانع است اما اینکه واکسن اثر کند و فرد را مصون کند در مورد بعضی داروهای سرکوب کننده نامشخص است.

۳- بیمارانی که داروهای بالا را مصرف نمی کنندمثلا اینترفرون یا گلاتیرامر استات مصرف می کنند مصرف واکسن ها چه حاوی میکروب کشته شده و چه میکروب زنده ضعیف شده بلامانع است.

۴- در مورد واکسن انفلانزا در ذیل توضیح داده شده است


ام اس و واکسیناسیون -قسمت سوم
واکسن انفلانزا:
هر ساله و در بسیاری از کشورهای جهان در ماههای شهریور و مهر بسیاری از افراد تحت واکسیناسیون با واکسن انفلانزا قرار می گیرند در ایران فقط توصیه به استفاده از واکسن در افراد در معرض خطر میشود اما در بعضی کشورها از جمله امریکا تزریق واکسن در مدارس و دانشگاه ها اجباری است.
حال با توجه به اینکه عفونت ها از جمله انفلانزا میتوانند سبب تشدید علایم در مبتلایان به ام اس شوند بسیاری توصیه می کنند که مبتلایان به ام اس از این واکسن استفاده کنند.

همانطور که قبلا گفته شد فرم تزریقی واکسن انفلانزا که در ایران موجود است حاوی میکروب کشته شده است و بنابراین تمام مبتلایان به بیماری ام اس صرف نظر از نوع دارویی که مصرف می کنند میتوانند از این واکسن استفاده کنند. اما نکته مهم این است که ممکن است کسانی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند به علت مهار سیستم ایمنی واکسن دیگر اثر نکند و نتواند فرد را مصون کند.


۱- در بیمارانی که امپولهای تزریقی هفتگی یکبار یا یک روز در میان مانند اینترفرون ها و گلاتیرامر استات و قرص خوراکی تری فلونوماید یا تبازیو مصرف می کنند، واکسن اثر کرده و انها را در برابر انفلانزا مصون می کند.


۲-در بیمارانی که داروهایی از قبیل سینوتک یا دیفوزل ، فینگولیمود، تای سابری وریتاکسی مب مصرف می کنند مشخص نیست که واکسن موثر است یا خیر . اما با توجه به احتمال تاثیر باز هم توصیه به واکسیناسیون می شود.

منبع: کانال دکتر امیررضا عظیمی
گفت از دوست چه خواهی که تورا شاد کند گفتم از دوست همین بس که ز ما یاد کند
If you want to be OK , you should have a healthy lifestyle with exercise and don`t think about any problems
 تشکر شده توسط : hamid , Nadia asadi , سمیرا67 , الی کوچولو , helli , mahbub , ش.م , Mohammad941611
#2
بسیار بسیار سپاسگزارم از مطلب مفید شما agreement2

من برای واکسن کزاز در بارداری باید اقدام میکردم و کمی دچار تردید شدم وبا مطلب مفید شما که از کانال دکتر عظیمی بود پاسخ خودم رو گرفتم .
منتظر مطالب مفید و راهگشای شما خواهیم بود icon_question
روی افکار خود لم ندیم
            wink2
 تشکر شده توسط : hessam , سمیرا67
  




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان