امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تب ناگهاني، درد عضلاني و خونريزي پوست ازعلايم تب كريمه كنگواست
#1



تب ناگهاني، درد عضلاني و خونريزي پوست ازعلايم تب كريمه كنگواست

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران


رييس اداره بيماري‌هاي مشترك ميان انسان و دام وزارت بهداشت با هشدار نسبت به افزايش فعاليت كنه‌ها در فصل گرما و احتمال انتقال بيماري تب كريمه كنگو از دام آلوده به انسان بر ذبح دام در كشتارگاه‌هاي مجاز تاكيد كرد.

دكتر محمدرضا شيرزادي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، گفت: تب خونريزي دهنده كريمه كنگو يك بيماري ويروسي است كه توسط كنه‌ها ميان دام‌ها منتشر مي‌شود و انسان به دنبال گزش توسط كنه يا تماس با خون و ترشحات دام آلوده به آن مبتلا مي‌شود.

وي گفت: دوره كمون تب خونريزي دهنده كريمه كنگو معمولا كمتر از دو هفته پس از تماس با دام آلوده يا گزش كنه است و بيمار به طور ناگهاني به تب، سردرد، درد عضلاني و تظاهرات خونريزي دهنده مانند خونريزي پوست و بيني دچار مي‌شود. فرد مبتلا به اين بيماري هميشه تب دارد و در نهايت ممكن است به دليل نارسايي اعضا و خونريزي شديد جان خود را از دست بدهد.

رييس اداره بيماري‌هاي مشترك بين انسان و دام وزارت بهداشت گفت: در صورت عدم انجام به موقع اقدامات درماني، احتمال مرگ و مير تب خونريزي دهنده كريمه كنگو بيش از 50 درصد است.


دام آلوده به ويروس تب كريمه كنگو هيچ علامت خاصي ندارد

وي با بيان اينكه دام آلوده به ويروس تب كريمه كنگو هيچ علامت خاصي ندارد بر لزوم ذبح دام‌ها در كشتارگاه‌هاي مجاز به منظور پيشگيري از ابتلا به اين بيماري تاكيد كرد و گفت: همچنين اگر دام براي ذبح در مراسم خاصي تهيه مي‌شود، لازم است اين دام از مراكز مورد تاييد ادارات كل دامپزشكي خريداري شود.

شيرزادي با اشاره به ارتباط بسياري از بيماري‌هاي زئونوز(مشترك انسان و دام) با گرما گفت: ناقلان بيماري‌هاي زئونوز «بندپا» هستند و «بندپايان» و از جمله «كنه»ها در فصول گرم سال فعال‌ترند. در مورد تب خونريزي دهنده كريمه كنگو نيز بايد گفت كه اين بيماري در فصل سرد بسيار نادر است مگر در مناطق گرمسير و معمولا كنه‌ها به عنوان ناقلان اين بيماري در فصل گرم فعال مي‌شوند.




 تشکر شده توسط : Prime , somaye_602000
#2
[تصویر:  YUSTUSZRTY.bmp]

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو چگونه انتقال می یابد ؟
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیماری حاد ویروسی خونریزی دهنده قابل انتقال از حیوان به انسان می باشد که فرد به دنبال تماس با دام آلوده و خون و ترشحات لاشه دام آلوده ،گزش کنه و تماس با خون و ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده مبتلا می شود .به گزارش وب دا ، مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این بیماری در بسیاری از کشورهای آفریقایی ، اروپایی و آسیایی بیماری آندمیک است اظهار داشت : در طی سالهای اخیر بیماری در استانهای مختلف کشور از جمله سیستان و بلوچستان ، اصفهان ، گلستان و مواردی در استان خراسان رضوی مشاهده شده است .دکتر محمد رضا جویا با اشاره به مراحل مختلف این بیماری اظهار داشت : این بیماری دارای چهار مرحله از جمله دوره کمون: پس از گزش کنه (یک تا سه روز و حداکثر 9 روز )و پس از تماس با خون و ترشحات و بافت حیوان و انسان مبتلا (5 تا 7 روز و حداکثر دو هفته ، دوره قبل از خونریزی : بیمار به طور ناگهانی دچار تب ، سردرد و درد عضلانی،و در مواردی درد پشت چشم ، دل درد ، اسهال و استفراغ می شود،وی مرحله خونریزی را مرحله سوم این بیماری عنوان کرد و گفت :معمولا پس از 4 روز بیمار دچار پتشی ، پورپورا ( خونریزی های زیر پوستی ) در پوست و مخاط می شود و علاوه بر این ممکن است استفراغ خونی ، ملنا (مدفوع سیاه ) که نشان دهنده خونریزی گوارشی است و خلط خونی ، خونریزی لثه ، خون در ادرار ، خونریزی در گوش ، ملتحمه ، و هپاتیت نیز ایجاد شود .مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : دوره نقاهت که چهارمین مرحله این بیماری است چنانچه بیمار فوت نکند معمولا پس از ده روز بتدریج با کمرنگ شدن ضایعات پوستی علائم بیماری برطرف شده و بیمار بهبود می باید .دکتر محمد رضا جویا با تاکید بر اینکه این بیماری در دام هیچگونه علائمی ندارد و ابتلا انسان به بیماری خطرناک و حتی ممکن است به مرگ منتهی شود اظهار داشت :اساس درمان این بیماری مراقبت از بیمار ، اصلاح آب و الکترولیت و در صورت لزوم جایگزینی خون و پلاکت می باشد .
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
 تشکر شده توسط : نازلی
#3
تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو به ۹ نفر رسید/ ۲۷ نفر مشکوک

[تصویر:  375086179129194622312001038323698878132.jpg]

سلامت نیوز : محمدرضا شیرزادی در گفت و گو با فارس افزود: تعداد موارد مرگ ناشی از این بیماری در کشور همان دو نفر در مشهد است که قبلاٌ اعلام شده بود اما تعداد موارد قطعی شناسایی شده این بیماری به 9 نفر رسیده است که 5 نفر در مشهد، یک نفر در مازندران و 3 در استان سیستان و بلوچستان بوده است.
وی گفت: 27 نفر دیگر نیز در استانهای مختلف کشور مشکوک به این بیماری هستند و علایم این بیماری را که مهمترین آنها تب است دارند، این افراد تحت نظارت و قرنطینه هستند و تا زمان تأیید یا رد بیماری آنها جلوی سرایت بیماری از طریق آنها گرفته می شود.رئیس اداره مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام وزارت بهداشت تأکید کرد: ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو یک مسئله جدید در کشور نیست و طی 10 سال گذشته هر سال تعداد مورد ابتلا و مرگ ناشی از این بیماری را داشته‌ایم.وی گفت: مهمترین مسئله در مورد این بیماری این است که افراد در معرض خطر این بیماری که بیشتر دامداران، کارگران کشتارگاهها و قصابان هستند آگاهی لازم را برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری به دست آورند.شیرزادی افزود:‌ همه قصابان،کارگران کشتارگاهها باید به خصوص هنگام ذبح گاو، گوسفند یا بز از وسایل حفاظتی استفاده کنند و پزشکان و پرستاران مرتبط با بیماران نیز باید تجهیزات حفاظتی مانند دستکش و ماسک را استفاده کنند.وی اضافه کرد: مردم باید آگاه باشد که از ذبح دام در خارج از کشتارگاهها باید جداً پرهیز کنند زیرا اولاً در این مراکز دامها قبل از ذبح توسط دامپزشک معاینه می‌شود، دوم اینکه کشتار دام به روش بهداشتی انجام می‌شود، ذبح هر گونه دام در خارج از کشتارگاههای تحت نظارت سازمان دامپزشکی غیر قانونی و جرم است و پیگرد قانونی دارد.

رئیس اداره مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام گفت: متأسفانه هنوز شاهد این هستیم که مردم برای مراسم مختلف از جمله عروسی‌ها هنوز تمایل به این دارند که دام مورد نظرشان را در خانه ذبح کنند که کار خطرناکی است و می‌تواند عامل انتقال بیماری به افراد باشد.وی اضافه کرد:‌ بیماری تب کریمه کنگو که موجب تب، سرگیجه، سفت شدن گردن و مرگ می‌شود در 4 ماه آخر سال به علت سرما بین دامها کم می‌شود ولی از بهار با گرم شدن دما دوباره بروز می‌کند. این بیماری همچنین به وسیله گزش کنه که با دام در تماس بوده یا تماس نزدیک با خون و ترشحات حیواناتی نظیر گاو، گوسفند، بز، اسب و شتر به انسان منتقل می‌شود و ترشحات مرغ عامل انتقال این بیماری نیست.شیرزادی گفت:‌ این بیماری ویروسی و کشنده با خوردن گوشت دام بیمار منتقل نمی‌شود و به خصوص گوشتهایی که 24 ساعت در یخچال نگهداری شوند از این نظر کاملاً سالم خواهند بود، بنابراین گوشتهای بسته بندی شده در یخچالها و گوشتهای یخ زده وارداتی هیچ مشکلی از این نظر ندارند ضمن اینکه تمام گوشتهای وارداتی هم در مبدأ و هم مقصد از این نظر کنترل می شوند.وی افزود: توصیه اکید ما به مردم این است که دامهای مورد نظر خود را از مراکز معتبر زیر نظر دامپزشکی یا شهرداری خریداری کنند و از ذبح دام در خارج از این مراکز در هر شرایطی خودداری کنند، پرسنل کشتارگاهها، دامداران و کادر بهداشتی و درمانی نیز باید نکات ایمنی را همواره رعایت کنند.


1خرداد1391 - سلامت نيوز.
احتمال گسترش بیماری تب‌کریمه در کشور/ درمانی برای بیماری تب کریمه کنگو وجود ندارد
[تصویر:  tab11.gif]

سلامت نیوز: عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس٬ با اعلام این که تاکنون هیچ راه‌حلی برای درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور پیدا نشده است٬ گفت: متأسفانه به‌علت نبود کنترل٬ واردات غیرکارشناسی و غیرمجاز دام همیشه امکان شیوع بیماری در کشور و به‌ویژه استان خراسان وجود دارد.

سیدامیر‌حسین قاضی‌زاده‌هاشمی در گفت‌وگو با خانه ملت٬ با اشاره به فوت دو نفر از مردم استان خراسان‌رضوی به‌علت ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو٬ افزود: متأسفانه تاکنون هیچ راه‌حلی برای درمان این بیماری پیدا نشده است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی٬ درباره علائم بیماری تب کریمه کنگو٬ توضیح داد: این بیماری در ابتدا ممکن است با یک بیماری سرماخوردگی ساده اشتباه گرفته ‌شود که تب، سردرد، تهوع و استفراغ، درد بدن و علائم گوارشی از دیگر علائم ابتلا به این بیماری است.

وی با اشاره به راه‌های انتقال و شیوع بیماری تب کریمه کنگو٬ گفت: این بیماری از طریق گزش کنه٬ تماس مستقیم با خون و ترشحات یا بافت‌های آلوده دام و یا تماس با ترشحات افراد بیمار شیوع پیدا می‌کند.

قاضی‌زاده‌هاشمی با بیان این که تمام طیف‌های جامعه در معرض ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو قرار دارند٬ هشدار داد: دامداران، دامپزشکان، کارمندان کشتارگاه و کارکنان بهداشتی درمانی ( پزشک ، پرستار ، بهیار) در گروه مبتلایان پرخطر قرار دارند٬ از این‌رو این افراد باید ملاحظات و مراقبت‌های بهداشتی بیشتری را در دستور کار خود قرار دهند.

این نماینده مجلس هشتم٬ با انتقاد از نبود نظارت در رابطه با کنترل بیماری واگیردار به‌ویژه تب کریمه کنگو٬ تصریح کرد: هم‌اکنون استانداردهای نظارتی نیازمند باز تعریف است٬ از این‌رو مسئولان وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش‌پزشکی باید برای اجرایی کردن این برنامه‌ها تلاش کنند.

وی با اشاره به مرز طولانی استان خراسان با کشور افغانستان و ورود بیماری واگیردار از این کشور٬ افزود: متأسفانه به‌علت نبود کنترل٬ واردات غیرکارشناسی و غیرمجاز دام همیشه امکان شیوع بیماری در کشور و به‌ویژه استان خراسان وجود دارد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم٬ به مردم توصیه کرد که از خرید گوشت‌های بازرسی نشده و بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیرمجاز) خودداری کنند.


تاريخ ارسال : 1خرداد1391 - سلامت نيوز.
هر مشكلي آسان شود از مستي و
ترسم خداي من, ساغر بشود خالي و هشيار بميرم.
 تشکر شده توسط : rana , somaye_602000 , نازلی , ostad2000
#4
در ده سال گذشته موارد زیادی از این بیماری در مناطقی از کشور شیوع پیدا کرد وجان تعدادی از هم وطنان ماراگرفت.رعایت اموربهداشتی در استفاده از محصولات دامی گامی موثراست.
دردوعالم جلال ما زهراست/رمزتغییرحال ما زهراست/عیدبافاطمیه می آیدذکرتحویل سال مازهراست
السلام علیک ایتهاالصدیقه الشهیده

 تشکر شده توسط : نازلی
#5
وقتی خبر مرگ كارگر یك كشتارگاه در مشهد با علائم بیماری تب كریمه كنگو در رسانه‌ها منتشر شد، ترس از شیوع بیماری ویروسی و خطرناكی چون تب كریمه، محافل بهداشتی را فرا گرفت. گرچه ریس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام وزارت بهداشت، اطمینان داد كه این بیماری در استان خراسان رضوی مهار شده، اما مرگ دو نفر از مبتلایان این بیماری از یكسو و احتمال شیوع این بیماری از دام‌های كشورهای شرقی ​با مشکوک بودن 27 نفر​ به این بیماری، از وحشت شیوع تب کنگو ​ كم نكرده است.

دكتر زهرا عبدی، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران می‌گوید: بیماری تب كنگو كه با سردرد شدید، تب، درد عضلانی و خونریزی زیر جلدی همراه است، اگر بسرعت تحت درمان‌های اختصاصی از طریق داروهای ضدویروسی قرار بگیرد، در بیشتر موارد قابل درمان خواهد بود.

كنه، عامل یك بیماری خطرناك

در بررسی‌های بالینی اولیه مشخص شده، اولین قربانی تب كنگو طی چند هفته گذشته در خراسان رضوی، كارگر كشتارگاه بوده که به صورت مستقیم با گوشت دام‌های ذبح ‌شده تماس داشته است.

دكتر عبدی در توضیح این اتفاق می‌گوید: تب كریمه كنگو از طریق گزش به وسیله كنه‌های روی بدن دام، تماس با خون و لاشه حیوان آلوده یا تماس با خون و ترشحات بدنی فرد آلوده از دام به انسان یا از انسان به انسان منتقل می‌شود؛ البته در مواردی انتقال بیماری از طریق هوا و نزدیكی به بیمار نیز صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به این‌كه گزش از طریق این كنه‌ها می‌تواند برخی افراد از جمله چوپان‌ها را در معرض خطر ابتلا به بیماری تب كنگو قرار دهد، می‌افزاید: نكته بسیار مهم در پیشگیری از این بیماری رعایت نكات ایمنی چون استفاده از پوشش مناسب یعنی دستكش، ماسك و عینك هنگام ذبح دام و نیز خودداری از تكه‌تكه كردن گوشت دام، طی دو تا سه ساعت اولیه پس از ذبح است؛ چراكه ویروس تب كنگو طی ساعات اولیه پس از ذبح از بین می‌رود و خطر انتقال بیماری به حداقل می‌رسد.

تب‌ كنگو طی دو هفته حاد می‌شود

آنچه در درمان موثر بیماری نقش اساسی دارد، آغاز سریع درمان‌های ضد ویروسی برای فرد مشكوك به بیماری و جداسازی وی از دیگر افراد در محیط استریل است.

متخصصان بیماری‌های عفونی، دوره كمون تب كنگو را به طور متوسط از چهار تا حداكثر 12 روز تخمین می‌زنند. این متخصصان می‌گویند: معمولا تا روز چهارم علائم غیرخونریزی مانند تب، سردرد، احساس سرما، خستگی، درد عضلانی، پرخونی صورت، پرخونی ملتحمه چشم، استفراغ و دردهای بالای معده است.

علائم خونریزی از روز چهارم شروع می‌شود كه بیشتر در مخاط دهان و پوست، لثه‌ها، بینی، معده، روده و رحم و زیر پوست ناحیه ساق پا و دست‌ها ظاهر می‌شود. مرگ بیمار، در صورت دسترسی نداشتن به مراكز پزشكی مجهز و نیز شوك، كم خونی، خونریزی شدید ریوی، عفونت و اختلال انعقادی داخل عروقی اتفاق می‌افتد.

تب كنگو براحتی قابل پیشگیری است

بی‌شك ذبح دام اگر در كشتارگاه‌های مورد تایید وزارت بهداشت و با رعایت نكات ایمنی باشد، از انتقال بیماری تب كریمه كنگو به مردم نگرانی وجود نخواهد داشت. دامپزشكان نیز تاكید می‌كنند، تهیه گوشت از مراكز مورد تایید بهداشتی و دامپزشكی و فریز كردن گوشت قبل از مصرف در دمای فریزر به مدت سه تا چهار ساعت، ویروس تب كنگو را از بین می‌برد. پختن درست و كامل گوشت مصرفی نیز همین اثر را خواهد داشت.

دكتر عبدی اضافه می‌كند: بیمار مشكوك به تب خونریزی‌دهنده تب كریمه كه به نوعی با دام ذبح‌شده در ارتباط بوده است و علائمی مانند تب، سردرد شدید، درد عضلانی، خونریزی از بینی، استفراغ خونی یا خونریزی زیر جلدی دارد، باید بلافاصله به مراكز درمانی منتقل شود و تحت بستری در مكان قرنطینه قرار بگیرد. تمام كسانی كه با او در ارتباط بوده‌اند نیز باید تحت مراقبت و درمان‌های اولیه ضد ویروسی قرار گیرند. بهترین شیوه تشخیص بیماری، انجام آزمایش خون از حیث كاهش میزان پلاكت بواسطه خونریزی‌های احتمالی داخلی است.



به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، متاسفانه این بیماری خطرناك واكسن ندارد، اما بهترین و موثرترین راه درمان آن رسیدگی سریع به افراد مشكوك به بیماری است، همچنین پیشگیری از آن براحتی و با رعایت نكات ایمنی و جلوگیری از شیوع بیماری ممكن است. تب خونریزی‌دهنده كریمه كنگو، برای نخستین بار در شبه جزیره كریمه (شوروی سابق)‌ و پس از آن در كنگو (آفریقا)‌ گزارش شد و به همین دلیل به این نام شناخته می‌شود.

منبع : Jamejamonline.ir
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : مهرافروز
#6
15 نمونه دیده شده تب كنگو!

[تصویر:  36697c5186.jpg]

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: منطقه سرافرازان كانون سالك مشهد است.
منطقه خراسان، دكتر رضا سعیدی روز 13 تیر ماه در نشست خبری بیماری‌های مشترك بین انسان و حیوان كه در دفتر معاون بهداشتی دانشگاه برگزار شد، افزود: مكان‌هایی مانند سرافرازان كه كانون سالك در مشهد است به علت بافت و ساخت و ساز بی‌رویه دچار مشكل شده‌اند.

وی تصریح كرد: بیماری‌های مشترك بین انسان و حیوان از دو نظر اقتصادی و بهداشتی اهمیت دارد، از نظر بهداشتی تحت تاثیر قرار دادن سلامت و از لحاظ اقتصادی، خسارات عمده‌ای است كه این بیماری‌ها به صنایع غذایی و دامداران وارد می‌سازد و هزینه‎های درمانی افراد اطلاق می‌شود.

سعیدی خاطرنشان كرد: در فرانسه هر مورد تب مالت حدود دو هزار دلار هزینه درمان و 800 دلار هزینه از كار افتادگی دارد همچنین بیماری سل در گاو كاهش 30 درصدی شیر، افت تولید مثل و كاهش ارزش دامی گاو می‌گردد كه در آمریكا این بیماری حدود 100 میلیارد دلار یعنی سالیانه 125 میلیارد دلار آمریكا ضرر اقتصادی می‌رساند.

وی اظهار كرد: در بحث سالك مشهد یكی از مناطق مهم است كه در چند سال اخیر سیر تحولی داشته به طوری كه این میزان در سال 88، 5 هزار و 600 مورد، در سال 89، 3 هزار و 500 مورد در سال 90 این میزان به 3 هزار و 200 مورد كاهش یافته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مشهد با بیان اینكه در بحث حیوان گزیدگی 10 درصد كل كشور را دارا هستیم، ادامه داد: بیش از 12 هزار مورد حیوان گزیدگی اعلام شده است كه 82 درصد آن ناشی از گازگرفتگی سگ و 13 درصد آن مربوط به گربه است كه به دنبال گازگرفتگی هاری مطرح می‌شود كه علی‌رغم 12 هزار و 275 مورد گازگرفتگی كه در سال قبل گزارش شده هیچ مورد هاری گزارش نشده است.

وی گفت: هزینه درمان حیوان گزیدگی برای هر فرد 100 هزار تومان است و هر فرد به وسیله بهترین واكسن‌های موجود كه از فرانسه وارد می‌شوند، درمان می‌شوند.

سعیدی در خصوص تب كریمه كنگو خاطرنشان كرد: 15 مورد مثبت از 81 مورد مشكوك، مشخص شده كه دو مورد فوتی داشتیم كه به دلیل آن اطلاع رسانی خوب به مردم و رعایت نكات بهداشتی است.

وی گفت: بیشترین میزان تب كنگو در خراسان و سیستان و بلوچستان است كه ذبح دام و داشتن مرز مشترك با افغانستان عامل اصلی افزایش آمار است.

  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  آیا مانیتور پوست شما را پیر می کند ؟ najva 1 4,916 2012/04/08, 11:30 AM
آخرین ارسال: شهرزاد
  ترك ناگهاني سيگار مي‌تواند يك نشانه ابتدايي از خطر ابتلا به سرطان mojtaba2iran 0 2,488 2011/03/04, 02:08 PM
آخرین ارسال: mojtaba2iran



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست